Találatok a következő kifejezésre: Mi akadályozza hogy mások (2 db)

Hogy néznek ki az országhatárok? Úgy értem tudom, hogy vannak átkelõhelyek, ezek nyilván megfelelõen vannak õrizve, de a többi sok száz km-en mi akadályozza meg az embereket, hogy csakúgy "átsétáljanak" egy másik országba?

Legjobb válasz: Schengeni határon (Ausztria, Szlovákia, Szlovénia) semmi. Nem schengeni EU-s határon és a szerb határon (Horvátország, Románia, Szerbia) semmi, vagy idõnként táblák, hogy ÁLLAMHATÁR. Ukrán határon, ha folyó a határ, akkor magyar oldalon semmi, ukrán oldalon 2 méteres elgereblyézett határsáv, ha nem folyó, akkor magyar oldalon semmi, esetleg ha a határ felé vezet földút akkor lezárja egy magyar nemzetiszínû sorompó, ukrán oldalon 2 méteres határsáv, és a határsáv Magyarország felõli oldalán 1 méter magas drótkerítés. Egyébként meg bármelyik határ mentén vannak idõnként határkövek, amiknek az egyik fele az egyik országban, a másik a másikban van.

Schengeni határon (Ausztria, Szlovákia, Szlovénia) semmi. Nem schengeni EU-s határon és a szerb határon (Horvátország, Románia, Szerbia) semmi, vagy idõnként táblák, hogy ÁLLAMHATÁR. Ukrán határon, ha folyó a határ, akkor magyar oldalon semmi, ukrán oldalon 2 méteres elgereblyézett határsáv, ha nem folyó, akkor magyar oldalon semmi, esetleg ha a határ felé vezet földút akkor lezárja egy magyar nemzetiszínû sorompó, ukrán oldalon 2 méteres határsáv, és a határsáv Magyarország felõli oldalán 1 méter magas drótkerítés. Egyébként meg bármelyik határ mentén vannak idõnként határkövek, amiknek az egyik fele az egyik országban, a másik a másikban van.
Az elsõ leírta, hogy mi jelzi a határt. Az átkelés megakadályozását pedig a határõrök végzik, ez a munkájuk. Kamerákkal, hõkamerákkal, egyéb érzékelõkkel figyelik folyamatosan a keleti határszakaszt. Nyugaton erre nincs szükség, Ausztriába bárhol átmehetsz, erdõn-mezõn keresztül.
A kérdező hozzászólása: Jaj tényleg elfelejtettem a modern dolgokat...eszembe se jutottak a kamerák. Köszönöm szépen a válaszokat, így már van róla képem!

Mi akadályozza meg, hogy mások is rákapcsolódjanak az otthoni wifimre?

Legjobb válasz: Érdemes titkosítást beállítani a routeren és a számítógépen, akkor nem történhet ez meg. Az adatok, amik a wifin keresztül érkeznek, illetve azon keresztül távoznak tõled titkosítva közlekednek, mások csak egy zagyva adatfolyamként látják majd õket. Ehhez egy szót vagy kifejezést kell beállítani a routeren a titkosításnál (egyfajta jelszót), majd a saját gépen is. Aki nem tudja ezt a titkosítási kulcsot, az nem fér hozzá a routeredhez sem.

Érdemes titkosítást beállítani a routeren és a számítógépen, akkor nem történhet ez meg. Az adatok, amik a wifin keresztül érkeznek, illetve azon keresztül távoznak tõled titkosítva közlekednek, mások csak egy zagyva adatfolyamként látják majd õket. Ehhez egy szót vagy kifejezést kell beállítani a routeren a titkosításnál (egyfajta jelszót), majd a saját gépen is. Aki nem tudja ezt a titkosítási kulcsot, az nem fér hozzá a routeredhez sem.
Valamint MAC address tiltást is lehet beállítani a routeren. Ha kiadod dos parancssorban az IPCONFIG /ALL | MORE parancsot, megtudhatod, mi a géped MAC address címe (ez minden gépnek más). Ezt a router Firewall beállításainál meg lehet adni, és ekkor csak errõl a MAC address-es géprõl fogad kapcsolatot a router.
ez a Mac os titkositas hogy van leirna valki ...Legyszives aki tudja az mondja el hogy kell, , , , mert nekem is van egy kis gondom a wifivel mert szerintem rakapcsolodtak az enyemre mert a rapidshare azt irja h eppen huznak es allando az ip cimem....szoval levan vedve kodal de azt fellehet torni lehet feltortek
te!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!