Találatok a következő kifejezésre: Mi a tulajdonképpen (292 db)

A csotkinak tulajdonképpen mi a haszna? Mire jó? Csak a görög katolikusok hordják?

Legjobb válasz: Tulajdonképpen úgy mûködik, mint a rózsafûzér, imádkozáshoz használják. Az ortodoxok is hordják, nem csak a görög katolikusok.

Tulajdonképpen úgy mûködik, mint a rózsafûzér, imádkozáshoz használják. Az ortodoxok is hordják, nem csak a görög katolikusok.
Az elmondandó imákat számolják vele. Scsot = számoló. A rózsfûzér - olvasó neve is ezt jelenti régiesen. A katolikus olvasó és a görögkeleti pravoszláv scsotki vagy a moszlim tesbih a szemek (imák) számában különbözik.

A paypal fizetés mi is tulajdonképpen az ebay-en? Részleteznétek?

Legjobb válasz: https://www.paypal.com/hu http://magyar-paypal-regisztracio.blogspot.com/2007/12/paypa.. http://www.honlap-kozpont.hu/hirek/paypal_fizetes_rendszer.p.. A paypal tulajdonképpen egy internetes számla. A második linkben lépésrõl lépésre megtalálod, hogyan kell regisztrálni.

https://www.paypal.com/hu http://magyar-paypal-regisztracio.blogspot.com/2007/12/paypa.. http://www.honlap-kozpont.hu/hirek/paypal_fizetes_rendszer.p.. A paypal tulajdonképpen egy internetes számla. A második linkben lépésrõl lépésre megtalálod, hogyan kell regisztrálni.
Javítás/kimaradt szó/ Ezt a pénzt ha jól emlékszem akkor tudja levenni a PARTNERED pay-paltól ha te át is vetted ....
Kicsit kijavítom az elõzõ válaszadót: Nem muszáj dombornyomott kártya, és sima K&H-s 'lapos' Visával regisztráltam be, és nem volt belõle baj. :)
Az ebay tulajdona a pay-pal rendszer. A használathoz szükséges egy itthoni dombornyomott kártya.Kinézel valamit az ebay-on (regisztráció).Fizetésí mód pay-pal egy lehetõség csak, de erõsen ajánlott.Oda is be regisztrálsz, és ott meg adod a dombornyomott kártyád számát.A paypal azonnal levesz, vagy inkább terhel egy MINIMÁLIS pénzt. Ezzel együtt a paypal-tól a bankod kap egy 4 jegyû kódot amit csak neked adnak ki. Ezt a 4 jegyû kódot kell a pay-palon megerõsítened vissza-írnod, azaz ellenõrzik hogy te vagy az a személy aki a bankkártyát használja. Ha ok. minden és ha vásárolsz valamit , akkor az ebay "leütés" után kérdezi hogy Paypal-al fizetsz?és át is visz a paypalra és onnan automatán léptet hogy, akkor le is vehetik a pénzt? Ezt a pénzt ha jól emlékszem akkor tudja levenni a pay-paltól ha te át is vetted az árut, és minden ok- volt. Nagyon szigorúak azzal aki simliskedik, legyen az eladó vagy vevõ, nem éri meg játszadozni mert könnyen az interpoolhoz kerülhet a csaló. Állítólag ez a legbiztonságosabb vásárlás az interneten.
Engem is vertek már át az ebay-en ez szemét ferde szemû, és semmit sem tudtam csinálni.
Egy kérdés. Eladtam egy képet postaköltséggel együtt 320$-ért az ebayen. A paypal befagyasztotta a pénzt, azzal az indokkal, hogy adjam fel a képet (a saját pénzembõl amerikába 12000 Ft-ért) és akkor utána 21 nap múlva megkapom a pénzt, ha a vevõ is elégedett. Én madár fel is adtam 12000-ért a képet Amerikába. De most olvasom itt, hogy majd jön még mindenféle biztonsági szar és a pénzt lehet hogy soha nem kapom meg?
Ne haragudjatok, hogy közbe szólok de én is szeretnék megtudni valamit ezzel kapcsolatban. Mennyi a költség ha simán akarok utalni a bankomból OTP Német bankba. rta valaki, hogy csak simán szokta küldeni, hogy mûködik ez pontosan?
az ebayen eladófüggõ hogy mit fogad el én már sokmndent vettem és mindig utaltam rendesen a bankomból. nem paypaloztam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hasznos.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a részletes infókat, sokat segített eligazodnom ebben a fizetési módos útvesztõben.
Ami összeget a PayPal levesz a regisztrációnál, azt visszautalja?

