Találatok a következő kifejezésre: Mi a modja, hogy (585 db)

Válás után mi a módja, hogy exem levegye a nevemet, mert a jelenlegi feleségemnek is ugyanaz lett?

Elváltam és a válásnál kértem a bírónõt, hogy a volt feleségem vegye le a nevemet. A bírónõ válasza erre annyi volt, hogy csak akkor ha bûncselekményt követ el. Na most azóta újra nõsültem és a jelenlegi feleségemnek ugyan az lett a neve, de hallottam, hogy ilyenkor van valami módja, hogy kötelezzem az exemet a névlevételre. Tud nekem valaki ebben valamit írni? Hová forduljak?

Legjobb válasz: Nincs neki módja. Mint a bírónõ elmondta, akkor kérheted, ha méltatlan lett a viselésére (pl. bûncselekményt követ el) Különben jogosan viseli. Az, hogy te újra nõsültél, és az új feleséged is ezt a nevet választotta, az exedre semmilyen kihatással sincs.

Nincs neki módja. Mint a bírónõ elmondta, akkor kérheted, ha méltatlan lett a viselésére (pl. bûncselekményt követ el) Különben jogosan viseli. Az, hogy te újra nõsültél, és az új feleséged is ezt a nevet választotta, az exedre semmilyen kihatással sincs.
Ennyi erõvel a jelenlegi feleséged is felvetette volna máshogyan a nevedet. Pláne, hogy elõre tudtad, az ex megtartja a hazassagi nevet....
Nincs ilyen lehetõség, erre nem kötelezhetõ. Esetleg feljanlhatod, hogy kifizeted a vele járó összes költséget, akkor talán belemegy.
Tényleg csak akkor lehet, ha bûncselekményt követ el. Még az új Ptk. szerint is. Ráadásul nem elég elkövetni, hanem el is kell ítélni érte, tehát jogerõs bírósági ítélet kell róla.
Ha õ nem akarja nem tudod "levetetni" a nevét, csak ha érdemtelenné válik ra..(pl minta bíró is mondta, bûncselekémyt követ el)
Ne kiabáld el..... Mindegy, a lényeg, hogy nem kötelezhet es a nev levételére.
Volt már ilyen kérdés, nem kötelezhetõ az ex, hogy megváltoztassa a nevét. Te sem kötelezheted, ha õ nem akarja. Nem fogja elkoptatni, nyugi.
A Anyakönyvi Hivatalhoz az önkormányzatnál.
Ajanld fel neki, hogy kifizeted a evvaltoztatas minden koltseget.
"Egy megbízhatatlan nõt védtek" Senki sem a nõt védi, és senki sem néz le téged. De a szóbanforgó nõt te vetted feleségül, és a magyar jog szerint a házassági nevet (ritka kivételtõl eltekintve) a haláláig viselheti bárki. Ez van, ha tetszik neked, ha nem. Amúgy, hacsak nem valami rendkívül különleges neved van, akkor semmi jelentõsége nincs, hogy ugyan olyan néven több ember is fut, az én nevemmel is élnek több tucattal, mégsem zavar. Annak meg, hogy rossz házastársat választottál, nehogy mi legyünk az okai. Nem tartottak pisztolyt a fejedhez közben.
Hogyha az új feleségedet zavarná hogy ugyanaz a neve mint az exnek, nem ugyanúgy vette volna fel a neved. Szóval az új feleség a hlye. Most ha meglátom a szomszéd grillsütõjét és veszek egy ugyanolyat, utána kötelezhetem hogy dobja ki mert az enyém is olyan? Most jöttetek rá hogy mi az ex neve? Komolyan, olyan dolgokból tudtok problémát csinálni... l20
A kérdező hozzászólása: Az új feleségem és Én is régimódiak vagyunk. Akkor is megfogom találni a kiutat ha bele is zakkanok, hogy végleg megszabaduljak az exemtõl.
Mondom hogy ajanld fel neki, hogy kifizeted a koltsegeket. De ha valoban olyan gonosz, ahogy beallitod, mar csakazertse fogja megvaltoztatni.
en uj feleseg az eskuvonk elott megkertem az exet vegye le a leendo ferjem nevet ha a ferjem mar nem kell neki a nevet se viselje.AZt is elmeseltem neki hogy neki lesz ciki mert en mindenkinek elmondom o csak egy ex aki tu csoro hogy sajat nevet viseljen. Es mivel megkertem ra megtette egy honapon belul. En nem vettem fel a ferjem nevet de nem az ex miatt hanem azert mert en maradi buta dolognak tartom nevet valtoztatni. Pedig regimodi vagyok de a ferfjezett nevtol mar kicsi korom ota iszonyodom mintha megszunne az egyenisegem brrr
