Találatok a következő kifejezésre: Mi az, létszi (32 db)

LéGYszám vs. LéTszám. Miért írja annyi okos ember léGYszámnak, mikor az léTszám?

Ugye nem én vagyok a hülye, tényleg a létszám a jó, nem? :D

Legjobb válasz: Hát, az szövegkörnyezettõl függ. Az osztály létszáma 32. A légyszám meghatározza mennyi szemét van a környéken. :)

Hát, az szövegkörnyezettõl függ. Az osztály létszáma 32. A légyszám meghatározza mennyi szemét van a környéken. :)
A kérdező hozzászólása: :D de tök sokan úgy veszik hogy 32 a légyszám... és itt az emberekre és nem a legyekre gondol... és elgondolkodtam h most én tudom rosszul vagy csak ennyi a gyökér ember?! de remélhetõleg a 2. verzió a helyes :D
légyszám?:O sosem hallottam még így LÉTSZÁM a jó
en sem hallottam meg legyszamnak soha
Légyszám? Ilyen szó nincs! Amúgy a Google keresõ sajna túl sok találatot dobott ki erre a kifejezésre... szomorú. Helyesírás: BUKTA! De hangsúlyozom, ez a szó nem létezik! Csak sokan a létszámot rosszul mondják / írják.

Férfiak, fiúk! Mit részesítetek előnyben egy nőn? Nektek mik az ideálotok? Kort is létszi!

Csak annyit írjatok, hogy mi az amit kerestek, szerettek egy lányon. Arcra, kinézetre, hajszínre, stílusra, mellre, fenékre, stb...-re értem, mi az ami bejön! köszönöm!

Legjobb válasz: Legyen intelligens, kedves, de õszinte, és tudjon szeretni a külsõm ellenére is! Onnantól már szinte mindegy is, hogy néz ki.

Legyen intelligens, kedves, de õszinte, és tudjon szeretni a külsõm ellenére is! Onnantól már szinte mindegy is, hogy néz ki.
hosszu haj, szep arc, intelligencia. Kerek fenek sem art, de ez csak sokadik a sorban.
2 lábbal álljon a földön, hosszabb haj, a szemszín mindegy, legyen kedves szép arca, (úgy a feje összességében legyen szép :) ) azaz átlag 55 kg
Arcvonás a lényeg, hogy az a típusú nõ legyen, akiket kategoriában szeretek. Olyan vonásai legyenek az arcának. illetve alap a hosszú egyenes barna haj, vagy nemcigány fekete, az is bejön. Szeretm a magasabb nõket, legyen akkora mint én vagyok. De a kicsik is tetszenek nagyon. Legyen természetes, semmi mû ne legyen rajta. Legyen közepesen leszolizva, igényes mértékig. Legyen közepesen vastag combja, és jó kerek széles csipõje csinos vékony derékkal, és közepes mellekkel. Legyen karakteres, középmély hangja. Tehát kb. egy Rhona Mitra féle nõt képzelj el, olyan kéne de nagyon.

Mi a véleményetek a Sony Erisson Live WALKMAN telefonról Webshopból rendelve (t-moilnál)? Minden jó és rossz tulajdonságát létszi! És elöl az a sok kis kamera féle azok mik? Az egyik tudom hogy elöl kamera!

*.*

Legjobb válasz: Ha ez segít, leírom tapasztalataimat. (3hónapja használom a masinát) Egy eléggé fürge hardverre épül, megakasztani nehézkes. Még a GTA III is fut rajta, bár picit szokott döcögni nagy ritkán. A kicsike sztereó hangszórókkal rendelkezik, melyek szép tiszta hangzást nyújtanak, még az xLoud mellett is. Jack eszközökön is megállja a helyét, bár ott az említett hangerõnövelõ (xLoud) nem használható. Az alap lejátszója sem a rosszak közé tartozik, viszont EQ-t csak elõre megírt profilokkal válthatsz benne. Negatívum lehet még, hogy lossless fájlokból csak wav kiterjesztésût eszik, de ezt egy jobb lejátszó megoldja. (Pl: PowerAMP, PlayerPro) A kamerája egész szép képeket csinál, viszont 5MP-nél 4:3-as képet készít. Ezt a felbontás csökkentésével (3MP) lehet orvosolni, ekkor 16:9-es képeket lõ. A videói is szépek, bár nem túl élesek, a hétköznapi használatra tökéletes. Az alap felhasználói felülete gyors, könnyen kezelhetõ, de hamar rá lehet unni. (Ezen egy új launcher segít) Ha bármi kérdésed lenne róla, csak szólj. :)

