Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján fel (86 db)

Mi alapján ismeri fel a számítógépem egy program? (többi lent)

Letöltöttem egy próbaverziós programot amit 3 napig tudok használni.Lejárt a 3 nap letöröltem a programot újra feltelepítettem de kiírja hogy már fizetős. Hogy ismerte fel a gépem? Azt tudom hogy ip cím alapján de még mi alapján ismerheti fel hogy egyszer már feltelepítettem?

Legjobb válasz: Nem IP cím alapján, hanem a gépeden hagyott egy bejegyzést, ami alapján látja, hogy már fel volt telepítve...

Nem IP cím alapján, hanem a gépeden hagyott egy bejegyzést, ami alapján látja, hogy már fel volt telepítve...
A kérdező hozzászólása: Köszi:) És ezt nem lehet valahogy letörölni?
Nem...

Mi alapján dönti el a főiskola v. egyetem, hogy hány tanulót vesz fel?

Tehát meghirdetnek pl. áll. támogatottan, nappalin 50 helyet X képzésre. Jelentkeznek rá 145-en akik els? helyen jelölték meg a szakot és a felvettek létszáma 34 f?. Nem kell feltölteniük a meghírdetett 50 helyet? Nem kötelesek rá vagy hogy is van ez? Nem értem. Böngésztem a statisztikákat a felvin és több esetben láttam, hogy kevesebbet vettek fel, holott megvolt a jelentkezés. Ja és hozzászámoltam a költségtérítéseseket is, és sok helyen így sincs meg a max. Valaki mondja el, légyszi.

Legjobb válasz: Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.

Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.
Az adott egyetem tudja, hogy hány hallgató részére tud helyet biztosítani. Erre kiír egy maximális létszámot. Pl. a ponthatár: 400 pont. 50 fõt vesz fel, 200-an jelentkeztek. Akkor értelemszerûen a lista elejére azok kerülnek, akiknek elegendõ a pontszáma. Hopp, már feleztünk is: 100 fõ megy tovább. Hány fõ jelentkezett elsõ helyre ide? 80 fõ. 50-et vehetünk fel, pontszám alapján rangsorolnak és beszámítják, hogy lesz egy bizonyos réteg, aki nem jön el beiratkozni. És már készen van csoport.
Az 50 az a maximum irányszám. (ha jól értelmezem) Költségessel volt meg a 34 fõ? Amúgy sok esetben úgy van, hogy pl. van még 4 hely, de van még 11 jelentkezõ 411 ponttal, akkor valószínûleg egyiket sem fogják felvenni. (412 a ponthatár) Szóval sok esetben kevesebbet vesznek fel, mert úgy jön ki... Vagy van olyan is, hogy felveszik mint a 11-et...
Az 50-et fel szokták tölteni, ha annyi a max. De biztos vagy abban, hogy akik odajelentkeztek, mind az elsõ helyen jelölték meg?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kimerítõ válaszokat, most már értem!!

Ki ismerős a Tesz-vesz biztonsági rendszerében? Mi alapján azonosítanak? Mi alapján ismernek fel?

Ki ismer?s a Tesz-vesz biztonsági rendszerében? Mi alapján azonosítanak be? Ha kizárnak egy felhasználót mi alapján ismerik fel, hogy Õ az? Miért nem válaszol normálisan a Tesz-vesz? Valaki megmerné kérdezni?

Legjobb válasz: Regisztráláskor meg kell adni nevet, címet, bankszámlaszámot (ha eladni is akarsz)stb. ezek alapján nem nehéz azonosítani. Mi a problémád? Én 4 éve teszveszezek, de ha normálisan csinálod, nem tudom mi lehet a gond.

