Találatok a következő kifejezésre: Mi a oka (7735 db)

Alacsony lányok! Van olyan közületek, aki szingli? Mi a oka?

Kort is írjatok!

Legjobb válasz: Má megin itt vagy? El se merem hinni.

Má megin itt vagy? El se merem hinni.
Nehéz a természetem. (23)
amugy utolsó csak rosszakat fogsz ki én pl:. még soha nem mentem oda így lányhoz mert néhány nem érdemli meg amugy én vagyok asszem 178 de ez már vagy fél éves adat szerintem vagyok 180 is de nem jó ilyen magasnak lenni akit szerettem az a túlzott magasságom miatt nem járt velem amikor megõlel kb jó ha eléri a a feje tetejével az állam de okos voltam vagy lejjebb állok vagy õ fõljebb ha meg nincsen ilyen lehetõség akkor fel emelem :"DD
naneeee XD ki a [email protected] kérte hogy sajnálj! rajongani könnyû, viszont megszerezni nehéz ;) a magyarokkal csak az a baj hogy... rossz helyre születtek. Ja és nagy részük a "dgunk?" mondattal udvarol -.-'
ma 18:27 Akkor nem tudlak sajnálni! Menjél ki Londonba te szerencsétlen! Aki nem becsüli a magyar fiúkat, akik egyértelmûen rajonganak érte az meg is érdemli, hogy egyedül maradjon! Itt sírtok, hogy nincs rendes pasi így meg úgy, közben meg csak ti válogattok és azért vagytok egyedül! -.-"
165 cm, mások szerint "tündérke" vagyok -.-' ja, és forever alone :D. bár azért mert olyan az olyan pasikat szeretem, akik csak Londonban találhatóak meg ;) 16/l
Hülyék vesznek körül. 18/L
Várok a hozzám illõ fiúra 19L
ilyen alacsonyak senkinek se kellenek. ilyenek maradjanak egyedül. 166 cm / F
Nem igaz. Te tényleg b*zi vagy. Kit érdekel a 165 centid? Mindenki lesz*rja. Menj el fitymaápolónak öregem. Vagy próbálkozz az oviban. Egy férfi minimum 175 centi, de 170 felett az fix. A csajok nem szeretik a kenbabákat.
A kérdező hozzászólása: Ha hozzám mérjük, akkor 165cm és az alatt alacsony minden lány. :)
Mi számít alacsonynak?
* 17 l kimaradt
Nincs kedvem kapcsolatban lenni.. meg nem talaltam meg a megfelelo embert:)
Igen. De szerintem nem rossz egyedül sem, én nekem jó így is, bár hosszú távon már unalmas... Az ok az is, hogy elérhetetlent szemeltem ki és ragaszkodom mégis hozzá. (21)
Alacsony is vagyok, meg szingli is! Az oka, hogy nem találtam meg azt akivel minden téren ki egészítenénk egymást!
van
bocs kor lemaradt 16/F

Szinte sose menstruál a barátnőm! Mi a oka?

Már 2 éve vagyunk együtt , és soha a közelében nem láttam tampont v betétet,és kifogásként se hozta fel sose h megjött, mert tényleg nem vérzett sose! Vagy olyan ritkán h én észre se vettem?! Pedig együtt is éltünk. Mikor rákérdeztem nem akart rá választ adni nem akar róla beszélni hiába kérdem. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: ne 12évesekkel járj

