Találatok a következő kifejezésre: Mi a napirend (50 db)

Mi a napirend egy bölcsiben?

Szeretnénk 'rákészülni':)

Legjobb válasz: Nálunk vidéken is szinte ugyanez a napirend, mint amit már leírtak. Csak itt legkésöbb 8-ig oda kell érni, egyébként 6 órától lehet vinni a gyerkõcöket. 8-kor reggeli, utána játék, rajzolás, festés. Fél 10-kor gyümölcsöt kapnak, utána kimennek az udavarra játszani. Fél 12-kor ebéd, alvás du. 2ig, fél 3-kor uzsonna és utána még játék egészen addig amig a szülõk nem érnek oda. 17ig van nyitva egyébként.

Nálunk vidéken is szinte ugyanez a napirend, mint amit már leírtak. Csak itt legkésöbb 8-ig oda kell érni, egyébként 6 órától lehet vinni a gyerkõcöket. 8-kor reggeli, utána játék, rajzolás, festés. Fél 10-kor gyümölcsöt kapnak, utána kimennek az udavarra játszani. Fél 12-kor ebéd, alvás du. 2ig, fél 3-kor uzsonna és utána még játék egészen addig amig a szülõk nem érnek oda. 17ig van nyitva egyébként.
Elsõ vagyok, szerintem a nyitvatartásban nem mindenhol ilyenek, csak nálunk :S Amúgy nincs más gond, nagyon jófejek a gondozónõk, meg jó bölcsi, csak ez a délután négyes limit szerintem is kissé túlzás. De mondom, itt arról van szó, hogy nekik kényelmesebb így papírozni. Csak mondjuk az benne a gáz, hogy szerintem az tök normál munkaidõ, ha valaki 8-tól 4-ig dolgozik, de ha valaki 4-ig van a munkahelyén, sehogy nem ér oda négyre, hacsak nem tud teleportálni. Én pl. a város másik végére járok, 45 perc busszal (mert át is kell szállni), ha azt az egy darab közvetlen járatot lekésem, szóval nekem minden nap rohanás van délután, és még szerencsés vagyok, hogy fél négykor el tudok menni. Nem tudom, mások hogy csinálják.
Sziasztok!Nálunk teljesen rugalmas a bölcsi. 6-5-ig vannak. 8-kor van a reggeli, 10-kor szintén gyümölcs és ivólé, 12 ebéd, alvás 14.30-15 körül uzsonna. Mi szinte minden nap máskor megyünk, tehát 8-9.30-ig érünk oda, és általában 3-4 óra között hozzuk el, de van akiért csak 5 óra felé mennek, egy dadus addig van, amíg az utolsó picit is haza nem viszik, ha fél 6 akkor fél hat.Minden héten vannak egyszer a sószobában és egyszer a tornateremben is.(egy épületben van az óvival).Szóval nálunk nagyon rugalmasak, ezúton is köszönet a csongrádi templom utcai bölcsinek
Nálunk is pontosan ugyanaz a napirend amit az elsõ válaszoló írt, annyi különbséggel, hogy 17-ig kell odaérni legkésõbb a gyerekekért, mert a bölcsi 17:30-ig van nyitva. Ja és az, hogy reggel 5:30-tól már lehet vinni a gyereket és elég sokan élnek is ezzel a lehetõséggel, ugye akik 6 órára járnak dolgozni.
