Találatok a következő kifejezésre: Mi a vas eredmény a (5 db)

Mivel pótoljam a vasat? Nagyon erõs menstruáció miatt alig 7 az értékem pedig kb.1 hónapja már szedem a Neo-Fero Folgammát és mégis ilyen az eredményem!?

Legjobb válasz: Vasmegkötõ képességed miylen? mert pl én nem tudom megkötni a vasat ezért vagyok vashiányos, és ezzel nem tudnak mit tenni az orvosok :(

Vasmegkötõ képességed miylen? mert pl én nem tudom megkötni a vasat ezért vagyok vashiányos, és ezzel nem tudnak mit tenni az orvosok :(
Vasat tudsz pótolni sokfajta zöldséggel pl. céklával. Vagy vannak a patikákban kapható pezsgõtabletták azok nekem segítettek ami vasat és folsavat is tartalmazott, vagy vannak homeopátiás "szerek" amik szintén nem drágák ilyenek a Schüssler sók amik közül neked a ferrum phosphoricumot kell keresned a patikusok tudni fogják :) Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Ha gond van a vasfelszívódással, mindegy, hogy mit szedsz szájon keresztül, mert egyszerûen nem szívódik fel a gyomrodból. Ilyenkor, ha már nagy a vashiány vénásan adnak vasat.
Hát ez elég kevés infó, mert kihagytad, mennyi volt, amikor elkezdted szedni. Ha például 3-ról indultál, akkor nagyon is jó az eredmény. Vastabletta mellett NE szedj már forrásból vasat - a vény nélküli készítményekben amúgy is gyakorlatilag nulla a tartalom, a hatékonysága még kevesebb. :D Növényekbõl szintén alig hasznosul valami, a húsfélékbõl több (olvass utána a hem és nem hem vasnak). Fontos, hogy a gyógyszert a tájékoztató szerint szedd - semmi tejtermék elõtte-utána pár óráig, kerüld a koffeint (lehetõleg abszolút, de ha nem megy kávé, tea, kóla nélkül az élet, akkor itt is legyen pár óra szünet), mert ezek gátolják a felszívódást, és a vasat lehetõleg narancslével és egy lassan felszívódó C-vitamin tablettával vedd be (ajánlom a Cetebét, drága, de hatásos). A vérzésed pedig semmiképp nem normális, ha ilyen erõs, ameddig ezt nem kezelteted, nem lesz nagy változás. Ha egy orvos rálegyint, keress fel másikat. Aki pedig hiába szedi a vasat, mert SEMMI változás hónapok után se, az vizsgáltassa ki magát lisztérzékenységre, általában az az ok, vagy egyéb komoly bélrendszeri probléma.

33 hetes km vagyok a 3. babámmal. Semmi problémám nincs. Ma is csak annyi hogy a védőnőm szolt tegnap hogy a vérvételemnek az a az eredménye hogy kevés a vas a szervezetemben. Mivel a dokimmal nem tudok beszélni, vettem a patikába. Rosszul tettem?

Tegnap 2x,ma 1x vettem be és délel?tt rosszul lettem.Heves szívdobogás,magas pulzus(110).A véd?n?m azt mondta hogy ne szedjem amíg nem beszéltem a dokimmal(majd hétf?n tudok csak).Nem valoszín? hogy ett?l de ki tudja.Egész nap csak fekszem már amennyire ezt 2 gyerek mellett lehet mert ha felkelek egyb?l a torkomba dobog a szívem.aAz is lehet hogy csak nyomja valamimet mert nagy babát mond a dokim.Ti mit tennétek még a pihenésen kívül?

Legjobb válasz: Szia!én a helyedben nem szedném a vasat hétfõig nehogy gond legyen,de nem hiszem hogy attól vagy rosszul,ha maradnak a tüneteid akkor menj be a kórházba és nézzenek rád.Lehet hogy csak az idõtõl vagy rosszul de lehet más oka is.Várnyomásod rendben van,csak a pulzusod magas?Tudom hogy 2 gyerkõc mellett nehéz még pisilni is elmenni:)vigyázz magatokra! üdv egy 38 hetes 2 gyerekes anyuka

