Találatok a következő kifejezésre: Mi a rizst vagy (29 db)

Most tömegnövelõs idõszakban vagyok, mint sokan, levagyok szálkásodva. Miket kéne mostanában egyek, hogy tömegnövelés menjen rendesen? Amibõl olcsón kijövök, mint pl a rizs, vagy nemtudom hogy mennyi is az.

Legjobb válasz: én kb 5g/testsúlykilogrammot javaslok... Nem rizsbõl, hanem szénhidrátból. Ha csak rizzsel tudod bevinni akkor az kb 600 gramm/nap. Az edzés utánit nem számolnám bele, de sokan beszámolják.... Figyelj a fehérjére is, abból 1,5-2,5g kellene testsúlkilónként...

én kb 5g/testsúlykilogrammot javaslok... Nem rizsbõl, hanem szénhidrátból. Ha csak rizzsel tudod bevinni akkor az kb 600 gramm/nap. Az edzés utánit nem számolnám bele, de sokan beszámolják.... Figyelj a fehérjére is, abból 1, 5-2, 5g kellene testsúlkilónként...
Fehérje: 2g x ttkg. Ch: 5-6 g x ttkg. Ha nem jön a tömeg, akkor emeled a ch-t. Mehet rizs, zabpehely, tk kenyér, krumpli, tészta, sok zöldség. Fehérje: sovány húsok, tojás, protein tápkieg, este sovány túró. Zsír: lenmagolaj, halolaj

Edzés utána csirke-rizs kombót eszem utána másnak milyen kajával pótoljam a testem? Mivel a rizs-nek magas a glikémiás indexe? Vagy ha több a hús minimális a szénhidrát elosztás eloszlik a magas gki?

Legjobb válasz: A magas GI jó, az alacsony rossz. A cukor 1-es GI, azaz az váltja ki a legnagyobb inzulinreakciót. A célod a mindennapi táplálkozásban, hogy ezt elkerüld, azaz a magas GI-jû ételeket fogyaszd.

