Találatok a következő kifejezésre: Mi a mindenkinek a (3322 db)

Mi baja mindenkinek a geforce 8600gt video kártyával?

utána néztem és sehol egy jó szó róla mindehol csak lebecsülik rosszat irnak rola pedig nem az. nekem full grafikán visz mindent lag nélkül.

Legjobb válasz: "full grafikán visz mindent lag nélkül." Akkor erre mit írjunk. Akkor jó ez a kártya...

"full grafikán visz mindent lag nélkül." Akkor erre mit írjunk. Akkor jó ez a kártya...
A kérdező hozzászólása: részemrõl lezárva.örülök azért hogy vannak, ha nem is sokan, olyanok is akik egyetértenek.
A kérdező hozzászólása: zárogondolatnak: érdekes azért hogy érveket senki sem hoz fel.csak kötekedik és amikor kiderül hogy nincs igaza akkor egyszerüen nem vesz rola tudomást.pedig nem olyan nehéz elismerni hogy tévedtetek ti akik szerint nem jó.ezért tart itt az ország is.csak nyilván nem egy video kártya miatt.még mielött vki ebbe is beleköt.igen rád gondoltam vazerati mert a többiek csak gyorsan beirtak vmi hülyeséget aztán kész indoklás 0.
A kérdező hozzászólása: mellesleg nevetséges hogy te vádolsz engem kötekedéssel és a ferraris viszont hasonlatoddal is pedig pont hogy te kötekedsz. azt a ferrarit nem fikáztam hanem ti.de nem ülök be és hajtok el mert félek a végén még összetörik a sulyom alatt a vidi kártya:) egyszerüen el lehet ismerni hogy nem rossz még akor is ha nem tetszik nektek.persze lehet ugynevezett jobbat venni de nem is olyan biztos hogy jobb.persze akinek van pénze az költhet irreális összegeket videókártyára.
Akik szerint nem jó azok arra céloztak, hogy már egy nagyon elavult technológiára épül és szerintem nem fogsz rajta eljátszogatni még jós okáig. Próbáld ki valami ténylegesen nagy gépigényû játékkal. A maga idejében volt jó kártya, már nem az, hisz, hogy valami jó, az viszonyítás függõ. Pl egy gtx6xx kártyához kár hasonlítani, max az alsókategóriásakhoz.
Kérdezõ: mást nem is vártam. Segítek: neked van Ferrárid (Gf 8600 GT) és téged fikáznak. Áááh, de mindegy is, ennyi ésszel meg egy vödör vízzel...
A kérdező hozzászólása: kösz de vadonat uj játékokat nem veszek.felesleges pénzkidobás.lesz az sokkal olcsóbb is.egyelöre nálam jol helyt áll és ha igy viszi a mafia2-t silent hunter 5-t addig nekem bõven jó.mért ne játszanék vele sokáig? vazerati téged már nem tudlak követni fogalmam sincs mirõl beszélsz.csak kötekedni jársz ide.ez egy jó kártya ha neked nem tetszik akkor használj másikat.korábban mint irtam nekem is papiron erõsebb volt.ez viszont sokkal megbizhatobb és ugyan olyan jó. inkább menj és tanulj mert rád fér. a ferraris példám lényegét nem sikerült venned.nem arra céloztam hogy a 8600gt egy ferrari vagy azzal felérõ dolog.ha ferrarim lenne akkor vennék 20 uj vidi kártyát aztán csak kicserélném ha tönkre menne.
Ne ért félre, nem kötözködni akarok: "kösz de vadonat uj játékokat nem veszek.felesleges pénzkidobás.lesz az sokkal olcsóbb is." Az most új játékokat nem fogja vinni akkor se normálisan mikor már olcsóbbak lesznek és nem annyira újak. :) Ha nem akarsz új játékokkal játszani akkor jó kártya, de mint már írtam ez viszonyításon alapul. Olyan játékokkal kell játszani, amik akkor jelentek meg, amikor 'jónak' számított a kártyád. Bármit mondasz a mai játékokhoz már nem jó. Netezni tökéletes meg régebbi játékoknak. Üdv!
A kérdező hozzászólása: van benne némi igazság de sztem ma sem számit annyira rossznak.mivel hogy a mafia 2 2éve jelent meg.ráadásul mint irták a max payne 3at is elviszi bár azt én nem probáltam.nem kell minden ujat megvenni az elmult 2-8(10)évben csináltak elég jó játékot.az meg hogy a fifa13-at nem viszi engem nem zavar.még mindig a 06-al játszom az a legjobb. szoval még ma is megállja a helyét.mellesleg én ezt a gépet használtba vettem 30ezerért:) .senki nem mondhatja hogy rossz vétel volt.mikor ennél picivel jobbakért mekkora pénzeket kérnek el ujonnan.
A kérdező hozzászólása: a mai gépigényekhez annyit hogy ha ez igy megy tovább évente uj szuperszámitógépet kell vennie annak aki játszani akar.én nem is akarok lépést tartani ezzel.költséges hobbi lenne.sztem vissza kéne venniük mert már nincs hova javitani a játékokat.sztem õrültnek kell ahhoz lenni hogy belepakoljunk 4-8gb ramot 2gb-os kártyát meg 4ghz-es procikat a gépbe csakhogy minden vackot maxon vigyen.nem is beszélve 1tb tárhelyrõl.anno még a medal of honor és a mafia 1 1-2gb-on megvoltak.most meg 20-30gbot eszik egy játék.itt látni a legjobban a különbséget.
