Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján ki (318 db)

Hogyan működik a tőzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? Miért jó egy cégnek részvényt kibocsájtani? Mi alapján változik pl. a forint értéke? Ki és hogyan dönti el hogy mennyi új pénzt nyomtassanak?

pénzügy

Legjobb válasz: Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!

Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linkeket! Végre egy kicsit átlátom a témát, ami nagyon érdekes! Köszi mindkét kommentelõnek!

Akik még a bizonytalan szavazók közé tartoznak, õk mi alapján fognak dönteni, hogy ki mellett teszik le a voksukat áprilisban?

Akik még nem tudják kire voksoljanak, jobban követitek mostantól a politikai életet a szavazásokig? Annak érdekében, hogy dönteni tudjatok, elmennétek lakossági fórumokra, hogy megismerjétek az adott párt képviselõit illetve programját? Annak fényében, hogy a média nagyon megszûri ezeket az információkat.

Legjobb válasz: Itt az internet. Elég infót tartalmaz az adott párt weboldala. Ha meg nem, akkor az a párt annyit is ér. Ez nem a középkor. Egyébként én az alapján döntök, hogy mi a JÓ. Nem mi a JOBB! Így kiesik az mszp meg a fidesz is. Marad a jobbik meg az együtt valami, meg az lmp. Esetleg remélem jön valami új is, ami odateszi magát a marketingben is. Én ez alapján választok. Tegyetek ti is így, ne mindig a "kisebbik rosszat" keressétek, mert ez azt jelenti, hogy ti elfogadjátok a rosszat meg a rabszolgasorsot és csakis azt választjátok ki, hogy a karotok vagy a lábatok legyen összeláncolva.