Regisztráláskor meg kell adni nevet, címet, bankszámlaszámot (ha eladni is akarsz)stb. ezek alapján nem nehéz azonosítani. Mi a problémád? Én 4 éve teszveszezek, de ha normálisan csinálod, nem tudom mi lehet a gond.
A kérdező hozzászólása: Egy e-mail címmel, névvel, azonos adatokkal jól tudom, hogy nem lehet többször regisztrálni. Az IP cím: ami a kártyán, a stikken vagy a számítógépemben van??? A számítógépben melyik alkatrészt kell cserélni, hogy ne tudjanak beazonosítani?
De miért voltál kétszer regisztrálva?
Konkrétan mit akarsz tudni? Egy emilcímmel, névvel, azonos adatokkal nem lehet többször regisztrálni, csak egyszer. De valahogy köthetik a felhasználónevet az IP címhez is, mert hallottam, hogy két embert azért zártak ki, mert ugyanazon gépen használták a teszveszt... Millió gond lehet, õk mindig hárítják a problémát, sosem válaszolnak õszintén és tisztán. Én is már lassan 4 éve használom, volt gondom velük, de mindig minden megoldódott-vagy lecsitultam...
Az IP címet a szolgáltatótól kapod. Tudni kellene, h rögzített-e az IP címed, ha nem, akkor kikapcsolod a netet, és mindig újat kapsz.
A kérdező hozzászólása: A szolgáltatótól kapott ip-bõl mindig újat kapok, így nem ez buktatott le.
A kérdező hozzászólása: Nem egyszerre voltam és azért, mert Tesz függõ vagyok. Újra szeretném használni a TeszVesz-t! Szerencsémre nem csináltam semmi rosszat, de év elején 2 Anyuka Akik türelmetlenek voltak összefogtak (3 negatív) nem vettem át idõben, amit megnyertem. Nemrég újra regiztem teljesen más adatokkal és 2 hét után 20 pozitívval, 0 semleges, 0 negával kizártak és megírták, hogy rendszerük egyértelmûen felismert.

Mi alapján választottál szülésznőt? Hányadik terhességi héten kérted fel? Mit gondolsz egy 25 és egy 45 éves szülésznő közül melyik mellett döntenél?

Legjobb válasz: Barátnõm ajánlása alapján választottam. 30. héten kértem fel. Azt választanám, amelyik szimpatikusabb személyesen.

Barátnõm ajánlása alapján választottam. 30. héten kértem fel. Azt választanám, amelyik szimpatikusabb személyesen.

Mi alapján kell kotont vásárolni, csak a hosszúság alapján vagy vastagság is? Fel van tüntetve a dobozon a gumi mérete? Mármint ha vki tudja pontosan h mi van feltüntetve pls irja le. Égő lenne odamenni a pultoshoz hogy segítsen:D Köszi.

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy koton guru de a vastagság bizonyos típusoknál fel van tüntetve pl durex select. (56-os ez már a vastagabb kategória) Én inkább a vastagságot szoktam nézni. Egyébként ha bemész pl tescoba késõn vagy korán amikor nincsenek sokan simán válogathatsz, ott ki van rakva :)

Nem vagyok nagy koton guru de a vastagság bizonyos típusoknál fel van tüntetve pl durex select. (56-os ez már a vastagabb kategória) Én inkább a vastagságot szoktam nézni. Egyébként ha bemész pl tescoba késõn vagy korán amikor nincsenek sokan simán válogathatsz, ott ki van rakva :)
Általában nincsenek számmal méretezve, de vannak enyhe eltérések, pl. a Masculan kisebb, a Durex nagyobb. Ezt ki kell tapasztalni, hogy nektek melyik a jó. Nekünk a Durex Elite vált be (lila), ha tanácstalan vagy, próbálkozz azzal, sokan szeretik.
Egyértelmûen a vastagság a lényeg, nehogy túlfeszüljön, és kiszakadjon. Az meg nem gáz, ha hosszabb a gumi, max nem "gurigatod" le teljesen... Menj el egy patikába, és kérj segítséget az eladónõtõl. Csak õ tud biztosat mondani. 18/L
Szerintem a patikus se tudja biztosan, fõleg ha neki nincs vele tapasztalata, mert máshogy védekezik, õ is csak a dobozon tudja megnézni.
Nem gáz segítséget kérni, én egyszer úgy estem be egy nagyobbacska boltba, hogy már éppen zárták a kasszát, mondtam hogy kéne koton de nagyon gyorsan, erre visszamentünk 3 osztálynyit, kinyitották nekem a lezárt kotonos szekrényt és készségesen adtak :D Szivatásból azért a pénztárosnõ elkérte a személyim is (vettem egy bort is lol)
Nincsen méretsor, alapjáraton van egy szabvány méret, ami nagyjából mindenhez jó. A különbözõ gyártóknál ez lehet más, de általában az átmérõ fel van tüntetve a dobozon. Továbbá minden gyártónak szokott lenni nagyobb méret, kisebbrõl nem tudok, de valószínûleg ha keresgetsz a neten, olyat is lehet találni. A másik ami eltérhet, az a vastagsága, van sima, extra vastag meg extra vékony is. Ha nem 12-13 éves gyerek, hanem biológiailag nagyjából már felnõtt vagy, akkor a sima alap verziónak tuti jónak kell lennie, pl durex classic. Márkákról: masculan meg lifestyles szakadt már ki ismerõsöknek, durexrõl még nem hallottam rosszat, tény, hogy az drágább. De fogod magad, bemész a boltba, veszel valamilyet, otthon felpróbálod, aztán akkor van viszonyítási alapod. Az megér kb 700 ft-ot, hogy ne ott derüljön ki, hogy szar van a palacsintában.