Ajánld fel neki hogy megvásárlod tõle a nevét. Ha pénzt kap érte az már más.
"AZt is elmeseltem neki hogy neki lesz ciki mert en mindenkinek elmondom o csak egy ex aki tu csoro hogy sajat nevet viseljen." Hú, de kemény vagy... Én mondjuk azzal vágtam volna vissza, hogy nagyon féltékeny típus lehetsz, ha már a gondolatától is rettegsz, hogy a levetett pasim nem egyedül a tiéd :D
Nem vettem fel a nevet mert az egesz nevdolgot hulyesegnek tartom Van nekem sajat nevem. Nem vagyok feltekeny tipus de a hajam felall azoktol akik a pasit leveszik de a nevevel elnek dedelgetig a ferjezett nevuket mint egy kincset egesz eletukben. Kisne akinek Nagy Bela az eletttarsa egyszeruen undorito dolog.
8: És hogy derült ki, hogy érdekházasság? Mit mondott az Anyakönyvi Hivatal, mit tehetsz?
Ha a az exfeleség házasodik akkor nem maradhat -né toltással, de ha pl Nagy Mária, házasodik Kiss Józseffel, és így Kiss Mária lesz, akkor ha elválnak, megtartja nevét, aztán újra férjhezmegy de a férje nevét nem veszi fel, maradhat Kiss Mária, de Kissné Nagy Mária, vagy Kiss Józsefné nem. (Kiss-Nagy Mária, és Nagy-Kiss Mária is maradhatna) Nem az exférj újraházasodására vonatkozik)
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ kommentben az ex feleség nem csinált semmit sem. Ezt alapból közölte a bírója.
"Újabb házasságkötés esetén a feleség volt férje nevét a házasságra utaló toldással nem viselheti tovább, és ez a joga akkor sem éled fel, ha újabb házassága megszûnt" Magyaran ha Kovács Istvánnét feleségül veszi Nagy István, akkor onnantol nem hívhatnák Kovács Istvannenak.
A kérdező hozzászólása: Újabb házasságkötés esetén a feleség volt férje nevét a házasságra utaló toldással nem viselheti tovább, és ez a joga akkor sem éled fel, ha újabb házassága megszûnt. NA EZT A RÉSZT NEM ÉRTEM :-(
Gondolom, ott elkövetett valamit az exfeleség, vagy értelmes kommunikáciõval rávette, hogy változtassa meg a nevét Jog:(járulekos kérdéseknél, a c pont) http://www.csaladesjog.hu/valas
Hidd mar el, hogy osszesen háromféleképpen megoldható: 1, önként leveszi, 2, az életedre tor, igy a biróság kötelezi ra, 3, meghal. Semmi mas módon nem tudod elérni.
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre várok, az egyik ismerõsömnek a válásánál viszont az ex férjének ha új felesége lesz és õ is azt a nevet akarja használni, akkor kénytelen letenni a nevet. Várom az Õ visszajelzését, hogy milyen módon lehet megoldani.
21, 22: Volt itt egy topic, hogy aki bármilyen férjezett nevet visel, azokat a felmérések szerint nem veszik annyira komolyan a társadaloban, pl. a munkaerõpiacon, mint a saját nevüket viselõ nõket akik sikeresebbek és elismertebbek is az élet minden területén. 2-3 hete volt, keressétek meg!
A kérdező hozzászólása: Félreértések hegye csúcsosodik már itt. Egy megbízhatatlan nõt védtek, olyan szempontból, hogy mindenkinek fûnek-fának azt mondja, hogy számára én "halott" ember vagyok. Miért ragaszkodik akkor a nevemhez ha tényleg így tekint rám, pedig a válás nem az én hibámból történt. Amúgy sem használja, csak hivatalos ügyekben az asszony nevét, amúgy mindenkinek mióta csak ismerem soha nem feleségként mutatkozott be, hanem a leánykori nevén. A jelenlegi feleségem tisztességesen elmondja és bemutatkozik és majd a végén teszi hozzá, hogyan kell szólítani. Akkor mi is a különbség a JÓ és a GONOSZ között? Nem értem miért kell ennyire lenézni egy elvált férjet, holott csak a teljes lezárást szeretném.
Agatha Christie
A kérdező hozzászólása: Bocs, de ezt muszáj leírnom. A válásnál tudtam meg csak, hogy ez érdek házasság volt a részérõl. A jelenlegi viszont tényleg szerelem házasság, amibõl egy gyönyörû lányom is született. Miért kötelezném a JÓT a GONOSZ helyett?