A magas GI jó, az alacsony rossz. A cukor 1-es GI, azaz az váltja ki a legnagyobb inzulinreakciót. A célod a mindennapi táplálkozásban, hogy ezt elkerüld, azaz a magas GI-jû ételeket fogyaszd.
De az is lehet hogy most hülyeséget mondtam :D Az a lényeg, hogy a rizs jó, a cukor nem. :D
A kérdező hozzászólása: *másnap
Én is ezt írtam, hogy magas a GI-je a rizsnek, viszont ha eszel hozzá mást is, akkor nem szívódik fel annyira gyorsan. Amúgy diétában nem is nyomatják annyira, fõleg este felé már csak zöldséggel megy a husi.
ez hülyeség. keményítõ van a rizsben, nem cukor. a szõlõcukornak magas a g indexe. a maltodextrinnek viszonylag alacsony. pedig az is cukor. szerinted a testépítõk nem [email protected]ák szét a hasnyálmirigyüket, ha napi 5x rizst esznek?
Nem így van. A rizsnek tényleg magas, attól függetlenül, hogy nem cukor, de gyorsan bontódik le. Nézd meg itt az értékét:http://www.drkomzsuzsanna.hu/E_Cukorbetegseg.html Azért nem cseszteti a hasnyálmirigyet, mert azért a cukornál mégis alacsonyabb (glükóz=100), és nem magában kajálod a rizst.
egy cukros joghurtnak, 100g/12g a ch tartalma, ami full cukor a g indexe 33...a rizsnek meg 87...valami nagyon el van nézve...
Nem biztos, hogy elírás. A joghurban zsír is van, ami lassítja a felszívódást.
Vagyis a lényeg a testépítésnél, hogy gyorsan felszívódó kajákra kell összpontosítani?(azt már tudom h miket csirke stb.) Kivéve este?
A kérdező hozzászólása: ahogy elnézem az oldalon okos emberekkel is találkozni! köszönöm megnyugodtam!
A táblázatok tényleg magasnak írják a rizs GI-jét, de ha nehezen bomlana le a keményítõ, akkor éppen hogy alacsonynak kéne lennie. Tehát szerintem gyorsan bomlik és megemelheti a vércukrot, de mivel rizst nem eszel magában, így ez mérséklõdik.
A kérdező hozzászólása: A magas GI-értékû ételek fogyasztása megemeli a vércukrot és az inzulint, magas vérnyomást, kóros koleszterin- és trigliceridszintet és a szívbetegségek más rizikófaktorait eredményezi Rizs: a rizsféléknek általában magas a GI értékük, mivel a bennük lévõ keményítõ nem bomlik le könnyen. ezen az oldalon találtam http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=9.. valaki alátámasztaná az állítását? most találtam és nagyon elgondolkodtató nem nagyon világos...
A kérdező hozzászólása: igen értem eddig nagy tévedésben éltem, végre megvilágosottam köszönöm! ment a pontozás mindenkinek!
Igen, a rizs mehet ch-nak.
rizs, alacsony GI, nem emeli drámai szinte a vércukorszintet cukor, magas GI, hirtelen inzulinszint emelkedés a vérnyomáshoz köze nincs
Igen, benéztem... Bocsánat a félrevezetésért. A lényeg, hogy a rizset nyugodtan eheted. Az egyik legjobb tápanyagforrás ami létezik.
Összekeverted most kicsit:) http://www.tutitippek.hu/blog/glikemias-index.php
A kérdező hozzászólása: és azt hogyan magyaráznád ha eszem rizst akkor magas lessz a vérnyomás?illetve ha magas gki ételeket eszem akkor is megemeli?
Nem, igazából gyors felszívódás edzés után kell közvetlenül, ahhoz meg ugye ott van a tejsavó protein +dextróz. Reggelre zabpehely pl. közepesen gyors, a rostok lassítják a felszívódást. Napközben megy a csirke-rizs vagy hal-krumpli, melyek így együtt szintén közepesen gyorsan szívódnak. Nem jó a túl gyors felszívódás, mert nagy inzulincsúcsot okozna, de mivel a rizst és krumplit is hússal esszük így csökken a GI.

Testepitoktol kerdem: Mivel eszitek a tojast? Sok tojast kell enni, viszont a kenyer az szemet. Akkor mivel eszitek? Rizzsel? Vagy magaba? Sokat filoztam rajta de meg nem jottem ra.

Legjobb válasz: TojásFEHÉRJÉT lehet rakni salátába, teljes kiõrlésû vagy kétszersült kenyérre, meg lehet sütni, vagy egyszerûen meg lehet inni fehérjeporral keverve bár ez már csak nagyon hardcore-oknak való!

TojásFEHÉRJÉT lehet rakni salátába, teljes kiõrlésû vagy kétszersült kenyérre, meg lehet sütni, vagy egyszerûen meg lehet inni fehérjeporral keverve bár ez már csak nagyon hardcore-oknak való!
Én ritkán szoktam enni, ha eszek akkor salátába(megfõzve). De ha fedezed hússal/táplálékkiegészítõvel a fehérje beviteled, akkor nem kell tojást enned.


Köretnek mi a jobb? A krumpli, a rizs vagy a tészta?

Tudom, hogy a legjobb a zöldség, de menzán ugye ez nem áll rendelkezésre, illetve kicsit már rosszul vagyok t?le. Szóval tészta ugye bukta, rizs sem a legjobb, de a krumpliban pedig sok a szénhidrát. De mégis, mi lenne a legjobb köretnek? Esetleg ebédre lehet enni héjában sült krumplit?

Legjobb válasz: Ja uccsó kommenter igaz. De akkor is maradj a zöldségnél.

