Találatok a következő kifejezésre: Mi a modja, hogy baba (9 db)

Ha nincs időben kész az apasági nyilatkozat akkor a baba születése után mi a mód, hogy az apa nevét kapja a kicsi?

Legjobb válasz: Automatikusan az anya nevére anyakönyvezik a kicsit, aztán ha meglesz a nyilatkozat, névváltoztatás.

Automatikusan az anya nevére anyakönyvezik a kicsit, aztán ha meglesz a nyilatkozat, névváltoztatás.
A kérdező hozzászólása: És ha szeretnénk megváltoztatni akkor hova kell majd mennünk?
Anyakönyvi hivatal. De miért nem lesz kész idõben a nyilatkozat? Ha megkérdezhetem...
Szia, nekem sem lesz meg... én is majd utólag szeretném megváltoztatni... Gondolom Neked sincs itt az apuka...
A kérdező hozzászólása: Sajnos vidéken kell lennie a munkája miatt. :(
A kérdező hozzászólása: És ilyenkor kell váltani illetékbélyeget?
Nálunk is így volt, Apa külföldön volt ezért 3 hetes volt a babánk mikor a nevére vette.2000 Ft illetékbélyeg és kb.10 perc kellett hozzá.de utána a TB kártyát újra kell csináltatni és a MÁK-nál is jelezni kell a családi pótlék miatt.

Mi a legjobb modja, hogy baba legyen, ha rendszertelen?

Mar nagyon szeretnenk! !

Legjobb válasz: Hõmérõzés, görbe vezetés, megfigyelések. Ajálom a www.babatervezok.otthana.net honlap fórumját, ott segítenek a lányok. A ciklus.hu oldalon vezetheted a görbédet! 6 hetes kismami

Hõmérõzés, görbe vezetés, megfigyelések. Ajálom a http://www.babatervezok.otthana.net honlap fórumját, ott segítenek a lányok. A ciklus.hu oldalon vezetheted a görbédet! 6 hetes kismami
Én cickafarkat ittam egy hónapig, az rendbehozta a mensimet! Most málnalevél+palástfû teát iszom. A miérteket szintúgy a http://www.babatervezok.otthona.net-en találod meg!
Szia! Nekem is össze-vissza jött meg, volt hogy tíz napig is megvolt közben ebbõl több nap csak pecsételés.Az orvos fogamzásgátlót írt fel, ami beállította , majd az elhagyása után két hétre teherbe estem.Bár valóban én is hallottam a cickafark- palástfû teakeverék jótékony hatásáról.

MIért van az hogy mikor berakok egy modot a fs 2013 ba és megakarom venni lefagy a játék?

Legjobb válasz: Rossz helyre rakod vahy hibás a file.Igy próbáld:https://www.youtube.com/watch?v=2mCW_2wFYCw Remélem tudtam segiteni

Rossz helyre rakod vahy hibás a file.Igy próbáld:https://www.youtube.com/watch?v=2mCW_2wFYCw Remélem tudtam segiteni
A kérdező hozzászólása: semi változás
Rakd fel a legújabb firmware -t: http://ftp.dlink.hu/dir/dir-655/driver_software/ Jobb ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: Erre cseréltem le Firmware Version : 1.31EU, 2010/01/14 és sajnos ugyan az a helyzet, amint lekötöm és csak modem megy akad a sebesség, de routerrel nagyon szar.... :(
Start --> Futtatás.. --> írd be:cmd -->OK Add ki a kivetkezõ parancsot: ipconfig -all Másold ide az eredményt.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/111231 itt van mit ír ki .
A link nekem nem jelenít meg képet. Töltsd fel valami értelmesebb oldalra, pl http://www.kephost.com/
Hát, ezek szerintem nem a routerõl kap IP címet, hanem a modemtõl. Biztos úgy dugtál össze mindent, hogy az elsõ hozzászóló által linkelt leírásban van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen Mûködik!

