Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján el, hogy (181 db)

Ki dönti el, hogy mi számít jónak és rossznak? És mi alapján? Az hogy mi a jó az relatív?

Legjobb válasz: Te döntöd el,hogy mi számít jónak.Vagyis,az adott egyén.Nem mindenkinek ugyan azok a dolgok a jók,sõt valakinek valami jó,valakinek meg kifejezetten rossz.Van olyan eset is,amikor a jó relatív,de van olyan eset is,amikor a jó,mindig jó.Az alapján,hogy a gondolataid,érzéseid...stb.mit súgalnak.

Te döntöd el, hogy mi számít jónak.Vagyis, az adott egyén.Nem mindenkinek ugyan azok a dolgok a jók, sõt valakinek valami jó, valakinek meg kifejezetten rossz.Van olyan eset is, amikor a jó relatív, de van olyan eset is, amikor a jó, mindig jó.Az alapján, hogy a gondolataid, érzéseid...stb.mit súgalnak.
hát aszt hiszem ezer és párszáz évvel ezelõt írtak egy útmutatót , amit bibliának hívnak, de az mára már szerintem eléggé elavult , de azért még használható lehet
mindig a többség dönti el ha valaki egyedül van az ellenkezõ véleményével, azt hívják abnormálisnak mert az eltér az ÁLTALÁNOSAN elfogadottól
pl a gyilkolást büneteti a törvény tehát rossz a kannibáloknál nem bünteti, ott ez jó mindig adott csoport elvei határozzák meg azt, hogy mi jó, mi rossz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Minél több idő tellik el császár után annál nagyobb az esély term. Szülésre? A hegvastagság alapján mikor döntik el, hogy a 2. is császár lesz-e?

Legjobb válasz: Szia! Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Õ azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.