Ja uccsó kommenter igaz. De akkor is maradj a zöldségnél.
hát nem tudom én tésztát egyáltalán nem eszek de krupli v rizs között szoktam filozni :S
rizs ha fogyózól
Krumpli. Én fõt krumplival fogyóztam és elértem amit akartam! (:
Az a helyzet, hogy mindegyiknek iszonyat magas a szénhidráttartalma, és nagyon rövid után éhségérzetet okoz....:S de ha nagyon választanom kell, inkább krumpli
a RIZS!!!gondolom a menzán nincs barna rizs, de a sima is megteszi!:) )) ...vajon a testépítõk (sportolók) miért ezt fogyasztják???!!! :) ))))
a testépítõk azért fogyasztják mert sok benne a fehérje ami ugyebár kell az izom építéshez de senki sem mondja azt hogy a rizstõl nem hízunk igen is lehet tõle sõt valakinek sokkal nehezebben dolgozza fel a szervezete én a te helyedbe krumplit választanám de csak a sima fõt krumpli
Sok benne a fehérje? Hallod 77 %os szénhidrátforrás te agyatlan!! Mielõtt írsz nézz már utána!

Mi a helyes: rizst vagy rizset?

Legjobb válasz: rizst

rizst
Szerintem is rizst. De ha már itt tartunk, akkor melyik a helyes? Tányért vagy tányérat? Szerintem tányért, a férjem szerint tányérat. Nekem nincs diplomám, neki kettõ van. Mielõtt kijavítanám, gondoltam rákérdezek... nem mindegy, hogy hogyan hallja a gyerek tõlünk... Szerintetek?
Megnéztem helyesírási szabályzatban, és ha a többieknek nem hiszed el, nekem se fogod, de sajnos a RIZST a helyes alak. Bocsi!
Rizst a helyes! A helyesírási szabályzat ugyan nem taglalja(nem tudom, hogy ezt az elõzõ válaszadó hol olvashatta ezt) A tûz-tüzet példa pedig egyáltalán nem kapcsolódik a témához. Ha megfigyeljük, a tûz és kéz szóban szereplõ magánhangzók hosszúak, és alapnyelvi szavak, amit az újkori nyelvhasználatban nehezen "emészt meg" a magyar. A rizs egyik csoportba sem tartozik. Akkor lehetne "rizset", ha a rizs szót hosszú í-vel írnánk.
Ilyet a helyesírási szabályzat olvasásával könnyen megválaszolhatnál magadnak. Természetesen a rizst a helyes alak, mivel tulajdonképpen két mássalhangzó még nem számít torlódásnak, könnyen ejthetõ, ejtéskönnyítést csak akkor alkalmaznak ha feltétlen szükséges.
rizst
tányéraaaaat? a férjed jó nagy p.araszt már ne is haragudj
Természetesen rizset. Mért rizst? Csak. Miért rizset? 100-an elmagyarázták. A magyar kerüli a mássalhangzó-torlódást. Egyszerûen így magyaros, még ha meg is szoktátok helytelenül. A helyesírási szótárral meg sokszor az a gond, hogy nem azt nézi, hogy a nyelv jól mûködõ szabályainak, belsõ logikáinak mi felel meg, hanem azt, hogy néhány (sokszor nem magyar ajkú, elméjû) ember hogy gondolja.
Jó, hogy nem szavazással döntjük el. Ha valaki az etimológiai szótárt (szótárat!!!) is megnézi, továbbá a nyelvfejlõdés sajátosságait, akkor láthatja, hogy határeset vitáról van szó. Éppen ezért lehet rajta vég nélkül vitázni. A magyar nyelvkönyv elsõ fejezete tartalmazza, hogy a nyelv dinamikus és a magyar különösen sokféle. Változik tájanként, koronként, divattal, és nemtudással (amikor egy helytelen használatot sok tudatlan majmol, és egyszer csak annyian mondják, hogy elfogadott lesz). Itt is errõl van szó. tányért-tányérat, szótárt-szótárat, rizst-rizset, mundér-mundérat. A nyelvi szabály szerint a tárgy jele a "t", ha mássalhangzóra végzõdõ szó után tesszük, néha a könnyebb kiejtés végett magánhangzó kerül közé. Néha, de nem mindig! Ezt a hagyomány és szokás dönti el. Aki gyerekkorától otthon a "tányérat" hallotta, számára ez a megszokott, ez a "jó". Aki a másikat, annak meg az. Mert mindkettõt gyakran használják, nagyjából egyforma mértékben. A szótárral ugyanet a helyzet. A rizs esetén, kezd elterjedni a "rizset", de még idegenül, vagy szokatlanul hangzik. Megengedõbb nyelvészek már elfogadják, konzervatívabbak még nem. A mundér ritkábban használatos szó, amikor sûrûn fordult elõ, még Kazinczy szigorúsága hatott jobban (meg igényesebbek voltak az emberek), ezért a "mundérat" forma elfogadhatatlan. Feltehetõen így is marad, mert már nem lesz lehetõsége kifacsarodni.
Rizst. Szerintem ez tájtól függetlenül így van.
Szerintem is rizsát, mert a dobozra van olyan doboz amire az van írva, hogy Rizs "A", és ha már rizs a, akkor kérek egy rizs"á"t...vagy nem? :)
rizst. indoklás: a rizset csak az idióták használják.
A kérdező hozzászólása: Szerintem mindkettõ helyes. A magyar nyelv szeret kiejtéskönnyítõ magánhangzókkal feloldani a mássalhangzó torlódást, így ebben az esetben is használható a "rizset" forma. Pl.: tûz-tüzet, víz-vizet, hab-habot.
A riszt a helyes. A Zone Club tv mûsorán szoktak így szinkronizálni, hát nagyon kééész :) )
Rizsát!XD poén Szerintem is helyes a rizset. (mássalhangzó torlódást kerüli a skola-iskola szó is pl.)
A rizst a helyes.
rizst
Hát nem tudom hogy melyik a helyes, de a "rizset" elég hülyén hangzik, így én inább a rizst használom!
A kérdező hozzászólása: Ezzel nem lettem okosabb mert aki "rizst" mondott az nem írt indoklást, aki pedig "rizset" az ugyanazt írta mint én, amiben nem vagyok biztos, hogy helyes. Ha esetleg tud valaki pontos magyarázatot akkor szívesen várom!
/Ez nem lesz hasznos... de mindegy./ Huu... hat tok jo hogy ilyenekre van idod. Hogy ha a pontos valaszt meg is tudod szerintem akkor sem leszel sokkal okosabb... ez nem oszt, nem szoroz. Ezen temazni... en is kerdeztem mar itt ilyet, sokan megirtak hogy melyiket hasznaljak es akkor utana eldontottem hogy en melyiket fogom. Hasznald azt amelyik Neked tetszik mivel mind a ketto hasznalatban van... vagy ha ugy akarod talalj ki egy szot erre es akkor lesz egy sajat szavad ra... nem vicc. Megteheted... miert ne? Szeritnem nem szabad ilyenekkel tokolni... meg ezzel eltolteni az idot.
http://www.e-nyelv.hu/2009-09-16/balt-rizs-rizset/ Melyik alak a helyes és melyik helyesírási szabály vonatkozik rá? bált – bálat rizst- rizset A kérdezett szavak közül a bál szó tárgyragos alakja: bált. A rizs fõnévé ingadozó: a szótárakban is megtalálható ragozás szerint a rizst szóalak a köznapi, gyakori változat; a rizset szóalak népiesebb, egyes vidékeken szokásos.

Adhatok a babámnak zacskos (elöfözött) rizst vagy csak a hagyományos rizs jo neki? Miért mi a külömbség? Grizt mikortol kaphat, és durumtésztát mikortol ehet?

Legjobb válasz: Èn hagyoma´nyos rizst adok a lányomnak.Grízt most kezdtem el,babagrízt vettem,és nagyon hígan fözte´m neki cukor nélkül,gyümi péppel.....Tetszett neki. A lányom 6,5 hónapos.Ö már eszik mindent:)

Èn hagyoma´nyos rizst adok a lányomnak.Grízt most kezdtem el, babagrízt vettem, és nagyon hígan fözte´m neki cukor nélkül, gyümi péppel.....Tetszett neki. A lányom 6, 5 hónapos.Ö már eszik mindent:)

Mi a véleményetek arról, hogy egy 13 éves lány nem eszik se kenyeret se péksüteményeket, se tésztát és rizsát és krumplit sem. Csak húst eszik salátával, vagy csak salátákat esetleg sajttál és ilyenek? !