A kérdező hozzászólása: ideikhez már valóban nem a legjobb azt elismerem.az utobbi 1-2évben elszabadultak a fejlesztõk az õrült gépigényekkel.
Kérdezõ, elnézésed kérem, számodra túl bonyolultan fogalmaztam. Természetesen neked van a legjobb kártyád, nem is tudom mi ütött belém, hogy megpróbáltam neked más mondani!
A kérdező hozzászólása: nem mondtam hogy a legjobb.de ár érték arányban ott van a topon. számomra tul bonyuloltan?sztem senki nem érti de még te sem hogy mire céloztál.annyira értelmetlen volt kb ilyen mintha találomra beirnék néhány szót mert ilyet én is tudok nézd csak:borsófõzelék, papucsállatka, körforgalom.-.-a felfogással nálad van baj ha nem érted mi a lényeg itt. leirom még egyszer:nem mondtam hogy a legjobb de nem is rossz az biztos.olvass vissza mindent mégegyszer talán megérted.ha nem akkor menj el végezd el a 8 általánost és majd utána.-.-
A kérdező hozzászólása: nem értem mire célzol.pont hogy ti fikázzátok ezt a jó video kártyát.tisztelet a kivételnek.
Kérdezõ: pedig hidd el, hogy ha idejönnél - akarom mondani odamennél egy Ferrári tulajhoz és elkezdenéd fikázni (bármilyen okból), akkor ha szorult bele egy cseppnyi intelligencia, akkor nevetne egyet, beülne az autóba és elhajtana. Persze ha nincs benne, akkor leáll vitatkozni és gyõzködni...
na elõször is aki ezt mondja pofán baszni 1. elviszi a max payne 3-at minimumon és ez nagy szó 2. azé most szoptam 5 perce én is mert nem indul el vele a fifa 13
A megítélést a "minden" fogalma nagyban befolyásolja.
A kérdező hozzászólása: én elöször a mafia 2-n probáltam ki azt mondták max low grafon viszi el de egybõl feltettem maxra és vitte is minden gond nélkül. ekkor fogalmazodott meg bennem ez a kérdés.az biztos hogy rendesen alá van sajna becsülve.én 9800gt-t cseréltem le erre és ugyanolyan jó.ráadásul nem ment tönkre egybõl a garancia lejárta után mint a 9800as. örülök hogy nem én vagyok az egyetlen aki szerint jó.
A kérdező hozzászólása: 3. válaszoló:nyilván nem az aknakeresõre gondoltam...-.- minden alatt ujabb játékokat értek.
Elavult technológia.
a 8600gt? ugyanmár, az már akkor is gyengének számított, mikor megjelent. emlékszem, az egész szakma fanyalgott, mert mint az nv, mint az ati nagyon gyengén nyitott a gef 8k/radeon hd2k szériák középkategóriás kártyáival. próbálnád meg a felbontást feltolni full hd-re, kifogyna a szufla a picikébõl.
"nekem full grafikán visz mindent lag nélkül." Ez érdekes, nekem valahogy a HD 6850 nem tud ilyen szép eredményeket felmutatni.
Milyen felbontáson is visz mindent full grafikán? 640x480??
A kérdező hozzászólása: ez az elavult technologia birja az 1280x1024et nálam. nincs vele semmi gond.ráadásul minden "szakértõ" akit kérdeztem azt mondta hogy max low grafon tud futni. aki ennek ellenére is lebecsüli az ennél sokkal rosszabat érdemel.nálam tudja ugyanazt amit a 9800gt is csak joval tartósabb.
Kérdezõ: neked miért is fáj tulajdonképen h másnak nem tetszik az a kártya ami neked van? Örülnél, hogy neked jól megy és csendben lennél, akkor nem kéne vitatkozni másokkal. Vagy szabadnapos a barátnõd és nincs jobb dolgod?
A kérdező hozzászólása: és éppen errõl beszélek a többség még mindig lebecsüli. pedig szerintem papiron sokkal jobbakat is lealáz. vagy az én esetem teljesen egyedülálló lenne?nem hiszem. még jódarabig biztosan megállja a helyét.
A kérdező hozzászólása: azért vazeratti mert zavar hogy sokan lebecsülik pedig jó.az hogy kinek nem tetszik az nem zavar sõt mindenkinek magánügye. de pl a az új ferrari-ra se mondom azt hogy sz.r csak azért mert nekem nem teszik vagy nincs rá pénzem hogy vegyek egyet.remélem igy már érthetõ.
Kérdezõ te egy ritka nagyokos idióta vagy. Látszik nem vágod a témát kicsit se. Pár példa: "nálam tudja ugyanazt amit a 9800gt is csak joval tartósabb." A 8600Gt meg a 9800Gt hol tudja ugyanazt? Meg miért is tartósabb a 8600Gt? "pedig szerintem papiron sokkal jobbakat is lealáz. " PAPÍRON? Mégis mibõl ítélsz papíron? Órajelbõl nagyokos? "egyelöre nálam jol helyt áll és ha igy viszi a mafia2-t silent hunter 5-t" Épp ez az. Te nem is játszol az új játékokkal akkor mégis honnan veszed, hogy bírja õket? Azért mert több éves kisebb igényû/mai kisebb igényû játékokkal bír attól még a nagyobb igényûek lazán kifektetik. "mikor ennél picivel jobbakért mekkora pénzeket kérnek el ujonnan." Egy HD 6670 is földbe döngöli már ezt. Ez az eszme futtatás meg az új játékokról akkor marhaság, de most õszintén? itt csak te értesz hozzá, és mindenki hülye ezek szerint? "de ár érték arányban ott van a topon. " Nem is lehet már kapni.

