Találatok a következő kifejezésre: Mi akadályozza hogy (25 db)

Ciklus legvégén sikerülő terhesség akkor megjön a mensi, vagy mi akadályozza hogy ne jöjjön meg?

B?vebben, aug.25 mensiztem utoljára mivel 30-32 napos ciklusaim szoktak lenni és 10 én éreztem peteérést (fájdalom egy csepp vérzés hüvelynyák) ezért ahhoz számoltam, de nem jött meg azóta se. Csináltam tesztet 25-26-29-én mind negatív.

Legjobb válasz: mi akadályozza meg hogy MEGJÖJJÖN. bocsánat rosszul írtam.

A kérdező hozzászólása: mi akadályozza meg hogy MEGJÖJJÖN. bocsánat rosszul írtam.
ne haragudj, de ez elég buta kérdés! a BABA akadályozza meg hogy megjöjjön! vérzésed azért van minden hónapban, mert a petesejted nem termékenyült meg, nem ágyazódott be a méhfalba, ezért a méhfal hártyája leválik, hogy megújuljon az esetleges következõ megtermékenyülésre.
A kérdező hozzászólása: De a baba még nincs sehol valahol a petevezetõben közlekedik de még nincs beágyazódva akkor ha most megjön pl. akkor lelökõdik a nyálkahártya mondjuk, és nem ágyazódna be ugye?
létezik olyan, hohgy késõi peteérés, mert volt már olyanra is példa, aki a menstruációja közepén egy orgazmus hatására ovulált. deaz csak a következõ menszesz kimaradásának alkalmával derül ki. akkor ha késõi peteérésed volt, akkor a következõ ciklusban korán kimutatja majd a teszt. de erre ne alapozz. ez nagyon ritka. kicsit vegyél vissza, nyugi, jön az a baba, csak görcsölj rá ennyire! nekem 2 hónapig valószínüleg a nagyon nagyon akarás miatt nem sikerült. 3 hónapban visszavettem, megnyugodtam kicsit és integetett is a 2.csík! szúúúúszáááá!
A hormonok akadályozzák meg, pontosan a progeszteron. Mikor kilökõdik az érett petesejt a tüszõbõl, a visszamaradt tüszõ átalakul sárgatestté, és progeszteront termel. Ha nem történik meg a beágyazódás, akkor a sárgatest összeesik, leesik a progeszteron szint, és megjön a menstruáció. Szóval ha késõi peteérésed is volt, akkor sem jön meg a menzesz, mert a sárgatest fenntartja a hormonszintet majd 2 hétig, amíg ki nem derül, hogy van-e terhesség vagy nincs.
A kérdező hozzászólása: ÓÓ nagyon köszi így már értem!!! Nem görcsöltem rá igazából úgy vagyunk ha jön oké, ha nem úgy is. Csak nem tudtam eldönteni most mit csináljak várjak e van e értelme vagy menjek orvoshoz ( gyógyszert ad amitõl megjön).

Van egy kis fehér vállon átdobós táskám, és a hátulját megfogja a ruhám egészen sötétre. Mivel tüntessem el, és mivel akadályozzam meg hogy ne legyen olyan legközelebb?

Legjobb válasz: L.O.C. mini törlõkendõvel szedd le. Párszor kimosod a ruhád, már egyre kevésbé fogja megfogni a táskád, de a fehér táska bármitõl tud koszolódni. Ez egy ilyen szín. Tarts magadnál L.O.C. mini törlõkendõt. Néhány egyszerû mozdulattal azonnal meg tudod tisztítani.

L.O.C. mini törlõkendõvel szedd le. Párszor kimosod a ruhád, már egyre kevésbé fogja megfogni a táskád, de a fehér táska bármitõl tud koszolódni. Ez egy ilyen szín. Tarts magadnál L.O.C. mini törlõkendõt. Néhány egyszerû mozdulattal azonnal meg tudod tisztítani.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen.ilyet hol lehet kapni?
Elsõ vagyok. Privát mail ment.

Mi a Blue Screen hiba? (Kék képernyő hiba. ) Ez volt a baj a gépmnek is vagy 4 napig. Azt írta gépem hogy rendbe hozta a hibát de mitől lehetett és mivel akadályozzam meg hogy ismét elő ne jöjjön?

A Blue Screen hiba nálam (legalább is ezt csinálta) hogy a gép hirtelen újra indult (nálam amúgy mindig játék közben) nehogy adatot veszítsen meg ilyenek (ezt írta a Windows weboldalán hibajelentés után).Ez nagyon idegesít? volt.Ötletek?