A közgazdasági szakközép iskola mit takar tulajdonképpen?

aki közgazdasági iskolába megy , ami egyben kereskedelmi és marketing szak is, az mit tanul? ha elvégzi , mondjuk legyen ez 5 év ( nulladikkal ) akkor bel?le mi lehet utána ?:) el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Ezt tanultam, 5 éve végeztem.Írj nyugodtan privit.Szívesen válaszolok!Mi érdekel konkrétan?

Ezt tanultam, 5 éve végeztem.Írj nyugodtan privit.Szívesen válaszolok!Mi érdekel konkrétan?
A kérdező hozzászólása: írok, köszi:)


Miért hordják mindig maguknál a Való Világos szereplők azt táskát? Mi az tulajdonképpen, és mi van benne?

Legjobb válasz: Mikrofon, hogy ne csak lásd hanem halld is mi történik. Régen is volt rajtuk, csak akkor övtáskaként vagy zsebben.

Mikrofon, hogy ne csak lásd hanem halld is mi történik. Régen is volt rajtuk, csak akkor övtáskaként vagy zsebben.
azt mikroportnak hivják

Miért ilyen velem? És ilyenkor tulajdonképpen mi a teendő?

A párommal már lassan 5 éve együtt vagyunk, együtt is élünk. Én 23, ? pedig 24 éves. Jegyesek vagyunk.

Legjobb válasz: Itt semmi sem zavaros,tiszta ügy : menekülj amig nem késö! Mit gondolsz ha már most ilyen veled,mi lesz tíz év múlva 2 kisgyerekkel. Akkor akarsz ráébredni,hogy jobbat érdemelsz? Légy észnél,ha fáj is!

