Találatok a következő kifejezésre: Mi az, az ember nem (870 db)

Mi az az emberi étel amit semmikép nem ehet egy vadászgörény?

Természetesen nem maradékokkal akarom etetni, csak például most tudtam meg hogy a kutyáknál már pár szem sz?l? is mérgez? lehet. Az én görim pedig annak ellenére hogy ragadozó imádja a gyümölcsöket. Szóval nem akarok semmi olyat adni neki amit annak ellenére hogy szeret, nem szabadna.

Legjobb válasz: pl a só. ez nem pont étel de mérgezõ számukra.

pl a só. ez nem pont étel de mérgezõ számukra.
Itt fel van sorolva mi nem adható: http://gorenytartok.eu/#/etetes/4554919371

Mit értenek az emberek rohanó világ alatt? Miért gond, hogy nem mosolygunk spontán magunkban az utcán?

Elõre szólok, sok dolgot másképp látok, mint az átlag, esetleg 1000 emberrel is szembemegyek. Az olvassa tovább, aki nem akad ki alapból a más nézõpont miatt!! Akinek nincs ehhez türelme, kérem, ne olvassa!

Legjobb válasz:
A rohanó életben nagyobb stressz éri az embereket, és így könnyebben lehet õket irányítani, ami azért szükséges, mert egyre többen leszünk, egyre kisebb helyen. Most mindegy, hogy ez egy önmagát alakító folyamat e, vagy direkt indukálja valaki/valakik. Egyébként a rohanó élet inkább azt jelenti, hogy sokkal több információ ér minket, mint eddig a történelem során bármikor. Az emberek nagy része azért nem mosolyog az utcán, mert folyton az jár a fejükben, hogy mit kéne még elintézni, mi az amitõl félnek stb. De van olyan is, aki egyszerûen nem tud idegenekre mosolyogni. Nem baj, engem nem zavar. Én is szeretek egyedül lenni, viszont egy ideje, ha eszembe jut valami az utcán, vagy a villamoson akkor mosolyognom kell, és nem tudom visszafogni. Az emberek amúgy ilyenkor inkább néznek hülyének, mint hogy örüljenek annak, hogy valaki végre mosolyog. Most már direkt csinálom, mert az érdekel, hogy az emberek hogyan reagálnak rá. Persze van, aki viszonozza, de a legtöbben inkább furán néznek.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A rohanó életben nagyobb stressz éri az embereket, és így könnyebben lehet õket irányítani, ami azért szükséges, mert egyre többen leszünk, egyre kisebb helyen. Most mindegy, hogy ez egy önmagát alakító folyamat e, vagy direkt indukálja valaki/valakik. Egyébként a rohanó élet inkább azt jelenti, hogy sokkal több információ ér minket, mint eddig a történelem során bármikor. Az emberek nagy része azért nem mosolyog az utcán, mert folyton az jár a fejükben, hogy mit kéne még elintézni, mi az amitõl félnek stb. De van olyan is, aki egyszerûen nem tud idegenekre mosolyogni. Nem baj, engem nem zavar. Én is szeretek egyedül lenni, viszont egy ideje, ha eszembe jut valami az utcán, vagy a villamoson akkor mosolyognom kell, és nem tudom visszafogni. Az emberek amúgy ilyenkor inkább néznek hülyének, mint hogy örüljenek annak, hogy valaki végre mosolyog. Most már direkt csinálom, mert az érdekel, hogy az emberek hogyan reagálnak rá. Persze van, aki viszonozza, de a legtöbben inkább furán néznek.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem látok abban semmi kivetnivalót, ha az utcán nem a másikakat nézed, hanem mondjuk az épületeket, vagy... észre se veszed, mit nézel és lelkileg nem is ott jársz. Ekkor fapofát fogsz vágni. Az önkéntelenül elmosolyodás más, velem is szokott lenni. Vagy mondanak valami vicceset a többiek, szétválunk és a metrón magamba ücsörögve jut eszembe... Szóval még csak nem is mindig vagyok fapofa, csak általában. Az, ha a napi - stresszes - teendõkön gondolkoznak, az nem jó szerintem. Legyen, ami érdekelje õket és lesz min gondolkozni. Én még ezt látom, hogy sokakat nem érdekel semmi, nem lelkesednek semmi iránt, állandóan unatkoznak. Szerintem rohanni nem rohanunk sehova. Én meg inkább úgy érzem, minden lassú. Amit írtam is... Gépekre, más emberekre vársz, ahelyett, hogy te csinálnád: te nyitnád ki a könyvet, stb. Az információ tényleg sok. Nem tudom, erre gondolsz-e, de engem a negatív hírek bosszantanak. Kit érdekel, hogy égett ki autó, hol siklott ki vonat, hol raboltak ki valakit? Sokan