Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján fel a (70 db)

Mi alapján akarja a szerb kormányfőhelyettes ketté osztani Koszovót? Milyen megfontolásból? Milyen határ mentén? Mi lenne az egyik és mi a másik féllel?

Legjobb válasz: A 00:13-as válaszoló vagyok. Nem a saját normatív álláspontomat írtam le, csak tényeket, és azt, hogy szerintem a szerb kormányfõ-helyettes hogyan képzeli el Koszovó szétosztását. "Akkor felmerül a kérdés, hogy mi nevezhetõ történelmi területegységnek." Ez így van. És igazad van, ha arra célzol, hogy a területi integritás elve nem túl kézzelfogható, sokszor vitatható. Jugoszlávia esetében például világos volt, hogy a területi integritás elvének és a népek önrendelkezési jogának megfelelõen hol kell meghúzni az új országhatárokat: a volt tagköztársaságokból jöttek létre az új államok. A területi integritás elvébõl adódó dilemmák nagyon összetettek, és szerintem még egy nemzetközi jogász sem tudna olyan megoldást találni rájuk, amely legitimitását sok más nemzetközi jogász ne vitatná. Mindenesetre én Koszovó kapcsán azt tanultam, hogy a területi integritás elvének szempontjából egységes történelmi tájegységnek számít, ezért ellenzik egyesek a szétszabdalását. A másik fontos érv Koszovó felosztása ellen, hogy az be nem látható folyamatokat indíthatna el. A területi integritás elve a mai államok területi integritásának, vagyis a nemzetközi rendszer stabilitásának védelme. Ugyanakkor érdemes belegondolni Belgium helyzetébe is. A közelmúltban az elhúzódó politikai válságok következtében többször felmerült az ország kettéosztása, és hogy ebben az esetben Flandria Hollandiához, Vallónia pedig Franciaországhoz csatlakozna. Érdekes elgondolás, de nem alaptalan. Ugyanakkor látni kell, hogy Belgium esetében a felek egyetértésével történne gyakorlatilag az NDK-éhoz hasonló "államöngyilkosság", addig, Koszovó esetében csak egy apró csücsköt szeretne Szerbia. Az Albániával történõ egyesülés elleni és melletti érveket nemigen látom át, mint mondtam, nem sokat foglalkoztam a témával.

A 00:13-as válaszoló vagyok. Nem a saját normatív álláspontomat írtam le, csak tényeket, és azt, hogy szerintem a szerb kormányfõ-helyettes hogyan képzeli el Koszovó szétosztását. "Akkor felmerül a kérdés, hogy mi nevezhetõ történelmi területegységnek." Ez így van. És igazad van, ha arra célzol, hogy a területi integritás elve nem túl kézzelfogható, sokszor vitatható. Jugoszlávia esetében például világos volt, hogy a területi integritás elvének és a népek önrendelkezési jogának megfelelõen hol kell meghúzni az új országhatárokat: a volt tagköztársaságokból jöttek létre az új államok. A területi integritás elvébõl adódó dilemmák nagyon összetettek, és szerintem még egy nemzetközi jogász sem tudna olyan megoldást találni rájuk, amely legitimitását sok más nemzetközi jogász ne vitatná. Mindenesetre én Koszovó kapcsán azt tanultam, hogy a területi integritás elvének szempontjából egységes történelmi tájegységnek számít, ezért ellenzik egyesek a szétszabdalását. A másik fontos érv Koszovó felosztása ellen, hogy az be nem látható folyamatokat indíthatna el. A területi integritás elve a mai államok területi integritásának, vagyis a nemzetközi rendszer stabilitásának védelme. Ugyanakkor érdemes belegondolni Belgium helyzetébe is. A közelmúltban az elhúzódó politikai válságok következtében többször felmerült az ország kettéosztása, és hogy ebben az esetben Flandria Hollandiához, Vallónia pedig Franciaországhoz csatlakozna. Érdekes elgondolás, de nem alaptalan. Ugyanakkor látni kell, hogy Belgium esetében a felek egyetértésével történne gyakorlatilag az NDK-éhoz hasonló "államöngyilkosság", addig, Koszovó esetében csak egy apró csücsköt szeretne Szerbia. Az Albániával történõ egyesülés elleni és melletti érveket nemigen látom át, mint mondtam, nem sokat foglalkoztam a témával.
Jobban tennék a szerbek, ha inkább fallal zárnák le Észak felõl Koszovót, mert az albánok lassan Dél-Szerbiából is kiszaporodják õket.
eeeeee pa ne znam ......
20:04-nek És sajnos a Vajdaságon nincs többségben a magyarság.
20:04-nek Szerintem a szerbek egy Koszovó azon területét akarják, amelyiken a többség szerb. A maradék, albán többségû (nagyobb rész) megmaradna Koszovónak.
Támogatnám a szerb elképzelést ha cserébe õk is visszaadják nekünk a Délvidék magyarlakta területeit, egyébként nem, alapvetõen semmi joguk nincs egy 95%-ban albán lakta területhez. Valamit valamiért.
Etnikai alapon, az északi szerb, a déli albán többségû.
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 23:15 Volnál szíves magyarul írni ide?
Meg hát, ha Koszovót fel lehetne osztani etnikai alapon, akkor ugye Boszniát is lehetne, azaz a Boszniai Szerb Köztársaság egyesülhetne Szerbiával.
Felmerült az északi szerb csücsök lecsatolása, valamint a területcsere is Szerbia és Koszovó között. Amúgy Koszovó 2 részbõl áll, e szempontból nem is egységes történelmi tartomány : Áll egy kisebb Koszovóból valamint Metóhiából. A szerb neve is ez : Kosovo i Metohija. Az h albániával egyesül-e nem tudom, remélem nem, mert akkor a függetlenségnek semmi értelme nem lett volna.

