Találatok a következő kifejezésre: Mi a vagy Semmi (1256 db)

mint ha bombatámadás érte volna
Most éppen ideiglenesen két darabban van :) A mosogató a régi helyen, a többi 5-6 méterre tõle :D Egy csomó bútorral kevesebb van, mint kéne, de majd veszünk. A cuccok zöme szekrényben és fiókban van. A falról lóg egy csomó szûrõ, lapát, kis merõkanál, tölcsér, ilyesmik. A pulton vannak a konyhai kisgépek és a mikró, egy kancsó víz (mert nincs mindig kedvem 6 métert menni a vízért, s a tartályban nincs olyan nagy nyomás, s annak még messzire kell feljönnie a házba, fõzéskor gyorsabb belezúdítani kancsóból. télen különösen jó, mert a torkom nem szereti a hideg vizet), a kicsi mérleg (azt majd elrakjuk, de mostanság sokat mérünk, szekrényünk pedig nincs elég), gyakran egy kancsó tea, egy tányér, amire letehetem a mérõkanalakat (nem mosom el õket napi tucatszor, felesleges. kompatibilis dolgokat mérek velük. ha ott lesz a mosogató, ez kicsit máshogy lesz, de így...), a fakanáltartó kerámiám (csinos :) ) s egy csészetartó faállvány. Az étkezõasztalra vigyázok, mert semmi perc alatt képes teleszemetelõdni mindenfélével, amit használunk ott. Most össze van hajtva, elég apró. 2 alátét van rajta (egy kenyeres és egy cseresznyés), 2 csinos pohártartó (illetve én annak tekintem, bár nagyobb, talán bambuszból), egy váza némi virággal (a kertben folyton van virágzik valami, kivéve télen), de elõfordulhat tányér is, nem mosunk el mindig mindent, ha hamarosan úgyis újra eszünk belõle, pont ugyanazt, mint az elõbb. Számunkra így ésszerûbb s így is rengeteg mosogatnivalónk van.
A tányérok, poharak a szekrényben a mosogató felett, kis só-cukor, méz, citromlé, szörpök, kávé, meg ilyen állványon levõ "merõkanalak" kint a pulton, konyharuhával együtt, szeletelõgép használaton kívül a mikrón. A pult alatti szekrényben a lábosok, a fiókokban az újabb eszközök (hámozók, stb). Másik, zárt szekrényben alul liszt, búzadara, cukor, só, zsemlemorzsa, krumpli, rizs, tészta, középen fiókok vannak evõeszközökkel, felette édességek és fûszerek, kenyeres, benne a legtöbbet használt kések. Az asztalon mûsorújság, távirányító, mindenkinek egy pohár, hamutartó, zsepi, meg valami egy adag ropi.
Elõl, a pultrészen van egy kenyérsütõ, mert majdnem minden nap használom, így már vissza se rakom a szekrénybe. Meg van egy kapszulás kávéfõzõ. Van egy rolós szekrényem, a robotgép, mikró, aprító, párfajta alapanyag, kávé, tea abban lakik. A tûzhely alatti fiókban vannak a fûszerek, alatta elõzõ garnitúra tányérjai, amiket a hûtõben, fõzéshez használok, alatta fiókban meg a lábosok (80 cm széles fiókok), beépítve a sütõ, egy nagy kávéfõzõ és pici hûtõ. Van még1 fiókok szekrényem, felül evõeszközök, alatta tálalóeszközök, még lentebb konyharuha. A pulton sajnos több dolog van, mint szeretnék. Kisgyerekünk van, tápszer, pépek, babakekszek, remélem elõbb-utóbb megszabadulunk tõlük. Étkezõasztal ovális, 1, 5*1 m, nagyon kell figyelni, mert 2 nap alatt káosz lesz rajta. Laptop, újságok, csekkek is itt gyûlnek.
Túl nagy káosz, pedig sok szekrény van és spájz is, valahogy mindig minden elõl marad, úgyis mindjárt használjuk jelszóval. Kb 3 méteres pult , 2 egymással szemben, rajta házimalom, turmix, vízforraló, halogénes sütõ (ez van mikró helyett). Másik oldalon teafüves zacskók, üres üvegek, elmosott edények. Étkezõasztalon táskám, sok zsepi, papírtörlõ (kisgyerek van), csekkek, reklámújság, 3-4 alátét. Tányért, poharat, ételt nem hagyunk ott.
mint egy hajléktalanszálló
Nálunk a vágódeszkák vannak elõl, egy nagy borsörlõ, ezek sehol se férnek el, csak a pulton. Az ablakpárkányon van egy bögre, abban vannak a tollak és egy olló, mellette a vitaminok, amiket minden nap eszünk, megint mellette egy kis kosár, abban fokhagyma, meg apróságok, pl fogpiszkáló, hústû, stb. A mosogatónál szivacs, mosogatószer, más nincs a pulton, ha szépen el van pakolva. De persze most is ott van némi tegnapi mosatlan, mert vendégeink voltak. Kisgépek: melegszendvics sütõ, aprító, botmixer, vízforraló, habverõ. Ezek egy szekrényben vannak, ahonnan gyorsan elõ lehet kapni mindet. A mikró pedig a hûtõ tetején van. Van továbbá egy felsõ sarki szekrény, amin talpas poharak vannak, legalul pedig zsebkendõ. Minden más a szekrényekben ill. a fiókokban van. Kamránk nincs, ezért, ha veszünk gyümölcsöt, azt az asztalra tesszük, egyébként nincs semmi az asztalon. A zöldségeket pedig a hûtõbe, meg most pl. az epret, meggyet, cseresznyét is.
Spargelt, asztal tele. Mosogató tele. A hûtõ teteje tele. A fagyasztóláda teteje tele. A polcok roskadoznak. A szekrények tele... Mintha minden létezõ cucc a világon oda lenne bezsúfolva.

