Találatok a következő kifejezésre: Mi a ultrahang (462 db)

Mammográfia és mell ultrahang között mi a különbség?

Medd?ségi központban el?zetes vizsgálatként kérik többek közt a mammográfiai vizsgálatot, sikerült beutalót szereznem a helyi kórházba, ahol annyit mondtak, nem biztos hogy megcsinálják mert nem vagyok 40 éves. Helyette mell ultrahangot ajánlottak, azt elfogadják mammográfiai lelet helyett, egyenérték??

Legjobb válasz: Szia! Persze, hogy elfogadják, sõt! nekem is akartak mammográfiát, de én csak mell ultrahangot engedtem. (Dévai intézet...) A mammográfiánál összepréselik az egész melledet, baromira fáj!!!! A mell ultrahang abszolút nem fáj, inkább azt kérd, tökéletesen elfogadják a meddõségi központokban!!!!!!

Szia! Persze, hogy elfogadják, sõt! nekem is akartak mammográfiát, de én csak mell ultrahangot engedtem. (Dévai intézet...) A mammográfiánál összepréselik az egész melledet, baromira fáj!!!! A mell ultrahang abszolút nem fáj, inkább azt kérd, tökéletesen elfogadják a meddõségi központokban!!!!!!
A mammográf az elsõdleges szûrõmódszer és röntgensugárral mûködik, míg az ultrahang kisegítõ módszer és az ultrahanghullámok visszaverõdési tulajdonságait kihasználva készít felvételt az emlõkrõl. *www.mamma.hu
A kérdező hozzászólása: Jééézus, összepréselnék az így is picire nõtt cicijeimet? :) Nekem is Dévai Doktor úr kérte a mammográfiát, de ha szó nélkül elfogadja az ultrahangos változatot, akkor semmi probléma :)
Épeszû orvos nem is kér mammográfiát 4o év alatti nõknél. Károsítja a röntgen a petesejteket is!
Nekem a Dévai doki elfogadta a mell ultrahangot, nem is erõsködött mammográfiával.

A genetikai ultrahang és a sima ultrahang között mi a különbség? A genetikai ultrahang hüvelyi, vagy hasi?

Legjobb válasz: Szia. Hasi uh, és sima 2D-s uh, csak azért genetikai, mert ilyenkor szûrik a baba méretei alapján ki a genetikai rendellenességeket.

Szia. Hasi uh, és sima 2D-s uh, csak azért genetikai, mert ilyenkor szûrik a baba méretei alapján ki a genetikai rendellenességeket.
igen, ez így van, hasi, csak 2D-s, és nálam hangosan mondta az eredményeket amiket mért, és le is volt írva a papírra, amit megkaptam ott, és kb. 6x megkérdeztem hogy minden rendben van e, és azt mondta igen. képet is lehetett kérni, de persze csak a fekete-fehér 2D-set, és fizetni kellett érte

Uzsoki kórházba kell mennem ultrahangra. Mi a menete?

Gondolok olyanokra, hogy recepción be kell-e jelentkezni. Vagy simán odamegyek, és ha kijön valaki be kell adnom a TAJ kártyámat? Most hogy átépítés van, az els?re kell menni? Ott milyen a rendel?? És hogy lehet odajutni?

Legjobb válasz: Nem kellett idõpontot egyeztetned? Akkor be vagy írva, csak odamész az ultrahang rendelõhöz és szólítanak

Nem kellett idõpontot egyeztetned? Akkor be vagy írva, csak odamész az ultrahang rendelõhöz és szólítanak
A kérdező hozzászólása: De igen, van idõpontom. Viszont a fogászatra is volt idõpontom, és mégis külön be kellett adnom az irataimat. Stb, annak is meg volt a maga menette, gondoltam hátha itt is van vmi hasonló.
Uzsoki korházba nem kell beadni a papírt odamész leülsz kijön valaki szólítanak! de lehet csúszás ha pl egy bentfekvõ kismamát meg kell vizsgálni! Azthiszem az új épületbe költözött át az Ultrahng mert ahol volt a szülészet nõgyógászat azt teljesen lebontották! de ha nem olyan sürgõs akkor amint hazaér nevelõapukám megkérdezem pontosan hogy hova kel menni mert õ ott betegszállító
A kérdező hozzászólása: hétfõn megyek, annyira még nem sürgõs. Megköszönném, ha megkérdeznéd. Az a gondom, hogy sokféle infot kaptam. egyik szerint az elsõn van, egy másik szerint a másodikra kell menni Uh-ra.
Szia az lenne a kérdésem hogy terhes uh-ra mész vagy sima hasi ultrahangra??
A kérdező hozzászólása: Terhes UH-ra, a 12. hetesre.
Szia megtudakoltam neked na szóval a Korong Utcai bejáratnál kell bemenni, aztmondja nevelõapukám hogy az elsõ és második emeleten is van ultrahang de õ inkább a második emeletet ajálja. Ha idõpontra mész ha nem a beutalót ha kijönnek be kell adnod és majd szólítanak. Remélem tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: kÖszi szépen!
Nagyon szívesen

