Találatok a következő kifejezésre: Mi a van a fekete (419 db)

Na most akkor mi is van a fekete-fehér ruha betiltásával?

Olvastam, hogy be akarják tiltani, a nyilvános rendezvényeken a gárdisták ruhájára-fekete fehér vagyis "ünnepl?s"-emlékeztet? megjelenést. Most akkor mi is van? Ha pl. állásinterjúra vagy ünnepre fehér ingben és fekete nadrágban megyek és elkap a rend?r megbüntethet?

Legjobb válasz: Aha, és a kokárdát tûzõknek életfogytiglan jár, a "magyar vagyok" hangsort kiejtõknek pedig sorban eltörik az ujjait. Ja, nem, tévedtem. Ahogy te is. Szerinted egytagú csapat X egyenruhában kimeríti a mesebeli félelemkeltéses vád megalapozott gyanúját? Közben meg a svédek 20000 alatt szabadon használják önkiszolgálónak a portádat? Ne már.

Aha, és a kokárdát tûzõknek életfogytiglan jár, a "magyar vagyok" hangsort kiejtõknek pedig sorban eltörik az ujjait. Ja, nem, tévedtem. Ahogy te is. Szerinted egytagú csapat X egyenruhában kimeríti a mesebeli félelemkeltéses vád megalapozott gyanúját? Közben meg a svédek 20000 alatt szabadon használják önkiszolgálónak a portádat? Ne már.
Ünneplõs ruhába nem büntethet meg téged.
Már megtörtént. Hétfõtõl, aki betiltott szervezet egyen- vagy formaruháját, vagy arra emlékeztetõ ruhát hord, szabálysértést követ el, és 50 000 Ft-ig terjedõ pénzbüntetéssel sújtható. Mivel a rendõrségnek kötelessége a szabálysértések megakadályozása, intézkedniük is kell minden gárdaruhás ellen.

Mi van a fekete lyukban?

Miért nyel el mindent?

Legjobb válasz: Egy kiégett csillag gravitációja hatására összeroppan, innen indul el a fekete lyukká válás folyamata. A fekete lyuk óriási gravitációval rendelkezik, elnyeli a fényt, az esetlegesen hozzákerülõ tárgyakat. A befelé zuhanás folyamata uán elér egy olyan pontot, ahol, már a középpontjához képest is beljebb zuhan, ilyenkor jönnek létre a féreglyukak. Ami a tudomány állítása szerint átjáró két univerzum között. Egy fantáziautazást tehetsz a fekete lyuk belsejébe itt: http://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/modules... majd a Begin your voyage gombra kattintasz és kiválasztod az uticélt.