Itt az internet. Elég infót tartalmaz az adott párt weboldala. Ha meg nem, akkor az a párt annyit is ér. Ez nem a középkor. Egyébként én az alapján döntök, hogy mi a JÓ. Nem mi a JOBB! Így kiesik az mszp meg a fidesz is. Marad a jobbik meg az együtt valami, meg az lmp. Esetleg remélem jön valami új is, ami odateszi magát a marketingben is. Én ez alapján választok. Tegyetek ti is így, ne mindig a "kisebbik rosszat" keressétek, mert ez azt jelenti, hogy ti elfogadjátok a rosszat meg a rabszolgasorsot és csakis azt választjátok ki, hogy a karotok vagy a lábatok legyen összeláncolva.
A kérdező hozzászólása: Én is abszolút a Te véleményeden vagyok, hogy nem a jobbat, hanem a jó-t akarom választani. Arra lennék kíváncsi, hogy ha ezek a pártok maradnak áprilisig, akkor milyen érvek szembeállítása segít a döntésetek meghozatalában. Mert szerintem is az egy nagyon rossz taktika, hogy csak azért szavazzunk az MSZP-re, hogy leváltsuk a Fidesz-t.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Figyelni fogom, hogy melyik párt milyen célból teszi az ígéreteit, és mennyire reális hogy betartsa. Ha a Fidesz párt azt mondja, hogy ilyen adócsökkentés lesz meg rezsicsökkentés 4 az egyértelmû csak a szavazatnyerésért mondja, ha az mszp azt mondja hogy módosít az adózásrendszeren és kulcsokat alkot megint csak populizmus. Ha a jobbik viszont azt mondja hogy rá fog állni a cigánykérdésre és a segélyezést megreformálja azt már nem populizmusnak értékelem, mert úgy gondolom hogy így is tenne. Az új baloldal már eleve nagyon rossz ómen hogy az együtt már összeállt az MSZP-vel meg a DK-val azokkal a figurákkal akik talán még rosszabbak, lmp meg nagyon erõtlennek tûnik meg a belharcok is megtépázták a PM diszidensekkel , és nem festett jól hogy az amerikai küldöttség volt a 10-es választásokon a sátoruknál és velük együtt szurkolt. De ha meg tudnak gyõzni választás elõtt akkor szóba jöhet sok minden kivéve azokat akik már voltak.
Elsõ vagyok: Érveim: Ne lopjon ennyire feltûnõen, ENGEDJE A SZABAD PIACOT, fokozatosan vonuljon ki a közéletbõl az állam, kevesebb adminisztráció és bürokrácia, normális közbiztonság és rendõrség, mely pl trafikat nem pénzbeszedésre használja, és végül mindent elkövet, hogy minél több IGAZI munkahely jöhessen létre. -> ebbe beletartozik a vállalkozások nem szétadóztatása, adóellenõrzés korruptmentessége, multik nem támogatása (de nem kitiltása), munkavállalók jogainak visszaállítása. Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Amelyik párt ehhez a legközelebb lesz, arra x-elek. Ebbõl kifolyólag az utolsó helyen tuti, hogy a fidesz és az mszp fog állni. Mármint az én értékrendemben. Ezután valószínûleg a jobbik lesz, mert azért én nem igazán támogatom ezt az erõs államosításos hülyeségüket meg a túlzott EU ellenességet, meg kelet mániát. A többi meg hallgat. Ami nem jó. Remélem mostantól elkezdik magukat reklámozni normálisan.
Inkább azt választom, amelyikben látok valami rációt, hogy valamit meg is teremt abból amit mond. A jobbik nálam kiesett, mert csak az erõszakot látom benne. A Fidesz is kérdéses, de nem hiszem, hogy bármelyik párt is "szentebb" lenne. Ök már elkezdtek valamit, lehet nekik adok esélyt, hogy folytassák.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. Én is hasonlóan gondolkozom. És ha kicsit visszatérünk arra, hogy hogyan szerezzük be az információt az adott pártokból, akkor minden párt oldalát felkeresitek és elolvassátok az aktuális híreket? Esetleg a facebook-ot is használjátok erre a célra? Mennyire tud benneteket befolyásolni a környezetetek ebben a témában vagy teljesen önállóan döntötök?
Sajnos ezek az emberek a kampány meg a valóraválthatatlan ígéretek alapján fognak dönteni.
