Találatok a következő kifejezésre: Mi a napirend egy (7 db)

Mi a napirend egy bölcsiben?

Szeretnénk 'rákészülni':)

Legjobb válasz: Nálunk vidéken is szinte ugyanez a napirend, mint amit már leírtak. Csak itt legkésöbb 8-ig oda kell érni, egyébként 6 órától lehet vinni a gyerkõcöket. 8-kor reggeli, utána játék, rajzolás, festés. Fél 10-kor gyümölcsöt kapnak, utána kimennek az udavarra játszani. Fél 12-kor ebéd, alvás du. 2ig, fél 3-kor uzsonna és utána még játék egészen addig amig a szülõk nem érnek oda. 17ig van nyitva egyébként.

Nálunk vidéken is szinte ugyanez a napirend, mint amit már leírtak. Csak itt legkésöbb 8-ig oda kell érni, egyébként 6 órától lehet vinni a gyerkõcöket. 8-kor reggeli, utána játék, rajzolás, festés. Fél 10-kor gyümölcsöt kapnak, utána kimennek az udavarra játszani. Fél 12-kor ebéd, alvás du. 2ig, fél 3-kor uzsonna és utána még játék egészen addig amig a szülõk nem érnek oda. 17ig van nyitva egyébként.
Elsõ vagyok, szerintem a nyitvatartásban nem mindenhol ilyenek, csak nálunk :S Amúgy nincs más gond, nagyon jófejek a gondozónõk, meg jó bölcsi, csak ez a délután négyes limit szerintem is kissé túlzás. De mondom, itt arról van szó, hogy nekik kényelmesebb így papírozni. Csak mondjuk az benne a gáz, hogy szerintem az tök normál munkaidõ, ha valaki 8-tól 4-ig dolgozik, de ha valaki 4-ig van a munkahelyén, sehogy nem ér oda négyre, hacsak nem tud teleportálni. Én pl. a város másik végére járok, 45 perc busszal (mert át is kell szállni), ha azt az egy darab közvetlen járatot lekésem, szóval nekem minden nap rohanás van délután, és még szerencsés vagyok, hogy fél négykor el tudok menni. Nem tudom, mások hogy csinálják.
Sziasztok!Nálunk teljesen rugalmas a bölcsi. 6-5-ig vannak. 8-kor van a reggeli, 10-kor szintén gyümölcs és ivólé, 12 ebéd, alvás 14.30-15 körül uzsonna. Mi szinte minden nap máskor megyünk, tehát 8-9.30-ig érünk oda, és általában 3-4 óra között hozzuk el, de van akiért csak 5 óra felé mennek, egy dadus addig van, amíg az utolsó picit is haza nem viszik, ha fél 6 akkor fél hat.Minden héten vannak egyszer a sószobában és egyszer a tornateremben is.(egy épületben van az óvival).Szóval nálunk nagyon rugalmasak, ezúton is köszönet a csongrádi templom utcai bölcsinek
Nálunk is pontosan ugyanaz a napirend amit az elsõ válaszoló írt, annyi különbséggel, hogy 17-ig kell odaérni legkésõbb a gyerekekért, mert a bölcsi 17:30-ig van nyitva. Ja és az, hogy reggel 5:30-tól már lehet vinni a gyereket és elég sokan élnek is ezzel a lehetõséggel, ugye akik 6 órára járnak dolgozni.
Ez érdekes amit írtál kedves utolsó. Ilyen rugalmatlanok lennének? És mi van akkor, ha valaki 5-ig dolgozik és nem tud megkérni senkit, hogy menjen a gyerekért, akkor mi van? Elõre rettegek a bölcsitõl, lehet, hogy inkább gyesen maradok, aztán lesz ami lesz. Ja, bocs az offért, de döbbenten olvastam, hogy ilyen merev beállítottságú nálatok a bölcsi. Szerintetek ez mindenhol általános?
Nálunk is hasonló a helyzet, mint amit már írtatok, reggel 6-tól du.5-ig van bölcsi, reggeli 8-tól fél 9-ig van , elõtte vagy utána lehet vinni a gyereket. Ebéd fél 12-kor, utána alvás.

