Találatok a következő kifejezésre: Mi a oka annak hogy egy (127 db)

Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek olyan erőszakos gyilkosok a példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara?

Martin Luther King, John Lennon vagy Barack Obama miért nem elterjedt példaképek a magyar tinik között?

Legjobb válasz: "Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek" Honnan tudod, hogy a magyar tiniknek a nem magyarokhoz képest mennyiben térnek el a példaképei? Vagy csak megint kellett valami rosszat mondani a magyarokról, hogy le legyen tudva a napi magyargyûlölet a gyk-n? "példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara?" Che Guevara nem olyan népszerû itt, mint mondjuk Dél-Amerikában, ahol százmillió helyen fel van fújva a falakra Che arcképe, Che-pólóban mászkálnak, Che-s zászlóval tüntetnek a baloldaliak. Hitler meg úgy "példakép", hogy a gyerekek tudják, hogy Hitler a csúnyabácsi, úgyhogy a felnõttekre azzal lehet hozni a frászt, ha Hitlert éltetik. Cigánygyerekek a falusi iskolákban úgy "hejhitler"-eznek, hogy öröm nézni. Nem mintha nem tudnák, hogy Hitlernek nem voltak a cigányok a kedvencei. Alap polgárpukkasztás. Kit érdekel egy Martin Luther King, akit a felnõttek ünnepelnek?

"Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek" Honnan tudod, hogy a magyar tiniknek a nem magyarokhoz képest mennyiben térnek el a példaképei? Vagy csak megint kellett valami rosszat mondani a magyarokról, hogy le legyen tudva a napi magyargyûlölet a gyk-n? "példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara?" Che Guevara nem olyan népszerû itt, mint mondjuk Dél-Amerikában, ahol százmillió helyen fel van fújva a falakra Che arcképe, Che-pólóban mászkálnak, Che-s zászlóval tüntetnek a baloldaliak. Hitler meg úgy "példakép", hogy a gyerekek tudják, hogy Hitler a csúnyabácsi, úgyhogy a felnõttekre azzal lehet hozni a frászt, ha Hitlert éltetik. Cigánygyerekek a falusi iskolákban úgy "hejhitler"-eznek, hogy öröm nézni. Nem mintha nem tudnák, hogy Hitlernek nem voltak a cigányok a kedvencei. Alap polgárpukkasztás. Kit érdekel egy Martin Luther King, akit a felnõttek ünnepelnek?
A látszat csal. Azok ugyanis, akiknek értelmes példaképei vannak, nem szokták magukra aggatni azoknak a fotóit. Ennélfogva õket észre sem veszed...
A nem megfelelõ utánajárás és az egyoldalú nézõpont! remélem érted mit akartam mondani ezzel :)
Miért kellene egy magyar gyereknek példaképül állítani egy AMERIKAI NÉGER polgárjogi harcost? Akkor már miért nem Széchenyit? Miért Obamát? Nála képmutatóbb politikus kevés van a világon. Millió alkalmasabb példakép van egy magyar serdülõ számára, mint King, vagy Obama. Mi szükségünk van import példaképekre?
Nekem Szinópéi Diogenész a példaképem. (Che Guevara se volt rossz arc, de mégis Diogenész volt a legjobb fej az egész történelemben) (Egy tini)
Ugyes vagy, a magyar gyereknek feketek legyenek a peldakepei.
Nekem che Guevara :D :D ezért b*szták be majdnem a fejemet as zkinhedtojások a fezen klubba mert commande Che Guevara szám ment én meg hangosan Commanda Che Guevara :D am kifejtsem , hogy miért ?
"Kit érdekel egy Martin Luther King, akit a felnõttek ünnepelnek?" M. L. Kinget minden értelmes ember ünnepelheti akinek az emberi jog valamit is számít!Nemre korra felekezetre és bõrszínre tekintet nélkül.
Marthin Luther King: Rasszista néger, John Lennon: Egy drogos, homokos hippi, Barack Obama: no comment. Ezeknél talán még a fenti kettõ is jobb. De eleve ott megbukott az állításod, hogy sok fiatalnak lennének ezek a példaképei. Mert nem.
Nézzük csak, hányan is kedvelik a fenti személyeket a Facebook-on: Adolf Hitler: 127 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/pages/Adolf-Hitler-World-War-II-C.. Che Guevara: 179.208 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/pages/E-Che-Guevara/16720058205 Martin Luther King: 802.679 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/pages/King-Martin-Luther-Jr/23676.. John Lennon: 1.130.338 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/johnlennon Barack Obama: 16.557.245 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/barackobama Úgyhogy skacok, ennyit a füves négerrõl, meg a drogos bohócozásról. Sok ezerszer többen kedvelik Lennont, vagy Martin Luther Kinget, mint az imádott Führereteket. "No comment."
CHE GUAVARA  CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA 
Úgy érted GuEvara?
úgy XP
Üdv Azt tapasztaltam hogy a 90%-nak semmi fogalma nincs, dolog politikai sem a történelmi hátterérõl. De tisztelet a kivételnek, találkoztam már néhány punk bulin, néhány fazonnal akik pontosan képen voltak.(én nem vagyok meggyõzve egyik politikai szélsõség igazáról sem, semelyik nem mondhatja hogy kevesebb ember haláláért felelõs.)
Bar mar regen nem irt senki erre a kerdesre, nem tudom megallni, hogy le ne irjam, engem erdekelne hogy Adolf Hitlert, aki millokat oletett meg faji alapon, miert is hasonlitod Che Guevara-hoz?En nem mondom, hogy Che egy annyira nagyon jo ember lett volna, de a fuhrerhez megse hasonlitsuk mar!Ja, es amugy en is "csak egy tini" vagyok, ebbol kifolyolag nyilvan(barmennyire is ertelmes a hozzaszolasom) eretlennek es gyerekes gondolkodasmodunak tartasz majd, de a velemenyemet ettol fuggetlenul le szerettem volna irni.Egyepkent nem Che Guevara a peldakepem, es tavol alljon tolem, hogy kompenzalni probaljam a tetteit. Udv, egy 14 eves magyar srac.
Bocs, az egyebkent akart lenni.
Nekem Gandhi a példaképem, csak nem hordom a pólómon.
Mert? Miért ne lenne alkalmas egy ember, aki a szabadságért, és egyenlõségért küzdött? O.o Mert fekete? Éééés? Igazi emberi jogokért küzdött. Szerintem lazán lehetne példakép, inkább, mint egy drogbotrányokról, meg "enyém a világ szarok rád" kategóriás "zenész" akirõl azt sem lehet hitelt érdemlõen megállapítani, hogy tud-e egyáltalán énekelni... Dehát, ízlések és pofonok ügye...
Nekem meg Rozsomák a példaképem, meg Ûrdongó a Transformers-bõl.
ma 07:37 Nem azt mondtam, hogy alábbvaló, hanem, hogy nem alkalmas példakép egy magyar gyereknek.
Én csak azt várom ebben az egész vitában, hogy majd jön valaki, aki értelmes érvekkel elmagyarázza, hogy attól, mert valakinek fekete a bõre, miért lenne alábbvaló (Pláne Luther King) mint azok a spórák akik attól tartják nagyra magukat, mert a közeli rokonságban nincsenek afrikaiak. Valaki magyarázza már el nekem! Egyszerûen nem értem.
Nekem meg Till Lindemann a példaképem, na? :D 15/l (és magyar is vagyok)
Nekem Dr.House a példaképem, tudom, hogy kitalált, de nem érdekel.
"Úgyhogy skacok, ennyit a füves négerrõl, meg a drogos bohócozásról. Sok ezerszer többen kedvelik Lennont, vagy Martin Luther Kinget, mint az imádott Führereteket. " De azok mind korcsok.
"Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek olyan erõszakos gyilkosok a példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara? Martin Luther King, John Lennon vagy Barack Obama miért nem elterjedt példaképek a magyar tinik között?" Mert õk nem irtották az orkot.
Hitler nem csak gyilkos! Sok jót is tett és nagyon okos ember volt! Nekem is a példaképem.
Nem tudom. Én nem csinálok ilyeneket. (17/l)
Mert nagyon tetszik nekik ??? Wáóóóó.
talán mert tetszik nekik az a fiù...
Mert bejön.
A kérdező hozzászólása: De elég nagy orrom van, úgy is lehet tetszeni szép lánynak?o.O
persze miért ne?
Mert tetszik neki a fiú vagy ebben az esetben te :) Én se vagyok egy világszépe mégis egy helyes fiú csapja a szelet :D
Fogalmam sincs...én nem szoktam bámulni. Úgysem lesz az enyém. :) megállapítom, hogy jó pasi, aztán megyek tovább. :D
minden relatív de az tény hogy a rondáknak nehezebb :D
az egyiknek jó a stílusa, kisugárzása, a másiknak nem.
De attól még van aki nagy arc, és azért bírják sokan, mert olyan amilyen.
A relatív szócska azt jelenti, hogy nem lehet kijelenti, hogy mindenki szerint csúnya, nem pedig azt, hogy 50-50%-ban jön be az embereknek.
Ennyi erõvel miért nagy szám a CoD és a BF3? Miért a golden retriever az egyik legszebb kutya? Miért ronda Kiszel Tünde? Mert van egy dolog ami az emberek többségének tetszik, illetve, nem de ennek a dolognak az ellentettje is tetszhet, illetve nem egy másik embernek. Miért utálják a legtöbben a sulit? Nincs olyan, hogy ez meg ez nem tetszik senkinek, ez meg mindenkinek. Csak pl. az egyik csaj több embernek tetszik az átlagnál, de nem mindenkinek+ lehet, hogy tetszik neki, de nem 100-asra hanem csak kicsit feltûnõ. Ja tényleg ha kipakolják a melleiket, az elég feltûnõ lehet, hogy azért.
Na aki leszavazott engem meg a negyediket, azt akasztanám föl és rugdosnám szarrá. Mi a kva anyátok nem volt igaz abból amit írtunk ti parasztok?
Nekem tetszettek olyan fiúk akikért látszólag egy lány sem volt igazán oda mert nem voltak tipikus "jó pasik" és a személyiségük sem olyan volt ami általában a legtöbb lánynak tetszik, de nem mertem kimutatni, inkább vigyáztam, nehogy kiderüljön, szóval valószínûleg fogalmuk sem volt róla, hogy én kedveltem õket. (Ez régen volt, ma már nem így viselkednék ha tetszene valaki.)
azért nem annyira relatív mint amennyire gondolod :D és egy férfi nem csak a külsejével lehet vonzó, míg egy nõ szinte csak azzal (szexuálisan), evolúciós okai vannak ugye