Szia!én a helyedben nem szedném a vasat hétfõig nehogy gond legyen, de nem hiszem hogy attól vagy rosszul, ha maradnak a tüneteid akkor menj be a kórházba és nézzenek rád.Lehet hogy csak az idõtõl vagy rosszul de lehet más oka is.Várnyomásod rendben van, csak a pulzusod magas?Tudom hogy 2 gyerkõc mellett nehéz még pisilni is elmenni:) vigyázz magatokra! üdv egy 38 hetes 2 gyerekes anyuka
Sztem is az idõtõl van.Én ugyan nem várok babát, de nekem is a torkomban dobogott a szívem(tegnap), és ma is éreztem, h elgyengülõk, azt gondoltam kezdõdik elõröl az egész.Pihenj, mást nem tehetsz.2 gyerekes anyuka
Nyugodtan szedhetsz vasat, ugyis azt fog felirni mert nagyon fontos.Ilyen mellekhatasa nincs ugyhogy a front miatt vagy egyeb miatt volt a szivdobogas
Szia!Én ugyan így vagyok 3. baba vas hiány és tegnap én is nagyon rosszul voltam.Szerintem várd meg a dokid véleményét a vassal kapcsolatosan amúgy nem hiszem hogy attól lenne.Egyszerûen ez az idõ.Ennyi.Tudom hogy nagyon nehéz két gyerek melett pihenni de próbáld meg.Ennél többet most nem tehetsz.Én ilyenkor mindig berakok egy mesét a kicsiknek ami leköti õket amíg én regenerálódom.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, lányok a gyors válaszokat.Én is úgy gondolom hogy nem a vas tablettától van de inkább nem szedem.Szerintem is ez az idõ teszi.A kórház ahol szülni fogok 70km (Szeged), így ha nem muszáj nem "rohangásznék"be feleslegesen.Persze az egészségünket sem fogom veszélyeztetni.De jó lenne itthon tölteni még ezt a pár hetet és csak szülni menni mint a lányoknál.Miattuk mondom nem magam miatt mert nagyon anyásak.Kösz még egyszer vigyázzon mindenki magára.34h

Mi a jó vas eredmény a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Hemoglobin 120-160 g/l között jó!