csatlakozom az elöttem szólókhoz
Figyelj, te is eljársz, mert jó lenne ha nem otthon szomorkodnál!Itt a hétvége és fiatal vagy. Hátha észre veszed, hogy nem ö az egyettlen fickó.
sajnos, mégsem tudok mást írni, mint azt, hogy szakíts vele. az a baj, hogy nincs önbecsülésed, akik egészséges önértékeléssel bírnak, el sem tudják képzelni, hogy egy ilyen emberrel együtt legyenek. én sem. de azért megírom, hogy voltam már én is ilyen helyzetben, mikor még nagyon kislány voltam, 21 éves, akkor még én is tûrtem, bár igaz, nem is nagyon volt önbizalmam. viszont én csak kb. 3 hónapig tûrtem, jó az igaz, hogy nem írod pontosan, mennyi ideje ilyen, de feltételezem, hogy régebb óta, mint néhány hónap, és azért te már csak érettebb vagy, mint én voltam akkor, tudnod kéne, hogy mi a helyes megoldás. ez az ember változni nem fog, hidd el. legalábbis nem a te kedvedért. talán egy másik nõért.
Szerintem te is tudod, hogy mi a megoldás. A szakítás. Addig, amíg még emberi módon meg tudod tenni. Ez a pasi már nem szeret, nem tisztel. "Megalázónak érzem, amikor a közelében vannak a barátai, õ pedig rám szól, hogy maradjak le pár lépést." - ez pedig egyenesen undorító viselkedés a részérõl. Add vissza a gyûrût, mert soha nem fogod visszakapni a "régi énjét". Fiatal vagy, rengeteg pasi szaladgál, aki meg is becsülne. Ezt a tahót meg elfelejted.
Lehet hogy nem szeretnél szakítani, de ez az ember nem szeret. Hagyd ott.
figyelj, szerinted ez késõbb jobb lesz, hozzámennél egy ilyen pasihoz? nem akarlak elkeseríteni de ez nem fog változni sõõt rosszabb lesz. épp az a baj, hogy sosem veszekszetek, hogy te mindent tûrsz és csak neki akarsz megfelelni. hol vagy te ebben a kapcsolatban? sehol. itt csak õ van. vagy most leültök beszélgetni , hogy ez így nem mehet tovább vagy szakítotok. egy 24 éves férfi ha nem kívánja a szexet akkor vagy van valakije vagy pedig valamilyen szexuális problémája van. jó lenne ha ezt kiderítenéd én ennek megfelelõen cselekednél. állj a sarkadra.
Nem akarlak megbántani, de csak azt tudom írni, h ennek így semmi értelme, dobd ki az ilyen pasit.Lehet, h szereted, de ettõl még nem leszel boldog, sõt!Szerintem te is tudod, mi a helyzet, csak fáj és nem akarod észrevenni :((
Itt semmi sem zavaros, tiszta ügy : menekülj amig nem késö! Mit gondolsz ha már most ilyen veled, mi lesz tíz év múlva 2 kisgyerekkel. Akkor akarsz ráébredni, hogy jobbat érdemelsz? Légy észnél, ha fáj is!
Teljesen tévúton van a kapcsolat, osztom a többiek véleményét. Te szereted, de õ téged (már) nem. A szex nem létszükség, de az intimitás, puszi, ölelés igen.
Tökéletesen leírtad a menthetetlen kapcsolat jellemzõit. Õ tulajdonképpen lelkileg fáradt-hozzád, mert nem szeret. Ennyi, fogadd el. Nehogy hozzámenj, mert meg is fog utálni, te leszel a hibás, hogy 'ráakaszkodtál', és még meg is ver. Most is megaláz, így akarsz boldog lenni? Szakítsatok, és keress olyat, aki szeret.
Én minden bunkósága után elvinném tõle egy-egy cuccomat. Jelzésértékûen:>
Ez nem ilyen egyszerû, hogy hagyd el. KOMOLYAN gondolkozz el és nem csak azért mert mi azt írjuk. Ez a te életed. Pont ezért határozz meg egy idõszakot, legyen az egy hét vagy hónap..akár írd fel, hogy napjában hányszor bántott. Próbálj kívülállóként gondolni a kapcsolatodra. Ami nagyon fontos, ha azt mondod neki, hogy elhagyod vagy épp el is mész..ne dõlj be a negédes szavaknak. Azért írtam az elején, hogy gondolkozz el, mert annak semmi értelme, hogy elmész aztán szinte azonnal vissza, mert "hirtelen" megváltozott. Ilyen nincs. Az emberek nem változnak, csak egy másik arcukat mutatják. Kellessz neki: - fõzöl - takarítasz - lehet nélküled nem tudná fenntartani magát - jó egy szolga Ha ezek után vele maradsz, akkor az egyéni szoc. probléma.. és csak gratulálni tudok hozzá.
Ennyi egybehangzo komment nem hiába van, mindenki irja hogy lépj tovább, és én is igy gondolom (41 N ) Csak azt nem értem mért jegyzett el ???
Barátkozz férfiakkal és figyeld meg, mennyivel jobban megbecsülnek, még ha nõként nem is akarnak tõled semmit.