paranoiásak többé-kevésbé. Félnek az autóbalesetektõl, a tolvajoktól. Mást nem érnek el a rossz hírek, de ezt igen... Meg ötletet adnak a jövõ bûnözõinek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "A mai rohanó/erõszakos/önzõ/... világban" - ilyen beszólásokat, és bármilyen hasonló általánosítást a "mai világról", maximum egy olyan, legalább 90 éves, ma is aktív (!), szellemileg friss (!) embertõl fogadnék el, aki mondjuk végigdolgozta az elõzõ századot, harcolt háborúban, megélt különbözõ rendszereket stb ÉS a most zajló folyamatoknak is tudatában van. Ilyen ember alig van, és általában ugye nem õk osztják az észt ilyen témában. Hanem mai 20-30, de ha a gyakorin szétnézel, 10-en évesek! Vicces! De inkább elképesztõ! Egyszer megkérdeztem egy ismerõsömet, mire gondol mikor azt mondja hogy "manapság nem figyelnek egymásra az emberek" - miért, 100 éve jobban figyeltek? Ott voltál? Erre csak hebegett, habogott, azt mondta jó, nem akkor, hanem mondjuk 10 éve. 10 éve mindketten középiskolások voltunk, no comment, mondtam erre. (De azért ha a felgyorsult világgal kapcsolatos gondolatmenetet nézzük, van valóságalapja. Én irigylem is a régi parasztokat (mondjuk õseimet, nem rossz módú, egyszerû de tartalmas életet élt emberekrõl van szó), az õ életük jobban illeszkedett az ember természetes ritmusához is: tavasztól õszig kemény kint munka, vásározás, télen viszont nagyrészt phenés, beszélgetés, könnyebb, benti munkák, amikor volt idõ kulturálódni, egymással beszélni stb. És irodában sem kellett ülniük, amirõl tudjuk hogy a legegészségtelenebb elfoglaltságok egyike. Gyalog jártak, friss levegõt szívtak, nem ettek tartósítószereket. De ez csak a dolgok egyik szelete, és általában nem erre gondolnak a fráziskkal dobálózók. Fõleg akkor, mikor a nagy bölcselkedés közben beülnek a kocsijukba és elmennek bevásárolni a lidl-be mindenféle szemetet :D ) Utcán való mosolygás: én is így gondoltam, míg nem kezdtem el jobban figyelni az arcokat/kezdtem játszani ezzel. Rengetegen csak maguk elé néznek, kerülik a szemkontaktust. Ehhez csak hozzáadódik a rengeteg savanyú pofa. Aztán a szúrós tekintetek. A ráncolt homlokok. Brr. Nemcsak nagyvérosban, ez hülyeség, Budapest egyes részein láthatóan jobb állapotban van a legtöbb ember mint a vidék egyes részein. Nem azt mondom én se, hogy mindeninek orrba-szájba kéne vigyorogni, de néha ijesztõ ha az ember kimegy az utcára. És akkor még a boltokban, hivatalokban uralkodó hangulatról nem is beszéltünk... ahonnan én jövök, pláne.
Ahogy én gondolom te ilyen húsz év körül emberke lehetsz. Ez igazából nem baj, csak annyit mondok, hogy nem a mosolygás a lényeg, de valakinek ezzel fel tudod dobni a napját. Például ahol én dolgozok cég, itt valamikor kötelezõ volt a mosolygás, ma már nem az. Ehhez még azt is hozzá kell tennem, hogy teljesen más ám egy nagyvárosból nézni az életet, mint egy kisebbõl, mert az emberek mást látnak. Az egyedüllét is fontos, de ha olyan helyen élsz akkor ritkán adatik meg.
Én nem vagyok elég bölcs, hogy a rohanó világról beszéljek, meg nem is éltem még annyit, de talán Popper Péter véleménye megfelel neked: http://www.youtube.com/watch?v=iXBrCAhFGLI Amúgy ez a gépre várni tényleg érdekes, mert régen még én is papíron leveleztem és heteket vártam válaszra. Ma meg az emailre alig tudok várni napokat. Én ilyen apró dolgokban érzem a gyorsulást és nem igazán tetszik. Bár én szeretek még órákat sétálni, mint régen.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #4: Egyszerûen ne várják el tõlem, hogy ne foglaljam el magam, ne kapcsoljak ki az utcán vagy a villamoson egy kis idõre, ne gondoljak semmire, hanem a másikok arcát nézzem és ha rám néz õ is, belemosolyogjak. Sokszor van haveri körben, hogy csend keletkezik egy idõre, majd valaki néz ki a fejébõl és fapofát vág. Ha rákérdezel, mi a gond, azt mondja, semmi, csak elgondolkozott. Szerintem ugyanezt látni közlekedés közben is, legalábbis rajtam biztos. A kivetnivalót nem értem. #5: Szerintem más heteket várni és napokat. Szerintem az a kibírhatóbb várakozás. Ám