Találatok a következő kifejezésre: Mi a vagy mi a jobb, (1607 db)

4 hónapos a kisfiam. Mi a jobb neki, ha az apja nélkül nő fel, vagy ha együtt maradunk, de állandóan veszekszünk?

Egyszer?en nem érti meg a férjem, hogy neki is változnia kell és le kell mondania néhány dologról. Õ úgy gondolja, hogy csak nekem kell változtatnom a baba miatt. Teljesen ki vagyok már borulva, mert mióta megszültem még egyetlen napot sem töltött velünk!!! Ráadásul elvártam volna, hogy legalább a Karácsonyt velünk töltse, de inkább a haverokhoz ment inni és kártyázni, ráadásul itthon sem aludt! 29 éves, szóval már nem fiatal, és pont ? akarta annyira a babát! Állandóan azzal takarózik, hogy mennyi pénzt rak le az asztalra, és hogy miért nem érem be azzal? De van egy mondás is: "A pénz nem boldogít!" Nem tudom mit tegyek, de úgy érzem jobb már nem lesz a kapcsolatunk, s?t egyre csak mérgesedik.

Legjobb válasz: Hát én ebben a helyzetben elcipelném egy párterápiára, amennyiben hajlandó rá, mert ott egy harmadik személy "beszéltet" ki mindkettõtöket. Egy barátnõmnek ez segített, mert a pszichológus nõci rámutatott arra,miért és hogyan jutottak idáig. Aztán ha ez nem válik be és nem változik semmi, jobb ha egyedül (esetleg szülõk, barátok segítségével) neveled fel a gyerekedet, mert totál kikészülsz és a gyerek érzi a feszültséget. És elveszíted az esélyed arra is, hogy egy normális férfival megismerkedj (mert gyerekkel is lehet, nehezebb, de van esély rá hogy boldog legyél). Vagy ha módodban áll, költözzetek el egy idõre a bébivel, hátha ráeszmél kedves apuka,hogy ha nincs hova hazamenni, meg nem várja senki otthon, akkor nem annyira "izgi" csavarogni se... Drukkolok nektek!!