Legjobb válasz: Kék halál, Windows rendszereknél gyakori esemény: http://www.google.hu/#hl=hu&q=blue+screen+&meta=lr%3Dlang_hu.. Sok minden lehet.

Kék halál, Windows rendszereknél gyakori esemény: http://www.google.hu/#hl=hu&q=blue+screen+&meta=lr%3Dlang_hu.. Sok minden lehet.
A kérdező hozzászólása: A Windows most akkor helyre hozta mert nekem most úgy félórája azt írta ki hogy a Windows helyreállított egy súlyos hibát szóval akkor már nincs kék halálom ?
A kérdező hozzászólása: Meg hogy hibajelentést küldjek-e vagy sem?
A kérdező hozzászólása: Itt van amit a Windows irt: http://wer.microsoft.com/Responses/Response.aspx/10/en/5.1.2..
A Windows nem helyreállított, hanem helyreállt egy súlyos hiba után. Ha ugyanazok a körülmények, valószínûleg ugyanúgy kék képernyõ lesz a vége.
A kérdező hozzászólása: Csak tudod az a fura hogy bírja a gép semmit nem csinál ha csak netezek meg ilyenek de ha elkezdek játszani ott is bír vagy 4-5 órát de utána Blue Screenel és csak utána is csak akkor ha elkezdek játszani de akkor már ugy félóránként...Nem értem.
A kérdező hozzászólása: Lehet szerintem a procival van gond mivel akkor kezd el blue sreenelni amikor már elég meleg a processzor, ha hagyom pihenni vagy 2-3 órát és újra bekapcsolom simán tudok játszani megint 4-5 órát.

Hogy néznek ki az országhatárok? Úgy értem tudom, hogy vannak átkelõhelyek, ezek nyilván megfelelõen vannak õrizve, de a többi sok száz km-en mi akadályozza meg az embereket, hogy csakúgy "átsétáljanak" egy másik országba?

Legjobb válasz: Schengeni határon (Ausztria, Szlovákia, Szlovénia) semmi. Nem schengeni EU-s határon és a szerb határon (Horvátország, Románia, Szerbia) semmi, vagy idõnként táblák, hogy ÁLLAMHATÁR. Ukrán határon, ha folyó a határ, akkor magyar oldalon semmi, ukrán oldalon 2 méteres elgereblyézett határsáv, ha nem folyó, akkor magyar oldalon semmi, esetleg ha a határ felé vezet földút akkor lezárja egy magyar nemzetiszínû sorompó, ukrán oldalon 2 méteres határsáv, és a határsáv Magyarország felõli oldalán 1 méter magas drótkerítés. Egyébként meg bármelyik határ mentén vannak idõnként határkövek, amiknek az egyik fele az egyik országban, a másik a másikban van.

Schengeni határon (Ausztria, Szlovákia, Szlovénia) semmi. Nem schengeni EU-s határon és a szerb határon (Horvátország, Románia, Szerbia) semmi, vagy idõnként táblák, hogy ÁLLAMHATÁR. Ukrán határon, ha folyó a határ, akkor magyar oldalon semmi, ukrán oldalon 2 méteres elgereblyézett határsáv, ha nem folyó, akkor magyar oldalon semmi, esetleg ha a határ felé vezet földút akkor lezárja egy magyar nemzetiszínû sorompó, ukrán oldalon 2 méteres határsáv, és a határsáv Magyarország felõli oldalán 1 méter magas drótkerítés. Egyébként meg bármelyik határ mentén vannak idõnként határkövek, amiknek az egyik fele az egyik országban, a másik a másikban van.
Az elsõ leírta, hogy mi jelzi a határt. Az átkelés megakadályozását pedig a határõrök végzik, ez a munkájuk. Kamerákkal, hõkamerákkal, egyéb érzékelõkkel figyelik folyamatosan a keleti határszakaszt. Nyugaton erre nincs szükség, Ausztriába bárhol átmehetsz, erdõn-mezõn keresztül.
A kérdező hozzászólása: Jaj tényleg elfelejtettem a modern dolgokat...eszembe se jutottak a kamerák. Köszönöm szépen a válaszokat, így már van róla képem!