Kb mikor ismeri fel a tárgyakat a baba a nevük alapján úgy hogy odamegy érte és meg is fogja? Nagy baj ha ezt 10 hónaposan még nem tudja?

Legjobb válasz: Egy cseppet korai ez még 10 hónaposan. Szerintem 15 hónapos kor körül kezdõdik ez a tudatos dolog. Kisfiam 18,5 hónapos, amit ismer, és kérek tõle azt idehozza nekem.

Egy cseppet korai ez még 10 hónaposan. Szerintem 15 hónapos kor körül kezdõdik ez a tudatos dolog. Kisfiam 18, 5 hónapos, amit ismer, és kérek tõle azt idehozza nekem.
Az én kisfiam 10 hónapos, felismer pár állatot, játékot, ha kérdezem rámutat, vagy ha kérem ideadja. De szerintem nem mindenkinél egyforma.
Nem nagy baj, sõt! A mi picink 14-15 hónapos korára kezdte felismerni a játékokat. Ha megkértem oda is hozta nekem. :)
Nem gondolom, hogy baj ha nem ismeri fel a babád a tárgyakat..viszont csatlakozom az elõttem szólókhoz..Én lányom is elég sok játékát felismerte 10 hónaposan. Van videóm is ott 8 hónapos volt, és a labdát, lámpát, újságot már tudta hol van ha rákérdezem:)
Nem tudom, mennyire általános, de az én 8 hónaposom a labdát felismeri, érte megy, és ha kérem akkor oda gurìtja hozzám. Lámpát, nyuszit, apát stb. felismeri, a"hol van...?" kérdésre odanéz, esetleg mutatja. Kezében lévõ dolgokat odaadja, ha kérem. Elsõ baba, nem tudom, segítettem-e.
igen, odamegy ....én azt játszom vele, hogy "kérem szépen Molli a labdát"és õ nyújta a kis kezével...szeretünk így játszani mert sokat huncutkodik közben :nyújta de amikor elvenném elhúzza, és jókat kacarászik....
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, és oda is megy hozzájuk, illetve kiválasztja a többi játék közül?
szia 10hónapos a lányom és azoknak a tárgyaknak a nevét amivel sokat játszunk már felismeri, pl:labda, kocka....de szerintem egyátalán nincs elkésve ha nem...
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, de én arra gondoltam, hogyha mondjuk azt kérdezem tõle, hogy hol van az auto, akkor odamegy a kisautójához és megfogja, de nem kell hogy odahozza nekem, csak, hogy tudja, hogy az az autó.
10 hónaposan ez még nagyon korai. A fiam 1 hét múlva lesz 1, 5 éves, kb. 1 hónapja hozza oda a tárgyakat, ha kérem. Persze csak amiket ismer.
A kisfiam most lesz 11 hónapos, névrõl felismer pár dolgo, oda akkor hozza a dolgokat, ha rámutatok, és kérem. Nincs lemaradva a babád semmirõl. :)

Mi alapján gondolják a baloldaliak, hogy kedvenceik megjavultak / (és) fel fogják virágoztatni az országot?

