Találatok a következő kifejezésre: Mi a mennyi ideig tart (89 db)

A sminktetoválás mennyire fáj? Mennyi idõ, mire begyógyul? Mennyi ideig tart?

Van olyan,ami örökké tart?

Legjobb válasz: Kb fél évente újra kell csináltatni (bõrtõl is függ, hogy mikor kezd ugye fakulni) Fájni fáj de nem vészes, kb mintha fogorvosnál érzéstelenítõt kapsz. A gyógyulás szintén bõrtõl függ, de kb 1 hét alatt teljesen, de amúgy már a 3. nap szép. Nekem már 3 éve van cicaszemem és szájkontúrom tetoválva, nagyon jó, és ha menni kell valahova 5 perc a smink :) 24/L

Kb fél évente újra kell csináltatni (bõrtõl is függ, hogy mikor kezd ugye fakulni) Fájni fáj de nem vészes, kb mintha fogorvosnál érzéstelenítõt kapsz. A gyógyulás szintén bõrtõl függ, de kb 1 hét alatt teljesen, de amúgy már a 3. nap szép. Nekem már 3 éve van cicaszemem és szájkontúrom tetoválva, nagyon jó, és ha menni kell valahova 5 perc a smink :) 24/L
A kérdező hozzászólása: A veboldalukon azt irták, örökké tart. Akkor hazudtak?
"Örökké tart" csak elkezd halványulni, értsd úgy hogy a fekete kicsit szürkés lesz, tanácsos megújítani évente/fél évente, bõrtípustól függ
A kérdező hozzászólása: Köszi:) És a seb nagyon csúnya? 1-tõl 10-ig mennyire fáj? Te mennyiért csináltattad a cicaszemed? az alsó pillák tövére nem vállalnak vobalat? Szóval nem cicaszem, hanem alulra.
Ugye ez vicc, hogy örökké tart? Nekem barna volt, két éve csináltattam. Már egy éve narancssárga, tudom, hogy újra kéne húzatni, de nem akarom, az eredeti szemöldökömet akarom vissza nagyon-nagyon! Arra vártam, hogy kopjon ki, nekem azt mondták pár év... Ezek szerint soha nem fog kikopni TELJESEN, narancssárga szemöldökkel kell leélnem az életemet????

Mire számítsunk, mennyi ideig tart egy mesterségesen indított szülés? Ki hány órát töltött a szülőszobán?

Legjobb válasz: SziÓ! Én 11 nappal hordtam túl a kisfiam, tulajdonképpen mindennel próbálkoztak, tabletta, zselé, még oxitocin terhelésen is voltam. Nem is reagáltam, ám ettõl függetlenül oxitocinnal akarták indítani. Reggel 6 órától este 6-ig voltam bent,és mégis sajna császár lett a vége.De ha megindultak volna a fájásaim, akkor is tarthatott volna ennyi ideig. Hogy mennyi idõt töltesz szülõszobán attól is függ, hogy reagálsz az oxitocinra.(Úgy tudom az erõs fájásokat indít rögtön) Kórházi szobatársam 3 óra alatt letudta az egészet,pedig elsõ szülés volt,a mellettünk lévõ szobában egy lány pedig majdnem 16 órát szenvedett. Ha nincs semmilyen komplikáció (hidd el az a jó!!) akkor sokáig hagyják elnyúlni az egészet, különösen egy baba-mama barát kórházban.

