Találatok a következő kifejezésre: Mi a pszichológus és pszichiáter között (17 db)

Mi a különbség a pszichológus és pszichiáter között?

Legjobb válasz: A pszichiáter orvos gyógyszerrel gyógyít.A pszichológus meg kérdezget és tanácsokkal lát el.

A pszichiáter orvos gyógyszerrel gyógyít.A pszichológus meg kérdezget és tanácsokkal lát el.
A pszichiáter orvosi egyetemre járt és utána szakosodott, a pszichológus pedig bölcsészkarra vagy pszichológia szakra járt. Ez az alapvetõ különbség, de sok mindenben eltérnek még, pl gyógyítási módszerben. A pszichiáter begyógyszerez és berak a zárt osztályra(rosszabb esetben) a pszichológus pedig beszélgetésekkel tárja fel a problémát(és nem írhat fel gyógyszert!!!)
A pszichiáter orvos, gyógyít.A pszichológus a pszichiáter segítõje, nem orvos, beszélget, súlyosabb eseteket a pszichiáterhez irányít.
Pszichiáter: orvosi egytemet végzett, diagnosztizál, gyógyszert írhat fel Pszichológus: bölcsészkaron végzett, csak beszélget és kész

Mi a különbség pszichológus és pszichiáter között?

Legjobb válasz: A pszichológus a lelki bajokat gyógyítja, a pszichiáter orvosi egyetemet végzett és a konkrét agyi problémákkal foglalkozik.

A pszichológus a lelki bajokat gyógyítja, a pszichiáter orvosi egyetemet végzett és a konkrét agyi problémákkal foglalkozik.
A pszichiáter gyógyszerrel gyógyít, legtöbb esetben antipszichotikummal és antidepresszánssal. A pszichológus egyéb módszerekkel. Sokat beszélget Veled, viselkedésterápiát, autogén tréninget, meditációs technikákat használ. Gyógyszert nem írhat.

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Legjobb válasz: Mindkettõ diplomás, de csak a pszichiáter orvos, és csak õ írhat fel gyógyszereket . pszichológushoz akkor mész, ha nincs igazán komoj bajod. (ne is akarj :))))

Mindkettõ diplomás, de csak a pszichiáter orvos, és csak õ írhat fel gyógyszereket . pszichológushoz akkor mész, ha nincs igazán komoj bajod. (ne is akarj :) )))
Így van. Amennyire én tudom, a pszichiáter orvos, míg a pszichológus tudós. Ugyan nem 100%, de én valami ilyesmire emlékszem...
A pszichiáter pl.:Dr. Csernus a pszichológusból meg több is van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenkinek nyomtam a zöld kezet(:


Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Mi dolga egy pszichológusnak és egy pszichiáternek?

Legjobb válasz: A pszichiáter orvosi egyetemet végzett, és gyógyszert is alkalmazhat a terápiában. A pszichológus sima bölcsészkaron végzett, és csak kommunikáció útján kezelheti a pácienst.

A pszichiáter orvosi egyetemet végzett, és gyógyszert is alkalmazhat a terápiában. A pszichológus sima bölcsészkaron végzett, és csak kommunikáció útján kezelheti a pácienst.
a piszhológus kitalált fogalom, a pszihiáter pedig a depressziós betegeken degít XD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Legjobb válasz: A pszichológus egy bölcsész jellegû foglalkozás, lelki segítséget ad, segít leküzdeni a problémákat, feldolgozni, megszûntetni feszültségeket, stb. A pszichiáter egy orvos, tehát orvosi alapképzést kap, és gyógyszereket is írhat fel.

A pszichológus egy bölcsész jellegû foglalkozás, lelki segítséget ad, segít leküzdeni a problémákat, feldolgozni, megszûntetni feszültségeket, stb. A pszichiáter egy orvos, tehát orvosi alapképzést kap, és gyógyszereket is írhat fel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ :) )
Mint a matematikus és a matektanár :)
A pszichológust a lelki állapotod érdekli és lelki úton (beszélgetéssel, relaxációval és annak oktatásával stb.) próbál segíteni, a lelki bajaidon. Végsõ esetben irányít orvoshoz (pszichiáterhez). A pszichiáter tesz rá mi a lelki búbánatod, unottan meghallgat, nagyon esetlegesen megvizsgálja nincs -e fizikális bajod(hormonális stb..) ámbár ezt tényleg ritkán nézik meg, aztán úgyis felír valami jó erõs szert/drogot ami gallyra vágja az egészséged rászoksz és ha esetleg úgy döntenél a mellékhatásai miatt hogy hirtelen abbahagyod akkor a hiánya okoz olyan lelki törést hogy leugrassz a tetõrõl. Amcsiknál végeztek egy kísérletet, egy fickó felkeresett egy csomó pszichiátert mindenütt pontosan ugyanazt mondta el, és mindegyik mást állapított meg és más gyógyszert írt föl (amelyik gyógyszergyár lobbizott nála annak a szerét). SOHA NE MENJETEK PSZICHIÁTERHEZ! KAMU! Csak maximum pszichológushoz, de legjobb ha elõtte a háziorvossal ellenöríztetitek vér és vizelet vizsgálattal a hormon, inzulin stb szinteket esetleg pajzs vagy egyéb mirigy vizsgálatot kértek, hogy nem -e fizikális oka van a dolognak. Páromat majdnem így tették tönkre, utólag derült ki a fizikális baja.

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Legjobb válasz: A pszichológus nem dr nem adhat gyógyszert csak beszélgetéssel segít.A pszichiáter dr õ is beszélget de õ írhat fel csodabogyókat is. Õ foglalkozik elmebetegekkel is.