Legjobb válasz: Semmibõl. A Fidesz/MSZP szavazóknak két tábora van. Az egyik az "akármit csinál a párt, az a jó", a másik a "mindenkikre hajlandó vagyok szavazni, csak ezek -ez a másik oldal- menjenek a pitschába" Senki se hiszi, hogy a Hagyó becsületes lesz valaha.

Semmibõl. A Fidesz/MSZP szavazóknak két tábora van. Az egyik az "akármit csinál a párt, az a jó", a másik a "mindenkikre hajlandó vagyok szavazni, csak ezek -ez a másik oldal- menjenek a pitschába" Senki se hiszi, hogy a Hagyó becsületes lesz valaha.
Szánalmas ez a mentalitás, h nem lehet másra szavazni, csak az osszefo.ásra.. Ezért jöttem el innen, mert itt nagyon sokan így gondolkodnak.. de gondoljanak csak bele: mi lenne, ha ész érvek szerint szavaznának? Talán aki még nem volt hatalmon? Nem arra, aki 8+ x év alatt nem csinált semmit, az õ mutyijaikkal is Dunát lehetne rekeszteni.Szánalom.
Bokros és a 30% infláció és a bérbefagyasztás egyszeri leértékelés ... valóban virágzás csak jégvirágnak nevezik.
eltelt 4 év és mindegyik õszintén megbánta ... Ráadásul orbán után, mindig marad egy kis pénz, amit szét lehet osztani ez volt 2002ban is.
óh látom fidesznyikek, baromira fáj az igazság!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "piactorzító rezsicsökkentés", ugyan én nem vagyok fideszes, de lássuk be hányan küldték vissza az extra profitot a szolgáltatónak? Vagy ha belegondolunk hány évtizede folyik már ez a szabad rablás? Mi lenne ha az a pénz meglenne? Az mondjuk más kérdés hogy szerintem hígítják a gázt azóta amióta ez van, de az már más kérdés. Igen a legjobban az értékeli az országot hogy a magyar hal kifele és emigrál, a cigány hatványozottan szaporodik, a magyar vállalkozások sorra szûnnek meg, a külföldiek meg jönnek. A magyar nem tudja a földjét mûvelni, ellenben érdekes a külföldiek valahogy nagyon is tudnák, õket nem nyomnák agyon. Nincs már közvagyon, nincs mit elprivatizálni, azaz ellopni. A magyar ~40 évesen szül gyereket, ha szül egyáltalán ! Ellenben cigánnyal tele van minden. Aki magyar dolgozik az elõbb utóbb ki megy külföldre, minek szenvedjen itt fölöslegesen hogy aztán a 50%-s adóját a cigányok segélyére költsék? Több segélyt kap egy purdé gyártó mint egy munkanélküli. Pedig utóbbi tartaná el elõbbit, persze ha nem dolgozik, akkor inkább dögöljön éhen. Ez ma a büdös nagy helyzet tetszik nem tetszik. Akkor nyílik a bicska a zsebemben amikor minap a kórházban megszólalt egy öreg hogy Viktor ellopta a pénzt a kórháztól, azért minden ilyen gáz. Nem tudtam megállni hogy ne tegyem egy kicsit helyre a lelkivilágát, itt már rendszerváltás óta minden fokozatosan levan rombolva, aki olyan hülye hogy azt hiszi csak 2010-tõl kezdve katasztrófa a magyar EÜ., az megérdemli magának a sorsát. Mondtam is neki hogy papa, szavazza vissza Fletót, majd még fizetheti ugyan ezért a semmiért a vizit díjat is, akkor majd jobban fog esni a semmi? Ha a fidesz csinálta volna a vizit díjat, már fröcsögtek volna a nyuggerek hogy ÚRISTN! Fletóék alatt meg tapsoltak hozzá. De ha ennek a lökött öngyilkos népnek ez kell, ez a 24 év a követendõ és folytatandó, akkor csak tessék balra szavazni. De akkor számolja bele hogy záros idõn belül nem lesz nyugdíja, mert minden arra képes ember elfog innen menni, azt a kis pénzt meg esetleg kapna, nehogy a cigány elvegye tõle "önsegélyezés" címén, és még örüljön ha nem lesz agyon verve. Ismerek egy pár régi balost, rajtuk már csak egy agyátültetés segítene.