A kérdező hozzászólása: Ez egy szimpla kérdésnek indult, de egyesek szerint már eléggé kezd durvulni a dolog.
Egyszerû kérdés, egyszerû válasz: nem kötelezheted rá, csak ha bûncselekmény elkövetésével vagy egyéb módon árthat a családi név jó hírének.
"muszáj a jelenlegi feleségem és az ex feleségem nevéhez odaírni a leánykori nevüket" A leánykori nevet a legtöbb hivatalos papíron kérik.
És? Majd ha lezajlott a pereskedés utána már nem fogják õket keverni. És igaza van az elõttem szólónak. Leánykor nevet szinte mindenhol kérnek.
Ha Õ nem akarja levenni a neved, akkor bizony rajta marad. Te ez ellen nem tehetsz. Azért azt nem értem, hogy hogy lehetett új asszonykádnak is ugyanaz a neve. Engem nagyon zavart volna, hogy egy xy-né lakik már valahol.
A férfiak azt hsiezik, hogy a feleségnek az egy kitüntetõ cím, ha a nevüket viselhetik. Mint valami nemesi rang, amit odaadományoz, majd váláskor visszavesz. Hát az a helyzet, ha csak nem bûnözõ, nem lehet kötelezni rá. A pereskedés miatt, mert keverednek a nevek? :D Ez vicces indok. Tudod hány per van, ahol az alperes, felperes, minden második tanú is Orsós József? :D
Azért azt csak csendben jegyzem meg, nem a te neved, az övé. Azóta, hogy összeházasodtatok. Gondolom téged nem Gál Istvánnénak hívnak.
Én viszont ilyen esetben azt nem értem, hogy az ex miért ragaszkodik annyira a volt férj nevéhez???Ha elváltak valami nem mûködött náluk rendesen, miért akarja a nevét viselni ha nem kell már neki a pasi???
ezt mondjuk én sem értem... (miért kell neki még a neved...) de lehet csak lustaságból használja még mindig... magamból indulok ki... én is csak akkor írattam vissza a lánykori nevemet válás után mikor lejárt a személyi igazolványom... egyszerûen lusta voltam körbemászkálni a hivatalokat :) bár nekünk ebbõl sose volt gondunk...
Arra kérdésre, miért kell nekik a név: akik ismerõsök megtartották, a gyerek miatt tették, mert így egyforma a nevük. Nem értem a logikát teljesen, csak nekem ezt mondták indokként, gondoltam leírom. :)
Több dolog miatt nem akarhatja. 1. Elismert ember a férj, a neve által könnyebb a boldogulás. 2. Az iratok szolgáltatók stb átírása az új névre túlságosan drága mulatság. stb
"Én viszont ilyen esetben azt nem értem, hogy az ex miért ragaszkodik annyira a volt férj nevéhez?" Pl. azért, mert eredetileg Kis Lujzának hívták, a férje után, meg mondjuk: Dr. Nagy Bélánénak. Lehet vele arcoskodni itt-ott.
Legesélyesebb, hogy azert tartja meg valaki, mert drága atiratni. Minden igazolvany, szolgáltatás.... Nem két forint....
Bár már rég nem a kérdésre válaszolunk, de nem csak arcoskodásból tarthatja meg. Noha ez csak hosszú házasság esetén érvényes, hogy ha a "világ XY-néként ismerte meg", akkor nem akar újra Kis Borbála lenni, mert a kutya sem fogja tudni, hogy õ az. De ez inkább korai és hosszú házasság esetén gyakoribb, mondjuk pár évtizedet így élt le. Egy nagyobb cég vezetõjeként elég hülyén jöhet ki, hogy mindenki XY-nét keresi a telefonkönyvben, közben meg õ megint Kis Borbála lett.
De egyébként ez milyen érdekes. Ha egy nõ válás után "visszaadja" a nevét, akkor mindenki tudja, hogy elvált. Még olyanok is - ügyfelek pl. - akiknek semmi köze hozzá. Egy férfirõl a nevébõl nem derül ki, hogy nõs-e vagy elvált.
"Miért kötelezném a JÓT a GONOSZ helyett?" Ha te így gondolkodsz, hogy az egyik nõd a gonosz és a másik a jó, akkor veled nagyon-nagyon nagy bajok vannak. Magyarán: keményen pszichiátriai eset vagy. És ezt a legkomolyabban mondom.
A kérdező hozzászólása: Csak annyi a gond, hogy folyton azóta pereskedünk és állandóan keverednek a nevekkel és muszáj a jelenlegi feleségem és az ex feleségem nevéhez odaírni a leánykori nevüket, hogy megtudják Õket különböztetni.