Ha ez segít, leírom tapasztalataimat. (3hónapja használom a masinát) Egy eléggé fürge hardverre épül, megakasztani nehézkes. Még a GTA III is fut rajta, bár picit szokott döcögni nagy ritkán. A kicsike sztereó hangszórókkal rendelkezik, melyek szép tiszta hangzást nyújtanak, még az xLoud mellett is. Jack eszközökön is megállja a helyét, bár ott az említett hangerõnövelõ (xLoud) nem használható. Az alap lejátszója sem a rosszak közé tartozik, viszont EQ-t csak elõre megírt profilokkal válthatsz benne. Negatívum lehet még, hogy lossless fájlokból csak wav kiterjesztésût eszik, de ezt egy jobb lejátszó megoldja. (Pl: PowerAMP, PlayerPro) A kamerája egész szép képeket csinál, viszont 5MP-nél 4:3-as képet készít. Ezt a felbontás csökkentésével (3MP) lehet orvosolni, ekkor 16:9-es képeket lõ. A videói is szépek, bár nem túl élesek, a hétköznapi használatra tökéletes. Az alap felhasználói felülete gyors, könnyen kezelhetõ, de hamar rá lehet unni. (Ezen egy új launcher segít) Ha bármi kérdésed lenne róla, csak szólj. :)
kamera+fényerõmérõ+értesítõled xperia mini pronál legalábbis ezek vannak
A kérdező hozzászólása: és a fényerõmérõ mire jó? :D
Pl. ha füledhez rakod a telefont akkor a képernyõt "lezárja" kb, és így nem fogod véletlen lerakni a telefont beszéd közben. Kb ennyire jó. Amúgy hátránya nem igazán van (csak ha 100 ezres telefonokhoz hasonlítjuk), erõs hardver, ICS is lesz rá, a kis kijelzõt mondanám csak hátránynak, de ennyi pénzért nem kapsz nagyobb kijelzõt.
Elõzõ kicsit kevert. Fényérzékelõ és közelség érzékelõ van elöl a kamerán kívül. A fényérzékelõ arra jó, hogy a képernyõ fényerejét a külsõ fényeknek megfelelõen beállítja. Minél naposabb, világosabb helyen vagy annál magasabb a fényerõ. A közelség vagy távolság érzékelõ (attól függ hogy hívják) a telefonáláskor az arcodat hivatott érzékelni, ha füledhez teszed akkor a képernyõ kikapcsol ha elemeled a füledtõl a telefont újra aktiválódik a képernyõ.
#4 Tényleg, most jövök rá, hogy én a közelségérzékelõt írtam le. Abban a pillanatban erre nem gondoltam.

K + NaOH oldat mi az eredmény? Nem KOH. Létszi mondjátok el, hogy miért!

Legjobb válasz: Márpedig annak kell lennie szerintem. Ki mondta, hogy nem?

Márpedig annak kell lennie szerintem. Ki mondta, hogy nem?
A kérdező hozzászólása: Biztos nem az. Kémia tankönyv írta, hogy kálium az natrium-hodroxid oldatból csak a vízzel reagál. Nem értem miért? Ez lesz belõle: 2K+2H2o= 2KOH+H2
Márpedig a Na nem szabadulhat fel! És hova lenne?A K reagál a rendelkezésre álló vízzel és NaOH KOH keveréke keletkezik!Mégpedig annyi amennyi víz áll rendelkezésre!
A kérdező hozzászólása: vagy fizikatanár; informatikatanár szakot. Még nem döntöttem.
Te most az állami ösztöndíjra gondolsz, ami lényegében olyan, mint a régi államilag támogatott képzés?
A kérdező hozzászólása: Erre gondolok http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/klebersbe..
Már született róla kormányrendelet és valami szerzõdést íratnak veled alá, amiben vállalod, hogy az elkezdett tanárszakon idõben lediplomázol és a tanult szakjaidon x évet ledolgozol egy általad megválasztott tankerületben, különben visszafizettetik veled az ösztöndíjat. Szerintem nem tanulmányi átlagot nézik, hanem ugye h milyen szakpárra jelentkeztél, aláírtad-e a szerzõdést meg iylesmik. De nem tudok én sem ettõl többet:

TALÁLÓS KÉRDÉS! ( létszi csak normálist tom h egyből mindenki a [email protected] fog gondolni, de nem az! MI az?