A monitorom néha azt írja ki hogy energia takarékos mód? Ez mit jelent? Miért van ez? Olyankor nem lehet semmit továbblépni sötét a képernyő? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Amikor azt irja ki, azt jelenti hogy nem kap jelt a videokartyatol, mint mikor kikapcsolod a gepet. Megoldasok: - Nezd meg hogy a kabel a videokartya es a monitor kozott nincs e megszakadva (probald mas kabellel) - Nezd meg hogy nem e fingott ki a videokartyad (kölcsön videokari es probaidö) - Csereld le a videokartya driverjet (frisitsd) vagy az egesz operacios rendszert

Amikor azt irja ki, azt jelenti hogy nem kap jelt a videokartyatol, mint mikor kikapcsolod a gepet. Megoldasok: - Nezd meg hogy a kabel a videokartya es a monitor kozott nincs e megszakadva (probald mas kabellel) - Nezd meg hogy nem e fingott ki a videokartyad (kölcsön videokari es probaidö) - Csereld le a videokartya driverjet (frisitsd) vagy az egesz operacios rendszert
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.az baj h annyira nem értek hozzá.de valakivel megnézetem

Mi bajuk van a buszon utazó nyugdíjasoknak, hogy a fiatalokat támadják az ülőhelyért látványosan bunkó módon?

Nem az a baj hogy le szeretne ülni, hanem ahogy azt el?adja.

Legjobb válasz: Jó kérdés. Fõleg, ha látja, hogy olvasok, és abszolút nem a külvilágra figyelek. Engem boltban üvöltött le egy néni, nem láttam, hogy jön, és nem kedvesen megkért, hogy menjek arrébb, hanem jó durván: mennyen máá arrébb. (kb. ilyen stílusban)