Az skandináv mitológia szerint, aki meghal hová kerül? A Helheimbe? Vagy a Nilfheimbe? Mi a különbség? Semmi esély nincs rá a mitológia szerint, hogy az ember "szebb" helyre jusson, ha nem harcos? Mert az a két hely nem tûnik tûl " vidámnak".

Legjobb válasz: Valamivel rá kellett venni az embereket akkor is, hogy harcoljanak. Akkor ezzel lehetett rávenni õket, ma meg azzal, hogy elhitetik velük, hogy a hazájukért harcolnak, illeteve pénzzel.

Valamivel rá kellett venni az embereket akkor is, hogy harcoljanak. Akkor ezzel lehetett rávenni õket, ma meg azzal, hogy elhitetik velük, hogy a hazájukért harcolnak, illeteve pénzzel.
Az õsi árja mitológia szerint csak a harcosok mehetnek fel az égbe, az ég csillagai közé, ... a szolgák, asszonyok, asszonylelkûek lenn maradnak.
A kérdező hozzászólása: De olvastam valami olyat is, hogyha meghalt egy harcos, akkor megkérdezték a szolgáit, hogy akar- e valamelyik meghalni, hogy elkisérje az urát, így õ is Valhallába került. Szóval akkor egy sima ember hová kerül?
A mai Ásatrúarok úgy gondolják, hogy ha nemes, erényes életet éltél a Földön, akkor a Helheimbe kerülsz, de az szekcióba, ahol boldogság, öröm a jussod. Viszont ha gonosz, áruló voltál, akkor is Helheimbe jutsz, de akkor meg olyan részébe, ahol szenvedés vár rád. Valhallába meg nem feltétlenül akkor jutsz, ha csatában estél el, akkor is oda juthatsz, ha bátor voltál életedben. Persze, ez már mai értelmezés. Remélem, tudtam segíteni.
Elfelejtettem: Ha csatában meghaltak lelkén Ódin és Freya osztozik. Tehát akiket Ódin választ ki, azok a Valhallába mennek, akiket meg Freya, azok meg az Õ birodalmába.(Nem tudom most a nevét)
Fólkvangr :)
#4: Mit értesz a bátorságon? Ha kiállsz az elveid mellett mindvégig?

Mit csináljak? Vagy semmit? Normális és megszokja? Már másfél hónapja fordul hasáról hátára a lányom, de sokszor nagyot koppan a feje, pedig 2 takaró és még szőnyeg is van alatta. Van hogy elsírja magát amikor koppan.

Legjobb válasz: Próbálj "megtanítani" neki egy másik technikát az átfordulásra. Nálunk ugyanez volt, sokszor sajnos koppant a buksija, megijedt, és õ is sírt. Aztán "megmutattuk" neki, hogy ha a lábacskáival feltolja a popsiját egy kicsit, valamelyik oldalra el fog dõlni, és akkor nem a feje éri elõször a talajt. Többször csináltuk vele, és egy idõ után saját magától úgy fordult át. (B)