SziÓ! Én 11 nappal hordtam túl a kisfiam, tulajdonképpen mindennel próbálkoztak, tabletta, zselé, még oxitocin terhelésen is voltam. Nem is reagáltam, ám ettõl függetlenül oxitocinnal akarták indítani. Reggel 6 órától este 6-ig voltam bent, és mégis sajna császár lett a vége.De ha megindultak volna a fájásaim, akkor is tarthatott volna ennyi ideig. Hogy mennyi idõt töltesz szülõszobán attól is függ, hogy reagálsz az oxitocinra.(Úgy tudom az erõs fájásokat indít rögtön) Kórházi szobatársam 3 óra alatt letudta az egészet, pedig elsõ szülés volt, a mellettünk lévõ szobában egy lány pedig majdnem 16 órát szenvedett. Ha nincs semmilyen komplikáció (hidd el az a jó!!) akkor sokáig hagyják elnyúlni az egészet, különösen egy baba-mama barát kórházban.
2 ujjnyi méhszáj, reggel 6-kor oxitocin, 7-kor burokrepesztés, 8.53-kor megszületett az én nagyfiam 4100 grammal.
Szia! Én 38 hetes voltam amikor megindították veseproblémák miatt! Elsõ nap oxitocin, de sajna csak kis fájásaim lettek amik késõbb el is múltak, második nap reggel méhnyak lágyító zselét tettek fel estére egy nagyon picit tágultam!mind a két nap szülõszobán voltam, de aludni leengedtek rendes szobába.harmadik nap reggel 6- kor mentem fel a szülõszobára oxitocint kaptam 9-kor burkot repesztettek na onnantól voltak nagy fájások majd 11-re megszületett a babám!
3 nap! 4. nap kértem a császárt, már nem bírtam
Nekem mindkét szülésemet indították, és mindkét esetben 5 óra hossza volt az egész, burokrepesztéssel kezdték, majd rá olyan 2 óra múlva kötötték be az oxitocint, és utána már ment minden.
hurrááááá, gratulálokkkk!!!!!! Nagyon sok boldogságot és a legjobbakat nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Tegnap megvolt a nagy nap! :) 9-kor oxitocin (15 millirõl indulva 20 percenként duplázva 120-ig), 11-kor burokrepesztés, fél 2-kor fájdalomcsillapító, amitõl úgy elkábultam, hogy aludtam és még beszéltem is álmomban. A fájásokon nem gyengített, de valahogy az agyam arra is gyenge volt reagálni. 16-kor hirtelen mindenki begyorsult: eltûnt a méhszáj, még fél óra és kint a baba! Pontosan 16:30-kor megszületett a mi gyönyörû kisfiunk 4250g-mal és 56 centivel. :) A köldökzsinór kétszer volt a nyakán, de hála Istennek nem lett baj belõle, és császározni sem kellett. Minden jót nektek! Egy nagyon boldog anyuka. :)
2, 5 ujj, infúzió és 2 óra!
A kiírt napon indítottak.Fél 12-kor burkot repesztett a dokim, 30 perc múlva 2 perces fájásaim voltak, majd eösödtek a fájások.14.27 perckor kint volt a fiam.13 órára kb kint lett volna a kicsikém csak a doki megtiltotta, hogy a tolófájásoknál nyomjak mert nem tágultam eléggé.Így lett 14.27 perc fájdalomcsillapító nélkül elsö szülés.Szóval mázlim volt.Most várom a másodikat és remélem megint könnyü lessz.Könnyü szülést és egézséges babát kívánok neked.
..ja és 1. szülés volt.
Szia! Oxitocinnal szültem, mert nem nyíltam, viszont 24 órán át voltak kicsike fájásaim("aludtam" velük még). 3 óra alatt szültem az infúzió bekötésétõl számítva.Gyorsan ment.
Nekem beindult eloszor a tagulas magatol, de fajasok nelkul. szuk 3 ujjnyira tagultam igy, a doki nem mert tovabb varni, ezert inditotta. fel hetkor volt burokrepesztes, fel oraval kesobb indultak a fajasok, nyolckor kotottek oxytocint es 8.40kor mar kint volt a baba.
Szia! 1 hét túlhordás után indították. 9kor tették fel a tablettát, visszamentem a szobába. Délben kezdõdtek a fájások. Percenként jöttek, de csak 10 mpercig tartottak. Fél 2kor mentem vissza a szülõszobára NSTre. 2kor beöntést kaptam. A fájások ettõl fogva 3 percenként jöttek és 20 mpercig tartottak. Zuhanyoztam, fél 4kor visszamentem a szülõszobára, ahol burkot repesztettek. Nem kelhettem fel, mert nagyon fent volt még a baba, nem illeszkedett be. Burokrepi után már a tolók jöttek, de nem nyomhattam, mert még nem tûnt el a méhszáj. Kegyetlen volt az a 20 perc! 4kor már nyomhattam és 15 perc múlva megszületett a "kis"fiam.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tippet! Fájdalomcsillapítást szeretnék kérni (gyógyszerest), de mondta a szülésznõ, hogy annak vannak valamilyen feltételei, attól függ, hogy mi hogy halad. Köszönöm a bíztatást, Nektek is jó egészséget és sok örömöt kívánok! :)
12.00 -as vagyok, azt elfelejtettem irni, hogy ha megengedik és van rá lehetõség, akkor üljén a labdán, nagyon sokat segitett nekem is.Sokkal könnyebb elviselni a fájásokat.Gondolom azt tudod, hogy az inditás az egybõl a rendes erõs fájásokat hozza.Fogsz fájdalomcsillapitást kérni?Én a nélkül szültem, nem mondom, hogy nem fájt, de ki lehetett birni.Könnyû szülést neked és egy egészséges gyönyörû babát kivánok neked!egy 3 hónapos kisfiú anyuja
A kérdező hozzászólása: 12:00-es! Ez nagyon jól esett, köszönöm szépen! :) Most két ujjnyi a méhszájam, és holnap reggel hétre megyünk, hogy indítsák a szülést. Azóta megkérdetem a szülésznõt, azt mondta, hogy holnap baba lesz, nem fogják tovább húzni. Viszont azt is mondta, hogy arra számítsak, hogy délután-este felé lesz meg. Hátha én is szerencsés leszek és hamar meglesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Jól betojtam... Akinek olyan borzasztóan hosszú lett, milyen kondíciókkal indult neki? Mennyire volt nyitva a méhszáj pl.?
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen! :)