A fekete lyuk valójában egy gravitációs gömb. Ha valami a gravitációs terébe kerül az azonnal lebomlik, ez Az a sok kör szerû szines 'izé' ami kürölütte van.
Egy kiégett csillag gravitációja hatására összeroppan, innen indul el a fekete lyukká válás folyamata. A fekete lyuk óriási gravitációval rendelkezik, elnyeli a fényt, az esetlegesen hozzákerülõ tárgyakat. A befelé zuhanás folyamata uán elér egy olyan pontot, ahol, már a középpontjához képest is beljebb zuhan, ilyenkor jönnek létre a féreglyukak. Ami a tudomány állítása szerint átjáró két univerzum között. Egy fantáziautazást tehetsz a fekete lyuk belsejébe itt: http://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/modules... majd a Begin your voyage gombra kattintasz és kiválasztod az uticélt.
A helyzet az, hogy a fekete lyuk méretétõl függ, hogy elpusztulsz- e ha megközelíted vagy "átlépsz" az eseményhorizonton. Persze elõbb- utóbb széttép. A gravitácó árapály jelensége az ami széttépheti az anyagot, de ha kellõen nagy a fekete lyuk , akkor az árapály csak akkor erõsödik fel, ha már nagyon megközelítetted a szingularitást. Példáúl szupermasszív fekete lyukak esetén.
Nem csak egyet - már jó párat ismernek (azokon kívül, ahol tudják, hogy ott kell lennie, de még nem figyelték meg). Általában ahol egy kettõs csillag egyik tagja fekete lyuk, ott remekül lehet látni, ahogy ahogy az izzó anyagot elszipkázza a társától. Van olyan csillag, amit már szét is szedett így a párja (szétesett a csillag, és leállt a fúzió benne).
Így igaz, nem nyel el semmit....hanem lebontja. Ha elnyelné akkor jöhetne a kérdés? vajon hova tünik? ..Nos erre lenetne az a válasz, hogy a fekete lyuk a féregjárat(téridõ görbület) bejárata, aminek a másik végén fehérlyuk van, ami a feketelyuk ellentéte (innen minden távozik)
Pontosan a legnagyobb fizikusok se tudják. Nagyon kicsi térfogatba rengeteg részecske sûrûsödik össze, ezért olyan nagy a tömegvonzásuk, hogy még a fényt is képesek magukhoz vonzani. Amiket odavonzanak magukhoz, nem tûnnek el, csak mivel nem jut ki onnan a fény nem lehet többé látni õket.
Ez jó kérdés és engem is érdekelne a pontos válasz. Annyit tudok róla, hogy rettenetesen nagy erõvel szippant be dolgokat. Pl: csillagokat, meteorokat, kisebb bolygókat, és azok soha nem kerülnek elõ, de hogy hova tûnnek az is jó kérdés..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az igaz hogy most találtak egyet a Tejúton?
jól szóltak jóval elõttem. a gravitáció a világon mindenhol ugyan olyan erõs. a mértéke függ a sûrûségtõl is, és a fekete lyuk egy roppant kis helyre koncentrált bolygó, ezért az egységnyi felületére jutó gravitációs erõ felfoghatatlanul nagy. ez az oka, hogy mindent elnyel. ami oda bekerül, az (nagy valósínûséggel) megszûnik létezni. a nagy gravitáció a téridõt is "átszakítja". Kijutni pedig azért nem lehet, mert a gravitáció még a fénynél is nagyobb úr, nem engedi el magától, és mivel az általunk ismert leggyorsabb dolog a fény, és az sem tud kijutni, elveszik annak is az esélye hogy bári más kijusson. persze régen az elsõ gõzmozdonyt is kinevették, lehetetlennek tartották...
Talán maga az "isteni jelenlét" van benne. A tökéletes semmi, ami minden relatív tartamcsomagot elnyel. Abszolút tartamcsomag pedig nem létezik (mert ha létezne, nem lehetne tökéletes). Létezés és tökéletesség egymást kizáró fogalmak.

Mi van a fekete lyukon belül?

Olvastam már olyat hogy semmi, csak végtelen tér, olyat is hogy galaxis helyezkedik el benne, no de szerintetek melyik a legelképzelhetőbb?

Legjobb válasz: Szingularitás van benne. Minden anyag, ami belekerül, nulla térfogatúra zsugorodik össze, a sûrûsége végtelen lesz. 21:41: ez így viccesnek tûnhet, azonban nemrég megjelent egy cikk, mely szerint a mi 3D világegyetemünk egy 4 dimenziós fekete lyuk eseményhorizontjában van.

