Találatok a következő kifejezésre: Mi alapján a (1562 db)

1-es kérdésre nem tudom a választ. 2-es kérdésre: nem. nem kötelezhetõ rá. Erre van a gyerektartás.
A vállalkozói jövedelmébõl számítják ki.
Ugyan úgy a jövedelmébõl számolják. Nem nem kötelezhetõ.
A legegyszerûbb úgy igényelni a gyerektartást, hogy a jövedelme pl. 20%-a, de legalább 15.000, - Ft alapösszegben kéred. A % és az alapösszeg rátok van bízva. Az adóhivataltól a bíróság be tudja kérni az elõzõ évi jövedelmét, ez alapján dönt. Az egyezségben lehet rögzíteni, hogy a nagyobb kiadások felét az apa állja, mint pl. a beiskolázás, vagy ha tartósan beteg a gyerek és az sokba kerül. De az étkeztetést, ruházkodást, pl. megfázás esetén az antibiotikumot a gyerektartásból kell kigazdálkodni, hiszen azért van! Az már az apukán múlik, hogy ezen felül mit ad a gyermekének.
Nem értek az ilyen jogi dolgokhoz, de ha van gerinc az apában, akkor állja a felét, meg többet is, nem kell rá kötelezni.
csak ha tartós betegség áll fent, akkor kötelezhetõ.
Ha õ költözõt el akkor elvileg neki kéne vinni hozzád a gyereket. Mert nem korlátozhatja az Apa láthatását költözéssel.

Szent István Egyetem (Gödöllő) - mi alapján történik a felvételi? Jó egyetem?

Legjobb válasz: Mi alapján történne? Ugyanaz alapján, mint bármelyik - nem egyházi - egyetemnél.

Mi alapján történne? Ugyanaz alapján, mint bármelyik - nem egyházi - egyetemnél.

Aki nem döntött a szavazatáról az mi alapján akar szavazni?

Aki még nem döntött mik azok a dolgok amik fontosak neki és mi tetszik illetve nem tetszik nekik a nagy pártokban?

Legjobb válasz: ideje lenn ha program alapján szavaznánk és nem média tömeghipnózisa alapján. hajrá Jobbik! Ideje lenne!

ideje lenn ha program alapján szavaznánk és nem média tömeghipnózisa alapján. hajrá Jobbik! Ideje lenne!
Nos, az én gondolatmenetem: 1. A Fideszre nem szavazok. 2. A Jobbikra nem szavazok, mert kardinálisan eltérõ az értékrendünk és semmiben sem értünk egyet azon kívül, hogy nem Fidesz. 3. A baloldali maszlagra szintén nem szavazok, mert akik a saját pártszövetségük nevét nem képesek megmondani, azok nem tudnak majd irányítani egy országot. 4. A Kétfarkú Kutya Pártot nem jegyezték be, tehát rájuk nem lehet. 5. Marad az LMP, mivel ugyan semmi esélyük nyerni, és a nézeteik egy részével sem vállalok közösséget, de legalább egy picit színesítik az amúgy három pártból álló politikai palettát.
Végre egy korrekt vélemény második! Aki meg is tudja indokolni! De azért Hajrá Jobbik! :)
Én éppen ez miatt nem fogok most szavazni, mivel egyik pártban sem látok fantáziát.


Hogyan működik a tőzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? Miért jó egy cégnek részvényt kibocsájtani? Mi alapján változik pl. a forint értéke? Ki és hogyan dönti el hogy mennyi új pénzt nyomtassanak?

pénzügy

Legjobb válasz: Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!

Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linkeket! Végre egy kicsit átlátom a témát, ami nagyon érdekes! Köszi mindkét kommentelõnek!

A lányok milyen érzelmek alapján érzik úgy, hogy akit választanak azzal jó lesz nekik és a fiúk mely érzelmek alapján hozzák meg ugyanezt a döntést? A lányok mik alapján és a fiúk mik alapján?

Érzelmek alapján vagy gondolkodás alapján fontosabb a döntések meghozatala?

Legjobb válasz: Amelyik fél belezúg a másikba ott már nincs gondolkodás és ész sem. Csak érzelmek, melyek akár tévesek is lehetnek.