Próbálj "megtanítani" neki egy másik technikát az átfordulásra. Nálunk ugyanez volt, sokszor sajnos koppant a buksija, megijedt, és õ is sírt. Aztán "megmutattuk" neki, hogy ha a lábacskáival feltolja a popsiját egy kicsit, valamelyik oldalra el fog dõlni, és akkor nem a feje éri elõször a talajt. Többször csináltuk vele, és egy idõ után saját magától úgy fordult át. (B)
A kérdező hozzászólása: Köszi (Banyuci?)! Majd akkor próbálkozom! Jó olvasni a válaszaidat, mindig hasznos! :) 5, 5 hónapos a lánykám.
Igen, Banyuci vagyok. Hihi. :) Csak [email protected] egyesek, hogy miért írok alá, ezért találtam ki a (B)-t. :) Egyébként örülök, hogy így gondolod. :) Én kisfiam is 5 és fél hós múlt. 28-án lesz 6. (B)
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondoltam! :) A kislányom meg április 1-jén lesz 6 hónapos! :)
Én április 1-jén leszek 34 éves! :) (B)
A kérdező hozzászólása: hihi! Akkor együtt ünnepelhettek a kisfiaddal! :)
Ha a könyöke behajlítva van hátra forduláskor, akkor se tudja beverni a fejét. Ezt is lehet gyakoroltatni vele. Hasra fekteted, te pedig mögötte gugolsz, úgy hogy behajltott könyökkel legyen. A fejét megemelve kicsit oldalra billented, így a feje elõbb fordul, mint a feneke, de közel van a padlóhoz, így nem veri be. Ezzel a technikával tanította meg babámnak a fordulást a Dévényes tornász.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Neked is!!! Ki fogom próbálni!
Na mizujs? Hogy haladtok? (B)


Miért van az, hogy mikor a barátommal csak csókolózok (együtt vagyunk 2 napja) de máris olyan nedves leszek h érzem szabályosan. Pedig csak csók volt az utcán ruhába. Semmi szoba. Semmi előjáték. Mi lesz vele ha szexelünk? Csurogni fogok?

Legjobb válasz: Nincs veled semmi baj, nem fogsz "csurogni". Bár az csak jó, ha mégis:D Gondolom nem voltál még senkivel, ha ezen ennyire csodálkozol... Én is így voltam, meglepõdtem, hogy mitõl vagyok ilyen nedves, vagyis hát tudtam, persze... Na de akkor is, fura ez így elõször... Jó lesz, ha hozzászoksz és inkább örülj neki:D

Nincs veled semmi baj, nem fogsz "csurogni". Bár az csak jó, ha mégis:D Gondolom nem voltál még senkivel, ha ezen ennyire csodálkozol... Én is így voltam, meglepõdtem, hogy mitõl vagyok ilyen nedves, vagyis hát tudtam, persze... Na de akkor is, fura ez így elõször... Jó lesz, ha hozzászoksz és inkább örülj neki:D
Mondd meg a barátodnak, hogy dobjon be kettõ darab huszast Szent Antalnak (mindkettõtök nevében). Ugyanis, ha ilyen könnyen nedvesedsz, akkor esélyesek vagytok egy olyan jó szexre, amilyet el se tudsz most képzelni :-) Persze azért ne ugorj bele csak úgy - szépen fokozatosan: és nagyszerû lesz majd!
és az baj?
Hányinger, hányás is van? Hanyadik terhesség?
egyél...ha különösebben nem kivász semmit akkor is...amit máskor. nem terhesen is van olyan h különösebben semmit nem kiván az ember, de mégis eszik vmit, nem?különösen ha amugy éhes vagy és tudnál enni:)
Én már 20 hete ezzel küzdök. Nem kívánok semmit, de azért éhes vagyok, és sokszor ki is hányom amit megeszek, mert egyszerûen nem kívánom, de valamit ennem kell. Ilyenkor mindig irigykedek a kívánós kismamákra, õk legalább tudják mi kell nekik. Én próbálok csipegetni nap közben, hogy ne törjön rám az éhség roham, és e mellett pedig reggelire enni egy kis szendvicset, ebédre olyan kaját amit amúgy is szeretek és úgy bármikor meg tudok enni, vacsira meg van, hogy egy kis gyümölcs, egy túró rudi vagy joghurt, attól függõen hogy kálciumot, vagy más vitaminokat akarok bevinni. Ha nagyon ritkán (ez elõfordult kb eddig 2szer) megkívánok vmit akkor meg megpróbálom minél gyorsabban beszerezni. Sajna eddig jobbat én sem találtam még, a dokim meg a védõnõ se tudott ebben sokat segíteni. 20 hkm
Szia ! Amíg hányingerem volt és nem tudtam enni , sokszor egy bögre tejet vagy kakaót ittam. Ettöl megtelt a gyomrom és nem éreztem olyan éhesnek magam. És nekem így a gyomrom sem égett annyira. Már ha szereted a tejet egyálltalán.
A kérdező hozzászólása: az 1-sö

