Találatok a következő kifejezésre: Mi az, kp nagy (6 db)

Mi az, hogy kp nagy méh környezete szabad?

Ezt írták a 6 hetes kontroll papírra, de ez mit jelent?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy minden ok.

Azt jelenti, hogy minden ok.
Azt hogy a méhed szépen elkezdett fejlõdni, nõni a baba maitt. Hogy a környezete szabd ez csak annyit jelent, hogy pl nincs összenövés, gyulladás, vagyis bármi gond a környékén. Szép egészséges kismama vagy "belülrõl" is!
A kérdező hozzászólása: Ja, bocsi, azt nem írtam, hogy én már szültem, szóval ez a szülés utáni hathetes kontroll. Akkor is oké?
kp: közepes(en) Ez azt jelenti, hogy szépen húzódik össze, kezdi visszanyerni a "lánykori alakját". :) Környezete szabad: kivül-belül minden rendben! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: menses elõtt vagyok bármikor esedékes, lehet hogy attól? terhességet nem szeretnék...

Mit jelent amit az orvos írt: VAG UH:nyálkahártyában egy 5, 5mm-es felritkulás látható. BV:Vastag hasfalmiatt nehezen megítélhető kp nagy méh avfl-ben szabad környezetben sejthető? Tezt negatív.

2 hét múlva VAG uh controll.Az orvos nem mondta,hogy mi a bajom.El?re is köszönöm a válaszokat.Azt hittem,hogy terhes vagyok.

Legjobb válasz: A felritkulás még lehet baba, szerintem, és ezért hívott vissza kontrollra!

A felritkulás még lehet baba, szerintem, és ezért hívott vissza kontrollra!
SZERINTEM BABA. MERT A DOKI LÁT VALAMIT. ÉS EGY TESZT POZI. SZOVAL BABA. ÉS NEMONDTA DOKI HOGY HÁNY MM-ES A MÉHNYÁLKAHÁRTYA?
Akkor az sajna negatív. :( A hexagon pedig a terhességi teszt márkája, (google alapján). Tarts ki még 2 hetet, és fény derül mindenre! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Amit én itthon csináltam az elsõ pozitív pár napra rá negatív lett(két különbözõ teszt).Annyi van ráírva, hogy HEXAGON negatív.
hát.. az érdekes. Mondjuk, olyan lehet, hogy felszívódott, de akkor elõbb-utóbb meg kell jönnie! De nem jött. Úgyhogy ezen ne idegeskedj! A terhességi teszted pozitív? Milyen tesztrõl írja a leleten, hogy negatív?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat de nagyon idges vagyok mert azt is mondta, hogy lehet hogy volt egy korai vetélésem de ezt nem értettem mert még nem is volt vérzésem eddig.
Attól még lehet pici, pláne, ha nem egészen félidõben volt a peteérésed. Szóval, nyugi, türelem a következõ UH-ig!
A kérdező hozzászólása: A doki kiszámolta 6 hetes, és április 8.-án volt a mensim
megint én: hány hetes lehetsz? utolsó mensid mikor volt?
szia, nekem is volt hasonló eset, mert nemtudtam én sem hogy terhes vagyok, vagyis sejtettem mert nem volt meg 2 honapja, mikor elmentem dokihoz, 9 hetes voltam és elvolt halva a magzat, embrio, de nekem mindjárt látták hogy baj van, és különös de nem véreztem, én sem, de azért még ne add fel!!

Aki már letette sikeresen az angol kp. -és felsőfokot, az mit tapasztalt, nagy a nehézségi eltérés?

Megvan a középfokom, jól beszélek stb. 2014 nyárra meg akarom csinálni a fels?t...Vélemények?

Legjobb válasz: A legtöbb ember szerint nincs nagy olyan nagy különbség. Szerintem viszont óriási. A középfokút nyögvenyelõsnek tartom, a felsõ meg már klassz. Általános igazság, hogy akinek 40%-ra ment közepen annak soha nem lesz felsõje, de mondjuk egy 80%-osnak meg lesz.