"Bokros intézkedései valóban felvirágoztatták az országot" Majd nyugdíjasként meglátod, hogy Bokros virágkorában mennyi olyan ember született, aki téged el fog tartani!
11-es, szívembõl szóltál továbbá kiegészítem, és hogy 2018-ban lehessen az a luxus, hogy olyan pártra szavazhassak, aki tényleg szimpatikus
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gondolom azoknak szól a kérdésed, akik az Összefogásra (új nevükön Kormányváltásra) fognak szavazni. Tehát pl nekem is. Habár: 1: Nem vagyok baloldali, 2: nem kedvenceim akikre szavazok, 3: nem gondolom, hogy megjavulnak. Ellenben látom, hogy a stiklijeik ellenére (amik biztos, hogy voltak, minden szentnek maga felé hajlik a keze) is: - demokratikusabb közegben tartották az országot (értsd: nem történtek visszamenõ törvénykezések, szektorális különadók, fõbb pozíciókra saját gárda beültetése, fékek teljes megszüntetése, piac újraelosztása haveroknak, kommunista módon államosítás, piactorzító rezsicsökkentés), illetve - voltak eredményeik (pl Bajnai kormány pénzügyileg rendben volt, Bokros intézkedései valóban felvirágoztatták az országot). Tehát én pl azért szavazok rájuk, mert úgy gondolom, hogy valami hasonlóval rukkolnának most is elõ. Ésszerû gazdaságpolitika kisebb lenyúlásokkal. Ellentétben azzal amit a Fidesz csinál (ésszerûtlen gazdaságpolitika hatalmas lenyúlásokkal).
"Lehet, hogy a Fidesz is lop-csal-hazudik, de legalább elég ügyes hozzá, hogy ne bukjon le. MSZP-nél meg botrány botrány hátán." Szerintem ebben egyformák hogy mindkét oldal ugyanezt gondolja a másikról. (vagy hozzád egy Fidesz-botrány se jutott el?:) )
Hát, én a "szeretünk Feri" típusú bálványozás után abban sem vagyok biztos hogy a bal oldaliak egyáltalán gondolkodnak.
"Lehet, hogy a Fidesz is lop-csal-hazudik, de legalább elég ügyes hozzá, hogy ne bukjon le." És ez már egy erény ebben az országban? Az komoly! :D
Ez már inkább egyfajta vallás, magához a politikához vajmi kevés köze van. Nyilván mindkét oldal "biztos szavazótáborára" értem ezt.
milyen botrány, botrány hátán. volt egy blogom. naponta írhattam a fidesz mocskos dolgairól, egyszerüen nem gyõztem
folyamatosan lebukik, csak leszarják
Lehet, hogy a Fidesz is lop-csal-hazudik, de legalább elég ügyes hozzá, hogy ne bukjon le. MSZP-nél meg botrány botrány hátán.
2-es pl a második csoport.
kevesebbet és gátlásosabbak a lopásban mint ezek. és ennyi nekem elég
Mióta 2/3-uk van és irányításuk alá vontak mindent(, ügyészség, rendõrség, )azóta nyugodtan lophatnak, csalhatnak, hazudhatnak, hiszen mindezt törvényesen teszik, mert olyan törvényeket hoztak maguknak amelyek lehetõséget, felhatalmazást ad nekik minden disznóságra!

