Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján el, (263 db)

Mi alapján bírálnak el, áruhitel alapján a Media Markt-ban?

A Családból senki nem tudott a Media Markt-ban vásárolni 65.000,- érték? terméket áruhitellel a Credigen-nél. Mi alapján bírálnak? Pedig nincs kizáró ok az elutasításra.

Legjobb válasz: Szia! Én ugyan így jártam ma,a Média Mark-t ban akartam vásárolni.Soha nem volt még áruhitelem,tartozásom sincs.Kb 180 ezer igazolt jövedelmem van folyószámlára,amit nem is kértek még elõtte elutasított a bank.Felhívtam a bankot hogy mi alapján utasítottak el,de azt a választ kaptam hogy nem kell indokolniuk.Hosszas kérés után sem jutottam elõbbre,minthogy keressek másik bankot.Ez aztán a kiszolgálás,tudtommal én fizetek ök élnek a pénzembõl és így kezelnek?Írtam ma a PSZÁF-nak és a MÉDIÁ.nak is fogok írni.Mivel látom hogy nem magam vagyok,örülnék ha te is jeleznéd a problémát mert ez felháborító.

Szia! Én ugyan így jártam ma, a Média Mark-t ban akartam vásárolni.Soha nem volt még áruhitelem, tartozásom sincs.Kb 180 ezer igazolt jövedelmem van folyószámlára, amit nem is kértek még elõtte elutasított a bank.Felhívtam a bankot hogy mi alapján utasítottak el, de azt a választ kaptam hogy nem kell indokolniuk.Hosszas kérés után sem jutottam elõbbre, minthogy keressek másik bankot.Ez aztán a kiszolgálás, tudtommal én fizetek ök élnek a pénzembõl és így kezelnek?Írtam ma a PSZÁF-nak és a MÉDIÁ.nak is fogok írni.Mivel látom hogy nem magam vagyok, örülnék ha te is jeleznéd a problémát mert ez felháborító.
A túl magas jövedelem is kockázatos a hitelbírálati rendszer alapján. Hány hónapra szeretted volna felvenni?
10 hónapra, de én is erre gondoltam hogy magas a jövedelem.De akkor kevesebbet mondok be legközelebb csak nem tudom mi nekik a megfelelõ.

Hogyan működik a tőzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? Miért jó egy cégnek részvényt kibocsájtani? Mi alapján változik pl. a forint értéke? Ki és hogyan dönti el hogy mennyi új pénzt nyomtassanak?

pénzügy

Legjobb válasz: Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!

Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linkeket! Végre egy kicsit átlátom a témát, ami nagyon érdekes! Köszi mindkét kommentelõnek!

Mi alapján dönti el a főiskola v. egyetem, hogy hány tanulót vesz fel?

Tehát meghirdetnek pl. áll. támogatottan, nappalin 50 helyet X képzésre. Jelentkeznek rá 145-en akik els? helyen jelölték meg a szakot és a felvettek létszáma 34 f?. Nem kell feltölteniük a meghírdetett 50 helyet? Nem kötelesek rá vagy hogy is van ez? Nem értem. Böngésztem a statisztikákat a felvin és több esetben láttam, hogy kevesebbet vettek fel, holott megvolt a jelentkezés. Ja és hozzászámoltam a költségtérítéseseket is, és sok helyen így sincs meg a max. Valaki mondja el, légyszi.

Legjobb válasz: Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.

Ugh! Van egy megadott irányszám, mondjuk az 50. Ennyi embert vesznek fel MAXIMUM a képzésre. Megírod az érettségit. Lesz X pontod. A számítógép besorolja az embereket az alapján, hogy hova jelentkeztek. Azokat fogja figyelembe venni, akik ezt a szakot jelölték meg elsõnek, vagy az elõbb megjelölt szakokon nem érték el a ponthatárt. A ponthatár az alapján alakul ki, hogy mennyi a legkevesebb pont, amivel még embert felvettek oda. Ha 412 a ponthatár, amivel és afölött felvettek 45 embert, akkor a 411 pontosok valoszinûleg azért nem kerültek be, mert többen voltak, mint 5-en, és nem tudtak volna mindannyiuknak helyet biztosítani.
Az adott egyetem tudja, hogy hány hallgató részére tud helyet biztosítani. Erre kiír egy maximális létszámot. Pl. a ponthatár: 400 pont. 50 fõt vesz fel, 200-an jelentkeztek. Akkor értelemszerûen a lista elejére azok kerülnek, akiknek elegendõ a pontszáma. Hopp, már feleztünk is: 100 fõ megy tovább. Hány fõ jelentkezett elsõ helyre ide? 80 fõ. 50-et vehetünk fel, pontszám alapján rangsorolnak és beszámítják, hogy lesz egy bizonyos réteg, aki nem jön el beiratkozni. És már készen van csoport.
Az 50 az a maximum irányszám. (ha jól értelmezem) Költségessel volt meg a 34 fõ? Amúgy sok esetben úgy van, hogy pl. van még 4 hely, de van még 11 jelentkezõ 411 ponttal, akkor valószínûleg egyiket sem fogják felvenni. (412 a ponthatár) Szóval sok esetben kevesebbet vesznek fel, mert úgy jön ki... Vagy van olyan is, hogy felveszik mint a 11-et...
Az 50-et fel szokták tölteni, ha annyi a max. De biztos vagy abban, hogy akik odajelentkeztek, mind az elsõ helyen jelölték meg?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kimerítõ válaszokat, most már értem!!


