Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján fel a nőgyógyász (7 db)

Mi alapján ír fel a nőgyógyász fogamzásgátló tablettát?

Arra gondolok, hogy hogyan dönti el, hogy kinek melyiket ajánlja? Én két félét próbáltam eddig, de híztam tőlük mint a disznó (20 kilót!), ezért abbahagytam... :(

Legjobb válasz: Semelyik orvos nem tudja elõre, hogy neked mi fog beválni és mi nem. Minden nõ szervezete más. Ált. olyat ír fel, ami a nõk többségének beválik. Ha nem, akkor ad másikat. De az is lehet, hogy te nem bírnád egyiket se, mert ilyen a szervezeted.

Semelyik orvos nem tudja elõre, hogy neked mi fog beválni és mi nem. Minden nõ szervezete más. Ált. olyat ír fel, ami a nõk többségének beválik. Ha nem, akkor ad másikat. De az is lehet, hogy te nem bírnád egyiket se, mert ilyen a szervezeted.
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom számít az is a dokinak, hogy melyik gyógyszer felírása után mennyi pénz üti a markát?
Az is benne lehet a pakliban. De azért minden gyárnak van többféle tablettája, eltérõ összetétellel és hormontartalommal. Tehát így is tud válogatni.
Orvosa válogatja. Jó esetben figyelembe veszi a korodat, hogy mennyi idõ múlva szeretnél gyereket, korábbi és meglévõ betegségeidet, a súlyodtól a vérnyomásodig csomó mindent. Ehhez képest pl. az enyém megkérdezte anno, hogy "jó, és milyet írjak fel?" Mondom, banyek, azt se tudom, milyenek vannak, nemhogy azt, hogy melyik lenne jó nekem. Azóta sem tudom, mi alapján választotta végül, amit azóta is szedek, de bevált. :)
A kérdező hozzászólása: Amit elõször szedtem, még senki soha nem is hallott róla. Ráadásul háromfázisú, ez sem túl általános, nem?
itt kint angliaban teljes kivizsgalasra kellett mennem. vervetel, pisi, ekg..... aztan az orvos no kozolte az eredmenyeimet, szerencsere minden jo lett. es felsorolt vagy 10 felet, h mit szeretnek. mivel fogalmam sem volt h melyik milyen igy rabiztam. igy Jasmin lett, es bevalt :) 23L
Saját tapasztalat alapján az elsõ az árkategória volt. Utána h szedek-e gyógyszert, öröklött betegség, dohányzok-e, milyen sûrûn fogyasztok alkoholt.
Szia! Az én dokim figyelembe vette a koromat, valamint azt, hogy én elsõsorban manstruációs görcsök és hányás miatt kértem a gyógyszert. Már én is a második fajta gyógyszert próbálom ki, az elsõ a Logest volt - attól én is híztam 8 kg-ot. Most a Lindynette 20 szedése mellett valamit fogytam, de kb. csak a felét. Sajnos a fogamzásgátlók egyik mellékhatás a hízás, de nagyon ritka esetben fogyni is lehet tõlük...
A kérdező hozzászólása: Engem anno meg sem kérdeztek, hogy dohányzom-e, vagy milyen betegségek fordultak elõ a családban stb... Egy labor volt, aztán ennyi. Pedig anyunak trombózisa volt kétszer is, de én anno nem tudtam, hogy ezt mondani kéne, õk meg nem kérdezték... Köszi mindenkinek a választ!

Mi alapján írja fel a nőgyógyász a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: hat, lehet, hogy en vagyok az egyeduli, de nekem semmi vizsgalatot nem csinalt, csak kerdezett egy millio kerdest es aztan kiirta egy honapra, mondta, hogy ha valami mellekhatast tapasztalok, menjek es masikat ir, de semmi nem lett belole.