amikor már megérkezett a levél, akkor gyorsabb kibontani és te bontod ki, viszont idegörlõ a gép betöltését várni, mikor tudod, hogy ott a mail. Amúgy a levélre való várakozás... Tudod, hogy napi egyszer jön a postás, kb. azt is, hogy mikor. Tehát napi egyszer megnézed a ládát, és tudod, hogy aznap már ne várd. A mail bármelyik pillanatban jöhet. Én csak azt látom, hogy nem csinálunk semmit gyorsabban - sõt, sokszor csigalassan -, nincs kevesebb szabadidõnk - én akiket látok "régi típusú" életmódot élni, télen-nyáron sokat dolgoznak, és este tudnak leülni, ugyanúgy, mint a hivatalnokok -, és többet és többet kell várakozni. És nem levélre, csomagra, az más... És valahogy lehet elsõ látásra fura, de szívesebben járnék gyalog, mint BKV-val. Egyszerûen szellemi szabadság, mikor végre se beszélgetni nem kell, se koncentrálni, se tanulni. És lehet lassabb gyalogolni, de semmire nem várok: a zöld lámpára, ahol elindul a busz, magára a buszra. Amúgy az odafigyelés másokra... Nem tudom, de... Az aluljáróból felsegítik az idõsek banyatankjait. Sõt, egyszer én segítettem, de ketten alig bírtuk a nénivel :D Egyszercsak könnyebb lett: hátulról egy srác is megfogta. Általában átadják egymásnak a helyet, elõreengedik a férfiak a nõket, a fiatalabbak az idõsebbeket. Leveszik a csomagot az ülésrõl, ha közeledik egy új utas. Igen, ilyenek rendszeresen vannak! És talán az ellenpélda kevesebb. De ez is magyar mentalitás: nyafogni.
Tudom mire gondolsz, de nem értem, mert nekem úgy tûnik neked a gépekkel van bajod és ezt kivetíted. Mármint egész nap stresszelni, hogy másnap megjön-e a leveled a postán, vagy pár percig tenni ezt, míg a gép tölt... hát én a párc percet választanám. Amúgy pedig mindkettõ külsõ körülmény miatti várokazás, szóval egyre megy szerintem. (Oké, embere válogatja, hogy ki mi miatt stresszel, tudom.) "Tehetetlenül várakozol." - A postásra is így várok, a vetés érésére is, a zh javítására is és még sorolhatnám. Mind rajtam kívûlálló okok miatti várakozás. Csak a várakozási idõ egyre kevesebb és mégis gyorsítani akarunk rajta. Persze van kivétel, tudom. És nyafogni is mindig lehet, ami nagyon unalmas szerintem is, de attól még gyorsabb a világ, mert gyorsabban történnek a dolgok. De ha tényleg érdekel a téma és nyitott vagy, akkor ott a videó. Olyan ember beszél rajta, aki sokat utazott, tapasztalt és saját foglalkozását is kritizálja, ha kell. A várokozás régen is megvolt szerintem. Mármint gyerekként sokat jártam nagymamámmal hajnalban a piacra és ott mindig nagy sorok voltak. Régebben pedig, amikor 15 napos vásárok voltak a nagyobb városokban és évente 7-szer, akkor még nagyobb várakozás lehetett. A gyaloglás nálam alap. Egyetemre 40-50 perc gyaloglás szerintem jobb, mint 20 perc tömegnyomor, zsivaly stb. Érdekes lenne részletesebben megbeszélni ezt. Érdekelnek a miértjeid.
Csak hogy egy kicsit mélyebbre ássak, az, hogy megy valaki az utcán és nem vigyorog, az nem jelent semmit. Ellenben, amikor mondjuk bent vagy a boltban, és nézed, hogyan kommunikálnak a pénztárossal, sokszor nem is köszönnek, a földet bámulják, kapkodva pakolnak, majd fülüket farkukat behúzva, amint lehet elkotródnak, ez az én észrevételem szerint úgy 10-bõl 8 embernél így van. Na, ilyenkor van az, amikor kontaktusba kerülnek, és ugyanúgy savanyú képpel néznek a semmibe. Ez már gond. Annak aki csinálja, és annak is aki szembekapja az ilyen embert, mert az õ kedvét is elrontja. Ezért, én lehetõleg, ha mást nem is, de a minimális tiszteletet megadom mindenkinek, a többi meg attól függ, õ hogy folytatja. Csak egyet nem értek....miért háborodtatok fel ezen annyira?
Köszi a részletes magyarázatot, így már értelek. Mondjuk én ugyanolyan nyugodt vagyok mindkét várakozást tekintve, kivétel amikor a gép maga hirtelen belassul. Mármint ami várható lassúsága a gépnek, a rendszernek azzal nincs bajom, csak a spontán lassulással. :) A mosolygásról csak annyit, hogy én speciel nem szoktam csak úgy, boltban persze próbálok kedves arcot vágni, de az utcán inkább szemkontaktust keresek. Bár nehéz találni. :D