Szuka kutyánál a vérzés mikor és mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Fajtától függõen, 7-15 hónapos kora között. Érdemes az elsõ után azonnal ivartalanítani.

Akinek van két kutyája, az miért nincs tisztában ilyen alapvetõ dolgokkal?
Fajtától függõen, 7-15 hónapos kora között. Érdemes az elsõ után azonnal ivartalanítani.
De, hogy keverék...nagyon szép yorkie lány:)
5 kilós yorkie, fõleg szukában naja... 3.1 kg lehet max egy yorkie. Gondolom tk nem volt, szóval befedezett egy 5 kilós yorkinak látszó keveréket. Kérdezõ, kérlek ivartalaníts. Mostanában nagy divat lett yorkikat szaporítani, tele van velük az expressz. Sokkal okosabb ha ivartalanítasz, ezzel a kutyádat rengeteg betegségtõl kíméled meg, és nem növeled a hazai beteges, ideggyenge yorkie állományt.
Persze, öt kilósan...
Tüzelésnek hívják és évente kétszer, tavasszal és õsszel történik. maga a pecsételés akár 10-14 nap is lehet, de a tüzelés folyamat ennél jóval hosszabb. Remek szakkönyvek szólnak róla bõvebben is.
A kérdező hozzászólása: nagyon rendes vagy, köszi:-)
ha fedeztetni szeretnéd akkor kisebb fiút kell keresned a lány mellé...pont ezért, hogy könnyebben szüljön. Ha nagyon kicsi a kutyusod akkor azért megkell gondolni a fedeztetést. Nekem yorkie kanom van összesen 4 x fedezett már. Kutyám 2 kg-os. Elsõ fedezésnél 5 kg-os yorkie lánnyal fedezett:) Sikeresen 2 kölyök született, most nemrég fedezett egy 1, 80-as yorkie lánnyal 2x...és szintén nemrég egy 3 kg-os yorkie lánnyal (de vele nem járt sikerrel mivel nagyon a tüzelés végén fedezett) A tüzelés 9-12 napján érdemes fedeztetni akkor a legerõsebb. Persze csak 3 tüzelésnél lehet fedeztetni.
A kérdező hozzászólása: egy yorky párom van, de én annyira féltem a szukát, h baja lesz a fialásnál, h gondolkodom az ivartalanitáson. nem akarok hülyéket kérdezni, de akkor a kant is kell ivartalanitanom? köszi.
A kérdező hozzászólása: és milyen kortól kezd tüzelni a kutyus? köszi a segitségeket:-)
Maga a tüzelés olyan 3 hét hosszú. az elsõ héten vérzik a szuka, a második héten engedi magához a kant. Tehát figyelned kell, hogyha a vérzésnek vége, az nem jelenti azt, hoyg a tüzelésnek is vége.
A kérdező hozzászólása: még kölyök kutyák te okos tojás!!!!!!