Hát én ebben a helyzetben elcipelném egy párterápiára, amennyiben hajlandó rá, mert ott egy harmadik személy "beszéltet" ki mindkettõtöket. Egy barátnõmnek ez segített, mert a pszichológus nõci rámutatott arra, miért és hogyan jutottak idáig. Aztán ha ez nem válik be és nem változik semmi, jobb ha egyedül (esetleg szülõk, barátok segítségével) neveled fel a gyerekedet, mert totál kikészülsz és a gyerek érzi a feszültséget. És elveszíted az esélyed arra is, hogy egy normális férfival megismerkedj (mert gyerekkel is lehet, nehezebb, de van esély rá hogy boldog legyél). Vagy ha módodban áll, költözzetek el egy idõre a bébivel, hátha ráeszmél kedves apuka, hogy ha nincs hova hazamenni, meg nem várja senki otthon, akkor nem annyira "izgi" csavarogni se... Drukkolok nektek!!
Nálunk hasonló volt a helyzet, bár nem ment el a haverokkal és mindig itthon aludt a férjem. Szereti is nagyon a pöntyöt, de elég sokszor ült a számítógép elõtt, mondván, hogy dolgozik, ez igaz is, csak mióta meglett a baba elég sokat ült a gépnél, a házimunkában vagy másban meg nem vette ki a részét. Igazából minden úgy volt, mint baba elõtt. A férjem is azt mondta, hogy most neki kell eltartania a családot. Megmondtam a férjemnek, hogy nekem nem a pénz kell, hanem az Apa, a férj, akivel közösen vállaltuk a babát. Megbeszéltük (illetve vita is volt rendesen), hogy ez így nekem nem jó. Vagy így marad a helyzet és akkor hétvégi apuka lesz vagy kicsit változtat... Hangsúlyoztam neki, hogy nekem õ kell, nem a pénz. Megértette. Vannak férfiak, akik nem tudják kezelni ezt az új helyzetet, nem tudják, hogy mit tudnak vagy hogyan segíteni. (Másod vagy sokadrangúnak érzik magukat, nálunk még az alvásom is elõrébb volt nála az elsõ hetekben.) Szerencsére nálunk ez volt a szitu és nem a baba iránti érdektelenség. Kevesebbet foglalkoztam vele, mint a babával és ez zavarta kicsit. Sztem vond be az apukát a baba körüli teendõkbe csináljátok együtt a fürdetést vagy csak add a kezébe, hogy most szeretnél egy teát, szendvicset csinálni magadnak. Vagy simán szeretnél elmenni fürdeni. Vagy ha letetted a kicsit aludni, akkor egyszerûen öleld át a párod egy kicsit. Én például megkértem, hogy teregessen ki, mert éppen pelenkáztam vagy etettem a manót. Lehet, nem tudja, hogy mit tegyen, mondd neki, kérdezd meg, hogy tudna-e kicsit segíteni. Vigye ki a szemetet vagy Te kiviszed a szemetet csak fogja meg a picit. Engedd, had válasszon õ a feladatok közül és meglátod, hogy bekapcsolódik. Nekünk sikerült ezt megbeszélni, megmondtam, hogy szükségem van legfõképpen rá, mint férj és mint apa is, és a segítségére is szükségem van, hisz együtt vállaltuk a babót. Remélem tudtam segíteni vagy ötletet adni. Békés Karácsonyt és jó babázást. :)
Annyival egészíteném ki az elõttem szólókat, hogy inkább apa nélkül nõjjön fel semmint hogy egy feszült légkörben. El tudnak nagyon fajulni a dolgok, tetlegesség stb... Ez nem normális család modell. Én apa nélkül nõttem fel és soh nemhiányzott még egy másodpercre sem! És nyugodt boldog gyerekkorom volt. És egyébként is lehet hogy találsz egy normális férfit aki a gyerekeddel együtt elfogad és szeret. Akkor meg õt fogja apjának tekinteni a kisbabád. Szóval kitartás. Zongorázz végig minden lehetõséget és ha semmi sem vezet jóra akkor hagy el ezt az embert. Sok boldogságot és nyugalmat kívánok nektek.
Szia! Nekem pont ilyen az apám, és azt kívánom, bárcsak apa nélkül nõttem volna föl. Állati sokat veszekedtek anyuék, de az anyagi biztonság miatt vele maradt, persze apu sosem változott meg... Szerintem a gyereknek jobb apa nélkül fölnõni, mint egy rossz apával... Persze ezt te döntöd el, de azt ne felejtsd el, hogy a babátokban minden veszekedés nyomot hagy....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok. Pszichológushoz biztosan nem tudom elrángatni, nem az a típus. Bevonni a baba körüli teendõkbe sem sikerült, próbáltam azt is. Esténként próbálkoztam az odabújással is, de nem igényli, mindig "fáradt". Úgy érzem már nem tudok többet tenni érte, betelt a pohár. :(
Te inkább semilyet. Úgy is csak buknál rajta.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy sok minden lerí a kérdésemrõl, de nem vagyok bunkó! Lehet hogy nincs diplomám, de valahogy megszeretnék élni, az utolsóknak nagyon köszönöm. Ha részletesebben leírnátok(hülye vagyok az ilyenekhez nagyon, de valamit kel kezdenem mert takarító vagyok iskolában és kevés) azt nagyon megköszönném. És olyasmi takarító vállalkozásra gondoltam hogy lépcsõházakat takarítanánk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Valószínûleg nem is neked szólt, hogy rosszindulatú vagy, a bt/kft vagy mi a jobb szerepelt még a kérdésben, bár nem csak erre válaszoltam, hanem másoknak is! Én is tapasztalatból mondom amit mondok! Én egyéni vállalkozó vagyok, én ennyit fizetek adóba, örülnék, ha neki is ennyit kellene fizetnie, sõt mindenki megérdemelné, el kell menni a választásra, erre csak ennyit tudok mondani és nem a két sztár fõ jelölt között kell játszani a ping pong labda szerepét! Bár ez már nem a kérdéshez tartozik.. KATA adózás jobb lehet, vagy kisadózónak lenni, bár erre nemigen lesz kereslet otthon ez is tény, de ha nagyon akarja, akkor pozitív lesz az eredmény, csak rugalmasnak kell lennie és országot kell váltani, ha kell!
a kérdésben bt Kft. szerepelt. Itt kell könyvelõ, és mivel fõállás kell járulékot fizetni. A realitás, tapasztalat nem egyenlõ a rosszindulattal.
Kedves utolsó, ez csak magyar felfogás, simán alkalmaznak egy kezdõ "céget" is, sõt általában precízebb munkát is végeznek.. Nincs járulék.. Havi 3600Ft, ez nem pénz.. könyvelõ, minek? Felesleges. Összeadni kivonni feltételezem, hogy tud.
Igen és a járulékot a szomszéd fizeti és ha már belejött a könyvelõt is. Elkezdeni lehet, csak nyereségesen üzemeltetni az a nehéz. Tudod mért nem kötnek kis induló céggel üzletet? Nem akarnak 4 hónap után másik céget keresni a takarításra, idõ és pénz veszteség.
Attól függ hol akarja a takarítói céget.. Igenis kicsibõl is el lehet indulni, lásd google! Nem kell e negatívizmus és nem érdekel, hogy lepontoztok! 50ezer Ft-ból is el lehet indulni egy takarítói cég esetében, a vállalkozás kiváltásához sem kell sok pénz, havi 3600Ft-ot kell fizetni havonta, a többit a nyereség után, 3.5 millió Ft-ig adómentesség van!
Jól utána néztél egy vállalkozás indításának. Bármennyire is hihetetlen a takarító vállalkozáshoz is végzettség kell, és eszközök, gépek, ami nem egy lapátból meg egy partvisból áll.
Inkább ne tedd kedves elõzõ. Még a végén te is meg kapod a kérdezõtõl hogy nem vagy ép elméjû...
Osztom az elsõt! Semmit se tudunk rólad, mégis hogyan adjunk tanácsot?
Mi számít nálad ép elméjû válasznak? Az aki kitalálja neked hogy a semmibõl hogy építs fel egy jól mûködõ vállalkozást. Térj már egy kicsit magadhoz, a kérdésbõl lerí hogy 0 a kompetenciád bármilyen jellegû vállalkozás indításához, futtatásához.
Jelentkezzél a fiatal vállalkozók támogató programban. ott elõször tanítanak aztán adnak 3-6 millió forintot elbukni. Ha nem tudod megtalálni a programot, ne vállalkozz!
Tavaly óta kell a takarító vállalkozáshoz is takarító gép kezelés tanfolyam. Ez esetben egy okj-s tanfolyam. Kft-hez van 3 milliód? Szerintem nincs. Pénz nélkül nincs vállalkozás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tapintatos és a bunkó választ! Valaki épelméjû választ tud adni???
Temetkezési vállalkozás
Hányéves vagy ha szabad kérdeznem (ez is fontos lehet mit javasolnék)? Nem tudom mennyire vagy rugalmas, de Angliában meg lehet probálni a takarítást, lépcsõházak ugyan nem igen vannak, de lakásokat, házakat lehet takarítani és igény is lehet rá, ha ügyes vagy, persze érdemes egy takarító cégnél is elkezdeni dolgozni! Vállalkozni nem kockázat annyira, van egy havi 3600Ft-os kiadás ami az adót illeti, a többit a nyereségbõl kell adózni, ha van!

Elhagyott a barátnöm, mi a jobb a szakitás után? Ha keresem vagy ha inkább hagyom egy kicsit rágodni? én még nagyon szeretem és bizonyitanék neki. az a baj hogy kerestem és beszélünk is, de ha sokat nyomulok idegesiti.

