Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján megkülönböztetni, (7 db)

Mi alapján lehet megkülönböztetni a bél mozgást és a magzat mozgást?

20 hetes terhes vagyok, de még mindig nem tudom eldönteni biztosan hogy a babát érzem e. Letudná valaki írni hogy mi a különbség? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Igazán a tapasztalat és megfigyelés fogja eldönteni. Én abból tudtam, hogy a babámat érzem, hogy mindig ugyanott éreztem a mocorgását és egyre erõteljesebben. De mindenképpen a hasad alsó felén (nyilván a méhedben). Meg én egy idõ után rendszert is véltem felfedezni, pl. este mikor lefeküdtem jobban mocorgott, gondolom õ is befészkelte magát. Vagy evés után, vagy ha olyan mozdulatot csináltam, amivel kicsit megmozgattam, pl hajolásnál. De már jóval szülés után jöttem rá, hogy biztos, hogy voltak olyan bélmozgások, amiket 100%-ra a babának hittem. :) A baba mozgása még így az elején olyan, mint amikor valami csikiz belülrõl, mintha pillangók verdesnének a szárnyaikkal, vagy buborékok szállnának fel. :) Nehéz leírni... Ahogy telik az idõ, úgyis egyre egyértelmûbb lesz a dolog! :D Boldog babavárást!

Igazán a tapasztalat és megfigyelés fogja eldönteni. Én abból tudtam, hogy a babámat érzem, hogy mindig ugyanott éreztem a mocorgását és egyre erõteljesebben. De mindenképpen a hasad alsó felén (nyilván a méhedben). Meg én egy idõ után rendszert is véltem felfedezni, pl. este mikor lefeküdtem jobban mocorgott, gondolom õ is befészkelte magát. Vagy evés után, vagy ha olyan mozdulatot csináltam, amivel kicsit megmozgattam, pl hajolásnál. De már jóval szülés után jöttem rá, hogy biztos, hogy voltak olyan bélmozgások, amiket 100%-ra a babának hittem. :) A baba mozgása még így az elején olyan, mint amikor valami csikiz belülrõl, mintha pillangók verdesnének a szárnyaikkal, vagy buborékok szállnának fel. :) Nehéz leírni... Ahogy telik az idõ, úgyis egyre egyértelmûbb lesz a dolog! :D Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kielégítõ válaszodat! És gratulálok! :)
Szerintem tuti a babádat érzed. Az elején éppen olyan, mint a bélmozgás. Aztán majd késõbb, ha gyomorszájon rúg és nem szól elõtte, majd ráérzel magadtól is :) ).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) :)

Hogyan (mi alapján) tudom megkülönböztetni az alárendelő összetett, és a mellérendelő összetett mondatot?

Legjobb válasz: A mellérendelõ két része önmagában értelmes egész, csak köztük van egy kötõszó.(pl és, de, vagy) Mint ez. Az alárendelõ fõmondatából hiányzik egy mondatrész kifejtése, ami a másik tagmondatban van. Azt mondta - mit? , hogy szeret. Oda megyünk - hova?, ahova akarod. Utalószó és vonatkozó névmás párok vannak bennük.

A mellérendelõ két része önmagában értelmes egész, csak köztük van egy kötõszó.(pl és, de, vagy) Mint ez. Az alárendelõ fõmondatából hiányzik egy mondatrész kifejtése, ami a másik tagmondatban van. Azt mondta - mit? , hogy szeret. Oda megyünk - hova?, ahova akarod. Utalószó és vonatkozó névmás párok vannak bennük.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Nem tudom. Én mindegyiket felismerem ízrõl :D
MEg tudom, szerintem a zero jobb, mert jobban hasonlít az eredetire az ize, mint lighté.
meg tudom különböztetni, a lightot, zerot simát. mondjuk sztem a light, zero szar. a pepsi coca, tesco stb... között is nagy különbség van szerintem
Én õszintén nem tudom, illetve konkrétan még nem is próbáltam megkülönböztetni, lehet, hogy menne, lehet, hogy nem. Mondjuk a márkákat annyiban meg tudnám különböztetni, hogy teszkós vagy az "eredeti", ez biztos. De a többit, hát nem hiszem :D
Ha nem is tudom megmondani ízrõl, hogy melyik milyen kóla, de egymás után kóstolva a coca és a pepsi ízében elég nagy a különbség. A lightot viszont azonnal ki lehet szúrni a mellékízbõl. Sõt, a zero és társai is más ízûek, mint a sima, hiába reklámozzák úgy, hogy ugyanaz :)
Én is megtudom õket különböztetni egymástól. :)
hehe..én könnyen felismerem, mivel édesítõszer allergiám van xd
Én meg tudom.
Hát én a zerot, és a lightot meg tudom különböztetni a simától (ugyanis számomra mindkettõ hányingert keltõen édes), viszont egymástól a kettõt nem biztos. A coca colát pedig meg tudom különböztetni egymástól, freeway-t és tescosat pedig még soha nem ittam, de gondolom azt is megtudnám különböztetni.
iszok egy koryt kolat, és szomjasabb leszek mint elõtte. a ligh-tol nem , mert abban nincs cukor. bár igaz, egyiket sem iszom szinte csak ünnepekkor. egyébként nekem volt egy tantárgyam, fogyasztoi magatartás a cime. és egyszer csináltunk orán, tanár vett pl sparos és márkás gyümölcslevet, tibi csokit és sparos csokit és hasonlokat. majd meg kellett mondanod melyik melyik. a csalás az volt benne, hogy némelyik csoportnak ugyan azt kellett kinálni. tehát mind a két fajta csoki tibi volt, mégis õk azt mondták az egyik csak olcso. és bizony a legtöbb ember egybõl bedõlt hogy melyik is a gagyi. és a gyümölcslével pont ez volt. nem érezték hogy ugyan az.