Méhszájseb fagyasztásakor mi történik? Mennyi ideig tart? Fájdalmas? Mik a teendők utána?

Legjobb válasz: Nekem csináltak 1x pár éve.Nem fájdalmas,olyan mint egy egyszerû vizsgálat.Feltár eszközzel ahogy rákszûréshez szokott,aztán keneget valamivel,ami csíp egy kicsit.Végül valami géppel fagyaszt.Ez sem fájdalmas.Viszont utánna 2 napig nagyobb mennyiségü vízszerû folyásom volt,de nem fájt semmi.Nekem bevált ez a kezelés.

Nekem csináltak 1x pár éve.Nem fájdalmas, olyan mint egy egyszerû vizsgálat.Feltár eszközzel ahogy rákszûréshez szokott, aztán keneget valamivel, ami csíp egy kicsit.Végül valami géppel fagyaszt.Ez sem fájdalmas.Viszont utánna 2 napig nagyobb mennyiségü vízszerû folyásom volt, de nem fájt semmi.Nekem bevált ez a kezelés.
Az elsõ válaszoló nagyon jól leírta. Semmivel sem fájdalmasabb, vagy kellemetlenebb, mint egy normális vizsgálat. Én vártam a "hideg érzést", de nem éreztem semmit. Ne aggódj, 10 perc alatt végzel az egésszel, maga a fagyasztás 1+1 perc volt nálam. Utána tényleg van folyás, de a menstruációs ciklusomat nem zavarta meg.
A kezelés kb 1 perc. nem fáj!!!Utánna kúpot írnak fel amit kb 1 hónapig minden este kell feldugni és 3 hónap múlva kontroll
az én orvosom azt mondta ha nem veszek be fájdalomcsillapitót fájni fog.de akkor most mégsem?nem szeretnék indokolatlanul gyógyszert szedni...én 1hét mulva megyek fagyasztásra

Mit tudtok, mennyi ideig tart egy ideiglenes gyermekelhelyezési döntés meghozatala a bíróság részérõl?

A férj vagyok, teljesen rendezett körülmények között élõ (ház, munkahely, stb) családfõ, akinek a felesége szerelmes lett, el akar költözni a gyerekekkel, beadta a keresetét is. 3 és 6 éves fiúkról van szó, aki rendkívüli módon ragaszkodnak hozzám. Havi 100-100e Ft gyerektartást kér...

Legjobb válasz: Kösd fel a gattyád haver nem olyan egyszerû mint hiszed.