Anyag. Sok-sok-sok-sok-sok anyag. Nagyon-nagyon-nagyon pici helyre összepréselve :D
Szingularitás van benne. Minden anyag, ami belekerül, nulla térfogatúra zsugorodik össze, a sûrûsége végtelen lesz. 21:41: ez így viccesnek tûnhet, azonban nemrég megjelent egy cikk, mely szerint a mi 3D világegyetemünk egy 4 dimenziós fekete lyuk eseményhorizontjában van.
Nem galaxis helyezkedik el benne, hanem a galaxis közepén (is) van egy fekete lyuk. Hogy mi van benne? Jó kérdés. A tudósok sem tudják, csak találgatnak, hiszen még sosem láttak fekete lyukat. Sajnos a tudományban minden úgy kezdõdik, hogy "lehet", "talán", "elképzelhetõ"...
Az, hogy galaxis helyezkedik el benne ugyanannyit jelent, mint ha azt mondanám, hogy egy plüssnyuszi van benne.
Szerintem rózsaszín. Azért írnak még ide a kérdezõnél is értelmesebb emberek.
Menj el aszt nézd meg :) Azt mondják tudós emberek hogy semmi, azért fekete lyuk. Amúgy lehet nem is fekete hanem kék.
Nos, anyag biztos hogy nincs. Mármint az, amit mi anyagnak hívunk. Aminek tér- és idõbeli kiterjedése van, atommagokból és elektronokból épül fel. Na ez tutira nincs odabent. Hogy vajon legalább nukleonok egyben vannak-e odabent? Valószínûleg az sem. Hogy azt, ami ott bent van, tömeggel rendelkezik, de kiterjedéssel, szerkezettel térben-idõben nem (vagy fene tudja?), minek nevezzük, hát az jó kérdés. Valami olyasmi talán, ami a tömeg és energia közti meghatározatlan átmenet, vagy egyik sem, vagy mindkettõ egyszerre? Erre a mai fizika még csak elméletekkel tud válaszolni.
A semmi és a semmit nem tudunk két merõben más eredmény. A fekete lyukban nem "semmi" van, hanem "nem tudjuk" mi van benne, csak feltételezzük. A feltételezésünk azért elég jó, de nem bizonyosság. Ennek pedig az az egyszerû oka, hogy a fekete lyuk a definíció szerint az a térrész, ahonnan nem jön ki információ. Köznapian fogalmazva, a gravitációs ereje még a foton szabadulását sem teszi lehetõvé belõle. Emiatt azt feltételezzük, hogy nagyon nagy tömegû anyag van nagyon kis térrészben. Ez pedig a gravitációs erõ képletébõl következik, innen pedig a többi már matematika.
"Mi van a fekete lyukon belül?" Cirmos kiscicák! Azt hiszem ez a válasz is legalább olyan tudományos, mint elõzõ válaszok 9o%a. :D
Viszont nekem (is) van egy elképzelésem vagy elméletem, hogy mi lehet a feketelyukban. Én úgy képzelem el, hogy a feketelyuk közepétõl egy másik tér kezdõdik el önmagába, ami valójában a "másik oldalon" tágul (ugyanúgy, mint a mi univerzumunk), és ezért tud a feketelyuk annyi anyagot magába beszívni, mert azok az anyagok abban térben jelennek meg. Ezt magamban csak úgy nevezem, hogy "mínusz tér". Kicsit bonyolult lehet elsõre és talán nehéz lehet megérteni, de ha már valaki ráérez a mondandóm lényegére, akkor úgy gondolom, hogy ezt egy logikus elgondolásnak fogja találni.
*megválaszolásához
Sajnos, egyelõre az eddig összegyûjtött ismeretanyagunk kevésnek bizonyul ennek és az ehhez hasonlóan bonyolult kérdések (biztos) megválasztásához.
Hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni a fekete lyukakat, mert ahol kicsit bizonytalanak vagyunk, oda bele szeretünk képzelni mindenfélét :) De azért elég sok ismeretünk van a fekete lyukakról. Ezek nagy, de nem példa nélküli tömegû (kivételt képeznek a szupermasszív fekete lyukak), nagyon nagy sebességgel forgó objektumok, melyek csillagok összeomlásával keletkeznek. Ergo bennük, az eseményhorizonton belül az "anyacsillag" anyagmaradványa, illetve a beszippantott csillagok, bolygók anyaga van. A többi már a tudományos képzelgés világa, de engem is érdekel, csak ezek már nem tények :)
Jó kérdés.. nem tudom :D
galaxis helyezkedik el benne :DDDDDD
Semmi.
Egy olyan hatalmas tér amelynek olyan vonzása van hogy még a fény sem képes belõle kijönni :D
Féregjárat egy másik univerzumba! :D
Aki az elsõ kommentemet lepontozta annak megsúgnám, hogy csak szarkazmus volt a kérdezõ kijelentésén, hogy ezt olvasta. Ha ezt nem ismerted fel akkor neked sincs több eszed.