Szia! Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Õ azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.
A lányom 23 hónapos, most tervezzük a tesót. Én elõtte elmentem dokihoz, megnézte a heget kivül belül, azt mondta, hogy szép, de ettõl még szétválhat ha majd szülésre kerül a sor. Nekem azt mondta 36 hetesen nézni a hegvastagságot. Bár õ már a lányom születése után is kis esélyt adott a második természetesre, mert nálunk genetikai úton öröklõdik az nagy születési súly. Mind 4 kg fölött voltunk, a lányom is 4200 g volt, állitólag a második meg csak nagyobbra nõ, ráadásul nálunk téraránytalanság is volt. Hátha a második nem nõ nagyra.
Utolsó elõtti vagyok: Kérlek, kedves Utolsó! Mesélj egy kicsit bõvebben!! Mennyi idõ volt, hol szültél, a heged nem fájt stb... Jobb volt így? Elnézést az Off-ért!!
21 hónap a különbség a két lányom között. Az elsõt császárral szültem. A kicsi most 3 hetes és term. úton szültem. A hegvastagságot egyszer sem nézték meg.
A gyerekeim között 21 hónap lesz (kb. 1, 5 hét múlva szülök), és a dokim alapjáraton természetes szülésre készül. Azt mondta, hogy ott és akkor fog eldõlni, hogy kell-e császározni (régi máv). Tapasztalata alapján valaki vékony heggel is meg tud szülni, valaki vastaggal sem. Viszont nem adnak érzéstelenítõt vajúdáskor, hogy lehessen érezni az esetleges hegszétválást... hm... Azért kicsit félek... :S De jó lenne természetes úton kipottyantani a fiacskámat, talán hamarabb rendbe jönnék. De szerintem orvos és kórháza válogatja, van aki nem kockáztat, ill. függ a mama és a baba állapotától, nagyságától stb... Tény, hogy minél több idõ telik el a két szülés között, annál nagyobb az esélye a sima szülésnek. Hajrá a projekthez! :) )
Szivesen! :-) Sok sikert a kistesóhóz! Mi novemberben kezdünk el próbálkozni, remélem hamar sikerrel járunk... :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Én közben terhes lettem, de egyenlõre nem derült ki, hogy mi lesz, úgy vettem ki az orvos szavaiból, hogy ott fog majd ez eldõlni , illetve a korábban mért hegvastagság alapján már lehet tervezni. Utolsónak gratulálok a kisbabához! Sajnálom, hogy megint mûtét lett, de az a fontos, hogy jól vagytok! Kitartást kívánok az elsõ hetekhez! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sok sikert nektek is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Végre valami konkrétum :) Mi januártól próbálkozunk, akkor lesz 18 hónapos, de már nagyon nem bírok magammal... :)
A 13. 45-ös kérdezõnek Az elsõ szülésem császár volt, mert a lányom 29. hétre született. Akkor a vérveszteségtõl napokig még a felkelés is nehezen ment, a sebem hetekig fájt. Most császárnak indultunk, a doki szerint 30% esélyem volt a term. szülésre. A hegem a terhesség elején fájt, húzódott. 39 hétre szültem. Vasárnap kezdõdtek a jóslók este, aztán hajnalra elmúltak, délután megint voltak rendszertelenül, aztán este 11-kor egy 30 perces, egy 20 perces fájás, aztán meg 5 percesek lettek. Éjfélkor értünk be a kórházba és 8.08-kor lett meg a lányom. Nagyon fájt, nehezen tágultam, a doki szerint a császár miatt hátránnyal "indultam". Gátmetszésem volt, jó egy hétig fájt a seb.Gyõrben szültem.
Én vagyok, aki azt írta, 1, 5 hét múlva szülök. Na, már megszületett a kisfiam! :) A doki a hegvastagságot a kiírt idõpont elõtt 1 héttel megnézte, de nagyon vékonynak találta (2-3 mm), ezért progis császárra írt ki csütörtökre. Szerdán éjjel elfolyt a magzatvíz... Két órát vajúdtam, mire beért a doki és elõkészítettek a mûtétre. Sajnos akkor sem sikerült volna megszülnöm, ha elég vastag a heg, megintcsak nem tágultam szinte semmit, pedig 2-3 perces fájásaim voltak. Ráadásul a baba is 4 kilós volt, jóóóó nagy buksival! :) Tehát nagyon sokmindentõl függ, hogy lesz-e belõle császár. Én azért szorítok! Viszont gyorsabban felépültem/épülök, úgy érzem.


Hogyan működik a tőzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? Miért jó egy cégnek részvényt kibocsájtani? Mi alapján változik pl. a forint értéke? Ki és hogyan dönti el hogy mennyi új pénzt nyomtassanak?

pénzügy

Legjobb válasz: Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!

Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linkeket! Végre egy kicsit átlátom a témát, ami nagyon érdekes! Köszi mindkét kommentelõnek!

Mi alapján dönti el a főiskola v. egyetem, hogy hány tanulót vesz fel?

Tehát meghirdetnek pl. áll. támogatottan, nappalin 50 helyet X képzésre. Jelentkeznek rá 145-en akik els? helyen jelölték meg a szakot és a felvettek létszáma 34 f?. Nem kell feltölteniük a meghírdetett 50 helyet? Nem kötelesek rá vagy hogy is van ez? Nem értem. Böngésztem a statisztikákat a felvin és több esetben láttam, hogy kevesebbet vettek fel, holott megvolt a jelentkezés. Ja és hozzászámoltam a költségtérítéseseket is, és sok helyen így sincs meg a max. Valaki mondja el, légyszi.

Legjobb válasz: Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.

Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.
Az adott egyetem tudja, hogy hány hallgató részére tud helyet biztosítani. Erre kiír egy maximális létszámot. Pl. a ponthatár: 400 pont. 50 fõt vesz fel, 200-an jelentkeztek. Akkor értelemszerûen a lista elejére azok kerülnek, akiknek elegendõ a pontszáma. Hopp, már feleztünk is: 100 fõ megy tovább. Hány fõ jelentkezett elsõ helyre ide? 80 fõ. 50-et vehetünk fel, pontszám alapján rangsorolnak és beszámítják, hogy lesz egy bizonyos réteg, aki nem jön el beiratkozni. És már készen van csoport.
Az 50 az a maximum irányszám. (ha jól értelmezem) Költségessel volt meg a 34 fõ? Amúgy sok esetben úgy van, hogy pl. van még 4 hely, de van még 11 jelentkezõ 411 ponttal, akkor valószínûleg egyiket sem fogják felvenni. (412 a ponthatár) Szóval sok esetben kevesebbet vesznek fel, mert úgy jön ki... Vagy van olyan is, hogy felveszik mint a 11-et...
Az 50-et fel szokták tölteni, ha annyi a max. De biztos vagy abban, hogy akik odajelentkeztek, mind az elsõ helyen jelölték meg?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kimerítõ válaszokat, most már értem!!

Továbbtanulás (egyetem, fõiskola) elõtt állók! Eldöntöttétek már, hogy hova jelentkeztek? Mi alapján döntöttétek el?

Legjobb válasz: Az alapján döntöttem el, hogy megnéztem milyen szakok vannak, és megnéztem, hogy melyik állna legközelebb hozzám, mi az ami érdekelne. Mondjuk az osztálytársaim nagyrésze még mindig nem tudja, de gyanítom, hogy a jelentkezési határidõ elõtt sem lesznek okosabbak.

Az alapján döntöttem el, hogy megnéztem milyen szakok vannak, és megnéztem, hogy melyik állna legközelebb hozzám, mi az ami érdekelne. Mondjuk az osztálytársaim nagyrésze még mindig nem tudja, de gyanítom, hogy a jelentkezési határidõ elõtt sem lesznek okosabbak.
én tavaly felvételiztem. Tudtam már 8-ban hogy valami építész fa*z leszek. Belsõépítészetre jelentkeztem, de kb egy hónapig nézegettem a fõsulikat egyetemeket. ne siesd el, van még idõd, nézz utána melyik suli milyen, milyenek a világgal a kapcsolatai, kérdezz a GYIK-en a suliról, állami helyek, koli, tanárok, lehetõségek, diákok véleményei (ha valaki azt mondja szar a suli, lehet csak megbukott, 10 ember véleménye alapján már lehet elképzelésed, de ne más véleménye alapján dönts majd)... na szoval a lényeg, hogy olvass utána hova mész, milyen a suli és milyen lehetõségeid lesznek, na meg fontos hogy a szak is tetszen :)
A kérdező hozzászólása: Nézegettem már, de ami nekem megnehezíti a döntést, az az ár. Mert nem vagyok kitûnõ tanuló, és attól tartok így nem tudok majd államilag finanszírozottra bejutni (fõleg mióta ilyen kevés hely van). És szinte minden, ami érdekel, az drága. Ha angolul tanulok (mert ez a tervem), akkor még drágább. És az sem egyértelmû számomra, hogy melyik végzettséggel pontosan milyen állást tudok majd szerezni a jövõben. Ezért lennék kíváncsi arra, hogy ti hogyan döntöttetek.

Hogyan lehet szex közben elvarázsolno egy férfit? És mi alapján döntik el a férfiak, hogy egy nő jó az ágyban vagy nem?

Legjobb válasz: Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?

Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?
Túl sokat WoW-oztál, nem lehet varázsolni a való életben. Én úgy döntöm el, hogy feldobok egy százast, ha fej, akkor jó, ha írás, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: A varázslást nem szó szerint értettem hanem hogy hogyan lehet a kedvében járni ilyesmi..

Ha létezik reinkarnáció, mi alapján dől el, hogy hogy születünk újjá?