Üdülési csekket szeretnék. Mi a módja, hogy juthatnék hozzá?

Legjobb válasz: Kérj a munkáltatódtól, ez a módja. Másképp nem a te neved lesz rajta, és azt ellenõrizhetik a beváltásnál, de pl. étteremben nem valószínû.

Kérj a munkáltatódtól, ez a módja. Másképp nem a te neved lesz rajta, és azt ellenõrizhetik a beváltásnál, de pl. étteremben nem valószínû.
Ha nyugdíjas vagy, akkor az üdülésicsekk.hun lehet igénylõlapot kinyomtatni, és beadni az igénylést amikor kiírják a pályázatot.


Úgy, hogy küzdj.
Az a gond, hogy sokat nem tudsz futni vagy hogy fel akarod adni x alkalom után?
http://edzesonline.hu/edzesterv/5/elso_5_kilometerem#mess Én ma kezdem el :) . Próbáld ki. ;)
A kérdező hozzászólása: Nagyon rossz az állóképességem és ezért kis idõ után már nehéz futni és emiatt nem sokáig vagyok kitartó
Ismerõs :) Amit elõzõ írt, próbáld ki. Most tartok 2. hétnél és jól megy. Ahhoz képest, hogy eddig 5 perc futás után meghaltam :D:D Ha összes futást nézzük, jól álok.
hagyd a picsbe a futást, ellipszis trénnerrel fele idõ alatt kivégezheted magad.

Mi a módja hogy megbizonyosodjak hogy már tényleg nem iszik?

Ha találkozunk akkor tiszta, de néha furcsa a telefonban.Nem merek újra összeköltözni vele, bizonyosság kellene.Van ötletetek?(Soha nem bántott vagy ilyesmi,csak rosszul vagyok a jelenlététől is ha piás. (Akkor inkább egyedül)

Legjobb válasz: Nem elég bizonyíték, hogy néha furcsa a telefonban?

Nem elég bizonyíték, hogy néha furcsa a telefonban?
Váratlanul látogasd meg (ha volt valami idöpont, amikor italos volt, akkor olyankor) valami ürüggyel, pl. rosszul érzed magad és el kell menned Wc-re, vagy hasonló. Viszont egy alkoholista nem könnyen hagyja abba, és ha igen, akkor is igen sok késöbb visszaesik.
Teljesen mindegy mikor állítol be hozzá váratlanul, ha benézel a hûtõbe hogy kivégy egy pohár vizet, vagy megnézd, van-e neki fõtt kajája stb. Megnézed az üres üvegek sorakoznak-e a konyhában, mosatlan poharak a szekrény tetején stb. stb. Rengeteg árulkodó jel, ha "csak" a sörnyitót találod "kézügyben", az is sok mindent elmondhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A lakást rendben tartja, ott soha nincs árulkodó jel.Sajnos egy idõ után mûvészi fokon megy az álcázás, és a hazudozás, így rendkívül nehéz megítélni mikor mi az igaz.
Ha ennyire nem bízol benne, ha ennyire nem lehet megbízni benne, akkor a helyedben én nem foglalkoznék vele, és fõleg nem "pazarolnék rá" idõt, fáradságot, stb . stb. Keress és találsz is magadnak olyan társat, akinél nem kell, nem szükséges mindig azt kutatni, mikor mond igazat, és mikor lódít. Ha egy kapcsolatban nincs meg a minimális, alapvetõ bizalom, akkor abból úgysem lesz semmi!!!!