MI az ha rángatod és huzogatod nyúlik, és pontosan beleilleszkedik a n?i mellek közé?

Legjobb válasz: Melltartó :D

Melltartó :D
feszülõs top, vagy mellizom xD
poló
takony vagy [email protected] de tényleg nem jut eszembe job ne pontozz le!
az orrom
Te tudod a megfejtést? :D
Ondó :D N
rágó
A kérdező hozzászólása: Az nem jó arra én is gondoltam!
Miért pont a [email protected]? Az nem is nyúlik! :D
A kérdező hozzászólása: A biztonsági öv!

Milyen iskolaorvosi vizsgálat elfogadható számotokra és mi az ami már kiborít bennetek diákok? Létszi, normálisan

Milyen vizsgálati módszert,vizsgálatokat támogattok ill. elleneztek?Szerintetek mi az ami nem tartozna egy iskolaorvosra? Csak azért kérdem,mert több helyen foglalkoztak ezzel és majd bemásolok egy linket,és a 11.oldal kommenjében írnak err?l diákok és szerintem érhet? volt a diákok háborgása. Nálunk hál istennek semmi ilyen nem volt.

Legjobb válasz: ilyent is csak magyarországon csinálnak..

ilyent is csak magyarországon csinálnak..
engem alapjába véve, azon kívül, h ötösével hívnak be minket és úgy kell vetkõzni semmi sem zavarna, mert na.. orvos, de az viszont kimondottan kiakaszt, hogy a suli orvosom, potyára vetkõztet le, mert ha a gerincemet nézi, akkor két éve megállapíthatta volna már, hogy gerincferdülésem van, de nem.. szerinte nincs.. illetve olyan iskolába járok, ahol nézik a bõrt.. szóval ezt sem értem egészen, mert az, h rám néz nem jelenti, h nincsen semmi bõrbajom..
A kérdező hozzászólása: Lányok! Akit érdekel mit csinálhatnak még az a 24. oldal kommentjét nézze meg.
nekünk "csak"bugyira kell, de 5 ember van bent egyszerre, amikor jóidõvan nyitva van az ablak......, a fiúk meg ott bámulnak, rohadt idegesítõ, és mi lesz hogyha nekünk is bugyi nélkül kell majd.... wá.én nem fogok bár most az utolsó vizsgálatnál, külön külön mentünk be az ilyen résznél, az 100× jobb volt, tavaly pasi volt az orvosunk, na az is már basszus.... holnap felvilágosító óra xDD, de most mennem kell tanulni (nem a felvilágosításraxd) egy 12 éves lány
nekünk 9-edikben bugyira lekellett vetkõzni, és belenéztek a bugyinkba.. idén szerencsére csak fölül kellett levetkõzni.. de mondjuk azt nem értem, hogy minek kell levenni a melltartót, ahhoz hogy megnézzék a gerincemet? mert amikor ortopédusnál voltam, ott nem kellett levenni. és még azt is utálom, hogy megmondják hogy ki hány kg, és az egész osztály tudja a súlyomat, meg hogy mennyit hiztam tavaly óta :S mért nem lehet egyesével bemenni?
Nálunk sosem volt olyan hogy a nemi szerveket bárki nézegetné, vagy hogy tök meztelenre kellet öltözni. Olyanra se emlékszem hogy hisztizett volna bárki mert le kellet venni a felsõsét. Nem értem mért ijesztgetitek egymást ilyen baromsággal.
ma 15:51 Hát te kész vagy.. Nem zavar, hogy egy tinédzser akár attól is depresszióba kerülhet ha valaki csúnyán néz rá?! Kb. 1 kiscsaj ott áll a további 4 osztálytársa mellett na a 4 csajnak van melle nem is kicsi, õ meg olyan mint a deszka, vagy épp fordítva.. Mekkora egy szánalomba illõ epizód, amint egymást bámulják és ez igen is megszégyenítõ! A másik 13-4 évesen nem hiszem, hogy épp a nemi szervedet kéne borotválni, csak azért, mert vannak olyan kedvesek és bugyira levetkõztetnek és nem akarsz megszégyenülni azért mert neked már szõrös a másiknak meg nem.. Vagy épp fordítva..
Túl lehet élni és hozzá kell szokni hogy mások vagyunk nem kell szégyelni ha alkatilag valaki fejletlen.