Aki szép volt csúnya lesz,aki gazdag,szegény lesz,aki boldog,egész életében boldogtalan lesz?Vagy hogy van ez?Vagy nem is ellentétes dolgok alapján m?ködik ez a dolog,hogy kés?bb milyen élet vár ránk?Attól függ,hogy a jelenlegi életünket hogy éljük végig?pl.nem b?nözünk stb.

Legjobb válasz: Igen, elvileg az élet alapján, a tulajdonságok pedig az elõzõ életekbõl vannak kiérdemelve és a karma befolyásolja a reinkarnációban hívõ vallások szerint.

Igen, elvileg az élet alapján, a tulajdonságok pedig az elõzõ életekbõl vannak kiérdemelve és a karma befolyásolja a reinkarnációban hívõ vallások szerint.
Úgy tudom, azon múlik, hogyan élsz a jelenlegi életedben, illetve milyen karmát hoztál elõzõ élete(i)dbõl. Ráadásul nem is csak ember lehet valaki újjászületés után, bármilyen állat is, a fentebb említettektõl függõen.
A kérdező hozzászólása: és ennek sose lesz vége?Állandóan újjá kell születni?
Nem tudom, de az biztos, hogy én boci akarok lenni.
sztem aszerint választhatsz új életet magadnak, amilyen voltál ebben az életedben...pl: ha pedofil volt vki sztem jó eséllyel születik autistaként újjá, de csak egy példának szántam. ha szépként visszaéltél a szépségeddel és mások kárát okoztad vele, akkor lehet hogy csúnya kiszolgáltatottként születsz újra. sztem.
elsõsorban a jelen életed természetes logaritmusát veszik és úgy jön ki az eredmény. de van egy másik faktor is, mert alacsonyabbra súlyozva beszámítják az elõzõ életeket is. tehát az elõzõ életed is játszanak, ami szálak ott kezdõdtek, azok is hatással lehetnek.
Az elsõ amit le kell szögezni a reinkarnáció semmilyen értelemben sem tekinthetõ lineárisnak, nem egymás után születsz újra, pl ha a te életed vesszük sok és sok lélek megoldatlan karma feladata testesül benned. A végén nincs elszámolás!
Olyan kérdéseket feszegetsz, amire talán csak maga a Teremtõ tudna válaszolni :) Nem hiszem, hogy olvassa a GyK.hu-t :)
Utolsó: Lehet , hogy olvassa isten a gy.kérd.hu-t és azért nem válaszol , mert leesik a székrõl röhögésébben ahogy itt az elméleteket olvassa. :D

Mi alapján változik a hasznos válaszok százalékos értéke? Ki és mi alapján dönti el, hogy hasznos volt-e a válasz vagy sem?

Legjobb válasz: A felhasználók "pontozzák" a válaszokat, a saját véleményük alapján.

A felhasználók "pontozzák" a válaszokat, a saját véleményük alapján.
A kérdező hozzászólása: Nem azért, hogy különösebben izgatna, de érdekel, hogy, hogyan mûködik a rendszer. Lassan egy éve, hogy nem változik a százalékom. Pedig -a visszajelzések alapján- elég sok eredményes válaszom volt. Nem egy kérdezõ privátban köszönte a hasznos tanácsot, a százalékos értékem meg egy helyben áll.

Egyetemista gólyáknál mi alapján döntik el, hogy melyik kollégiumba mehetnek?

PTE-rõl van szó.

Legjobb válasz: Távolság és szociális helyzet számít, ezek alapján kapsz pontokat és a kollégiumokban majd húznak egy ponthatárt a jelentkezõk alapján.

Távolság és szociális helyzet számít, ezek alapján kapsz pontokat és a kollégiumokban majd húznak egy ponthatárt a jelentkezõk alapján.
Csak egy kollégiumot jelölhetsz meg. Ha ott nincs hely akkor valószínû másikba koliba kerülsz. Azt te döntöd el, hogy mi alapján jelentkezel a koleszba, lehet tanulmányi (felvételi pontszámod számít), szociális helyzet alapján. Remélem tudtam segíteni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!