Mi a módja, hogy a családi pótlékot másik számlaszámra kérjem?

Két számlám van, eddig az egyikre jött a családi pótlék, most szeretném, ha a másikra érkezne. Hogy lehet elintézni ezt úgy, hogy ne kelljen órákat sorban állással tölteni? (Esetleg kimondottan Pécsen tudja valaki, mi a módja?)

Legjobb válasz: Vagy sorban állsz vagy írsz nekik egy levelet,hogy másik számlára kéred.de hívd fel õket telefonon és megmondják mi a menete.

Vagy sorban állsz vagy írsz nekik egy levelet, hogy másik számlára kéred.de hívd fel õket telefonon és megmondják mi a menete.
Én nemrég kértem másik számlára. Elég levélben pár sorban leírni, de arról kell igazolást küldened, hogy az a te számlaszámod. Amikor nyitottad a számlát, a bankban kapnod kellett szerzõdést, annak a másolata kell, lényeg, hogy rajta legyen a számlaszám és a neved is. De nem lehetetlen, hogy elfogadják a folyószámla kivonatot is. Ha mindezt beküldöd, visszaküldenek nyugtázó levelet, amiben leírják, hogy mikortól megy az új számlára a pénzed.
Szia! Nekem a Nagy Lajos Király útján kellett intéznem a kincstárban vagy mi az. Kis sötét "lyuk". Bementem, elmondtam az õrnek mit szeretnék, adott egy papírt, kitöltöttem és bedobtam ott egy postaládába, a következõ családi már oda jött ahova kértem. Nem kell sorban állni, hamar megy hál istennek :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Na igen, azt a "sötét lyukat" szeretném elkerülni :) Gyûlölöm azt a helyet, mióta egyszer a MÁK kutyulása miatt négy órát kellett ott sorban állnom, hogy helyrehozzam, amit õk toltak el. De akkor elintézem levélben, köszönöm szépen a segítséget :)

Mi a módja, hogy Amerikai állampolgárságot szerezzünk anyuval?

Igazából a folyamat maga, az ezzel járó kötelezettségek, stb érdekelne. És hogyha anyukám megkapja, akkor én könnyebben/automatikusan kapom-e meg?

Legjobb válasz: Ki akartok költözni? Vagy munkát vállalni? Kinn éltek? Nem mindegy. A módját nem tudom, de az biztos, hogy indokoltnak kell lennie, tehát amerikai férj, huzamosabb ideig kinn éltek, stb. Sok országnak vízumot is alig akarnak adni, az állampolgárságot nem fogják senki után hajítani.

Ki akartok költözni? Vagy munkát vállalni? Kinn éltek? Nem mindegy. A módját nem tudom, de az biztos, hogy indokoltnak kell lennie, tehát amerikai férj, huzamosabb ideig kinn éltek, stb. Sok országnak vízumot is alig akarnak adni, az állampolgárságot nem fogják senki után hajítani.
A kérdező hozzászólása: ki szeretnénk költözni :)
Miutan megkaptatok az allando letelepedest, utana 2, 3, vagy 5 ev, hogy allampolgarsagot felvehessetek. Attol fugg, milyen vizummal leptetek az orszagba.

Mi a módja hogy két tulajdonos esetén az egész lakás az én nevemre kerüljön?

Legjobb válasz: Vedd meg a másik tulajdonos részét.