Mi a 4-d ultrahang rendelő elérhetősége Salgotarjanban?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szia! 06 32 522 000 ha fölveszik kérjed az ultrahangot!

Szia! 06 32 522 000 ha fölveszik kérjed az ultrahangot!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszt!

Az első 12. hétben nektek hüvelyi vagy hasi ultrahang volt? Melyikről mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Nekem hasi ultrahang volt. Egyértelmûen kényelmesebb, mint a hüvelyi.

Nekem hasi ultrahang volt. Egyértelmûen kényelmesebb, mint a hüvelyi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Még egy kérdésem lenne: A vastag hasfal a felesleget jelenti vagy az izom is beleszámít?
8as vagyok, kb 20 mp alatt látszott, ahogy látótérbe került a méhem. :)
5-ös vagyok. Igen, vastag a hasam alul, pont ott ahol nézik. Lehetett látni ezt azt, de elég rossz volt a minõség (pedig a gép és a doki is profi).
A kérdező hozzászólása: 8. (akinek a férje az orvosa :) ) Mennyi idõ alatt találtátok meg elõször az 5. hétben az ultrahangon a babát?
8 hétben hüvelyi, azután 12.hétben már hasi. De mondta a doktornõ ha esetleg nem jól látszódott volna akkor hüvelyi lett volna.
Nekem a férjem nem engedte a hüvelyit (õ az orvosom is), csak akkor csináltuk volna, ha nem látszik hasin, de az õ tapasztalatai szerint pl. szinte mindig látszik. Szóval nekem soha nem volt hüvelyi, és már mindjárt szülök... A pozitív teszt után is minden látszott, 5+5 hetesen meg szívhang, embrió, petezsák, szóval ami kell. Õ nem szereti a hüvelyit (mondjuk én sem :) ), és ott, ahol dolgozik pl. nem is csinálják. (A hasfala egyébként senkinek nem vastagszik meg hipphopp annyira, hogy ne legyen jól látható hasin, sõt, ahogy halad elõre, sokkal jobban kell látszania. Lehet, hogy bénább volt a szonográfus vagy az orvos, aki csinálta.)
Biztos vastagabb a hasfala.
A kérdező hozzászólása: 18 hetesen alig látszódott valami??? Ez hogy lehet? Van, akinek a terhesség megállapításhoz is hasit használnak.
Nekem 7 és 12 hetesen is hüvelyi volt. Egyáltalán nem volt kellemetlen, sõt! :) A 18. heti hasi rosszabb volt, mert agyonnyomkodta a hasam és még így is alig lehetett látni valamit.
Nekem volt mindkettõ. A hasi sokkal kényelmesebb, ellenben a hüvelyivel az elején jobban látnak (nem a legjobb dolog a világon, de semmi rossz élményem nem fûzõdik hozzá) Viszont nem akartam, hogy Apa a hüvelyinél bent legyen, ezért az orvos minden esetben csinált hasit is, amikor már Apa is bent volt, így Õ is láthatta a Maneszt. :)
12. hétig hüvelyi! Nekem nem volt vele bajom. Jó, nem a legjobb dolog a világon, de ennyit szerintem el lehet viselni egy babáért.
Nekem hüvelyi volt, csak a 12. héten volt hasi.
Nálam felesleget jelent, pont a köldökömtõl kezdõdik egy kis pocak. :(

Mi a különbség a röntgen és az ultrahang között?