Hát sajnos akármennyire is szereted, itt más megoldás. Gondolj folyton ezekre a negatív dolgokra, hogy milyen bunkó stb, és hamarosan ki szeretsz majd belõle. Neked nem õt szánta az ég, nem õ az igazi. Meg lesz az is. Ez éltessen. Ha õ lenne az igazi, akkor nem így viselkedne.
Bármi volt is régen, annak már vége. Semmit sem veszítesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Teljesen igazatok van. Igazából, régen egyáltalán nem volt ilyen. Nagyon sok mindent tett értem, nála jobbat sosem tudtam volna elképzelni. Biztos, hogy nem beteg. Nem említettem ugyan, de volt nemrég egy "jelentéktelen" aktusunk. Sosem volt a barátomnak "gyorslövési" problémája, de akkor sikerült két perc alatt elélveznie... hónapok alatt csak akkor voltunk együtt. :S Köszönöm a válaszokat, így végignézve teljesen megbizonyosodtam róla, hogy lépnem kell.
Lehet elege van h ráerõlteted ezt a közös dolgot. Lehet kicsikartad belõle az eljegyzést. Fiatal még, szórakozni akar. Azért bunkózik, h te küld el ne neki kelljen a piszkos munkát elvégezni. Nagyon sok pasi ilyen h inkább hülyén viselkedik, csak ne kelljen mondani h bocs de vége, mert az neki kényelmetlen, és vannak csajok akik még ezek után is könyörögnek, meg eröltetik a dolgot, meg megy a dráma.
Ha nem tudod vagy nem akarod elhagyni (pedig el kéne), akkor csak egyszerûen ne foglalkozz vele. Járj el minél többet a barátnõiddel, bulizzatok. Biztos vagyok benne hogy megismersz egy olyan pasit aki szeret, mert ez nem szeret az tuti. És akkor már könnyûszívvel elhagyhatod (dobd ki a lakásból).
Hogy mi a teendõ? Szerintem ez nagyon egyszerû. Nézz szét mindenfele, mint az ipari kamera és meglátod, hogy másoknak is eléggé sok baja van. Persze ez NE vigasztaljon. Aztán kapcsold be magadon a searching-üzemmódot és akkor azonnal találni fogsz egy helyes tüzes lovagot. Majd csald meg. Ennyi a lényeg. Ha valaki tulkó paraszt és nem adja meg azt amire vágysz, akkor a legjobb, ha félrelépsz, majd lelépsz. Addig meg tartsad meg, legalább nem vagy egyedül. Használd ki. Ez a pali téged nem szeret. Felfoghatnád. Megérdemli.
Ja, és az elõzõ hsz én voltam : 24 L
na, mi újság, kérdezõ, mikor közlöd vele, hogy kész, vége, otthagyod?
Én csak annyit szeretnék tanácsolni, hogy ebbõl a kapcsolatból vond le a tanulságokat, és soha többé ne hagyd, hogy valaki beléd törölje a sáros cipõjét. Számomra az a meglepõ, hogy azok után amiket leírtál, hogy mi módon viselkedett veled, nem volt számodra egyértelmû, mit kell tenned. Fontos hogy helyre kerüljenek benned a dolgok, hogy egy egyenjogú, boldog, új kapcsolatod lehessen, amelyben egyformán megbecsülitek egymást. Sok sikert kívánok!
Csatlakozom az elozoekhez. Dobni kell a pasast de minel elobb a sajat erdekedben. ez jobb sosem lesz, ebbe tevhitbe ne hitegesd magad. egy ember nem fog megvaltozni alapvetoen csak ideig oraig. az tuti h o nem szeret teged. Szerintem rajott h o meg nem erett a hazassagra a haverok fontosabbak es meg elni akar. ha 5 eve vagytok egyutt ez azt jelenti h o 19 volt mikor osszejottetek, o meg nem szorakozta ki magat. lehet h a haverok is biztatjak h eljen meg egy picit, probaljon ki tobb not, ne kosse le meg magat stb stb. o elsosorban meg a haveroknak akar megfelelni es nem neked. es mivel te mindent eltursz es sosem veszekszel vele, igy tudja barmilyen messze is elmehet te ugysem fogsz semmit sem szolni csak turni. az is lehet h szakitani akar de nincs eleg mersze hozza h odalljon eled es azt mondja figyu en meg nem erettem meg erre, elni akarok meg. ezert bunkozik veled h eszrevedd es te hagyd ot ott. es ne neki kelljen a piszkos munkat elvegezni. egy 24 eves ferfi faradt a sex-hez, ez hulyeseg, ha egy 24 eves ferfi nem kivanja a sex-et akkor vagy beteg vagy van vkije. teged csak haziszolganak hasznal. tul fiatal vagy meg h ezt elturd, de meg ha egy 10-essel oregebb lennel akkor is azt mondom h menj amig lehet, sot meg ha gyerekeid lenne akkor is azt mondom h lepj le. egy ilyen nem erdemel meg teged. sok pasas rohangal szabadon aki