Mi alapján ismeri fel a számítógépem egy program? (többi lent)

Letöltöttem egy próbaverziós programot amit 3 napig tudok használni.Lejárt a 3 nap letöröltem a programot újra feltelepítettem de kiírja hogy már fizetős. Hogy ismerte fel a gépem? Azt tudom hogy ip cím alapján de még mi alapján ismerheti fel hogy egyszer már feltelepítettem?

Legjobb válasz: Nem IP cím alapján, hanem a gépeden hagyott egy bejegyzést, ami alapján látja, hogy már fel volt telepítve...

Nem IP cím alapján, hanem a gépeden hagyott egy bejegyzést, ami alapján látja, hogy már fel volt telepítve...
A kérdező hozzászólása: Köszi:) És ezt nem lehet valahogy letörölni?
Nem...

Ki ismerős a Tesz-vesz biztonsági rendszerében? Mi alapján azonosítanak? Mi alapján ismernek fel?

Ki ismer?s a Tesz-vesz biztonsági rendszerében? Mi alapján azonosítanak be? Ha kizárnak egy felhasználót mi alapján ismerik fel, hogy Õ az? Miért nem válaszol normálisan a Tesz-vesz? Valaki megmerné kérdezni?

Legjobb válasz: Regisztráláskor meg kell adni nevet, címet, bankszámlaszámot (ha eladni is akarsz)stb. ezek alapján nem nehéz azonosítani. Mi a problémád? Én 4 éve teszveszezek, de ha normálisan csinálod, nem tudom mi lehet a gond.

Regisztráláskor meg kell adni nevet, címet, bankszámlaszámot (ha eladni is akarsz)stb. ezek alapján nem nehéz azonosítani. Mi a problémád? Én 4 éve teszveszezek, de ha normálisan csinálod, nem tudom mi lehet a gond.
A kérdező hozzászólása: Egy e-mail címmel, névvel, azonos adatokkal jól tudom, hogy nem lehet többször regisztrálni. Az IP cím: ami a kártyán, a stikken vagy a számítógépemben van??? A számítógépben melyik alkatrészt kell cserélni, hogy ne tudjanak beazonosítani?
De miért voltál kétszer regisztrálva?
Konkrétan mit akarsz tudni? Egy emilcímmel, névvel, azonos adatokkal nem lehet többször regisztrálni, csak egyszer. De valahogy köthetik a felhasználónevet az IP címhez is, mert hallottam, hogy két embert azért zártak ki, mert ugyanazon gépen használták a teszveszt... Millió gond lehet, õk mindig hárítják a problémát, sosem válaszolnak õszintén és tisztán. Én is már lassan 4 éve használom, volt gondom velük, de mindig minden megoldódott-vagy lecsitultam...
Az IP címet a szolgáltatótól kapod. Tudni kellene, h rögzített-e az IP címed, ha nem, akkor kikapcsolod a netet, és mindig újat kapsz.
A kérdező hozzászólása: A szolgáltatótól kapott ip-bõl mindig újat kapok, így nem ez buktatott le.
A kérdező hozzászólása: Nem egyszerre voltam és azért, mert Tesz függõ vagyok. Újra szeretném használni a TeszVesz-t! Szerencsémre nem csináltam semmi rosszat, de év elején 2 Anyuka Akik türelmetlenek voltak összefogtak (3 negatív) nem vettem át idõben, amit megnyertem. Nemrég újra regiztem teljesen más adatokkal és 2 hét után 20 pozitívval, 0 semleges, 0 negával kizártak és megírták, hogy rendszerük egyértelmûen felismert.

Mi alapján dönti el a főiskola v. egyetem, hogy hány tanulót vesz fel?

Tehát meghirdetnek pl. áll. támogatottan, nappalin 50 helyet X képzésre. Jelentkeznek rá 145-en akik els? helyen jelölték meg a szakot és a felvettek létszáma 34 f?. Nem kell feltölteniük a meghírdetett 50 helyet? Nem kötelesek rá vagy hogy is van ez? Nem értem. Böngésztem a statisztikákat a felvin és több esetben láttam, hogy kevesebbet vettek fel, holott megvolt a jelentkezés. Ja és hozzászámoltam a költségtérítéseseket is, és sok helyen így sincs meg a max. Valaki mondja el, légyszi.

Legjobb válasz: Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.

Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.
Az adott egyetem tudja, hogy hány hallgató részére tud helyet biztosítani. Erre kiír egy maximális létszámot. Pl. a ponthatár: 400 pont. 50 fõt vesz fel, 200-an jelentkeztek. Akkor értelemszerûen a lista elejére azok kerülnek, akiknek elegendõ a pontszáma. Hopp, már feleztünk is: 100 fõ megy tovább. Hány fõ jelentkezett elsõ helyre ide? 80 fõ. 50-et vehetünk fel, pontszám alapján rangsorolnak és beszámítják, hogy lesz egy bizonyos réteg, aki nem jön el beiratkozni. És már készen van csoport.
Az 50 az a maximum irányszám. (ha jól értelmezem) Költségessel volt meg a 34 fõ? Amúgy sok esetben úgy van, hogy pl. van még 4 hely, de van még 11 jelentkezõ 411 ponttal, akkor valószínûleg egyiket sem fogják felvenni. (412 a ponthatár) Szóval sok esetben kevesebbet vesznek fel, mert úgy jön ki... Vagy van olyan is, hogy felveszik mint a 11-et...
Az 50-et fel szokták tölteni, ha annyi a max. De biztos vagy abban, hogy akik odajelentkeztek, mind az elsõ helyen jelölték meg?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kimerítõ válaszokat, most már értem!!