Amelyik fél belezúg a másikba ott már nincs gondolkodás és ész sem. Csak érzelmek, melyek akár tévesek is lehetnek.

Ki ismerős a Tesz-vesz biztonsági rendszerében? Mi alapján azonosítanak? Mi alapján ismernek fel?

Ki ismer?s a Tesz-vesz biztonsági rendszerében? Mi alapján azonosítanak be? Ha kizárnak egy felhasználót mi alapján ismerik fel, hogy Õ az? Miért nem válaszol normálisan a Tesz-vesz? Valaki megmerné kérdezni?

Legjobb válasz: Regisztráláskor meg kell adni nevet, címet, bankszámlaszámot (ha eladni is akarsz)stb. ezek alapján nem nehéz azonosítani. Mi a problémád? Én 4 éve teszveszezek, de ha normálisan csinálod, nem tudom mi lehet a gond.

Regisztráláskor meg kell adni nevet, címet, bankszámlaszámot (ha eladni is akarsz)stb. ezek alapján nem nehéz azonosítani. Mi a problémád? Én 4 éve teszveszezek, de ha normálisan csinálod, nem tudom mi lehet a gond.
A kérdező hozzászólása: Egy e-mail címmel, névvel, azonos adatokkal jól tudom, hogy nem lehet többször regisztrálni. Az IP cím: ami a kártyán, a stikken vagy a számítógépemben van??? A számítógépben melyik alkatrészt kell cserélni, hogy ne tudjanak beazonosítani?
De miért voltál kétszer regisztrálva?
Konkrétan mit akarsz tudni? Egy emilcímmel, névvel, azonos adatokkal nem lehet többször regisztrálni, csak egyszer. De valahogy köthetik a felhasználónevet az IP címhez is, mert hallottam, hogy két embert azért zártak ki, mert ugyanazon gépen használták a teszveszt... Millió gond lehet, õk mindig hárítják a problémát, sosem válaszolnak õszintén és tisztán. Én is már lassan 4 éve használom, volt gondom velük, de mindig minden megoldódott-vagy lecsitultam...
Az IP címet a szolgáltatótól kapod. Tudni kellene, h rögzített-e az IP címed, ha nem, akkor kikapcsolod a netet, és mindig újat kapsz.
A kérdező hozzászólása: A szolgáltatótól kapott ip-bõl mindig újat kapok, így nem ez buktatott le.
A kérdező hozzászólása: Nem egyszerre voltam és azért, mert Tesz függõ vagyok. Újra szeretném használni a TeszVesz-t! Szerencsémre nem csináltam semmi rosszat, de év elején 2 Anyuka Akik türelmetlenek voltak összefogtak (3 negatív) nem vettem át idõben, amit megnyertem. Nemrég újra regiztem teljesen más adatokkal és 2 hét után 20 pozitívval, 0 semleges, 0 negával kizártak és megírták, hogy rendszerük egyértelmûen felismert.

Mi alapján mutatja illetve választja ki a Facebook az online ismerősöket bal oldaltű? Valamit az ismerősök képeit mi alapján ajánlja?

Legjobb válasz: bal oldalt az alapján hogy épp aktív online van e a partner vagy épp passzív online.