megbecsulne, szeretne, jarj nyitott szemmel. szabadulj meg ettol az alaktol. tudom fajni fog meg az emlekek de hidd el ez ahogy megy nem elet. sosem leszel boldog. figyu en is voltam hasonlo helyzetben ahol az ex-em ilyen bunko volt. mindennek elmondott, szorakozni ment nelkulem etc. en turtem mivel idegen orszagban voltam es a visa-ra vartam nem akartam h keresztbe tegyen. ahogy meglett a visa lapatra tettem, hazautaztam erot gyujtottem es mikor visszajottem ujult erovel a megerkezesem napjan dobtam ki. sirt es meg egyszer sirva visszajott h fogadjam vissza. de nem. nagyon erosnek kellett lennem, h ne tegyem meg. es eletem legjobb donteset hoztam meg!!!! en 2.5 evet vesztegettem az eletembol, te ne tedd ezt!!!!!
sztem nem szeret hu én meghülyülnék ilyen helyzetben fõleg mert szerelmes vok õ meg nem szeret én ott hagynám akármennyire is fáj jobb egyedül igaz magányosan minthogy ilyen kapcsolatban éljek tedd túl magad és lépj mihamarabb!!!sok sikert
Én kevésbé vagyok magányos egyedül, mint terror alatt.
Kedves kérdezõ szeretnénk olvasni tõled valami kommentet!
Szakítani nem szeretnél mert ezek ellenére szereted?Akkor minek írtad ki ide ezt a kérdést?Maradj meg mellette egy lábtörlõnek!
Szerintem(!) nem szeret téged, csak megszokott, egy egészséges 24 éves férfi ha nem kívánja a szexet akkor vagy beteg vagy van valakije!!!
Ha nincs gyereketek, szökj meg egy bulizása alatt. Szerintem fel sem fog tûnni neki.
Ne haragudj, nem bántásból, de meddig akarsz a kapcarongya lenni ennek a fickónak? Minek alázkodsz meg? Tudod jól, hogy nem kellessz neki, akkor mire vársz, hogy õ küldjön el a fenébe? Vagy várni akarsz 40 éves korodig, mig teljesen kikészülsz? 23 évesen egy percet ne gondolkodj, hagyd ott! Szereted??? Mégis, mit szeretsz rajta? Ha "így" szereted, akkor pedig mazochista vagy, aki szeret szenvedni, ha a fejedre sz.rna, akkor is maradnál - de akkor megérdemled a sorsod!
Én is csak annyit tudok írni, hogy ennek a kapcsolatnak semmi értelme, és nincs jövõje.Felesleges szenvedned és megalázkodnod.A saját életedrõl van szó, ezért úgyis muszáj lesz szakítanod elõbb-utóbb, hacsak nem akarsz üldögélni a langyos pisiben, és eltûrni, hogy lábtörlõnek használjanak.Teljesen felesleges ezzel az emberek együtt maradni, és elpazarolni rá az idõdet, életedet.Nagyon fiatal vagy még, ezernyi esélyt tartogat Neked az Élet.Fogd a holmidat, és lépj ki az életébõl.Õ is megkönnyebbül, meg Te is.
Miközben olvastam az írásodat, reménykedtem, hogy kamu... De tudom, hogy nem az. Nem Te reagálod túl, ez egyszerûen borzalmas, amiket leírsz! "Minek" öleljen, csókoljon meg? Hát ez nem normális... És még bunkó paraszt is, már ne is haragudj... Hogy nincs szex, az egy dolog, annak önmagában lehet millió oka, de így a többivel együtt érdektelenség - lehet, hogy más nõje is van! Nem hagy neked ételt? - önmagáért beszél a dolog - le se sz.arja a fejedet. Maradj le, ha ott vannak a barátai? MINÕSÍTHETETLEN!!!!! Nem segít a házimunkában, mindent Rád hagy, este meg megy bulizni és Téged nem hív el magával - hát tudod, én ezt sem tûrném... Tudom, nem könnyû otthagyni valakit, én is nagyon szeretem a barátomat, de ha elkezdene ilyeneket csinálni, még így is azt mondom, hogy megváltozna a véleményem! Mert pont hogy azt szeretem Benne többek közt, hogy állandóan szeretget, ölelget, puszilgat, a szex is nagyon jó köztünk - és ha ezek a dolgok megváltoznának, nagyon csalódott lennék, mert akkor rá kéne jönnöm, hogy nem az, akinek megismertem :( Ha ilyen sztorikat olvasok, kicsit félni kezdek, hogy ha együtt maradunk x ideig, majd velünk is ez lesz? Most ezt elképzelhetetlennek tartom! Nem voltak ennek a tiszteletlenségnek elõjelei korábban? Persze az ember ezeket csak utólag veszi észre, nem a Te hibád ez az egész... Biztos találnál egy olyan férfit, aki jól bánna Veled és értékelne! Nem vagy köteles ezzel a bunkóval maradni! Ne várd meg, amíg ennyi megaláztatás után majd még ver is (ne adj'isten!!) Addig is, amíg nem tudod otthagyni, DUPLÁN ÜGYELJ A FOGAMZÁSGÁTLÁSRA! (már ha véletlen lesz szex :S ) Nehogy még egy ilyentõl legyen gyereked!