kedves kérdezõ! egy érv van a mostani választások egy fekete-fehér szavazás lesz arról, hogy maradjon-e Orbán vagy nem a fideszes választási rendszer sajnos ezt a helyzetet teremtette itt most nincs jó vagy jobb, az legkorábban 2018-ban lehet, ha most megy a fidesz itt egyedül azt tudod eldönteni, hogy maradjon-e ez a maffia vagy menjen itt az egyetlen lehetséges váltóerõ az ellenzéki összefogás, aki rájuk szavaz, az 2018-ban tud arról dönteni, hogy jobb vagy jó aki nem rájuk szavaz vagy EGYÁLTALÁN NEM SZAVAZ, az Orbánt tartja hatalmon
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves kérdezõ! A bizonytalan attól az, hogy nem követi az eseményeket folyamatosan, ezért a mostani helyzetet sem tudja jól megítélni. Éppen ezért nagy valószínûséggel az utolsó pillanatban õt érõ hatás alapján fog dönteni. Azt világosan látni kell, hogy nincs "jó" választás. Soha és sehol nincs, mert az az ideális eset, amit csak közelíteni lehet. Nálunk még a közelítés is nagyon esetleges, tehát itt a tényleges választás a "jobb" és "rosszabb" között lehetséges csak. Vagyis a "jobb" is rendelkezik esetleg nagyon is kellemetlen tulajdonságokkal, a "rosszabb" is rendelkezhet aránylag kellemes tulajdonságokkal (ígéretekkel, amit be is vált). Éppen ezért csak arról lehet dönteni, hogy a a pártok egymáshoz való viszonyában melyik jobb. Azaz felállítasz egy sorrendet, és az elsõt választod. De persze a sorrend az ismereteidtõl függ. Ebben a harcban minden módszer elõ fog fordulni. A befeketítés, megalázás, nevetségessé tétel, nagyotmondás, ráígérés, és még bármi, ami még eszedbe jut. Ez érvényes az írott anyagokra is. Ezért két dolgot érdemes szem elõtt tartani. 1. Lehetséges-e kivitelezni. Például, ha valaki azt ígéri, hogy eltörli az adórendszert, nyilván mindenkinél jobbnak tûnik. Ezen az alapon õt választjuk. Csak éppen tudható, hogy adó nélkül az ország mûködésképtelen, tehát az ezt ígérõ hazudik. Ez könnyû példa, a valóságban a hazugság észrevétele sokkal nehezebb. 2. Mekkora fontossága van az ország szempontjából. Ha valaki tízszer bekövetkezõ 1%-os rezsicsökkentést ígér (tízszer 10%-ot ezért nem mondtam, mert az az elõbbi eset - kivitelezhetetlen), az tehát 10 jó programpont, ami ugye több, mint két jó programpont. Csakhogy egyfelõl nem tudhatjuk, hogy az egyes csökkentéskor a többi dolog is változatlan marad-e. Mert ha nem, akkor ugrott a csökkentés elõnye. Másfelõl nagy kérdés, mit ígért a másik abban a kettõben. Ha például a tömegközlekedés rendbetételét (ha egy év alatt, az lehetetlen, ha 10 év alatt, az jó) és az egészségügy szabályozását (itt se mindegy, mennyire és mennyi idõ alatt), akkor e kettõ sok nagyságrenddel hasznosabb lesz, mint az elõbbi tíz. Tehát van mit mérlegelni. És mind megpróbálja elhitetni, hogy az övé a jobb. Mégpedig drasztikus eszközökkel, mert a szavazat azt jelenti, lehet-e tovább központosítani a hatalmat, vagy sem. A diktatúra csak elvetemült formájában a lövetés vagy börtön. Mai formájában errefelé Európában inkább olyan intézményrendszer, amelyben nem mindenkinek egyforma a szava és lehetõsége. Se iskolában, se kórházban, se a bírói pulpituson. Nem is beszélve a sok másik intézményrõl. Amiben dönt a választó, azt tehát ez. Akkor is, ha a sok párt közül választ. Nincs könnyû helyzetünk, bár a jövõnk lehetõségei egyszerûek: hosszú távra sivárság és reménytelenség, vagy a kemény fáradságos munka. Miért ezt mondom? Ez egyszerû. Ha kiépül egy hatalmi rendszer, akkor a majdani ellenzék - amennyiben mégis nyerne - abba fog belecsöppenni. És ha addig nem is tetszett az neki, belülrõl már tetszeni fog. És õ is ugyanazt csinálja. Tehát nem az a tét: Fidesz, vagy nem Fidesz. A tét az: lesz hatalmi rendszer, és mindegy ki van benne, vagy ki se hagyjuk építeni.