Mindenki végez önkielégítést? Amúgy mi a legjobb a szexben?

Milyen pozíciók.. és h valami extrémet tudtok mondani mert a párommal már egyideje elavult a szexuális életünk..

Legjobb válasz: -sztem mindenki végez önkielégítést. csak nem mindenki vallja be :) az orális szex nagyon jó tud ám lenni, kár lenne kihagyni, fõleg a nagy napon! :) vagy... kösd ki a pasid, vetkõzz neki, kösd be a szemét és váltogasd a hideg- meleg ingereket a testén, nyomj rá tejszínt, amit aztán lenyalogathatsz róla- úgy talán jobban bejön majd neked is az orális szex... annyi minden van, biztos nem csinltatok még mindent!!! :) jó szórakozást! ;)

-sztem mindenki végez önkielégítést. csak nem mindenki vallja be :) az orális szex nagyon jó tud ám lenni, kár lenne kihagyni, fõleg a nagy napon! :) vagy... kösd ki a pasid, vetkõzz neki, kösd be a szemét és váltogasd a hideg- meleg ingereket a testén, nyomj rá tejszínt, amit aztán lenyalogathatsz róla- úgy talán jobban bejön majd neked is az orális szex... annyi minden van, biztos nem csinltatok még mindent!!! :) jó szórakozást! ;)
Akkor itt az ideje, hogy együtt legyetek orálisan is...az fel fogja dobni. ;)
Igen mindenki, csak sokan nem valják be!Várd a párod szexi fehérnemûben, amit javarészt szeretkezés közben is magadon tarthatsz!Amit szinte minden pasi szívesen látna, az az, hogy a barátnõje elötte áll neki kielégíteni magát!Ez igazán izgalomba hozza õket!Feküdj el az ágyon (kanapén, fotelban, vagy az aztalon) és kezd el símogatni magad, közben nézz rá vágyakozóan!Eleinte furcsán érezheted magad ha még nem tettél ilyet, de hidd el hamar élvezni fogod ha látod a reakcióját!Vagy ha ez túl kényes neked, akkor támadd le egy szexi fhérnemûben.Az orális szexet is érdemes lenne kipróbálni, de csak akkor fogja élvezni igazán ha érzi, hogy szívesen csinálod neki.A tejszínhab, illetve egyéb nyalánkságok tényleg jó ötlet.Kellemes etét nektek!!!:)
Szia! Igen szerintem is az orális lehet a megoldás. Ez fel fogja villanyozni a barátodat, és tetszene neki.Ha még nem próbáltátok ki a franciát, akkor azt is vesd be.Hidd el örülni fog neki! Minden pasi kedvence majd nem az orális szex, vagy a franciázás! Sok sikert.20 éves lány