Mik a jelei a súlyos depressziónak? 20 éves vagyok, de úgy érzem teljes depresszióba estem és egyszerűen semminek nem tudok örülni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: én is így vagyok sokszor:(korban olyasmi vagyok, mint te...és egy idegroncs vagyok:(nekem sokszor segít, ha zenét hallgatok és álmodozom egy kicsit:)persze, nem tudom, nálad mennyire súlyos a dolog...de a zene is javíthatja az állapotod:) próbálj elfelejteni minden rosszat és csak a szép dolgokra gondolni:)mondd magadnak, hogy: erõs vagyok, nem hagyom, hogy depressziós legyek, semmi és senki nem érdemli meg, hogy depressziós legyek, mert ez nem megoldás semmire:) de az is lehet, hogy nem vagy depressziós, egyszerûen csak lehangolt vagy mostanában, a tél is okoz ilyet...állítólag a szoli jó hatással van az emberre, ilyenkor télen:) ha viszont nem múlik, akkor vmi jó szakembert érdemes felkeresni, bár én remélem erre nem lesz szükséged:) sok sikert és jókedvet:)

én is így vagyok sokszor:(korban olyasmi vagyok, mint te...és egy idegroncs vagyok:(nekem sokszor segít, ha zenét hallgatok és álmodozom egy kicsit:) persze, nem tudom, nálad mennyire súlyos a dolog...de a zene is javíthatja az állapotod:) próbálj elfelejteni minden rosszat és csak a szép dolgokra gondolni:) mondd magadnak, hogy: erõs vagyok, nem hagyom, hogy depressziós legyek, semmi és senki nem érdemli meg, hogy depressziós legyek, mert ez nem megoldás semmire:) de az is lehet, hogy nem vagy depressziós, egyszerûen csak lehangolt vagy mostanában, a tél is okoz ilyet...állítólag a szoli jó hatással van az emberre, ilyenkor télen:) ha viszont nem múlik, akkor vmi jó szakembert érdemes felkeresni, bár én remélem erre nem lesz szükséged:) sok sikert és jókedvet:)
Alvászavar, étvágytalanság, kedvtelenség, nemi ösztön csökkenése, gondozatlan külsõ, egyéb testi panaszok (jelentkezhetnek képzelt vagy valóságos tünetek fáradtság, gyengeség, fájdalmak, szédülés, szívdobogásérzés, légzési nehézségek, fejfájás, szorulás, gyomorégés és izzadás) Érzelmi elhidegülés, szomorúság, reménytelenség, kilátástalanság érzése, ingerültség, sírás, félelem, szorongás.A figyelem és koncentrálóképesség csökken. Megfogyatkozik az önértékelés és az önbizalom. Bûntudat és értéktelenség érzése lép fel. Sivár, pesszimista jövõkép. Nagyjából ennyi. A fizikai tünetek is lényegesek.
A depresszió egy komoly betegség. Azért mert egy ideje rossz a közérzeted, és a hangulatod még nem biztos hogy depressziós vagy. A sport, a zene, és a haverok ki tudnak rángatni a világvége hangulatból ha megteszed az elsõ lépést. Nem kell hinned benne, csak csináld. Mit veszíthetsz? Ha tényleg felfordult az életed, kérj segítséget nyugodtan. Ez NEM SZÉGYEN! Ha fáj a fogad, akkor is elmész a dokihoz. Sajnos még mindig él egy olyan kép az emberekben, hogy ha valaki ilyen állapotban elmegy dokihoz, biztos bolond. De ez csak addig van, amíg meg nem tapasztalja, milyen is ez. Indulj be, menni fog. :)
Valami kiválthatta nálad, elsõként próbáld meg az okát kideríteni. És hanem tudsz túllépni rajta keress fel szakembert.Pszichológust, kineziológust, vagy pszichiátert.

Csajok! Amikor a Fiú: -Mi a baj? Lány: -Semmi! Párbeszéd megtörténik, de evidens, hogy van valami, akkor mégis mit vártok mit csináljon a pasi? Találja ki mi a problémátok? Vagy hagyjon békén?

Legjobb válasz: Elõre is bocsi amiért pasiként válaszolok, de ha nekem azt mondja a NÕ, hogy SEMMI baja nincs, akkor én nem hazudtolhatom meg õt, tehát elfogadom, hogy semmi baj nincs és semmi bajként kezelem. Majd ha úgy gondolja, hogy mégis csak baj van, akkor újratervezi a stratégiát!