Milyen bukósisakot használsz? Mi alapján választottad ki?

Szerinted melyik a legjobb sisak? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Én arai sisakot használok. Ezt a sisakot még akkor kaptam amikor elkezdtem motorozni egy gyengébb fajta gyorsulásival, ez volt kb 5-6 éve. elõtte amikor segédmotoroztam akkor valami no shox márkájú sisakom volt szerettem azt is igaz félig nyitott fajta volt ugyan de azóta faldísz amióta egy ismerõsömnek majdnem elintézte a fejét. Egyébként volt még egy nem tudom milyen márkájú sisakom amit még egy ismerõsömtõl vettem meg az kényelmes volt ugyan meg jó is fõleg egy nagy esésnél védett meg. Az arai sisakomat csak ezután kaptam meg ezt még anyám ajánlotta fel 23. szülinapomra én választottam ki kényelem alapján és minõség alapján is persze az eladót ismertem õ ezt ajánlotta. Sisak választásnál a legfontosabb hogy jó legyen kényelmes legyen neked ne essen le a fejedrõl és ne is csúszkáljon össze vissza.

Én arai sisakot használok. Ezt a sisakot még akkor kaptam amikor elkezdtem motorozni egy gyengébb fajta gyorsulásival, ez volt kb 5-6 éve. elõtte amikor segédmotoroztam akkor valami no shox márkájú sisakom volt szerettem azt is igaz félig nyitott fajta volt ugyan de azóta faldísz amióta egy ismerõsömnek majdnem elintézte a fejét. Egyébként volt még egy nem tudom milyen márkájú sisakom amit még egy ismerõsömtõl vettem meg az kényelmes volt ugyan meg jó is fõleg egy nagy esésnél védett meg. Az arai sisakomat csak ezután kaptam meg ezt még anyám ajánlotta fel 23. szülinapomra én választottam ki kényelem alapján és minõség alapján is persze az eladót ismertem õ ezt ajánlotta. Sisak választásnál a legfontosabb hogy jó legyen kényelmes legyen neked ne essen le a fejedrõl és ne is csúszkáljon össze vissza.
Mint mindenki: legyen relatíve minõségi, védjen, ennek limitje az ár. :) Nekem gyorsan kellett sisak, így azt választottam ami a polcon volt, lényeges csak az volt hogy zárt legyen. Így lett matt fekete LEM sisakom. Mivel 110-nél nem megy többet az öreglány így nem is nagyon hangos a menetszél.
AGV AX-8 Dual, elõtte valami huszonezres volt, mondván jóazúgy terepre, de egy elég komoly bukás után kvázi szétnyílt a fejemen, azóta nem spórolok ilyenen. Legjobb márka nem nagyon van, az ilyen nagyon olcsó vérkínai cuccokat hanyagold, akármilyen jól néznek ki, nem védenek semmit.
Crivit van. LIDL-be lett véve, hogy ne apám 20on éves sisakját hordjam. Addig csak jobb lesz mint a régi még egy újabbra-jobbra nincs pénzem.

A héten megyek az első orvosi vizsgálatra. Ki mondja meg majd, hogy mikor kihez kell mennem (védőnő, háziorvos...) a terhesség alatt? Mi alapján mondják meg, hogy melyik védőnőhöz kell mennem?

Legjobb válasz: A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam,h bementem egyszer a védõnõkhöz,és megmondtam,h mit is szeretnék,és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt,amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni,h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel,azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos,akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról,h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is,ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad,akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)

A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam, h bementem egyszer a védõnõkhöz, és megmondtam, h mit is szeretnék, és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt, amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni, h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel, azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos, akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról, h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is, ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad, akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)
A vdõnõ mondja meg, hogy mikor hová kell menni. Ha nem tudod, melyikhez tartozol körzetileg, akkor kérdezd meg a nõgyógyászt, aki megállapította a terhességet.
Én vidéken lakom, így egyértelmû volt, hogy ki a falu védõnõje. EGyébként a körzetedhez tartozik egy orvos, ahhoz pedig egy védõnõ, õ fog pesztrálgatni.-)Nekem mindig mindent a védõnõ mond meg, mikor hova kell menni, mit csinálnak, mit kell vinni. Ha bármi nem tiszta, kérdezz nyugodtan tõle:-) A következõ uhot és orvosi vizsgálatot a doki mondja meg idõpontra, de a védõnõ állít ki minden papírt ahhoz is.

A GYED után kapok valami papírt a MÁK-tól, ami alapján ki tudom tölteni az adóívemet? (Bocs, lehet, hogy hülyeség a kérdés, mert annyira nem értek hozzá. Mi alapján csinálom meg az adóbevallásomat ha már 1, 5 éve itthon vagyok a babáimmal? )

Legjobb válasz: Szia! Nekem anno 3 hónapja kb. küldtek egy adócsomagot, meg benne egy papírt, hogyha az "apeh" -tudom mostmár nav, csak nem áll rá a nyelvem- töltse ki, akkor azt adjam be. Én ezt választottam, mert nagyon nem értek hozzá, és állítólag õk hozzáférnek akkor mindenhez. Küldték is májusban az adóbevallásomat, aláírtam, visszaküldtem nekik. Amúgy folyamatosan küldözget a MÁK papírokat nekem is, lehet ez alapján kell(ett volna) csinálni az adóbevallást. Szerintem menj el egy ezzel foglalkozó emberhez ( könyvelõ, vagy a nav helyi kirendeltsége) és ott többet segítenek neked!!