Ha nem jön meg a menstruáció, elmegyek orvoshoz. Ha észreveszi, hogy terhes vagyok mit csinál? Hogy akadályozza meg a terhességet? (3 napja késik )

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Mióta menstruálsz? Rendszeres szokott lenni? Nekem volt,hogy kimaradt hónapokra és volt amikor 2 hetet késett. Megvan rá az esélye,hogy terhes vagy?

Hány éves vagy? Mióta menstruálsz? Rendszeres szokott lenni? Nekem volt, hogy kimaradt hónapokra és volt amikor 2 hetet késett. Megvan rá az esélye, hogy terhes vagy?
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye alapján 2011. január 1-tõl az abortusz térítési díja 29 710 Ft. 50 %-os kedvezményre jogosultak gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, átmeneti járadékban, rendszeres szociális járadékban, egészségkárosodási járadékban, öregségi nyugdíjban, rokkantsági járadékban, rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülõk. A térítési díj összege 14 855 Ft. A térítési díj 30%-át, 8 913 Ft-ot kell megfizetnie azoknak, akik munkanélküliek járadékában, álláskeresési járadékban, álláskeresési segélyben, ápolási díjban, átmeneti segélyben, kiskorúak járadékában, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, rendkívüli szociális segélyben, vállalkozói járadékban, keresetpótló juttatásban, rendelkezésre állási támogatásban részesülnek. Térítésmentes a beavatkozás a magasabb összegû családi pótlékban, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, rendszeres szociális segélyben részesülõknek.
A @4-es vagyok. Nem feltétlenül kell 20-on párezret, a körülményeket is nézik. Akkor én munkanélküli voltam, és nem akarok hülyeséget írni, de ha jól emlékszem 5 ezret fizettem, vagy valahogy így.
Esemény utáni tabletta van, arról lekéstél. Terhesség megszakító tabletta sincs TB-re, ha netán magánklinikára mész, és ott adnak, azzal sem vagy kisegítve, mert akkor is bent fekvéssel csinálják, és sokszor akkor is kell az utólagos méhtisztítás mûtéttel. Tehát ezzel nem vagy kisegítve. Ráadásul fájdalmas görcsök vannak az abortusz tablettánál, és erõs vérzés is felléphet, ezért kell kórházban lenni.
Nincs tabletta. Elvileg engedélyezve van, de tudtommal jelenleg egyetlen klinika sem vállalja a tablettával való megszakítást, a... ööö... társadalom egy elég hangos részének ellenállása miatt.
A kérdező hozzászólása: Tabletta sincs ???
Magyarországon nincsen ilyen terhességmegszakítás- Kitágítás után vákummal távolítják el a magzatot.
A kérdező hozzászólása: Meddig adnak cseppeket? Hány hónapos terhesnek?? És ha beszedik, akkor vége a terhességnek?
Négyes hozzászólást kiegészítve: csekket kapsz a papír mellé, ha kifizetted a huszonpárezret, már mehetsz is.
Ha észreveszi, hogy terhes vagy, akkor közli veled. Eldöntheted, hogy megtartod-e vagy sem. ha nem akarod megtartani, akkor beszélned kell egy védõnõvel, hogy miért nem. Nem fog rugózni, ha nemet mondasz, akkor megkapod a papírod, és mehetsz abortuszra. Ha meg akarod tartani, akkor teszed, amit az orvos mond. Az orvos úgy akadályozza meg a terhességet, hogy fogamzásgátlót ír fel, kivizsgálás után. Ha már netalán terhes lennél, akkor a te döntésed, hogy mit csinálsz. Idõd van még, mert 3 hónap alatt lehet elvetetni. Ha megtartod az esetleges babát, akkor gratulálok, ha netán nem, akkor minél hamarabb vetesd el, mert ugyan 3 hónapig lehet, de akkor már dobog a szíve a babának. Nekem 2 abortuszom volt, egy 22 éves koromban, egy pedig nem rég, 39 évesen. Az elsõre nem emlékszem, a másodiknál már volt szívhang. Akkor nem viselt meg a kismûtét, de azóta is gyakran eszembe jut, hogy lassan készülnék az ovira, milyen lenne... Az elsõt nem, de a másodikat megbántam. Meg kellet volna tartanom, de olyan hirtelen jött és olyan körülményeim voltak, hogy akkor még csak nem is gondolkoztam rajta. Ráadásul a védõnõ sem akart rábeszélni, csak annyit közölt, hogy mostanában többen jönnek 40 körül szinte, mint a nagyon fiatal korosztályból. Dönts okosan. A kérdésedbõl azt veszem le, hogy nagyon fiatal vagy még, és az esetleges apa semmirõl nem tud, talán a kapcsolatot sem tartjátok már.
Rákérdez, hogy meg akarod-e tartani. Ha nem, akkor abortusz a lehetséges megoldás- errõl mindent megtalálsz a neten.
A kérdező hozzászólása: 19 éves vagyok. Szerintem nem vagyok terhes, csak érdekel, hogy az orvos mit tud csinálni, ha mégis.
tesztelj és kiderül terhes vagy-e. AZ orvos ugysem lát semmit 6 hétig (aktus után 4 hétig). A teszt a kimaradt mensi után már kimutatja. Csinálj tesztet a többin ráérsz akkor agyalni ha pozitív.