Ez érdekes amit írtál kedves utolsó. Ilyen rugalmatlanok lennének? És mi van akkor, ha valaki 5-ig dolgozik és nem tud megkérni senkit, hogy menjen a gyerekért, akkor mi van? Elõre rettegek a bölcsitõl, lehet, hogy inkább gyesen maradok, aztán lesz ami lesz. Ja, bocs az offért, de döbbenten olvastam, hogy ilyen merev beállítottságú nálatok a bölcsi. Szerintetek ez mindenhol általános?
Nálunk is hasonló a helyzet, mint amit már írtatok, reggel 6-tól du.5-ig van bölcsi, reggeli 8-tól fél 9-ig van , elõtte vagy utána lehet vinni a gyereket. Ebéd fél 12-kor, utána alvás.
Ja igen 24-én lesz 1 éves a fiam, elõzõ vagyok
Reggel 7-8 között kel, a tesó elmegy apával, mi felöltözünk, reggelizünk. Vajas kenyeret lekvárral, sonkával, sajttal. Elvégzem az aznapra tervezett házimunkát, a fiam mellettem asszisztál, vagy játszik maga. Utána együtt játszunk, 11.30 fele megebédelünk, és indulunk a tesóért az oviba. Hazaérkezés után hamarosan alvás, kb. 13.30 körül. 1, 5 órát alszik átlagosan. Utána uzsi. Gyümölcs, joghurt, túró. Utána vagy bent játszunk vacsiig, vagy, ha jó idõ van, még egyszer sétálunk. 6.00-6.30 fele vacsora. Utána még egy kis játék, és 7.30kor irány a fürdõ. Elalvás elõtt még szopizik, és még hajnali 4-5 fele is. Jelenleg kb. ilyenek a napjaink, de biztos többet leszünk kint, ha kijön a tavasz, és a fiam is már tud majd járni önállóan. Egyelõre vezetgetve megy, de hamar ráun, nem is erõltetem. Mászni szeret, azt meg még kint nem lehet. Nálatok hogy telik a nap?
Ja, január 28-n volt a szülinapja. :-)
A kérdező hozzászólása: Mi 7Kor kelünk.Akkor Forralt tejcsit iszik újabban.Felöltözünk, fogat mosunk, bilizünk, Kezébe adok 1 pogit, közben reggelit csinálok magunknak is, elmosogatok.10kor tízórai gyümi vagy Nesquik golyó joghurttal, csak így eszi meg.Õ utána lefekszik délben de akkor már nem eszik, csak ha felkel 2 fele de inkább fél 2kor, akkor leves teli zöldséggel husikával.Nem eszi meg a száraz kajákat.pl mell krumplival csak ha valamivel fel van higgítva.4kor uzsi, gyümi jó sok.Vacsi kifli megkenve valamivel nagy nehezen. És este 8 körül tejcsi.Na de mindezt nem szívesen.Mindent utál enni, inni szeret.Nagyon zavar :S
Jan.28-án volt egy éves a kislányom, reggel fél 8 körül kel, akkor megiszik 2 dl kakaót, utána játszik meg segít nekem a házimunkában, 10 körül gyümi, játék, 11 és dél között alszik kb. fél órát, utána ebéd, ált. leves, fõzelék, amit mi eszünk, utána séta, barátnõzünk, 3 körül valami joghurt, krémtúró ilyesmi, utána 4ig alszik, játék, 6 körül vacsi, tejpép, tejbegríz, maradék fõzelék, utána még van egy kis játék apával, könyvet nézegetünk, stb, fél 8 kor fürdés, utána leküld 2, 5 dl tápszert és alszik. 2x-3x felkel éjszaka, de csak iszik pár kortyot és visszaalszik.