Szia! Nekem anno 3 hónapja kb. küldtek egy adócsomagot, meg benne egy papírt, hogyha az "apeh" -tudom mostmár nav, csak nem áll rá a nyelvem- töltse ki, akkor azt adjam be. Én ezt választottam, mert nagyon nem értek hozzá, és állítólag õk hozzáférnek akkor mindenhez. Küldték is májusban az adóbevallásomat, aláírtam, visszaküldtem nekik. Amúgy folyamatosan küldözget a MÁK papírokat nekem is, lehet ez alapján kell(ett volna) csinálni az adóbevallást. Szerintem menj el egy ezzel foglalkozó emberhez ( könyvelõ, vagy a nav helyi kirendeltsége) és ott többet segítenek neked!!
A Gyedet az Oep utalja nem a Mák! Azt hiszem minden hónapban küldenek összesítést, és januárban kellett hogy kapjál éves elszámolást is. Az alapján lehet megcsinálni az adóbevallást!
Bocsi. A Gyedet az OEP küldi. Havonta jön a papír. Ez alapján kell kitölteni. Én anno visszakültem, hogy a NAV csinálja meg, képzeljétek kiküldték, hogy kb 100 ezret csengessek be (nem vették számításba a családi adókedvezményt, amit be is jelöltem a NAV papíron, hogy anno kértem az egészet ÉN, és ezt az OEP-nek is elküldtem anno év elején)no ennyit errõl, hogy a NAV mindenrõl tud....most várom vissza az újra számolt adóbevallásomat (azért izgulok, hogy minden rendben legyen). A munkahelyeden nem csinálják meg? Mert nálunk ott is megcsinálják szivességbõl (ha megkérem õket, csak én gondoltam a NAV a tuti, ha õ csinálja, na puff neki).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

Ki ismerős a Tesz-vesz biztonsági rendszerében? Mi alapján azonosítanak? Mi alapján ismernek fel?

Ki ismer?s a Tesz-vesz biztonsági rendszerében? Mi alapján azonosítanak be? Ha kizárnak egy felhasználót mi alapján ismerik fel, hogy Õ az? Miért nem válaszol normálisan a Tesz-vesz? Valaki megmerné kérdezni?

Legjobb válasz: Regisztráláskor meg kell adni nevet, címet, bankszámlaszámot (ha eladni is akarsz)stb. ezek alapján nem nehéz azonosítani. Mi a problémád? Én 4 éve teszveszezek, de ha normálisan csinálod, nem tudom mi lehet a gond.

Regisztráláskor meg kell adni nevet, címet, bankszámlaszámot (ha eladni is akarsz)stb. ezek alapján nem nehéz azonosítani. Mi a problémád? Én 4 éve teszveszezek, de ha normálisan csinálod, nem tudom mi lehet a gond.
A kérdező hozzászólása: Egy e-mail címmel, névvel, azonos adatokkal jól tudom, hogy nem lehet többször regisztrálni. Az IP cím: ami a kártyán, a stikken vagy a számítógépemben van??? A számítógépben melyik alkatrészt kell cserélni, hogy ne tudjanak beazonosítani?
De miért voltál kétszer regisztrálva?
Konkrétan mit akarsz tudni? Egy emilcímmel, névvel, azonos adatokkal nem lehet többször regisztrálni, csak egyszer. De valahogy köthetik a felhasználónevet az IP címhez is, mert hallottam, hogy két embert azért zártak ki, mert ugyanazon gépen használták a teszveszt... Millió gond lehet, õk mindig hárítják a problémát, sosem válaszolnak õszintén és tisztán. Én is már lassan 4 éve használom, volt gondom velük, de mindig minden megoldódott-vagy lecsitultam...
Az IP címet a szolgáltatótól kapod. Tudni kellene, h rögzített-e az IP címed, ha nem, akkor kikapcsolod a netet, és mindig újat kapsz.
A kérdező hozzászólása: A szolgáltatótól kapott ip-bõl mindig újat kapok, így nem ez buktatott le.
A kérdező hozzászólása: Nem egyszerre voltam és azért, mert Tesz függõ vagyok. Újra szeretném használni a TeszVesz-t! Szerencsémre nem csináltam semmi rosszat, de év elején 2 Anyuka Akik türelmetlenek voltak összefogtak (3 negatív) nem vettem át idõben, amit megnyertem. Nemrég újra regiztem teljesen más adatokkal és 2 hét után 20 pozitívval, 0 semleges, 0 negával kizártak és megírták, hogy rendszerük egyértelmûen felismert.