15 hó körüli babáddal hogy telik egy napod? Miket csináltok? Mi a napirend?

mikor és mennyit alszik? miket játszotok? szóval minden érdekel :)) Köszönöm!

Legjobb válasz: 16 hónapos a fiam.reggel 6-kor kel,kicsit még lustizunk.7 körül reggeli,utána elvan,míg fürdök,kicsit rendet teszek.fél 9 körül lemegyünk 1 órát,utána vagy fõzök,õ a lábamnál játszik,vagy a szobájában játszunk-építünk,legót pakolunk,könyvet nézegetünk,labdázunk.dél köról ebéd,utána 1-másfél órát alszik.2 körül lemegyünk,lent vagyunk 4-5-ig,utána fent játszunk még egy kicsit,6 körül vacsi,utána én híradót nézek,õ elvan körülöttem.7 körül fürdés,fél 8-8 között megy aludni.meseolvasás,kis éneklés és alvás.ja az kimaradt,hogy 10 magasságában tízórai,4 körül uzsi.ha nagyon nem bír magával,zenét hallgatunk,vagy traktort nézegetünk a neten. nálatok mi a menetrend?

16 hónapos a fiam.reggel 6-kor kel, kicsit még lustizunk.7 körül reggeli, utána elvan, míg fürdök, kicsit rendet teszek.fél 9 körül lemegyünk 1 órát, utána vagy fõzök, õ a lábamnál játszik, vagy a szobájában játszunk-építünk, legót pakolunk, könyvet nézegetünk, labdázunk.dél köról ebéd, utána 1-másfél órát alszik.2 körül lemegyünk, lent vagyunk 4-5-ig, utána fent játszunk még egy kicsit, 6 körül vacsi, utána én híradót nézek, õ elvan körülöttem.7 körül fürdés, fél 8-8 között megy aludni.meseolvasás, kis éneklés és alvás.ja az kimaradt, hogy 10 magasságában tízórai, 4 körül uzsi.ha nagyon nem bír magával, zenét hallgatunk, vagy traktort nézegetünk a neten. nálatok mi a menetrend?
7-8 körül ébred, ekkor szopizik. Utána még van, h velem is reggelizik, felöltözünk és utána rendet rakunk a lakásban, majd délig játék. 10 körül uzsonnázik, délben ebédel és fél 1 körül megy aludni, általában 2-3 órát alszik. Ha felébred eszik, általában gyümölcsöt, utána megyünk játszótérre, vagy a szomszéd kisfiúhoz játszani. 6 körül vacsora, utána nézzük a híradót, 8-ig még játszunk. 8-kor fürdés, utána szopi és ált. -ban fél 9 körül már alszik.
Holnap lesz 15 hónapos.

Mi a normális napirend egy 1 hós babának?

Legjobb válasz: Mi is 1 hónaposak vagyunk.3 óránként eszünk nappal, éjszaka 4 óránként. Kb. 18 órakor fürdés (mikor felkel).Persze ez csak támpont.Két ilyen nap után a harmadik biztos másként zajlik. :(

Mi is 1 hónaposak vagyunk.3 óránként eszünk nappal, éjszaka 4 óránként. Kb. 18 órakor fürdés (mikor felkel).Persze ez csak támpont.Két ilyen nap után a harmadik biztos másként zajlik. :(
Szia. Felébredés-evés-nézegetés-elálmosodás-alvás.Ez gördül a nap folyamán, felfedezhetõ rendszerességekkel. A nézegetés nem mindig, kimaradhat a sorból esetenként.
Napközben 2, 5-3 óránként evés, éjjel alvás.Egyszer éjjel meg egyszer hajnalban evés.Napközben meg minimum 3-4 óra alvás. De ez annyira babafüggõ.Van, h az én kislányom is kihagyja az éjszakai evést, és amikor rosszabb napja van, akkor van, h 2 óránként eszik, de addig is nekem kell kitartani.
Szia ismét.Még mindig úgy gondolom, hogy MINDENT JÓL CSINÁLSZ. Nem feltétlenül kell az éjszakát átaludni, ha mégis ne ébrezd fel. Csak az éjszakáról van szó. Már az is jó lenne, ha 3 óránként szopizna.Napközben változó lehet.


