Találatok a következő kifejezésre: Mi a olyankor, ha nem (166 db)

Mi van olyankor, ha nem fogadja el a krumplit?

6 hónapos tápszeres babámmal régóta küzdünk a hozzátáplálással. A krumplit és az almát semmilyen formában nem fogadja el. Mivel folytassam, vagy egyáltalán mivel kell pótolni a krumplit, mert mindenhol azt olvasom, hogy 1/3 részben s?rít?anyagként szolgál a többi zöldséghez?

Legjobb válasz: Édesburgonya, rizs, kölespép, ezeket próbálhatod nyugodtan. Ha esetleg még nem próbáltad, akkor süsd meg az almát sütõben, egész más lesz az állaga, mint nyersen vagy párolva, hátha.

Édesburgonya, rizs, kölespép, ezeket próbálhatod nyugodtan. Ha esetleg még nem próbáltad, akkor süsd meg az almát sütõben, egész más lesz az állaga, mint nyersen vagy párolva, hátha.
Késõbb térj rá vissza! Lehet adni répát, sütõtököt, barackot, banánt, gesztenyét, cukkinit, rizst, céklát.
Szerintem megpróbálhatod a rizsdarát, rizspelyhet, Sinlacot, kukoricadarát, késõbb ismét a krumplit!
Ja, és ha tudsz akkor Gála almát vegyél, az én Fiam kezdetekben kizárólag azt ette meg. És azt is úgy, hogy kb. levet csináltam belõle, sûrû szûrõn kellett átpasszíroznom, ha egy kis darab maradt benne, már az egészet elutasította.
az én lányom a krumplit barackkal imádta. az volt No.1 nála
Az én fiam sem eszi az almát, csak párolva, turmixolva. Próbáltam nyersen, üvegreszelõn, de úgy nem kell neki. Krumplival nekem szerencsém van, mert azt imádja, sõt, leginkább csak magába enné, de mindig csempészek bele neki valamit (alma, répa). A múltkor hallottam, hogy krumpli helyett jó a csicsóka. Jó formán én nem is ismerem a csicsókát, nézz utána, hátha nektek beválik.
rizsel is suritheted kesobb meg probald meg a krumplit ujra.az almat az enyem csak fove ette meg, nyersensoha, mostanra mar elfogadja nyersen is(8 honapos(
A kérdező hozzászólása: Azért nem válaszoltam eddig, mert kísérletezgettem. Sokszori próbálkozás után, végre megeszi a krumplit, és a gyümölcsöket rizzsel teszem tartalmasabbá. Köszönöm szépen a jó tanácsokat.
Szuper :)

Mi van olyankor ha nem jön meg a menstruáció?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben, első lépésben terhességi vizelettesztet kell végezni, főleg, ha még termékeny életszakaszban van. A lelet birtokában nőgyógyászati vizsgálat indokolt, s ezután lehet dönteni arról, hogy mi a további teendő. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben, első lépésben terhességi vizelettesztet kell végezni, főleg, ha még termékeny életszakaszban van. A lelet birtokában nőgyógyászati vizsgálat indokolt, s ezután lehet dönteni arról, hogy mi a további teendő. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Mi van olyankor ha nem jön meg a menstruáció?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben, első lépésben terhességi vizelettesztet kell végezni, főleg, ha még termékeny életszakaszban van. A lelet birtokában nőgyógyászati vizsgálat indokolt, s ezután lehet dönteni arról, hogy mi a további teendő. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben, első lépésben terhességi vizelettesztet kell végezni, főleg, ha még termékeny életszakaszban van. A lelet birtokában nőgyógyászati vizsgálat indokolt, s ezután lehet dönteni arról, hogy mi a további teendő. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Még nem vagyok babás, de szeretnék folsavat szedni, mi van olyankor, ha nem sikerül a baba? Nem lehet semmi baj ebből? És ugyanez a kérdés a terhesvitaminnal kapcsolatban?

Tehát pl. úgy értem, hogy elkezdem szedni mostanság, és mondjuk csak fél év múlva jön össze a bébi. Mondjuk remélem, hogy nem így lesz, de tételezzük fel. Egyeztetnem kell előbb a nőgyógyászommal valamelyikről? Vagy felesleges, mert ez csak vitamin?

Legjobb válasz: Nõgyógyásznak nem kell mondani, de ha mondod, akkor is csak ajánlhat, nem mondhatja meg, hogy mit csinálj. Én terhesvitamint szedtem a tervezéskor, amiben folsav is volt. Semmi baj nem lett tõle. A vitamin csak arra jó ilyenkor, hogy pótolja azokat, amik esetleg hiányoznak a szervezetedbõl. 4 hónappal a terhesség elõtt kezdtem el szedni. Szedhetsz külön is folsavat, attól sem lesz bajod.