Akik szeparálnák, elküldenék a cigányokat, azok mi alapján döntenék el, hogy ki cigány és ki nem az?

Legjobb válasz: "de milyen normák alapján döntenék el hogy ki cigány és ki nem? " Egyértelmû! Ezek büszkék rá, hogy cigányok tehát annak vallják magukat! Amelyik nem büszke erre, azt talán nem is kell bezárni.

"jogban nincsenek normák a cigányokra..." Arra tényleg nincs. Az identitásra van.
"de milyen normák alapján döntenék el hogy ki cigány és ki nem? " Egyértelmû! Ezek büszkék rá, hogy cigányok tehát annak vallják magukat! Amelyik nem büszke erre, azt talán nem is kell bezárni.
A kérdező hozzászólása: tehát aki felvállalja magáról hogy cigány, azzal kezdenének valamit? aki azt mondja hogy nem cigány magáról, azzal nem csinálnának semmit?
Ha láttál volna már cigányt, akkor ezt nem kérdeznéd meg. elég sok jellegzetességük van bõrszínen túl is, amirõl fel lehet ismerni õket. Munkamorál, beszédstílus, öltözködés, életmód, stb.
Csak a külsõ számít, vagy az életvitele is. Ismerek cigány származású orvost. Õt is szeparálni kell?
Minden szines embernek, megha fehernek is nez ki, az inyerol lehet megmondani szarmazasat. Inye foltos. Ilyen vizsgat tesznek Del Afrikaban is, hogy ki szines, megha tagadja is az illeto.
A Jogban elõírt normák szerint dönteném el.
menj el a borsodi falvakba és meglátod.
Fel lehet ismerni, hogy ki cigány és ki nem. Nagyon ritka, ha valaki az, de mégsem látszik rajta.
A kérdező hozzászólása: hogy lehet felismerni? sok örmény, török leszármazott él itt, külsõre teljesen cigány kinézetük van.
a tetteik alapján elég indok?
A kérdező hozzászólása: de milyen normák alapján döntenék el hogy ki cigány és ki nem? a zsidóknál egyértelmû volt. mindenkirõl volt anyakönyvezve hogy az.
"A politikusok azonban attól tartanak: a román és bolgár cigányok híre és tevékenysége miatt a Schengeni csatlakozás is meghiúsulhat. Már a francia és a német kormány is jelezte: felülvizsgálnák a szerzõdést." (hírTV) http://www.hirtv.hu/kulfold/?article_hid=340379
A kérdező hozzászólása: "A Jogban elõírt normák szerint dönteném el." jogban nincsenek normák a cigányokra...
Kérdezd tõlük: "Egyre több gyõri lakóközösség építtet vasrácsokat a házak bejáratához, hogy távol tartsa a környék rendbontóit. Az itt élõk kamerán kívül elmondták: rendszeres az üvöltözés, a trágár ordibálás az utcában. A lakók egyértelmûvé tették, hogy a legtöbb baj a szociális bérlakásokba költöztetett romákkal van. A cigány kisebbségi önkormányzat vezetõje ezt nem így látja." (hírTV) http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=340386
Ínyvizsgálatra sorakozó emberek!
A kérdező hozzászólása: láttam már cigányt... egy cigánynak is lehet rossz munkamorálja stb. mik azok a normák, ami alapján majdnem 100%-osra meg lehet mondani hogy ki cigány és ki nem?
Tonhauser alzds., aki alaposan ismeri õket, egyszer megfogalmazta: "Cigánynak tekinthetõ, aki annak vallja magát, ill. aki akként viselkedik." pont.