Nálatok mi a napirend?

Sziasztok kutyások! Az érdekelne, hogy nálatok hogyan zajlik egy nap a kutyával. Írjátok le légyszi,hogy milyen fajta,mennyi id?s és hogy kertes házban, vagy panelben laktok-e :) El?re is köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Panelben lakunk (: Reggel felébredünk, (változó mikor) Kajálunk mi is és a kutyus is, séta, otthon játék, beugrom a fõsulira, haza, ebéd, játék, délután séta, újra haza, este valami program, aztán egy utolsó gyors séta, és tvzünk, vagy ilyesmi (kutyástól) Kb egyszerre alszunk el és ébredünk. Am egy tündér beagle, aki meghazudtolja a szökõs, rossz bejgli sztereotípiát (:

Panelben lakunk (: Reggel felébredünk, (változó mikor) Kajálunk mi is és a kutyus is, séta, otthon játék, beugrom a fõsulira, haza, ebéd, játék, délután séta, újra haza, este valami program, aztán egy utolsó gyors séta, és tvzünk, vagy ilyesmi (kutyástól) Kb egyszerre alszunk el és ébredünk. Am egy tündér beagle, aki meghazudtolja a szökõs, rossz bejgli sztereotípiát (:
A kérdező hozzászólása: Teljesen kielégítõ volt a válasz, köszönöm! :) És várom a további válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat! :)
7.30-8.00 elsõ séta. Kaja délelõtt 11-kor, mert akkor érek haza. Nagy séta du 3-tól olyan fél 5-5-ig, esti séta változó, olyan 9 körül fél óra.
Elsõ válaszoló vagyok ismét. Ja elfelejtettem írni, hogy persze 2-szer kapnak kaját, szóval vagy reggel és du., vagy dél körül és késõ este ha du-osok vagyunk, tehát nincs nálunk sem kialakítva idõpont, pontosan emiatt, hogy szegények ne szokják meg mikor sétálunk, mikor eszünk, hanem ha szólok séta és nyúlok a pórázokért, akkor örülnek, és megyünk, ha nyúlok a tálért és megyek a tápos zsákhoz, akkor már csóválnak. :) Játék? Hát parkban a többi kutyákkal futkosnak, itthon van labda, huzigálós (rongy, kötél) amivel egymással játszanak inkább, vagy velünk is néha. De van hogy csak egymást gyömöszölik, kergetõznek a lakásban vagy a parkban, olyankor nagyon tündérek. :)
A kérdező hozzászólása: utolsó/elsõ válaszoló, nagyon szeretheted a kutyáidat, nagyon nagy szeretettel írsz róluk, meg is értem, én is imádom az enyémet :) köszönöm mindenkinek a választ! :)
A két kiskutyás vagyok ismét, a panelból. :) Hát igen, nagyon szeretem õket, sajnos gyerekünk nem lehet, õk a mi kölykeink. De lehet õket nem szeretni? Nézd! http://kepfeltoltes.hu/120521/P4070075_www.kepfeltoltes.hu_...
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak! :)


2 éveseteknél mi a napirend? Mennyire szigorúan tartjátok?

Nálunk csak az alvások vannak id?höz kötve és a fürdés. D.utáni alvás 13:00, fürdés 19:00, esti alvás 21:00. Séta étkezés az mindig ahogy alakul. Kiváncsi vagyok ki hogy gan ezzel Illetve ennyi id?s kisgyereiet büntettek valahogy? Ha igen hogy,an?

Legjobb válasz: 6-7 között felkelés. Ekkor iszik 2,5 dl tejet v. kakaót. 8 körül együtt reggelizünk. Délelõtt nem nagyon eszik, 1-2 szem keksz, ropi. 12 ebéd. Ebéd után rögtön alvás. Hagyom aludni, ameddig jólesik, de max. 3-ig, ennél tovább sosem alszik. 15 után uzsonna (süti, puding, joghurt, gyümölcs, túrókrém, de csoki, tejszelet csak akkor van, ha jól is ebédelt.) 18-19 között vacsora, apával. 20, 20:30 között fekvés, alvás. Persze, ezek nem kõbe vésett idõpontok, inkább a rendszer az állandó. Van, amikor nem tudunk kimenni, van, hogy kétszer is megyünk. Néha jobban eszik, néha rosszabbul, változó. Büntetés van, mert hiába tudja, hogy nem szabad valamit (mondja is, hogy nem szabad, mi fog történni), azért is megcsinálja. Van a nappaliban egy kis sarok, ott nincs játék, semmi érdekes, oda le kell ülnie másfél percre. Néha mondja, hogy "bünti", magától beül és elkezd üvölteni. (Pedig nem csinált semmit éppen...:D)

