Találatok a következő kifejezésre: Mi a tünete és milyen (71 db)

Rubophen túladagolásnál mik a tünetek? És milyen bajom lehet tőle?

Legjobb válasz: A paracetamol túladagolás tünetei az elsõ 24 órában: sápadtság, hányás, hányinger, étvágytalanság, és hasi fájdalom.

A paracetamol túladagolás tünetei az elsõ 24 órában: sápadtság, hányás, hányinger, étvágytalanság, és hasi fájdalom.
http://www.pirulapatika.hu/210076932/betegtajekoztato/ruboph.. Rubophen 500 mg tabletta betegtájékoztató "...Ha az elõírtnál több Rubophen 500 mg tablettát vett be: Akut túladagolás (7, 5 g-nál nagyobb adag) súlyos máj- és vesekárosodást, és vérképzõrendszeri elváltozást okozhat. A túladagolás tünetei az elsõ 24 órában: hányinger, hányás, fokozott izzadás és hasfájás. A tünetek észlelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni! A májkárosodás tünetei csak a toxikus adag bevételét követõ 2 - 4 nap elteltével jelentkeznek..."
Több Rubophent vettél be az elõírtnál? Akkor ott nálad a doboza : vedd ki belõle a leírást és olvasd el, mit írnak?... :P
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) ...nem vettem be többet csak jobban akarok figyelni

Mi az Candida gomba? Mik a tüneteik. és milyen vizsgálattal állapítják meg ha valakinek az van? Hogyan kezelik?

mik a tünetei. és milyen vizsgálattal állapítják meg ha valakinek az van? hogyan kezelik?

Legjobb válasz: Szerintem ezeken az oldalakon minden kérdésedre megkapod a választ: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/833218/candidiasis_1.htm http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/1206/candida-..

A legbiztosabb a vérvizsgálat, de torokváladékból is kimutatható könnyen. De a vérteszt a tuti biztos.Addig kár belekezdened a diétába míg nincs vérteszt.

S. O. S! mik a "tünetek", és milyen gyorsan észlelhető, ha benzin helyett gázolajat tankolnak a benzines autóba?

Most vettünk új autót,az előző diesel volt.a férjem reggel tankolt a szokásos kúton,a kutas srác tankolt neki,aki mindig is szokott,és közben ecsetelte,mennyire berúgott tegnap.létezik,hogy benzin helyett gázolajat rakott bele véletlen?.valamennyi üzemanyag volt is az autóban,majd ment kb 100 km-t,és lerobbant.a kocsi rángatott,aksi lemerült,és a hűtő folyamatosan ment.egy új autóról van szó,2000km va benne kb.most szakszervízben van a kocsi,de csak holnap tudnak mondani valamit.

Legjobb válasz: Ki kellene számolni hogy mennyi km-t tudott még megtenni férjed a benne levõ üzemanyaggal. Ha kevesebb mint 100 km akkor valószínûleg elektronika. Hûtõ akkor kapcsol be ha túlmelegszik, vagy ha hülye az elektronika. Aksi lemerülés zárlat gyanús.

Ki kellene számolni hogy mennyi km-t tudott még megtenni férjed a benne levõ üzemanyaggal. Ha kevesebb mint 100 km akkor valószínûleg elektronika. Hûtõ akkor kapcsol be ha túlmelegszik, vagy ha hülye az elektronika. Aksi lemerülés zárlat gyanús.
Blokkot nem rakott el a férjed? És az sem is érdekli, hogy a gázolaj eleve kb. 30 forinttal drágább? Számomra érthetetlen, hogy az embernek utólag semmi fogalma nincs róla, mi van az autójában.
Én úgy tudom benzin és gázolaj nincs is egy kúton, általában a gázolajnak külön kutat nyitnak. Legalábbis az OMV-nél így van.
Nem lehet. Az ólommentes benzinek bevezetésekor szûkítõt építettek a betöltõcsonkba, így abba csak az ólommentes kisebb csöve megy bele. A dízel csöve nagyobb átmérõjû, nem tudja beletuszkolni, illetve az ólmozott benziné is nagyobb volt (de azt már nem forgalmazzák itthon).
Biztos, hogy bele lehet dugni a benzinesbe a diesel csövét?
Nah ezért tankolok én mindig saját magamnak. Franc engedné h a kutas tankoljon.. Máskor ti tankoljatok!
Nagyon másnaposnak kellett lennie a kutasnak, hogy ezt a hibát elkövesse és ne vegye észre, mert a benzines tanknyílás direkt vékonyabb, mint a dízeles, pont ezt a hibát elkerülendõ. Szóval gyakorlatilag már tankolás közben észlelhetõ a hiba!
Ha munkaeszköz, akkor kérjetek a szervíztõl a javítás idejére csere autót.
A kérdező hozzászólása: köszi.némileg megnyugtató válaszokat adtatok, elsõ blikkre a szervízben is elektronikát mondtak neki, és abszolut nem füstlt semennyire az autó.remélem tényleg nem az, mert akkor a garancia is ugrott.kissé bosszantó a dolog, azért cseréltük le az elõzõ autót, mert nagyon sokszor volt rossz.megvettük ezt a 0 kilóméteres kocsit, abban bízván, ezzel nem lesz gond legalább egy darabig, és tessék.ráadásul munkaeszköz, így még ha garanciális is a javítás, amíg szervízben van, nem tud dolgozni a férjem, s nálunk most Õ keresi a pénzt, mert pár hét múlva érkezik a kislányunk.köszönöm a válaszotok, és B.U.É.K! mindenkinek!
Az autó csörög-csattog (a gázolaj nem viseli ám olyan jól a benzines autók kompresszióját, mint a benzin), éktelenül füstöl és rángat. Lehetetlen nem észrevenni, óriási, szürkés füstfelleg szokott ilyenkor dõlni az autóból.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek.Kocsi holnapra kész, valami alkatrész ment taccsra(relé talán, meg valami vezérlõ, már nem nagyon figyeltem, mikor mondta).szerintem most már Õ is magának fog ezután tankolni......:) szép napot mindenkinek