Legjobb válasz: attól, hogy kenyeret, péksüteményt tésztát, rizst, krumplit eszik nem lesz hiánybetegsége, milyen ásványi anyag, vitamin van ezekben??? csak sok szénhidrát és keményitõ.

attól, hogy kenyeret, péksüteményt tésztát, rizst, krumplit eszik nem lesz hiánybetegsége, milyen ásványi anyag, vitamin van ezekben??? csak sok szénhidrát és keményitõ.
Személy szerint semmi. A hús és a saláta egészséges, igaz húst sem kéne minden nap enni, és ehetne halat is heti egyszer. Egyébként is úgy általában túl sok tésztafélét, kenyeret, süteményt eszünk. Ha egyáltalán és soha, akkor azt lehetne egy kicsit enyhíteni, senki nme halna bele hétvégén pl. egy szelet saját sütibe, néha esetleg egy kis kenyérbe, ilyesmibe, de ha emellett rendesen és rendszeresen táplálkozik, akkor nem lesz gondja. És te miért vagy ezen felháborodva?
Tönkreteszi a szervezetét. Évek múlva hiánybetegségei lesznek, tönkre mehet a mája, veséje stb.
Nem rizsát, hanem rizst. Amúgy meg hosszútávon nem túl jó. Nem vonhatja ki õket teljesen az étrendjébõl.
Utolsónak igaza van, ezek gyosan felszívódó szénhidrátok, tök egészségtelenek. A szénhidrátokat amelyekre szüksége van zöldségekbõl, gyümölcsökbõl is tudja pótolni, vagy ott a hajdina, ami sok másra is jó és finom.
Elõször is azt, hogy ritka az ilyen táplálkozás ilyen fiatal korban. Sokan még felnõttkorban sem tudnak lemondani a tömény szénhidrátot tartalmazó ételekrõl és nyalánkságokról, nemhogy 13 évesen. Viszont az is kérdéses, hogy mennyi ideig tudja valaki ezt a fajta étrendet tartani, amikor a környezet többsége épp az ellenkezõ szokások híve. Mindenesetre, a hús és a zöldségek kombinációja optimális az egészség és a fittség számára. A gabonafélék megvonása semmilyen hiánybetegséget nem okoz, a szervezet számára úgyis a fehérje a legfontosabb, kiegészítve jó minõségû szénhidrátokkal ( zöldség és gyümölcs ), és megfelelõ zsírbevitellel – ezt az utóbbit sokan elhanyagolják, noha a szervezetnek éppúgy szüksége van a JÓ minõségû zsírokra, mint minden másra.
Így van, és ez lehetõleg növényi eredetû legyen. Olívaolaj, hidegen sajtolt napraforgóolaj stb.

A rizs az most hizlal, vagy sem? Valaki azt írja, hogy igen, valaki nem. Most mi az igazság?

Ha rizs tényleg nem hizlal, akkor jó lesz, ha rizst eszek egész nap? persze ha éhes leszek. plusz vizet iszom.

Legjobb válasz: Mennyi rizs? Egy szem nem hizlal, 2 kg igen.

Mennyi rizs? Egy szem nem hizlal, 2 kg igen.
megsúgom neked hízlal.ezt zabálták a shaolin papok is. Szerinted a Summosok kínába mit zabálnak ezerrel ?rizset hallal RIZS RIZS MAGAS SZÉNHIDRÁT TARTALMÚ! aki azt mondja nem hízlal az 12 éven aluli vagy egy gyökér .joéjt remélem segitettem.
A kérdező hozzászólása: egy kistányérnyi. egy nap 3-4x. akkor most nem ajánlott? hízlal?
10 dkg rizs szárazon 353 Kcal. Nemtudom mennyi száraz rizsbõl lesz 1 kistányérnyi fõtt.
A kérdező hozzászólása: jolvan köszi szépen a válaszokat.
figyi. minden hizlal, amit megeszel. :)