Mit csináljak hogy anya normális legyen? Hogy akadályozzam meg hogy a pótapám visszaköltözzön?

Az egész úgy kezdődőtt hogy anyukám megismerkedet egy férfivel mert apukámtól elvállt. 7 évig éltünk vele eggyütt ami maga a pokol volt legalábbis számomra. Folyamatosan piszkált, lelkileg bántott fizikailag nem. Végre elköltözött tőlünk kb 2012 decemberében mert nem bírtam tovább a hogy lelkileg elnyomott és pánikrohamom lett ami nem egy durva dolog de én úgy éltem meg. Na tehát a lényeg hogy most megint chatel vele a facebookon anyukám majdnem EGÉSZ nap!! és amióta telefonon beszél és chatel a volt pótapámmal azóta borzasztóan viselkedik velem: ordibál mindenért, piszkál, nem foglalkozik semmivel csak vele. Szóval leszar és piszkál mindenér + lehet hogy visszaköltözik a volt pótapám és akkor nem tudom mit csinálok. Van 2 testvérem 1 fiú, ő 8 éves vele is ezt csinálja, meg egy húgom de ő túl kicsi őt nem bántja. 13/Fiú

Legjobb válasz: Apukádhoz nem tudsz menni?Nagyi?

Apukádhoz nem tudsz menni?Nagyi?
A kérdező hozzászólása: De tudok, csak 2 év múlva az általános után mehetnék nagyszüleimhez vagy apukámhoz hogy ott tanuljak közép iskolában.
Beszéltél vélük errõl?Hogy bántott az a gyökér?
A kérdező hozzászólása: Igen beszéltem, lelkileg. és kire gondolsz?
Lelkileg beszéltél velük? Talán próbálj meg igaziból is. Az édesapáddal, vagy a nagyszüleiddel. Vagy tûrjél, és védd meg a testvéreidet is.
A kérdező hozzászólása: Félre értetted beszéltem velük. És lelkileg bánt.
nálam anya még csak most ismerkedik, de félek, hogy mi lesz ebbõl.. Beszélj anyuddal!!

Kína kommunista és kapitalista részei között (Hong Kong, Macau) most is van valami olyasmi, mint nálunk volt a "vasfüggöny"? Mi akadályozza meg a Kommunista Kínában élőket, hogy átszökjenek valamelyik zárójelben említett területre?

Gondolom kínai állampolgárok nem járkálhatnak át szabadon.

Legjobb válasz: Az a helyzet, hogy szerintem egy átlag csóró kínai nem tudna elmenni se Hong Kongba, se Sanghai-ba, mert ezek az életszínvonal miatt nagyon drága helyek! Ez olyan mint ha te kinti meló és fizetés nélkül ki akarnál menni Londonba lakni. Másik dolog, hogy pl. Hong Kong-ban picit civilizáltabbak a kínaiak, mint a többi területen, így az elsõ szemetelésnél vagy földre köpésnél ugrik 2 havi bére büntetésre a delikvenseknek. Harmadrészt ha valaki nem iskolázott, akkor állást sem fog kapni a gazdagabb részeken. Szóval ha nincs korlátozás, akkor sem lesz nagy mozgás. aki meg jól él és megteheti, az nem fogja a rendszert szidni. Viszont Kínában most sincs kommunizmus, max. diktatúra. Tök kapitalista lett az ország.