bal oldalt az alapján hogy épp aktív online van e a partner vagy épp passzív online.
A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam: 2008 szeptemberig GYED-en voltam.
A szülést megelõzõ év átlag keresete alapján. Tehát mivel jövõre szülsz az idei éved átlaga fog számítani. GYED+ mostani fizud.
gyerünk szülj még 4 gyereket és dolgoznod se kell többet
ha nem ízlik egy étel azt mi alapján mondod?
pl. Ha rosszul franciázik a nõ attól máris lankad a vágy vagy ha pl. Egy fadarab az ágyban!
A kérdező hozzászólása: -.- akkor kiegészítem a kérdést azzal, HA volt konkrét dolog, ami nem tetszett.
szarul szopik, vagy egy néma fadarabként viselkedik mikor tömködöm.
Ha túlzottan passzív, az nagyon vágylohasztó tud lenni.
-prûd volt -nem volt elég aktív /fadarab effektus/ -rosszul csókolt -fogazott stb
-halk, nem lehet tudni mikor élvezi, mikor nem. -nem kommunikál, nem meri kimondani a dolgokat, virágnyelven beszél -passzív, fekszik a hátán, és azt várja, hogy megdugják, kinyalják; de õ dolgozni már nem szeret -ha dolgozik is, akkor sem csinálja végig. Értsd: nem úgy gondolom, hogy nem nyeli le (bár férfi szemmel szerintem az a legjobb), mert ezt minden nõnek szíve joga eldönteni. De az, hogy elkezdi, hogy rakjuk be inkább, vagy még kézzel se hajlandó befejezni (akárhová is élvez a pasi, ahol a csaj is benne van), na az lelombozó. Fõleg, ha elõtte nem sajnálta a pasi a nyelvmunkát.
nekem pl fogalmam sincs, szûzike vagyok, nálam semmit sem kockáztatnál :DD
Törésteszt, méret, tudás, ár. Egy 10 hósat nem tennék csak max. 9-18 kg ülésbe. Dönthetõ legyen, tágas, kényelmes, saját öv.
Nem muszáj háttal bekötni, a 9-18 ülések már menetiránnyal megegyezõen bekötõsek. Valami középkategóriás ülést keress. 30-40 .000 alatt nem úszod meg, ha nem akarsz gagyit.
Ugyan úgy felejtõs, gagyi minõség és nem háttal beköthetõ.
A Caretero egész pontosan ugyanolyan szar, mint a Nania. Mindenképpen olyan ülés kell a picidnek, amit menetiránynak háttal tudsz bekötni. Tehát: 0-18 kg, 0-25 kg.
A kérdező hozzászólása: na és ezekhez mit szóltok??? [link]
[link] Ilyesmiben gondolkodj. Ebben úgy fekszik mint a hordozóban
9-18 ülésben gondolkodj. Amit kinéztél, nem dönthetõ, vagyis csak 1-2 centit, nem tud aludni benne a gyerek útközben. A Nania a legrosszabb a piacon amit kapni lehet. Maxi cosi, römer, ezek jó töréstesztesek, kényelmesek, dönthetõek. Maxi cosi priori, ezt nagyon tudom ajánlani. De ha 50.000 nem tudsz kiadni egy ülésért, akkor. Vannak 25.000-ért is jók, csak egy balesetnél nem mindegy melyikben ül a gyerek, s akkor foghatja az ember a fejét, miért ezen spóroltam...
Szia! Mi is 10 hónapos kisfiunknak vettük meg az ülést! Az eddig felsoroltak mellett nekünk az is fontos volt, hogy dönthetõ legyen(nem csak a háttámla, hanem maga az ülés), mert szeret még hosszabb utakon aludni a kocsiban, meg jó puha, könnyen kezelhetõ huzattal, ha mosni kellene. A Naniakat mi is néztük, de nekem nagyon vékonynak tûnt a szivacs része. 9-25-ös touragoo-t vettünk mi is, nagyon elégedettek vagyunk vele. 9-36-os ülést majd csak akkor veszünk, ha már tényleg csak ülni fog az autóban, és rendesen belenõ, mert ezek tényleg nagyon tágasak. De a legfontosabb, hogy próbáld bele a babát, hogy jó e neki! A kisfiam pl. nem fért bele a 9-18-as ülésbe!
Nania nagyon kényelmetllen. A 9-18 és 9-25 biztonságosabb, nem úszod meg eggyel. Touragoot vettünk, 35 volt. A háttal beköthetõt vagy csak akkor tudod használni, ha kikacsolható a légzsák, vagy ajánlottak nekünk egy 130ezrest, annyira nem gondolnám, hogy jó. A youtubeon vannak töréstesztek márkánként.
ennyi idõsen csak és kizárólag menetiránynak háttal beköthetõ szabad tenni. Nania ülések felejtõsek, semmi biztonságot nem nyûjtanak.
Hát egy 10 hónapos gyereket még bõven háttal kell bekötni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!