Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján pontokat, (25 db)

Az NKE-HHK honvédtisztképtő kar katonai vezető szakára mi alapján számítanak a pontok? Beszámítanak a fizikai felvétel során szerzettek? Hány pontomnak kell lennie a sikeres felvételihez?

felvételi, katonai

Legjobb válasz: Ha a fizikai alkalmasságira gondolsz akkor nem, az csak azt határozza meg hogyha eléred a pontot akkor fölvesznek-e. Több pontot nem ad, de ha nincs meg akkor nem vesznek fel.

Ha a fizikai alkalmasságira gondolsz akkor nem, az csak azt határozza meg hogyha eléred a pontot akkor fölvesznek-e. Több pontot nem ad, de ha nincs meg akkor nem vesznek fel.
http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!Intezmeny.. http://www.felvi.hu/felveteli/ponthatarok_rangsorok/elmult_e.. 2. linkbõl lehet következtetni, de elõre sosem lehet tudni mert függ a jelentkezõk számától és érettségijüktõl.
A kérdező hozzászólása: arra lennék kíváncsi hogy a fizikai felvételi lökhet e mert eddig 320 pontom van :/
A kérdező hozzászólása: ez egészen biztos? mert ebben megoszlanak a vélemények :/ nincs fent valahol? :/
felvi.hu egyébként biztos, máskülönben sok értelme nem lenne, mert mindenki akit fölvesznek attól elvárás hogy legyen meg a fizikai alkalmasságija, és mindenki megkapná érte a többletpontot az adott szakra, aminek nincs értelme.
A kérdező hozzászólása: ciszont különbözõ pontokat kapunk! valaki többet ér el valaki kevesebbet így megy az érettséginél is

Az EB-n, ha a csoportmeccsek végén a csapatoknak egyenlő a pontjuk, mi alapján döntik el ki jut tovább?

http://hu.wikipedia.org/wiki/2012-es_labdar%C3%BAg%C3%B3-Eur..

Legjobb válasz: Elõször azt veszik figyelembe, hogy melyiknek jobb a gólkülönbsége. Ha ez alapján sincs döntés, akkor az egymás elleni meccs számít. Egy példa: Dánia-Hollandia. Ha ugyanannyi pontjuk van, de a Dánok jobb a gólkülönbsége, õk mennek tovább. Ha a gólkülönbség is megegyezik, akkor is a Dánok jutnak tovább, mert legyõzték Hollandiát. Csak egy példa, így döntenek ki megy tovább. Megjegyzés: nem lesz 3 3 pontos csapat, mert a Portugálok legyõzik a Hollandokat :). Remélem legalábbis.

Elõször azt veszik figyelembe, hogy melyiknek jobb a gólkülönbsége. Ha ez alapján sincs döntés, akkor az egymás elleni meccs számít. Egy példa: Dánia-Hollandia. Ha ugyanannyi pontjuk van, de a Dánok jobb a gólkülönbsége, õk mennek tovább. Ha a gólkülönbség is megegyezik, akkor is a Dánok jutnak tovább, mert legyõzték Hollandiát. Csak egy példa, így döntenek ki megy tovább. Megjegyzés: nem lesz 3 3 pontos csapat, mert a Portugálok legyõzik a Hollandokat :) . Remélem legalábbis.
viszont ha a dánok verik a németeket és a portugálok a hollandokat akkor meg három csapatnak lesz 6 pontja:D szóval van itt kavar rendesen
ilyen esetben készül egy úgynevezett 'minitabella' a három csapat egymás ellen lejátszott meccseirõl. ha ma nyernek a németek és a hollandok akkor áll elõ ez a szituáció, hogy három csapatnak lesz 3-3 pontja. a dánok 1-0-ra verték a hollandokat, a portugálok 3-2-re a dánokat. ha a hollandok 2 vagy annál több góllal verik a portugálokat és a németek megverik a dánokat akkor a németek mennek tovább elsõ helyen, a hollandok második helyen. ha csak 1 góllal verik a hollandok a portugálokat akkor portugálok mennek tovább a második helyen. itt van egy táblázat angolul minden eshetõségre: http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012_Group_B

Mi alapján számolják mesterképzésnél a felvételi pontokat?

Ha szaktól/iskolától függ, a Széchenyi Egyetem gazdász szakai érdekelnek.

