Találatok a következő kifejezésre: Mi a többmenetes és (2 db)

Mi a különbség többmenetes és többmenet nélküli DVD írásnál?

Miel?tt elkezdem írni a lemezt, mindig rákérdez, és mindig a többmenet nélkülire kattintok rá, pedig tul.képpen fogalmam sincs mit jelent. Min?ségben van valami különbség?

Legjobb válasz: A többmentes annyival több, hogy még az elsõ írás után is tudsz a lemezre írni, ha nem volt tele...bár én azt olvastam vhol, hogy nem minden dvd olvasó látja a másodszor illetve harmadszor ráírt adatot a dvd-n.Ebben tapasztalatom nincs...Ha medig a többmenet nélkülire kattintasz akkor úgymond lezárja a dvd-t és akkor sem tudsz ráírni többet, ha csak 3megát írtál rá.

A többmentes annyival több, hogy még az elsõ írás után is tudsz a lemezre írni, ha nem volt tele...bár én azt olvastam vhol, hogy nem minden dvd olvasó látja a másodszor illetve harmadszor ráírt adatot a dvd-n.Ebben tapasztalatom nincs...Ha medig a többmenet nélkülire kattintasz akkor úgymond lezárja a dvd-t és akkor sem tudsz ráírni többet, ha csak 3megát írtál rá.
A kérdező hozzászólása: Thanx :)
Még én annyit hozzátennék, hogy minõségben ugyan nincs különbség, viszont egyes asztali lejátszók üresnek ismerik fel a lemezt ha nincs lezárva, és nem tudod megnézni a ráírt filmet.
és ez programok írásánál illetve CD/DVD esetén is igaz? kiírok pár programot és utáa késõbb ugyanarra a lemezre még rá tudok írni plusz programokat úgy hogy használni is tudjam?

Mit jelent az egymenetes és többmenetes jelzők a szekennernél?

Legjobb válasz: Egymenetes: egyszerre tapogatja le mind a három alapszínt tehát gyorsabb, a többmenetesnél külön végigmegy színenként, vagyis háromszor megy végig mire elkészül a teljes kép. Nagyobb felbontásnál és precízebb képbevitelnél érdemes csak használni a többmenetes bevitelt. Például fotóknál. Bár jó szkennernél nem igazán lehet különbséget észrevenni csak ha jól kinagyítod.

Egymenetes: egyszerre tapogatja le mind a három alapszínt tehát gyorsabb, a többmenetesnél külön végigmegy színenként, vagyis háromszor megy végig mire elkészül a teljes kép. Nagyobb felbontásnál és precízebb képbevitelnél érdemes csak használni a többmenetes bevitelt. Például fotóknál. Bár jó szkennernél nem igazán lehet különbséget észrevenni csak ha jól kinagyítod.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Egy életet mentettél meg vele! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!