Mi a véleményetek a Németjuhászról? Könnyen tanítható? Barátságos? Mire lehet megtanítani? Ragaszkodó? Játékos? Megvédi a gazdáját és a gazdája családját? És mindent írjatok ide le amit tudtok még róla!

Legjobb válasz: Szia. Nekem az elsõ kutyám Német Juhász volt, még mindig meg van. Nagyon okos, intelligens kutya. Könnyen tanítható. Ha jársz vele kutya suliba akkor igen csak okos kutyád lesz. Nem véletlenül dolgoznak a rendõrök Német Juhásszal. Szinte mindenre meglehet tanítani. Játékosak is igénylik a foglalkozást. A gazdiért és családjáért bármit megtesz. Engem is védett már meg. Hihetetlenül jó érzés volt :) Ideális társ. Nagyon szeretem és biztos, hogy lesz is még Német Juhászom.

Szia. Nekem az elsõ kutyám Német Juhász volt, még mindig meg van. Nagyon okos, intelligens kutya. Könnyen tanítható. Ha jársz vele kutya suliba akkor igen csak okos kutyád lesz. Nem véletlenül dolgoznak a rendõrök Német Juhásszal. Szinte mindenre meglehet tanítani. Játékosak is igénylik a foglalkozást. A gazdiért és családjáért bármit megtesz. Engem is védett már meg. Hihetetlenül jó érzés volt :) Ideális társ. Nagyon szeretem és biztos, hogy lesz is még Német Juhászom.
Egyetértek!De vigyázz, hogy olyan alomból válaszd, ahol a szüleinél nem fordult elõ csípõizületi diszplázia, ami fajtabetegség lehet.

Várom mindenkinek a válaszát szüzesség témakörben. Én egy 27 éves szűzfiú vagyok. Már 16 éves koromban is éreztem szexuális késztetést, de nem jött össze a lányokkal. Mi lehet ennek az oka? Hogyan veszíthetném el a szüzességemet?

Olykor úgy érzem, hogy már a testem nem kívánja az önkielégítést, hosszabb ideig tart, mint régebben, és nem esik olyan jól. Egyre inkább érzem a neurológiai tünetek képz?dését, ingerült vagyok, sokszor depressziós, letört. Sokszor fantáziálok a szexr?l, lányokról, de soha nem jön össze. Mindig az els? pillanatban leírnak a lányok. Azt gondolom a küls?m, és a méretem az oka, hogy a lányoknak nem kellek. Sok esetben nézem a járm?veken a lányokat, és alig tudom visszafogni magam, hogy meg ne érintsem a mellét, meg ne simogassam a haját.

Legjobb válasz: Szia! Én néhány évvel fiatalabb vagyok nálad és nekem se volt még "olyan" kapcsolatom. Tudom, hihetetlen, de ez nem olyan ritka, mint ahogy azt gondolnád. Persze minden eset más. Én pl. egy hosszabb kapcsolatra és a "megfelelõ" lányra várok, mert másképp, pl. egyéjszakás kalandban nem tudnám elképzelni. Hogy a te esetedben is errõl van-e szó, nemtom, hisz' nem írtad, és nem mindenki 1forma. Szentem nem lehet gond semilyen méreteddel, mert akinek csak emiatt nem kellenél, az meg se érdemel, bár kérdés, mit értesz méret alatt. Mert ha túlsúlyról van szó, azon ha nehezen is, de lehet változtatni. Ha magasságról, v. "arról a bizonyos dologról" van szó, azon nemigen lehet, de nem is kell, azt el kell fogadni. Ha önértékelési problémáid vannak, elõbb magaddal kell kibékülnöd. Aztán el kell dönteni, mit akarsz a lányoktól, és aszerint kell velük kezdened vmit, de vmit mindenképpen, mert ez a probléma magától nem oldódik meg soha.