Legjobb válasz: röntgen=elektromágneses sugárzás ultrahang=hangrezgés

röntgen=elektromágneses sugárzás ultrahang=hangrezgés
Így van, ég és föld. Kb. mint a körte meg a házityúk között. :-) A röntgen a fénynek, az UH a hangnak a rokona.

10 hetesen mekkora a baba? Mit látni ultrahangon?

Legjobb válasz: http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=10

Szia!Ez az én babám képe 10hetesen és 3 naposan.Itt 3, 65cm volt akkor! Boldog babavárást! 17hetes pocis http://kepfeltoltes.hu/090315/img003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintetek mi a jobb, ha megmondják az ultrahangon a baba nemét, vagy ha meglepetés marad?

Ti hogyan akartátok/akarnátok?

Legjobb válasz: Amikor az ultrahangon megmondják ugyanolyan meglepetés és öröm. Mondjuk nekem nem volt az, mert tudtuk mindkétszer, hogy csakis fiú lehet. Mondjuk izgultunk, mert nevükön emlegettük õket elsõ perctõl kezdve és bennünk volt, mi lesz ha fiúnéven szólítjuk és mégis lányok lesznek. Én egyébként nem szeretem a meglepetést és várni is utálok, a krimiknek és egyéb könyveknek is elolvasom a befejezését elõre. A filmeket meg pont ezért ritkán nézek, mert ott végig kell nézni. Úgyhogy én elsõ adandó alkalommal megkérdeztem.