6-7 között felkelés. Ekkor iszik 2, 5 dl tejet v. kakaót. 8 körül együtt reggelizünk. Délelõtt nem nagyon eszik, 1-2 szem keksz, ropi. 12 ebéd. Ebéd után rögtön alvás. Hagyom aludni, ameddig jólesik, de max. 3-ig, ennél tovább sosem alszik. 15 után uzsonna (süti, puding, joghurt, gyümölcs, túrókrém, de csoki, tejszelet csak akkor van, ha jól is ebédelt.) 18-19 között vacsora, apával. 20, 20:30 között fekvés, alvás. Persze, ezek nem kõbe vésett idõpontok, inkább a rendszer az állandó. Van, amikor nem tudunk kimenni, van, hogy kétszer is megyünk. Néha jobban eszik, néha rosszabbul, változó. Büntetés van, mert hiába tudja, hogy nem szabad valamit (mondja is, hogy nem szabad, mi fog történni), azért is megcsinálja. Van a nappaliban egy kis sarok, ott nincs játék, semmi érdekes, oda le kell ülnie másfél percre. Néha mondja, hogy "bünti", magától beül és elkezd üvölteni. (Pedig nem csinált semmit éppen...:D)
Mi tartjuk, 8-kor kelnek (ikrek), átöltözés, kakaó, reggeli. Utána játék vagy elintéznivaló miatt séta, 12-fél 1 kor ebéd, utána alvás, csendespihenõ 3-ig. 1/2 4-4kor uzsi (gyümölcs, joghurt, keksz, rudi, tejszelet...), játék, 6-fél 7 vacsi, játék, 1/2 8 fürdés, (néha 7-kor) és így 8 és fél9 között ágyba kerülnek. Nem ehez alakítjuk az életünket, így kétségbe nem esek, ha nem így alakul, de én azt látom, jobb, ha rendszer van az életükben. Az evés miatt pláne, nem akarom, hogy össze-vissza egyenek, nasi sincs csak nagyszülõknél, egyébként uzsira megkapják. Ha rosszak, maguktól állnak a sarokba. Persze nem mindig, de nem is ez a fõ nevelési elvünk. Mivel ikreink vannak, rákényszerültünk a fegyelemre, persze nem kell sarkosan érteni, de nem hagyhatjuk, hogy a fejünkre nõjjenek, igeinis rájuk van szólva, ha olyat csinálnak, amit nem szabad.
7-8 között ébred.Ez minden nap változó. Bilizik, felöltözünk. Utána mindig 1 joghurtot eszik, mással nem indulhat a nap. Ez változó idõben van, attól függ mikor kelt. Néha eszik pár falatot ebédig, csipeget valamit, de nem sokat. Utána egyedül játszik, én mosogatok, pakolászok, takarítok ha kell. Utána minden délelõtt lemegyünk, ha nem esik. 12-kor ebédelünk. Ha nagyon fáradt, akkor utána megy is lefeküdni, de van, hogy még néz kicsi mesét. 12.45-kor rakom le legkésõbb. Addig alszik ameddig akar, mert sosincs baj az esti alvással. Ha felkelt, egybõl ennie kell: puding, aszalt gyümölcsök, friss gyümölcs, keksz, rudi, ilyesmiket. Mesét néz, utána játszunk. 18-kor vacsizik Apával. 20-kor fürdik és 20.30-kor alszik. Picit tolódhatnak az idõpontok, de ezt a napirendet tartjuk. Nálunk még nincs büntetés. Ha rosszat csinált, vagy hisztis kedvében van, akkor magától bemegy az ágyába, cumi be, kispárnáját morzsolgatja és csak akkor jön ki, ha megnyugodott. Ha elõtte rosszat csinált, akkor bocsánatot kell kérnie, ölelés és puszi. És megbeszéljük a dolgot.
Középsõm 2 éves, nagyom 4 éves, picim 2 hós. Reggel órára kelünk, mert megyünk az oviba (nagyom ovis). Utána közért, haza, fõzés, házimunka. A 2 évesem elvan magában, szeret egyedül játszani, eléggé magának való gyerek. 11-12 körül ebédelünk. Utána indulunk a nagyért az oviba. 1 óra fele szoktunk hazaérni, fél 2 fele mennek aludni a naggyal együtt. Este 7-fél 8 fele mennek fürdeni a naggyal, alvás pedig fél 9 fele (szintén együtt a naggyal). Igyekszem betartani a napirendet, és az oviba járás miatt muszáj is. Nem szoktam büntetni, csak rá szoktam szólni, ha hülyeséget csinál vagy esetleg kiküldöm. Bár nálunk biztosan másképp van, mint ahol egy gyerek van, mert a naggyal együtt csinálják a hülyeséget. Ha kiküldök egyet, megy utána a másik is, és ott folytatják a baromságot. Reggeli, ebéd, vacsi, ezek nagyjából mindig ugyanakkor vannak, közben ha éhes, akkor persze ehet, õ nagyon jóevõ fajta.