Milyen betegség az anus mouthus? Mik a tünetei, és mitől lehet elkapni?

Legjobb válasz: Ez egy olyan betegség amit nem lehet kezelni és gyógyítani sem. Tünetei: májvipen és hasonló oldalakon a fertõzött kirak egy halom képet magáról, miközben a szájával csücsörít, és olyan feliratokat rak a képre hogy: mert mi megtehetjük, raj vagyok stb. A betegség nem tesz különbséget férfi, nõ vagy emo között. Hogy ne kapd el ezt a betegséget KERÜLD EL JÓ MESSZIRE AZOKAT AKIK ILYEN KÉPEKET RAKNAK KI MAGUKRÓL!

Ez egy olyan betegség amit nem lehet kezelni és gyógyítani sem. Tünetei: májvipen és hasonló oldalakon a fertõzött kirak egy halom képet magáról, miközben a szájával csücsörít, és olyan feliratokat rak a képre hogy: mert mi megtehetjük, raj vagyok stb. A betegség nem tesz különbséget férfi, nõ vagy emo között. Hogy ne kapd el ezt a betegséget KERÜLD EL JÓ MESSZIRE AZOKAT AKIK ILYEN KÉPEKET RAKNAK KI MAGUKRÓL!
Súlyosabb az AIDSnel!
Csak nem nézegetted a napisz*r.com-ot?:D
Ez kint van napiszar.com-on!:D
kitalált marhaság, a szájukkal grimaszoló csajokra mondják általában. de szerintem ezt te nagyon is jól tudod, nagyon sok ráérõ idõd lehet hogy jobbnál jobb kérdéseket és válaszokat adsz..
Hihi :D
KAKIS A FENEKEM!!!! SEGITS NAPISZAR
Looooool X'D
napiszar 4 ewör
Imadlak Napiszar!!!Tiszta szivembol szeretlek!!!!!!:) :) :)
Napiiszaaaaaar :DDDDD
Hihejjj halihó napiszar:D
Imádlak napiszar!!
Jee kinntvagyunk Napiszar-on :DD
jajj soha ne kapd el...Pasz nõ a szemed helyére XD
ánsz máuszusz Szia napiszaaar :D
ánuszt még elnézem, de nem igazán mutusz-na kell ejteni a második szót
mindenki!!! http://www.youtube.com/watch?v=VBPlwoDXFpA 14:55-ös a falloszod is kintlessz!!! :D
Na. fel is kerültél a [email protected] http://www.netszar.com/kep/2011/02/16/anus-mouthus-30/ csak szólok. de nem én kültelek be.

Mitr. Prolapsus és Paroxysmalis tachycardia ezek milyen betegségek, mik a tüneteik és feltétlenül szükséges e rájuk gyógyszert szedni?

szívbetegségek, szív,

Legjobb válasz: Ezt a kardiológusnak kell eldöntenie. A tachycardia ritmuszavart jelent, lehet enyhe és súlyosabb. Sportolóknál és erõmûvészeknél erre jobban kell figyelni. Ha alapvetõen normális a vérnyomás és a pulzus, és nem vagy extrém sportoló, nem fog veled feleslegesen gyógyszereket szedetni.