Kösd fel a gattyád haver nem olyan egyszerû mint hiszed.
Nem, valoban nem. De nem is kellene ezen aggódod, mivel nincs biróság, ami megítélni ennyit. Max 100 a ket gyerekre osszesen, ha van-e lég jovedelmed hozza. De mondom, váltott felügyeletnél nincs is tartasdij.
A kérdező hozzászólása: Akkor se jön ki ennyi...
Eleve nem lesz gyermektartasdij, ha heti váltásban lesznek a gyerkek hol itt, hol ott. Amúgy ilyen nincs, hogy a gyereket mine elõ szülõnek is annyit kell hozzatennie, mint amennyi a tartasdij. Magyarorszagon a jogszabály szerint a gondozó szulo természetben, míg a tartásra kotlezett készpénzben járul hozza a gyermek el tartásához. Magyaran ha anyanal vannak elhelyezve, akkor a lakbér, rezsi is hozzátartozik.
A kérdező hozzászólása: Igen bizony, ennyit kér. Ez 200e lenne a két gyerekre összesen. Ha feltételezzük, hogy akkor õ is ennyit kell beletegyen (munkája nincs, azt tudni kell), akkor egy 3 és egy 6 éves óvodás fiú szerinte havi 400e. Ez minden hónapban egy tengerentúli nyaralást is fedezne. (Tudja valaki, hol lehet megnézni, hogy a KSH szerint az óvodás gyerekek mennyibe "kerülnek" Mo-on egy hónapban? Jó lenne valami hivatkozás is.) Én ajánlottam havi 40-et gyerekenként úgy, hogy 14 napból 7-et nálam lennének, plussz az adandó nagy kiadások(beiskolázás, gyógyszer esetleg, orvos, nagy ruhavásárlás) felét is állom. Persze nem fogadta el, abban maradtunk, hogy akkor dönt a bíróság. Õ azt gondolja, hogy - most hétvégén elköltözve - egy máshol fenntartott és általa fizetett albérletben úgyanúgy eltartom majd õket, mint a házban, ahol eddig laktunk és tettem 6 évig. Mindezt úgy, hogy õ szabad akaratból lép le, november 7 óta szeretõje van, elviszi a két autóból a tehermenteset és az ingóságok felét, továbbá a gyerekeket is (oké, õket minden második nap 2, 5 órára elhozza hozzám, hetente egyszer nálam alszanak, és minden második teljes hétvége az enyém). Szóval van ilyen élõsködõ lény is, tudjatok róla.
Annyit ker, amennyit akar - mas kerdes, hogy nem fogjak neki megítélni
Mivan, havi 100ezret kér gyerekenként? Nem teheti meg.
A kérdező hozzászólása: Sok kérdésre a válasz: az a cél ezzel hogy elkerüljem, hogy a fiúk elõtt d_gjanak (van rá példa: az új fiú azzal büszkélkedik, hogy elõzõ hódításaival a kislány elõtt nyalakodnak - tanúk igazolják), illetve az, hogy elkerüljem, hogy komolyan veszélytessék õket (pl autó vezetése, amíg én dolgozom - tanúk igazolják). Nem az a célom, hogy az anyjuktól elszeparáljam, mert õt is szeretik nagyon. Tisztában vagyok vele, hogy a gyereknek mindkét szülõjére szüksége van. Rá is, és rám is. De attól még hozzám is ragaszkodhatnak, nemde? És védelemre is szükségük van, amit - bizonyathatóan - az anyuka nem lát el. Nem beszélve az estig biliben ottmaradó pisirõl, a rothadó mostlanról, a penészes kenyérrõl. Nem az egóm táplálása a cél, hanem a gyerekeim védelme, fizikailag és erkölcsileg. NEM alaptalan a dolog, ebben ne kételkedjetek.
Mi a cél, hogy a gyerekek nálad maradhassanak?
Ja igen!A gyerktartást kicsit eltúlozhattad.Irreálisan magas.Ha még nem kaptatok papírokat nem tudhatod mennyit kért......Azért ne túlozz!!!!!
Én már október végén beadtam a kersetet.és még mindíg nem kaptunk semmit.Pedig azóta sok minden történt...Az hogy azt írod a gyerekek rendkívüli módon ragaszkodnak hozzád...Miért annyjuk nincs?Ez hülyeség.A gyereknek mind kettõ szülõje fontos, Az a te önzésed hogy azt hiszed csak téged szeretnek!De ha elszeparálod az annyjuktól õket az biztos jót tesz az egódnak(az én exem ezt teszi most velünk..onnan tudom).A nagyobbik fiamat könnyebben befolyásolja, de nem jelenti azt hogy az apját jobban szereti, mint engem.Az hogy megcsalt talán láttad más pasival?Vagy te csikartad ki belõle hogy azt mondja van valakije?Mert már nem bírta az örökös piszkálásodat.Lehet nem is igaz.
Az igen vicces lenne, ha igaz lenne utolsó. Hol van addigra. Gyerek, amig nincs ideiglenes döntés? Lóg a ket szulo között?
Frászt hoznak ideiglenes döntést az elsõ tárgyaláson. Nálunk EGY ÉV volt, csak az ideiglenes. A véglegest meg lassan két éve húzzák és még semmi.
Az ideiglenes döntést mar az elso tárgyaláson meghozzák. A tartasdij kizárt, hogy ekkora legyen, bármennyi is a jovedelmed. Ha kiemelkedõen magas, akkor eleve nem szazalekolnak, hanem egy fix összeget állapítanak meg. A nagyon magas tartasdijra jo "védekezés" egy nirmalis összeget megajanlani, pl 50/gyerek. Ha viszont te szeretnéd nevelni a gyerkeket, akkor elõre ne ajánlj semmit, csak akkor, ha lathato, hogy a masik szulohoz fognak kerülni,
Kérni kérhet ekkora gyt-st, csak nem fogja megkapni.
A kérdező hozzászólása: Kösz, felkötöttem haver. Más válasz?
A kérdező hozzászólása: oké, értem. A 40/40-be belemennék, mert megengedhetem magamnak, sõt sztem kell is... plussz a rendkívüliek. De az irracionális és kapzsi igény kiakaszt... Na majd a bíróság, ha õ nem fogadja el.

