Találatok a következő kifejezésre: Mi a nagy vagy kicsi (206 db)

Van egy 1 éves lányom, és most megint várandós vagyok! Nagyon szerettünk volna egy gyereket sokat próbálkoztunk volt egy vetélésem is. Aki így válalt gyereket még mikor a másik is kicsi, hogy bírt egyedül két gyerekkel?

Kérlek írjatok tapasztalatokat,hogy lehet ezt bírni!!!Nem tudom mit tegyek.Amikor a férjem dolgozik egyedül vagyok a lányommal,Nemtudom kett?vel hogy menne.Az abortuszon gondolkozunk.

Legjobb válasz: 8 hós volt a lányom mikor direkt bevállatuk a tesót, nekünk bevállt...szuperül össze nõttek és nagyon édesek :) így a 3. babát is kis korkülönbséggel válltuk be !....a nagy 3 a kicsi 1.5 és most vagyok 9 hetes.... szóval szerintem bírni lehet bõven :) ...(mellesleg semmi segítségem a férjemen kívül de ugye õ olyan este 6 re jön )..... szerintem rossz döntés lenne az abortusz ha anyagilag bírnátok....

Nekünk tervezetten van ekkora korkülönbség. 11 hónapos volt a lányom amikor elkezdtünk próbálkozni, de nem jött össze elsõre. 21 hónap lesz kettejük között. Mindezt úgy, hogy a férjem 24-48ban dolgozik és a szabad napjain másodba megy. Szóval nincs sok segítségem. Fel vagyok készülve a legrosszabbra és arra, hogy ha az elsõ évet túléljük mindannyian, akkor onnan arany életünk lesz :) Most vagyok 23 hetes egyébként.
8 hós volt a lányom mikor direkt bevállatuk a tesót, nekünk bevállt...szuperül össze nõttek és nagyon édesek :) így a 3. babát is kis korkülönbséggel válltuk be !....a nagy 3 a kicsi 1.5 és most vagyok 9 hetes.... szóval szerintem bírni lehet bõven :) ...(mellesleg semmi segítségem a férjemen kívül de ugye õ olyan este 6 re jön )..... szerintem rossz döntés lenne az abortusz ha anyagilag bírnátok....
Én is így voltam, két kisfiam van. Voltak persze nehézségek, de a második babával már minden ezerszer könnyebb volt, a szülés is, és most, 4 és fél ill. 3 évesek, remekül elvannak, én meg nemsokára megszülöm a 3. fiút :-) Egybe letudjuk a nemalvást, õk meg bandázhatnak, összenõnek, szuper lesz! Nem véletlenül van ám ott az a pici baba, Õ egy ajándék. Bízzál, jó lesz!
Ez nem is annyira kis korkülönbség. Nekem az 1. és a 2. között 22 hónap van, a 2. és a 3. között pont 2 év. Tervezett gyerek az összes. Eszembe se jutott ezen szenvedni, hogy milyen nehéz lesz. Nem értem, most akkor akarsz gyereket vagy nem? Ha abortuszon gondolkodsz, akkor meg eddig miért nem védekeztetek? Ne aggódj, jó lesz, szerintem klassz ez a korkülönbség.
Mire megszületik a második baba, a nagy majdnem 2 éves lesz! Tudod mennyit okosodik, fejlõdik egy gyerek 9 hónap alatt, egyedül sétál, eszik iszik, átalussza az éjszakát, beszél... Tudod hányan vannak 2 picivel egyedül és megoldják! Bánnád egész életedben ha elvetetnéd.
Megmondom õszintén, ha erre hivatkozva elveteted hogy nem bírsz két gyerekkel, akkor nem vagy Anyának való, nem a gyermekeid érdekeit nézed hanem önzõ vagy!
A kérdező hozzászólása: Mi is látjuk a lányunkat hogy milyen aranyos és gyönyörû.Meg, hogy belõlünk van egy csoda!!!Örülnénk ha meg tudnánk tartani, csak azt a két gyereket fel is kell nevelni és félünk, hogy esetleg nem tudnánk megadni nekik mindent!Az iskoláztatás is olyan drága.A könyvek, ruhák, játékok és még sok minden kell.Egyszerûen nem akarjuk túl vállalni magunkat.Jó lehet, hogy bírnék velük mert a lányom már most is nagyon okos.De félek!!
9 hónapos volt a fiam, amikor a másodikkal terhes lettem. a férjem állandóan dolgozott. Gyakorlatilag este 6-7 óráig egyedül voltam itthon a két kicsivel. Nem volt könnyû, de túléltük. Mostmár jó nagyon. a kicsi 3 éves a nagy 4 és fél és nagyon jól el vannak együtt. Az elsõ 1 év az nagyon kemény volt, de megérte.
ha szerettétek volna a babát akkor miért gondolkoztok abortuszon.ne ijedj meg a feladattól.hidd el nagyon ügyesen meg fogod oldani.nem lesz könnyû 2 gyerekkel de nem lehetetlen.bízz magadban
A kérdező hozzászólása: Akartuk nagyon, hogy legyen egy gyerekünk évekig próbálkoztunk és az elsõ terhességem mikor elment majdnem elvéreztem, és kevésen múlott, hogy nem vették ki a méhemet.Korábban már kivették az egyik petefészkemet is.Aztán sok éves próbálkozás után végre megszületett a kislányunk.Ez a pici most váratlanul jött.Nem próbálkoztunk.És egyszerûen nem értjük hisz elõtte évekig nem jött össze egy sem!Az orvosok is azt mondták nehezen maradhatok terhes!