15 hó körüli babáddal hogy telik egy napod? Miket csináltok? Mi a napirend?

mikor és mennyit alszik? miket játszotok? szóval minden érdekel :)) Köszönöm!

Legjobb válasz: 16 hónapos a fiam.reggel 6-kor kel,kicsit még lustizunk.7 körül reggeli,utána elvan,míg fürdök,kicsit rendet teszek.fél 9 körül lemegyünk 1 órát,utána vagy fõzök,õ a lábamnál játszik,vagy a szobájában játszunk-építünk,legót pakolunk,könyvet nézegetünk,labdázunk.dél köról ebéd,utána 1-másfél órát alszik.2 körül lemegyünk,lent vagyunk 4-5-ig,utána fent játszunk még egy kicsit,6 körül vacsi,utána én híradót nézek,õ elvan körülöttem.7 körül fürdés,fél 8-8 között megy aludni.meseolvasás,kis éneklés és alvás.ja az kimaradt,hogy 10 magasságában tízórai,4 körül uzsi.ha nagyon nem bír magával,zenét hallgatunk,vagy traktort nézegetünk a neten. nálatok mi a menetrend?

16 hónapos a fiam.reggel 6-kor kel, kicsit még lustizunk.7 körül reggeli, utána elvan, míg fürdök, kicsit rendet teszek.fél 9 körül lemegyünk 1 órát, utána vagy fõzök, õ a lábamnál játszik, vagy a szobájában játszunk-építünk, legót pakolunk, könyvet nézegetünk, labdázunk.dél köról ebéd, utána 1-másfél órát alszik.2 körül lemegyünk, lent vagyunk 4-5-ig, utána fent játszunk még egy kicsit, 6 körül vacsi, utána én híradót nézek, õ elvan körülöttem.7 körül fürdés, fél 8-8 között megy aludni.meseolvasás, kis éneklés és alvás.ja az kimaradt, hogy 10 magasságában tízórai, 4 körül uzsi.ha nagyon nem bír magával, zenét hallgatunk, vagy traktort nézegetünk a neten. nálatok mi a menetrend?
7-8 körül ébred, ekkor szopizik. Utána még van, h velem is reggelizik, felöltözünk és utána rendet rakunk a lakásban, majd délig játék. 10 körül uzsonnázik, délben ebédel és fél 1 körül megy aludni, általában 2-3 órát alszik. Ha felébred eszik, általában gyümölcsöt, utána megyünk játszótérre, vagy a szomszéd kisfiúhoz játszani. 6 körül vacsora, utána nézzük a híradót, 8-ig még játszunk. 8-kor fürdés, utána szopi és ált. -ban fél 9 körül már alszik.
Holnap lesz 15 hónapos.

10 -11 honapos babátok miket csinál, miket tud már? Hány kilo, cm, mi a napirend, mennyit alszik stb?