A nőgyógyász mi alapján ír fel fogamzásgátlót?

Meg is vizsgál mármint ott le kell vetk?zni hogy meg vizsgáljon ?Ha igen akkor minden ruhát le kell vetni?

Legjobb válasz: megvizsgál, csak a bugyidat kell levenned. de nem az alapján ír fel foggátlót. általában azt írja fel, amelyeket ismeri, és amelyek tapasztalata szerint, az õ praxisában már többeknek bevált. de ha mondasz pár problémát, pl rendszertelen a menzeszed, pattanásos vagy, meg hasonlók, akkor ezeket figyelenbe veszi, és olyat választ ami ezeken jobban segít. szoktak még elõtte vért is venni, h megnézzék h a májad rendben van e, mivelm a foggátló a májban bomlik le és akinek beteg a mája nemtanácsos foggátlót szednie.

megvizsgál, csak a bugyidat kell levenned. de nem az alapján ír fel foggátlót. általában azt írja fel, amelyeket ismeri, és amelyek tapasztalata szerint, az õ praxisában már többeknek bevált. de ha mondasz pár problémát, pl rendszertelen a menzeszed, pattanásos vagy, meg hasonlók, akkor ezeket figyelenbe veszi, és olyat választ ami ezeken jobban segít. szoktak még elõtte vért is venni, h megnézzék h a májad rendben van e, mivelm a foggátló a májban bomlik le és akinek beteg a mája nemtanácsos foggátlót szednie.
ja és nefelejtsd el megkérdezni a családodtól h volt e már a felmenõk között trombózisos betegség, mertha volt, akkor ezt megkell említened az orvosodnak.
elõttem lévõnek igaza van annyit még hozzá tennék h meg kérdezi h volt-e a családodban pl.:magas vérnyomás, epebetegség, cukorbetegség (cukoranyagcsere) és a máj...
Engem is megvizsgált, és vért is vett! Kiderült, h valami gond van a májammal! Aztán elküldtek gastroenterologushoz, aki azt mondta h szehetem tovább a foggátlót, de 3havonta kell járnom vérvételre és ha valami gond lenne, akkor abba kell hagynom végleg:(
Jaj és mivan ha megvizsgál? Szerinted te vagy az elsõ nõ akit látott?
az alapján hogy melyik gyógyszergyártóval van szerzõdése.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak igaza van de nem tom mért én akkor is szégyenlõs vagyok még a lánytestvéreim elõtt is.

Mi alapján kell kotont vásárolni, csak a hosszúság alapján vagy vastagság is? Fel van tüntetve a dobozon a gumi mérete? Mármint ha vki tudja pontosan h mi van feltüntetve pls irja le. Égő lenne odamenni a pultoshoz hogy segítsen:D Köszi.

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy koton guru de a vastagság bizonyos típusoknál fel van tüntetve pl durex select. (56-os ez már a vastagabb kategória) Én inkább a vastagságot szoktam nézni. Egyébként ha bemész pl tescoba késõn vagy korán amikor nincsenek sokan simán válogathatsz, ott ki van rakva :)