Nekem más jellegû a problémám. Helyszín: Miskolc, belvárostól az egyetemvárosig akarok eljutni, reggel 7 óra fél 8 környékén igyekszem órára, a buszon lépni nem lehet az öregektõl, akik a gurulós kis kocsijukkal sorba löknek fel mindenkit, tolakodnak, hogy minél hamarabb juthassanak a buszra. A egyetemi járat vonalán 2 szupermarket van (sajnos) és reggel 7-kor igyekeznek vásárolni. Így sem férünk el a buszon, de nekik miért olyan sürgõs pont a legnagyobb zsúfoltságban vásárolni menni? Egy fél órával késõbb már fele annyian sincsenek a buszon. A másik probléma a villamos. Meg sem várják, hogy leszálljak a villamosról már tolakodnak fel. Aláírom, hogy sok a bunkó fiatal, de õk is figyelhetnének magukra.
Jó kérdés. Fõleg, ha látja, hogy olvasok, és abszolút nem a külvilágra figyelek. Engem boltban üvöltött le egy néni, nem láttam, hogy jön, és nem kedvesen megkért, hogy menjek arrébb, hanem jó durván: mennyen máá arrébb. (kb. ilyen stílusban)
Nekem volt olyan, hogy egy bácsi hangosan (!) kezdett el szidni, merthogy igen "sietõs" nekem. ( Már fél órája a buszmegállóban vártam, én szálltam fel legelõször a buszra, õ meg jóval mögöttem volt.. ) De olyan is volt, hogy elõreengedtem egy nénit, erre egy 30 körüli nõ (szintén hangosan) [email protected] ezért ... Tegyetek igazságot. :D
Szerintem mind fiatalok, mind idõsek közt van elõzékeny és bunkó is. És igaz az, hogy az idõsek olyan világban nevelkedtek, ahol még illett átadni a helyet, de én azokat nem értem meg, akik olyan bunkón tudnak beszólni, közben meg azt várják, hogy te legyél kedves. Nekem többször is volt olyan, hogy idõs nénik nem hagytak leülni távolsági buszon, pedig volt hely, de azt mondták, hogy kell a táskáiknak. Én ilyet nem mondanék senkinek, ehhez pofa kell. Az utolsó hozzászólóhoz hasonló a tapasztalatom. Nem tudom, hogy hogy nem jöttek még rá az idõsek, hogy amikor elmennek dolgozni vagy az iskolába reggel, utána a buszokon sokkal több a hely, nem tudom, hogy az a fél óra nekik miért számít ilyen szempontból, ha nyugdíjasak. Meg azt is megfigyeltem, hogy a nyugdíjasak szoktak a legjobban sietni, pedig õk nem idõre mennek.
Régen az volt az illendõ, hogy az idõseket, terhes nõket szó nélkül elõreengedték, átadták nekik az ülõhelyet a fiatalok.Valószínû, ezért ingerültek.Abban igazad van, hogy szólhatnának udvariasan is.De hallottam már, hogy egy fiatal úgy válaszolt: Nyanya, én fizettem a helyemért, maga meg nem.Lehet, hogy nekik is volt ilyen élményük.
Én a villamosra ültem fel elsõnek, és már 5 perce ültem mikor felszállt a 2. utas, egy 40 körüli nõ, és nem épp kedvesen megkért h csukjam be az ablakot... Pedig õ késõbb jött de mondtam neki h ha nem teccik lehet arréb ülni:D
Hát, nem biztos hogy nálam a válasz: azok az emberek, akik most 50-60 ... évesek, tõlük elvárta az illem, és a köz, hogy zokszó nélkül átadják a helyüket az idõsebbeknek, kismamáknak, rokkantaknak stb. És szinte kivétel nélkül meg is tették. Azt gondolom, most hogy õk lettek védett korúak, nekik is kijárna annyi tisztelet, bár tény, hogy vérlázító, ahogyan sokuk viselkedik.
Ne általánosítsunk, van sok bunkó nyugdíjas, meg sok aki magában mérgelõdik, meg sok akit nem zavar, ha megelõzték. Ha valaki rosszul van, vagy nagyon fáradt, vagy beteg, vagy tényleg olyan öreg, hogy alig bír járni, annak szívesen átengedem a helyem, de nehogymár a kor mellé automatikusan járnia kelljen már az ülõhelynek. Aki öregszik az maradjon fitt és ne határolódjon el a fizikai megterheléstõl, mert ha elhanyagolja a testét, akkor hamarabb elkezd amortizálódni.
Nekem még sosem volt részem ilyen "támadásban", bár én egybõl átadom a helyem, ha meglátok egy idõs nénit vagy bácsit, nem várom meg, hogy szóljon. Inkább az idióta, bunkó kölykökön vagyok kiakadva akik terpeszkednek két ülésen, de észre nem vennék magukat ill. azt hogy az öreg vagy a kismama épp összesni készül mellettük.
A kérdező hozzászólása: Kedves 07-23 16:36! Milyen szavakat vágott a mammer annak a szerencsétlenül járt gipszes srácnak? Emlékszel még rá? Erre kíváncsi volnék, mert én nagyon utálom az ilyen nyugdíjasokat.
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor azt is meg lehet ezektõl a félhulláktól kérdezni, hogy miért maga többet fizet a buszért :) )