Elfógadnak az emberek? Kansal vagyok es alacsony növésü lány, de nem vagyok iszákos és kétkezi munkát végzek ahogy kell. én még nem mertem ísmerkedni efféle külsö miat, hogyan közelicsek az emberekhez, ahogy lássák jó ember vagyok?

Legjobb válasz: Se a kancsalság sem a magasságod nem hátrány az ismerkedéshez, barátkozáshoz. Nagyon sok olyan lányt ismerek aki kancsal és alacsony, mégis sok barátjuk van, sõt az egyik lány nemsokára férjhez is megy. Legyél közvetlen, vidám, magabiztos, és vonzani fogod a férfiakat, embereket.

Se a kancsalság sem a magasságod nem hátrány az ismerkedéshez, barátkozáshoz. Nagyon sok olyan lányt ismerek aki kancsal és alacsony, mégis sok barátjuk van, sõt az egyik lány nemsokára férjhez is megy. Legyél közvetlen, vidám, magabiztos, és vonzani fogod a férfiakat, embereket.
A kancsalság és az alacsony növés nem kizáró ok a barátkozásnál. Alacsony vagyok, mégis a barátaim elfogadnak, és így szeretnek engem. Nem értem, hogy pontosan mit értesz "efféle külsõ" miatt, de nem hiszem, hogy ez a két dolog miatt borzalmasan néznél ki! Én pedig tisztellek, mert nem vagy iszákos és kétkezi munkás szorgosan végzed :) Elõször is fogadd el magad, úgy ahogy vagy, mert borzasztóan tudja az önbizalomhiány befolyásolni a dolgokat! Nevess mindig, legyél büszke magadra, és fogadd el magadat az összes hibáiddal együtt.:) Kell ehhez is egy kis idõ, de én szorítok.:)
Nekem mindkettõ zsánerem, csak az a rusnya írástudatlanságod ne lenne...
Én szeretem az alacsony lányokat, olyan, hm, nem is tudom, aranyosabbnak tûnnek. :D
Én ismerem a helyzeted lánnyka.Kancsal és szemüveges srác voltam, de megmûtötték a szemem, azóta minden megváltozott.1. nagyobb az önbizalmam 2.nem tesznek megjegyzéseket az emberek, járok társaságba stb.Mert aki nem járt ebben a cipõben az nem értheti ezt az élet helyzetet.Szemmûtétet ingyen is végeznek, kórházi szemészeten kell feliratkozni! Azért ne aggódj, mert alacsony vagy, tanulj, képezd magad, tudsz majd ismerkedni.


