Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján el, hogy hány (8 db)

Mi alapján döntik el, hogy hány %-ban adok hasznos válaszokat?

Legjobb válasz: A válaszaidat értékelhetik mások, és ez alapján kiderül, hogy nagy összességben hány százalékos átlagban adsz hasznos válaszokat.

A válaszaidat értékelhetik mások, és ez alapján kiderül, hogy nagy összességben hány százalékos átlagban adsz hasznos válaszokat.

Mi alapján döntödik el, hogy hány százalékot kap a válaszadó a válaszára? és az számít valamit?

Legjobb válasz: Azoknak a szavazatai alapján dõl el, akik olvassák a válaszát. Eléggé szubjektív és sokan marháskodásra használják, így nem túl mérvadó, de van, ahol egészen normálisan alakulnak ezek a százalékok. Csak a toplistában számít, jelenleg már nem esnek ki a lepontozott válaszok az azonnal olvashatóak közül. Régebben volt olyan, hogy a nagyon alacsony százalékú válaszok csak akkor voltak olvashatóak, ha azt kifejezetten bejelölted az adott kérdésnél. Olyanról is tudok, aki az idétlen véleményének úgy ad hangot, hogy lepontozza a többit, aztán a sajátját meg föl különbözõ praktikákkal (többszörös regisztrációval pl.). Az ilyeneken még néha én is felkapom a vizet, pedig nem igazán számít :D

Azoknak a szavazatai alapján dõl el, akik olvassák a válaszát. Eléggé szubjektív és sokan marháskodásra használják, így nem túl mérvadó, de van, ahol egészen normálisan alakulnak ezek a százalékok. Csak a toplistában számít, jelenleg már nem esnek ki a lepontozott válaszok az azonnal olvashatóak közül. Régebben volt olyan, hogy a nagyon alacsony százalékú válaszok csak akkor voltak olvashatóak, ha azt kifejezetten bejelölted az adott kérdésnél. Olyanról is tudok, aki az idétlen véleményének úgy ad hangot, hogy lepontozza a többit, aztán a sajátját meg föl különbözõ praktikákkal (többszörös regisztrációval pl.). Az ilyeneken még néha én is felkapom a vizet, pedig nem igazán számít :D
Ez elég szubjektív...pedig ha valaki feltesz egy kérdést és arra megkap egy választ, még ha azzal õ nem is ért egyet annak akkor is 100%-nak kéne lennie, persze ha nem valami trágár ordenárét, mond rá. Azt szoktam le pontozni ami, nem a kérdésre válaszol, kioktató v. feltételez valamit a kérdezõrõl ami nem is derülhet ki a kérdésbõl.

Ultrahangon mi alapján döntik el hogy hány hetes vagyok?

Legjobb válasz: A baba méretei alapján!

A baba méretei alapján!
Itt 1-1 hét is sokat számít.A 4 hetes baba jóval kisebb mint az 5 hetes.De ez eltérhet a valóstól kis mértékbe.Nekem pici volt a babám ezért visszább is tettek 1 héttel.Valószínû nekem a ciklus végén van PÉ és nem a közepén mint az átlagnak.
A kérdező hozzászólása: azéer kérdezem mert 29 hetes voltam eddig ost azt mondták 31 de a bpd 29 nek megfelelõ akkor most mi van?
Az utolsó mensidtõl számít, hogy hány hetes vagy. Ezek a méret szerinti hetezések arra jók, hogy számíts akár 2 héttel hamarabbi szülésre is (az elsõ nekem is 38 hetesen jött ki). Nálunk is ott volt a leleten, hogy hány hetes vagyok, és az egyes méreteknél (fej, has, combcsont), hogy hány hetesnek felel meg.
A kérdező hozzászólása: értem akkor mennyire aggodjak hogy 3 héttel többnek mondtak?ennyivel korábban fogok szülni?
Dehogy :o)! Nekem a másodikat végig 2 héttel nagyobbnak mérték, végül túlhortam 1 nappal, 4100 g-mal, 59 centivel született, úgyhogy igazuk lehetett azzal a méretezéssel. A lényeg, hogy nagyobb és nem kisebb. Tehát ha mégis 1-2 héttel hamarabb jön, akkor is normál mérete lesz. pl az elsõ fiam, mint írtam 38 hetesen született, 3500 g volt, és 57 cm. Még így is nagy babának számított, mert a 3 kg az átlag.
A kérdező hozzászólása: ezek az adatok 29 hetesnek felelnek meg tehát a baba kisebb.de én már nem is tudom szerintem ebbe fogok bele dilizni és csak kedden megyek a dokimhoz
Ne idegeskedj, a mi babánk is nagyobb mint amennyi a terhesség, de érdekes csak a feje méretei alapján, a combja már kisebb a terhességnél. A doki mégis azt mondta minden oke. Amúgy azt is mondta ilyenkor, vagyis a terhesség utolsó trimeszterében már nehéz megállapítani, lehet + - 10 is az eltérés a valós. Szerintem nincs semmi baj.