2 éves kisfiammal először mennék nyaralni a nyáron. Kicsit félünk is tőle mivel azon a héten borulni fog a napirend. Tudtok tanácsot, ötletet adni? Ti hogy nyaraltatok egy ekkora gyerekkel?

Pl. hogy lesz a délutáni alvás, hogy lesz majd az étteremben mikor várni kell a kajára, hogy fogja viselni. Hogy fogja viselni a kirándulásokat... stb.

Legjobb válasz: Mi már tavaly is voltunk a kisfiunkkal, akkor volt 1 éves. Simán beállítottuk ott is a napi rendet. Most lesz 2 éves és megint megyünk 1 hétre. Éttermekben lehet kérni etetõ széket mi abba ültettük õt, ott el van jó darabig, ha meg nem akkor vigyetek olyan könyvet vagy játékot, ami leköti amíg kihozzák az ételt. Nekünk úgy volt általában, hogy reggeli után kimentünk a strandra, alvás idõre meg vissza a szálláshelyre és aludt ugyan úgy mint itthon. 2 évesek már csak egyszer alszanak, velük már lehet rugalmas programokat is szervezni. Kirándulni ne hegyet mászni menjetek, mert azt tényleg nem lehet 2 évessel, de bármilyen sétás kirándulást simán. Viszitek a babkocsit, kis motort, ha szereti, ill. gyalogolni is tudnak Õk már sokat. de hát eddig nem jártatok vele sehova? Mi a nyaraláson kívül is visszük néha ide-oda (étterem, strand, állatkert stb.) soha nincs már vele gond. 2 évesen élvezik is a változatosságot. Ha meg valahol elfárad aludhat a babakocsiban, kocsiban, pléden a strandon stb. Jó nyaralást kívánok!

