Találatok a következő kifejezésre: Mi az, az ember nem húst, (5 db)

Ember. Mit jelent? Mitõl ember az ember? A hús-vér testtõl? Vagy inkább a belsõtõl? Esetleg ezek összessége? Ha a hús-vér páncélt levesszük, akkor nem mind vagyunk emberek? Te ki vagy mi vagy? Embernek tartod magad? ‎

Legjobb válasz: Az ember azt jelenti, hogy te egy külön faj vagy... a legfejletebb ezen a világon.Nem a hús-vér testtõl...Azért vagyunk emberek mert mindenki más ezen a világon..lopunk, hazudunk...azért, hogy nekünk legyen jobb..ilyet más élõlény nem csinál...Pl:. Láttál már jegesmedvét aki bement a fehérházba, hogy elege van abból, hogy tönkretsszük az otthonát...én sem.Talán azért mert lehet, hogy sok minden el tudunk viselni..de azért van amit nem...Ha levesszük a hús-vér páncél..te döntöd el, hogy ki vagy..és, hogy mi vagy..neked senkisem parancsolhat..Nem azon kell változtatni ami vagy, hanem azon aki vagy...Az emberek gyáva élõlények..mindig a könyebb utat válasszák..nehogy egy kicsit is szenvednijük kelljen.Én is ember vagyok, ahogy te is...Ne becsüld le magad soha...mert minden ember megérdemli, hogy tiszteljék...Én embernek tartom magamat...És te is tartsd annak magadat...Örülök ha segíthettem.Ha bármiben segítségedre lehetek kérlek, nyugton írj.