Ha a magzatvíz nem otthon, hanem társaságban folyik el, olyankor mit érez az ember?

Olyankor nem érdekel vagy zavar, hogy sok idegen el?tt/között történik meg ez a dolog?

Legjobb válasz: Szerintem nem egy kismamával elõfordult már ez.Ha jól ismerem az embereket,akkor jobban meg lesznek rémülve,mint a kismama:):):)Hiszen úristen mit kell most csinálni helyzet ez...Segíteni fognak!Lehet azonnal kórházba kell menni.Tudom, ez olyan intim dolog,ami csak a babára,anyára és az apára tartozik.Ki tudja,ha éppen az ország másik végén jön rá,h õ most meg akar születni,akkor lehet,h egy vadidegen kórházban,egy vadidegen doktorral fogsz szülni. Mondjuk nálam vannak azért szemérmesebb emberek is. Mi még csak elsõ gyermekünket várjuk,de ez nekem is átfutott az agyamon,ugyanis május 21re vagyok kiírva,és akkoriban kezdõdik a tavaszi vizsgaidõszak,és az is elég nagy eséllyel játszik,h éppen vizsgázom,amikor megtörténik.Szerintem akkor éppen nem az lesz a legnagyobb probléma,h mennyi ismeretlen van körülöttem.:)

Szerintem nem egy kismamával elõfordult már ez.Ha jól ismerem az embereket, akkor jobban meg lesznek rémülve, mint a kismama:) :) :) Hiszen úristen mit kell most csinálni helyzet ez...Segíteni fognak!Lehet azonnal kórházba kell menni.Tudom, ez olyan intim dolog, ami csak a babára, anyára és az apára tartozik.Ki tudja, ha éppen az ország másik végén jön rá, h õ most meg akar születni, akkor lehet, h egy vadidegen kórházban, egy vadidegen doktorral fogsz szülni. Mondjuk nálam vannak azért szemérmesebb emberek is. Mi még csak elsõ gyermekünket várjuk, de ez nekem is átfutott az agyamon, ugyanis május 21re vagyok kiírva, és akkoriban kezdõdik a tavaszi vizsgaidõszak, és az is elég nagy eséllyel játszik, h éppen vizsgázom, amikor megtörténik.Szerintem akkor éppen nem az lesz a legnagyobb probléma, h mennyi ismeretlen van körülöttem.:)
Melegséget... :-) Engem tuti nem zavarna, miét is? Az élet természetes része... Gyorsan ülj kocsiba valakivel és vigyenek be a kórházba, és mosolyogva integess vissza.-) Ez ne frusztráljon!!!
Nem fog zavarni. Akkor már csak arra fogsz gondolni, hogy hamarosan látni fogod a babádat és semmi nem fog érdekelni azon kívül. Én rettegtem a szüléstõl, de amikor elfolyt a magzatvíz már nem jutott eszembe a félelem, hanem csak arra gondoltam, hogy megszületik hamarosan a csodalányom és próbáltam felkészülni a fájásokra. Hidd el semmi nem fog érdekelni abban a pillanatban, talán csak az hogy minél elõbb kórházba érj.