Mi már tavaly is voltunk a kisfiunkkal, akkor volt 1 éves. Simán beállítottuk ott is a napi rendet. Most lesz 2 éves és megint megyünk 1 hétre. Éttermekben lehet kérni etetõ széket mi abba ültettük õt, ott el van jó darabig, ha meg nem akkor vigyetek olyan könyvet vagy játékot, ami leköti amíg kihozzák az ételt. Nekünk úgy volt általában, hogy reggeli után kimentünk a strandra, alvás idõre meg vissza a szálláshelyre és aludt ugyan úgy mint itthon. 2 évesek már csak egyszer alszanak, velük már lehet rugalmas programokat is szervezni. Kirándulni ne hegyet mászni menjetek, mert azt tényleg nem lehet 2 évessel, de bármilyen sétás kirándulást simán. Viszitek a babkocsit, kis motort, ha szereti, ill. gyalogolni is tudnak Õk már sokat. de hát eddig nem jártatok vele sehova? Mi a nyaraláson kívül is visszük néha ide-oda (étterem, strand, állatkert stb.) soha nincs már vele gond. 2 évesen élvezik is a változatosságot. Ha meg valahol elfárad aludhat a babakocsiban, kocsiban, pléden a strandon stb. Jó nyaralást kívánok!
Attol fugg hova mentek.Mi a Bulgar tengerpartra megyunk all inclusivval-svedasztalos menu lesz.Ha nagyon almos lesz akkor eszik uveges kajat(viszek egy par uveg kecskemetit), ha nem akkor eszik velunk, adnak etetoszeket.Tavaly egy hetre termalvizes furdon voltunk(erdelyi vagyok).Olyasmi mint nalatok Hajduszoboszlo, csak szallassal es nagyon jol birta, pont az egy eves szulinapjan ott voltunk(juli 27).Neha elaludt a strandon, neha kibirta a panzioig.O egyszer alszik es aludt delutan, nem borult fel a napirend, altalaban ugy rendeztuk a dolgokat hogy ne fussunk ki az idobol a sajat kenyelmunk miatt:) A gyerekek nagyon rugalmasak ilyen szempontbol, ha ki is billen a program, majd otthon hamar visszaall.
Elozo vagyok:en nem ajanlom az ejjeli utazast, szerintem az autoban nem alszik kenyelmesen, ugy mint az agyaban, ha meg kell allni valahol lehet felebred es akkor kesz a cirkusz.Mondom, attol fugg milyen tavolsagra mentek.Nekunk 900 km.lesz es fele uton megszallunk valahol.
mi már harmadszor megyünk 2.5 évesemmel.elõször 7 hónapos volt aztán másfél éves, most meg két és fél.tavaly még többet aludt, így úgy idõzítettük a messzebbi kirándulásinkat hogy úgy adjon el a kocsiba és megvártuk amíg felébred.Semmi gond nem volt vele, tavaly étterembe is voltunk vele képzeld majdnem 45 percet vártunk mire kihozták a kaját fél óráig olyan szépen el volt hogy a csodájára jártak, de aztán elfogyott a türelem, megjegyzem nálunk is-igy felváltva kimentünk vele sétálni, autókat, buszt nézni, aztán kajálni visszajöttünk.Próbálj olyant rendelni ami gyorsan elkészül, igy 15-20 percre le lehet kötni.Most idén, már csak egyszer alszik, igy vagy az apartmanunkba altatom el, és elõtte és utána megyünk kirándulni, csavarogni, vagy megint hosszabb autóutat tervezünk a környékre.Ne izgulj mert megérzi rajtad hogy valami más, valami ujj történik amitõl lehet félni kell.Legyél maximálisan rugalmas.ha alszik délután, és kipiheni magát szinte semmi baja nem lehet hisz õ is élvezni fogja majd a jövést menést.szaladgálhat, sok játszótér, sok állat, sok finomság.szóval nyugi.és jó pihenést.
kedves 14:59-es Ti hová mentek?? mi Sunny Beachre :) Ági
Mi 11 hónaposan mentünk a picúrral elõször, az út rettenetes volt, pedig õ minden nap autózik, megszokta, mégis 1 óra után megunta, és gyakorlatilag kisebb-nagyobb megszakításokkal végigüvöltötte az egészet az ölemben...múlt hónapban már 20 hónapos volt, egy táska játék, 2 óránként megálltunk, hogy fusson egy kört, nem volt semmi gond. Nálunk az éjszakai utazás nem vált be, nem kényelmes neki, mert hasonalvó, forgolódós típus, és nagyon nyûgös volt, hogy nem tudott aludni. Ha már lekötik a mesék, nagyon érdemes beruházni egy DVD lejátszóra :O) Neked is kevésbé fárasztó :O)
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nem voltunk vele sehol, már utazás szempontjából értem. Tavaly akartunk, de sajnos a páromnak egész nyáron dolgoznia a kellett. Idén is csak belföldre megyünk, pont azért mert õt még nem vittük sehova, és hogy bírja az utazást. A kocsikázást szereti, van dvd az autóban, ezzel nem lesz gond. Csak mivel nekem is új ez a helyzet, tényleg nem tudom hogy lesz. Úgy érzem magam mint hal a szárazon. Köszönöm a sztorikat, azért segítettek.

Hány napig tart kb egy fejlődési ugrás-és mikor tér vissza a "normális napirend"?

3.hónapos fejlődési ugrásnál mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: 1-3 nap, de utána nem áll vissza a régi igénye, hanem az új lesz az állandó igény. pár nap kell, hogy a cici reagáljon arra, hogy több tej kell

1-3 nap, de utána nem áll vissza a régi igénye, hanem az új lesz az állandó igény. pár nap kell, hogy a cici reagáljon arra, hogy több tej kell
Nekem 2-3 nap volt nagyon cicizõs, utána viszont jóval kevesebbszer kérte, mint korábban bármikor.