ne 12évesekkel járj
Hááát próbáld kiszedni belõle. Amúgy lehet hormonzavar is.
#4, már 2 éve terhes? Biztos elefánt, csak azt is titkolja. :) :)
Hormonális probléma, kipakolták, eredetileg fiú. Akármelyik is, kéne beszélnie róla ha közös jövõt szeretne veled. Úgy lenne tisztességes.
PCOS-e van.Ez egy belgyógyászati betegség, ami kihat a petefészkek mûködésére is, nem történik rendszeresen minden hónapban peteérés, helyette apró ciszták fejlõdnek a petefészekben.Ezért nem is menstruál, csak ritkán és nagyon rendszertelenül.Nekem is ez a bajom, évente egyszer volt, h megjött.A gyermekáldás ily módon (kinél mennyire) nehezített.Nekünk nagyon az volt. Így látatlanban nagyjából ennyi, persze ez nem tuti, h a párodnál is ez a helyzet. 31/n
ma 20:32 Egy doki nem hzudhat!!És ilyet nem is szoktak.Azzal a saját orvosi címét kockáztatná meg.Ez nem olyan dolog hogy azt hazudja a fodrász hogy holnap nem tudsz menni hajat vágatni..
7-es ha soha nem menstruál, akkor nem egyszerû, hogy gyereke legyen! Fõleg, ha ezek szerint a doki nem tudta megoldani, hogy meggyógyuljon és menstruáljon. Én arra tippelnék, hogy a doki vagy nem ezt mondta, vagy a doki nem merte a szembe mondani, hogy nem lehet gyereke, hanem inkább ködösített.
Próbáld megbeszélni vele.... hormonzavarra elég nagy esély van...
hány éves a lány? egyébként nõiesen néz ki? tényleg lehet, hogy átmûtött, vagy fejlõdési rendellenesség ha soha nem menstruált, akkor ne reménykedj abban, hogy õ lesz a gyerekeid anyja! tényleg: védekezéssel hogy álltok?
1. Annyira fiatal, hogy még nem is menstruál. 2. Mutáns humanoid, aki folyton terhes, és sose szül. 3. Valamilyen betegség miatt van ez (ismerek ilyen lányt én is, nem irigylem szegényt).
A kérdező hozzászólása: 28 éves
Örüljél neki, legalább nem kell minden hónapban egy hetet várnod.Amúgy az én volt barátnõm sem menstruált, õ sem mondta meg hogy miért, de azt mondta a doki hogy attól még lehet gyereke.
hát, meg kell serdülnie, ha az meg van, akkor csekkold az ádámcsutkát. Ha ott is minden O.K. akkor hormon probléma.
Terhes
13-as: te láttál már orvos élõben? nem hazudik, de egy pl. 17 éves lánynak nem mondja így egy az egyben a szemébe, hogy nagy valószínûséggel nem tud teherbe esni. néha meg hazudnak az orvosok, de nem biztos, hogy ez mindig baj (ez messzire vezetne megtárgyalni, szerintem itt erre ne térjünk ki) A lottózóban is az van kiírva, hogy mennyit nyerhetsz az 5-ös lottón, pedig 1:44M-hoz az esélyed!
biztos nincs más?? ennyi idõ sok még lelki okok okán is!
Õt megkérdezted??
A kérdező hozzászólása: Biztos nincs senkije.igen kérdeztem azt mondta hogy nem tudja megmondani miért nem kívánnja a sexet, csak egyszerûen nem.

Mit tegyek kolyok kutyaimmal? 5 hetis Golden Retrieverek a testtomeguk igen kicsi. Royal Canin Puppy tappal etetem oket es alig nonek. Tobb alkalommal feregtelenitettem oket de igy is lassan nonek. Valami vitamin hiany lehet? Mivel kezeljem oket?

Legjobb válasz: orvos mit mond? (nem neked kéne kezelni, hanem az orvosnak.) 5 hetes golden eddig kétszer kaphatott féregtelenítést,a több féregtelenítõmeg is ölheti õket puppy táp beáztatva, ha nagyon nem esznek akkor cukros joghurt.