Tipli kisanyám, menekülj amíg nem késõ!
Jegyesség ide, jegyesség oda: ennek a kapcsolatnak semmi értelme. Addig lépj le, amí a végletekig meg nem aláz. Ti már nem vagytok egy pár, mégha ez is a látszat. Megunt és egyenlõre ezt még nem mondta ki. Ne vesztegess rá több idõt, mert csak magadnak ártasz!
Nem is értem, hogy hogy merül fel a kérdés...Bocs, de a barátod egy idióta f*szfej, hagyd ott, minél elõbb.Komolyan.Ügyesen!
Még egy óvatos megjegyzést tennék, remélem, nem bántódsz meg: a férfiak nem szeretik az ilyen típusú nõket, sõt, lenézik. Persze, hibás a fiú, de te is nagyon hibás vagy, mert hagytad elfajulni a dolgokat. Kell egy ember, aki bántja a másikat, és kell a másik, aki hagyja... Te hagyod, sõt "szereted" (?????), akkor miért vagy meglepõdve, ha megaláz? Hiszen te engeded meg neki! Nem hinném, hogy egy karakán, talpraesett csajjal ezt meg tudná tenni. Sokat kell változnod neked is, mert ha így folytatod, csak rugdosni fog mindenki egész életedben.
Elment az eszed, hogy egyáltalán szóba állsz vele. Nincs az a szerelem, ami megérne ennyit.
hiába türsz, hiába nem szólsz vissza, egyszer arra is okot talál majd hogy jól megverjen.valami köti hozzád (pénz?)azért nem hagy el, de nem szerelem az biztos!még a kutyám is eöl megy, én meg utána!!!!menekülj!
Olvasd végig, amit leírtál úgy, mint ha nem te írtad volna. Persze, nem akarod elhagyni, mert szereted, de akkor majd megteszi õ, ha már lesz olyan, akiért érdemes feladnia a biztonságot( mert ugye akárki nem fogja úgy kényeztetni vakon, mint te). Ne magadban keresd a hibát, lesz, akivel boldog leszel és akkor majd rájössz mennyire nagy hiba minden egyes perc, amit még vele töltesz! Légy erõs!
Minek vagy együtt ezzel az idiótával? Miért nem alázod meg jól te is? Mondjuk te is leimpotensezheted nyugodtan! Mitõl nem szexel egy 24 éves? Talán buza? Vagy esetleg impotens? Vagy nem szeret, nem kíván? Vagy megcsal? Ja, és mikor lek**ztt, h szexelni akarsz, jól meg kellett volna csalni. Az ilyen megérdemli! Tudod mikor hagynám magam kapcarongyot csinálni!Tudod miért tart téged? azért mert jobb mint az egyedül, és ki tud használni!!! szerintem õ soha sem szeretett téged igazán, mert különben nem lenne ez így. Sztem õ már akkor is azért jött össze veled, mert haszna volt belõled. Miért végzel házimunkát? Mi vagy te cseléd? Ad neked valamit ez a pasi? De ha akarsz egy kicsit szórakozni, megteheted azt is, hogy csak saját magadra mosol, fõzöl takarítasz. És elmész bulizni...stb. Akkor egybõl megváltozik, és kiderül, hogy milyen.De ha nem, akkor minél elõbb dobd ki! Tényleg nincs benned egy szemernyi nõi tartás sem? Én a te helyedben már rég KIDOBTAM volna! Ne szépíts neki, vagy dobd ki, vagy pakolj össze, és mondd meg neki, ennyi volt én nem fogok egy idióta impotens bunkóval együtt élni. És csapd be az ajtót. Hidd el, nem fog utánad sóhajtozni. Nem hiszem el, hogy 23 éves létedre nem szorult beléd ennyi önbecsülés, tartás. Bocs, de tényleg úgy viselkedtél, mint ha a kapcarongyja lennél. Érdemelsz te jó pasit is. Dobd ki!!!!! Remélem azért tetted fel a kérdést, mert megerõsítést vársz tõlünk. HÁT AKKOR MEGKAPTAD A MEGERÕSÍTÉST.
Ez már a vég.Csak te még nem hiszed el.
32/F vagyok. Nekem elhiheted, hogy ez a kapcsolat már semmit nem ér. Hagyd ott minél hamarabb, mert minden percedet, amit ebben a megalázó kapcsolatban töltesz, elpocsékolod. Tudod, milyen amikor egy pasi igazán szeret? Találj egy olyat! A tenyerén fog hordozni és Te majd a fejedet fogod a falba verni, amikor az eszedbe jut, hogy milyen bolond voltál, amikor ezért a baromért aggódtál, hogy el ne veszítsd!
Juujj ez Nekem nagyon durva a haverjai közelében maradj le pár lépést??Azonnal hagyd ott ebböl jó már nem fog kisülni az tuti!!Én is voltam hasonló helyzetben tapasztalatbol tudom.Lépj mielött még esetleg gyerekeitek is leszenek és a kiszolgáltatottabb helyzetedben mégjobban megaláz.Egy ilyen pasinak még kiskutya sem való nemhogy egy szeretõ társ!Sok sikert!!