Napirend! Fél 7:reggeli-tápszer fél 10-10:főzelék 13:ebéd-tápszer 16:gyümölcs, néha tejpéppel fél 7:vacsi-tápszer fél 10:esti tápszer Jó de. A főzi? Meg 6-szor eszik egy nap, jó ez így? 5 hónapos a Kicsikém. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Én tízóraira inkább gyümölcsöt adnék, nem fõzeléket, az ebédre való. Arra gondolj, hogy idõvel közösen fogtok enni, így nem adhatsz neki délelõtt ebédet:) Inkább az ebéd tápszer mellé kapjon fõzeléket, délelõtt meg menjen a gyümölcs. Jó babázást!

Én tízóraira inkább gyümölcsöt adnék, nem fõzeléket, az ebédre való. Arra gondolj, hogy idõvel közösen fogtok enni, így nem adhatsz neki délelõtt ebédet:) Inkább az ebéd tápszer mellé kapjon fõzeléket, délelõtt meg menjen a gyümölcs. Jó babázást!
Szia. Szerintem is délelõtt add a gyümit és délután a fõzeléket. 6 hónapos lesz a babám. Mi így állunk: fél 7-7: tápszer fél 10-10:gyümi fél 1-1 körül: tápszer 16 körül: tejpép (ha elfogy a bontott jön a fõzi) 19:30: tápszer hajnalban ha kel (ált. 4ó) tápszer

Egy babánál mikor áll be napirend? Most 3 hetes a babó, és hol 3 órát alszik nappal, hol 4-5 órán át durmol. Így a fürdetés is össze-vissza van.

Legjobb válasz: Nálunk 9 hónaposan állt be igazából, amit már õ igazít, de fontos, hogy anyatejes, ezért nem volt 3 óránkénti etetés, hanem igény szerinti szopi. Az esti fürdést próbáltuk elsõ perctõl próbáltuk úgy idõzíteni, hogy nagyjából ugyanabban az idõben legyen mindig, de az elsõ hetekben az sem mindig sikerült nekünk sem. Viszont nem árt próbálni, független attól, hogy napközben mennyit alszik, igyekezzetek az esti lefekvés elõtti ceremóniát nagyjából stabilizálni,ugyanabban az idõben csinálni, aztán utána kialakul a többi is. Nálunk 9 hósan, van kinél jóval korábban. Jó babázást.

Nálunk 9 hónaposan állt be igazából, amit már õ igazít, de fontos, hogy anyatejes, ezért nem volt 3 óránkénti etetés, hanem igény szerinti szopi. Az esti fürdést próbáltuk elsõ perctõl próbáltuk úgy idõzíteni, hogy nagyjából ugyanabban az idõben legyen mindig, de az elsõ hetekben az sem mindig sikerült nekünk sem. Viszont nem árt próbálni, független attól, hogy napközben mennyit alszik, igyekezzetek az esti lefekvés elõtti ceremóniát nagyjából stabilizálni, ugyanabban az idõben csinálni, aztán utána kialakul a többi is. Nálunk 9 hósan, van kinél jóval korábban. Jó babázást.
Nekem egy hónapos a kisfiam. Beállt most már a 3 órás szoptatásra. Óramû pontossággal éhezik meg 3, 6, 9, 12 órakor. Éjszaka viszont sokszor az éjféli és 3 órás szopi is elmarad, mert átalussza, s akkor 4-5 körül felsír. Ilyenkor van hogy picit tolódnak az étkezések, de nem tartósan. Nálunk a fürdetés 9-kor van, ezt igyekezzük (30 perces csúszás elõfordul) betartani. Mi nem ragaszkodtunk annyira a napirendhez, de valahogy a baba kezdte kialakítani magától és mi csak betartjuk, és betartatjuk most már.
Nekem 1 hós alányom, de. és du. ált 4 órákat alszik kint a kerteben, éjjel van amikor 2 óra múlva kér enni, de volt már olyan is hogy 5. Majd kialakul.
Szia!Nálunk 1 hónapos kora óta.Éjjelt átalussza, nappal kb. ugyanabban az idõben eszik 5.-ször./persze +-fél órák/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!