Legjobb válasz: Szia! 11 hónapos a kisfiam. Tud tapsikolni, csipcsip csókára õ is húzogatja az egyik kezével a másikat, mutatja, hogy hol az okos feje, hogy milyen nagyra fog nõni, kutyaugatást utánoz :), mondja a hintára, hogy hinna :), táncizik, ha autóval játszik akkor búg hozzá, tud guritani, rúgni is a labdát, ha mondom neki, hogy hogyan kell elfújni a gyertyát, akkor fúj a kis szájával, igaz kicsit a nyál is fröcsköl :))), kapaszkodva lépeget, vagy ha látja, hogy elér akkor elengedi magát, és odajön, most hirtelen ezek jutottak az eszembe. Nagyon sok mindent ért, nagyon érdeklõdõ, okos kisfiú, imádom :)) 11 kiló, 82 cm, 5 fogacskája van, és 3 fogacska még bújóban. Még szopizik, egyszer alszik napközben, dél körül. És nálatok hogy van? Mit tud? Mekkora?

Szia! 11 hónapos a kisfiam. Tud tapsikolni, csipcsip csókára õ is húzogatja az egyik kezével a másikat, mutatja, hogy hol az okos feje, hogy milyen nagyra fog nõni, kutyaugatást utánoz :) , mondja a hintára, hogy hinna :) , táncizik, ha autóval játszik akkor búg hozzá, tud guritani, rúgni is a labdát, ha mondom neki, hogy hogyan kell elfújni a gyertyát, akkor fúj a kis szájával, igaz kicsit a nyál is fröcsköl :) )), kapaszkodva lépeget, vagy ha látja, hogy elér akkor elengedi magát, és odajön, most hirtelen ezek jutottak az eszembe. Nagyon sok mindent ért, nagyon érdeklõdõ, okos kisfiú, imádom :) ) 11 kiló, 82 cm, 5 fogacskája van, és 3 fogacska még bújóban. Még szopizik, egyszer alszik napközben, dél körül. És nálatok hogy van? Mit tud? Mekkora?
Huhh, nem semmi, nagyon nagy, ügyes babád van, 1. válaszoló!!! :-) Az én picim 10, 5 hós, 9, 5 kg, 77 cm. Ügyesen lépeget a bútorok mellett, kb. egy hónapja. 8 fogacskája van. Még 2x alszik, kb. 11-1-ig és fél5-tól 6-ig. Többet nem tud ébren lenni, még messze az egyszeri alvás. Tologatja az autót, húzogatja a fiókokat. Sokat "beszél": mammamma, memmemme, bababa, papapa, ótó, ó-disz :-)) stb. Mindent megnéz, megfog és fõleg megkóstol. Már sok mindent eszik. Reggel tejpép kb. 8-kor. Tízórai kb. fél 11-kor, ebéd fél2-kor. Uzsonna vagyis talán ez már vacsi fél7-kor. 8-kor fürdés, utána még tápszert iszik, 9-tõl 7-ig alszik.
Elsõ vagyok, köszönöm második válaszoló :) ) Persze az én babám is sok mndent eszik már, csak még szopizik is, igy értettem :)

18 hósan mi a napirend (evés alvás) és milyen magas ill súlyú a lány gyereketek?

Legjobb válasz: A lányom 18,5 hónapos. 78cm,10 kg. Àllt.reggel 1/2 7 kor kel,van hogy elöbb van kicsit késöbb,legkésöbb 7 óra.8 kor reggelizünk,pl ma melegszendvicset paradicsommal,aztán séta,bevása´rlás.11 körül megcsina´lom az ebédjét,ma levest evett,de tegnap pörköltet nokedlivel és savanyitott karfiollal.Délben,legkésöbb 1/2 1 kor megy aludni,alszik 1,5 órát.3-1/2 4 krül eszik joghurtot,vagy tejszeletet,vagy éppen gyümi.5 körül megint séta,játszótér,este 7 kor vacsizik,ha nem éhes késöbb,megy fürödni,majd 1/2 9 kr megy aludni.