Legjobb válasz: Ha õ már nem akar tõlled semmit, jobb az úgy neki is, meg idõvel neked is. Csinálj bármi mást csak ne gondolj rá, soha ne unatkozz, mert csak rá fogsz gondolni, kösd le magad valamivel. Fel a fejjel :)

Ha õ már nem akar tõlled semmit, jobb az úgy neki is, meg idõvel neked is. Csinálj bármi mást csak ne gondolj rá, soha ne unatkozz, mert csak rá fogsz gondolni, kösd le magad valamivel. Fel a fejjel :)
A kérdező hozzászólása: köszi de ezt nem tudom én sem.mertén kint dolgozom németbe és terveink voltak amiröl most beszéltünk és talán még benne lenne.de azt mondja bizonyitanom kéne.ki akartunk költözni.de az is baj hogy emiatt az utobbi idöbe csak távkapcs volt.ez biztos nem tett jot.
bizonyítást akar? Vidd el egy felkapott helyre vacsorázni. Elõtt meg fizesd be egy szépségszalonba, hogy érezze, hogy törõdsz vele és komolyna gondolod :)
A kérdező hozzászólása: érdemes lenne keresnem?vagy haggyam ha idegesitem?nem tudom ilyenkor mi segit ill mi ront a helyzeten.
Ha igazán akarod, és Õ sem zárta le a kapcsolatot, cska az kell, hogy bizonyíts neki, akkor akar még valamit, szóval minimális szinten idegeli, hogyha meghívod vacsorázni, és hidd el, hgy szívesen elmegy veled. Kérdezd meg, egy próbát megér :)
A kérdező hozzászólása: igen.köszi.:) csak hát aza a baj, hogy van köztünk kb 700 km.:) szoval nem egyszerü.biztos ha otthon lennék harcolnék és mindent megtennék, de sajna csak a tel marad.attol meg ideges.hazamennék a hétvégén de addigra meg ö utazik el, ugyhogy kb3hét mulva tudunk személyesen találkozni.szoval kicsit reménytelen.

A Hörinek mi a jobb a ketrec vagy a terrárium?

Légyszi mondjatok érveket!!

Legjobb válasz: A ketrec jobb neki mert onnan kilát a terráriumból nem nagyon látnak ki.

A ketrec jobb neki mert onnan kilát a terráriumból nem nagyon látnak ki.
Az hülyeség, hogy a terráriumból nem lát ki. A ketrec azért jobb, mert tud mászkálni a rácsokon. De a ketrecet viszont nem lehet úgy berendezni, mint egy terráriumot. Éppen ezért nekem terráriumban vannak. (4 terrárium = 9 dzsungáriai)
Szerintem a ketrec, mert jobban szellõzik, könnyebben tisztán lehet tartani. Nekem csíkosmókusom van egy embernagyságú ketrecben, minden nap futkározik a lakásban és nagyon jól van. :D Van még egy nyuszim is, õ csak éjjel van ketrecben. ^^
Igazság szerint mindkettõ tökéletes neki. Válassz te
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Felgyorsult világban élünk, de erről mi is tehetünk? Mi a jobb, ha felzárkózunk vagy ha hagyjuk a dolgokat a normális kerékvágásban?

Olyan sok "le van maradva a babám, mert 3 hónaposan nem forog?" jelleg? kérdés van itt, tényleg nagyon siettetik a fejl?dést, már egészen pici babáknak is lehet venni fejleszt? játékokat(barátn?m vett csukló csörg?t teljesen egészséges, jól fejl?d? babájának, mert 1,5 hónaposan még nem nézegette a kezét..:S szerintem ez túlzás). De most inkább a nagyobbakra gondolok...fiam 14 hónapos, és a környezetemben annyian mennek mondókás foglalkozásra, hát mi is elmentünk egy órára.Kisfiam totál kivolt t?le.Végig rám volt cuppanva, nem tetszettek neki a mondókák(otthon éneklünk, mondókázunk, nem volt ez új), végig sírásra állt a szája, semmit sem akart csinálni.Az anyukák, a foglalkozást vezet? mondta, hogy nem baj, elején mindenki ilyen, aztán megszokják...persze kell a közösség meg minden, de azon gondolkoztam, hogy a mondókák 90-át óvoda kiscsoportjában tanítják(óvóra jártam ezért tudom),meg gondolom az anyukák is mondókáznak otthon, szóval muszáj-e er?ltetni ezt a fajta kötött programot és tényleg rossz anyának számít-e aki nem viszi gyerekét?Mert néztek már rám jó páran tág szemekkel, mikor kiderült, hogy nem járunk...amúgy a másik meg, hogy anyagilag sem vagyunk annyira eleresztve, hogy hetente kiadjak majdnem 1000 ft-ot azért, hogy gy?zködjem fiamat, hogy milyen jó is ez... Ti hogy gondoljátok? ui:Semmi bajom ezekkel a foglalkozásokkal, és tudom, hogy van sok gyerek, aki tényleg szereti, de vannak kivételek.

Legjobb válasz: Versenyeznek egymással a szülõk, kinek a gyereke csinálja ezt vagy amazt hamarabb. Minek? A gyereknek ebbõl ugyan mi elõnye származik? Semmi az ég világon. De ez szerintem fõleg a nagyvárosi anyukák heppje, hogy fejlesszünk-fejlesszünk, vegyünk okosító játékot, járássegítõt, anyámkínját. Ha megteheti, szórja csak rá a pénzt. De a gyereke attól még nem lesz különb a másénál. Az egyik hamarabb mozog, a másik hamarabb beszél, na és? Egyáltalán nem vagyok híve a sürgetésnek, ezért nem is segítettem a gyermekemet semmiben (fordulás, mászás, járás), mindent szépen magától megtanult amint eljött az ideje, és szerintem ez az önbizalmának is csak jót tesz, hogy õ neki magának, egyedül sikerült.