Véleményetek szerint mi van a fekete lyuk mögött?

kár, h nincs hozzá kategória.. :/

Legjobb válasz: a fekete lyukak nem egy síkban, hanem a térben vannak. és körülötte ûr van.

a fekete lyukak nem egy síkban, hanem a térben vannak. és körülötte ûr van.
Szerintem a kismanók országa. De nem szabad odamenned, mert akkor elpusztítják a világunkat.
A fekete lyuk valójában nem lyuk. hanem egy nagy méretû csillag amely elpusztult és nem bocsájt ki semmilyen fényt és energiát így fekete és lyuknak látszik de hatalmas a tömegvonzása ezáltal minden ami a közelébe kerül magához vonza.

SŰÜRGÕÕS! Hány része van a Fekete bárány trilógiának? És mik a címei?

Legjobb válasz: Fekete bárány, Fehér farkas, Farkashalál.

Fekete bárány, Fehér farkas, Farkashalál.
duó = 2 trió = 3
Az egyik kérdésedet már meg is válaszoltad, elég egyértelmû hogy a trilógiának 3 része van :)
A kérdező hozzászólása: Erre még nem is jöttem rá..De jó tudni:) akkor ha trilógiáról lesz szó akkor tudom hogy három részes:)

Eredeti hajam szőkés-barna most lenövőben van a fekete mivel már olyan szinten hullik a hajam hogy nagyon:S Jön a suli mit csináljak? Milyenre fessem mert így nagyon csúnya ahogy nő le!

Tudtok vmit ami meggátolja a haj hullását???

Legjobb válasz: Menj el fodrászhoz, ne házilag próbálkozz. Gondolom nem volt túl jó minõségû a festék és azért hullik. Ha abbahagyod a feketére festést valószínûleg hullani sem fog.

Menj el fodrászhoz, ne házilag próbálkozz. Gondolom nem volt túl jó minõségû a festék és azért hullik. Ha abbahagyod a feketére festést valószínûleg hullani sem fog.
A kérdező hozzászólása: 4 éve Palettével festem...vis festettem! mindig ugyanazt használtam!
Aaaam...Hajhullas ellen nagyon jo a gerovital plant.Szerintem minden patikaban megtalalhato.Eredetileg roman termek es nagyon jo a hajhullas ellen.Nekem bevalt.Minden hajmosas utan hasznald.1-2 honapba telik mig latszik az eredmeny de megeri.

Mi baja van a LoLskin programnak, ha teljesen fekete megnyitás után?

Letöltöm, telepítem, mindent úgy csinálok, ahogy a videókon van, és mégis, mikor megnyitom, fekete, championt se tudok kiválasztani, és képen se jönnek be..? Habár, annyi gond van nálam, hogy mikor a frissítés után kiírja, hogy újra nyissam meg, nekem egyből a programot nyitja meg, nem kérdi meg, hogy gova akarom tenni, vagy valami ilyesmi.. Zavaros, de nagyon jó program, és bosszant hogy nem működik. Valaki segítene? :/

Legjobb válasz: Sajnos ez megesik. Valami clientVSprogram hiba. Nekem csak a játék teljes újrarakása után sose mûködtet rendesen. Eleinte vicces, de késõbb már nem éri meg!

Sajnos ez megesik. Valami clientVSprogram hiba. Nekem csak a játék teljes újrarakása után sose mûködtet rendesen. Eleinte vicces, de késõbb már nem éri meg!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!