Az a helyzet, hogy szerintem egy átlag csóró kínai nem tudna elmenni se Hong Kongba, se Sanghai-ba, mert ezek az életszínvonal miatt nagyon drága helyek! Ez olyan mint ha te kinti meló és fizetés nélkül ki akarnál menni Londonba lakni. Másik dolog, hogy pl. Hong Kong-ban picit civilizáltabbak a kínaiak, mint a többi területen, így az elsõ szemetelésnél vagy földre köpésnél ugrik 2 havi bére büntetésre a delikvenseknek. Harmadrészt ha valaki nem iskolázott, akkor állást sem fog kapni a gazdagabb részeken. Szóval ha nincs korlátozás, akkor sem lesz nagy mozgás. aki meg jól él és megteheti, az nem fogja a rendszert szidni. Viszont Kínában most sincs kommunizmus, max. diktatúra. Tök kapitalista lett az ország.
Kínán belül így is százmillióan vándoroltak már a fejlett keleti nagyvárosokba. De mivel óriási fejlõdés van, büszkék az országukra és nem érdeklik õket holmi ideológiai kérdések. Amíg itthon volt jövõkép, nem vándorolt ki a fél ország csak mert nyugaton gazdagabbak. Csak most van így, hogy Magyarország a kínhalállal egyenlõ.
Nincs.Kínában csak szimbolikus jelentése van a kommunizmusnak.
A kérdező hozzászólása: Igen, de Hong Kongban és Macauban olyan szólásszabadság és demokrácia van, mint Amerikában vagy Európában, míg Kína többi részén egypártrendszer, diktatúra. Azok, akik ebben ezen a diktatórikus részen élnek, hogyhogy nem kezdtek el tömegesen átszökni Hong Kongba vagy Macauba, mint a Kelet-Németek amikor leomlott a berlini fal?
Kína megtartotta a diktatúrát (és így a Párt hatalmon maradhatott), viszont a gazdaságilag fenntarthatatlan kommunizmussal teljesen leszámolt, és kapitalista piacgazdaságot vezetett be. És azóta olyan gazdasági növekedést tud produkálni, ami egyedülálló a világban. Aminek persze egyéb okai is vannak, de érdekes, hogy a kommunizmus vége után lendült fel az ország. Persze különbségek így is vannak, akár anyagiak, akár kulturálisak, de szerintem ez nem lep meg egy józan paraszti ésszel gondolkodó embert. Ennek ellenére nem feltétlenül éri meg átszökni egy másik városba csak a szabadság miatt, fõleg ha helyben is talál munkát (ráadásul ez kultúra kérdése is, Kínában sok helyen máig él a röghöz kötöttség). Persze ott is vannak lázadók (hol nincsenek), de ennek ellenére a többség megtûri a rendszert. Körülbelül úgy, mint mondjuk Oroszországban, ami távol áll a demokráciától, de legalább mûködik.
Szerintem valamilyen korlátozás létezik, nem lephetik el a falusiak Hong Kongot vagy Sanghajt. A vidéki szegényeknek engedély kell, hogy a nagyvárosokban munkát vállalhassanak, nem létezik az a szabad munkaerõ áramlás, mint az EU-ban.
Nincs szabad átjárásuk a kommunista Kínában élõk számára. Naponta legfeljebb 150 kínai polgárnak adnak ki engedélyt arra, hogy Hong Kong -ba emigráljon és õk is kizárólag akkor kaphatják meg, ha van egy Hong Kong -ban lakó közeli családtagjuk (házastárs, szülõ, gyermek).

Mit tegyek hogy ne akadályozzon a magasságom és ne legyen rossz, hogy mindenki alacsonyabb nálam? (többi lent)

Magas lány vagyok , mások szerint csinos , szép , de nem tudok megbarátkozni azzal ,hogy mások picik és törékenyek én meg magas vagyok , igaz ,hogy vékony de akkor sem törékeny és kicsi. Nem számítok annyira magasnak 177 cm vagyok , de mégis mindig beszólnak , vagy szóba hozzák a magasságomat . Nagyon kevés magas fiút ismerek itt ahol élek és nem találok magamnak párt sem emiatt.