Szeritetek mikor lehet elmenni nyaralni 2 gyerekkel, amikor 4hós a kicsi és 2 éves a nagy? Vagy amikor 1év+4 hós a pici és 3 éves a nagy?

úgy szeretném látni a tengert, de eddig nem tudtunk elmenni.

Legjobb válasz: Már 2 évessel és 4 hónapossal is elmehettek. Miért ne? Mi egy nyaralást sem hagytunk még ki, négy kisgyerek van, mindenféle variációval voltunk tehát nyaralni. :) Igazából amíg kicsik, addig könnyebb is, mert a 4 hónapos után pl. nem kell rohangálni. Ha 1 évvel késõbb mentek, akkor már a kicsire is jobban oda kell figyelni. Tehát ha választani kell, 4 hónapossal és 2 évessel könnyebb dolgotok lenne.

Már 2 évessel és 4 hónapossal is elmehettek. Miért ne? Mi egy nyaralást sem hagytunk még ki, négy kisgyerek van, mindenféle variációval voltunk tehát nyaralni. :) Igazából amíg kicsik, addig könnyebb is, mert a 4 hónapos után pl. nem kell rohangálni. Ha 1 évvel késõbb mentek, akkor már a kicsire is jobban oda kell figyelni. Tehát ha választani kell, 4 hónapossal és 2 évessel könnyebb dolgotok lenne.
A kérdező hozzászólása: köszi! ezen tûnõdtem én is, hogy talán kisebbel könnyebb. hú akkor elkezdek álmodozni a helyszínen...


Fiúk! Mit szerettek? Ha egy lánynak nagy a melle vagy kicsi?

Legjobb válasz: Nekem jobban tetszik, ha nem olyan nagy a melle, bár mell miatt nem utasítottam még el senkit.

Nekem jobban tetszik, ha nem olyan nagy a melle, bár mell miatt nem utasítottam még el senkit.
Legyen arányos a testel...
Kicsi, nekem az tetszik:)
Közepes, szerintem a nagy undorító.
Bizony - De amúgy kicsi - közepes - a nagy már nem valami vonzó
FORMA a lényeg!!!!!!
Ez relatív dolog kinek mi...Nekem pl mindkettõ tetszik a lényeg, hogy legyen szép formás!
a lógó nagy mellet nem szeretem, de viszont a feszes, kerek, szép nagy mellett azt már annál inkább!!!
nagy
Biztos nem a melle miatt fogok járni egy csajjal
kicsit

Mi a divat? nagy vagy kicsi?

Legjobb válasz: Hát nem hinném, hogy ez az egész divat kérdése, annál is inkább, mivel ez egy olyan dolog, ami befolyásolhatatlan.