Legjobb válasz: Szia! Én annyit tudok, hogy összesen 100 pontot kaphatsz. Ebbõl 40 pont az államvizsgád jegye 8-cal megszorozva. 50 pont egy ún. motivációs beszélgetés, aminek a szempontjait közzéteszik elõzõleg (honlap, kiadványok). 10 pontot kaphatsz maximum elõnyben részesítési pontként (pl.: gyesen vagy, nyelvvizsgák, stb.). Fontos tudni, hogy nem szükséges kiadott diplomával rendelkezned, úgy is jelentkezhetsz. (Mondjuk ha nyelvvizsga hiányában nem adták ki a diplomát.) Nézelõdj az iskola honlapján, ott meg kell találnod mindent!

Szia! Én annyit tudok, hogy összesen 100 pontot kaphatsz. Ebbõl 40 pont az államvizsgád jegye 8-cal megszorozva. 50 pont egy ún. motivációs beszélgetés, aminek a szempontjait közzéteszik elõzõleg (honlap, kiadványok). 10 pontot kaphatsz maximum elõnyben részesítési pontként (pl.: gyesen vagy, nyelvvizsgák, stb.). Fontos tudni, hogy nem szükséges kiadott diplomával rendelkezned, úgy is jelentkezhetsz. (Mondjuk ha nyelvvizsga hiányában nem adták ki a diplomát.) Nézelõdj az iskola honlapján, ott meg kell találnod mindent!


Ha érettségi után elmegyek 1 évet dolgozni, hogy számolják a pontokat? Vagy ha mondjuk egyik évben nem vettek fel, következőben mi alapján?

Arra irányulna a kérdésem, hogyha ugye mondjuk nem vesznek fel egy magas pontszámu szakra, akkor következ? évben sincs rá esély, ha a ponthatárt nem csökkentik?

Legjobb válasz: Ez egy elég buta kérdés. Honnan tudjuk, hogy hogyan változik majd a felvételi rendszer pár év múlva? Az érettségid nem fog változni, hisz akik 30 éve érettségiztek, ugyanúgy felveszik õket ha jók az eredményeik. Pláne, hogy ma már százalékban számolnak. Egyébként a ponthatárokat nagy átlagban növelni szokták. De ez a következõ évben mi alapján...

Ez egy elég buta kérdés. Honnan tudjuk, hogy hogyan változik majd a felvételi rendszer pár év múlva? Az érettségid nem fog változni, hisz akik 30 éve érettségiztek, ugyanúgy felveszik õket ha jók az eredményeik. Pláne, hogy ma már százalékban számolnak. Egyébként a ponthatárokat nagy átlagban növelni szokták. De ez a következõ évben mi alapján...
Ha következõ évben jelentekezel valahova, akkor is ugyan annyi érettségi pontod lesz. A ponthatárok általában növekedni szoktak, fõleg a sláger szakoknál. Ahova én járok, oda tavaly 385 volt a ponthatár, idén 410. Szerencsére felvettek 430 ponttal :) Ha azt szeretnéd, hogy több pontod legyen, és van rá egy egész éved, akkor gyúrj arra, hogy legyen plusz pontod, pl. csinálhatsz nyelvvizsgát, a középfokú 35 pontot ér, a felsõfokú 50-et. Illetve érettségizhetsz újra egy adott tantárgyból, lehet javító érettségi vizsgát tenni, és szintemelõt is.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen joh, igy gondoltam, hogy jeleleg hogy van ez, nem feltétlenül jövöben gondolkozva

Hogyan lehet pontokat gyűjteni a Telekomnál hogy platina kártyás lehessek? Mi alapján adják a pontokat?

Legjobb válasz: www.t-mobile.hu/lakossagi/tarifak/husegprogram/programrol/po ntgyujtes

De ha beírod a googlebe, hogy kapcsolat pont gyûjtés, ott is kiadja....
A kérdező hozzászólása: köszi

Mi alapján kapom a pontokat a kérdésért és az értékelésért?

A válaszért gondolom a többiek által itélt hasznosság alapján. Na de a kérdés és az értékelés? Minél többen válaszolnak annál több pont jár a kérdésre?

Legjobb válasz: Nem, a kérdésért 3 pont jár, akármennyien válaszolnak, de ezt te is összeszámolhatod :P megnézed hány kérdést tettél fel, és megnézed a kérdésért kapott pontjaid számát :P és kiszámolod :) A helyes értékelésért sztem 1 pont jár..