Amikor az ultrahangon megmondják ugyanolyan meglepetés és öröm. Mondjuk nekem nem volt az, mert tudtuk mindkétszer, hogy csakis fiú lehet. Mondjuk izgultunk, mert nevükön emlegettük õket elsõ perctõl kezdve és bennünk volt, mi lesz ha fiúnéven szólítjuk és mégis lányok lesznek. Én egyébként nem szeretem a meglepetést és várni is utálok, a krimiknek és egyéb könyveknek is elolvasom a befejezését elõre. A filmeket meg pont ezért ritkán nézek, mert ott végig kell nézni. Úgyhogy én elsõ adandó alkalommal megkérdeztem.
Én már alig várom, hogy megtudjam a második babám nemét! Az elsõnél 12 hetesen megmondták, hogy kisfiú! Én izgalmasnak találom, várni azt az uh-ot ahol végre kiderül és nem utolsósorban nyugodtan vásárolhatok kislánynak rózsaszínt kisfiúnak kéket, kifesthetem a szobáját, nem pedig csak pasztell színekben gondolkodhatom...
Én mindkettõnél szerettem megtudni, hamar.Ezután jobban "személyé" vált számunkra, a nevén szólítottuk, ÕT vártuk, NEKI vásároltunk!Egy két és fél éves, és egy öt hónapos fiúk anyukája
1.babám nem mutatta meg magát, pedig nagyon érdekelt, de beletörõdtem hamar, nem volt ezzel semmi baj. 2.babámnál én meg sem akartam kérdezni, csak a férjem kíváncsi volt nagyon, így belementem, hogy tudjuk meg. Tervezünk 3. babát, megint nem akarom tudni, remélem eldugja magát megint, mint az 1. babám. A férjem azt szokta mondani, hogy használjuk ki a XXI.század technikáját, és ha meg tudják mondani a nemét, akkor miért ne? Végül is nem rossz, ha tudja az ember, mert akkor tudsz úgy vásárolni. De a meglepetés is olyan jó dolog.
Az attól függ... Az elsõnél tudni akartam, a 28. héten meg is mondták, hogy kislány. A 2. babánk neme a születésénél derült ki, és Apa csalódott volt, mert kisfiút szeretett volna. Most a harmadiknál... 2 kislány után azt mondom, ma kár volt megkérdezni, lát e valamit a doki... szeptembertõl ugyanis 3 lányos szülõk leszünk. Ezt ma még nem is mertem megmondani a páromnak, mert igen kiakad szegény. Én reménykedem, hogy tévedett a doki, mert szemmel láthatóan csak rávágott valamit- elég sz.r a gépe, jó fél méterrõl nézte a képernyõt, nem is nagyított rá, mint az elsõ lányunknál... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Mindkétszer alig vártam, hogy megtudjam:) ))Egy 4 éves kislány és egy 2 hetes kisfiú anyuja.
Szia! Én alig vártam már, hogy megmondják az Uh-on. :) Elsõ baba, kisfiú. De majd a második babánknál, lehet meglepit kérek, remélem a párom is beleegyezik. :)
Mindkettõben megvan a maga izgalma.. Mi megtudtuk a 16.héten hogy kislány, de a pofiját akkor láttuk utoljára:( Mivel korán beékelödött a feje ezért nekünk az is izgalom volt. 16 hetesen láttam utoljára a fejét, de amikor megszületett ugyanugy nézett ki:)
Két csemetém van, mindkettõnél úgy döntöttünk, hogy szülõszobai meglepetés legyen, hogy mi van a lábuk között. Az ideológia hozzá: ez legyen az egyetlen meglepetés aznap. Pedig világ életemben utáltam a meglepetéseket, de ezt valahogy így éreztük jónak. Meg persze a rokonok miatt is, mi nem szerettük volna kizárólag rózsaszín/kék-be öltöztetni, így a kapott ruhácskák se rózsaszínek se kékek nem voltak. Mindkettõ kislány, tervezünk harmadik babát is, nála sem szeretnénk elõre tudni, hogy fiú v. lány.
Sztem izgalmas lehet nem tudni, de én nem bírnám ki:P. Már van egy fiam, most várom a másodikat, de amíg nem tudtam a nemüket, addig olyan "idegenek" voltak. Mikor megtudod, vhogy közelebb kerül, jobban el tudod képzelni, nevén szólítod, neki veszel ruhákat, ami késõbb meghatározza a karakterét is. Szóval én akartam tudni mindkettõnél. És sztem én fejben másképp várnék egy kislányt, mint egy kisfiút.
Kisfiamnál csak a 26ik héten tudtuk meg !4D-n! Most újra várandós vagyok, de mihamarabb tudni szeretnénk!
Szerintem ezt így nem lehet megmondani hogy "mi a jobb!" Ez egy tipikus olyan kérdés amit mindenki a párjával beszél meg. Egyébként, én alig várom már hogy megtudjam :) Ugyan olyan meglepetés szerintem így is :) Nem lesz attól kisebb az öröm hogy elõbb tudtam a nemét, mint ahogy megszületett. Holnap megyek UH-ra, remélem már megmondják :) ))) 18 hetes km
Még nincs gyerekem, de ha egyszer lesz, én meglepit szeretnék! :-)
Nem olvastam el most a válaszokat. Én nem értem miért jó, ha meglepetés ér? Már az egy hatalmas boldog meglepetés, amikor kiderül, hogy baba lesz. Nekem ennyi doszt elég. Szerintem nagyon praktikus, hogy megtudhatjuk elõre a nemét, mert így sokkal könnyebb felkészülni. Pl. babakocsit venni vagy amikor eldöntjük, hogy milyen színû legyen a babaszoba fala. Persze ezt csak akkor lehet megtenni, ha biztosra mondják a baba nemét. De szerintem jó ha tudjuk elõre. Ha meg nem tudják megmondani biztosra, akkor ott van a meglepetés esélye annak, aki nagyon erre vágyik, bár szerintem felesleges.

Ha arra gyanakszom, hogy PCOS-em van, akkor szimplán megmondom a nőgyógyásznak, hogy szeretném, ha csinálna egy ultrahangot vagy elmondom milyen tünetekből gondolom, és majd ő eldönti mi a teendő?

Fogamzásgátlót szedek, így a menstruációm rendesen megjön, de el?tte 30-40 napos ciklusom volt, részben ezért is írattam fel a gyógyszert.(ekkor még nem hallottam a PCOS-ról, mint betegségr?l). Elhízva nem vagyok, s?t mindenki szerint vékony vagyok, pattanások, zsíros b?r kamaszkoromban voltak, viszont er?s sz?rzetem van már tinikorom óta.