A kérdező hozzászólása: 12 éves kislánynak! Figyelj ha nem akarod nem kell levetkõznöd elõtte fõleg nem meztlenre, ahhoz nincs joga és nem foghat le, ha meg is tagadod akkor mi lesz szólnak a szüleidnek, és anyukád ír egy papírt hogy nem engedi a nemiszevviszgálatát és max. ha kötlezeni akarják akkor a háziorvosnak mutatod inkább meg, már ha kötlezehtnek rá, de beszélj szerintem felvilágosítás után anyukáddal, ha te polóban akarsz bemenni akkor abba mehetsz be és ha megvizsgálta a felsõtested, akár tetszik neki akár nem felöltözhetsz fölül.Ha nem tetszik neki a dolog max. duzzog, meg beszól, de nem kell megijedni.Ha meg alul akar megnézni és te nem szeretnéd, hát ne enged.De ha mégis bele mész, hogy megvizsgáljon, akkor elõbb vegyél fel polót és ne enged, hogy egy száll bugyiban fektessen az ágyra és ott azt letolassa veled. Mondjátok meg jogotok van az egyenkénti vizsgálathoz és nem akartok félmeztelenül ácsorogni a vizsgálatra várva, hanem majd bennt vetkõztök le.Ha azt mondaná, hogy vegyél le mindent szólj neki elõtt vizsgáljon meg fölül, utána te felöltözöl felül, mert nem vagy hajlandó meztelenre vetkõzni. Szóval állj kimagadért és akár vond be a többi lányt is a dologba.Ha egy megszólal, hogy neki ez az eljárás nem jó, nem tetszik utána a többi is mer már szólni, az elsõ oldalon is írt errõl valaki. Majd írd meg mi volt és tényleg anyukádnak joga van a vizsgálatot megtagadni, és esetleg háziorvossal megcsináltatni, ha egyátalán lesz ilyen jellegû.De akaratod ellenére nem vetkõztethetnek és nem is kötlezhetnek hogy vetkõz le teljesen.
Szerencsére nálunk nincs iskolaorvos, ugyanis külföldön lakok... :') Eléggé felháborítónak tartom, csoportosan járkálnak a vizsgálatra... -.- Külföldön ezt a háziorvos végzi, de még akkor se kell teljesen levetkõzni... -.-" Ilyen is csak Magyarországon történik... :D
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak igaza van, a nõgyógyász az tök más, ott csak a vizsgálandó testrésznek kell szabadon lennie és a dokin kívül más nincs bennt, ráadásul akaratunkból megyünk. De tényleg nincs olyan hogy kötelezõ, ha valaki nem akarja levenni a melltartóját v. nem akarja engedni hogy bizonyos vizsgálatokat végezenek, akkor ezt tiszteletben kell tartaniuk és nem tehetnek ellene semmit.Az elsõ bemásolt link is errõl szól és még a http://www.hotdog/tagok körkérdésnél van "egy mennyire kell levetkõzni középiskolában orvosivizsgálatnál"hasonló kérdés és ennek a 4. oldalán pontosan le van írva, hogy mit tehet egy diák saját érdekében.
Nálunk hármasával kell bemenni, megmérik milyen magasak vagyunk, látás, tartás/hát, súly, nõi dolgokat kérdeznek. Ez volt általánosban és középiskolában is! Ez az amit normálisnak is tartok, ennél többet nem! Felháborítónak tartom hogy valahol meztelenre kell vetkõzni meg ilyenek, noha én szemrebbenés nélkül mentem nõgyógyászhoz elsõre is de ez akkor is más...
A kérdező hozzászólása: De mi a véleményed hogy sok helyen mellet és puncit is megnézi a doki úgy hogy közben még ott áll 3-4 osztálytárs és mindent lát, tök meztelenül fel kell feküdni az asztalra és úgy vizsgálnak? Szerintem ez nem az iskolaorvosra tartozna és én ezeket tartom durvának.