A nőgyógyász mi alapján ír fel fogamzásgátlót?

Meg is vizsgál mármint ott le kell vetk?zni hogy meg vizsgáljon ?Ha igen akkor minden ruhát le kell vetni?

Legjobb válasz: megvizsgál, csak a bugyidat kell levenned. de nem az alapján ír fel foggátlót. általában azt írja fel, amelyeket ismeri, és amelyek tapasztalata szerint, az õ praxisában már többeknek bevált. de ha mondasz pár problémát, pl rendszertelen a menzeszed, pattanásos vagy, meg hasonlók, akkor ezeket figyelenbe veszi, és olyat választ ami ezeken jobban segít. szoktak még elõtte vért is venni, h megnézzék h a májad rendben van e, mivelm a foggátló a májban bomlik le és akinek beteg a mája nemtanácsos foggátlót szednie.

megvizsgál, csak a bugyidat kell levenned. de nem az alapján ír fel foggátlót. általában azt írja fel, amelyeket ismeri, és amelyek tapasztalata szerint, az õ praxisában már többeknek bevált. de ha mondasz pár problémát, pl rendszertelen a menzeszed, pattanásos vagy, meg hasonlók, akkor ezeket figyelenbe veszi, és olyat választ ami ezeken jobban segít. szoktak még elõtte vért is venni, h megnézzék h a májad rendben van e, mivelm a foggátló a májban bomlik le és akinek beteg a mája nemtanácsos foggátlót szednie.
ja és nefelejtsd el megkérdezni a családodtól h volt e már a felmenõk között trombózisos betegség, mertha volt, akkor ezt megkell említened az orvosodnak.
elõttem lévõnek igaza van annyit még hozzá tennék h meg kérdezi h volt-e a családodban pl.:magas vérnyomás, epebetegség, cukorbetegség (cukoranyagcsere) és a máj...
Engem is megvizsgált, és vért is vett! Kiderült, h valami gond van a májammal! Aztán elküldtek gastroenterologushoz, aki azt mondta h szehetem tovább a foggátlót, de 3havonta kell járnom vérvételre és ha valami gond lenne, akkor abba kell hagynom végleg:(
Jaj és mivan ha megvizsgál? Szerinted te vagy az elsõ nõ akit látott?
az alapján hogy melyik gyógyszergyártóval van szerzõdése.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak igaza van de nem tom mért én akkor is szégyenlõs vagyok még a lánytestvéreim elõtt is.

Mi alapján irja fel vagy kellene felirnia az orvosnak a fogamzásgátlót? (Többi lent)

Mikor nem használhat valaki fogamzásgátlót? Van olyan, hogy bizonyos márkáju fogamzásgátló valakinek nem jó és ett?l esik teherbe?

Legjobb válasz: Elvileg egy tapasztalt orvos az ember alkatából meg tudja állapítani a hormonális típusát, és az alapján írja fel. De kell hozzá negatív rákszûrés lelet, sima vizsgálat és vérvétel is. (Az utóbbi a májfunkció ellenõrzésére, plusz egyes esetekben trombózishajlam vizsgálatára). Ezen kívül ellenõriznie kellene, hogy van-e a nõnek peteérése, szabályos-e a vérzése, elég ideje beállt-e már a menzesze. Olyan nincs, hogy vkinek nem jó, és ezért teherbe esik. Csak ilyenolyan mellékhatásai lesznek tõle. Védeni azért mg fog...