Az ember azt jelenti, hogy te egy külön faj vagy... a legfejletebb ezen a világon.Nem a hús-vér testtõl...Azért vagyunk emberek mert mindenki más ezen a világon..lopunk, hazudunk...azért, hogy nekünk legyen jobb..ilyet más élõlény nem csinál...Pl:. Láttál már jegesmedvét aki bement a fehérházba, hogy elege van abból, hogy tönkretsszük az otthonát...én sem.Talán azért mert lehet, hogy sok minden el tudunk viselni..de azért van amit nem...Ha levesszük a hús-vér páncél..te döntöd el, hogy ki vagy..és, hogy mi vagy..neked senkisem parancsolhat..Nem azon kell változtatni ami vagy, hanem azon aki vagy...Az emberek gyáva élõlények..mindig a könyebb utat válasszák..nehogy egy kicsit is szenvednijük kelljen.Én is ember vagyok, ahogy te is...Ne becsüld le magad soha...mert minden ember megérdemli, hogy tiszteljék...Én embernek tartom magamat...És te is tartsd annak magadat...Örülök ha segíthettem.Ha bármiben segítségedre lehetek kérlek, nyugton írj.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm ;]]]
Nincs mit! :D Örülök ha segíthettem! :D
mibõl gondolod hogy nem eszik meg minden húst?
csak nem tudod ellenõrizni, h a kutya-patkány mit evett elõzõleg, a mérgezõ anyagok gyönyörûen felhalmozódhatnak a szervezetben, úgyh azt te is elfogyasztod vele... úgyh kínaival inkább csak óvatosan.
A kínaiban tényleg beazonosíthatatlan húsok vannak. Van amin látszik h marha vagy csirke, az oké. De van sokféle, amit csirkének hívnak, de olyan része nincs a csirkének, ami úgy nézne ki :D Az patkány vagy macska vagy kutya, senki nem tudja, nem is érdekel, mert az is finom :D
Bármit meg lehet enni. Csomó ismerõsöm szivbajoskodik, hogy a kinaiban mi van ha kutya húst fõznek és nem veszi észre... Hm, mégis ki a francot érdekel, pláne ha észre se veszi? hús-hús.
*Bear
http://www.youtube.com/watch?v=QuB3kr3ckYE youtube keresõ bear grylls eats és kiad egy csomót :D
Nézd a túlélés törvényeit :D
az ize miatt, meg hozzáálás kérdése..érted nemennéd meg a kutyahúst de ha egy tehén lenne a házözöd mer az az elfogadott a társadalomban akor a kunyát vágnánk le és ennénk meg
Hidd el, mindent megeszel. Embert meg nem erkölcsös enni.
A dolgot úgy is lehet nézni, hogy megéri egy (vagy több)egérrel bajlódni.A háboru sem indokol mindent 14állat maradt életben a 2.vh után az állat kertben kivéve az oroszlánt õ a kisföldalatti járatában maradt életben.A krokodilok sem maradtak életben de nem ettékmeg öket, bele fagytak a medencéjükbe. Tehát azt esszükmeg amihez van gusztusunk, nem mérgez, nem állfenn annak a veszélye hogy õ eszmeg, nem követünk el valamilyen bûnt azzal hogy megesszük., és érdemes vele foglalkozni azaz az elkapásába és elkészitésébee fektetett munka kevesebb mint az adott állatenergia értéke.
Tulajdonképen minden hús ehetõ, csak nem mindegy melyik társadalmi rendszerben élsz! Mi közép Europában a sertés, marha, és háziszárnyas pártiak vagyunk.Máshol a hal, tengeri állatok fogyasztása a megszokott. Sok helyen a rovarok csemegék. Szerintem etikai okokból nem eszünk ember húst.Sok állatfajnál meg van a kannibalizmus is.
ja szerintem is ha nem mérgezõ vagy nagyon káros bármijen húst meglehet enni. És az hogy a kínaiban patkány meg nemtom mi van és az miket eszik akkor gondolj bele hogy bármilyen szarvasmarhát megeszel pedig abban is biztos van káros anyag tutti
Mellesleg sok ragadozó, pld oroszlán sem eszik meg minden állatot és nemcsak azért mert nem vele egy területen él.
hogy a francba ne enné meg. Ha rászorul akkor megeszi. És ez már erkölcsi kérdés, semmi köze az eredetihez, hogy "minek kell lennie a húsban"
EMBER húsra
az ember megeszik minden húst. Mire gondolsz, amit szerinted nem eszünk meg?
Gyakorlatilag tényleg van egy két húst, amit nem eszünk meg semmilyen körülmények között. Ilyenek bizonyos vadállatok fõleg madarak húsa, amiknek egy speciális védekezõ mechanizmusa alakult ki: Mérgezõ bogyókat esznek, ami nekik nem árt, de a szervezetükben marad, és az elfogyasztójának már okoz némi kellemetlenséget. Amúgy meg a ló hús meg elég borzalmas ízû, azért nem is nagyon eszik, na meg igásnak hasznosabb, de a Donnál olyanok is megették, akik máskor sosem ettek volna lóhúst. Az ember egy túlélõ mindenevõ.

Vegán állatvédõktõl kérdezném: Ha eljönne az az ideális világ, amikor az emberek közül senki nem enne többet húst, nem hordanának szõrmét és bõrt, stb. , akkor mit és hogyan adnátok enni a kutyáitoknak, cicáitoknak?

Elõrebocsátom: NEM PROVOKÁLNI AKAROK, sõt! Én nagyon tisztelem a vegánokat, mert olyat tesznek, amit én nem tudok megtenni. Nem tudnék lemondani a húsról, bár nagyon szeretem az állatokat és én magam nem tudnám bántani õket. Tudom, hogy ez struccpolitika, hogy nem veszek róla tudomást, hogy amit megeszek, az is állat, de egyelõre nincs erõm változtatni rajta, éppen ezért tisztelem nagyon, aki meg tudja tenni. Szóval nem provokációnak szánom a kérdést, csak felmerült bennem ez az elméleti lehetõség és kíváncsi vagyok a megoldási javaslatokra.