Mi alapján lehet megkülönböztetni, hogy a magzatvíz szivárog, vagy csak folyásom van?

Kb. 3 hete vettem észre, hogy vízszer? folyásom van. Olvastam itt már err?l. Azt hittem, hogy valami fert?zés, használtam is kúpot, de nem múlt el, így gondolom, hogy nem valami gombás bacitól van. Fehéres, de inkább átlátszó és igen vizes. Múlt hét kedden voltam n?gyógyásznál és azt mondta, hogy zárt a méhszájam, és a magzatvíz mennyisége is jó. Viszont a kúpot ezen a héten használtam, de így sem múlt el. Honnan lehet tudni, hogy nem magzatvíz? A méhszáj kitágulhat 1 hét alatt? Mert két napja id?nként görcsöl picit a hasam alja. Köszi szépen.

Legjobb válasz: Lehet kapni magzatvíz szivárgást jelzõ betétet, csak sajna még sosem kellett ilyen, ezért nem tudom hol, de szerintem gyógyszertárban rákérdezhetsz. És egy jó tanács: a kommentárodból én azt szûrtem le, hogy csak úgy használtál kúpot, hogy magadtól, nem a dokid mondta. Ha így volt, szerintem doki nélkül ne használj semmit, csak az õ ajánlásával!

Lehet kapni magzatvíz szivárgást jelzõ betétet, csak sajna még sosem kellett ilyen, ezért nem tudom hol, de szerintem gyógyszertárban rákérdezhetsz. És egy jó tanács: a kommentárodból én azt szûrtem le, hogy csak úgy használtál kúpot, hogy magadtól, nem a dokid mondta. Ha így volt, szerintem doki nélkül ne használj semmit, csak az õ ajánlásával!
Kenetvétel útján ki tudják mutatni, hogy szivárog-e a magzatvized, ezt a dokidnak kérnie kellett volna, már csak azért is, hogy megnyugtasson. Páfránylevél-tesztnek hívják, szerintem kérj vizsgálatot. És ne aggódj: nem valószínû, hogy a magzatvized szivárog, ezt tényleg csak azért, hogy megnyugodj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. És reagálva az 1. válaszoló kérdésére, nem találomra használtam kúpot, hanem az orvosom írta fel. Pimafucort volt a neve ha jól emlékszem Köszi mégegyszer.
Sokan írják, hogy vegyél magzatvíz szivárgás kimutatására való betétet, csak õk valószínüleg nem tudják, hogy ezt már rég nem lehet kapni, csak úgy írnak valamit..Nekem is volt már itt az oldalon hasonló kérdésem mint neked, és nekem egész megnyugtató, és ésszerû válaszokat írtak.szerintem keress rá..

Mi a különbség az ázsiai népek között, értem ezalatt, pl egy japán, egy vietnami, vagy egy kínai embert h tudok megkülönböztetni a külső jegyek alapján?

Legjobb válasz: Kínaiaknál rengeteg nép él, egységes kínai nagyon nincs. A kantoniak, akikre mi azt mondjuk, hogy kínaiak, azoknál a japánok fehérebb bõrüek, a vietnámi, thai, laoszi meg sárgább.