Szia! Én néhány évvel fiatalabb vagyok nálad és nekem se volt még "olyan" kapcsolatom. Tudom, hihetetlen, de ez nem olyan ritka, mint ahogy azt gondolnád. Persze minden eset más. Én pl. egy hosszabb kapcsolatra és a "megfelelõ" lányra várok, mert másképp, pl. egyéjszakás kalandban nem tudnám elképzelni. Hogy a te esetedben is errõl van-e szó, nemtom, hisz' nem írtad, és nem mindenki 1forma. Szentem nem lehet gond semilyen méreteddel, mert akinek csak emiatt nem kellenél, az meg se érdemel, bár kérdés, mit értesz méret alatt. Mert ha túlsúlyról van szó, azon ha nehezen is, de lehet változtatni. Ha magasságról, v. "arról a bizonyos dologról" van szó, azon nemigen lehet, de nem is kell, azt el kell fogadni. Ha önértékelési problémáid vannak, elõbb magaddal kell kibékülnöd. Aztán el kell dönteni, mit akarsz a lányoktól, és aszerint kell velük kezdened vmit, de vmit mindenképpen, mert ez a probléma magától nem oldódik meg soha.
Mi baj van a külsõddel és a méreteddel?
Biztos, hogy nem a méreted az oka annak, hogy eddig nem jött össze. Mi lányok nem vagyunk röngtgen szemûek. Szerintem is már túl görcsösen akarsz egy kapcsolatot. Elhiszem, hogy hiányzik, én még csak 19 éves vagyok és lány, és nekem is hiányzik a testi szerelem. De nem szabad, hogy csak ezen járjon az eszed. Járj el otthonról, ismerkedj, kezdj el valami hobbyt. Hülyén hangzik, de hidd el, hogy elõbb-utóbb el fog jönni az a lány, akire vártál. Ha viszont a külsõddel van valami nagyobb probléma, lásd eszméletlen túlsúly, vagy nagyon rendezetlen fogsor, ápolatlanság, akkor kezd azzal, hogy azon változtatsz. Ja és jobb lesz, ha megállod ezek után is, hogy jármûveken elkezdesz simogatni vadidegen lányokat, mert abból jó nem fog kisülni, maximum még meg is bélyegeznek, hogy egy bunkó vagy.
Ismerkedj, ha másképp nem megy, hát interneten.
elöbb-utóbb sikerül..
Nem akarok közönséges lenni, de ha ennyire el akarod veszteni, akkor menj el egy igényesebb örömlányhoz.Ha pedig párkapcsolatot akarsz, akkor ott az internet.Én nem igazán hiszek benne, jobban szeretem a személyes varázst, de van egy csomó ember aki ott találta meg élete értelmét :)
Szerintem a méret szónál a túl alacsony vagy túl magast érti. Az internet pont erre jó. regisztrálj társkeresö oldalakon ahol igazi képet tegyél fel magadról. Kezdj el ismerkedni levelezéssel, chateléssel aztán minél elöbb randi, ha kell heti több randi is, aztán egyszer össze jön. De ha így folytatod aberrált leszel. Vagy ha úgy gondlod menj el egy jobb hírü éjszakai klubba.
miért mi a baj a külsõddel és a méreteddel?valószinü, igy láthatlanba, rettentõ önbizalomhiányban szenvedsz, és annyira görcsösen akarsz egy szexuális kapcsolatot, hogy már mindig e körül forog a világod.ezek szerint még nem volt barátnõd sem?szerintem probálj meg ezzel egy szakemberhez fordulni, bocs de a mai világban ez már nem a legtermészetesebb dolog, hogy 20 fölött valaki, pláne egy férfi szûz.
Szerintem a méret alatt a súlyára gondol.
Bocs az elõbb elgépeltem, és véletelenül 1 m-mel írtam, h. semmilyen. Nem vagyok gyors- és gépíró, csak ez az oka, a helyesírásommal sose volt gond.
Lehet h a személyiséged az oka.Sok nõ olyan férfit keres aki magabiztos és tudja õt irányítani.Na persze a beszélgetéseken nem árt ha nem említed hogy érintetlen vagy max annyit mondj h már jó régen nem voltál lánnyal.Sok csaj azért nem áll szóba az érintetlenekkel mert azt hiszik h bénájk az ágyban. Pedig sok esetben errõl szó sincs. Próbálj meg kicsit szórakoztatóbb lenni. Szerintem értékelni fogják
lehet hogy le fognak páran hurrogni de én azt mondom menj hivatásoshoz...k.rvához!!!! õket nem érdeklik ki vagy mi vagy csak a pénz számít de az tuti hogy utána jól fogod érezni magad és hidd el hogy a szex rengeteg dolgot megold és azok a lányok értik a dolgukat...
NE hallgass az utolsó válaszra! Az írója valószínûleg soha nem értette és nem is fogja megérteni a férfi-nõ kapcsolat lényegét. Most õszintén mire mennél azzal, h. egy csaj (k.rva) csak a pénzért hajlandó lefeküdni veled? Én nem tudnék ettõl elvonatkoztatni. A szex akkor tesz igazán boldoggá, ha egy olyan lánnyal csinálod, akivel szeretitek 1mást és bíztok egymásban. Ha elkezdesz k.rvázni, lehet, h. sose tudod abbahagyni és méginkább nem lesz tartós párkapcsolatod. Akkor meg magányosan és boldogtalanul halsz meg. Ezt akarod?