Továbbtanulás (egyetem, fõiskola) elõtt állók! Eldöntöttétek már, hogy hova jelentkeztek? Mi alapján döntöttétek el?

Legjobb válasz: Az alapján döntöttem el, hogy megnéztem milyen szakok vannak, és megnéztem, hogy melyik állna legközelebb hozzám, mi az ami érdekelne. Mondjuk az osztálytársaim nagyrésze még mindig nem tudja, de gyanítom, hogy a jelentkezési határidõ elõtt sem lesznek okosabbak.

Az alapján döntöttem el, hogy megnéztem milyen szakok vannak, és megnéztem, hogy melyik állna legközelebb hozzám, mi az ami érdekelne. Mondjuk az osztálytársaim nagyrésze még mindig nem tudja, de gyanítom, hogy a jelentkezési határidõ elõtt sem lesznek okosabbak.
én tavaly felvételiztem. Tudtam már 8-ban hogy valami építész fa*z leszek. Belsõépítészetre jelentkeztem, de kb egy hónapig nézegettem a fõsulikat egyetemeket. ne siesd el, van még idõd, nézz utána melyik suli milyen, milyenek a világgal a kapcsolatai, kérdezz a GYIK-en a suliról, állami helyek, koli, tanárok, lehetõségek, diákok véleményei (ha valaki azt mondja szar a suli, lehet csak megbukott, 10 ember véleménye alapján már lehet elképzelésed, de ne más véleménye alapján dönts majd)... na szoval a lényeg, hogy olvass utána hova mész, milyen a suli és milyen lehetõségeid lesznek, na meg fontos hogy a szak is tetszen :)
A kérdező hozzászólása: Nézegettem már, de ami nekem megnehezíti a döntést, az az ár. Mert nem vagyok kitûnõ tanuló, és attól tartok így nem tudok majd államilag finanszírozottra bejutni (fõleg mióta ilyen kevés hely van). És szinte minden, ami érdekel, az drága. Ha angolul tanulok (mert ez a tervem), akkor még drágább. És az sem egyértelmû számomra, hogy melyik végzettséggel pontosan milyen állást tudok majd szerezni a jövõben. Ezért lennék kíváncsi arra, hogy ti hogyan döntöttetek.

Ha elsõ félév elõtt váltok iskolát, akkor mi alapján vesznek át a másik suliba?

Mármint értelemszerûen nem az elsõ félévi jegyek alapján,mert elsõ félév elõtt mennék át.És nincs felvételi vizsga.

Legjobb válasz: Elõször is az a kérdés, hogy akarnak-e átvenni, mert nem kötelesek. Ha igen, akkor az igazgató dönti el, mi alapján. Ilyenkor nincs egységes eljárás.

Elõször is az a kérdés, hogy akarnak-e átvenni, mert nem kötelesek. Ha igen, akkor az igazgató dönti el, mi alapján. Ilyenkor nincs egységes eljárás.

Mi alapján változik a hasznos válaszok százalékos értéke? Ki és mi alapján dönti el, hogy hasznos volt-e a válasz vagy sem?

Legjobb válasz: A felhasználók "pontozzák" a válaszokat, a saját véleményük alapján.

A felhasználók "pontozzák" a válaszokat, a saját véleményük alapján.
A kérdező hozzászólása: Nem azért, hogy különösebben izgatna, de érdekel, hogy, hogyan mûködik a rendszer. Lassan egy éve, hogy nem változik a százalékom. Pedig -a visszajelzések alapján- elég sok eredményes válaszom volt. Nem egy kérdezõ privátban köszönte a hasznos tanácsot, a százalékos értékem meg egy helyben áll.

Ki dönti el, hogy mi számít jónak és rossznak? És mi alapján? Az hogy mi a jó az relatív?

Legjobb válasz: Te döntöd el,hogy mi számít jónak.Vagyis,az adott egyén.Nem mindenkinek ugyan azok a dolgok a jók,sõt valakinek valami jó,valakinek meg kifejezetten rossz.Van olyan eset is,amikor a jó relatív,de van olyan eset is,amikor a jó,mindig jó.Az alapján,hogy a gondolataid,érzéseid...stb.mit súgalnak.