Mongoloid Ez a legelterjedtebb rassz, Grönlandtól Patagóniáig, Kamcsatkától Alaszkáig találhatjuk meg képviselõiket. Jellemzõjük a laposabb arc, fekete, egyenes haj, csekély arcszõrzet, a szemhéjon kialakuló jellegzetes mongol redõ, ami a szemek mandula alakját adja. Ez utóbbi az extrém hideghez történõ alkalmazkodást szolgálja, de egyes csoportoknál (pl. indiánok) kevésbé kifejezett. Jellegzetes még az újszülöttek hátán, fenekén megjelenõ kékes mongol folt, ami négy-öt éves korra eltûnik. Ha jól tudom, a japánok a kínaiaknál alacsonyabbak általában.Minél távolabb van az adott ország Európától, annál élesebbek az arcvonások közti különbségek.Tipikus kínai orr, az apró, lelapuló tetejû(mint az afrikaiaknak, csak piszébb), a japánoknál inkább hosszúkásabb, markánsabb, ettõl a japánoknak markánsabbak, keményebbek a vonásai.
Kínaiaknál rengeteg nép él, egységes kínai nagyon nincs. A kantoniak, akikre mi azt mondjuk, hogy kínaiak, azoknál a japánok fehérebb bõrüek, a vietnámi, thai, laoszi meg sárgább.
Ha esetleg beszélni hallod õket, akkor a kínai nyelv olyan susogós és sok az x-es szó, a japánban sok az n, ny és i, a vietnámi olyan t-s, darabos, a koreaiban meg sok a p és a k.
Szoktam nézni ja XD de ezt kifejezetten nem onnan szedtem. Valami régi Bruce Lee filmben láttam ahogy Bruce rányitott pár csávóra akik félcsupaszon ültek, aztán dühösen és meglepõdve felkiáltott: - Hiszen ti japánok vagytok! - És eközben izomból rázoomoltak a mellbimbójukra. Lehet rosszul vettem le, és nem is arra zoomoltak, hanem valami másra, de nekem így jött le. :S
Meglehet, a színük, fejformájuk, de még a szemük alapján is.
Gyakorlat kérdése.
Mellbimbó árnyalatai? :P Mintha valamelyiküknek egész sötét lenne.
01:04!sok ázsiai pornót nézhetsz:D
sztem kérdezd meg az emberektõl h milyen származásuak todod saját tapasztalatból tudom h nagyon rosszul esik egy nem kinainak mikor lekinaizzák
szerintem is kérdezd meg aztán egy idõ után már meg fogod tudni szerintem különböztetni õket.de semmiképpen ne kínaizz le minden ázsiait. az nagyon szar tud lenni(tapasztalat, pedig csak fél-vietnami vagyok)
Nézegess róluk sok képet, és egy idõ meg tudok õket különböztetni. Én például már meg tudok különböztetni pár népet egymástól, igaz, a thaiföldiek és a vietnámiak esetében még nem látom a különbséget, ahogy sokszor a japánok és a dél-koreaiak között sem. (utóbbi kettõ nagyon érdekes számomra, mert hasonló hangsúllyal, kiejtéssel beszélnek, de szavak különböznek. A hangjuk is hasonló.)
Én a kínai-japán-koreai vonalon mozgok, ha szabad így fogalmaznom. Ezek közül a dél-koreaiakat szeretem a legjobban, mert számomra azokat a legkönnyebb megkülönböztetnem. Észrevételeim szerint az említett három közül az õ vonásaik finomabbak, lágyabbak a másik kettõnél. Ezen kívül a szemük is eléggé jellegzetes. Azt viszont már nem tudnám szavakba önteni. :( De javaslom, hogy nézz meg alaposabban egy dél-koreai férfit, majd egy nõt (szem téren nézelõdj, ne lejjebb! xD) és utána megfogod tudni különböztetni õket a kínaiaktól vagy a japánoktól. :)
http://dailyshark.blog.hu/2008/09/16/del_korea_kina_es_japan.. Ha komolyabban érdekel, akkor itt olvasgass :)

Sok fehérfolyásom van, és így nem tudom megkülönböztetni hogy mikor van itt az ideje az együttléteknek. Arra gondoltam, hogy a nyák állaga alapján?

Fel vagyok fázva és nemsokára peteérésem lesz. Már nagyon szeretnénk babát és most félek, hogy 1 hónap kiesik a próbálkozások terén. A helyzetet bonyolítja, hogy a férjemnek alacsony a spermaszáma így pontosan kellene id?zíteni. A h?mér?zés nem jött be mert nem tudom minden nap kb sem azonos id?ben mérni a h?mérsékletemet. Elére is köszi

Legjobb válasz: ovulációkor nem fehér folyásod van,hanem áttetszõ,nyúlós,olyan "tojásfehérje".És menniysége is több. Nem próbáltál ovulációs tesztet? Nekünk bejött

ovulációkor nem fehér folyásod van, hanem áttetszõ, nyúlós, olyan "tojásfehérje".És menniysége is több. Nem próbáltál ovulációs tesztet? Nekünk bejött

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!