a vicc, hogy õk ingyen utaznak, és pattog hogy kell ülõhely? a legjobb, amikor a mami iszonyatos módon ki van sminkelve, rózsaszín rúzs stb, és ossza az embert a helyért. barátnõm mesélte, hogy megkérdezte tõle, hogy ha ahhoz elég fiatalnak érzi magát hogy sminkeljen, akkor tessék csak álldogálni.
A kérdező hozzászólása: ez jó volt! A barátnõd helyesen tette. :) ) Még azt is mondhatjuk neki, hogy "mit akarod pihentetni azt a szottyadt v*l*g*dat úgyis mindjárt feldobod a pacskert, na húzzál innem vén szatyor mert kiverem a mûfogadat". Öröm nézni amikor a gutaütés kerülgeti az ilyet. :) ) Igazam van vagy igazam van?
Volt egy olyan esetem, hogy a nõvéremmel utaztam buszon akinek mûtötték a lábát és nem tudott sokat állni. Szóval nekem volt bérletem, és gyorsan bepattantam az elsõ két üres helyhez, és letettem a tornazsákom a kívül lévõ ülésre míg jön a tesóm. Erre jött egy nyanya, leült a székre, pont mikor a nõvérem megfordult. Így aztán kicibáltam a mammer segge alól a tornacuccom és hátramentünk a forgóba -.-
A kérdező hozzászólása: A nõvérednek jobbulást kívánok és továbbra is bosszantsátok a nyugdíjasokat! Had egyék a kefét.
Nyehehe nekem meglátják a taréjt a fejemen meg a szakadt farmert és a bakancsot akkor inkább odébállnak:D
Tapasztalataim szerint a várandós nõk és a kismamák sokkal kedvesebbek. Mosolyognak, megköszönik, ha átadom a helyet. Ezért nekik egy perc habozás nélkül átadom, akkor is, ha tele van a bux, és alig férek el. Neki meg a babájának nagyobb szüksége van a pihenésre, mint nekem. Az öregekkel más a helyzet. Egyik-másik akkora s*ggfej, hogy csak nézek. Ha átadom nekik a helyemet, felszegik a fejüket, természetesnek veszik, még annyi sem, hogy kösz [email protected] Bunkók és azt hiszik, nekik mindent szabad, mert már fél lábbal a sírban vannak.
Én olyat láttam, hogy a mammer a térdig begipszelt törött lábú, kb. 16 éves srácnak pattogott, hogy adja át a helyet, de olyan jó bunkó stílusban, holott csak a busz másik végébe kellett volna elcammognia az ülõhelyig. Kénytelen volt a srác megtenni ezt az utat... -.- Gondolom, úgy gondolják, hogy ez nekik jár, hisz õk már ledolgozták a fél életüket, most már mindenki nyaljon nekik csontig... -.-
Love them all. Inkább motorozom. :P
Azon hát. Már felszálláskor is elõretolakszik, aztán megint vánszorog, felér, és már rögtön rohan az elsõ ülõlehetõség felé, úgy, hogy közben mindenkit fellök. És a leszállás meg ugyanez.
A kérdező hozzászólása: Ha olyan öregen nevetsz akirõl már 100km-rõl ordít a bunkóság, akkor igazad van.
Bár nem annyira válasz a kérdésre, de nekem a kedvencem, amikor felszáll az idõs nénike/bácsika, körül se néz, de már fut az elsõ ülõhelyhez, és leül, utána rohan az ajtóhoz, és 5 percig vánszorog le a 3 lépcsõfokon. XD
nagyon bunkók képeske lenni. igazából én fizetek több ezer forintot havonta a bérletért, õ ingyen utazik, és én vagyok a paraszt ha ülni akarok? ez kissé furcsa nekem. tiszteljük az idõsebbeket. és mit tett le az asztalra, mit ért el, hogy tisztelnem kellene? persze nem rúgok belé meg ilyenek, de nem nézek rá máshogy mint egy 30 vagy 40 éves emberre. a kor nem érdem, hanem állapot.
Hát igen..Amikor hétköznap kora reggel, Sok öreg arra a buszra száll fel , amivel ai iskolába igyekvõk járnak, hát azon én is rendesen kiakadok..és nem is szoktam reggelente átadni a helyet, máskor viszont MINDIG átadom...nem értem , mi olyan sietõs..Egész nap ráérnek..
Nos én a vitákat, csúnyanézéseket, maifiatalokozásokat úgy elõzöm meg hogy nem ülök le. Távolsági busszal kell suliba járnom, így napi kétszer utazok 35-40 percet, és ha nem vagyok rosszul/nem kell házit írnom akkor inkább megállok valahol.
A kérdező hozzászólása: Várandós nõnek én minden szemrebbenés nélkül átadom a helyem. Az idõs korosztálynál van még kiakasztóbb eset is. Amikor áll az ülõ ember mellett és fintorog.
Velem megtörtént, hogy át akartam adni a helyet, de az idõs hölgy nem akart leülni, inkább állt mellettem :d
Lázát mérted??? Ha lázas, lázcsillapító. Ha nem, akkor csak szimplán meleg a gyerek.
sajna van most vírus, nálunk is átment mindenkin, és volt hozzá hõemelkedés. Ha neki is van, idejében kezd el kezelni.
Mértél lázat? Szerintem vagy valami vírus, agy fogzás. Szerintem nurofen baby és kúp felváltva ha makacs a láz és szükséges, és sok folyadék. Ha nincs jobban 1-2 max 3 napon belül, akkor nézze meg a dokitok. Jobbulást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!