Mi alapján dönti el a Facebook, hogy kit rak a chat ablakban felülre vagy a more online friends-ek közé?

Legjobb válasz: én úgy tudom az alapján hogy kivel beszélsz a legtöbbet.. legalábbis nálam eléggé úgy néz ki

én úgy tudom az alapján hogy kivel beszélsz a legtöbbet.. legalábbis nálam eléggé úgy néz ki

Hogy jelölöd ki a saját határaid saját magaddal szemben? Mi alapján határozod meg hogy elég, vagy nem elég?

Legjobb válasz: Ha az a kérdés,hogy miben kéne fejlõdni, változni ,akkor ez több részbõl áll. Van biológiai környezeti,társadalmi környezeti, és egyéni elvárás.Az elsõ az,hogy ha nem teszek az egészségemért,akkor beteg leszek,ezért bizonyos szinten kell foglalkozni mozgással és étrenddel. Társadalmi elvárás az,hogy akkor is meg kell tennem bizonyos és bõvítenem ismereteim,ha magam nem is akarnám,mert csak így lesz munkám , pozícióm a társadalomban. Az egyéni pedig az,hogy nem érdekel ki mit gondol róla , ezt szeretem és ez hajt ebben akarok fejlõdni. Igazából van aki nem figyel a biológiaira csak magára,az ugye elég hamar el szokott halálozni , pl mûvész. Aki csak a társadalmira,az meg nem lesz igazi személyiség. Kifele él. Ezek az elvárások azok,amik alapján szerintem a legtöbb ember kijelöli a határokat,de hogy hogyan dönt,az egyéni mentalitás stb kérdése.

Ha az a kérdés, hogy miben kéne fejlõdni, változni , akkor ez több részbõl áll. Van biológiai környezeti, társadalmi környezeti, és egyéni elvárás.Az elsõ az, hogy ha nem teszek az egészségemért, akkor beteg leszek, ezért bizonyos szinten kell foglalkozni mozgással és étrenddel. Társadalmi elvárás az, hogy akkor is meg kell tennem bizonyos és bõvítenem ismereteim, ha magam nem is akarnám, mert csak így lesz munkám , pozícióm a társadalomban. Az egyéni pedig az, hogy nem érdekel ki mit gondol róla , ezt szeretem és ez hajt ebben akarok fejlõdni. Igazából van aki nem figyel a biológiaira csak magára, az ugye elég hamar el szokott halálozni , pl mûvész. Aki csak a társadalmira, az meg nem lesz igazi személyiség. Kifele él. Ezek az elvárások azok, amik alapján szerintem a legtöbb ember kijelöli a határokat, de hogy hogyan dönt, az egyéni mentalitás stb kérdése.
Hát én úgy vagyok vele, hogy csinálhatok bármit, amíg nem ártok másoknak, vagy nem korlátozom õket. Próbálok minél többször boldog lenni, szeretném elviselhetõbbé tenni az embereknek a világot, és én is ezt várom vissza.

Mi alapján változik a hasznos válaszok százalékos értéke? Ki és mi alapján dönti el, hogy hasznos volt-e a válasz vagy sem?

Legjobb válasz: A felhasználók "pontozzák" a válaszokat, a saját véleményük alapján.

A felhasználók "pontozzák" a válaszokat, a saját véleményük alapján.
A kérdező hozzászólása: Nem azért, hogy különösebben izgatna, de érdekel, hogy, hogyan mûködik a rendszer. Lassan egy éve, hogy nem változik a százalékom. Pedig -a visszajelzések alapján- elég sok eredményes válaszom volt. Nem egy kérdezõ privátban köszönte a hasznos tanácsot, a százalékos értékem meg egy helyben áll.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!