A1 kategória van még? És ha igen akkor mik a feltételei a jogosítvány megszerzésének, mert már mindenki mondd mindent?

Legjobb válasz: autósiskola megmondja a tutit. nézz meg egynek a honlapját... van még és 16 év a korhatár

autósiskola megmondja a tutit. nézz meg egynek a honlapját... van még és 16 év a korhatár
Még mindig van A1, a megszerzés feltételei nem változtak idén, ugyanazok, mint tavaly. Az Akorl. tûnt el, lett belõle A2.
A kérdező hozzászólása: ÉS az AM kategória akkor miért van.. az nem 16?
az AM kategóra került az M kategória helyére
AM kategória az az SMKP kategória(50ccm és 4kw). Korhatára 14 év, de 16 éves korig csak nemzeti kategória. Aztán lesz nemzetközi. 16 év a korhatára az A1-es jogsinak, 125ccm és 11kw-ig jó. A Aztán 18 éves kortól az A2-es jogsi, ami az Ak-t váltotta le(25kw volt az Ak) ennek csak teljesítmény határa van, mégpedig 35kw.

Mi a véleményetek a terhesvitaminokról és magzatvédőkről? Mindenkinek szedni kell? A doki dönti el?

Azt hallottam meg a tapasztalatom is az hogy akik szedték a magzatvédő és a terhes vitaminokat, azoknak igen nagy babájuk lett és már bocs a kifejezésért de olyan nagy "víz fejük" lett a babáknak...és a kismamák is jobban híztak. Erre mondta az egyik ismerősöm h ő nem fog szedni ilyen magzatvédőket mert azoktól lesz olyan hatalmas és nagyfejű a baba....igaz ez?

Legjobb válasz: Ez hülyeség! Az összes barátnõm szedett valamilyen terhesvitamint és egyiknek sem lett nagy babája és egyik sem lett "vízfejû". Én is szedem a 7. héttõl, és végig szedni fogom, ártani nem ártok vele. Olyan változatosan nem lehet étkezni, hogy minden szükséges vitamint és ásványi anyagot megkapjon a szervezet. Nõvérem nem szedett semmit, mégis egészséges kislánya lett. Szerintem mindenki maga dönti el, hogy szedi e vagy sem.