orvos mit mond? (nem neked kéne kezelni, hanem az orvosnak.) 5 hetes golden eddig kétszer kaphatott féregtelenítést, a több féregtelenítõmeg is ölheti õket puppy táp beáztatva, ha nagyon nem esznek akkor cukros joghurt.
Puppy táp mit takar? A mi tenyésztõnk már ennyi idõsen kezdte hozzászoktatni a kiskutyákat a Royal Baby tápjához!
Melegben vannak? Ha fáznak, az megmagyarázhatja, hogy nem nõnek. Esetleg beáztathatod nekik a tápot még kb egy hétig, mert 5 hetesen még nem feltétlenül tudják elrágni. Ha az anyakutya is jó tápot kapott, míg szoptatott, meg a kicsik is, szerintem nem valószínû a vitaminhiány.
Hány kg-ok egyébként?
az orvos mit mondott? ilyen kicsit kutyákat hányszor féregtelenítettél? azért ne vidd túlzásba! 7-8 hetesen pedig mindenképpen kapják meg a elsõ oltásukat! így látatlanba ennek rengeteg oka lehet. fejletlenek is, vagy csak a tömegük kicsi? képet nem tudnál felrakni? ez akár hormonprobléma is lehet... (bár egyszerre 5 kölyöknél, ...az szép teljesítmény lenne, de láttunk már hasonlót.)
Vegyél neki konzerveket és add neki azt is.Adj neki szárazat ha már lehet neki.Vagy a száraz tápot áztasd be tejbe attól megpuhul.Mi úgy csináltuk. =) Vitamint minden állatkereskedésbe lehet kapni.Keresztanyukám állatkereskedésbe tepertõt szokott venni nekik és nagyon híznak tõle!Próbálkozz azzal =D
csak a félreértések elkerülése végett: ha rosszul fejlõdõ kiskutyáknak tehéntejbe áztatott tápot adsz, az csak megf.satja õket és rosszabb lesz a helyzet, mint elõtte volt. kapjanak inkább sok elsõosztályú fehérjét! Nagyon alaposan, omlósra fõzött csirkemellet például.
5 hetes kölyöknek áztasd be a tápot de csak vízzel és várd meg míg teljesen megpuhul, lehetõleg langyosan add oda nekik(a tej nem ajánlatos). Egyébként még emellett igénylik az anyatejet is. Az RC-hez nem kell semmilyen vitamin. Amennyiben elég gyakran és megfelelõ mennyiséget esznek na és a székletük is megfelelõ állapotú akkor fejlõdni kell nekik rendesen. Egyébként mennyi kölyök van az alomban?
Sosem fogjuk megtudni, mi a gond. Remélem az állatorvos már tudja.

Ennek mi az oka? De közben látszik, hogy ha valaki úgy ér hozzám akkor megtudná ölni. Ezt nem én vettem észre hanem a másik osztálytársam aki tud róla.

Lefeküdtem az osztálytársammal.Le cumiztam meg minden...és a suliban mikor a srácok kérdezik t?lem,hogy én mit,hogy szoktam (persze mindig azt mondom semmi közük hozzá) akkor ? totál elfordul,de közben látszik,hogy figyeli a válaszomat...És néha teljesen lenéz?en kezel vagy is néz rám.És tegnap is mikor mondtam a fiúknak,hogy mi a gec.i közük van ahoz,hogy én hogyan cumizok akkor elkezdett rajtam nevetni.És tuti nem azért mert szar voltam,mert akkor nem akarta volna,hogy reggel is lecumizzam.

Legjobb válasz: "Ennek mi az oka?" az az oka ennek hogy egy ringyó vagy, ezt kihaszálta a fiú és kész, nincs mit ezen ragozni tovább...

"Ennek mi az oka?" az az oka ennek hogy egy ringyó vagy, ezt kihaszálta a fiú és kész, nincs mit ezen ragozni tovább...
Persze, hogy röhög rajtad mivel õ csak jól lecumiztat és elmondja a barátainak is! Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 19 vagyok.Az osztályból senkinek nem mondta el.
És akkor mostantól naponta kétszer lecumizod?
A kérdező hozzászólása: Most nem kell teljesen ribancnak nézni.5.éve járok az iskolámba és most elöször volt, hogy a suliból bárkihez is közöm lett volna.Mert még soha senkivel nem fordult elõ, hogy anélkül lefeküdt valakivel, hogy járnának.
meddig jártál vele? ha jártál... 1ébként 100 h csak jól [email protected] magát aztán dobni fog
A kérdező hozzászólása: Nem járunk.Õ megkérdezte tõlem, de nem tudtam mit feleljek rá és inkább csöndben maradtam, de már bánom, mert összejönnék vele.
haha XD akkor tényleg 1 orbitális ribi vagy XD

Mitől szülhet egy anya a megadott időpontnál hamarabb? Mik az okok?

Legjobb válasz: Nagyon sok oka lehet, sokszor nem is derül ki, hogy a konkrét esetben éppen miért. Egy pár ok: dohányzás, cukorbetegség, magnéziumhiány, folyadékhiány (ezért is fontos sokat inni!), megerõltetés, stressz, egyéni hajlam, gyenge méhszáj. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de rengeteg oka lehet.