Legjobb válasz: orvosa válogatja. Nekem pont fordított tapasztalatom van: a magánrendelésen kapcarongyként kezeltek, egy székre kellett dobálnom a ruháimat, a doki elõtt vetkõztem és öltöztem, nem bántott, de csak éppen egy fokkal volt kedvesebb a bunkóságnál. Az sztk-ban ezzel szemben nagyon kedvesen, figyelmesen vizsgált, mindent elmondott. Egyszer egy - szerintem minimális - panasszal mentem oda, erre mindenféle ultrahang, labor, ph-mérés, kenet stb-re "elkapott", mondván, ha már ott vagyok, nézzük meg, minden rendben van-e! Szóval, szerintem nyugodtan menj elõször az sztk-ba, mondd el, mitõl tartasz - de ne próbálj okosabb lenni az orvosnál, azt egyik sem szereti :=) - és kérd, hogy vizsgáljon ki. Nem hiszem, hogy gáncsoskodna.

orvosa válogatja. Nekem pont fordított tapasztalatom van: a magánrendelésen kapcarongyként kezeltek, egy székre kellett dobálnom a ruháimat, a doki elõtt vetkõztem és öltöztem, nem bántott, de csak éppen egy fokkal volt kedvesebb a bunkóságnál. Az sztk-ban ezzel szemben nagyon kedvesen, figyelmesen vizsgált, mindent elmondott. Egyszer egy - szerintem minimális - panasszal mentem oda, erre mindenféle ultrahang, labor, ph-mérés, kenet stb-re "elkapott", mondván, ha már ott vagyok, nézzük meg, minden rendben van-e! Szóval, szerintem nyugodtan menj elõször az sztk-ba, mondd el, mitõl tartasz - de ne próbálj okosabb lenni az orvosnál, azt egyik sem szereti :=) - és kérd, hogy vizsgáljon ki. Nem hiszem, hogy gáncsoskodna.
Ha magánrendelésre mész akkor fog csinálni ultrahangot meg ki is vizsgál rendesen. De ha sztk-ba mész akkor ne számíts semmi jóra... Sajnos tapasztalat.
Szerintem is menj el magándokihoz....õ biztos elküld vizsgálatokra.Én is pcos vagyok és 2. babát szeretnénk elmentem sztk rendelésre, csináltak hormon vizsgálatot ami rossz lett, az uh rossz lett.És ezt mondták állítsam vissza én a szervezetemet olyanra mikor a lányom született :S Szóval a vizsgálatok megvoltak, csak kezelést nem kaptam, de elmentem én is magán rendelésre, hát ég és föld a kettõ :)
A leírtak sz. nem vagy PCOS. Inkább androgén túlsúlyos.
Menj el nõgyógyászhoz (Ha teheted inkább magándokihoz, vagy sztkban keress vmi megbízhatóbb dokit). Mond el neki, h mi a problémád. Szerintem alapból fog hüvelyi ultrahangot csinálni, de ha nem, akkor kérd meg. Esetleg még kérhetsz még beutalót hormonvizsgálatra is. A PCOS jele inkább a kimaradó menstruáció (nekem nagy vszínûséggel ilyen betegségem van, fél éve nem volt menstruációm). A pete nem érik meg, hanem ciszta lesz belõle. De az ultrahang és a hormonvizsgálat megmondja:) Viszont ha PCOS-es vagy, akkor nem ajánlott a gyógyszer. Legalább is nekem a nõgyógyászom azt mondta, semmiképpen nem ajánlja. Mert ilyenkor alapból sincs peteérésem, de a gyógyszer teljesen kikapcsolja a petefészek mûködését.

16 héten le vették az Afp. Meg kaptam az eredményt is 1, 5 MOM lett de ultrahangot nem csináltak. Menjek a nőgyógyászomhoz és kérdezem meg h ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Nem tudom nálatok h mûködik de nálunk úgy volt h amikor megkaptam az eredményt nem kellett semmi idõpont semmi csak mentem a papírkámmal a genetikai ultrahangra beadtam az ajtón és hívtak uh-ra és a legközelebbi tanácsadáson bemutattam az uh leletet a dokinak...de jobb ha megkérdezed mert nem csinálják mindenütt egyformán 22hkm

Nem tudom nálatok h mûködik de nálunk úgy volt h amikor megkaptam az eredményt nem kellett semmi idõpont semmi csak mentem a papírkámmal a genetikai ultrahangra beadtam az ajtón és hívtak uh-ra és a legközelebbi tanácsadáson bemutattam az uh leletet a dokinak...de jobb ha megkérdezed mert nem csinálják mindenütt egyformán 22hkm
Igen ez nálunk is így mûködik.Védõnõ odaadja a beutalót afp-re elmész, aztán a doki meg a következõ uh-n megnézi és értékeli.
nálunk is afp kórház, genetikai uh 18 hetesen a nõdokinál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!