A pszichológus nem dr nem adhat gyógyszert csak beszélgetéssel segít.A pszichiáter dr õ is beszélget de õ írhat fel csodabogyókat is. Õ foglalkozik elmebetegekkel is.
Pszichológus: beszélgetés, beszédterápia, pszichoanalitikus módszer. Pszichiáter: elsõsorban beszédterápiával gyógyít, de gyógyszerterápiás kezelésekre is jogosult.
A pszichológus csak beszélget, a pszichiáter kezel is, mivel orvos. A pszichológus a "rosszkedvet" gyógyítja, a pszichiáter pedig a depressziót.
Olyasmi. A pszichiáter, mint orvos elsõsorban diagnosztizálható pszichiátriai kórképpel rendelkezõ betegekkel foglalkozik. A pszichológia a bölcsészettudományok része. A pszichológus klinikai szakpszichológusként maga is részt vehet a pszichiátriai ellátórendszerben, de csak beszélget, gyógyszert, kezelést nem írhat fel. De a pszichológia egy sokkal tágabb terület, hiszen nem csak a kóros, de általában a bármilyen pszichés mûködés sajátosságaival foglalkozik. A normálisnak tekintett emberek viselkedésének kutatása, a nekik való tanácsadás is ide tartozik.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha kicsi a baj pszichológus, ha nagy pszichiáter!

Nem igazán tudom mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között. Jelenleg emelt biológia-kémia szakon vagyok első éves. Jó lesz ez valamire a későbbiekben?

Legjobb válasz: A pszichiáter orvos. A pszichológus pedig bölcsész. Õ inkább csak beszélget a páciensekkel,az orvos meg gyógyszerekkel is kezel. A biosz-kémia jó orvosira és pszichológiára is. Vagyis pszichológiára nem kell kémia érettségi, orvosira kell mindkettõ.

A pszichiáter orvos. A pszichológus pedig bölcsész. Õ inkább csak beszélget a páciensekkel, az orvos meg gyógyszerekkel is kezel. A biosz-kémia jó orvosira és pszichológiára is. Vagyis pszichológiára nem kell kémia érettségi, orvosira kell mindkettõ.
A pszichiáter írhat fel gyógyszert, a pszichológus nem. Az elõbbi keres jobban, igaz többet tanul és magasabb szinten. Ha nagyon ráfekszel a bioszra és kémiára akkor bekerülhetsz az orvosira, de azt elvégezni sem egyszerû. Szerintem pszichológusból több van, mint pszichiáterbõl, pont emiatt.
A pszichológus nem írhat gyógyszert pszichiáter pedig írhat bár én találkoztam olyan pszichológussal aki viszont írhatott gyógyszert

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Legjobb válasz: A Pszichiater gyogyszerrel akar meggyogyitani, a pszichologus beszelgetessel. Elozo orvosi egyetemen tanult,utobbi bolcseszkaron

A Pszichiater gyogyszerrel akar meggyogyitani, a pszichologus beszelgetessel. Elozo orvosi egyetemen tanult, utobbi bolcseszkaron
Így van, a pszichiáter inkább orvosi szemmel néz és gyógyszerrel kezel ha kell, a pszichológus inkább lelki szempontból nézi az embert és a problémáit és úgy próbál segíteni.
A pszichológus bölcsész, a pszichiáter orvos.
Én úgy jegyeztem meg, hogy a pszichiáter a komoly betegségekkel foglalkozik... (Pl.: skizo) A pszichiáter meg inkább "beszélget"... az tényleg lelkileg gyógyít.
Igen, a pszichiáter az idegrendszerrel összefüggõ betegségeket gyógyítja.
Tulajdonképpen annyi, hogy a pszichiáter írhat fel gyógyszert, mivel orvosit kell hozzá vágezni, plusz ezzel az úgymond "komolyabb bajokkal" is (pl. alkoholizmus, öngyilkossági kísérlet.. stb.) foglalkozol.
A pszichológus csak a lelkeddel foglalkozik-lélek búvár-, a pszichiáter már a lelkedbõl adódó betegségekkel is.Õ az agy turkász.
A kérdező hozzászólása: ahaa már értem. köszönööm!:)

Mi a kulonbseg a pszichologus es a pszichiater kozott?

Legjobb válasz: A pszichiáter orvosi egyetemet végzett, gyógyszert is írhat. A pszichológus bölcsészkart végzett, nem orvos. Vannak átfedések a munkájukban, de bizonyos betegségekhez orvos kell.

A pszichiáter orvosi egyetemet végzett, gyógyszert is írhat. A pszichológus bölcsészkart végzett, nem orvos. Vannak átfedések a munkájukban, de bizonyos betegségekhez orvos kell.
jó az amit az elsõ mondott, én csak azzal egészíteném ki, hogy a pszichológus beszéd- és mindenféle terápiával gyógyít míg a pszichiáter gyógyszerrel. (tapasztalat sajnos)

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Legjobb válasz: A pszichiáter orvos.Felméri a betegséget egy rövidke beszélgetés alkalmával,és gyógyszereket ír fel. A pszichológus nem orvos. Õ az, akivel boncolgatni kell,feltárni az okokat. Segít emlékezni,találni...

A pszichiáter orvos.Felméri a betegséget egy rövidke beszélgetés alkalmával, és gyógyszereket ír fel. A pszichológus nem orvos. Õ az, akivel boncolgatni kell, feltárni az okokat. Segít emlékezni, találni...
A pszichiáter az agyat gyógyítja, orvosi diploma kell hozzá.A pszichológis a lelket gyógyítja, bölcsészdiploma kell hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!