Mi alapján dönti el a főiskola v. egyetem, hogy hány tanulót vesz fel?

Tehát meghirdetnek pl. áll. támogatottan, nappalin 50 helyet X képzésre. Jelentkeznek rá 145-en akik els? helyen jelölték meg a szakot és a felvettek létszáma 34 f?. Nem kell feltölteniük a meghírdetett 50 helyet? Nem kötelesek rá vagy hogy is van ez? Nem értem. Böngésztem a statisztikákat a felvin és több esetben láttam, hogy kevesebbet vettek fel, holott megvolt a jelentkezés. Ja és hozzászámoltam a költségtérítéseseket is, és sok helyen így sincs meg a max. Valaki mondja el, légyszi.

Legjobb válasz: Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.

Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.
Az adott egyetem tudja, hogy hány hallgató részére tud helyet biztosítani. Erre kiír egy maximális létszámot. Pl. a ponthatár: 400 pont. 50 fõt vesz fel, 200-an jelentkeztek. Akkor értelemszerûen a lista elejére azok kerülnek, akiknek elegendõ a pontszáma. Hopp, már feleztünk is: 100 fõ megy tovább. Hány fõ jelentkezett elsõ helyre ide? 80 fõ. 50-et vehetünk fel, pontszám alapján rangsorolnak és beszámítják, hogy lesz egy bizonyos réteg, aki nem jön el beiratkozni. És már készen van csoport.
Az 50 az a maximum irányszám. (ha jól értelmezem) Költségessel volt meg a 34 fõ? Amúgy sok esetben úgy van, hogy pl. van még 4 hely, de van még 11 jelentkezõ 411 ponttal, akkor valószínûleg egyiket sem fogják felvenni. (412 a ponthatár) Szóval sok esetben kevesebbet vesznek fel, mert úgy jön ki... Vagy van olyan is, hogy felveszik mint a 11-et...
Az 50-et fel szokták tölteni, ha annyi a max. De biztos vagy abban, hogy akik odajelentkeztek, mind az elsõ helyen jelölték meg?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kimerítõ válaszokat, most már értem!!

Pécsen az édesanyák uti klinikán milyen szobák vannak (hány ágyas, van bent wc, fürdö), van 1 személyes szoba, mennyiért? Hogy döl el ki melyik szobába kerül, érkezési sorend vagy mi alapján? Szekrények vannak mindenkinek és széf (az nem kötelezö? )?

Olvastam hogy pesten + egy két helyen van egyágyas(családi szoba),pécsen is van jo lenne ilyenben lenni ha nem tul drága?!Vagy legalább egy kétágyasba ahol nincs tömegnyomor és átjároház,a hozzátartozok bemehetnek a korterembe (ha lehet olyan irjon aki ott szült)?Köszi a válaszokat elöre is!

Legjobb válasz: Az édesanyákúti klinika elég gáz, de van egy humánus szülõszoba, ha bejutsz jol jársz, ha nem akkor függönyök! Az a rossz a függönyös szülõszobában, hogy amíg fáj mindenes, lehet,hogy aszomszéd ágyon hallgathatod ahogy valaki szül, ez nem túl kellemes. Ha anyagilag megengedheted, akkor válaszd a megyei kórházat, mert ott kicsit szebb a környezet, vagy ha mégjobban megengedheted, mehetsz magánklinikára is, amit nem tudok hol van. Keresd fel a megyei egyik orvosát és akkor vele megbeszélheted.. DR Domány Balázst ajánlom, de a többi doki is nagyon jó fej.szerintem.