Tulajdonképpen mi a különbség az élethez való jog és az emberi méltóság tisztelete között?

Legjobb válasz: élethez való jog = nem ölhetnek meg, emberi méltóság tisztelete = nem kezelhetnek tárgyként, eszközként

élethez való jog = nem ölhetnek meg, emberi méltóság tisztelete = nem kezelhetnek tárgyként, eszközként
Kár, hogy napjainkban egyik sem valósul meg.
Annyit fûznék az elsõ válaszhoz, hogy nálunk sokan éppen most keresik az indokát, hogy miért ölhetnének meg mégis. Valami olyan mesét kellene találni, amit bevesz a nép és elhajtja azokat, akik rámutatnának a hazugságra. És nálunk éppen megtalálni vélik az indokát annak, miért is kezelhetnek tárgyként. Úgy gondolják, ha nem hiszed el nekik, egyszerûen pofán vágnak. Mintha tárgy lennél.
Lehet, hogy paranoiás vagyok, de én úgy gondolom, hogy legtöbb vállalat tágyként-eszközként kezeli a dolgozóit, szerintem kapitalizmusban ritkán létezhet az emberi méltóság tisztelete.
A kérdező hozzászólása: valami olyasmire gondoltam, hogy az élethez való jog kitüntetett jelentõségû, abszolút jellegû, korlátozhatatlan és minden más alapjogot megelõzõ alapjog. ezzel szemben az emberi méltóság a személyhez fûzõdõ jogokba tartozik, és azok védik, ill. emberi mivoltánál fogva illeti meg az embert. ez egy anyajog, mégpedig olyan szubszidiárius alapjog, amelyet a bíróságok felhívhatnak az egyén autonómiájának védelmére, ha más jogok nem alkalmazhatók. De mivel az emberi méltóság is sérthetetlen, így nem tiszta a lényegi különbség. Az már más kérdés hogy ez elméleti sík, és ebbõl mi valósul meg.
Nem értek joghoz, de azért tûnik magasabbrendûnek az élethez való jog, mert ott az emberi méltóság tisztelete is sérül, pl ha megölnek valakit, akkor nem csak tárgyként kezelik, de annak a lehetõségét is elveszik, hogy ezt a sérelmet legálisan orvosolni tudja vagy ilyesmi
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezt írtad: "De mivel az emberi méltóság is sérthetetlen, így nem tiszta a lényegi különbség." Ott a lényegi különbség, hogy az emberi méltóságnál nem úgy értelmezendõ a sérthetetlen, hogy az abszolút. Az emberi méltósághoz való jog korlátozható. Pl. büntetõeljárás során kényszerintézkedést alkalmaznak, motozást mondjuk. Ez alapból sértené az emberi méltóságot, de itt a Be. törvényi szinten korlátozza. Az élethez való jog viszont korlátozhatatlan. Az Alaptörvény I. cikke leírja, hogyan lehet korlátozni az alapjogokat. (3) Az alapvetõ jogokra és kötelezettségekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg. Alapvetõ jog más alapvetõ jog érvényesülése vagy valamely alkotmányos érték védelme érdekében, a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan, az alapvetõ jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható. A lényeg, hogy az alapvetõ jog lényeges tartalmát tiszteletben kell tartani a korlátozás során. Az élethez való jogot meg nem lehet úgy korlátozni, hogy ne sérüljön a lényeges tartalma. Valakit vagy megölünk, vagy nem. Nem lehet félig megölni, így az alapvetõ jog lényeges tartalma mindenképpen sérül. Egyébként a Sólyom László vezette Alkotmánybíróság ezzel az érveléssel minõsítette alkotmányellenesnek a halálbüntetést. Nézzük a motozást a büntetõeljárás során. Ez korlátozza az emberi méltóságot, alapvetõ jogot a fentiek alapján tehát csak törvényben lehet korlátozni. Ezért a motozás, mint büntetõeljárási kényszerintézkedés szabályai a büntetõeljárási törvényben vannak. Viszont az alapvetõ jog lényeges tartalmát nem lehet elvonni, így a ez szerepel a Be.-ben a motozásnál: 150. § (4) Az érintett testének átvizsgálását csak a megmotozottal azonos nemû végezheti, és a motozásnál csak ilyen személy lehet jelen. E rendelkezés nem vonatkozik a motozásnál közremûködõ orvosra.
Kérdezõ, a lényegi különbséget keresed? Roppant egyszerû. Az egyik irreverzibilis, a másik nem. Ha az élethez való jogod sérül, az azt jelent, valakik úgy döntenek, nincs hozzá többé jogod, azaz kivégeznek. Ha utóbb kiderül, hogy nem kellõ ismeret birtokában döntöttek, nincs mód a korrekcióra. Ezt jelenti, hogy irreverzibilis. Ha az emberi méltósághoz való jogod sérült, van lehetõséged a jogorvoslatra egyszerûen azért, mert élsz. Ha kiderül, hogy valakik ott se kellõ ismeret birtokában cselekedtek, megkérdezhetõ vagy, mit tekintenél kompenzációnak. És az a kompenzáció megadható. Ezáltal a jogod sérülése kiküszöbölõdött. Ez tehát egy reverzibilis folyamat. Ebbõl következik, hogy van sorrendiség, és ez a lényeg. Ha nem így lenne, embernek kéne döntenie a sorrendben, ami ismét lehetõség a tévedésre. Mindentõl független kérdés, hogy a gyakorlat miként mûködik, mert az meg már hatalmi kérdés.