Legjobb válasz: Az ideális világ nem fog eljönni, vagy ha mégis, akkor addigra a kutyámnak is lesz ilyen high-tech kibernetikus fejpántja, amivel tudunk egymással beszélgetni, és akkor megkérdezem a témáról. :) Addig is nem fogom rákényszeríteni egy totál más felépítésû állatra a saját táplálkozási szokásaim. Ugyanis attól, hogy nem eszem húst, még nem váltam egy fényevõ szektariánus hippivé, tehát felõlem nyugodtan eheti a kutyatápot. :)

Az ideális világ nem fog eljönni, vagy ha mégis, akkor addigra a kutyámnak is lesz ilyen high-tech kibernetikus fejpántja, amivel tudunk egymással beszélgetni, és akkor megkérdezem a témáról. :) Addig is nem fogom rákényszeríteni egy totál más felépítésû állatra a saját táplálkozási szokásaim. Ugyanis attól, hogy nem eszem húst, még nem váltam egy fényevõ szektariánus hippivé, tehát felõlem nyugodtan eheti a kutyatápot. :)
Magam ugyan nem vagyok vegán, de lakto-ovo vegetáriánus vagyok. Az állataimtól nem tagadom meg a húskonzervet, a tápot. Ragadozók, erre van szükségük.
Tekintve, hogy a macska szárazeledel szinte csak gabonából van, nem látom a problémát... :-/ Ami engem illet, azt adnám a kinti ciccnek, amit én eszem (odavan érte, fõleg a zöldségleves levéért), aztán fogjon hozzá egeret, szántóföld mellett lakunk, van elég. Viszont ha védem az állatokat, akkor nem akarom õket rabságban tartani. Ez a macska, aki nem is az enyém, elég szabadon él, a macskák önzõségi szintje és szabadságvágya amúgyis más dimenzióba emeli õket. Persze egy kutyának is lehet rendes életet adni, fõleg, ha nincs egyedül... De nekem egerem és patkányom lesz, már csak az élelmezés miatt is. Valakinek gabonát is kell enni, az õ testük jobban viseli, mint az enyém :D (Nem vagyok még vega se, de majdnem. S szeretem az állatokat. Az ipari állattenyésztésre fújok a leginkább, plusz a nem ipari állatkínzásra és pókgyilkolásra. Nagyon szeretem a pókokat.)
a kutyáknak, macskáknak és minden ragadozó állatnak szüksége van a húsra, de akkor ezek szerint õk sem fognak azt kapni, hacsak nem engedik ki õket a vadonba, hogy vadásszanak amúgy meg az embernek is szüksége van rá, szóval ez az ideális világ nem mostanában fog eljönni
El tud vadulni, de "eszében sincs". Tevedes. Romaniaban sulyos gondokat okoz a kobor kutyafalkak randalirozasa, kozel nem azok a cuki kis ebecskek meg 'az ember legjobb baratja' allatkak, mint azt elsore gondolnad, hanem feligmeddig csucsragadozok...
#15: a kutya nem 'akar' elvadulni? te mirol beszelsz, joember? az osszes allat, amit az ember haziasitott, elvadul, ha magara hagyjak, maximum nem eli tul, ha annyira ra van szorulva (pl. hazikutyulimutyulik, amik az elso huvosebb, 5 fok alatti ejszakan megfagynak)