Mi az oka annak, hogy egy sms-ről olyan jelentés érkezik vissza a telefonomra, hogy a címzettnek nem lett kézbesítve az üzenet?

Kb.1 hónapja írtam a barátn?mnek egy sms-t,és csak most kaptam meg a kézbesítési jelentést,miszerint nem lett elküldve az üzenet.

Legjobb válasz: Lehet, hogy már nem él ez a telefonszám. Ilyenkor egy idõ után, ha nem kapja meg (mondjuk 1 hónapig), akkor sikertelen, tehát nem kézbesítette.

Lehet, hogy már nem él ez a telefonszám. Ilyenkor egy idõ után, ha nem kapja meg (mondjuk 1 hónapig), akkor sikertelen, tehát nem kézbesítette.
Be lehet állítani, hogy a szolgáltató meddig próbálkozzon kézbesíteni az üzenetet, valószínû azért 1 hónap múlva kaptad meg a jelentést.
Hàt nemhinnèm, h.1honapig ne tudna rola a kérdezö, h.mar nem az a baratnoje telszàma:) SZtem egyszerüen valami hiba a szolgaltatonal.nalam is volt mar hasonlò

Mi az oka annak, hogy egy kb.5 napja született gyermekről a mai napig nincs anyakönyvi kivonat? Az anya már távozott a kórházból, de a piciről azóta se lett hivatalos dokumentum.