hat, lehet, hogy en vagyok az egyeduli, de nekem semmi vizsgalatot nem csinalt, csak kerdezett egy millio kerdest es aztan kiirta egy honapra, mondta, hogy ha valami mellekhatast tapasztalok, menjek es masikat ir, de semmi nem lett belole.
Én mondtam, hogy lindynette20-at szeretnék felíratni, mert a barátnõm is ezt szedi, és felírta vizsgálatok nélkül.
Tõlem meg csak annyit kérdezett, hogy olcsóbbat vagy drágábbat írjon fel!
Szerintem az a nogyogyasz aki vizsgalat nelkul irja fel a tablettat az felelotlen... Mar 6 eve szedek fogamzasgatlot...Engem megvizsgalt elotte, vert vettek, kivizsgaltak a majfunkciomat (a tabletta ugyanis ha a nem megfelelot irja ki majkarosodast okozhat!!!!) es csak ezutan irta fel a nekem megfelelot....sot minden felevben jarok vervizsgalat, majfunkcio, es rendes vizsgalat, rakszures....a tabletta nem jatek...ha nem a megfelelot irja ki sok bajt okozhat...de egyene valogatja....en azert a helyedben mielott kiirja a tabit alapos vizsgaltot kernek....
hm..nekem semmit nem csinált..kérdezte hogy nemi élet lesz?mondtam igen..és kiirta a marvelon tablettát.
Ha a nõgyógyász igazán lelkiismeretes akkor az alapos kikérdezés mellett(családban elõforduló betegségek, egyéb gyógyszerek szedése stb.) kér vérvizsgálatot is. Mert ebbõl kiderül hogy nincs-e valamilyen fogamzásgátló szedését kizáró betegséged, pl. trombózisra való hajlam. Emellett nem árt hormonvizsgálatot is végeztetni, hogy tudja az orvos melyik tabletta a legmegfelelõbb neked.

Mi alapján írnak fel a nőgyógyászok Rigesoft-ot Escapelle-t?

Mind2 72 órás és a Rigesoft 2 tablettából áll...de mégis mi a különbség a kett? között?

Legjobb válasz: Sztem attól függõen h a ciklus melyik idõszakára esett a baleset.Ha nagyobb a veszélye a terhességnek akkor a Rigesoftot, mivel az nagyobb dózist tartalmaz, ha a ciklus azon napjaiban van amikor kicsi az esély a terhességnek, de ugyebár a kockázat megvan akkor az Escapellet...Bár ez az én véleményem....Engem is érdekelne egy megbízható válasz

Sztem attól függõen h a ciklus melyik idõszakára esett a baleset.Ha nagyobb a veszélye a terhességnek akkor a Rigesoftot, mivel az nagyobb dózist tartalmaz, ha a ciklus azon napjaiban van amikor kicsi az esély a terhességnek, de ugyebár a kockázat megvan akkor az Escapellet...Bár ez az én véleményem....Engem is érdekelne egy megbízható válasz
a terheseknek írják föl, hogy kimarja a kisbabát a gyomrukból
A kérdező hozzászólása: Ezzel én is tisztában voltam. Csak azt nem értem, hogy mi alapján írják fel a Rigesoft-ot és az Escapelle-t.

A nőgyógyász mi alapján ír fel fogamzásgátlót?

Meg is vizsgál mármint ott le kell vetk?zni hogy meg vizsgáljon ?Ha igen akkor minden ruhát le kell vetni?

Legjobb válasz: megvizsgál, csak a bugyidat kell levenned. de nem az alapján ír fel foggátlót. általában azt írja fel, amelyeket ismeri, és amelyek tapasztalata szerint, az õ praxisában már többeknek bevált. de ha mondasz pár problémát, pl rendszertelen a menzeszed, pattanásos vagy, meg hasonlók, akkor ezeket figyelenbe veszi, és olyat választ ami ezeken jobban segít. szoktak még elõtte vért is venni, h megnézzék h a májad rendben van e, mivelm a foggátló a májban bomlik le és akinek beteg a mája nemtanácsos foggátlót szednie.

