Találatok a következő kifejezésre: Mi a vezérlés, Hogyan (4 db)

Mi a Desmodromic vezérlés, Hogyan mukodik a DUCATI-k vezérlése?

Legjobb válasz: A szelepet többnyire a szeleprugó zárja vissza, de ha Ducatink oldalán a Desmo felirat virít, akkor az desmodromic, azaz szeleprugó nélküli hengerfejet visel. Ilyenkor a szelephimba villás, és a vezérmûtengely bütyke nem csak kinyitja, de vissza is zárja a szelepet. Elvileg ez a megoldás fordulatszám-állóbb, hiszen gyenge szeleprugó esetén nagy fordulaton a szelep nem tudja a bütyköt lekövetni, ütni fogja a vezérmûtengelyt. A szerkezeti anyagok fejlõdésével azonban már lehet elég erõs szeleprugót gyártani, így a desmo megoldás valószínûleg ki fog halni. Teszi ezt annak ellenére, hogy az ilyen vezérlés teljesítmény-igénye kisebb, azaz egy desmo vezérmûvet könnyebb forgatni, mint a rugós változatot.

A szelepet többnyire a szeleprugó zárja vissza, de ha Ducatink oldalán a Desmo felirat virít, akkor az desmodromic, azaz szeleprugó nélküli hengerfejet visel. Ilyenkor a szelephimba villás, és a vezérmûtengely bütyke nem csak kinyitja, de vissza is zárja a szelepet. Elvileg ez a megoldás fordulatszám-állóbb, hiszen gyenge szeleprugó esetén nagy fordulaton a szelep nem tudja a bütyköt lekövetni, ütni fogja a vezérmûtengelyt. A szerkezeti anyagok fejlõdésével azonban már lehet elég erõs szeleprugót gyártani, így a desmo megoldás valószínûleg ki fog halni. Teszi ezt annak ellenére, hogy az ilyen vezérlés teljesítmény-igénye kisebb, azaz egy desmo vezérmûvet könnyebb forgatni, mint a rugós változatot.
A kihalás még kicsit várat magára. Ugyanis hiába fejlõdtek a szerkezeti anyagok, igazán nagy fordulaton (16.000 fordulat/perc fölött) a rugós vezérlés még mindig nem a legjobb. Egyszerûen elkezd lebegni a rugó (hasonló jelenségek játszódnak le, mint a futómûben, ha gyors egymásutánban keresztbordákat kap), a szelep nem zár tökéletesen. Erre két megoldás kínálkozik: a pneumatikus, illetve a kényszervezérelt rendszer. A kényszervezérelt valamivel egyszerûbb, de a versenysportban egyelõre a pneumatikussal még lépést tud tartani: a motoGP-ben a Ducati Desmoseidici fordulatszma magasabb, mint a pneumatikus vezérlésû blokkoké. Azonban nem várható, hogy más márka utcai vagy versenymotorjain megjelenjen.

Üdv! Mitõl függ, hogy milyen RAM-ot tehetek az alaplapomba? - Illetve, hogy milyen a memória vezérlésem, honnan tudhatom meg?

Az alaplapom: ASUS TeK Computer INC. Modell: P5QPL-AM

Legjobb válasz: Alaplapi foglalattól, fõleg, lsd. google (ASUS P5QPL-AM). Memória vezérlés alatt nem tudom mire gondolsz, de a Dual Channelt legtöbb mai processzor tudja, a maximális üzemfrekvencia pedig a processzortól és az alaplaptól függ.

Alaplapi foglalattól, fõleg, lsd. google (ASUS P5QPL-AM). Memória vezérlés alatt nem tudom mire gondolsz, de a Dual Channelt legtöbb mai processzor tudja, a maximális üzemfrekvencia pedig a processzortól és az alaplaptól függ.
Nekem sima P5Q lapom van és az ddr2-es ram ami ma csillagászati árban van


Autó vásárlás előtt vagyok és a kinézett autónál ott van hogy " Friss nagy szerviz. Komplett vezérlés csere! "mit jelent ez?

a friss nagy szerviz gondolom az olaj ,a szűrők ,vízpumpa stb de mit jelent a" Komplett vezérlés csere!" ?

Legjobb válasz: ja és 1M Ft amit autóra szánok

A kérdező hozzászólása: ja és 1M Ft amit autóra szánok
A komplett vezérlécsere valószínûleg a vezérmûszíj cserét takarja. Ha autókról szeretnél véleményt olvasni akkor az alábbi linket javaslom. Itt találsz bõven véleményt autókról. http://nepitelet.hu/autok/
A vezérléscsere azt jelenti, hogy cserélték a vezérmûszíjat vagy -láncot és mindent mást, amit ezzel együtt kell (szíjfeszítõ görgõ, szíj esetén vízszivattyú, ha a vezérmûszíj hajtja, láncnál lánckerekek). Egyébként az ilyen "frissen szervizelt" autókat mindig érdemes fenntartásokkal kezelni, mert ennek a költségét soha nem lehet érvényesíteni az eladási árban (a 100.000 Ft-os nagyszerviz után nem adhatod 100.000-rel drágábban az autót, mert nem dob annyit az értékén), ezért néha van, hogy a szervizt csak a szervizkönyvbe pecsételik be vagy matricával jelzik a motortérben, de a valóságban nem történik meg.
Peugeot vagy Citroen teljesen mindegy, csak dízel legyen és lehetõleg 1, 9 -es. Mind a két autóban a motor ugyan az. Vezérlés cserérõl, ha tudnak számlát is mutatni és az általad kinézett autó motor számát és karosszéria számát , telefonon elkéred az eladótól, azzal bemész a márka szervizbe (helyileg mindegy melyikbe)és a számok alapján meg tudják neked mondani , hogy valóbban volt e cserélve rajta vezérlés és azt is , hogy mikor.
Így van az elõttem írok jól mondjak vezérlés a szíjat és a feszítõgörgõt a vízpumpát nem de ha azt is kicserélték az neked elõny egyébként tök mindegy melyiket választod de dízel legyen érõk és keveset esznek a benzines lomha es sokat eszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!