Legjobb válasz: Kevés az ember, könnyebb kitûnni. Valóban nem vagy különösebben magas, de elég ha csak picit vagy magasabb, mint az a kevés ember, máris errõl jegyeznek meg. És ugye az emberek nem a diszkréciójukról híresek, tehát minden alkalommal megemlítik. Ha elköltözöl egy nagyobb városba, megszûnik a problémád (:

188 centi vagyok, és mindent megadnék, hogy cserélhessek veled magasságot kedves kérdezõ :D :D 24/L
Én pár centivel vagyok alacsonyabb nálad(173 cm a magasságom), de még így is sok fiúnál voltam magasabb gimiben, aztán találkoztam a barátommal, õ 194 cm magas, mellette pici vagyok :) és megjegyzem, hogy az ország másik felében lakik, nagyon nem ott ahol én, szóval van még remény számodra is :) .Egyébként nemrég kérdezte tõlem egy alacsonyabb csaj, hogy nem érzem-e magam nagydarabnak attól, hogy kicsit magasabb vagyok, mondtam neki, hogy egyáltalán nem, sõt még inkább kihúzom magam :) (vékony is vagyok, nem is értem, mitõl kéne nagydarabnak éreznem magam), tedd te is ezt és ne szégyelld a magasságod, csak azért mert magasabb vagy másoknál, ne érezd magad rosszul, valószínûleg csak irigykednek...és azért az a 177 cm nem a világ vége, volt osztálytársnõm nálam is vagy 10-15 cm-vel volt magasabb, sosem panaszkodott... 22L
Kevés az ember, könnyebb kitûnni. Valóban nem vagy különösebben magas, de elég ha csak picit vagy magasabb, mint az a kevés ember, máris errõl jegyeznek meg. És ugye az emberek nem a diszkréciójukról híresek, tehát minden alkalommal megemlítik. Ha elköltözöl egy nagyobb városba, megszûnik a problémád (:
mért? elsõ te milyen magas vagy? 195 centi?
Ki ne mozdulj a lakhelyedrõl, mert akkor hátha találsz valakit, aki nagyobb nálad. Meg van szabva, hogy csak a saját faludban találhatsz párt vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Itt nincsen magas ember!!! Lehet , hogy más annak aki nagyvárosban él....
nekem a sulimba járt egy srác aki olyan 190 centi körül mozgott.. aztán buszoztam vele haza és azt néztem(mert állt a buszon) hogy egy srác tõle vagy 10 centivel magasabb.. na õ tényleg magas.:)
Én 185 vagyok és a munkahelyemen középmezõnyben vagyok! Remélem mostmár átérzed a kérdésed komolytalanságát?! :D
Nyugtasson a tény, hogy hozzám még mindig alacsony vagy. Kis faluban élsz, ugye?
205 cm magasságomhoz még kicsi is vagy. Szeretem a magas nõket, aki 185+. Viszont az alacsonyakat sem vetem meg! :-) Egyébként el kell ütni viccel, pl: Hogy lettél ilyen magas? Fogason kell aludni...... 34f
örülj neki hogy magas vagy!..magas vagy és vékony...nincs is annál jobb..elveszni egy hosszú vékony lány hosszú vékony combjai közt.nekem is van egy edzõtársam , õ 185 cm magas vékony..õt is zavarja hiába mondom hogy ez csak jó.nem hitt nekem, még akkor se mikor elkezdtem neki udvarolni...szóval légy rá büszke.:)
A 177 cm egyáltalán nem magas. Az egyik barátnõm 185 cm, na látod õ tényleg magas, de te.....Nem emiatt nem találsz magadnak párt az biztos.
http://indavideo.hu/video/Lovely_Complex_-_1_resz_Magyar_szi.. Majd összejössz egy törpikével :D
A kérdező hozzászólása: Igen!!!
A kérdező hozzászólása: És itt mindenkinek szörnyen magasnak számítok....
Hobbitokkal élsz együtt? :D Hol magas a 177cm?
úgy látszik hobbit vagyok a 160 centimmel...:D:D
A kérdező hozzászólása: Örülj neki :)
6: 196 (: Középsulis osztályomban a fiúnépesség 75%a 180 centi felett volt, vagy 4-5 még 190 centi felett is. Egyetemen meg már van nálam is magasabb, viszonylag gyakran a tömegközlekedésen is látok. Ezért nem olyan nagy szám a magasság, több van, mint hinnétek (:
mégis 36 centivel vagy nálam magasabb :D:D nem örülök neki én szeretnék legalább 170 centi lenni.. mert a magasabb lányok szerintem szebbek mint a nagyon picik..:)
A kérdező hozzászólása: Nem mindenki gondolja így.
Egy 177 cm magas csinos lánynál nincsen szebb, nekem is nagyon tetszenek az ekkora lányok és amúgy meg, ne zavarjon, hogy mások piszkálnak, le kell õket tojni nagy ívbõl. Amúgy én pont a te ellentéted vagyok 165cm és fiú, már 22 éves vagyok és minden ismerõsöm magasabb, mint én. De én így érzem jól magamat.