A lányom 18, 5 hónapos. 78cm, 10 kg. Àllt.reggel 1/2 7 kor kel, van hogy elöbb van kicsit késöbb, legkésöbb 7 óra.8 kor reggelizünk, pl ma melegszendvicset paradicsommal, aztán séta, bevása´rlás.11 körül megcsina´lom az ebédjét, ma levest evett, de tegnap pörköltet nokedlivel és savanyitott karfiollal.Délben, legkésöbb 1/2 1 kor megy aludni, alszik 1, 5 órát.3-1/2 4 krül eszik joghurtot, vagy tejszeletet, vagy éppen gyümi.5 körül megint séta, játszótér, este 7 kor vacsizik, ha nem éhes késöbb, megy fürödni, majd 1/2 9 kr megy aludni.
17 és fél hónaposan 10, 6 kg és kb 83 cm magas. Reggel 7-kor kel, 8 körül reggelizik (mostanában Sinlacot, mert lehet hogy allargiás a tejre). Aztán ebédig még eszik gyümölcsöt (alma, körte, szõlõ). Ebéd valami fõzelék féle vagy tészta (amit sikerül csinálnom... nem vagyok valami konyhatündér). Utánna alszik 1 vagy 2 órát attól függ mennyire fárasztottuk le egymást. :) Utánna fél 4 körül keksz vagy/és gyümölcs. Este 7 körül vacsora lehet margarinoskenyér, májkrémes kenyér vagy valami felvágott. Kb. ennyi. De egésznap képes enni, néha kap extrudált kukoricát illetve a ropit is nagyon szereti. Este 8 fél 9-kor fürdik, aztán cici és alvás reggelig. Mi így csináljuk.
szia a kisfiam 20hónapos.kb 87cm-és 11kiló, bár hasmenéskor ez változó.... hát..reggel van, h 6kor kel, de a fél 8is elõfordul.átlag fél7. reggeli8körül-aztán program-zenebölcsi, v torna-nekem ebéd-mindig más-fõzelék, leves , rizs, krumpli, tészta-husival-aztán déltõl 4ig alvás!!!! uzsira gyümölcs, kefir és közös vacsora-lefekvés elött tejcsi
A lányom, 17 hónapos, 86 cm és 15 kg. Reggel 8-9 körül reggelizik, vajas kenyér, felvágott, tea. 10 körül tejet iszik, délben fõtt ebéd, amit mi is eszünk. Du 3-5-ig alszik vagy elõbb, de 2 órát biztosan. Aztán 6 körül sétálunk, közben kiflit, kenyeret és felvágottat eszik. 9 körül fürdés, cici és alvás. Esti séta után a fürdésig már nem szokott semmit enni.

Kinek mi a "napirend" a fél éves babájával?

Legjobb válasz: 6,5 hónapos kislányommal így néz ki egy átlagos napunk: Reggel 7 óra körül ébred, felöltöztetem,tisztábateszem, elvisszük a tesókat iskolába, kicsit játszunk, 8 óra körül szopizik. Van, hogy alszik még egy fél órát, de olyan is, hogy inkább csak játszik evés után.1/2 10 körül kap gyümölcsöt, de még elég keveset eszik belõle (2 hete kezdtük), így utána szopizik is. Pelust cserélünk játszunk egy fél órát, majd kiviszem a teraszra a babakocsiban aludni. Kb. 1 órát alszik. Ébredés után õ egy ideig elvan a játszószõnyegen, így én meg tudok ebédelni. 1/2 1 kor szopi, aztán játék. Jönnek haza a nagyok, így velük is játszik egy kicsit. 1/2 2-2 körül újra elalszik (kint altatom akkor is a teraszon, mert ott jobbat alszik. 3-1/2 4 körül ébred. Szopizik. 1/2 8-8 között fürdés, utána szopi, 1/2 9 körül alszik el. Éjjel még minimum 1-2 alkalommal felébred, de ilyenkor csak félálomban eszik és már alszik is vissza. Hát, mi így csináljuk.