Nagyon sok oka lehet, sokszor nem is derül ki, hogy a konkrét esetben éppen miért. Egy pár ok: dohányzás, cukorbetegség, magnéziumhiány, folyadékhiány (ezért is fontos sokat inni!), megerõltetés, stressz, egyéni hajlam, gyenge méhszáj. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de rengeteg oka lehet.
Kora szülést sokminden kiválthat. Káros szenvedélyek:cigi, alkohol. Forró fürdö:méhösszehúzóda´sokat eredme´nyez, és kitágul a méhszáj. Esetleg egy nagy megijedés. nehéz dolog meg emelése, és van amikor spontán beindul a szülés.Biztosan vannak még okai.A többiek írnak még hozzá. 27hetes kismama.
Az orvos álltal kiszámolt szülési idõpont csak támpont, eltérés + - 1 hét.Én mind a 4 gyerköcömet elõbb szültem, kettõt 5 nappal, kettõt 3 nappal.De ami a legfõképpen befolyásolhatja a szülés megindulását az a stressz, és a túlzott fizikai terhelés.Szóval ha lehet azt kerüld, ne húzd fel magad ha nem muszály:-), és ne emelgess nehezet.
marc 15re irtak ki, 5en elkezdtem kitagulni 1 cmre es megalltam.29en azaz a 42.het vegen zselevel inditottak meg a szulest, ugy hogy napra pontosan tudtam mikor fogant.a datum egy tampont es az orvosok egyebkent 2 hetet adnak pluszba es minuszba.a 38.heten szuletett baba nem veszelyes, koraszulottnek tekintik a babat akkor is ha napra pontosan jon ki de kis sullyal, szamtalan oka lehet de ezeket mar felsoroltak elottem

Vettem egy asztali számítógépet, kábeles netem van, rákötöttem, de nem mûködik rajta a net. Mi az oka? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Millió oka lehet. Tehát a net elõbb megvolt mint a számítógép? Eddig min neteztél? Kábeles netnél a legvalószínûbb ok amiért nem megy egy másik gépen a net , az, hogy nem az adott gép van beregisztrálva a szolgáltatónál. Más okok: Hálózati kártya hiba, driver hiány szakadt kábel, nem jól érintkezõ csatlakozó és aljzat, stb , stb, stb...

Millió oka lehet. Tehát a net elõbb megvolt mint a számítógép? Eddig min neteztél? Kábeles netnél a legvalószínûbb ok amiért nem megy egy másik gépen a net , az, hogy nem az adott gép van beregisztrálva a szolgáltatónál. Más okok: Hálózati kártya hiba, driver hiány szakadt kábel, nem jól érintkezõ csatlakozó és aljzat, stb , stb, stb...
A kérdező hozzászólása: Laptop volt az elõzõ.
Tehát a laptopon mûködött a net, eladtad, vettél új asztali gépet és azon már nem mûködik. Új asztali gépen hálózati kártya driver fent van? Ki a kábeles neted szolgáltatója? UPC?
A kérdező hozzászólása: Nem adtam el a laptopot, most arról írok. A szolgáltatóm Z-net. A hálózati kártya driver fent van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tippeket. nos, az ember hajlandó túlkomplikálni, megkerestem a szolgáltatót a problémával és holnap kijönnek. :)
Szerintem így elsõre megelõlegezem, hogy holnap a Z-net szerelõ azt fogja ajánlani neked :vegyél egy routert. Meg tudja mutatni neked, hogyan létesíts netkapcsolatot az asztali számítógépeden feléjük (beregisztrálással), de akkor meg a laptop nem fog mûködni , mivel gondolom MAC cím alapján azonosítanak. Szóval, szerintem venned kell majd egy routert, amit bekötsz a kábelmodem és a számítógépek közé, MAC cím klónozással a beregisztrált géprõl, ezután a szolgáltató úgy fogja értelmezni, hogy a router van beregisztrálva hozzájuk. Ezután erre a routerre annyi gépet köthetsz amennyit elbír

Mi az oka a fagyos szenteknek? Mi az a vényasszonyok nyara, mi az oka? Mi az oka a medárd napi esőzéseknek? Mi a tenyész időszak, mettől meddig tart Mo. -n?