20 éves lány vagyok és egy kicsit már kikészít a családom. Folyton azt hallgatom, hogy mikor lesz pasim? Meg, hogy nekem ez nem rossz? Erre meg mit válaszol az ember kínjában? Nem tudom. Nem, nem rossz.

Nem járok bulikba, nem vonz és nem is szórakoztat az a tömeg nyomor. Még csak egy komoly kapcsolatom volt, de annál is a fiú szinte megfojtott a percenkénti ellenõrizgetéseivel, még válaszolni se tudtam, de jött a következõ sms.

Legjobb válasz: Itt van sok nyitott ember, köztük mondjuk én. De van sok, akikkel beszélget az ember, majd felszívódnak.

Itt van sok nyitott ember, köztük mondjuk én. De van sok, akikkel beszélget az ember, majd felszívódnak.
6#-os válaszoló, neked aztán van bõr a pofádon! 3, 5 éve van barátnõd, annyira félsz anyuciéktól hogy fogalmuk sincs semmirõl, de osztod itt az észt és hazudozol név és arc nélkül! Nagyszerû jellem, maximálisan beilleszkedtél az itteni primitív közösségbe!
az a legrosszabb ha unoka tesóm elkezdi csókolni a barátnõjét és hirtelen megállnak miattam, és szomorúan rám néznek és azt mondják h milyen rossz most nekem... Szerinted? :D Ez azért már kicsit túlzás
Esetleg itt? Merre laksz? :)
19 éves lány vagyok, ne aggódj, nem csak te vagy ilyen helyzetben! Ugyanez a helyzet nálam is, folyton szívják a vérem, de én ilyenkor azt mondom, köszönöm el vagyok egyedül is. Jó néha nekem is hiányzik, hogy odabújjak valakihez stb. de ez el is múlik. Persze vannak akik próbálkoznak, de egyikben sincs olyan tulajdonság, ami megfogna. Nem tudom miért fura, ha valaki egyedül is jól érzi magát.. :) Normális pasit én sem találok, néhányan azt mondják túl nagyok az igényeim, pedig egyáltalán nem. Nem tudom.. ne foglalkozz velük! :) Én is ezt teszem. Majd csak jön egyszer valaki.
Millió hely van ahol lehet még ismerkedni. Tánciskola, sport, kocsma..
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kérdés ennyire felkapott. Más kérdéseimre várnom kell minimum 1 órát, hogy választ kapjak :)
Ha itt gyakorin elkezdenél velünk ismerkedni, tuti azt kívánnád, inkább hallgattad volna a hasonló kérdéseket még 20 évig. :D
közlöd a családoddal hogy neked ez így tökéletes "mért hozzak haza egy taplót hogy boldogok legyetek?" valahogy így jaj majd kapsz mindjárt 1287 privit (nyugi én is írok) 25F
A kérdező hozzászólása: 8-as: Úúú, a keresztanyám megcsinálta, az apja (az én nagypapám) meg kitagadta. azt hiszem ilyennel nem szórakoznék. :) Többiek: Nem a családnak való megfelelés ez, inkább csak még egy löket. Egy kicsit rosszul esik amikor az unokatestvérem (17/L) kapcsolatban van és jól el van. Vagy amikor azt hallgatom a legjobb barátnõmtõl, hogy milyen rendes, romantikus a barátja. Néha szeretném a meghitt pillanatok, meg hogy átöleljen az akit szeretek.
Nekem is ez a problémám, csak én fiú vagyok. Detto ugyan így jártam. Hát figyu, bulikban én soha nem tudtam szerzeni normális csajt, szóval ott szerintem ne nagyon próbálkozz. Én is belefáradtam a próbálkozásba, én se szeretem a tömeg nyomort. Amúgy meg azért ne akarja szerezni mert mások elvárják tõled. Ha találkozol olyannal akivel jól érzed magad az magától kialakul majd, és amúgy se érdemes már a mai világban kapcsolatban élni.
Ilyenkor mondj valami olyat, amire nem tudnak reagálni. Pl. Inkább lányt szerzek :D
Én sem vonzódok a bulik után, és nem volt még kapcsolatom. És nem ellenõrizgetném a barátnõmet, szeretek nagy szabad teret engedni neki. :) Én normális pasinak tartom magam. Ezzel megvigasztaltalak, kedves kérdezõ? :) 24/F
Ismerõs helyzet, fiú létemre én is megkapom egyre gyakrabban mert már egy ideje nincs senki, nem mondom nem lenne rossz ha lenne valaki, de kb azok az érveim vannak mint neked. Mutassuk be egymást a családnak mint a párunk, néha megjelenünk közösen egy két családi rendezvényen, mindenki elégedett, élheti az életét. Mit szólsz? :D 26/f
tõlem is folyton ilyeneket kérdezgetnek..és erre nincs jó válasz, valahogy mindig majd belekötnek 20f
Majd eljon a te idod is ne felj.A csaladodnak meg ebbe ugy sincs beleszolasa.Csak ne keseredj el emiatt.
Társkeresõ majd vakrandik avagy baráti társaság ismerösök által.
Megfelelési kényszerbõl ne akarj pasit. Ha te jól érzed magad egyedül akkor folytasd ezt az életed, a családod unszolgatását meg hagyd figyelmen kívül.
ha vki megkérdezi, mind1 h milyen nemû, csodálkozva kérdezzél vissza, miért fel akarsz tán szedni??? ha kicsit még nagyképûre szeretnéd venni odamondod h háát nem csodálkoznék rajta :)