Nem vagyok nagy koton guru de a vastagság bizonyos típusoknál fel van tüntetve pl durex select. (56-os ez már a vastagabb kategória) Én inkább a vastagságot szoktam nézni. Egyébként ha bemész pl tescoba késõn vagy korán amikor nincsenek sokan simán válogathatsz, ott ki van rakva :)
Általában nincsenek számmal méretezve, de vannak enyhe eltérések, pl. a Masculan kisebb, a Durex nagyobb. Ezt ki kell tapasztalni, hogy nektek melyik a jó. Nekünk a Durex Elite vált be (lila), ha tanácstalan vagy, próbálkozz azzal, sokan szeretik.
Egyértelmûen a vastagság a lényeg, nehogy túlfeszüljön, és kiszakadjon. Az meg nem gáz, ha hosszabb a gumi, max nem "gurigatod" le teljesen... Menj el egy patikába, és kérj segítséget az eladónõtõl. Csak õ tud biztosat mondani. 18/L
Szerintem a patikus se tudja biztosan, fõleg ha neki nincs vele tapasztalata, mert máshogy védekezik, õ is csak a dobozon tudja megnézni.
Nem gáz segítséget kérni, én egyszer úgy estem be egy nagyobbacska boltba, hogy már éppen zárták a kasszát, mondtam hogy kéne koton de nagyon gyorsan, erre visszamentünk 3 osztálynyit, kinyitották nekem a lezárt kotonos szekrényt és készségesen adtak :D Szivatásból azért a pénztárosnõ elkérte a személyim is (vettem egy bort is lol)
Nincsen méretsor, alapjáraton van egy szabvány méret, ami nagyjából mindenhez jó. A különbözõ gyártóknál ez lehet más, de általában az átmérõ fel van tüntetve a dobozon. Továbbá minden gyártónak szokott lenni nagyobb méret, kisebbrõl nem tudok, de valószínûleg ha keresgetsz a neten, olyat is lehet találni. A másik ami eltérhet, az a vastagsága, van sima, extra vastag meg extra vékony is. Ha nem 12-13 éves gyerek, hanem biológiailag nagyjából már felnõtt vagy, akkor a sima alap verziónak tuti jónak kell lennie, pl durex classic. Márkákról: masculan meg lifestyles szakadt már ki ismerõsöknek, durexrõl még nem hallottam rosszat, tény, hogy az drágább. De fogod magad, bemész a boltba, veszel valamilyet, otthon felpróbálod, aztán akkor van viszonyítási alapod. Az megér kb 700 ft-ot, hogy ne ott derüljön ki, hogy szar van a palacsintában.

Főiskolák mi alapján veszik fel a hallgatókat?

Legjobb válasz: Pontok alapján. www.felvi.hu-n mindent megtalálsz

Pontok alapján. http://www.felvi.hu-n mindent megtalálsz

Mi alapján irja fel vagy kellene felirnia az orvosnak a fogamzásgátlót? (Többi lent)

Mikor nem használhat valaki fogamzásgátlót? Van olyan, hogy bizonyos márkáju fogamzásgátló valakinek nem jó és ett?l esik teherbe?

Legjobb válasz: Elvileg egy tapasztalt orvos az ember alkatából meg tudja állapítani a hormonális típusát, és az alapján írja fel. De kell hozzá negatív rákszûrés lelet, sima vizsgálat és vérvétel is. (Az utóbbi a májfunkció ellenõrzésére, plusz egyes esetekben trombózishajlam vizsgálatára). Ezen kívül ellenõriznie kellene, hogy van-e a nõnek peteérése, szabályos-e a vérzése, elég ideje beállt-e már a menzesze. Olyan nincs, hogy vkinek nem jó, és ezért teherbe esik. Csak ilyenolyan mellékhatásai lesznek tõle. Védeni azért mg fog...

Elvileg egy tapasztalt orvos az ember alkatából meg tudja állapítani a hormonális típusát, és az alapján írja fel. De kell hozzá negatív rákszûrés lelet, sima vizsgálat és vérvétel is. (Az utóbbi a májfunkció ellenõrzésére, plusz egyes esetekben trombózishajlam vizsgálatára). Ezen kívül ellenõriznie kellene, hogy van-e a nõnek peteérése, szabályos-e a vérzése, elég ideje beállt-e már a menzesze. Olyan nincs, hogy vkinek nem jó, és ezért teherbe esik. Csak ilyenolyan mellékhatásai lesznek tõle. Védeni azért mg fog...
tehát ha valaki dohányzik és rákos akkor nem kaphat fogamzásgátlót?
Betegtájékoztatón rajta van. Dohányzás esetén nagy mértékben nõ a trombózis esélye. (erek elzáródása)
A dohányzás kontraindikált.... de trombózis is csak 50 felett esedékes. Mellesleg a fogamzásgátlók elgyengítik a vénák falait és csúnya eres és fájós lesz a vádlid 50 fele :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!