Ez egy tévhit, hogy a vitamintól óriásbabák lesznek. Ahogyan sajnos az is tévhit, hogy a "sokzöldséggyümölcs" elég. Persze, lehet étkezéssel is bevinni mindent, de sajnos kevesen étkeznek olyan változatosan, hogy kiváltsák vele a magzatvédõ vitamint. Nem csak a zöldség és gyümölcs a lényeg, pl hetente többször kellene halat enni, szerintem ezt kevesen teszik meg. Egyébként én a terhesség elõtt is, és aztán a terhesség alatt végig szedtem a vitamint, minden nap, a babám 2150 grammal született, és nem volt koraszülött.
Ez hülyeség! Az összes barátnõm szedett valamilyen terhesvitamint és egyiknek sem lett nagy babája és egyik sem lett "vízfejû". Én is szedem a 7. héttõl, és végig szedni fogom, ártani nem ártok vele. Olyan változatosan nem lehet étkezni, hogy minden szükséges vitamint és ásványi anyagot megkapjon a szervezet. Nõvérem nem szedett semmit, mégis egészséges kislánya lett. Szerintem mindenki maga dönti el, hogy szedi e vagy sem.
Az elsõ gyerekkel nem szedtem terhesvitamint (akkor még csak az Elevitet nyomatták ezerrel), mert nem akartam, hogy óráisbaba legyen. De megbántam, mert ugyan egészséges volt, viszont csak 2, 73 kg-mmal született, így nem ártott volna. A második terhességnél (ikerterhesség volt) onnantól szedtem a Gravidát majd a Laedyvit-et (Gravidától hánytam), amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Viszont a babáim koraszülöttek lettek és kis súllyal születtek (1400 és 1300 grammal). Isten tudja, lehet ha nem szedek vitamint még kisebbek lettek volna. A véleményem egyébként az, hogy ártani nem ártanak és bizony születnek úgy is óriásbébik, hogy anyuka nem szed semmilyen vitamint. Szerintem ez alkatfüggõ is lehet.
A magzatvédõ multivitaminok csak fokozzák az étvágyat, ezért lesznek tõle nagyobb babák... Ha odafigyelsz arra, mit eszel, akkor nem lesz nagy a baba! És igenis szükség van rájuk, mert igaz, hogy mi is felnõttünk valahogy, de a mi korunkban vannak nagyon durva növényvédõ szerek, sugárzások, és rengeteg teratogén ártalom...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) akkor nem feltétlenül fogja az orvos javasolni hogy végig szedni kell...sok gyümölcs és zöldség mellé :) akkor valóban igaz hogy ez igazából alkat függõ :)
elõtte meg az elsõ 12 hétben mindenképp jó szedni, az alatt nem lesz belõle vízfejû szörny, utána meg ha már megtette a hatását a folsav és nincs nyitott gerince stb, akkor meg vagy tudod magadról, hogy változatosan és egészségesen étkezel, tehát nem kell semmi vagy tudod azt, hogy azt eszel, amit sikerül (mint én) és inkább beszeded, bár hozzáteszem én is ritkítottam kb a 28. héttõl, mert onnantól már inkább csak hízik a baba és kevésbé van minõségi fejlõdés (vagy ami van, arra meg nem a vitamin hat)
a legjobb magzatvédõ vitamin a sok zöldség, gyümölcs. ha ez nem megoldható, pl.télen, akkor jobb szedni vitamint. dokim szerint a legfontosabb a teherbeesés elõtti 1 hónapban szedni, hogy stabil vitamin készlet legyen a szervezetben. 1.babával 2 naponta szedtem, 2.babával õsztõl mostanáig naponta, már nem szedem, hanem piacon gyûjtöm a vitaminokat.
Szerintem elég minden másnap szedni, én amikor pár napot kihagytam akkor kívántam a gyümölcsöt (egy-ültömben 6 narancsot képes voltam megenni, kívántam a kivit, gránátalmát stb.) Amikor szedtem akkor nem kellett se zöldség, se gyümölcs. Jó pénzt jelent különben a gyógyszergyártóknak.
Nekem a doki javasolta ( Femibiont szedtem), és úgy, hogy elsõ harmadban minden nap, utána "ritkítottam", de ez már az én döntésem volt. Nem lett vízfejû vagy túl nagy a babám, viszont egészséges, mint a makk:) Mindenképpen orvost kérdezz meg errõl, ne a városi legendáknak dõlj be.
Ez hülyeség! Mondom ezt úgy, hogy én nem szedtem semmit, csak folsavat. Változatosan étkeztem, minden eredményem jó volt, így a dokim sem javasolta. De a barátnõm pl. végig szedte, 40. héten 2500 grammos babája lett. Szóval nem lett nagy!

Mi a legveszelyesebb a terhesseg alatt? Az etkezesi szokasoktol elkezdve, a dohanyzason at, irjunk össze mindent!

Amolyan tilto listakat szeretnek összeallitani veletek közösen, hogy a leendö kismamaknak segitsünk. :D

Legjobb válasz: A lényegeseket mindenki tudja. -Alkoholfogyasztás -drog -Dohányzás -Fogyókúra -Megeröltetö fizikai munka -hasleszorítás -túlzott édességfogyasztás -Megeröltetö sport -nehéz súly cipel´se -lovaglás -szolárium -szauna -kemikáliák -szük ruhák viselése -a vizsgálatok kihagyása Hirtelen ennyi jutott eszembe pedi sok minden van. 14 hós kislány anyukája.