Nem, a kérdésért 3 pont jár, akármennyien válaszolnak, de ezt te is összeszámolhatod :P megnézed hány kérdést tettél fel, és megnézed a kérdésért kapott pontjaid számát :P és kiszámolod :) A helyes értékelésért sztem 1 pont jár..
A kérdező hozzászólása: köszi... összeszámoltam... :-)) 12 kérdés 30 pont :-) Na majd biztos megfejtem egyszer... :-))

Mi alapján kapunk pontokat, és mitől függ, hogy mennyit?

Legjobb válasz: Mint már azt sokszor leírtuk, nem szeretnénk pontos képletet közzé tenni, hogy aztán ez legyen a mérvadó a válaszoláskor, kérdéskiíráskor. Úgyhogy elég csak annyit tudni, ami a Toplisták oldalon is le van írva: Pontok járnak hasznos kérdések kiírásáért, hasznos válaszokért, illetve helyes értélelésekért.

Mint már azt sokszor leírtuk, nem szeretnénk pontos képletet közzé tenni, hogy aztán ez legyen a mérvadó a válaszoláskor, kérdéskiíráskor. Úgyhogy elég csak annyit tudni, ami a Toplisták oldalon is le van írva: Pontok járnak hasznos kérdések kiírásáért, hasznos válaszokért, illetve helyes értélelésekért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kissé szigorú hangvételû, ámde konkrét választ!

E-felvételinél a középiskolai és az érettségi eredményeket is be kell írni? És mi alapján dõl el, hogy melyikkel lesz több pontom?

úgyértem,pontkalkulátor kiírja,hogy az ön számára kedvezõbb: -----

Legjobb válasz: És amit csatolni kell dokumentumot (érettségi bizonyítvány). azt jpg formátumban csatolhatom? Ha jól látható fényképet készítek?

A kérdező hozzászólása: És amit csatolni kell dokumentumot (érettségi bizonyítvány). azt jpg formátumban csatolhatom? Ha jól látható fényképet készítek?
A rendszer kiszámolja a pontjaidat mindkét módszerrel, és anélkül, hogy neked kérned kellene, azt a pontszámodat veszi figyelembe, amelyik kedvezõbb számodra. Ezzel nincs semmi dolgod. Ezen kívül pedig minden annyira egyértelmûen és primitíven le van írva a felvi.hu-n, hogy ha ez kifog rajtad, erõsen gondolkozz el azon, mit is akarsz csinálni a felsõoktatásban.

Mi alapján kapok pontokat (ladder points) a TM Nations Forever játékban?

Azt tudom, hogy a helyezésem és a többiek pontjai (ladder points) alapján, de tudtommal csak úgy, ha olyasvalaki végez mögöttem, aki a ranglistában előttem van. Pl.: Ha én az 1 753 842. helyen állok, és megverek három játékost, akik a 2 493 715., a 3 741 369. és a 4 852 456. helyen állnak, akkor ők mögöttem vannak, és ezért nem jár pont. Vagy igen? Ha én ugyanúgy az 1 753 842. vagyok, és ugyanúgy megverek három játékost, de ők a 874 123., a 789 632. és a 412 896. helyen állnak, akkor azért már kapok pontot. Jól gondolom? Meg hogyha bajnokságban vagyok, és bekerülök a döntősök közé, és a 11. helyen végzek, de mégis döntős vagyok, és hiába végeznek möggöttem harmincan, a többi döntős közül csak egyet verek meg, az pedig a ranglistán mögöttem van, akkor azért néha jár pont, néha meg nem jár pont. Szóval egyáltalán nem vágom, hogy miért mennyi pont jár, és azt sem igazán értem, hogy miért jár pont, és miért nem jár pont. Nagyon jó lenne, ha valaki elmagyarázná, esetleg megmondaná, hogy ennek hol tudok utánanézni, hogy ezek után úgy játsszak, hogy az adott helyzetben midig a lehető legtöbb pontot tudjam megszerezni.

Valaki megtudná mondani mi alapján, esetleg hány ponton hasonlítja össze a Facebook az arcokat? Képfeltöltés-ismerősök címkézése-2 embert rendszeresen "egynek" vél és érdekelne "tudományosan" mennyire is hasonlítanak.

Legjobb válasz: Szemek távolsága, fejforma, orr és száj elhelyezkedése, bõrszín, fülek poziciója, szemöldök íve és helyzete fõként, de a pontos algoritmus értelemszerûen titkos.

Szemek távolsága, fejforma, orr és száj elhelyezkedése, bõrszín, fülek poziciója, szemöldök íve és helyzete fõként, de a pontos algoritmus értelemszerûen titkos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!