Ilyen ideális világban a vegán állatvédõk megfõznék a sarki zöldségest...:D
A kérdező hozzászólása: 5. válaszoló! Tudom, mi zajlik Romániában a kóbor kutyákkal, de akkor is azt mondom, hogy a kutyának eszében nincs elvadulni. Írtam én is, hogy el tud. De saját önszántából nem tenné, csak kényszerbõl. Ha választhatna, hogy szabadon, elvadulva éljen, vagy az ember mellett, gyanítom, az utóbbit választaná. Csak sajnos sok kóbor kutyának (fõleg, ha már többedik generációs) nincs választása... :(
14.04! Az elõzõ a "sportversenyek" alatt nem az általad említett húzóversenyre gondolt, hanem mondjuk a ló-és agárversenyekre, ahol a sérült/kiöregedett állatot egyszerûen leölik vagy kihajítják az út szélén
Képmutatás az egész vegaság, egyszerûen az emberiségnek nincs joga beleszólni a természet menetébe.A macska húsevõ, a kutya húsevõ, a kezét vágnám le annak, aki képes a "kedvenceit" húsmentesen táplálni, miközben nekik ARRA VAN SZÜKSÉGÜK. Az utolsóhoz annyit szólnék hozzá, hogy nem tudom az állatokkal lévõ sportversenyek miért minõsülnének állatkínzásnak.Én a kutyámmal rendszeresen járok súlyhúzó versenyre, õ szereti, én meg szeretem, hogy õ boldog.Soha nem erõltetem túl és nem is a pénz miatt csináljuk, meg nem is lehetne amiatt csinálni. Hobbi és testmozgás.
Elõzõ vagyok. Az említett ideális világ talán akkor valósulhatna meg, ha nem csak az öltözködésünkért és táplálkozásunkért hagynánk fel az állattenyésztéssel, hanem megszüntetnénk a cirkuszokat, állatkerteket, delfináriumokat, állatkísérleteket, és nem kínoznánk állatokat sportversenyek, szórakozás vagy munkavégzés miatt, és nem vennénk ezekre belépõjegyet sem. A vegán életmódot folytatók éppen eszerint az elv szerint próbálnak élni.
igazi vegan nem tart allatot, hiszen az az allat kiszakitasa a termeszetes elohelyerol az ember kenye-kedve szerint, es mint olyan, nemkivanatos.
A kérdező hozzászólása: A kommentem az elsõ válaszolónak szólt.
A kérdező hozzászólása: Dehogynem. A kutya pl. olyannyira domesztikált állat, hogy a természetes élõhelye az ember mellett van. El tud vadulni, de "eszében sincs". Egyszerûen az ember mellett boldog. Ha az evolúciót nézzük, az az õ esetükben összefonódott az emberével, késõbb maga az ember irányította a kutya evolúcióját a tenyésztéssel. Mondhatjuk úgy is, hogy a mai kutyát az ember hozta létre. Felelõs érte, a társa. Sok vegán tart is kutyát (macskát is), nekik nyilván nem a saját ételébõl ad, hanem vesz neki kaját, amiben ugye hús van. Éppen ez az, ami elgondolkoztatott és ezért tettem fel a kérdést.
A macskákat és kutyákat is lehet vegán módon etetni, ha jól van összeállítva, és adunk nekik külön erre a célra létrejött vitamint. Sokan tartják így az állatukat, akik semmiben sem különböznek a többitõl :)