Abortusz - akinek már volt. Mivel jár? Mennyi ideig tart? (Utána a "felépülés" is) Fizetni kell érte?

Legjobb válasz: részletesebben mint az elõttem szóló: reggel bemész a kórházba, felrakják a lamináliát amivel kitágítják a hüvelyt (nem túl kellemes de ki lehet bírni) utána bent fekszel, egész nap se kaja se pia, du bevisznek, kb 20p a mûtét, utána 2 óra amig kimegy az altató hatása, onnantól lehet majd inni meg enni, vérzés lehet utána pár hétig, hivatalosan 6 hétig nem szexelhetsz és nem mehetsz fürdõbe, strandra mert nagy az elfertõzõdés veszélye. amúgy meg valóban 30.000 forint az elõtte lévõ dolgok mint családsegítõ szolgálat, stb ha szeretnél infot írj privibe segítek. nekem sajna volt már..:(

Hagyjuk már ezt a baromságot, hogy úgy bánnak az abortuszossal mint a kutyával! Ugyanúgy bánnak veled, mint minden más beteggel. Érdekes módon velem senki sem bánt sehogy, jött az ügyeletes orvos, feltette a lamináriát, aztán ha bajom volt, szóltam a nõvérnek, aki mindig a rendelkezésemre állt. Másnap a beteghordó pedig levitt a mûtõbe és az ott lévõ altatóorvos meg a mûtõ nõgyógyász is teljesen normálisan viselkedett, igyekeztek nyugtatni, még viccelõdtek is, mert látták, hogy menten elájulok a félelemtõl. Annyira rendes volt, hogy azóta fel is fogadtam állandó orvosomnak. Úgyhogy tényleg hagyjuk már a mendemondákat. Aki tahó, az mással is tahó, még a szülõ nõvel is képes ordibálni, pedig az "szent" ám, mert megtartotta a magzatát. szóval ennyi. Technikai részrõl nem írok, azt már mások leírták.
részletesebben mint az elõttem szóló: reggel bemész a kórházba, felrakják a lamináliát amivel kitágítják a hüvelyt (nem túl kellemes de ki lehet bírni) utána bent fekszel, egész nap se kaja se pia, du bevisznek, kb 20p a mûtét, utána 2 óra amig kimegy az altató hatása, onnantól lehet majd inni meg enni, vérzés lehet utána pár hétig, hivatalosan 6 hétig nem szexelhetsz és nem mehetsz fürdõbe, strandra mert nagy az elfertõzõdés veszélye. amúgy meg valóban 30.000 forint az elõtte lévõ dolgok mint családsegítõ szolgálat, stb ha szeretnél infot írj privibe segítek. nekem sajna volt már..:(
Bár nekem nem volt - a menete kb. a következõ. Elmész nõdokihoz, aki megállapítja a terhességet. Mondod, hogy nem akarod megtartani. Elküld a családvédelmisekhez, ahol meg kell indolokni, hogy miért nem tudod megtartani. Van Ezután van 72 óra gondolkozási idõ. Ha nem gondolom meg magad, megy a mûtét. Kb. két napot vagy bent. Pálcikákkal kitágítják a méhszájat, majd kiürítik a méh tartalmát. Állítólag elõbbi eléggé fáj, a másiknál már érzéstelenítés/altatás van. Másnap mehetsz haza, 6 hétig nincs szex és kb. ennyi. Az ára 30ezer forint.
Dehogy fogják megalázni!!! Nem feladatuk és nem ítélkeznek! Megcsinálják és kész, egyáltalán nem aláznak meg!
Szétrakod a lábad és a doki kikaparja/kiszippantja. Gyorsan megvan. Utána két hónapig nincs szex és 30.000 Ft. Egyszerûbb ha vigyáztok.
még annyival kiegészíteném a válaszokat, hogy az orvosok úgy fognak veled bánni mint egy utolsó kutyával, egy gyerek gyilkossal, készülj hogy sárga földig fognak alázni, és igazuk van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm(fõleg a három utolsó válaszolónak) a válaszaitokat!Már van egy most 6 hónapos babám.Nagyon megszenvedtem a szülést de már a tehességet is.Nem akarom mégegyszer, ezért védekezünk is! Most mégis úgy nézki, megint baba lesz.Nehéz döntés, és félek mindkét megoldástól..Csak eddig az abortuszról nem tudtam jóformán semmit, ezért érdeklõdtem itt.. Mégegyszer köszönöm.