Egy kérdés ami nagyon sok embert érint! Mit tegyen az ember, ha munkanélküli, a munkanélküli ellátást már nem kapja, és a munkaügy már nem fizet TB-t sem neki? Ha nincs jövedelme, miből fizesse ki a TB-t? Vagy ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Bérpótló juttatást igényelhetsz az Önkormányzattól ha lejárt a munkanélkülid. Ennek az összege 28500 forint,de el kell fogadnod bármilyen közfoglalkoztatást amit felajánlanak képzettségtõl függetlenül. Általában 4 órás közfoglalkoztatás van az idén havi 32 ezerért. Így lesz biztosításod,de elismerem hogy nagyon nehéz az ilyen helyzetbe került emberek élete. Kívánom hogy minél elõbb találj munkát.

Bérpótló juttatást igényelhetsz az Önkormányzattól ha lejárt a munkanélkülid. Ennek az összege 28500 forint, de el kell fogadnod bármilyen közfoglalkoztatást amit felajánlanak képzettségtõl függetlenül. Általában 4 órás közfoglalkoztatás van az idén havi 32 ezerért. Így lesz biztosításod, de elismerem hogy nagyon nehéz az ilyen helyzetbe került emberek élete. Kívánom hogy minél elõbb találj munkát.
havi 5100Ft-ért lehet jogosultságod orvosi ellátásra. ha ez sem megy, akkor így jártál.
Az égadta világon semmit sem tudsz tenni.Az önkormányzattól igényelheted, az aktivkorú szoc.segélyt, de az most nagyon megvan szigoritva.Csak az esetben lehetsz biztositott, ha valamilyen ellátásban részesülsz.
intenzíven keress állást! akkor elõbb-utóbb lesz! addig is kérd az Önkormányzat segítségét! - állják addig a TB-t - de csak attól a naptól kezdve, amikor beadod. (és amig nem volt Tb- fizetés adósságként van elkönyvelve, akkor is , ha nem voltál orvosnál egyszer sem...ez a gonosz szabály 3 éve )
Szerintem hacmár semmi sem segít, akkor netezés helyett menj el dolgozni, az is egy megoldás...

Mi értelme van a kormányválasztásoknak, amikor az emberek nem olvassák el az indulók programjait és nincsenek tisztában az ország helyzetével?

Legjobb válasz: Mi értelme van a kormányválasztás hiányának, ha senkit nem érdekel, hogy az emberek mit akarnak, és nem is szabad nekik tisztában lenni az ország helyzetével?