Elõre is bocsi amiért pasiként válaszolok, de ha nekem azt mondja a NÕ, hogy SEMMI baja nincs, akkor én nem hazudtolhatom meg õt, tehát elfogadom, hogy semmi baj nincs és semmi bajként kezelem. Majd ha úgy gondolja, hogy mégis csak baj van, akkor újratervezi a stratégiát!
bújj oda hozzá
Jah, csak elõbb-utóbb rohadtul unni kezdi az ember ezt a gyerekes játszadozást. Azért van a szája(többek közt XD) hogy elmondja, hogy ha valami baja van..
Miután elhangzik ez a párbeszéd , Én úgy szoktam viselkedni mintha semmi baj nem lenne. És még Én vagyok a bunkó....
Még próbáld kicsit kihúzni belõle, és ha tényleg nem mondja el vidítsd fel. A végén csak elmondja mi bántja :)
ezzel csak azt akarja h sajnáld és csak azért is kérdezgesd... ha felb*ssza az agyát akkor te voltál a baja...
Én pl. úgy tudom feldolgozni a dolgokat, hogy kb. 5 percig nézek magam elé, és gomdolkodok, néha még könnyezek is.Lehet, hogy te szoktál olyan dolgot mondani, ami kicsit bántja, és az is lehet, hogy hozzám hasonlóan dolgozza fel. Öleld át -akár percekig is- , mondd neki, hogy szereted, és máris jobb kedve lesz.:)
Nehéz kérdés, tõlem is gyakran kérdezi ezt párom, de még nem tudtam értelmes választ adni...:D Pedig amúgy nem vagyok hisztis lány, veszekedésre sem vagyok hajlamos, meg semmi ilyesmi, de ha nagy ritkán mégis megsértõdök valamin, akkor egyszerûen nem bírom kinyögni, hogy mi zavar. Az esetek 90%-ban amúgy valami jelentéktelen hülyeségrõl van szó, amit egy-két mondattal el lehetne intézni, csak ahogy az lenni szokott, még jobban felhúzom magam azon, hogy nem találja ki magától. A végén már egész drámák zajlanak le a fejemben, õ meg szegény nem érti, hogy én mitõl vágok egyre gyászosabb képet :D Szerencsére legrosszabb esetben is egy-két óra alatt lejátszom saját magammal a meccset, és jót röhögünk utólag az egészen. Szóval, magamból kiindulva a legjobb amit tehetsz, hogy átöleled pár percig (akkor is, ha el akar húzódni), lágyan közlöd vele, hogy szereted, és látod, hogy igenis bántja valami, és te azonnal meghallgatod, amint hajlandó lesz veled szóba állni. Aztán foglald el magad, de közben néha mosolyogj rá, és éreztesd vele, hogy tisztában vagy vele, hogy õ még eszi magát valamin, nem felejtetted el.
Fiú: "Jó, akkor megyek sörözni a haverokkal." (A francnak kell rébuszokban beszélni, miért nem lehet nyíltan kimondani és megbeszélni, ha valami probléma van?)
1.-nél az igazság :) 19/L

34 hetes es 2 napos km vagyok, azt szeretnem kerdezni ti mit csinaltok mikor a babo folyton csuklik? Egyre gyakrabban erzem, aztan olyan rossz h nem tudok csinalni semmit . Es ha esetleg valaki 34 het korul jar hogy erzi magat? Mit ereztek?

Legjobb válasz: Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)

Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)
Szia! Most töltöm a 39. hetet, nekem is úgy a 33. héttõl csuklik rendszeresen. Van úgy hogy naponta háromszor is érzem :) Szegénykémnek percekig is eltart. Nem tudok semmit csinálni, néha simizem a hasamat és arra gondolok hogy fejlõdik a tüdeje és jobban tud majd szopizni. Természetes dolog, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, kivanok nektek minden jot es konnyu szulest!!

Mi a fontosabb? Olyan embert választani, akinek szinte semmije sincs, szerelemből ; vagy olyat, akinek van lakása, autója, egzisztenciája, érdekből? Õszintén!

Legjobb válasz: remélem az elsõ, mert nekem szó szerint semmim sincs vagy három váltás ruhán kívül. :)