Ezt a kardiológusnak kell eldöntenie. A tachycardia ritmuszavart jelent, lehet enyhe és súlyosabb. Sportolóknál és erõmûvészeknél erre jobban kell figyelni. Ha alapvetõen normális a vérnyomás és a pulzus, és nem vagy extrém sportoló, nem fog veled feleslegesen gyógyszereket szedetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:)
Szívesen! :D

A pajzsmirigyével van valakinek probléma? Mik voltak a tünetek és milyen a kezelés? SOS

Legjobb válasz: "kigûledt" szem amirõl én tudok, mint pajzsmirigy tünet

"kigûledt" szem amirõl én tudok, mint pajzsmirigy tünet
Attól függ, milyen jellegû a probléma. A tiroxin túltermelés mellett jellemzõ, hogy akármennyit eszik a beteg, mégis sovány, szemei kidülledhetnek, hiperaktív - míg ellenkezõ esetben elhízás, állandó álmosság, ilyesmi. De ha gyanakszol valamire, inkább menj el a házidokidhoz.
Nekem PCO-m van ebben játszik szerepet a pajzsmirigy enyhe alulmûködése. Sok pattanásom volt, ( 26 éves vagyok) gyógyszer mellett vérzészavar, gyenge körmök, hajhullás, enyhe hízékonyság. Most kapok rá gyógyszert és a bõröm szebb , mint valaha.
A kérdező hozzászólása: Sokat megy a hasam, és nagyon le vagyok fogyva. MIndenki azt találgatja, hogy mi bajom van, de ez már évek óta így van csak vannak hullámvölgyek, most nagyon elhatalmasodott. Néhány napja jobban vagyok, pl, ma egyáltalán nem volt hasmenésem. A hajam is hullik, de az máskor is elõfordult, a legjobban szülés után. de azóta nagyjából Ok.
Lisztérzékenység? Akár rejtett? Olvass kicsit utána. Szendi Gábor honlapján is van írva errõl.

Milyen tünetei van annak, hogy ha a szervezet nem termeli azt a sárgatest hormont, ami a beágyazódáshoz kell? Mivel lehet kezelni, és milyen vizságalattal szűrik ki?

Legjobb válasz: Az orvos ír fel sárgatesthormon tablettát és akkor minden rendben lesz. Amúgy ez a terméketlenség leggyakoribb eõfordulása, de orvosolható:) Tünete az lehet ha teherbeesel és az elsõ pár hétbe elvetélsz vagy nem esel teherbe 1-1,5évig. De ne aggódj van rá megoldás! Sok sikert!

Az orvos ír fel sárgatesthormon tablettát és akkor minden rendben lesz. Amúgy ez a terméketlenség leggyakoribb eõfordulása, de orvosolható:) Tünete az lehet ha teherbeesel és az elsõ pár hétbe elvetélsz vagy nem esel teherbe 1-1, 5évig. De ne aggódj van rá megoldás! Sok sikert!

Milyen különbségek vannak a hüvelygomba és a hüvely bakteriális fertőzése tünetei között? Mi a tüneti különbség a kettő között?

Legjobb válasz: A hüvelygomba fehér, túrós állagú váladékkal jár. Ezt hüvelykúppal 2-3 nap alatt házilag helyre lehet hozni. A bakteriális az már durvább, ahhoz mindenesetben nõgyógyász vizsgálata kell. A bakteriális fertõzés legtöbbször sárgás, vagy zöldes, büdös, halszagra emlékeztetõ.

A hüvelygomba fehér, túrós állagú váladékkal jár. Ezt hüvelykúppal 2-3 nap alatt házilag helyre lehet hozni. A bakteriális az már durvább, ahhoz mindenesetben nõgyógyász vizsgálata kell. A bakteriális fertõzés legtöbbször sárgás, vagy zöldes, büdös, halszagra emlékeztetõ.
Az elõzõhöz még annyit hozzátennék, hogy a bakteriális fertõzés nem mindíg jár erõs folyással, sokszor csak a jellegzetes, kellemetlen szag hívja fel rá a figyelmet.

Kismamák! Milyen tünete van, ha lent van a cukor és milyen ha fent van? Mit éreztek ilyenkor?

Legjobb válasz: Nekem fent nem szokott lenni, de viszont nagyon gyakran leesik. Ilyenkor: -szédülés -gyengeségérzet -kiver a víz -remeg kezem-lábam. Ha ez van, akkor gyorsan bekapok egy szõlõcukrot, engem az mindig helyretesz.

Nekem fent nem szokott lenni, de viszont nagyon gyakran leesik. Ilyenkor: -szédülés -gyengeségérzet -kiver a víz -remeg kezem-lábam. Ha ez van, akkor gyorsan bekapok egy szõlõcukrot, engem az mindig helyretesz.
A kérdező hozzászólása: És ha fent van a cukrod, annak milyen tünete van, érzel olyankor valamit?
Nekem terhességi diabéteszem volt, semmit sem éreztem. Ha alacsony, akkor valóban lehet szédülés, gyengeség, izzadás, de a magasat nem érzed.
Nekem alacsony a cukrom. Legutóbbi mérésnél 2, 7 volt (3, 5 az alsó határ) pedig ettem is elõtte, mikor éhgyomorra kellett volna :D Nekem szédülés, ájulás, fáradékonyság a jellemzõ. Valószínûleg ez a terhességet végig fogja kísérni, és még csak 18 hetes vagyok :) De már lassan megszokom :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok! Csak azért kérdezem, mert nekem meg olyan tünetem van néha, fõleg reggel, hogy ha eszek, akkor utána nemsokkal elkezdek szédülni. És nem tudom mihez kötni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!