Tulajdonképpen mi a Fidesz kormány hibája?

Mindenben csak segítik az embereket,már lassan olyanok mint a "szentek".

Legjobb válasz: Én azért utálom õket, mert ugyanolyan politikai rendszert csináltak magyarországon, mint ami ellen létrejöttek 1988-ban. Nem elég, hogy szembeköpik saját fiatalságukat, de tönkreteszik az országot is.

Én azért utálom õket, mert ugyanolyan politikai rendszert csináltak magyarországon, mint ami ellen létrejöttek 1988-ban. Nem elég, hogy szembeköpik saját fiatalságukat, de tönkreteszik az országot is.
Amit jobb kézzel ad, bal kézzel duplán veszi el.
Persze, most már a választások elõtt adakozóak, de elõtte az a sok új adó, meg mutyi, azokat nem felejtem el nekik, hiába csökkentik a rezsit.Ami nekik egy fillérjükbe se került, de bezzeg az áfát felemelték 27%-ra.
Ne írj ki szarkasztikus kérdést, mert a válaszolók 90%-a nem fogja érteni...
Szenteknek kinevezni õket azért már eléggé beteges. :D Én mint fiatal, apolitikus ember így látom a helyzetet: A fidesz hosszú távú és fenntartható tervek helyett ráment a parasztvakításra, kilóra veszik meg az embereket rezsicsökkentéssel és más agymosó taktikákkal. Eközben elherdálják az adókat, semmilyen komolyabb elszámoltatás vagy "adóoptimalizálás" nem történt az elmúlt 4 évben. Ugyan azt látom hogy a hivatalok csak dísznek vannak és hogy meglegyen a kellõen bonyolult bürokrácia, ugyan úgy megvannak a sokszoros árú közbeszerzések, a fidesz kormányzása alatt tovább rombolták az oktatást(2000-hez képest most 1%-nyi gdp-vel költünk kevesebbet az oktatásra) hála annak hogy favágó módszerrel átalakították. Ha megkérdezel egy okosabb középiskolást gyereket hogy szerinte jó ötlet-e a ttk-s képzések ponthatárát levinni a minimum közelébe(3-4 es érettségi), és hogy ettõl valóban több mérnök lesz-e akkor egy kis gondolkozás után rájön hogy nem. Megnézné a statisztikákat, látná hogy 80%-os ezeken a szakokon a bukási arány a pontcsökkentés elõtt, utána lesz kb 90%. Akkor érdemesebb volt erre a területre több pénz áldozni? Mi lett volna ha a felsõoktatás tönkretétele helyett a középiskolákat hozták volna helyre apránként, de emelték volna a ponthatárokat minden szakon? Mindenki jobban járt volna. Miért nem ezt tették? Ez miért jobb? Ki ad erre választ? Ez pedig a másik. Bármirõl kérdezik a fideszt ki fognak térni a válasz elõl. Mintha nem tudnák megindokolni hogy miért teszik azt amit tesznek. Könyvtörvény kapcsán volt egy vita, de õk semmibe vették azokat a fideszes képviselõket akik felszólaltak hogy ez így nem lesz jó és változtatni kellene rajta. Miért nem vették figyelembe? Mi alapján döntenek? Nem értem... Az is tragikus ahogy a politikusaink élnek(több százezer forintos pelenkatartó táska, amit végül "eljótékonykodik" csak hogy vakuljon a paraszt) és lereagálják a dolgokat. Az mszp-nél is így van, mesterházyról is lehetne ilyen videót linkelni, de most a fideszrõl pár: https://www.youtube.com/watch?v=YcN4C2g6hzE https://www.youtube.com/watch?v=CmFzPtSMv0c Most nem találom, de azthiszem lázár jánosnak volt egy olyan rtl es incidense hogy rosszat kérdezett tõle a riporter, erre kiállt a kamerából, és azt mondta hogy olyat kérdezzen ami pozitív, mert erre nem válaszol. Vicc. Igazán szent emberek tényleg, kitérnek a felelõsség elõl ahol csak lehet, képtelenek elismerni ha valahol hibáznak.

Hallott már valaki a "LONGLIFE SYSTEM" termékeiről? Ha igen akkor mennyire megbízhatóak és mi ez tulajdonképpen?

Legjobb válasz: Nem ismerem de tapasztalatból tudom hogy az ilyen nevû termékek semmire se jók.

Nem ismerem de tapasztalatból tudom hogy az ilyen nevû termékek semmire se jók.

Mire jó tulajdonképpen a csillámpúder?

Ma vettem egy leakciózott csillámpúdert, gondlotam kipróbálom. Itthon felvittem, és hát.. Csillog. Vagyis inkább fénylik picit. Oké, persze a nevében is benne van. Arcon nem is mutat rosszul, de mondjuk az orromon meg a homlokomon nem biztos, hogy a legjobb választás. Ti mire, hova hasznéjátok a csillámpúdert? Csak ünnepi alkalmakra, vagy a hétköznapokban is? És csak az arcra? Használtok mellé matt púdert?

Legjobb válasz: Én ünnepi alkalomra, és nem az arcomra, fõleg nem az egészre, mert nevetséges. Dekoltázs, esetleg pirosító felé vékonyan, karok, láb, ha olyan ruha van rajtam.

Én ünnepi alkalomra, és nem az arcomra, fõleg nem az egészre, mert nevetséges. Dekoltázs, esetleg pirosító felé vékonyan, karok, láb, ha olyan ruha van rajtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!