Nõgyógyásznak nem kell mondani, de ha mondod, akkor is csak ajánlhat, nem mondhatja meg, hogy mit csinálj. Én terhesvitamint szedtem a tervezéskor, amiben folsav is volt. Semmi baj nem lett tõle. A vitamin csak arra jó ilyenkor, hogy pótolja azokat, amik esetleg hiányoznak a szervezetedbõl. 4 hónappal a terhesség elõtt kezdtem el szedni. Szedhetsz külön is folsavat, attól sem lesz bajod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) És mikor kezdjem el szedni szerinted? Mensi alatt elkezdhetem? Vagy inkább majd csak utána? Teljesen mindegy? Nem nagyon vagyok képbe a témában, elsõ babucit tervezzük :)
amikor akarod, ez csak vitamin :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Írtam privit, köszönöm :)
Szia! Én fél éve szedek terhesvitamint és még nem lett baba eddig, viszont 2 hete voltam vérvételen és teljesen tökéletes lett minden értékem, ami sose fordult még elõ velem, valami kisebb-nagyobb eltérés mindig volt. Úgyhogy szerintem vitaminnak vitamin, a szervezetnek jót tesz. Arra figyelj oda, hogy össze-vissza ne nagyon szedj mindenfélét, mert létezik "vitamintúladagolás" is. Azt hiszem, hogy pl az A vitaminnál probléma, ha egy bizonyos mennyiség fölé mész, úgyhogy ezekre azért figyelj oda :)
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm :) Majd körülnézek a neten, hogy melyik milyen, mi van benne, illetve az sem utolsó szempont, hogy mennyibe kerül (láttam már 7000Ft-os terhesvitamont is :O), aztán majd döntök :) Ti mit szedtek/szedtetek különben?
6-os vagyok: elevitet szedek, napi 1-et reggelente :)

Mi történik olyankor ha nem megyek be a vizsgára a felvett időpontban?

Gondolom "nem jelent meg". De eztán simán fölvehetem következőt meg az uvt is? Vagy ez hogy van?

Legjobb válasz: Egyeteme válogatja. Alapesetben ha nem mész be vizsgára, akkor már többet nem vizsgázhatsz, buktad a tárgyat. De lehetnek olyan egyetemek, ahol ettõl eltekintenek. TVSZ!

Egyeteme válogatja. Alapesetben ha nem mész be vizsgára, akkor már többet nem vizsgázhatsz, buktad a tárgyat. De lehetnek olyan egyetemek, ahol ettõl eltekintenek. TVSZ!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!
Igen, az lesz, hogy nem jelent meg. Ha ezt valaki igazolja neked, akkor igazoltan nem jelentél meg, és akkor nem számít bele a vizsgákba a dolog. Ha igazolatlanul nem jelentél meg, akkor meg egyszerûen megbuktál azon a vizsgán. Legalábbis BME-n így van, de végül is ez tûnik logikusnak általánosságban is.
A kérdező hozzászólása: értem. és akkor már nem is vehetek fel uv idõpontot se? amugy én az szte-re járok
ált. fizetni kell ha igazolatlanul nem jelensz meg.
A kérdező hozzászólása: meg ha mondjujk 2est kapok azt kilehet javitani vagy csak akkor lehjet fölvenni az uvt ha megbuktam?
Nálunk 1000 ft-t büntit kell befizetni, attól felveheted az adott vizsgára az iv-t, de ha nem fizettél, a tanár nem tud jegyet beírni... (Szolnoki Fõiskola, NEPTUN rendszer)
Nálunk PTE, ha nem mész be vizsgázni, az annyi, hogy buktál egy vizsgaidõpontot. Gyakorlatilag olyan, mintha megbuktál volna.

Mi van olyankor ha nem tudom megvédeni a barátnömet?

Most itt arra gondolok hogy azért az én határaim is végesek,szóval nem tudok elbirni minden sráccal,mert vannak nállam erösebbek is tudom,na mármost ha egy két ajtós szekrény kezd el nyomolni a barátnömre és még inzultálja is,akkor persze odamegyek reflexböl,de vajon mi lessz a vége,esetleg végem lessz?

Legjobb válasz: Nekem ilyesmi nem szokott gondot okozni. 70-75 kg között mozgok, de ha valakit helyre kell tenni, akkor nem számít, hogy mekkora. Nem szabad [email protected] lenni :) Védd meg, ami a tiéd.