Mi értelme van a kormányválasztás hiányának, ha senkit nem érdekel, hogy az emberek mit akarnak, és nem is szabad nekik tisztában lenni az ország helyzetével?
Gyurcsánynak, Bajnainak, Vonának legalább van programja. A Fidesz viszont csak elmúlt 8 évezni tud, semmi mást.
Az ország helyzetével szerencsére sokan tisztában vannak. Egyelõre még nincs mindenki rákényszerítve, hogy a kormány dicsõségét zengõ médiumokat nézzen vagy hallgasson.
6-os vagyok. Azt mondta fájni fog. Hát akinek ez a program izlik és még hisz is egy libatolvajnak, annak egészségére.
Bajnai az egyedüli, akinek a programja ér valamit. A többi csak mellébeszél.
A Fidesznek semmi programja nem volt 2010-ben, mégis nyert.
Bajnainak nem programja van, hanem libái :D
Egyedül Bajnainak van egyértelmû programja , igérete, megmondta fájni fog! Többiek már nem is igérnek semmit. El lehetnek foglalva gondjukkal. Kormányváltás stb. Gondolom nem jár már nekik a munkanélküli , sürgeti õket az idõ.
Mi ertelme elolvasni olyan programot ami nem szamonkerheto? Hazugsaggyujtemeny az egesz. AZ orszag helyzetevel meg csak a sajat bore alapjan van tisztaban az ember. Amig nincs egy minimalis egyetertes a politikai erok kozott abban hogy nem megyunk el a demagogia iranyaba, hanem mindenki realisat iger, addig sok ertelme nincs.
Miért, betartják a programjukat?
Senkit nem érdekel a programjuk vagy az ország helyzete, mindenki arra szavaz, aki õneki több nyugdíjat vagy alacsonyabb adót vagy hasonló kamut ígér.
A választás már rég nem a programokról szól, hanem hogy az a tábor nyerjen, amelyikben tartozónak érzi magát az ember.
Mert ahhoz (minden oldalra kiterjedõ) kritikus gondolkodás, némi szabadidõ és gyomor, ugyanakkor elvonatkoztatási képesség is szükséges, valamint anyagi függetlenség a mindenkori kormánytól. Ez meg a társadalom nem túl széles rétegeinek adatott meg, így a szavuk sem jelentõs egy demokráciában, ahogy az érdekképviseletükre sem tolonganak a jelöltek. Hogy válasszunk kormányt, ha nem a nyilatkozataik, tevékenységük és ígéreteik alapján? Válasszunk egyáltalán? Ki válasszon, ha választunk? Bonyolult kérdések ezek, amikre egyensúlyi választ nem sikerült találni, egyenlõre a jelenleg széles körben elfogadott válasz tûnik a legkevésbé rossznak.

Ezt nem vágom, a Kaptár 3-ban amikor csapdába esik Alice még az elején, akkor azok az "emberek" zombik vagy mik mert beszélni is tudtak rendesen meg járni is vagyis akkor ők egy szekta volt?

Legjobb válasz: Azk csak õrültek voltak, akik zombikat tartottak, hogy nézhesék, ahogy a zombik megeszik az embereket. Az más kérdés, hogy lehet, hogy õk is ettek embert.

Azk csak õrültek voltak, akik zombikat tartottak, hogy nézhesék, ahogy a zombik megeszik az embereket. Az más kérdés, hogy lehet, hogy õk is ettek embert.
na az elején amikor az csaj ((klón)mivel az csak klón utána rá lehet jönni) csapdába esik azok a fehér ruhûs faszik azok emberek csupán csak egy különítményben élnek ahol ilyen csúcsszuper néniket csinálnak a zombik ellen xdxdxd meg a zombikat megpróbálják meggyógyítani a zombik azok akik oda a kerítéshez mennek az ordítoznak
Nem tudom, de szerintem létezik.
Létezik lelki eredetû amnézia, amikor is egy adott esemény, idõszak rendkívül sokkoló történéseire a psziché válaszol védekezõ reakcióként emlékezetvesztéssel.
Igen létezik szerintem. Én is az utóbbi 3 hónapban szinte folyton szorongtam, minden nap; és nem vagyok képes az okát megmondani. Egy segítség nem ártana, mert ez rosszabb még a depressziónál is.
illetve létezik emésztési problémák általi szerotoninhiány, erre jó ha az emberfia eszik triptofánt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!