Legjobb válasz: Május elején lehülés az a fagyosszentek.A vénasszonyok nyara október elején szép napos meleg idõszak.A hogy az idén márciusban sok csapadék volt ez júniusban is elõ szokott fordulni és nem azért merz Medárd napján esik!Oka az idõjárás és a frontok váltakozása.

Május elején lehülés az a fagyosszentek.A vénasszonyok nyara október elején szép napos meleg idõszak.A hogy az idén márciusban sok csapadék volt ez júniusban is elõ szokott fordulni és nem azért merz Medárd napján esik!Oka az idõjárás és a frontok váltakozása.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha valaki elvetél, azt mi okozza, mi váltja ki? Vagy ha a későbbiekben (12 hét után is) abortuszt kell csinálni, az miért szokott lenni, mi az oka?

Legjobb válasz: A korai spontán vetélések igaz oka az esetek zömében soha ki nem derül Az esetek nagy részében olyan genetikai eltérés áll a háttérben ami az élettel összeegyeztethetetlen, és a baba nem fejlõdik tovább. Lehet hormonális ok, méhfejlõdési rendellenesség stb is a háttérben. Vannak fejlõdési rendellenességek amiket a terhesség során szûrnek és felismerhetõk. Ha ilyen merül fel akkor kerül az anya döntési helyzetben vállalja a nagy valószínûséggel beteg babát, vagy nem vállalja. Ezek a betegségek kromoszóma eltéréssel járó állapotok. pl. Down kór, de a koponya hiány vagy bizonyos szívfejlõdési rendellenességek is ebbe a kategóriába tartoznak. A fejlõdési rendellenességeknek különbözõ oka lehet: genetikai, fertõzés vagy valamilyen környezeti hatás vagy gyógyszer. A fejlõdési rendellenességek kialakulásában általában mind 3 tényezõ szerepet játszhat, de sokszor nem derül, hogy kinél pontosan mi történt.

A korai spontán vetélések igaz oka az esetek zömében soha ki nem derül Az esetek nagy részében olyan genetikai eltérés áll a háttérben ami az élettel összeegyeztethetetlen, és a baba nem fejlõdik tovább. Lehet hormonális ok, méhfejlõdési rendellenesség stb is a háttérben. Vannak fejlõdési rendellenességek amiket a terhesség során szûrnek és felismerhetõk. Ha ilyen merül fel akkor kerül az anya döntési helyzetben vállalja a nagy valószínûséggel beteg babát, vagy nem vállalja. Ezek a betegségek kromoszóma eltéréssel járó állapotok. pl. Down kór, de a koponya hiány vagy bizonyos szívfejlõdési rendellenességek is ebbe a kategóriába tartoznak. A fejlõdési rendellenességeknek különbözõ oka lehet: genetikai, fertõzés vagy valamilyen környezeti hatás vagy gyógyszer. A fejlõdési rendellenességek kialakulásában általában mind 3 tényezõ szerepet játszhat, de sokszor nem derül, hogy kinél pontosan mi történt.
A kérdező hozzászólása: köszi. de ilyen törvényszerûség nincs ugye, hogy pl HPV vagy influenza ami nagy lázzal jár biztos vetélést vagy rendellenességet okoz?

Mi a véleményetek erről? Ok és okozat

http://www.youtube.com/watch?v=mGgYB4HWCeo Minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, nincsenek véletlenek, a sorsunk meg van "írva". Minden cselekedetünk amiket hozunk, azt hisszük hogy önállóan csináljuk, és van választási lehetőségünk, de nem, azok is csak az agyunkban végbemenő biokémiai reakciók. Ez mindent megmagyaráz.

Legjobb válasz: Meg nem neztem a videot. Minden pillanatban valasztasi/döntesi lehetösegünk van, aminek van következmenye. Igy van ok es okozat, igen. Es nincs megirva semmi, a jövöt mi alakitjuk. Pontosan az ok-okozat miatt azonban "korlatozott" kereteken belül. Azaz pl. en (valoszinüleg) nem azzal a lehetöseggel születtem, hogy miniszterelnök legyek. Annak, amit elerhetek (ha ugy döntök), annak van egy hatara, es ennek a hatarnak az oka a multbeli dönteseimben megkereshetö. (Elözö eletekben.)