Mivel védekeztetek (ha nem titok)? Pozitív lett a teszt, hogy sejted baba lesz? Nekem szoptatás alatt Cerazette mellett volt halvány pozitív (ugye az mellett nincs vérzés, és 4 hetente teszteltem), de baba nem volt.
Most olvasom, hogy szültél már. Ha természetes úton szültél, már nem kell elõzetes méhszájtágítás, tehát még gyorsabban túl leszel rajta, mint aki még nem szült. Ott helyben a mûtétkor tágítják azt, aki már szült, és az csak pár perc. Mivel én még nem szültem, nekem elõzõ este kellett bemennem a kórházba, 12 órán át volt fent a tágító pálca. Kitartás, gyorsan túl leszel rajta.
Még annyi, hogy a felépülésrõl nem írtak: ha szövõdménymentes volt a mûtét, gyorsan munkaképes leszel. 2-3 nap otthoni pihenést javasolnak az orvosok és fokozott figyelmet a higiéniára. Kádfürdõ, hüvelyi irrigálás, tamponhasználat, strand, szex 6 hétig tilos (elvileg az elsõ mûtét utáni rendes menzeszig- a mûtét után közvetlen vérzés NEM menstruáció!). 3 nap múlva csinálhatod a szokásos tevékenységeidet, mehetsz dolgozni, végezheted a házimunkát, de ne emelj nehezet még pár hétig, pl bevásárlásnál, ne végezz nehéz fizikai munkát vagyis ne erõltesd meg magad semmiképp. A mûtét után pár órán át megfigyelésen tartanak. Ha elengednek, ne tömegközlekedéssel menj haza, valaki menjen érted autóval vagy hívj taxit. Te magad ne vezess!
Senki sem fog veled úgy bánni mint a kutyával. Nekem missedem volt, de a szobában velem voltak a sima abortuszosok és semmivel nem voltak másabbak velük mint velem. Aki ilyesztgetni akar azt fejeljtsd el , megvan a magad problémája amihez senkinek semmi köze.Te így döntöttél és kész, a többi meg hagy ugasson. Ugysem ismer tehát hülyeség velük foglalkozni- Kitartás!!
1426-os vagyok! ne szóljátok már le, ne kezdjétek itt is. nekem is védekezés és odafigyelés mellett csúszott be, nincs 100%os védekezési módszer. ha meg nem védekezett valóban tanul belõle de ne kezeljük úgy mintha tuti ez állna fent. a megalázásról annyit, hogy az én tapasztalatom az volt, hogy a dokik meg mindenki akiket így végig kellett menni úgy kezelt mint itt páran, mint egy felelõtlen kislányt aki nem tudja mi az a védekezés.. az valóban megalázó, bár tény h sokan amiatt kerülnek ilyen helyzetbe. de akkor is..:s az altatóorvos nálam is viccelõdött, bent már nagyon kedvesek voltak. jah és engem még aznap délután, estefelé kiengedtek. kitartást!
Honnan tudjátok, miért megy abortuszra??? Ugyanis akinek elhal a babája, vagy súlyos fejlõdési rendellenessége van, annak is abortuszra kell mennie.. ÉS akkor miért is utolsó k.va?? Ne ítélj, hogy ne ítéltess
fizetni kell, a többihez nem értek F
Hát biztos drágább, mint az óvszer. Most legalább megtanulod, hogy védekezni kell.
A húgomnak elcisztásodott a méhe kb fél évre az abortusz után. Hogy van-e összefüggés, azt nem tudom biztosra, de úgy sejtem van. Csak mert a "mivel jár" kérdésre mellékhatást is érdemes megadni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!És, hogy részletesen is leírtátok!
A kérdező hozzászólása: Mi óvszerrel védekezünk, és igen a pozitív teszt miatt gondolom... Azthiszem elõször is akkor legjobb ha orvoshoz megyek, aztán meglátom, egyáltalán van-e még választásom... Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!