A történet kicsit hosszadalmas, privátban a részletek, írjon, jelezzen, akit érdekel.

Legjobb válasz: A másodiknál a 4.napon kiraktak pénteken és hétfõn kellet vissza mennem az anyakönyvért,a poén,hogy a személyim is ott volt náluk addig....a kérdésemre,hogy mi van ha elkérnék annyi volt a válasz,hogy addig ne mászkáljak az utcán.

A másodiknál a 4.napon kiraktak pénteken és hétfõn kellet vissza mennem az anyakönyvért, a poén, hogy a személyim is ott volt náluk addig....a kérdésemre, hogy mi van ha elkérnék annyi volt a válasz, hogy addig ne mászkáljak az utcán.
Nekem igen, de a válaszlevelemre már nem válaszolt!
Valakinek megírta a részleteket?
A kórházban mondták nekünk hogy kb 1 hét múlva mehetünk az anyakönyvvezetõhöz az anyakönyvi kivonatért és lakcímkártyáért.A férjem érte is ment. Engem érdekel a sztori :)
Ez teljesen normális.Mi is kb. a gyerek 2 hetes korában mentünk be érte az Anyakönyvi Hivatalba.3 gyerekes
A férjem ment be érte, amikor 1 hetes volt a fiam. Csütörtökön született, azt mondták következõ hét keddjétõl lehet átvenni, az adatokat a kórházban pénteken vette fel az ottani védõnõ és õ intézte.
Érthetõ a kérdezõ csodálkozása nem kell letámadni! Minden kórházban máshhogy kezelik a papírokat. Nekünk távozáskor adták ide.
Én csak azért kaptam meg még a kórházban, mert besárgult a babám és kb másfél hetet voltunk bent!
Leírnád priviben? Amúgy ez kórházanként változik.
Mi is kb 2 hét után kaptuk meg postán.
Nekünk is postán küldték ki, kb másfél hetes volt.
Eleve négy napot voltunk kórházban, csütörtöki nap, délután jöttünk haza. Pénteken dolgozott a férjem, a következõ hét hétfõjén ment be a papírokért az okmányirodába, ott kapott meg mindent. A kórházban csak az adatokat veszik fel, de a dokumentumokat nem ott szokták kiadni.
Az en lanyom is 14 nap utan kapta meg. Mit kell ezen csodalkozni?
Mégis mi lenne.Nekünk postázták majdnem 2 hetes volt a fiam mikor megkaptuk. Nem tudom milyen titkos történet kapcsolodhat ehez
Én is kiváncsi lettem volna a részletekre de nekem nem irta meg :/

Mi az oka annak, hogy egy ideje nem érzem annyira a sót? Régebben kevésbé kellett megsóznom az ételeket, mint most.

Legjobb válasz: Nem vagy megfázva?? Nincs bedugulva az orrod? Mert ha nem kapsz az orrodon levegõt akkor kevésbé érzed a sõ ízét..

Nem vagy megfázva?? Nincs bedugulva az orrod? Mert ha nem kapsz az orrodon levegõt akkor kevésbé érzed a sõ ízét..

Általában mi az oka annak, hogy egy férfi megcsalja a feleségét?

Ismerek egy, olyan embert aki ezt megtette. Pedig fiatal korában lehet azt mondani, hogy igencsak jócskán kiélte magát. Elmúlik a szerelem és új kalandra vágyott? Már legalább féléve van meg neki a másik n?. Nem értem, nem tudok tanácsot adni ebben a barátn?mnek. Lehet bele szerelmes, ha már ennyi ideje tart a szeret?i viszonya?

Legjobb válasz: Nem szereti igazán a feleségét. Azt hiszem tömören ennyi... ha szeretné nem csalná meg, ne magyarázzon senki semmit!