A kérdező hozzászólása: Meg a fiúk is panaszkodtak, hogy volt ahol az összes fiút behívták és a végén nekik is fel kellett meztelenül feküdni az asztalra és úgy húzkodták neki és ott is látták a többiek és nagyon rossz érzés volt. De az indokolatlan túl vetkõztetést sem értem.Szóval ha alul vizsgál mért nem lehet fölül az emberen valami. Én amikor nõgyógyásznál voltam akkor csak alul kellett levetköznöm nem volt meztelenre vetkõztetés.Vagy gerincvizsgálatnál még suliba ott melltartót sem kellett levenni. És sulidokinak tuti az intim vizsgálatokat nem engedném, egyrészt semmi köze hozzá, másrészt ezeket szakorvos csinálja inkább, akit én választok ki és ott nincs más zavaró oda nem illõ személy és önszántamból megyek.
Engem az borít ki, hogy le kell meztelenre vetkõzni 3-4 osztálytárs elõtt és úgy vizsgálnak. Pont pát hete vertem ki a hisztit egy vizsgálatnál, hogy én pedig nem fogok mindenki elõtt levetkõzni. Persze az orvosnak nem merte senki mondani, de amikor én elkezdtem nem levetkõzni meg mondani, hogy ezt nem így kéne mindenki csatlakozott hozzám. Nyertünk, mert 20 perc után az orvos azt mondta, hogy jó akkor menjünk egyesével.
A kérdező hozzászólása: Na végre valaki kimert állni magáért, egyébként az elsõ bemásolt linkem szolgál arra, hogy milyen jogaitok vannak én is nem rég találtam rá! Szóval ha nem akartok nem kell levetkõzni, fõleg nem meztelenre és amit nem akartok megnézetni magatokon azt nem csinálhatják meg, mert nincs olyan hogy kötelezõ. Az biztos én sem vetkõznék le meztelenre még akkor sem ha csak az orvos van ott, megcsinálhatja a rutint szem, hallás, látás, gerinc, magasság, súly stb., de oda nem engednék neki bekukkantani és ha fölül megviszgált akkor én azonnal felöltöznék, ki lenne zárva, hogy utána még alul is levetkõzek és ott álljak egy száll semmiben. Engem ez már nem érint és nem is voltak ilyen vizsgálatok, de amilyen nagyszájú volt a mi osztályunk, nem is hagytuk volna.
komolyan mondom, te politikus leszel! Am meg nagyon aggaszt az, amikor lekellett vetkõzni meztelenre, és nõ doki, a farkad vizsgálgatja...ku*va jó 3-4 oszttársal 1ütt és ááh.. :S utánna énis kivertem a balhét h:-mi nem vagyunk b*-ik, 1esével nem lehetne jönni??? és lám a doki beleegyezett. 15/F
nálunk semmi baj nincsen vele ( leszámítva hogy még soha senki nem látta mosolyogni... :( ) de nagyon korrekt minden rendben van vele :)
A kérdező hozzászólása: Igazából az lenne a normális hogy egyesével menjenek az emberek, hisz akármilyen más dokihoz mész, ott sincs más rajtad kívül bennt.Csajoknak is ugyanolyan szar, mert ott megférfi doki van, és azért nekünk a mellünk is van, szóval dupla ciki. De a kérdésem igazából szerintetek mik azok a vizsgálatok amik elfogadhatóak és mik azok amik nem az iskolaorvosra tartoznának? De komolyan nem értem mik ezek a vizsgálatok és mikortól lettek bevezetve, nálunk semmi ilyen nem volt.
A kérdező hozzászólása: De amit igazán nem értek mi a köze az iskolaorvosnak a lányok nemiszervéhez, úgyanis aki már volt nõgyógyásznál az elve tudja, hogy ahoz hogy lehúza és oda néz nem lát semmit, nem így mûködik a vizsgálat, szóval ez max. a megalázást szolgálja.A vizsgálathoz mintavétel kell. Valahol azt írták arra kiváncsiak hogy szõrõs-e, na ez is csak duma, ahoz mért kellene teljesen letolni, ahoz elég pici lejebb húzni és 10-11 éves lánynak simán van már szõre.Meg elve mindenki más ütemben fejlõdik, fiúk van akinek csak 15 évesen kezd el nõni a szõre, szóval ez csak szöveg. Szerintem ilyen dolgokhoz semmi közök nem lenne.
nekem teljesen meztelenre kellett vetkõznöm (12 éves voltam) megfogta a heréimet felhúzta(!) a bõrt majd rá kellett könyökölnöm az ágyra a lábaimat terpeszbe tenni és akkor belenyúlt a fenekembe bár használt síkosítót de eléggé kellemetlen volt mikor két ujjal benyúlt és széthúzta a nyílást hogy belenézzen