Versenyeznek egymással a szülõk, kinek a gyereke csinálja ezt vagy amazt hamarabb. Minek? A gyereknek ebbõl ugyan mi elõnye származik? Semmi az ég világon. De ez szerintem fõleg a nagyvárosi anyukák heppje, hogy fejlesszünk-fejlesszünk, vegyünk okosító játékot, járássegítõt, anyámkínját. Ha megteheti, szórja csak rá a pénzt. De a gyereke attól még nem lesz különb a másénál. Az egyik hamarabb mozog, a másik hamarabb beszél, na és? Egyáltalán nem vagyok híve a sürgetésnek, ezért nem is segítettem a gyermekemet semmiben (fordulás, mászás, járás), mindent szépen magától megtanult amint eljött az ideje, és szerintem ez az önbizalmának is csak jót tesz, hogy õ neki magának, egyedül sikerült.
Szia! Én is egyetértek veled. Szerintem a szülõknek van szüksége ezekre a dolgokra, azért teszik. Mivel igen sokaknál nincs (vagy szétszórtan él) a család, a nagyszülõk, testvérek, hasonló helyzetben lévõ barátok hiánya miatt nincs kivel megbeszélni az olyan kérdéseket, hogy mi a „normális” egy gyerek fejlõdésében. Átérzem, mert nekem is para volt eleinte, hogy jól fejlõdik-e a csemetém, de szerencsére nálunk nagyon ért a gyerekekhez a nagymama, így mindig meg tudott nyugtatni, hogy bár vannak átlagos tendenciák a fejlõdésben, de minden gyerek más, nem szabad hasonlítgatni a „szomszéd Pistikéhez” senkit. (Pláne, hogy Pistike lehet, hogy ír-olvas kétévesen, viszont másban meg õ van lemaradva. :) A mondókázós-táncikálós-csiribiri foglalkozásokkal kapcsolatban: mi egyszer voltunk néptáncos foglalkozáson (ismerõs tartotta), de elég gyorsan kifordultunk onnan. Nem hiszek abban, hogy 3 éves kor alatt egy gyereknek szüksége van a tömegre. Szerintem ezek is a szülõknek szólnak. Igaz lehet, hogy itt, a fõvárosban nagyobb divat ez, ha belegondolok, hogy valaki mondjuk a belvárosban lakik, muszáj neki játszótérre és egyéb közösségi helyekre járnia, ha valahová menni akar a közelben. Nálunk szerencsére van kert, és a házban/szomszédban lakó gyerekek remekül elvannak együtt, így csak szökõévben megyünk játszótérre. „Az anyukák, a foglalkozást vezetõ mondta, hogy nem baj, elején mindenki ilyen, aztán megszokják..” – ez elég rosszul hangzik. Mert oké, az óvoda olyan, amit majd meg kell szokniuk, de minek erõltesse az ember az egyéb tömegprogramokat, ha nem élvezi a gyerek? Vannak olyan gyerekek, akik szeretik ezeket, rendben, de aki nem, azt nem kéne ezzel sokkolni (nálunk órákat játszanak a kertben fûvel-fával-virággal-bogárral a gyerekek, nekik inkább ez jön be). A fejlesztés… hát, nekem errõl sincs túl jó véleményem. Szerintem egy egészséges gyereket a szabad játék fejleszt, nem az irányított fejlesztõprogramok. De persze ez is összetett probléma, és lehet, hogy ebben én a másik végletet képviselem, mert úgy gondolom, az ilyen-olyan különórák sem kellenek iskoláskor elõtt. Egy barátnõm mesélte, aki alsósokat korrepetál, hogy vannak olyan gyerekek, akik suli mellett balettozni, nyelvet tanulni, zenélni stb. járnak folyton, és olyan szinten szét vannak zuhannak ettõl, hogy „azt sem tudják, merre vannak arccal”. Nem bírnak egy dologra figyelni, nem értik az alapvetõ összefüggéseket, annyi ingert nyomnak rájuk. Persze az egész érthetõ: a szülõk csak jót akarnak a gyereküknek, hogy sikeres legyen, hogy boldog legyen, ráadásul nincs elég idejük/engergiájuk leülni vele spontán játszani. Ezt pedig kihasználják a mindenféle programszervezõk, és azzal hirdetik magukat, hogy ettõl vagy attól lesz a gyereknek jó, ide vagy oda írassuk be. Nagyon nagy biznisz a gyerekekkel kapcsolatos termékek/szolgáltatások eladása a tapasztalatlan szülõknek. Elég arra gondolni, már születéskor miket próbálnak ránk tukmálni, hogy kell a gyereknek (én is vettem jó pár dolgot anno, amirõl kiderült, hogy totál felesleges. Mostanában nézegetem az iskolákat, és megdöbbentõ, hogy ott is ez megy. Nem azzal akarnak kitûnni a sulik, hogy „gyerekbarátok”, hogy segítik a leendõ kis elsõst az óvodában az iskolába átmenni könnyedén, hanem azt reklámozzák, hányféle különóra van, milyen versenyeredményeik vannak. Pedig szerintem alsóban a legfontosabb az lenne, hogy megszerettessék a tanulást a gyerekkel, nem az, hogy kiverjék belõle a „maximális teljesítményt”. Bocs, hogy kisregényt írtam. :)