A lényegeseket mindenki tudja. -Alkoholfogyasztás -drog -Dohányzás -Fogyókúra -Megeröltetö fizikai munka -hasleszorítás -túlzott édességfogyasztás -Megeröltetö sport -nehéz súly cipel´se -lovaglás -szolárium -szauna -kemikáliák -szük ruhák viselése -a vizsgálatok kihagyása Hirtelen ennyi jutott eszembe pedi sok minden van. 14 hós kislány anyukája.
mosatlan gyümölcs fogyasztása (toxoplasma miatt, mert a cicaürülékrõl a légy ugye könnyen átviheti a gyümölcsökre)
O`h tényleg, elsö vagyok. Nyers hús fgyasztás, bifsztek, Penészes sajtok, nyers tojás.
A stresszes életmód.
Képzeljétek, ezt le kell írnom. Vetélésem után kérdeztem egy webdokit az okokról, a miértrõl (nálam kiderült, hogy mi okozta). Azt válaszolta nekem arra a kérdésemre, hogy mikor teszem meg a legtöbbet a babámért a következõ terhességben, hogy ha bármilyen kétségem van, menjek rögtön UH-ra, mert a szorongás nem tesz jót! Ennyire nem tesz jót!!! Azért írtam le, mert ezt sokan elfelejtjük vagy nem vesszük komolyan. Pedig akkor fogan meg, és akkor fejlõdik rendesen, ha mi készen állunk.
A kérdező hozzászólása: De jo, de jo, hogy ilyen hamar sok szuper jo valasz erkezett! Nagyon köszönöm! Az en dokim szerint is az egyik legfontosabb a nyugodtsag, es a stressz mentes eletmod. Varom meg a sok okos tanacsokat! Szep napot addig is nektek.
A stressz és az idegeskedés.

Mi a véleményetek a miskolci Karrina iskoláról? És ebben a suliban a gyógyszertári asszisztens szakról? Milyen fokú a képzés? Milyen tapasztalataitok vannak? Várom mindenki válaszát, aki ismeri ezt az iskolát!

Legjobb válasz: Én is kíváncsi lennék rá,hogy milyen suli,az említett szakra, illetve az ápoló szakra is Eddig nem sok mindent tudok a suliról, aki ismeri ,légyszi írjatok. köszi

Én is kíváncsi lennék rá, hogy milyen suli, az említett szakra, illetve az ápoló szakra is Eddig nem sok mindent tudok a suliról, aki ismeri , légyszi írjatok. köszi

Mik a tapasztalatok a Kecskeméti szülészetről, milyenek a szülésznők és szülés után a csecsemős nővérek, segítenek mindenben, ha kérni fogom?

Legjobb válasz: Szia Hát a szülésznõket nem nagyon ismerem,akinél szültem jól elvégezte a dolgát.A csecsemõs nõvérekrõl már tudnék mesélni...Kicsit közömbösek voltak,ledobták a gyereket és kész,de minden nap bejött a szobába egy védõnõ,õ mindenben segített,válaszolt minden kérdésre,szobatársnõmnek még a mellét is kimasszírozta,mert bedurrant neki. Üdv. egy 25 hetes kismama

Szia Hát a szülésznõket nem nagyon ismerem, akinél szültem jól elvégezte a dolgát.A csecsemõs nõvérekrõl már tudnék mesélni...Kicsit közömbösek voltak, ledobták a gyereket és kész, de minden nap bejött a szobába egy védõnõ, õ mindenben segített, válaszolt minden kérdésre, szobatársnõmnek még a mellét is kimasszírozta, mert bedurrant neki. Üdv. egy 25 hetes kismama
Szia! Velem szemben mindenki nagyon rendes volt. A szülésznõk közül persze vannak olyanok, akik nem túl szimpatikusak, de ez mindenhol így van. Amennyiben hüvelyi úton szülsz, úgy ajánlom utána a "baba-mama" szobát, ahol reggel kb. fél 6-tól este kb. 9-ig együtt vagy a babáddal. Ezekben a szobákban, nagyobb figyelmet, " törõdést " kapnak a kismamák, jobban segítenek a csecsemõs nõvérek, a védõnõ. Kérdezz bátran, én is mindenkit megkérdeztem, mit hogy is kell csinálni. Én egy kérdést több embernek is feltettem. Nekem szülés után nagyon bedurrantak a melleim, még a védõnõ meg is kérdezte, hogy implantátumom van-e. Mire mondtam, hogy nincs, és nemsokra utána jött kimaszírozni, még a szülésznõ is maszírozta elõzõ este. Véleményem szerint kérdezz, és bátran kérj tanácsot!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!