Idióta állatos filmek okozta vegetarianizmust hogyan lehet kezelni, illetve mit lehet tenni ha az ember kisöccse többet nem akar húst enni?

sajnos az öcsémre ezek ilyen hatással voltak. 11 éves csupán, de már egy éve nem tudjuk megetetni vele a húst. nagyon nem jó ez így, mert nagyon vékony, és igazából, kellene neki a hús. mi egy joltáplált er?s család vagyunk, nagyon szar, mert multkor anyukámtól megkérdezték kié a gyerek mert nem gondolták hogy az övé, tiszta ciki.... 19f

Legjobb válasz: a vegetarianizmust ne akarjátok kezelni! 16F

a vegetarianizmust ne akarjátok kezelni! 16F
ezt nem lehet kiverni belõle. pótoljátok a húst szójával meg jó sok olajos maggal, és akkor nem lesz gond. idióta állatos film okozta? Miért, mirõl szólt? disznóvágásról? láttam egy gyagya film részletét (átsuhantam rajta) kitaláltam nem akarok többé csirkét enni. de nem bírtam ki. szó szerint az orrom elõtt csinálták a kedvencemre.
Hagyd rá. Egyen azt amit õ szeretne. Neked sem fogja megmondani senki mit egyél, vagy tévedek? Inkább segíts neki, hogy hogyan tudna teljes értékûen táplálkozni hús nélkül. Pl. Zöldségfasírtok, fõzelékek, különbözõ gabonák. Gabonakolbász, szejtán, köles. Mind nagyon finom és rengeteg értékes anyag van benne. Én is ennyi idõsen lettem vega, mint az öcséd és teljesen egészséges vagyok! Azért lehet vékony mert keveset mozog vagy nem ismeri milyen ételeket ehetne amik finomak is és táplálóak. Széhidrátbevitelre is érdemes figyelni. Inkább ebben segíts neki. Keress vega szakácskönyveket. Tejtermékeket és tojást eszik akkor könnyû neki fõzni. Paleolit táplálkozás vagy aki lisztérzékeny annak sokkal nehezebb. Kis fantázia és fõzni tudás kellene csak. 21/N

Mi az, amikor az ember nem húst, hanem zöldséget nem eszik? Az is vegetarianizmus?

Legjobb válasz: Nem. Az nagy hülyeség. Miért teszel ilyet?

Nem. Az nagy hülyeség. Miért teszel ilyet?
Az állandó zöldségevés meg hülyeséget, ahogy az elõzõ hozzászólók ékesen bizonyítják :)
szerintem ez nem vegetarianizmus. nem tudom, hogy te vagy e konkrétan ez a személy, aki nem eszik zöldséget, de ha igen, akkor sürgõsen változtatnod kéne a szokásaidon. minden hústermék (amelyet az üzletekben veszel, és nem házilag vegyszermentes takarmányon nõtt fel) az tartalmaz antibiotikumot. ha csak húson élsz, akkor egész életedben antibiotikummal tömöd magad, gondolom te is tudod, h milyen károsak az antibiotikumok (legyengíti az immunrendszeredet, tönkreteszi a bélflórádat, emiatt vitaminhiány alakul ki) és gondolom nem mindig házilag felnevelt jószág húsát eszed...
valamilyen szinten igen. A vegetáriánus ember alatt azt is érthetjük, hogy egyszerûen nem eszik eszik húst. (Bár vannak olyan vegetáriánusok, akik szerint ettõl még nem lesz vega az ember) de azt is érthetjük vegetáriánusság alatt, hogy csak növényi eredetû ételt fogyasztunk. Tehát tojás, libazsír, hús sosem kerül a tányérjukra.
Nem, az hülyeség, méghozzá nagy. Sürgõsen fordulj orvoshoz!
Az nem vegetarianizmus. A vegetáriánus szó a zöldségekre, gyümölcsökre, vagyis a húsmentességre utal. :D
Hát.. hivatalosan erre szerintem nincs kifejezés, de mondhatod magad pl. ragadozónak...
:D az húsizmus :D
Elsõ válaszadó? Honnan gondolod hogy a kérdezõ ezt teszi?
nem hiszem, hogy ilyen letezne. Nagyon keves kaja van amit valamilyen zoldsegfele hozzaadasa nelkul el lehet kesziteni. pl hagyma. De a koret lehetosegek is eleg szukosek. Csak teszta es rizs maradna.
mivel a VEGETA tag ZÖLDSÉGet jelent, innentõl fogva NEM LEHET AZ. ennyi a kérdés. nemkell túlokoskodni:)
Nem érdemes elhagyni a zöldségeket az étrendbõl, mert egyes ásványi anyagokat és vitaminokat csak azokból tud az ember hozzájutni. Ezen kívül ezeknek van rosttartalmuk, ezáltal segítik a bélmozgást, tehát megelõzik a székrekedést. Mellesleg köztudott, hogy az állandó húsfogyasztás köszvényt okoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!