En nem vinnem, nem tartom olyan fontosnak. Ha nem akarja, nem eroltetnem. Talan meg egyszer megprobalhatjatok, de ha nem, nem. Mas lenne mondjuk az uszas. valoban ilyen a vilag, tolem vagy oten kerdeztek meg mostanaban, hogy lepeget-e Mar egyedul 9 hosom.
Egyetértek veled. Bár ez a sok lehetõség inkább a városi anyukákra jellemzõ.Kis faluból nem fogok 40-50 km-t buszozni emiatt.És szerintem az anyukák nagy többsége sem. A Te babád így is "elõnybe" van, ha óvóképzõbe jártál :) A másik oldala meg, szerintem az anyukának kikapcsolódás ilyen helyre menni, ahol találkozhat hasonló anyukákkal, beszélgethet, barátkozhat velük. Nekem sincs ezzel bajom ha a baba és anyuka is plusz dolgot kap ezektõl a foglalkozásoktól .
Aterzed a helyzetedet. Nekem ket 3 ev alatti gyermekem van, elevenek, egeszsegesek, ertelmesek, de mivel ketten vannak, igy igy is, ugy is veluk kell lennem, meg nem mentem vissza dolgozni, nem jarnak bolcsibe. Mozgasban mindig fejlettebbek voltak a koruknal, beszelni mindketto keson kezdett. Mondokazni, enekelni szoktunk itthon, de mivel nem koti le oket teljesen, igy inkabb a tobbi jatek kozben es nem ez egy fix napi x oras program. Nem eroltetem, mert nem elvezik. Nehanyat nagyon szeretnek, ezeket elmondjak/eleneklik, a tobbit felismerik, de nem ismetlik el. Nekem ezzel nem lenne bajom, a nagyobbikat mar beveszik oviba lassan, akkor a kisebbik bolcsibe megy, szoval ugy is megtanuljak. Nincsenek lemaradva a szocializacioban sem, nagy a csalad, sok gyerek van, sok emberrel tartjuk a kapcsoatot, nagyon baratsagos, nyilt es bator gyerekek. Ennek ellenere az egyik csaladtagunk folyamatosan hajtja, hogy adjam be mindkettot bolcsibe 2-3 napra egy heten, mert az O unokajuat beadtak 10 honaposan es igy masfel evesen mar rengeteg dalt ismer, szepen gyurmazik, stb. En ezt el is hiszem, de nekem akkor sincs gyerekenkent havi 50 ezrem erre (az a gyermek ennyiert jar csaladi napkozibe). Allami bolcsibe egy evvel ezelott jelentkeztunk, de azota is sorban allunk, nincs hely, a szociais helyetunk meg nem olyan rossz, hogy soron kivul bevegyek a gyerekeket. Zenebolcsibe ketszer mentunk, de rossz elmeny volt, ott minden anyuka egy gyerekkel volt, ultek a szonyegen es atszellemuten tarsalogtak en mentem egyedul ket pici gyerekkel, a ket gyerekem folyton kette szaladt/kette figyet, nehez volt mindkettonek segiteni a kulonbozo "gyakorlatokban". Mivel a gyerekekre kellett figyelnem, igy 3 szot nem tudta valtani senkivel, nemhogy csevegni, igy a masodik alkalom vegere tisztan ereztem, hogy furcsan neznek ram es alig varjak, hogy elhagyjuk a teret es megindulhasson rolam/rolunk a tarsalgas. Volt, aki megjegyezte, hogyha ilyen ket gyerekesnek lenni, akkor neki eleg egy. Es igen, az sem esett jol, hogy a ket gyerekre 2000 forint volt a beugro egy orara, amibol 10-10 perc az elejen es a vegen oltozes volt. Uj dolgot egyebkent nem tanultak ott a gyerekeim, a dalok/mondokak onmgukban ott sem kotottek le oket, inkabb tancoltak, vagy a zeneszerszamokkal jatszotta. Szoval elhiszem, hogy jo, de ez nem nekunk valo.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, mind nagyon hasznos volt. Kedves utolsó, azért elég durva lehetett azon a foglalkozáson, nem semmi, hogy ezt mondták...és ezért még neked kéne fizetni...Akkor már tényleg jobb, ha az embernek vendégei vannak, vagy vendégségbe megy, ott is lehetnek együtt a gyerekek, a szülõk jobban tudnak beszélgetni, a mondókákat meg amúgy is megtanítjuk nekik. Hány hónap van a gyerekeid között amúgy?
A kérdező hozzászólása: huuh köszi ezt a 'kisregényt'!!szívembõl szóltál, de komolyan:) ))