Meg nem neztem a videot. Minden pillanatban valasztasi/döntesi lehetösegünk van, aminek van következmenye. Igy van ok es okozat, igen. Es nincs megirva semmi, a jövöt mi alakitjuk. Pontosan az ok-okozat miatt azonban "korlatozott" kereteken belül. Azaz pl. en (valoszinüleg) nem azzal a lehetöseggel születtem, hogy miniszterelnök legyek. Annak, amit elerhetek (ha ugy döntök), annak van egy hatara, es ennek a hatarnak az oka a multbeli dönteseimben megkereshetö. (Elözö eletekben.)
Nincs róla véleményem. Attól még, hogy én megítélem, az ugyan úgy létezni fog. Az igazságot sem kell védeni.
hü ez fura ez a véleményem
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, látom nem érted, ennél jobban nem tudom elmagyarázni, pedig nem nehéz megérteni , attól még, hogy te nem érzed az agyadban végbemenõ reakciókat, még ott vannak, úgy érzed mintha te hoznád a döntéseidet, de egész életedben még nem hoztál egy döntést se magadtól, csak az elméd illúziója, de a lényeg benne van a videóban, egyszerûen és tömören.
Igazad, van, meg most se neztem meg a videot, talan abbol jobban megertenem a kerdesedet. Mostanaban csak par percet tudok a netre forditani, kisbaba-gyerekek es miegyebek fontosabbak ezekben az evekben. Azt tapasztalom, hogy tök feleslegesen neztem meg, gyakran kering a neten mindenfele "agymosas", amit az emberek hajlamosak nem meglatva a "hülyitest" igaznak elfogadni. Igy egyebkent mar itt is megcafoltam ilyesmit. Lehet, hogy hetek, de az is lehet, csak honapok mulva majd vegignezem, mert tenyleg furcsa, hogy kivülem mindenki bedölt ennek, es akkor pontosabb velemenyt tudok erröl irni. (Ami igy elsöre felmerült bennem, vajon mivel bizonyitja, hogy valoban biokemiai reakciok ezek? Tudomasom szerint az orvostudomany az agy müködesenek min. 90 %-at nem is ismeri. De nem akarok igy alaptalanul megcafolni vagy kifogast keresni, majd ha megnezem, utana jelentkezem.) 3.
A kérdező hozzászólása: A videóban nincs szó az agyi reakciókról, de nem hiszem, hogy az agyunk természetfelettien mûködne, még akkor is ha erre még nem találtak választ az orvosok, minden ok okozat elvén mûködik, az agyunk miért lenne ez alól kivétel?
Hû, de szerencse, hogy mindig jól meggondolom, hogy kitõl fogadok el csokitortát (nem úgy, mint a csinos szõke hölgy a filmben) - így nekem minden pillanatban van választási lehetõségem és szabad akaratom, az emberek túlnyomó többségével együtt! :-) A viccet félretéve, kedves kérdezõ, ha még nem vált sziklaszilárd, megingathatatlan meggyõzõdéseddé, hogy az embernek öntudata van ugyan, de lelke nincsen, (ahogyan egyik hozzászólásodban fogalmaztál) és esetleg van még benned némi nyitottság, kiváncsiság más nézõpont iránt, akkor (ha érdekel) szívesen ajánlanék a figyelmedbe néhány - a témát se nem vallási, se nem filozófiai irányból, de még csak nem is elméleti síkon megközelítõ, - kifejezetten érdekfeszítõ, lebilincselõen olvasmányos könyvet. Üdvözlettel: Vera
Valóban, az agyadban minden kémiai folyamatok által játszódik le, de ha pl veszünk egy embert, aki épp azon dilemmázik, melyik egyetemre menjen, és te ezt a biokémiai reakción szintjén próbálod megérteni, az olyan, mintha a számítógépeden hallgatott zenét az elektronok áramlása alapján próbálnád értelmezni. Így soha nem fogsz eredményre jutni, és soha nem is jössz rá, mi is az a zene. Vagy jelen esetünkben mit is jelent a döntés és a gondolkodás szabadsága. Ha minden meghatározott biokémiai folyamatok szerint mûködne csak, akkor nem lehetne ennyiféle ember, ennyiféle viselkedés, ennyiféle jellem. Akkor