Az édesanyákúti klinika elég gáz, de van egy humánus szülõszoba, ha bejutsz jol jársz, ha nem akkor függönyök! Az a rossz a függönyös szülõszobában, hogy amíg fáj mindenes, lehet, hogy aszomszéd ágyon hallgathatod ahogy valaki szül, ez nem túl kellemes. Ha anyagilag megengedheted, akkor válaszd a megyei kórházat, mert ott kicsit szebb a környezet, vagy ha mégjobban megengedheted, mehetsz magánklinikára is, amit nem tudok hol van. Keresd fel a megyei egyik orvosát és akkor vele megbeszélheted.. DR Domány Balázst ajánlom, de a többi doki is nagyon jó fej.szerintem.
A kérdező hozzászólása: igazábol a kortermekre lennék kiváncsi hogy milyenk vannak, mert az orvosom a klinikán dolgozik ezért ott kell szülnöm de a koprtermekrõl és az egész gyerekágyas osztályrol nem sokat hallotam.Mik ma szokások , hány ágyasak a szobák stb. errõl tud valaki irni?
az elsõ válaszoló nagyon le ven maradva! nemrég adták át az új szülészetet, ami gyönyörû, tiszta, új! külön szobákban lehet vajúdni, szülni, sarokkádakkal, sõt van alternatív szülõszoba is.
Szerintem nem gáz a klinika, sõt!Nagyon jó orvosok dolgoznak ott. Szülni bárhol lehet, közben úgysem arra fogsz gondolnii, hogy hú de ronda régi ez a csempe.Mi 3-an voltunk egy szobába és mivel én elõször szültem örültem, hogy meg tudtam valakivel beszélni a dolgaimat, kérdezhettem - ugyanis egyre csak gyûlnek az ember kérdései.Szerintem ok volt minden.
Szerintem sem gáz a klinika, sõt nagyon kultúrált. Én 2 hete szültem, gyönyörûek, hangulatosak az új szülõszobák. A gyermekágyas osztályon van 1 és 2 ágyas szoba is, de többségük 4 ágyas. Az hogy ki hova kerül szerintem az dönti el, hogy melyik kórteremben van hely. Én úgy tudom, hogy fizetõs szoba nincs, nekem legalább is azt mondták. Én mindenkinek csak ajánlani tudom a klinikát.
Szia! Szerintem, ha fogadott dokid van, akkor négy ágyas szobába fogsz kerülni, a többi szobát érkezési sorrendben töltik fel ahogy észrevettem. Az egy ágyas szoba VIP, orvosoknak, közeli ismerõsöknek...:) A hat ágyas szoba sem gáz, engem a függönyös "szülõszoba" sem zavart. De természetes az aggódásod, ezen én is túlestem, mikor az elsõt vártam. Jó lesz minden, hidd el!:)

A különbözõ webárúházak mi alapján döntik el hogy a kiszállítás hány ezer Ft rendelés fölött ingyenes?

Legjobb válasz: Attól függ milyen szerzõdést kötnek a futárcéggel. P. aki napi több száz rendelést ad fel futárcégnél, ott könnyû kialkudni egy pár száz Ft-os száll. költséget amit beépít a webáruház az árba, csak azt írja ingyenes.

Attól függ milyen szerzõdést kötnek a futárcéggel. P. aki napi több száz rendelést ad fel futárcégnél, ott könnyû kialkudni egy pár száz Ft-os száll. költséget amit beépít a webáruház az árba, csak azt írja ingyenes.
Hogy megéri nekik.

Mitől függ, hogy hány magyar futball klub indulhat nemzetközi kupákban, mi alapján dől el?

Legjobb válasz: Aki az elsõ lesz a magyar bajnokságba, az kap külföldi ellenfelet, aki ellen nyer, akkor talán még van esély, de általában nincs sok.

Aki az elsõ lesz a magyar bajnokságba, az kap külföldi ellenfelet, aki ellen nyer, akkor talán még van esély, de általában nincs sok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hol tudom megnézni, hogy menyi pont kell még a magyar bajnokságnak ahhoz, hogy több csapatot indíthasson a nemzetközi kupákban? Bizonyos pontot kell elérnie, vagy megelõzni egy másik ország nemzeti bajnokságát?
A kérdező hozzászólása: http://hu.wikipedia.org/wiki/UEFA-egy%C3%BCtthat%C3%B3#Jelen.. Válasz a kérdésemre

Mi alapján dől el, hogy a kérdésekre adott válaszok hány százalékosak?

Legjobb válasz: nahh ezt én is szeretném tudni ^o) xD

nahh ezt én is szeretném tudni ^o) xD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!