Mivel akadályozzák meg az oldalon, hogy még különbözõ felhasználókkal se lehessen 30 percen belül több kérdést kiírni?

Ellenszer? ;D

Legjobb válasz: Tárolják az utolsó kérdés idejét, és ha ahhoz képest eltelt 30 perc, akkor lehet kérdést írni, és frissítik a legutóbbi kérdés idejét.

Tárolják az utolsó kérdés idejét, és ha ahhoz képest eltelt 30 perc, akkor lehet kérdést írni, és frissítik a legutóbbi kérdés idejét.
A kérdező hozzászólása: De ezt nem a felhasználóhoz társítják, hanem az eszközhöz vagy internetkapcsolathoz. Valahol csak meglehet változtatni az eszköz azonosítóját, hogy ki lehessen ezt játszani.
másik internetkapcsolatot használsz, törlöd a sütiket, esetleg vpn-t is használhatsz

Az erkölcsi okokat kivéve mi akadályozza a tudományt abban, hogy genetikailag felerõsített, "szuper" embereket hozzanak létre katonai célból?

Legjobb válasz: Az áruk. Nagyon drága lenne kitenyészteni egy ilyen "élõlényt" ahhoz képest, meg egyszerûen lelõnék.

Az áruk. Nagyon drága lenne kitenyészteni egy ilyen "élõlényt" ahhoz képest, meg egyszerûen lelõnék.
Mert azóta a hadviselés másutt tart. Nem arról szól, mint a középkorban, hogy mentek a karddal, meg a jatagánnal, és szurkálták meg vágták egymást, hanem a technikai fejlõdés miatt nem járna gyakorlatilag semmilyen elõnnyel. Mire menne egy nehéz páncélos lovas az infrakamerás rakéták, és a radar ellen? (és ez nem is az aktuálisan korszerû technológia, hanem 30 éves legalább... :) )
Meg is teszik, csak nem mondja be a zertéelklubb híradó.
nincs semmi akadálya.
nézd meg az amerika kapitányt! õt már a második világháborúban bevetették az amcsik, és ezért is gyõztek, majd utána összeállt a többi szuper emberrel, hulk, vasember, és thor
Az elmúlt század arra mutat, hogy a technikában (nem a tudományban, a technikában) mûködik egy olyan titáni deviáns erõ, hogy amit meg tud tenni, azt meg is teszi, függetlenül - l. atombomba, és a mérhetetlen károsító atomrobbantások, génmanipulációk és sok olyan, ami mind azt igazolja: a technika (nem a tudomány) kétélû, ambivalens jó is és rossz is. Az erkölcsi féket a tudománynak KELL biztosítani.... különben lehet barátkozni a világvégével..
A kérdező hozzászólása: #3-as, ezt megértem, de a kérdés a másik oldalra vonatkozik...A kérdésem lényege az, hogy a tudomány képes lenne-e erre.Nyilván az, hogy képesek vagyunk valamire nem jelenti azt, hogy meg is kell tenni.
Ez az a téma, ahonnan az erkölcsi megfontolásokat nem szabad kivenni.
A kérdező hozzászólása: De lehetséges egy ilyen "élõlény" kitenyésztése, nem?Szóval...Ha nem lenne ennyire pénz orientált a világ, akkor a fikciókból már valóság lehetne?
Meg lehetne cisnálni, amennyiben rendelkezésedre áll: - elég pénz - némi kísérletezés az emberi klónozáshoz. Amiért nem teszik, az: - mire bevethetõ lesz, eltelik vagy 20 év az indítástól, ami sok idõ. - van elég természetes szaporulat, és a gépek mindig megbízhatóbbak. - élõ organizmusnál felmerül a lojalitás kérdése. Mi van ha úgy dönt, nem harcol - vagy egyenesen átáll? - minden kifejlesztett technológia elõbb-utóbb elterjed másfelé is, így igen hamar ott fogunk állni az önmegsokszorozó Hitlerekkel szemben. (ENNYI az erkölcsi kérdés.) Plusz ezek a klónok elõbb-utóbb szaporodni akarnak majd. És a genetikai diverzitást is csökkentik - ami azt jelenti, egy mennyiségnél könnyen beköszönhet a rokonházasság problémája (az erkölcsi kérdés másik oldala).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!