nem létezhetne, hogy hasonló jellemû emberek is teljesen máshogy reagáljanak ugyanolyan helyzetekben. Pedig ez mégis így van! Az, hogy a fehérjék vízkilépéssel képzõdnek az aminosavakból, egy tény, ez a folyamat csak és kizárólag ezen kémiai reakció folytán mehet végbe. De te komolyan úgy hiszed, hogy a gondolataid is ugyanilyen "fehérjék"? Amik csak néhányféleképp épülhetnek fel néhány típusú reakció alapján? Össze tudnád számolni, hányféle gondolatod volt már egész életed során? És össze tudnád vetni azzal, hogy hányféle reakciótípus létezik összesen a kémiában? De kanyarodjunk vissza arra a mondatra, hogy más-más emberek más-más módon reagálnak ugyanarra a helyzetre! Pedig mondom, a helyzet ugyanaz, és az embereket felépítõ anyagok is ugyanazok, a bennük lejátszódni képes összes reakciótípus is ugyanaz. Akkor miért ez a különbség? Mert az egyik ember mondjuk már átélt korábban egy hasonló helyzetet, és már a korábbi tapasztalata alapján reagál, míg a másik, aki elõször szembesül vele, talán csak ösztönbõl cselekszik. Ilyenkor az történik, hogy az elsõ ember a korábbi tapasztalatai alapján hoz egy döntést, amit a másik ember nem tud ugyanígy megtenni, holott kémiai szinten semmi több nincs az elsõ emberben. Mert a tudat, nagyon leegyszerûsítve ugyan, de az életünk során szerzett tapasztalataink, és az erre adott válaszreakciók összessége. Aki más dolgokat élt át, többnyire máshogy gondolkodik egy átlagemberhez képest. Hasonló helyzetben máshogy dönt. De ez már bõven túlmutat a biokémiai reakciókon, hisz ezen a szinten még minden ember egyforma.
Köszönöm az elözönek ezt a jo megfogalmazast, pont erre gondoltam. Hogy pl. amikor valasztanom kellett, melyik orszagba keressek munkat, nem a biokemiai reakcioim döntöttek el, hanem az orszagokrol kapott informacioim, tapasztalataim alapjan (en). Ha csak a hasamra csapok es nem gondolkodok, akkor meg arra is foghatnank, de (föleg a fontos) dönteseinket nem igy hozzuk altalaban. A biokemiai reakciok ketsegtelenül befolyasolhatnak pl. hormonmüködest es ezen keresztül pl. közerzetbeli joletet, de bizonyos dolgokat valak(m)i mas dönt el bennem, ami a mai tudomany szamara meg ismeretlen, mert megfoghatatlan. Persze az lehet egy feltetezes (de nem bizonyitott, tehat nem allitas!), hogy adott informaciok egy-egy orszagrol adott biokemiai reakciokat inditanak el bennem. De en vagyok, aki beengedem ezt az informaciot, a velemenyemet rola alakitom, es ha ugy döntök (meg fontos nekem), akkor idöt szanok ra meg jobban utanajarni, ha nem, hagyom annyiban, tehat itt nemcsak biokemiai reakciok alapjan döntünk. Nemcsak ebböl allunk, az ember összetettebb, mint egy biokemiai reakcio... Nehany felvetel, iromany annyira magaval ragadja az embereket, mivel kijelent feltetelezett vagy akar legbölkapott dolgokat, belemagyarazza...stb, hogy az olvasok aztan hajlamosak nem meglatni benne az agymosast, erröl irtam. Akkor megsporoltam a video megtekintesehez szükseges idöt. :) 3.
Kiegeszitve az utolso bekezdest: ha egy dolog hatasara biokemiai atalakulasok törtennek bennem, akkor nem a biokemiai reakciok iranyitanak, hanem en (vagy valami mas bennem) döntöm el, hogy hassanak vagy nem - idöt forditok-e tovabbi utanajarasra (aminek következmenye a feltetezes alapjan ujabb biokemiai reakcio) vagy nem...stb. Tehat a biokemiai reakciok igy csak következmeny, es nem okozat. De mivel minden mindennel összefügg, biztosan oda-visszahatas, viszont nem iranyito szerepü egy biokemiai reakcio. 3.