remélem az elsõ, mert nekem szó szerint semmim sincs vagy három váltás ruhán kívül. :)
Az én páromnak semmije se volt még amikor összejöttünk, majd szerzünk együtt:) Dolgozunk, spórolunk..stb:)
ki merem jelenteni, hogy jómódú családból származom, de mindig is taszítottak a gazdag pasik. mindig felvágtak, hogy mennyi pénzük van, milyen autójuk, mi mindent engedhetnek meg maguknak. meg aztán kellemetlen is volt, mert féltem, azt hiszik a pénzük miatt vagyok velük. a mostani párom csóró mint a templom egere, se lakása, se kocsija. de nagyon intelligens ember. szóval még bármit elérhetünk közösen. szerencsére az alapok adottak, van 1 lakásom! :)
Nekem az a fontos, hogy szeressük egymást.
Öszintén mondom ez egy nagy jó kérdés:) Én az elsõ férjemet azért választottam mert volt pénz "hires" volt és ugyéreztem hogy ha én is jó környezetben nõtem fel miért is adnám ezt fel?Hát igen itt a baj.Szerelem sehol nem volt csak a pénz mánia.Mindenünk meg volt csak a boldogság nem.El is váltunk 5évre rá:) 3éve rám talált a szerelem és a férjemnek semilye sem volt nem hogy lakása?Ó ugyan.És igenis nem érdekelt és ketten jutottunk egyrõl a kettõre 3év alatt és boldogok vagyunk a 10hónapos kislányunkal.Én azt mondom ne pénzt nézzük tapasztalat.35/N
Meg azok is, akik "jó körökben forognak", mert azok rangon alulinak tartanak általában egy csóróval kapcsolatot. Általában is úgy mûködnek jobban az ilyen dolgok, ha hasonló a hasonlóval él, hiába van, hogy a nagy szerelem idején azt mondják: mindenem a Tiéd édesem, csak érted dolgozom, hogy nekünk jobb legyen, hogy legyen szép házunk, nyaralás, autó! Ha Te nem lennél, semmi értelme nem lenne a munkámnak! .... Aztán, ha vége a szerelemnek felfogad egy méregdrága ügyvédet, aki elintézi, hogy a párja még egy használt papucsot se vihessen ki a kapcsolatból. Az a legjobb, amit itt is írt fent valaki, hogy ha amikor összekerülnek semmijük nincs, de közösen dolgoznak meg a közösért, aminek együtt tudnak örülni.
Ki honnan jött...
Utolsonak: Szerinted!!! Szerintem meg a szerelem és a megértés fontosabb, mint az anyagiak! Nekünk sincs mondhatni semmink és? megszerzzük, ha egy cél hajt minket, minden elérhetö, ami szàmunkra fontos!
Sztem azok helyez(het)ik az anyagi érdeket elõtérbe, akik "nélkülöztek" korábban...
14.05nek szolt! :)
Vagy rendes cigány szülõt...
Se nekem se páromnak semmije se volt, mikor összejöttünk , bár szüleim abban támogatnak minket, hogy az õ lakásukban lakhattunk és ez hatalmas segítség(rezsit mi fizetjük). Szóval ezen kívûl nem volt semmink. Férjem évekig külföldön dolgozottt én meg itthon. Nagyon rossz volt külön, de azért tettük, hogy boldogulhassunk. Most már itthon van, még mindig szorgosan gyûjtögetünk(saját házat akarunk) meg arra is gondolunk, hogy mi lesz 20-30 év múlva. Igaz, hogy nem voltunk együtt még külföldön nyaralni, de az alap dolgok megvannak. És az, hogy ketten értük el mindennél többet ér. Ismerek olyat, aki gazdag pasit választott, már nincsenek együtt és ugyanúgy semmivel került ki a kapcsolatból, mint anno bele.
Én merem álitani hogy nekem mindkettõ kell:D a szerelem és a pénz is!igaz az utóbbiból nekem kevesebb jutott...:Dde nekem igy is jó!
Az utolso tokeletesen megvalaszolta a kerdest! 100%-ig egyet ertek!
Számomra igen érdekes, hogy a kérdezõ megkérdezte az emberek véleményét, mégis, aki nyíltan fel merte vállalni, hogy Õ igenis megmondja hogy neki a pénz a fontosabb le van pontozva. Miért? Ez az Õ véleménye, ha neki ez jól esik, hát legyen! Hogy válaszoljak kérdésedre:nekem nem fontos a pénz, sokkal inkább a szerelem, de megmondom õszintén, egy olyan emberrel nem szívesen lennék együtt, akinek egy ásványvízre mondjuk nincs pénze. Ezt mondom most, hogy még nem voltam ilyen helyzetben. De az is lehet, hogy egyszer majd beleszeretek valakibe, aki szegény lesz mint a templom egere, és nem fog számítani. Sosem lehet tudni...
A kérdező hozzászólása: az a nagy helyzet, hogy én nem is pontozok, max. felfelé. Ezt a válaszolók intézik egymás között....:)
Nem is neked szántam kérdésem kedves kérdezõ :-) De hát mindenkinek szíve joga eldönteni kit hogyan ítél meg. Csak aztán a saját ítélésünk nehogy saját magunkat tökrözze....
Volt már "csóró" párom, 2 évig voltunk együtt. Most van egy "gazdag", akivel még 5 hónapja sem járunk, de néha azt látom, hogy fukar. Az exbe is szerelmes voltam, és a mostaniba is. És a fukarsága azért nem zavar, mert nem a pénzét szeretem, hanem õt. Nem is kell, hogy több tízezret költsön rám. 19L
Kihagytad a számomra legfontosabb szempontot. Melyik ezek közül a rendes, becsületes, kedves, megbízható, intelligens ember? Én ugyanis kizárólag azt választanám társnak. A legtöbb párkapcsolat, ami "csak" szerelembõl vagy anyagias szempontokból köttetik tönkremegy, ha a nem összeillõ, azonos értékrendû emberek között jön létre.
Egyénfüggõ! Én a páromhoz mentem hozzá, a barátnõm meg a párja pénztárcájához. Náluk ez nem volt elég a boldogsághoz.