megvizsgál, csak a bugyidat kell levenned. de nem az alapján ír fel foggátlót. általában azt írja fel, amelyeket ismeri, és amelyek tapasztalata szerint, az õ praxisában már többeknek bevált. de ha mondasz pár problémát, pl rendszertelen a menzeszed, pattanásos vagy, meg hasonlók, akkor ezeket figyelenbe veszi, és olyat választ ami ezeken jobban segít. szoktak még elõtte vért is venni, h megnézzék h a májad rendben van e, mivelm a foggátló a májban bomlik le és akinek beteg a mája nemtanácsos foggátlót szednie.
ja és nefelejtsd el megkérdezni a családodtól h volt e már a felmenõk között trombózisos betegség, mertha volt, akkor ezt megkell említened az orvosodnak.
elõttem lévõnek igaza van annyit még hozzá tennék h meg kérdezi h volt-e a családodban pl.:magas vérnyomás, epebetegség, cukorbetegség (cukoranyagcsere) és a máj...
Engem is megvizsgált, és vért is vett! Kiderült, h valami gond van a májammal! Aztán elküldtek gastroenterologushoz, aki azt mondta h szehetem tovább a foggátlót, de 3havonta kell járnom vérvételre és ha valami gond lenne, akkor abba kell hagynom végleg:(
Jaj és mivan ha megvizsgál? Szerinted te vagy az elsõ nõ akit látott?
az alapján hogy melyik gyógyszergyártóval van szerzõdése.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak igaza van de nem tom mért én akkor is szégyenlõs vagyok még a lánytestvéreim elõtt is.

A nőgyógyász mi alapján ír fel fogamzásgátlót?

mit kérdez vagy hogy zajlik az ilyen

Legjobb válasz: Vérvételbõl nem tudja az orvos kitalálni, hogy kinek milyen tabletta válik be. Ez vmi buta tévhit, ami elterjedt a nõk körében... A vérvizsgálattal azt nézik meg, hogy rendesen mûködik-e a májad, mert ha nem, akkor nem szedhetsz tablettát. Ha volt a családban trombózis, akkor csinálnak olyan vizsgálatot, ami kimutatja, hogy van-e öröklött hajlamod rá. De pl. hormont nem néznek rutinból, fõleg nem tabletta felírása elõtt. Biztos vannak olyan olyan dolgok (alkat, kor, menstruációs ciklus, bõr), ami alapján a doki úgy gondolja, hogy az xy tabletta jó lesz. De max a jóisten tudja elõre, hogy lesz-e vmi mellékhatás nálad vagy sem. Ált. azt szokták preferálni, ami viszonylag sok nõnek beválik, vagy épp amelyik gyártóval szerzõdésben van...

Vérvételbõl nem tudja az orvos kitalálni, hogy kinek milyen tabletta válik be. Ez vmi buta tévhit, ami elterjedt a nõk körében... A vérvizsgálattal azt nézik meg, hogy rendesen mûködik-e a májad, mert ha nem, akkor nem szedhetsz tablettát. Ha volt a családban trombózis, akkor csinálnak olyan vizsgálatot, ami kimutatja, hogy van-e öröklött hajlamod rá. De pl. hormont nem néznek rutinból, fõleg nem tabletta felírása elõtt. Biztos vannak olyan olyan dolgok (alkat, kor, menstruációs ciklus, bõr), ami alapján a doki úgy gondolja, hogy az xy tabletta jó lesz. De max a jóisten tudja elõre, hogy lesz-e vmi mellékhatás nálad vagy sem. Ált. azt szokták preferálni, ami viszonylag sok nõnek beválik, vagy épp amelyik gyártóval szerzõdésben van...
Elég sok vizsgálat kell(ene) hozzá, elöször megkérdezi, hogy mióta menstruálsz, milyyen idöközönként kön meg, meddig tart, volt-e valami nögyógyászati betegséged, vérképet csináltat, hormonszintet méret, megvizsgál, hogy rendbenvannak-e a nemiszerveid, elbeszélget, hogy miért akarsz foganmásgátlót (mert van, aki pl pattanások ellen akarná, szóval nem egyértelmü), meg esetleg még ami felmerül probléma.
Pl kor, alkat, bõröd állapota fontos ilyenkor.
megkérdezi, hogy menstruációd milyen, meg van -e valami problémád, megvizsgál, vérvétel alapján írja fel a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: és ha vett már régebben tõlem õ vért ? 3 hete kb akkor is venni fog?
Amit ezelött vett vért, azt elkülddte vizsgálatra, most meg nem valószinü, hogy ugyanazokat a dolgokat akarja megnézetni, ezért újra kell vért vennie.
Az elõttem szóló írta le pontosan, hogy hogyan csinálják. Bár sok lusta orvos ki is hagyja a vérvételt. De a vérvétellel csak azt szúrik, hogy egyáltalán szabad-e foggátlót szednie. Amúgy arra is fel kéne hívniuk a figyelmet, hogyha a családban volt mellrák, vagy méhnyakrák, akkor foggátló szedése nem ajánlott, mivel az hajlamosít ezekre a ráktípusokra. Viszont petefészekráktól, meg még mástól meg véd. Szóval ezért kéne a családi betegségekrõl kérdezni. A menstruáció rendszerességét is azért kéne tisztázni, mert rendszertelen menzesszel nem szabad foggátlót szedni, mert csak elpalástolja a problémát, sõt ronthat rajta a foggátló befejeztével (foggátlót pedig nem lehet egy életen át szedni). Csak sajnos sok orvos felírja, mert egyszerûbb, mint megtalálni és kezelni a rendszertelenség okát (endokrinológiai tesztekre van hozzá szükség), plusz ugye a gyártó fizet neki, hogy minél többet írjon fel. De egy lelkiismeretes nõgyógyász egy rendszertelenül menstruáló nõnek akkor se ír föl foggátlót, ha kéri. Volt itt olyan, aki leírta, hogy amikor foggátlót ment fölíratni, és az orvos megtudta, hogy nem menstruál rendesen, akkor megmondta, hogy addig nem szedhet fogamzásgátlót amíg, ki nincs kezelve a problémája. És meg is gyógyította, és csak utána írta föl a foggátlót.
Miért lettem lepontozva?