Felsorolnátok létszi, hogy mik azok az ételek, amiket terhesen nem ajánlatos enni?

husok halak sajtok stb...???

Legjobb válasz: Nekem egyedül a kókuszt emelte ki, hogy ne egyek (nem tudom, hogy csak a nagyon-nagyon magas zsírtartalom miatt-e, vagy más oka is van), ettõl eltekintve azt mondta, mindent ehetek néhány szabály betartásával (halat jól átsütve, tojást nem nyersen, májat csakis hetente max egyszer, stb).

Nekem egyedül a kókuszt emelte ki, hogy ne egyek (nem tudom, hogy csak a nagyon-nagyon magas zsírtartalom miatt-e, vagy más oka is van), ettõl eltekintve azt mondta, mindent ehetek néhány szabály betartásával (halat jól átsütve, tojást nem nyersen, májat csakis hetente max egyszer, stb).
a fenntieken kívûl: zsálya, fahéj, pemetefû nyers tojás májat mértékkel. chipset meg ilyesmit is csak mértékkel.
Peneszes sajtot nem ajanljak pl. tobbet nem tudok. De tudod mit mondok, barmit ehetsz, csak a mertek a lenyeg!!
nekem az orvos a kovetkezoket mondta: kerulni kell: erlelt sajt (soft cheese), tehat camembert, brie, minden amin penesz van. Pl a kremsajt azt lehet enni. ill egyeb sajtot is lehet enni. nyers hust mint pl smoked salmon (fustolt lazac), sushi, tonhal nyersen, minden ami nyers hus, tehat tatarbifsztek. Halat azt mondta modjaval egyem, lehetoleg ne minden nap legyen hal a menun. keruljem tovabba a frissen facsart gyumolcsleveket amiket a bevasarlokozpontokban arulnak mert nem tudni h megmossak e a gyumolcsot elotte. inkabb vegyem a boltba. tovabba pasztorozott tejet es tejtermeket igyak, ne frissen facsart tejet. sok gyumolcsot es zoldseget kell enni. kerulni kell a zsiros kajakat a gyorsettermekben keszult kajakat. kerulni kell azokat az elelmiszereket amiben a listeria nevu bakterium van benne. ne egyel tul sokat egyszerre inkabb tobbszor kevesebbet. ha emelyegnel nekem a hideg narancsle vagy ananaszle bevalt ra, ill haztartasi keksz vagy babapiskota. Remelem segitettem. 13 hetes kismami
Utolsó vagyok.. Itt sok hasznos étkezési tanácsot olvashatsz a terhesség idõszakára: http://www.dietetika.hu/varandos.html
Nekem a májat kifejezetten ajánlották, mivel vashiányos vagyok, csak én utálom. Egyébként eszek mindent, már amit a diéta mellet lehet, így is elég nehéz.
A vashiányra jó a máj, viszont ha egy héten többször eszel, az A-vitaminnal megmérgezed a babát.
Ez mind olyan etel, amit az ember nem eszik nagyon. Elvetve csak szerintem. Legalabbis en meg soha nem ettem nyers tojast (eszembe sem jutna semmivel sem tiramisuval sem), majat ritkan, peneszes sajtot ritkan, halat eszek mert imadom, de persze nem mindennap. Szoval eleg kulonlegessegeket nem lehet csak enni. En ettem mindent, nekem a dokim soha semmit nem mondott.
Én ettem tiramisut többször is, imádom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!