Talán gazdag ember nem tud tiszta szivbõl szeretni ?vagy hova akarsz/akartok kilyukadni???Az én pasim gazdag és imád engem és én is õt...és nem 5 hónapja vagyunk együtt hanem 5éve:) Továbbá hogy mi fontos???A szerelem elmúlik, a pénz elköltõdik...fontosnak tartom hogy megértsük egymást és hûségesek legyünk egymáshoz, mindezmellett me érezzük azt hogy a párunk miatt semmi nem tudunk csinálni:)
Akinek mindene megvan, az a feleségeket is úgy váltogathatja mint az boxiját :) Szóval maradok az elsõnél, és ha némi küzdés árán is de megszerzünk mindent, amin a mi boldogságunk múlik:)
szerintem meglehet azt szerezni, (amid nincsen) és utána sokkal jobban tudod értékelni, sokkal büszkébben gondolsz rá, és sokkal jobb érzéssel tölt el, hogy: igen, ezt kétkezi munkával, közösen hoztuk össze. ez a minek, a kettõnké, megdolgoztunk érte. az érdekkapcsolatokban késõbb nagyon sok vita van. és általában mindig az jön ki belõle rosszul, akinek a kevesebb volt. ígyhát én aztmondom, hogy nemérdemes csak érdekbõl párt választani. több szól ellene, mint mellette
az a különbség, hogy rendes cigányt már láttak. de ne offoljunk. :)
14:53 persze, hoyg nem mindenki sarki "K". A cigányok között is vannak rendes emberek...
Én a csórót. Egyetlen magyarázatom van rá. Válaszoljatok már nekem: Itt valamelyikõtök boldog lenne a tudattól, hogy még a bugyija meg tamponja sem a sajátja, amit visel???? Ha nekem kell valami megszerzem, nem pedig a más pénzébõl!!! Saját magam teremtettem magamnak egzisztenciát qurvára nem érdekel, hogy melyik pasinak mije van !! Akkor érdekelnek az anyagiak, ha az enyém !!!!
Ezt nem rég kaptam: jo kis történet! Egyszer egy jól keresö apa úgy döntött, elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él. Egy egyszerû falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát. - Nos, mit gondolsz errõl az útról? - Nagyon jó volt, apa! - Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek? - Igen. - És mit láttál meg mindebbõl? - Azt, apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, õk meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te és anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket. Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette: - Köszönöm apa, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk.
Szupi a történet, ez így van...
A kérdező hozzászólása: ez egy nagyon szép történet , kedves 13:14-es! :) hja, csak realitás... Mondjuk azért érdekel ez a dolog, mert ismerek olyanokat, akik direkt lakásra meg ilyenekre hajtanak. Együtt élnek valakivel, hozzámennek ( kevesebb esetben elvesznek valakit) és pár éven belül a válásnál jól kihúzzák a másik alól a talajt...
Ez egy elég ostoba 2 lehetõség, miért kellene valakinek teljesen szegénynek vagy gazdagnak lennie? Inkább így kell nézni: a szerelem az elsõdleges, de ha az ember családot tervez és nem akar egyik napról a másikra élni, akkor jó ha a feleknek, vagy legalább az egyiknek van stabil egzisztenciája. A lakás, autó és rendes kereset ma már egyáltalán nem luxus kérdése, ezeket a pár együtt is elõteremtheti.. ám ahhoz az kell, hogy mindkét félnek legyen egy jó állása. Szóval nem kell gazdagnak lenni, de a jól fizetõ állás nem árt azután, hogy a kapcsolat családtervezéssé komolyodik. Egy igazi férfi tudja ellátni a családját, méghozzá ne az éhbér szinten. Ha erre nem képes, akkor addig ne tervezzenek családot amíg nem tudja biztosítani.
Na most a gazdag vagy a szegény emberi egyed pontoz le? Véleményt kértek, megadtuk és jön az irigy aki lepontoz! Tegye! Szerintünk akkor is a szerelem a fontos, minden màs màsodlagos! Mindenki a maga sorsànak kovàcsa! Aki elcseszte, magàra vessen!
Nemcsak ez a két szélsõség van, de ha ilyen 2 férfi akad az utadba, akkor azt, amelyikkel megérted magad, amelyiket szereted. Mert lehet akármennyi pénze, ha nem passzoltok, el fogtok válni és senki sem azért házasodik, hogy utána elváljon, nem?
nekem az a fontos h szeressen akkor is ha gazdag és ne higgye azt h csak a pénzéért vok vele
Na elmennek a ****** a nõk, de most komolyan. A gazdagot válaszd és kamuzd azt, hogy szeded a gyógyszert, aztán "véletlenül" teherbe esel, majd pár év és jöhet a válással a vagyon fele. Addig sem kell dolgozni. Most ez a trendi.
ne hurrogd le a nõket akkor te se vagy jobb nem mindenki egy sarki
Én biztos nem választanám a gazdagot. Pénzzel nem lehet megvenni a boldogságot szerintem. az elsõ férjem hitte azt hogy majd megad mindent ami kell nekem, de nem jött össze. Elváltunk, kisemmizett. Férjhez mentem ismét egy olyan emberhez akit tiszta szívbõl szeretek. 1 táskányi ruhát hozott magával (pont mint én) és építjük a közös házunkat :) Szeretjük egymást, boldogok vagyunk nekem ez a lényeg.
Elõttem szólók, ezért tesznek egyesek bizonyos "kiábrándító óvintézkedéseket" elõtte...Meg hát embere válogatja....
nem biztos, mert egy híresség tegyük fel szinész, gazdag mindene megvan. de letud állapodni és szeretni is, és ha vki mondjuk úgy gazdag h nem is akart gazdag lenni, csak az mert a szülei azok, de nem költi a pénzét mint az õrült attól még lehet rendes és ha önszántából gazdagodott meg akkor is, mert tanult és dolgozott szval nem értek egyet veletek, mert max akkor lehet bunkó ha sikkasztotta