6, 5 hónapos kislányommal így néz ki egy átlagos napunk: Reggel 7 óra körül ébred, felöltöztetem, tisztábateszem, elvisszük a tesókat iskolába, kicsit játszunk, 8 óra körül szopizik. Van, hogy alszik még egy fél órát, de olyan is, hogy inkább csak játszik evés után.1/2 10 körül kap gyümölcsöt, de még elég keveset eszik belõle (2 hete kezdtük), így utána szopizik is. Pelust cserélünk játszunk egy fél órát, majd kiviszem a teraszra a babakocsiban aludni. Kb. 1 órát alszik. Ébredés után õ egy ideig elvan a játszószõnyegen, így én meg tudok ebédelni. 1/2 1 kor szopi, aztán játék. Jönnek haza a nagyok, így velük is játszik egy kicsit. 1/2 2-2 körül újra elalszik (kint altatom akkor is a teraszon, mert ott jobbat alszik. 3-1/2 4 körül ébred. Szopizik. 1/2 8-8 között fürdés, utána szopi, 1/2 9 körül alszik el. Éjjel még minimum 1-2 alkalommal felébred, de ilyenkor csak félálomban eszik és már alszik is vissza. Hát, mi így csináljuk.
Kislányom hat hónapos és így néz ki egy napunk: reggel 7-8 között ébred általában (van, hogy 6-kor, de akkor még egy szopi után alszik egy órát). Szóval a nagy ébredés után szopi, aztán játék, fél 10-10 körül gyümölcspép, újra játék, majd elalszik 30-40 percre. Mikor felébred, már készítem az ebédjét, de még egy 15-20 percet játszik. Fél 12-12 körül fõzelékezik, aztán én is megebédelek, utána kiviszem a levegõre. Ott alszik 1-1, 5 órát, valamikor kettõt is, de az ritka, ébredés után kicsit játszunk. Fél 4 körül szopi, aztán játék. ha nyûgös kezd lenni (mondjuk 5 óra körül), gyümipépet adok neki, de valamikor kér akkor is még egy kis cicit, aztán játszik tovább. Este 7-kor fürdés (valamikor elõtte még egy fél órát alszik), szopi, aztán alvás vagy játék, attól függ, milyen kedve van. Ha nem alszik el szopi után, akkor 9-kor újra eszik picit és utána már tényleg alszik. Éjszaka általában nem kel fel, de elõfordul, hogy 4 óra körül egyszer cicizik. Nálunk így néz kie gy nap :-)!

A Ti bölcsitekben mi a napirend?

Mikor van reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, alvás? Milyen foglalkozások vannak? Mett?l meddig aludhatnak a gyerekek, stb....Mikor játszanak?

Legjobb válasz: Nalunk reggeli fel 9-kor van, tizorai valamikor 10-fel 11-kor, ebed delben es kb fel 1-tol alvas 3-ig. Fel 4-kor uzsonna. A kozbenso idoben jatek bent vagy a szabadban. Szoktak mondokazni, enekelni, rajzolni, ragasztani, sogyurmazni, neha meg meset olvasnak, neznek. Megunneplik a szulinapokat, a kulonbozo unnepeket. Olyankor keszulnek ra elore, esetleg hozzaoltoznek, mint pl. a halloween. Aki igenyelte, azoknak hetente ketszer jatekos angol foglalkozas is van. Neha mennek jatszohazba, vagy csak setalni, kirandulni.

Nalunk reggeli fel 9-kor van, tizorai valamikor 10-fel 11-kor, ebed delben es kb fel 1-tol alvas 3-ig. Fel 4-kor uzsonna. A kozbenso idoben jatek bent vagy a szabadban. Szoktak mondokazni, enekelni, rajzolni, ragasztani, sogyurmazni, neha meg meset olvasnak, neznek. Megunneplik a szulinapokat, a kulonbozo unnepeket. Olyankor keszulnek ra elore, esetleg hozzaoltoznek, mint pl. a halloween. Aki igenyelte, azoknak hetente ketszer jatekos angol foglalkozas is van. Neha mennek jatszohazba, vagy csak setalni, kirandulni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!