Te döntöd el, hogy mi számít jónak.Vagyis, az adott egyén.Nem mindenkinek ugyan azok a dolgok a jók, sõt valakinek valami jó, valakinek meg kifejezetten rossz.Van olyan eset is, amikor a jó relatív, de van olyan eset is, amikor a jó, mindig jó.Az alapján, hogy a gondolataid, érzéseid...stb.mit súgalnak.
hát aszt hiszem ezer és párszáz évvel ezelõt írtak egy útmutatót , amit bibliának hívnak, de az mára már szerintem eléggé elavult , de azért még használható lehet
mindig a többség dönti el ha valaki egyedül van az ellenkezõ véleményével, azt hívják abnormálisnak mert az eltér az ÁLTALÁNOSAN elfogadottól
pl a gyilkolást büneteti a törvény tehát rossz a kannibáloknál nem bünteti, ott ez jó mindig adott csoport elvei határozzák meg azt, hogy mi jó, mi rossz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Egyetemista gólyáknál mi alapján döntik el, hogy melyik kollégiumba mehetnek?

PTE-rõl van szó.

Legjobb válasz: Távolság és szociális helyzet számít, ezek alapján kapsz pontokat és a kollégiumokban majd húznak egy ponthatárt a jelentkezõk alapján.

Távolság és szociális helyzet számít, ezek alapján kapsz pontokat és a kollégiumokban majd húznak egy ponthatárt a jelentkezõk alapján.
Csak egy kollégiumot jelölhetsz meg. Ha ott nincs hely akkor valószínû másikba koliba kerülsz. Azt te döntöd el, hogy mi alapján jelentkezel a koleszba, lehet tanulmányi (felvételi pontszámod számít), szociális helyzet alapján. Remélem tudtam segíteni :)

Hogyan lehet szex közben elvarázsolno egy férfit? És mi alapján döntik el a férfiak, hogy egy nő jó az ágyban vagy nem?

Legjobb válasz: Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?

Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?
Túl sokat WoW-oztál, nem lehet varázsolni a való életben. Én úgy döntöm el, hogy feldobok egy százast, ha fej, akkor jó, ha írás, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: A varázslást nem szó szerint értettem hanem hogy hogyan lehet a kedvében járni ilyesmi..

Ha létezik reinkarnáció, mi alapján dől el, hogy hogy születünk újjá?

Aki szép volt csúnya lesz,aki gazdag,szegény lesz,aki boldog,egész életében boldogtalan lesz?Vagy hogy van ez?Vagy nem is ellentétes dolgok alapján m?ködik ez a dolog,hogy kés?bb milyen élet vár ránk?Attól függ,hogy a jelenlegi életünket hogy éljük végig?pl.nem b?nözünk stb.

Legjobb válasz: Igen, elvileg az élet alapján, a tulajdonságok pedig az elõzõ életekbõl vannak kiérdemelve és a karma befolyásolja a reinkarnációban hívõ vallások szerint.

Igen, elvileg az élet alapján, a tulajdonságok pedig az elõzõ életekbõl vannak kiérdemelve és a karma befolyásolja a reinkarnációban hívõ vallások szerint.
Úgy tudom, azon múlik, hogyan élsz a jelenlegi életedben, illetve milyen karmát hoztál elõzõ élete(i)dbõl. Ráadásul nem is csak ember lehet valaki újjászületés után, bármilyen állat is, a fentebb említettektõl függõen.
A kérdező hozzászólása: és ennek sose lesz vége?Állandóan újjá kell születni?
Nem tudom, de az biztos, hogy én boci akarok lenni.
sztem aszerint választhatsz új életet magadnak, amilyen voltál ebben az életedben...pl: ha pedofil volt vki sztem jó eséllyel születik autistaként újjá, de csak egy példának szántam. ha szépként visszaéltél a szépségeddel és mások kárát okoztad vele, akkor lehet hogy csúnya kiszolgáltatottként születsz újra. sztem.
elsõsorban a jelen életed természetes logaritmusát veszik és úgy jön ki az eredmény. de van egy másik faktor is, mert alacsonyabbra súlyozva beszámítják az elõzõ életeket is. tehát az elõzõ életed is játszanak, ami szálak ott kezdõdtek, azok is hatással lehetnek.
Az elsõ amit le kell szögezni a reinkarnáció semmilyen értelemben sem tekinthetõ lineárisnak, nem egymás után születsz újra, pl ha a te életed vesszük sok és sok lélek megoldatlan karma feladata testesül benned. A végén nincs elszámolás!
Olyan kérdéseket feszegetsz, amire talán csak maga a Teremtõ tudna válaszolni :) Nem hiszem, hogy olvassa a GyK.hu-t :)
Utolsó: Lehet , hogy olvassa isten a gy.kérd.hu-t és azért nem válaszol , mert leesik a székrõl röhögésébben ahogy itt az elméleteket olvassa. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!