Nekem ilyesmi nem szokott gondot okozni. 70-75 kg között mozgok, de ha valakit helyre kell tenni, akkor nem számít, hogy mekkora. Nem szabad [email protected] lenni :) Védd meg, ami a tiéd.
Mi lenne ha nem veretnéd össze magad? Ha inzultálják a csajt, akkor menjetek máshová. Egyetlen értelmes lány sem szereti, ha "miatta" kerül kórházba a párja. Pasik, ez nem a tyúkól, nem kell a kakasoknak verekedni, nõljetek már fel. -.-"
en nem vedenem meg.nem akarok korhazba kerulni.inkabb beszelj a baratnoddel, hogy ne legyen kihivo. mivel valami oka csak lehet....
Minek aggódsz emiatt, fõleg ha a barátnõd átlagos?
A kérdező hozzászólása: már ha ez a lehetöség fenn áll
Én speckó kimondottam szeretem, ha megvédenek.. az elsõ kommentelõnek igaza van, bár nemhiszem, hogy szívesen kerülnél a kórházba súlyos sérülésekkel egy csaj miatt, csak akkor verekedj, ha szent meggyõzõdésed, hogy te nyersz... különben meg fogd a csajt és menjetek máshová :) 16/L
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, csakhogy mindenhol vannak rosszemberek, nem mindig lehet kikerülni mindenkit..(amúgy is váratlanul jön)
Legalább megpróbáltad megvédeni a b.nõdet és majd elkisér a kórházba legalább nem gondolja majd azt hogy gyáva vagy, az a lényeg h kiállj mellette és ezt díjazni fogja ha szeret...
A kérdező hozzászólása: De az is lehet hogy valaki átlagosan öltözik, és miért ne vennék észre az átlagos lányokat is?
A kérdező hozzászólása: igen ez mindig útolag derül ki
A kérdező hozzászólása: átlagos lány is lehet különleges

Mi van olyankor, ha nem tudom eldönteni, hogy ez a 'de csúnya úristen', vagy 'de szép vagy' tekintet?

:D Ez elég morbid kérdés,de ha egy eléggé közkedvelt személyről van szó,akiért minden 3.lány oda van, vagy épp ha nincs is,de ugynéznek rá,hogy helyes-helyes. Na és tegyük fel szemeztek vele,és nem egyszer,hanem többször,amikor meglátjátok egymást,és néha néz(tegyük fel,egy osztályba járunk,és mikor nem figyelek),olyankor honnan tudom,hogy ez a 'de csúnya' tekintet,vagy a 'de szép' tekintet? Ezen gondolkozok egy ideje,hogy mikor szemez velem,mire gondol...Vagy legalábbis utána...

Legjobb válasz: Ez a "de meghúznám, aztán másznék a következõ utánam loholó csajra" tekintet :D

Ez a "de meghúznám, aztán másznék a következõ utánam loholó csajra" tekintet :D
A kérdező hozzászólása: Csak hát a tekintetébõl nem ez süt, na meg olyan bomba sem vagyok akiket valószínûleg megkaphatna...Nem ismerem, csak mostanában elkezdtünk suliban, én nem veszem le a tekintetem, és õ sem, így általában ki alakul egyfajta szemkontaktus, és nem tudom ez melyik fajta tekintet..Nem mosolyog, nem is röhög, nem húzkodja a fejét, nem mutatja ki, hogy ideges, hogy nézem, nem ad semmi jelet:D

Olyankor mi a teendő, ha nem kaptam meg a jogosítványomat az okmányiroda által ígért 30 napon belül?

Legjobb válasz: Bemész és megkérdezed!!De szerintem várjál még majd megérkezik csak lehet a nyár miatt van a csúszás!!

Bemész és megkérdezed!!De szerintem várjál még majd megérkezik csak lehet a nyár miatt van a csúszás!!

Megbüntetett a közterület felügyelőség, és a napokban meg is jött az ajánlott levél tőlük. Mi van olyankor ha nem veszem át a levelet? Behajtható a bírság akkor is?

Legjobb válasz: 79. § (1) Ha a postai úton történõ kézbesítés azért hiúsul meg, mert a címzett vagy meghatalmazottja úgy nyilatkozik, hogy a küldeményt nem veszi át, az iratot a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni. (2) Ha az irat a hatósághoz „nem kereste” jelzéssel érkezik vissza, az iratot - az ellenkezõ bizonyításig - a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követõ ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni. Tehát ezzel nem úszod meg!

79. § (1) Ha a postai úton történõ kézbesítés azért hiúsul meg, mert a címzett vagy meghatalmazottja úgy nyilatkozik, hogy a küldeményt nem veszi át, az iratot a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni. (2) Ha az irat a hatósághoz „nem kereste” jelzéssel érkezik vissza, az iratot - az ellenkezõ bizonyításig - a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követõ ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni. Tehát ezzel nem úszod meg!
Adós fizess!

Mi van olyankor ha egynél több alkalommal nem vettem be a fogamzásgátló gyógyszeremet?

Lindynette 20mg-os tablettát szedek és 7 nap helyett 9et hagytam ki. Érdemes most elkezdenem szedni vagy várjak a következő mezeszig?

Legjobb válasz: Az van olyankor hogy nem kéne fogamzásgátlót szedned ha nem vagy képes felelõsségteljesen használni...

Az van olyankor hogy nem kéne fogamzásgátlót szedned ha nem vagy képes felelõsségteljesen használni...
A kérdező hozzászólása: Normális kérdést tettem fel, amire normális választ várok..... ha erre nem vagy képes akkor ne válaszolj. köszi
Várd meg a következõ menstruációdat.
szerintem, kezd el szedni
Mi lenne ha ezt szakembertõl kérdeznéd meg nem bizonytalan válaszolóktól? Azért ez nem olyan dolog amiben a szomszédasszonyra kéne hallgatni...
Elsõnek igaza van. Hát úgy látszik van akinek ez is túl nagy feladat...-.-"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!