Szénhidrát reggelire, fehérje vacsorára - vagy? Mi a jobb?

Legjobb válasz: b+ tápi ülj már le igen reggelire kell a ch fõként hogy legyen erõd a napi szükségletekhez ,vacsorára meg fehérjét egyél inkább tehát reggelire gyümölcs ebédre rizs vagy valami egyéb fõtt étel vacsorára hús jól írtad 1500 kcal alatt ne egyél + 1 óra mozgás uzsonnára tízóraira mehet párolt zöldség. hús + zöldség esetleg gy

b+ tápi ülj már le igen reggelire kell a ch fõként hogy legyen erõd a napi szükségletekhez , vacsorára meg fehérjét egyél inkább tehát reggelire gyümölcs ebédre rizs vagy valami egyéb fõtt étel vacsorára hús jól írtad 1500 kcal alatt ne egyél + 1 óra mozgás uzsonnára tízóraira mehet párolt zöldség. hús + zöldség esetleg gy
táplálkozás ( na jó hosszú a neved...) ch kell reggelire...... hogy az-a.. :DDD Na akkor leírom hogy mit és hogy:) reggeli: szénhidrát. pl: 2 tojás 1 ek olíva olajon megsütve, paradicsom, paprika, abonett. t: gyümölcs. pl: 1 banán 5 szem mandula. E: vegyes pl: 100 g csirkemell, 30g barna rizs, 20 g zöldborsó. U: túró pl. V: fehérje kell.. pl: protein por, vagy ilyesmi :) a lényeg hogy este ne legyen sok ch. reggelire kell a legtöbb ch. mert ha reggel nincs ch akkor egész nap fáradt, levert leszel, csak aludnál. 20 kg-onként 1 L víz minimum. szóval ha vagy 60 kg pl akkor 3 L víz minimum kell. szóval végülis igen. ch reggelire fehérje vacsorára :)
A fehérjét egyenlõen kéne elosztani a napi étkezések között, a szénhidrátot estefelé csökkentve, utolsó étkezésnél akár teljesen elhagyva.
Fogyókúrában milyen szénhidrát reggelire? Minek? Paprika, paradicsom, uborka, na ha ezt reggelized akkor nem kell attól tartani, hogy túl sok szénhidrátot reggelizel. És gondolom ilyesmit reggeliznél szénhidrátforrásként, ezekkel semmi gond.
Én fél éve csinálom ezt a diétát (eddig bevállt) reggelire 30g CH tízórai 20g CH ebéd 50g CH uzsonna 20g CH vacsora 30g CH A doki nekem se javasolta reggelinél a szénhidrát-zabálást.
Ez azért erõsen 150 g
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok "elhízott, beteg ember". Csak a tisztán látás kedvéért. :) Csupán szeretnék rendszert hozni az életembe és az étkezésembe. Szeretnék egészségesebben étkezni, jelenleg pedig kicsit diétázni, hogy jobban érezzem magam. Nem pedig azért mert kövér, vagy beteg lennék. A válaszokat köszönöm szépen! :)
"Ez azért erõsen 150 g" Ügyes vagy, tudsz számolni.
Csak arra célzom, hogy fölöslegesen sok. Minek? Másfelõl (fõleg kérdezõnek) egészséges ember, aki rendszeresen edz, nincs semmi zsír-súlyproblémája, annak végül is belefér valamennyi gyors ch. Igazából én zöldségféle ch-bevitelt pártolok, de most egy kis rizs nem fog gondot okozni. Elvben persze ami rizst megeszünk mondjuk reggelire, annyival kevesebb zöldséget eszünk, és ez nem jó, gyakorlatban.. a fene tudja. Ha csak szokás a szénhidrát (keményítõ) evés, akkor jó idõnként elhagyni, hogy ne váljunk egy rossz szokás rabjává. De amíg valaki egészségesen bírja, addig ilyen kisebb mennyiségek (mint amit a 150g-os válaszoló írt) beleférhetnek. De legjobb ha ez a mennyiség zöldségekbõl jön össze. Az egész napos keményítõevés (kis rizs reggelire, kis izé ebédre) állandóan, egész nap ingadozó vércukorszintet okoz, relative nagy inzulin kiválasztást.. ami nem biztos hogy kell. Én ebben kicsit kisebb szabadságot adnék az emberek zömének, mert amíg maguknak kell eldönteni mennyi szénhidrátot esznek.. vagy maguk akarnak 'diétát' összeállítani korlátozással, addig mint látjuk elég sz.ar lesz az ezzel kapcsolatos helyzet. Jó lenne egy idõre komolyan átállni zöldség alapú szénhidrát bevitelre, és amikor az elhízottak is rendezõdtek.. akkor lehetne visszavenni rizst, ezt-azt. Mondjuk akkorra meg sokak számára világos lenne, hogy nem is akarnak fölöslegesen gyors szénhidrátot enni.. :) Szerintem ne egyél minden reggel, mert nem vagy függõ, ne is legyél az. Edzés utánra idõzítsd inkább.

Fiúk! Ha egy lánynak kicsi a melle, mi a jobb megoldás? Kitömni a melltartót vagy inkább hagyni úgy természetesen (kicsin) és venni egy pici kosaras fehérneműt?

Legjobb válasz: miért tömnéd ki? az már egy átverés ha valakivel úgy ismerkedsz és ha leveszi mit lát h átverted?

miért tömnéd ki? az már egy átverés ha valakivel úgy ismerkedsz és ha leveszi mit lát h átverted?
Ne tömd ki. Azért szeressenek aki vagy! Az meg elég gázos lehet mikor leveszik és megkérdezik: ez mi? Legyél önmagad így teremtett meg a jó Isten! Nem tudom hány éves vagy, de ha még tini akkor nõni fog.:)
szerintem teljesen felesleges kitömni hiszen ha a fiú leveszi a melltartót látni fogja hogy kicsi a melled. olyan pasit keress akit ez nem zavar, találni még ilyet hidd el . Nekem is ez a problémám, hogy kicsik a mellem de kifejezetten utálom a push-up-os melltartókat ha valaki nem fogadja el h nincsenek nagy melleim azzal nincs mirõl beszélni :D
a fiúk sem tömik ki gatyájukat :) !
Baromság kitömni. Ha leveszem, nem azon fogok kiakadni, hogy kisebb a melle, hanem, hogy ennyire gyökér a csaj. "popsi meg az pofika" - nem vagy terjengõs nyálgép, az a lényeg...
Inkább az eredeti legyen. De pl nálam most a popsi meg az pofika számít a legjobban :PP 18/F
elsõ vagyok hát ne is kezd el és sztem a bnõidnek se kéne de ez alapján nem tippelnélek 14 nél többnek de lehet tévedek. am nem a melledbe kell beleszertniük. esetleg egyéjszakásnál számit. én pl jobban szeretem a kicsit v közepeset mintha nagy és lóg az számomra undoritó
A kérdező hozzászólása: Én nem tömöm ki de sok ismerõsöm azt csinálja, mert az szexibb mert nagobbnak tûnik a mellük
Én nem tömöm ki csak push up ha bulizom:)
Szerintem csak pici kosaras melltartókat vegyél. Nem illik megtéveszteni a pasikat. Ha kicsi, akkor kicsi, azt kell elvállalni és viselni. No meg neked is jobb, ha egy olyan pasi szeret beléd, akinek a kicsi cici tetszik, és nem egy olyan, aki nagyra vágyik, aztán elsõ szexnél teljesen kiábrándul belõled. ;) Ja, meg a másik, amit én is akartam írni, hogy a srácok sem kezdik el kitömni az alsógatyájukat, ha történetesen kicsi a kukijuk. Pedig a péniszméret nem is csak esztétikai kérdés, mint a lányoknál a cicik, hanem sokkal meghatározóbb szex közben. ;)
Vegyél pici korsarast :) nem baj az ha kicsi.Legalább nem ér csalódás, ha lekerül.Na meg ha esetleg a "tömõ" anyag is kikandikál az már ciki :D Nem szégyen a kis mell.Legyen természetes az a lényeg
Ha kicsi, remélhetöleg nem log, lötyög. Mi a bánatnak a melltarto? Csak szurja ki a bimbod a bluzodat. Nagyon izgato tud lenni!!
a második, nem kell átverni a pasikat nem örölünk neki.
Semmiképpen se tömd ki, ha nem akarsz csalódást okozni a majdani barátodnak. Azért szeressenek ami van, ne legyenek felesleges illúziók. Nekem például bejövõs a pici cici :) Nem valami jó érzés egybõl úgy kezdeni egy komolyabb kapcsolatot, hogy látod, hogy átvertek. 22/F