"Minden cselekedetünk amiket hozunk, azt hisszük hogy önállóan csináljuk, és van választási lehetõségünk, de nem, azok is csak az agyunkban végbemenõ biokémiai reakciók." ??? Hat... en gyakran monfondiroztam mar fontos kerdesekben, eletem egy-egy fontos utelagazasanal jobbra vagy balra menjek-e? Nem jött magatol a valasz. Pl. melyik szakmat, kepzest valasszam? Melyik nyelvet tanuljam? Melyik orszagot valasszam? A csaladalapitast valasszam vagy az utazassal kapcs. karriert? Teljesen mashogy alakult volna a sorsom, ha a masik mellett döntök. Milyen biokemiai reakciok? Neha mind2 valasztas ugyanolyan jonak tünt, es egyszerüen az egyik mellett döntöttem, en magam. 3.
Az örök kérdés... Szabad akarat vagy eleve elrendeltség? E két dolog összeegyeztethetõ? A mi tudatosságunk szintjén gondolom nem. Mindenesetre keress rájuk a neten ill. javaslom még a "primum movens" fogalmat is.
Mi döntünk a sorsunkról - ez igaz. De az is, hogy 100 emberbõl 99 esetében meg tudom mondani mit fog dönteni - mert ott jár fejlettségben ahol. Még a megtörtént eseteket feldolgozó tv sorozatokaban is, pedig azokat csak eljátszák :) Így a karma igaz, csak épp nem olyan formában (le van írva és megvalósul) mint képzelik legtöbben, a világ azért nem ilyen egyszerûen mûködik. Nem az a lényeg miniszter leszel-e, a karmához ennek nincs köze. Hanem hogy megtanuld pl. elfogadni a korrupciót, mások esendõségét azzal hogy te is átéled. Mert a karma nem a világ sorsát hanem az egyed fejlõdését befolyásolja. Leszületünk, van amit meg kell tanulnod elfogadni - próbálkozol, ha sikerül túl vagy rajta és boldog életed lessz, közben jön a következõ feladat, ha nem akkor harcolsz meg szenvedsz amíg meg nem tanulod.
http://youtu.be/UZxvbTmEUao Ma pont ezt hallgattam a kocsiban Valahol minden meg van írva egy végtelen papíron...
de mi volt elõbb?? ok v okozat? és ha megvan a válasz akkor az mibõl keletkezett, mi volt a motívációja?? na ugye...nem lehet ezt megválaszolni, így azt is nehéz megmondani, h egyáltalán egy bizonyos cselekedetre mi lesz a válaszlépés!
A kérdező hozzászólása: Nem, az is hogy reagálunk a következményekre, az is csak egy reakció az agyban, attól még, hogy fejlettebbek vagyunk más élõlénynél és van öntudatunk, még nem lesz lelkünk, ezt csak az ember találta ki. A videóban Morpheus mondja, is hogy a lánc elején egy döntés áll, ...nem, a döntés csak illúzió, ahogy Merovingi válaszol rá. Megváltoztatni nem tudjuk a sorsot, csak része vagyunk. Karma, az igazság okkult törvénye.
Kihagytam: szo esett a "az agyunkban végbemenõ biokémiai reakciók"-rol. A testi folyamatok, igy ezek is összefüggnek a lelki törtenesekkel, igy amit letrehozunk, megjelenik testi szinten is. Ez igy nagyon leröviditve irtam le, de ezzel könyvek tömkelege foglalkozik, egy mondatban csak igy tudtam. Pl. a sok bosszankodas, mergelödes letrehozhat egy epekövet, gyengiti a majat, egy bizonyos hozzaallas a dolgokhoz a gyomorsavtermelödesre hat. Az egesz szervezetben minden mindennel összefügg, a szervezet es a testreszek müködese hat az agyra, szivre...stb. Aki mindezt iranyitja, ö a testbe költözött "lelek" vagy akarminek is nevezhetö... 3.
Ami meg van írva, az a génkészleted.A "sorsod".Tehát ha az van megírva, hogy rákos leszel, akkor is az leszel, ha egy szál cigit nem szívtál el. De hogy mire hogy reagálsz és mit csinálsz, az nincs megírva.
A kérdező hozzászólása: lehet hogy fura, de igaz.
Ez a klasszikus kérdés: Determinisztikus-e a világegyetem. Elég sok ilyen kérdés volt már, és sok hasznos válasz is, a tudomány topikban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!