Elvileg egy tapasztalt orvos az ember alkatából meg tudja állapítani a hormonális típusát, és az alapján írja fel. De kell hozzá negatív rákszûrés lelet, sima vizsgálat és vérvétel is. (Az utóbbi a májfunkció ellenõrzésére, plusz egyes esetekben trombózishajlam vizsgálatára). Ezen kívül ellenõriznie kellene, hogy van-e a nõnek peteérése, szabályos-e a vérzése, elég ideje beállt-e már a menzesze. Olyan nincs, hogy vkinek nem jó, és ezért teherbe esik. Csak ilyenolyan mellékhatásai lesznek tõle. Védeni azért mg fog...
tehát ha valaki dohányzik és rákos akkor nem kaphat fogamzásgátlót?
Betegtájékoztatón rajta van. Dohányzás esetén nagy mértékben nõ a trombózis esélye. (erek elzáródása)
A dohányzás kontraindikált.... de trombózis is csak 50 felett esedékes. Mellesleg a fogamzásgátlók elgyengítik a vénák falait és csúnya eres és fájós lesz a vádlid 50 fele :(

Ha érettségi után elmegyek 1 évet dolgozni, hogy számolják a pontokat? Vagy ha mondjuk egyik évben nem vettek fel, következőben mi alapján?

Arra irányulna a kérdésem, hogyha ugye mondjuk nem vesznek fel egy magas pontszámu szakra, akkor következ? évben sincs rá esély, ha a ponthatárt nem csökkentik?

Legjobb válasz: Ez egy elég buta kérdés. Honnan tudjuk, hogy hogyan változik majd a felvételi rendszer pár év múlva? Az érettségid nem fog változni, hisz akik 30 éve érettségiztek, ugyanúgy felveszik õket ha jók az eredményeik. Pláne, hogy ma már százalékban számolnak. Egyébként a ponthatárokat nagy átlagban növelni szokták. De ez a következõ évben mi alapján...

Ez egy elég buta kérdés. Honnan tudjuk, hogy hogyan változik majd a felvételi rendszer pár év múlva? Az érettségid nem fog változni, hisz akik 30 éve érettségiztek, ugyanúgy felveszik õket ha jók az eredményeik. Pláne, hogy ma már százalékban számolnak. Egyébként a ponthatárokat nagy átlagban növelni szokták. De ez a következõ évben mi alapján...
Ha következõ évben jelentekezel valahova, akkor is ugyan annyi érettségi pontod lesz. A ponthatárok általában növekedni szoktak, fõleg a sláger szakoknál. Ahova én járok, oda tavaly 385 volt a ponthatár, idén 410. Szerencsére felvettek 430 ponttal :) Ha azt szeretnéd, hogy több pontod legyen, és van rá egy egész éved, akkor gyúrj arra, hogy legyen plusz pontod, pl. csinálhatsz nyelvvizsgát, a középfokú 35 pontot ér, a felsõfokú 50-et. Illetve érettségizhetsz újra egy adott tantárgyból, lehet javító érettségi vizsgát tenni, és szintemelõt is.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen joh, igy gondoltam, hogy jeleleg hogy van ez, nem feltétlenül jövöben gondolkozva

Mi alapján készüljek fel szóbelire, ha a tanár nem adta ki a tételsort?

Infóból fogok érettségizni. Az egyik tanárnak írtam a tételsorral kapcsolatban. Megírta, hogy ki fog érettségiztetni, ki állította össze a tételsort. Hozzátette, hogy nem adható ki és a tavalyit csatolta, 'de nem biztos, hogy ez lesz most is'.

Legjobb válasz: Keszulj az alapjan, amit eddig tanultal.

Keszulj az alapjan, amit eddig tanultal.
A tavalyi jó alap, nem lehet nagy eltérés.
Igaza van, a tételsor nem adható ki, már azzal is túl sokat segített, hogy a tavalyit kiadta. A témakörök nyilvánosak, azt ki kellett adják febr. végéig.

Az ETRben mi alapjan vegyem fel a kurzusokat? Vagy hogy kell?

Új, ajanlat alapján

Legjobb válasz: Új, ajánlat alapján: ebbe vannak a kötelezõk, az aktuális félévre vonatkozólag, meg a kötelezõen választhatók.

Új, ajánlat alapján: ebbe vannak a kötelezõk, az aktuális félévre vonatkozólag, meg a kötelezõen választhatók.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!