A legtöbb ember szerint nincs nagy olyan nagy különbség. Szerintem viszont óriási. A középfokút nyögvenyelõsnek tartom, a felsõ meg már klassz. Általános igazság, hogy akinek 40%-ra ment közepen annak soha nem lesz felsõje, de mondjuk egy 80%-osnak meg lesz.
Egyetérték ymcolah-val. Nyelvtanilag valóban nem bõvül az elvárás, de szerintem a nyelvtant be lehet vágni (fõleg angol esetén nem olyan bonyolult feladat ez), de szókincs, kifejezések, megszokott szerkezetek terén sokat nõ az elvárás és szerintem ez az, amit csak gyakorlással lehet hatékonyan elsajátítani. Bár az is igaz, hogy szerintem az, aki 90% fölött teljesít közepen és tud a semmirõl is beszélni, az simán átmegy felsõn is csak hát szerintem azt, hogy épp 60%-val átment felsõn nehezen lehet felsõfokú tudásnak nevezni.
Köszöm kaosmagier a választ. Alapvetõen a közepesek alsó része inkább laphoz van közel, míg a felsõ százalék meg a felsõfokúhoz. Egyszerû teszt. Ha a feleletválasztos teszteket 95-100%-ra tudja valaki, az már vagy eleve felsõ, vagy közel van hozzá.
A kérdező hozzászólása: köszi, egyébként a a középfokot 14 évesen 76%ra csináltam meg...szerintem nem rossz:)
tényleg nem rossz ;)

A leletemre ezt írta ma az orvos. R. nagy uterus afv-ben és kp. tág vagina. Mit jelent ez?

Ez a kp.tág vagina nemcsak várandós anyáknak szerepel a leletükön?

Legjobb válasz: Azt, hogy teljesen normális minden. Uterus=méh, vagina=hüvely. Nekem is rajta van ez a leleteimen, pedig még sosem voltam terhes. Szerintem te a ményak állapotával kevered, azt nézik a kismamáknál. :) 25/L

Azt, hogy teljesen normális minden. Uterus=méh, vagina=hüvely. Nekem is rajta van ez a leleteimen, pedig még sosem voltam terhes. Szerintem te a ményak állapotával kevered, azt nézik a kismamáknál. :) 25/L
Tökéletesen egészséges vagy, ez a lényeg! A vagináról pedig nem csak a terhes nõk leleteiben tesznek említést :)
Ez egy sablon szöveg, ez az általános (normál) állapot.

Mit jelent az, hogy a "Kp-nél valamivel több magzatvíz"? Baj? Nagy baj? Tudom valamivel befolyásolni? Vagy csak jó úszó lesz Zsófi? (19 hetesek 5 naposak vagyunk)

Legjobb válasz: nem baj és nem tudod bafolyasolni. Ha túl sok lenne akkor csapolással leszívnának belõle. Ne aggódj a valamivel több az még nem jelent semmit, csak megjegyzés. A kórosan több az már baj, de megoldják az ügyes orvosok.

nem baj és nem tudod bafolyasolni. Ha túl sok lenne akkor csapolással leszívnának belõle. Ne aggódj a valamivel több az még nem jelent semmit, csak megjegyzés. A kórosan több az már baj, de megoldják az ügyes orvosok.
Ha a dokid nem mondta, hoyg rendszeresen kell ellenõrizni innentõl kezdve, akkor nagy baj nem lehet. A több magzatvíznek egyébként sok oka lehet. Az anya fertõzése, anyagcsere zavara, szívbetegség, a baba részérõl szintén lehet fertõzés, nyelési nehézség, esetleg rendellenesség, de akkor már kórosan sok a magzatvíz. Lehet viszont a terhességi cukor jele is, amit néha csak a több magzatvízbõl vesznek észre. Elég gyakori dolog, ne aggódj, ha gond lenne, akkor a dokid hetente visszrendelne ellenõrizni a babát.
Kedves Kérdezõ! A 3. kisfiamnál kimondottan sok magzatvizem volt, és nem tudta senki megmondani, hogy miért, mert minden laboreredményem tökéletes volt. (Most a 4. babánkat várom, és most meg kevesebb vizet lát a doki a normálisnál...) Szerintem elõfordulhat, hogy ez is olyan, mint a placenta mérete, meg a babus mérete, és a köldökzsinór hossza: gyermekenként, esetenként változó... Szerintem ne aggódj, kenegesd a pocid, mert nekem hatalmas volt, mit egy ikerterhesnek, és nagyon húzódott rajta a bõr. Kellemes, aggodalmak nélküli babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a gyors válaszokat. A doki 2 múlva újra szeretne "látni". Remélem minden rendben lesz!
Valószínûleg azért akar a dokid 2 hét múlva látni, hogy ellenõrizze a víz mennyiségét. Nekem is volt ilyen, pont ugyanezzel a szöveggel. Azt mondták, ha legközelebb normáis, akkor semmi baj. Legközelebb jó lett. Kérdeztem, hogy mitõl lehet sok, azt mondták, hogy sok mindentõl, elsõsorban ilyenkor terhességi cukorra gyanakszanak, de sok olyan eset is van, amikor minden eredmény jó, egészséges baba születik és sosem derül ki, miért volt sok a víz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!