Nehéz helyzetben vagyok, mert anyatejet és tápot is kap a fiam. Mi a jobb a szilárd étel vagy a tápszer? 5 hónapos

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanebben a cipõben vagyok, szintén 5 hós kicsivel, aki ráadásul tejallergiás, atópiás dermatitise van, speciális tápit eszik, amit utál. Viszont az anyatej kicsapja akkor is, ha párizsit eszek....én már elkezdtem kóstoltani vele almát, banánt, krumplit, sárgarépát, cukkinit....szereti, de még nem váltottunk ki vele étkezést. Amúgy napi szinten 6x szopizik, de kevés a tejcsi....

Szia! Én ugyanebben a cipõben vagyok, szintén 5 hós kicsivel, aki ráadásul tejallergiás, atópiás dermatitise van, speciális tápit eszik, amit utál. Viszont az anyatej kicsapja akkor is, ha párizsit eszek....én már elkezdtem kóstoltani vele almát, banánt, krumplit, sárgarépát, cukkinit....szereti, de még nem váltottunk ki vele étkezést. Amúgy napi szinten 6x szopizik, de kevés a tejcsi....
A táp. Majd fél év után kezdj kóstoltatni, addig az a legjobb, amit kaphat (illetve az anyatej még jobb)
Én épp az ellenkezõ felfogást képviselem, mint az elõttem szóló: inkább gyümölcs-zöldség, mint tápszer, anyatejet úgyis kap még. Sok tájékoztatóban azt írják, már 4 hónapos korban el lehet kezdeni a hozzátáplálást, persze a legideálisabb a fél éves kor. De sok helyen olvastam úgy, hogy a 6. hónap. Ti pedig pont abban vagytok. Nem azon a pár héten fog múlni most már. Esetleg kérdezd meg a védõnõd és a gyerekorvosod. Mondjuk, nem csodálkoznék, ha akár a kettõ homlokegyenest más véleményen lenne a kérdésben ;) De azért az se biztos, hogy ki tudod váltani a tápszert, ez a babád étvágyán és ízlésén múlik.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondolom, hogy inkább gyümölcs mint táp. Annyira idegenkedem a tápszertõl. A gyümölcs legalább természetes.... Utána akarok ennek járni.

Ha nem elég világos a szobája, mi a jobb, ha csak természetes fénynél, vagy ha nappal is mesterséges fényben, világítás mellett játszik?

A lakásban ilyenkor télen nincs valami világos. Féltem a szemét, mert nekem is -7 dioptriás szemüveg kell. Igyekszem minden nap világosban is sétálni vinni, hogy nézel?dés közben er?södhessen a szeme. Csak az a baj, hogy délután 4-kor már sötétedik...

Legjobb válasz: Délután 4-kor egy világos lakásban is sötétedik, hisz tél van! Ilyenkor nálunk is redõny le, villany fel, hisz mást nem tudsz csinálni.

Délután 4-kor egy világos lakásban is sötétedik, hisz tél van! Ilyenkor nálunk is redõny le, villany fel, hisz mást nem tudsz csinálni.

Anyák jól tettem szerintetek? A gyereknek mi a jobb ha láthatja az ilyen nagyszülõt vagy ha marad ez eltiltás?

Az egyik nagymamától tiltattom el a kicsimet. Szó szerint egy rossz indulatú uralkodni vagyó kétszinû dög. Nagyon sok féle dologban alánk tett kihasznált. A párom most külföldön dolgozik egyedül nevelem. Azota folyamatosan veszekedtünk és megalázott elhordott mindenfélének. Segíteni nem segit semmiiben csak még alám tesz. Na a lényeg hogy megfenyegetett hogy elveszi a lányom meg feljelent. Erre mi eltiltottuk. Mert képes rá nagyon sok mimdenkit feljelentett mindenért. Tudom hogy nem veheti el de maga a fenyegetés a lényeg.

Legjobb válasz: Mi jogon tiltod el? A gyerek nem a tulajdonod....Siman mehet a gyamhivatalhoz es igenyelhet nagyszuloi lathatast. Amugy meg azert, mert teged utal, a gyereket meg szeretheti es egy gyerek annal boldogabb, minel tobb szeretet veszi korul