Hát nem hinném, hogy ez az egész divat kérdése, annál is inkább, mivel ez egy olyan dolog, ami befolyásolhatatlan.
nagy
figyi!!én szerintem se divatra megy olyan amilyen!!!de sztem ha azt nézzük a nagy az!!!!!!
Ez adottság kérdése, hiába is akarnál divatolni.
ooo, a nagy;) de ugyelj mindig kovesd a divatot...
Ha nem spirált veszel, hanem azt a vékonyabb nagyalakút, akkor vegyél többet is, mert hamar betelik, és dühítõ mindig a papírboltba szaladgálni újat venni.:)
Simát énekre?? Az érdekes lesz...:D
Nem mondták meg suliban?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :D mindenkit felpontoztam
jaj basszus nem simát hanem kottás füzetet vagy mi a szart :D elírtam na ...
Én 9.ben mindenbõl spirált vettem bnõmmel, olyan nehéz volt a táskánk, hogy nekem egész évbe fájt a hátam, bnõmnek meg leszakadt a táskája... Azután mindig olyat vettem, ami nagy, tehát A4-es, de NEM SPIRÁL...A spirálfüzet látványától is rosszul vagyok, komolyan mondom :S
hát én mindegyikre nagy spirált vettem. :) kivéve ének füzet mert abból kicsi simát (mert ugye abból nincs spirál)
Matek, irodalom, nyelvtan, nyelvek, töri: vastagabb, A4. (Spirálos lenne a legjobb, de én azt nem szeretem.) A többi tantárgyhoz pedig elég a vékonyabb A4-es. Ének: elég a kisebb.
A kérdező hozzászólása: jajj bocsi véletlen rossz helyre írtam nem vettem észre am még nem
elsõ nap viszel magaddal tollat, papírt és megmondják, mert tanára válogatja(nem szereti a spirált vagy csak a nagy füzet jó pl.)

Mi a véleményetek nem kicsi vagy nagy a babám?

2910 grammal született 52 cm-rel Most 5 és fél hónapos 6780gramm a cm-ert sajnos nem tudom..

Legjobb válasz: Kisfiú

A kérdező hozzászólása: Kisfiú
Nem, szerintem pont jó. Megduplázta a születési súlyát is, amit 6 hónapos korára kell. Az én gyerekeim is ilyen kis súllyal születtek, a fiam 2700 g volt, 1 évesen 11 kg volt, most 3 éves és 16 kg. Semmi gond a fiaddal, teljesen jó a súlya.
Na akkor én mondok egy kisebbet: az én kislányom 2420-al született, szombaton lesz 5 hónapos és most 5700 gramm. Ha ezt nézzük, akkor sztem se nem kicsi se nem nagy a babád.
Inkább kicsi, de kis súllyal is született. Magához képest szépen fejlõdik, szóval teljesen rendben van
Szerintem nem kicsi a babád, a születési súlyához pont jó. Az én lányom 2750 grammal született és 6 hónaposan 7800 gramm volt, de a védõnõ azt mondta a születési súlyához ez sok. Most 1 évesen 10, 6 kg volt.
Mondok még kisebbet. Lányom 3000 grammal született és 53 cm-rel. Most 8.5 hónapos és 6150 gramm. Hosszú gyerek és vékony csontú- ahogy a doki mondja. Van ám sonkája, de tény, hogy nem az a michelin baba. :) Mi is ilyenek voltunk a férjemmel. Szerintem jó a babád súlya. Ha nem fogyott és jókedvû, akkor minden rendben van. Szerintem ne aggódj! :)
Ja és egyébként ahogy már valaki írta is, fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát. Tehát ezt nézve teljesen normálisan fejlõdik a kisfiad, sõt már túl is lépte ezt a súlyt! :)

Mit gondoltok? Ha egy csaj kezdeményez egy olyan fiunál, akinek a csaj csak régen tetszett, nagy vagy kicsi az esélye, hogy a srác (ujra) beleszerett?

Legjobb válasz: Ha azóta vamn a srácnak másik lány az életében , vagy anno a csaj a srácot lekoptatta illetve azt mondta neki hogy kösz de veled nem jönnék össze akkor nem biztos hogy összejönnétek....