Nem szereti igazán a feleségét. Azt hiszem tömören ennyi... ha szeretné nem csalná meg, ne magyarázzon senki semmit!
Nem tudom. Amerikai tudósok kimutatták, hogy minél magasabb egy férfinak az IQ hányadosa, annál kevesebb az esély arra, hogy megcsalja a feleségét. :) Bár biztos nõk voltak a kutatók, akik ezt a tanulmányt készítették :)
Ez az undorító elkorcsosult világ az oka, hogy az a marha fa*a csávó meg csaj aki ezt csinálja, az összeset kivinném a lõtérre.
mûholdak...frekvenciák...
meg lehetne oldani, de ezt csak Mo.-ra szánják
És ezt miért itt kérdezed? xD Ha az RTL-en lenne mondjuk pornó, érteném h miért idd írtad, de így... XD
A kérdező hozzászólása: Az RTL csak példa volt.Mondhatnám a Hustlert is.
Mert drága lenne olyan részre is sugározni, ahol kicsi a kereslet rá.
A legfontosabb oka a szerzõi jogok korlátozása. A filmek, közvetítések jogtulajdonosai általában egy adott országra adnak ki vetítési jogot, ezért a tévétársaságok nem tehetik meg, hogy külföldre is sugározzanak. Í gy minden egyes országban külön-külön be tudják vasalni a nem kis összegû díjakat. Technikailag egyébként semmi akadálya, hogy egy mûsort egy egész kontinensen sugározzanak. Pl. a mûholdas szolgáltatok jelei fizikailag (UPC, Digi, stb.) egész Európát lefedik, de a titkosítás (kódolás) miatt Magyarországra korlátozzák.

Hogyan gyõzzem meg a barátomat hogy össze költözzünk? Egyáltalán mi az oka annak ha egy férfi ennyire nem akar?

Albérletbe tudnánk menni, ketten. Anyagiak megoldhatóak lennének, mindketten fõállásban dolgozunk régóta, a fizetésünk együtt 260 ezer. A szüleink/ és a munkarendünk miatt sajnos nem úgy mûködik a kapcsolatunk ahogy kellene. Nem tölthetjük egymásnál a hévégéket, mert nem aludhatunk egyikõnknél sem, a szülõk hozzáállása miatt. Én 2 mûszakban dolgozok, õ csak reggeltõl délutánig, tehát sok idõnk nem marad találkozni. Amikor tudunk azt sem tudjuk kellemesen tölteni, így hogy nem mehetünk át a másikhoz, ez fõleg télen kellemetlen. Én úgy érzem, hogy a kapcsolatunk minden téren megérett a közös életre, és egy ideje már gyõzködöm. De õ mindig jelentéktelen kifogásokat keres, és csak tologatja a költözés idõpontját. Pedig eléggé érezhetõ hogy romlik a kapcsolatunk emiatt, hogy alig tudunk találkozni, és együtt lenni. Ezek szerint õt ez nem zavarja? Nem fontos neki a kapcsolat?

Legjobb válasz: Okok: 1. Pornó 2. Másik nõ 3. Kihasznál 4. Kocka 5. Félõs nyuszi

Okok: 1. Pornó 2. Másik nõ 3. Kihasznál 4. Kocka 5. Félõs nyuszi
Azért mert ennyire erõlteted.
Ha nem akar összeköltözni veled, akkor nem tudod meggyõzni. És ha tudnád, akkor se lenne semmi haszna, mert akkor úgy lenne veled, hogy nem akar. Ugye ezt te sem szeretnéd. Inkább keress egy olyan párt, aki akar veled lenni.
Lényeg h ne erõltesd. Ha nincs komoly oka annak h nem akar, akkor majd fog. Ha nem akkor nem is akar semmi komolyat. Vagy kényelmes.
hány évesek vagytok?
Én is voltam hasonló helyzetben, csak nálunk pont a nõ nem akart összeköltözni. De nem erõltettem sokáig, mert õ kijelentette, hogy egyáltalán nem akar férfival összeköltözni; vége is lett az egésznek.
Már nem azért , de nem õt kéne megkérdezned? Ezt itt nem tudja senki. Nem csodálom, hogy romlik a kapcsolat, ha nem tudtok ilyen fontos dolgokat rendesen megbeszélni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!