Hemoglobin 120-160 g/l között jó!
Az én lapomon az van, hogy a vas értéke 9 és 27 között normális.
Hemoglobin 120 folott jo. 100-120 kozott (foleg a terhesseg vege fele) meg elfogadhato, 100 alatti ertekkel vigyazni kell es vasat szedni. Nem irod hanyadik hetben vagy.. nalunk (kulfoldon) 4 hetente nezik a hemoglobint, nem is tudtam, hogy otthon is merik. 37 hetes kismama
véreshurka! nem vicc!
Tisztában vagyok vele, hogy nem nevelés kérdése, ne is gondold, hogy bárki hibáztat! Inkább együttérzek, bár nálunk a gyógyszerbevétel szerencsére nem gond (amíg szirup formában van), de a válogatság azért bizonyos szinten nálunk is megvan. A kúpra nem is gondoltam, de milyen igaz! Javulást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon nehéz eset a kisfiam és hidd el nem nevelés kérdése.Nagyon válogatós és ezen sajnos hiába próbálkozok változtatni nem megy:(ha kell képes inkább kihányni legyen az bármi olyan dolog, mit nem szeret.Gyógyszert nem sokat látott még , enni meg fõleg.Ha lázas akkor a kúp, mióta megszületett kétszer kapott szurit, persze azt is csak azért mert szájonát nem ette meg.Csak vízet iszik , így még arra sincs lehetõségem hogy belecsempésszem.
Elsõ vagyok - és ha lázcsillapítót kell szednie vagy antibiiotikumot, azt hogy oldod meg? Mármint vannak esetek, hogy muszáj bevenni a gyógyszert, akkor ilyenkor intravénásat kap? Nem piszkálás, tényleg, csak kíváncsiság.
16, 24-es vagyok. a céklát úgy szoktam hogy feldarabolom mint a krumplit és odateszem fõni. aztán 10 perc után teszem bele a krumplit. majd egy újabb 10-15 perc és mikor megfõ a krumpli a céklának is elég, az nem lesz puha. én összeturmixolom a kettõt és úgy adom a husihoz. hátha tetszene a fiadnak a színe :) vagy pl. májat rántsd ki mintha hús lenne. javulást nektek :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!Bár csak megenne ezekbõl a kisfiam valamit is!:(
ez tényleg csak az alsó határ. lányom mégcsak 1, 5 éves de 3 hónapos korától kapta a maltofer cseppet. abbahagyhattuk 15 hónaposan de sajnos tegnap megint rossz lett az eredménye 6-os. legutóbb 12-es volt akkor mondták még egy hónapig kapja a cseppeket. akkor lett 16 és másfél hónap alatt ment le 6-ra :( igaz õ koraszülött, és vért is kapott 7 hetesen. amit tehetsz: sóska, spenót, máj, cékla, vöröshús. ezeket csinálhatod neki de mindegyikbõl csak egyszer egy héten. vagy van a gránátalma lé, de az igazán savanyú, bár lehet teába jó lenne neki.
A kérdező hozzászólása: Skarlátja volt a doktornõ szerint, majd valami allergia, mit még ma sem tudjuk mi az, a bõre viszketett és durva tapintású volt.Ekkor lett az elsõ vérvétel, nem lett jó az eredmény, gyulladás volt a szervezetéban, majd két hét múlva egy újabb vérvétel, most meg a vas a bûnös:(
Ha a természetes gyógymódokat szereted, akkor darálj le egy kis mákot, piríts meg enyhén, ugyanannyi szezámmagot, és keverd össze mézzel, ízlés szerinti keménységûre. Ezt tedd hûtõbe és mindennap egy kávéskanállal adj neki. Nekünk ez vált be a vaspótlók, elõször a Ferro kid, utána a maltofer nem. Javítottak a vérképén, de nem hozták helyre. Nálunk egyébként az utolsó elõttem kérdezõnek az étvágytalanság, sápadt bõr volt a tünet.
Én azt szeretném kérdezni milyen tüneteitek voltak hogy vashiányra miatt csináltattatok vérvételt?
Az én lányom Maltofer szirupot eszik. Ez vény köteles, de gondolom a háziorvos felírja ha kéred. Vaníliás íze van, a lányom szereti. Próbáljátok meg. Nekünk hamar rendbe hozta az értékét. Hátha nektek is beválik.
A kérdező hozzászólása: Csak vizet iszik!Most van valamilyen homeapátiás golyocska, azzal próbálkozok, de gyógyszer az semmiképp.Nem fogadja el, ha erõsakkal közelednék, szerintem képes lenne arra is hogy kihánnya:(Nagyon szomorú vagyok , mert nem találom a megoldást!De köszönöm segítséged!:)
Értem, ez nagyjából az alsó határ, tehát még belefér, szerintem, ha picit most figyelgeted, hogy olyan ételeket kapjon, amelyeknek elégséges a vastartalma, akkor nem lesz baj. Figyelgessétek azért az értékeit, meg ha fáradékonyabbá kezdene válni, akkor ismét nézessétek, de esetleg kipróbálhatsz cseppentõs vitaminokat is, ezt gyógyszertárban kell megérdeklõdni, azt bele tudod csempészni a teába is! :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos a véreshurkát nem eszi meg:(és még tudni kell róla hogy nagyon válogatós.Sok dolog miben vas van , meg sem enné:(Zõldségek, fõzelékek, máj egyiket sem eszi.Húst is nagyon ritkán:(((
A kérdező hozzászólása: Vas:8.2 umo1/1.Köszönöm a segítséget!
nézd, ezt gugliztam neked: http://felicitasz.blog.hu/2010/02/23/etelek_vashiany_ellen esetleg, ha leírnád, hogy mennyi az értéke pontosan, akkor még tudnék segíteni! :)
mi ezt adtuk a fiamnak.. (jutalomként) gumicukorként õ se fogadott el semmit http://www.drlenkei.hu/component/page, shop.product_details/f..
Próbáld rozsdaoldóval. (bár nem tudom, hogy domestos után még használ-e...)
Hát azzal nem is fog kijönni! Ilyenkor és egyéb nagyon makacs szennyezõdés eltávolítására használj benzint, foltbenzint!
A kérdező hozzászólása: Egy másik oldalon megkaptam a választ!!!! Citromot kell beledörzsölni!! ÉS MÛKÖDIK!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!