Ha azóta vamn a srácnak másik lány az életében , vagy anno a csaj a srácot lekoptatta illetve azt mondta neki hogy kösz de veled nem jönnék össze akkor nem biztos hogy összejönnétek....
sztem idök mulva is megmarad egy vonzódási szint..de neked mért csak most kell?
nagy az esély ráá de sztem még mindig vonzódik hozzád
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs neki barátnöje... Akkor is tetszett a srác, adott is jeleket, csak nem mertem kezdeményezni, meg sztem ö se... Nem koptattam le, csak ölelgetett, meg sokat beszéltünk meg puszi is volt, de meg voltam akkor ijjedve én nem adtam felé semmi jelet, szoval lehet meggondolta magát....
Egy jogviszony alapján egyszerre csak egy ellátás jár. Ez jogszabályi és nem igazságossági kérdés.
Szerintem igazságos. Gondolj bele, ha minden megélhetési gyerekgyáros annyi ellátást kapna, ahány gyerek... Valahol muszáj határt szabni. Én ugyanígy vagyok, mint te, de akkor is igazságosnak tartom.

Nagy a szobám, magas mennyezettel és nagyon zavar, mert nem szeretem a nagy termeket. Mivel tudnám kicsit összenyomi, vagy hogyan tudnám kicsit otthonosítani/kuckósítani?

A tapéta nekem abszolut nem tetszik,de festve lesz.Azt hallottam hogy a sötét színek összenyomják,és a kedvenc színem is a sötétkék.Azt viszont nem akarom hogy az egész sötétkék legyen,mert az állitolag komor lesz.Arra gondoltam hogy egyik fal sötét- a másik fal világoskék lesz. Ha a plafont is befestetem akkor az alacsonyabbnak fog látszani?És akkor azt sötét-vagy világoskékre? A másik az hogy nekem tiszta monstrum ez a szoba (anyáékkal szobát cseréltünk,de nem akarok visszaköltözni mert ott nincs lékkondi és ott a szauna tehát el se férné benn)szerencse hogy tet?tér,és igy nem annyira óriási. Rendezzem át?Rosszul érzem magam benne.Ha az ágyam középre rakom az jó lesz? bocs most nem tudok képet mutatni,de aki ért hozzá nem segitene egy kicsit? (lehet privátba is) ugy általánosan a szoba berendezésr?l,és ha akarja megirom hogy nagyábol mit vannak a szobámba.) köszönöm!:)

Legjobb válasz: Álmennyezet kialakítása?

Álmennyezet kialakítása?
Hát, ha fested, akkor szerintem ne hideg színnel fesd ki.
A fátyol is nagyon jó. Nálam úgy lett optikailag lejjebb hozva a plafon, hogy kapott a falam egy bordûr csíkot, egy jó 10 centivel a plafon alatt. Lehet lejjebb is tenni, elég jól "összenyomja" a szobát :)
Galéria építésével?
nálunk a koliban fátyolfólia volt faltól falig, a plafon nem látszott. Volt egy hangulata a szobának.
A kérdező hozzászólása: azért nincs akkora h galéria legyen belõle. amugy sem épitkezni akarok, csak a látványt akarom javitani.
Én galériát csinálnék, és sötétbarnára festetném a falakat.
Lehet hungarocell, mi annakidején farost-lemezbõl csináltuk, sok mindenbõl lehet, döntés kérdése.
Az a tervezõvel való megegyezéstõl függ, mibõl lesz kivitelezva. nézd meg a GOOGLE > álmennyezet címen több van róla írva.
A kérdező hozzászólása: de hát fent van a légkondi(vagy hogy irják) azt lejjebb lehet rakni? amugy is mi az az álmennyezet? Néztem róla képeket de nem esik le...egy hungaroceldarab a plafonon vagy mi? :D
A magas helyiségeknél a falakat ha keresztbe-csíkosra festik, vagy legalábbis a nagyobb szabad falrészeket, ez esetben úgy tûnik, hogy inkább nagyobb az alapterület, és optikailag alacsonyabb a belmagasság. Persze, ha álmenyezetet raksz, és egy szerûen lefested, azzal már nemcsak csökkentetted a belmagasságot, a fûtési költség is kevesebb lesz télen.
kipróbáltátok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!