Lehangolt vagyok és unatkozom mit tegyek? (nem kell a rizsa hogy "menny azt keress egy barátnőt! )

Kb. egy hónapja hogy meguntam a skyrimet/wowot és hogy már nem járok sport edzésre és a régi haverjaimal sem tartom a kapcsolatot. Egy nap gépezés közben lehangolódtam és elment a kedvem a gépezést?l viszont nem akartam felállni el?le aztán csak úgy elkezdtem netezgetni de ugyan úgy unatkoztam és ez nem is változott sokat. Mivel üthetném el az id?t hogy ne legyek lehangolt és hogy ne unatkozzak?

Legjobb válasz: azt hittem azt mondod, "nem kell a rizsa, hogy csak az unalmas emberek unatkoznak";) szerintem olvass konyveket, hidd el nem olyan unalmas, mint amilyennek elsore tunik es te is tobb leszel tole:)

azt hittem azt mondod, "nem kell a rizsa, hogy csak az unalmas emberek unatkoznak";) szerintem olvass konyveket, hidd el nem olyan unalmas, mint amilyennek elsore tunik es te is tobb leszel tole:)
Olvass, nézz filmeket, menj ki a szabadba, menj vissza edzeni, vedd fel a kapcsolatot a régi barátaiddal, vagy kezdj valami olyan új dologba ahol új barátokat is szerezhetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi mind kettõtöknek :D kipróbáltam mindegyiket és hatott mostmár újra feldobottnak érzem magam! :D

Mikor mérjem ki a rizs főzés elött a csomag kibontása után vagy miután megfőztem?

Hello napi 100g barnarizs van a diétámba és azt vettem észre ha kibontom a csomagot és lemérem a 100g-ot miután megf?ztem és megint megmérem lesz bel?le 200-220g.Akkor most melyiket nézzem mert nem mindeggy, ha kétszer annyi szénhidrátot viszek be diétám alatt az gázos...

Legjobb válasz: Fõzés után kell nézni. De szerintem 10 deka rizs is baromi sok.

Fõzés után kell nézni. De szerintem 10 deka rizs is baromi sok.
A kérdező hozzászólása: tudom de testépitõ diétán vagyok és 90kg vagyok 2. héten szerintem nem sok még :D de köszönöm az infót
Rizs (nyers) Tápanyagtartalom 100 g-ban Energia 360 kcal 1510 kJ Szénhidrátok 79 g Zsír 0, 6 g Fehérje 7 g B6-vitamin 0, 15 mg 12% Víz 13 g attól meg, hogy vizet vesz fel nem lesz benne több szénhidrát
ja és értelemszerûen fõzés elõtt kell mérni ;)
Persze, hogy nem lesz benne több szénhidrát. Csak ha megdagadva méri, akkor lesz 500 szem rizs (nem biztos, hogy ennyi, mondtam egy számot), ha nyersen, akkor meg 1000 szem. 1000 szemben meg pontosan kétszer annyit a szénhidrát, mint az 500-ban.
az összes táblázat a nyers rizs kalória és szénhidrát-tartalmát tartalmazza, ha x g szénhidrátot szeretne rizsbõl bevinni, akkor nyersen kell mérnie, az, hogy utólag felvesz 100-150 g vizet még, az nem befolyásol semmit, legfeljebb, hogy annyival elõrébb jár folyadékbevitellel ;)
Az nem derült ki a kérdésbõl, hogy hány kalórát kell fogyasztania a kérdezõnek. Természetesen ha megvan, hány kalória, akkor a táblázatból a nyers rizs súlyát kell visszaszámolni. De így, hogy 100 g - ez nagyon fõttnek hangzik.
A kérdező hozzászólása: 150g-os napi szénhidrát bevitelem van és ez zabpehelybõl és barnarizsbõl áll.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!