Mi alapján dönti el a nőgyógyász hogy melyik fogamzásgátlót írja fel?

Legjobb válasz: Vérvételkor is csak májfunkciót néznek, de hormonszintet nem.

Vérvételkor is csak májfunkciót néznek, de hormonszintet nem.
Igen sajnos attól függ amelyik gyógyszer cég támogatja. Elvileg kötelezõ lenne elötte vérvétel de nagyon kevés orvos tartja ezt be.
sajnos igaza van az elöttem szólóknak a hasracsapás és a gyûrtókat illetõen. ha valamiért nem válik be, akkor jöhet a következõ.
A hasára csap. És ez nem vicc. Senki, még a legképzettebb nõgyógyász sem tudja megállapítani, hogy melyik tabletta lesz számodra a megfelelõ. A nõgyógyász a vizsgálatok alapján csak azt tudja megállapítani, hogy egyáltalán szedhetsz-e fogamzásgátlót, nem áll-e fenn májkárosodás vagy trombózis veszély. Azt sajnos nem tudja elõre, hogy melyik típusú felel meg a leginkább számodra. Van aki csak a második, harmadik próbálkozásnál találja meg a legjobbat, van akinek elsõre sikerül.
A különbözõ gyógyszercégek ráhatása nyomán.
A hormonháztartásodnak megfelelõen állítja be a gyógyszert.
Az dönti el, épp melyik gyógyszergyártó cég ügynöke járt nála.
A gyártóválasztást az határozza meg, hogy "kitõl jön a hátszél", a többi pedig hasraütés.
Miért is szóltátok le a 2. hozzászólót? csak nem a "lobby" mûködik már megint itt is?
Általában a nõgyógyászoknak megvan a standard tabletta, amit a betegek 90%-nak felírnak.

Mit csinál a nőgyógyász mikor megvizsgál és az alapján tablettát ír fel?

8 hónapja vagyunk együtt a barátommal ez kevés id? lehet?

Legjobb válasz: felfekszel deréktól lefelé pucér állapotban egy ágyra, beléddug egy hideg, fém eszközt, belenéz, hogy minden ok -e, aztán amíg átöltözöl, felírja a tabit.

felfekszel deréktól lefelé pucér állapotban egy ágyra, beléddug egy hideg, fém eszközt, belenéz, hogy minden ok -e, aztán amíg átöltözöl, felírja a tabit.
az én nõgyógyászomat nem érdekelte, mióta vagyok együtt a barátommal, sõt azt sem kérdezte meg, hogy van-e egyáltalán. pedig szívesen meséltem volna az elsõ randinkról, miközben õ megvizsgál (valami fémmel belém nyúl, majd ujjal, miközben a hasamat nyomja, azután ultrahangot csinál, és egyik sem fájdalmas, annyira éreztem kellemetlennek, mint egy bõrgyógyászati vizsgálatot), majd felöltöztem volna, és mikor feltett néhány kérdést a családom kórtörténetérõl, a recept mellé még néhány párkapcsolati tanácsot is adhatott volna... <3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!