22 hetes leszek mikor megyek genetikai tanácsadásra. Mire számítsak? Baross utca. Emelkedett AFP eredmény miatt, genetikai uh és 4D-s uh-n is minden rendben volt, nem volt a családban semmi gond, fiatal is vagyok.

Legjobb válasz: Te tudod, de én nem kérnék magzatvízvizsgálatot. Mindent látnak az UH-n ami a magas AFP miatt lehet. Ha ott nem látnak semmit nincs semmi baj. Az AFP elavult módszer. Nekem alacsony volt, nem kértem magzatvízvizsgálatot és nem lett semmi bajunk. Pedig a down-kórt nem mindig látni uh-n. Már 3 hós a kislányom. :-) Persze ez nem azt jelenti, hogy 100%, hogy nektek sincs semmi bajotok de azt tud, hogy nagyon sok mindenkinek rossz lesz az AFP eredménye. És csak kis százalékának van tényleg beteg babája.

Te tudod, de én nem kérnék magzatvízvizsgálatot. Mindent látnak az UH-n ami a magas AFP miatt lehet. Ha ott nem látnak semmit nincs semmi baj. Az AFP elavult módszer. Nekem alacsony volt, nem kértem magzatvízvizsgálatot és nem lett semmi bajunk. Pedig a down-kórt nem mindig látni uh-n. Már 3 hós a kislányom. :-) Persze ez nem azt jelenti, hogy 100%, hogy nektek sincs semmi bajotok de azt tud, hogy nagyon sok mindenkinek rossz lesz az AFP eredménye. És csak kis százalékának van tényleg beteg babája.
Számíts rá, hogy sokat kell várni, hiába van idõpontod. A genetikus fel fogja ajánlani a magzatvíz vizsgálatot, amit ha elfogadsz, vissza kell majd menned. Azt hiszem ha annak megvan az eredménye, akkor csinálnak ultrahangot.
A kérdező hozzászólása: És azt mindenképp felajánlják vagy nem mindenkinek? Nagyon félek tõle, nem szívesen csináltatnám meg. A védõnõm is azt mondta hogy ne aggódjak, nem tartozom a rizikós faktorba, mert 24 éves vagyok, a családomban (férjemében is) minden rendben volt, csak kicsit lett magas az afp és a többi eredmény tökéletes lett. De azért félek...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! 2.6 lett a MoM. Na igen, az engem sem izgat hogy kedvesek-e vagy sem, csak jól végezzék a dolgukat. Bízom benne hogy minden rendben lesz és egészséges a kislányom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!