Vedd meg a másik tulajdonos részét.
Ez mind szép és jó, de mit szól hozzá a mama? Attól függ, megveheted tõle vagy neked ajándékozhatja úgy hogy holtig tartó haszonélvezeti jogot alapítotok rajta így neki sem kell aggódnia. Ha egyetlen gyereke vagy te öröklöd utána. Több módja is van de nem ártana tudni a körülményeket, pl az õ véleméynét errõl és a te jövõbeli terveidet a házzal és az édesanyáddal kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: anyukám szeretné hogy csak az én nevemen legyen az õ ötlete csak nem tudtuk szükséges e ügyvédhez mennünk ?Egyébként az én lakásom csak kettõnkre irattam anno
van testvéred? az anyukádnak férje? ha egyik sincs, akkor ilyen hozzáállással ne foglalkozz az egésszel...megöröklöd ha van, akkor átiratjátok a nevvedre
A kérdező hozzászólása: köszönöm !van egy tesóm ezért szeretné anyu rendezni ezt, sajnos benne nem bízhatunk annak ellenére hogy tudja teljesen az én tulajdonom és annak ellenére sem hogy jobb körülmények között él mint én
Hát nem árt, ugyanis az ingatlan adásvétel írásbeliséget követel meg (nem akarok senkit lenézni, de nem mindeki rázki a kisujjából egy jó ingatlanrész adásvételi szerzõdést), ellenjegyzés nélkül a földhivatal nem hiszem, hogy átírja, úgyhogy ja kell az ügyvéd.
Ha ki akarjátok hagyni a testvéredet, akkor édesanyád még életében rád írathatja, megvásárolod tõle, eltartási szerzõdést köthettek a lakás fejében. Páromat így semmizte ki a testvére több családi ingatlanból is, bár esetében nem volt "rossz fiú", csak nemkívánatos. Az édesapja öreg fejjel most nem gyõz bocsánatot kérni ezért, nõvérével nem tartja a kapcsolatot. Minden formánál kell, vagy ajánlott is az ügyvéd. A végrendelet nem jó, mert azt megtámadhatja a testvéred köteles részre, a sima öröklésnél meg osztozkodtok.
A kérdező hozzászólása: nem arról van szó hogy kisemizzük a testvérem (azt megtette részben õ velünk)csak ehhez a lakáshoz neki nincs köze , ezért én dolgoztam meg
Ajándékozási szerzõdés Illetékmentes egyenesági rokonok közt
A kérdező hozzászólása: az édesanyámmal közösen fele-fele arányban van egy kis lakásunk és szeretné ha csak az én nevemen lenne
Már a kérdés butasága miatt is.
Ajándékozási szerzõdés, vagy megveszed a másik részét.
Igen. Az elsõ két válaszoló mindent leírt.
Jah bocs, még egy 3. Verzió... Ha meghal, és egyedüli örököse vagy... De ugye mivel megoldást keresel, azért nem írtam, ;-) 2.
Ajándékozásba ne nagyon menj bele, mert esetleg még visszakövetelheti valamikor, ha rászoruló lesz.
Te Hódmezõvásárhelyrõl írsz? :D Sehogy te buta tök...
Ha erre magadtól nem jöttél rá... ásd el magad. Elõzõ voltam.
Vájatok, hozok ropit!
Akik lepontoztak ezt olvasták, hallották? Tolvajkergetõk oldalán megtalálható. Ilyen kérdést feltenni? Tényleg ásd el magad te senkiházi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm igy lesz ajándékozási szerzõdés

Az Evolet név anyakönyvezhetõ! De névnapját nem találom a naptárban! Mi a módja hogy bejegyzett naptári név lehessen?

Legjobb válasz: Nem minden nevet jegyeznek be a naptárba. Keress egy utonevkonyvet nyomtatott formában, ott szerepelni fog az ajanlott névnap. Eselyes hogy Eva névnap kor van.

Nem minden nevet jegyeznek be a naptárba. Keress egy utonevkonyvet nyomtatott formában, ott szerepelni fog az ajanlott névnap. Eselyes hogy Eva névnap kor van.
Úgy tudom az Evolet az Evelin.
Evelin pedig május 26-án van! :)

A házamba állandó lakcímre bejelentett férfi ismeretlen címre eltávozott. Mi a módja, hogy kijelentsem?

Az illető amerikai állampolgár és visszament Amerikába,de nem adta meg az elérhetőségét.

Legjobb válasz: Az okmányirodában az ún. szállásadó (tulajdonos) bármikor kijelenthet bárkit ha az illetõnek nincs egyéb jogviszonya.

Az okmányirodában az ún. szállásadó (tulajdonos) bármikor kijelenthet bárkit ha az illetõnek nincs egyéb jogviszonya.
Az okmányirodában akkor kérheted a lakcím fiktiválását, ha a korábbi lakó ténylegesen már nem lakik ott, és ezt két tanú is alátámasztja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, annyi kiegészítés-talán másoknak is segít, - hogy a települési önkormányzatnál kell kitölteni egy lapot, két tanúval aláíratni, hogy nem lakik ott az illetõ, ma már nincs fizetési kötelezettség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!