Mi jogon tiltod el? A gyerek nem a tulajdonod....Siman mehet a gyamhivatalhoz es igenyelhet nagyszuloi lathatast. Amugy meg azert, mert teged utal, a gyereket meg szeretheti es egy gyerek annal boldogabb, minel tobb szeretet veszi korul
A kérdező hozzászólása: örülök hogy igy belelátsz mindenbe. nekem nincs üldözési mániám. nyilván ha normális lenne akkor eszünkbe sem jutna ilyen.simán elengedjük. érdekes módon másik nagyikkal de az már álulkodó lehet hogy a férjem is igy döntött! gondolom te is valami kitagadott olyan fajta vagy mint õ! és ne hasonlitsd már a tanittatást meg a többit egy olyan dologhoz mint ez! Én nem akarok bíroságra járkálni meg kiteregetni a dolgait. csak felszakitanám a sebeket és ideg roncs lennék. a férjemnek is oda kéne járkálnia mi lenne a melóval? nem hiszem el hogy kötelezhetnek ilyesmire hogy adjam oda egy ilyennek. és nem indokolta hogy milyen alapon venné el.
Nagy kar volt nullara pontozni, mert igazam van. Eloszor is a gyerek nem a tulajdonod. Az anyja vagy, nem a tulajdonosa. A jog, a torvenyek ot vedik, tehat ha pl ugy latja a hivatalos szerv, hogy veszelyezteted, akkor siman elveszi toled, meg a szuloi felugyeleti jogodat is megszunteti, ha kell. De ha csak arra gondolsz, hogy donthetsz e pl arrol, hogy tanittasd, beadasd a kotelezo oltast, feloltoztesd e az utcara, maris rajossz, hogy igazam van, a gyerek nem a tulajdonod, nem donthetsz mindenben rola. Masodszor letezik olyan, hogy nagyszuloi lathatas. Kapaszkodj meg: nem indok, hogy alkesz, hogy "tonkre akar teged tenni" es hasonlok. A nagyszulonek joga van a kapcsolattartasjoz, max felugyelt lathatast itelnek neik, ha agyereket veszelyeztetve latjak. Harmadszor joval boldogabb egy gyerek, akit nem csak az uldozesi manias anyja es a ritkan hazalatogato apja szeret, hanem mas csaladtagok, rokonok is.
A férjem szülei a férjem 7 éves korában elváltak, a bíróság az apukájának ítélte, többek között azért, mert az anyja bántalmazta, késsel támadt az apjára stb. Az anyja azóta nem látta a fiát, a férjemet, nem foglalkozott vele, nem fizetett gyerektartást stb. Amikor terhes lettem és megtudta, megkeresett minket, a férjem nem is akart beszélni vele, én beszéltem vele és kértem meg rá, hogy soha többet ne keressen, mert nem vagyunk rá kíváncsiak. Õ is fenyegetõzött, hogy majd így, úgy elintézi, hogy elvegyék a gyereket tõlünk stb. Nem foglalkoztunk vele, szerencsére leállt. Azt hiszem egy életre megbánta volna, ha bármivel ártani próbált volna nekünk. Nem hiszem, hogy rosszabb élete lesz azért a fiamnak, mert nem látja ezt a nõt, mert anyának nem nevezném.
Off leszek. Nem értem a rendszert. Egyfelõl mindenki azt szajkózza, hogy anyád-apád fölnevelt, milyen alapon várod el tõlük, hogy fogllkozzanak még az unokájukkal, vigyázzanak rá, szükség esetén kisegítsenek, hogy ki ne rúgjanak a munkahelyedrõl csak mert a gyerek fosik. Másfelõl meg jönnek azzal, hogy láthatási joga van a nagyszülõnek. Most akkor család vagy nem család?? Csak abban bízom, hogy a férjed is egyetért veled a döntésedben. Miért akarja elvetetni a nagymama a gyereket? Milyen indokkal?
A kérdező hozzászólása: elváltak. A családját is terrorizálta, alkoholista volt. A mostani pasija rendes nem is értem mit keres mellette. Õ nem undok igazi r.hadék és nem csak velem. A lànya nem beszél vele, a testvérei sem. Kiforgatott minket. Most nagyon megijedtem hogy ilyen létezik! De hát a mi gyerekünk! Gyerekkel normális volt amikor láttam. De egyedül rá nem lehet bizni. Altatókat szed minden nap. Régen arra ivott is.
abban igaza van az elsõnek, hogy ha elmegy a bíróságra akkor megkapja a láthatást. én a bíróságon az nem indok, hogy undok, kiállhatatlan a nagymama, ennél azért jóval több kell, hogy hivatalosan eltiltsd tõle, pl. ha veszélyezteti a gyerek biztonságát. te magad írod, hogy sok mindenkit feljelent, szóval nem ártana ezt átgondolni, nehogy legyen még egy peretek és fizessétek a több százezres költséget (mert sajnos a vesztes fizet)
A gyerekkel hogy viselkedik? Mennyi idõs a kicsi? Nálunk a férjem szüleivel rossz a kapcsolat (elsõsorban a férjemnek és fõleg az apjával, engem csak azért utálnak, mert a felesége vagyok). Nincsenek szó szerint eltiltva a gyerektõl, anyósom egyszer már látta is (22 hónapos!), apósom viszont nem és megmondom õszintén, hogy hálát adok az égnek, hogy nincs velük kapcsolat. Csak rossz hatással lehetnének a gyerekünkre, ezt pedig egyébként mi sem engednénk. Ezt azért írtam le, hogy ha úgy látjátok, hogy a gyereknek nem lenne jó, ha találkozna vele, akkor igazatok van (menjen csak a nagyszülõi láthatásért, aztán lehet teregetni a szennyest), ha viszont a gyereknek normális nagymamája lenne, akkor azért nem tiltanám el tõle.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok az anyja érdekes lenne ha bárki is elvinné az engedélyem nélkül hozzá.
A kérdező hozzászólása: A gyámhivatlaban meg elmondom hogy megbízhatatlan aki elkergette maga körülmaz egész családját, gyerekei se állnak szóba vele, testvérei se. Senki.
A kérdező hozzászólása: Most irtam le. Miért talán kié a gyerek? A miénk.
Költözz tõle jóóóó messzire, a címet nem kell megadnod. - pár havonta elugrotok fél órára, annyit kibírtok, oszt aggassa magát ahova akarta, nem csinálhat semmit, mert csak elköltöztetek, nem raboltad el a saját gyerekedet! Akkora baromság, hogy jogok vannak a nagyszülõknek... A saját gyerekei felett vannak jogai, míg azok kiskorúak, vannak kötelességei(taníttatni, oltásokat beadatni, ápolni, nevelni!!) Az egész "rendszer" úgy car ahogy van! -bocs, de borzasztó elegem van ebbõl a fajta hozzá állásból, amit levágnak odafent! Egy szülõ lassan a saját családjától kell hogy védje a gyerekét, és a "jog" mégis csak megrángatja, mert a gyerekét védi ahogy tudja, módjában áll. Ez akkora pofátlanság!!-tényleg röstellem, hogy kiakadtam!!!! Üdv: egy Anya

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!