Holnap reggel megyek koponya ct-re. Mire számítsak? 14 éve voltam Mr-en. Mennyi ideig tart? Mikor kapom meg az eredményt? Ott meg is mondják, ha van valami? A kezelõorvosomhoz csak május 20-ra van idõpontom, addig idegeskedni fogok?

Mondanátok róla valamit? Az rémlik ( mr) befektetnek egy csõbe, és adnak a kezedbe egy gombot, de nem szabad mozogni...

Legjobb válasz: A CT dettó csak ott nem teljes testhosszuságú a csõ hanem max 1 méteres. 10-20 percig tart. Eredményt vagy azonnal adnak (egy fél órás várakozás után) vagy kipostázzák. Ez nem több, mint egy hét (felénk). Igen, idegeskedni fogsz május 20-ig, hacsak nem értelmezed te a leletet...

A CT dettó csak ott nem teljes testhosszuságú a csõ hanem max 1 méteres. 10-20 percig tart. Eredményt vagy azonnal adnak (egy fél órás várakozás után) vagy kipostázzák. Ez nem több, mint egy hét (felénk). Igen, idegeskedni fogsz május 20-ig, hacsak nem értelmezed te a leletet...
Én tavasszal voltam koponya CT-n, nem kellett befeküdnöm a csõbe, csak az ágyra, és a csõ bejáratánál volt a fejem. Pár perc volt az egész, a fémeket le kellett vennem a fejemrõl, meg kicsit meleg érzés volt az arcomon, ennyi. Az enyém sürgõsségi volt feji trauma miatt, én kb fél órára rá meg is kaptam az eredményeket az ügyeletes orvostól, nem tudom, hogy ha idõpontra mész akkor ez változik-e.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sajnos én is ettõl félek.. Hacsak nem kérdezem itt meg, hátha tudja a választ :D :D Mondjuk, nem tudom, mitõl parázok, tuti negatív lesz :) Hónapok ( inkább évek) óta tartó állandó fejfájás, szédülés miatt megyek egyébként...
A kérdező hozzászólása: Errõl ennyit.. :( Mivel a kezelõdokim kért nekem idõpontot, senki nem tájékoztatott, hogy nem 10 perc les, hanem több óra... Folyadékot kell inni ( rengeteget), és elõtte 4-6 órával nem lehet enni... Én meg fél órával elõtte megettem egy szem kekszet, ezért nem voltak hajlandóak megcsinálni! :O A " legszebb", hogy most várhatok egy hónapot. Kislányomat is vittük, szegény 2 órával kevesebbet aludt, mint máskor, valamint 100km-t autóztunk oda-vissza feleslegesen...
Sajna azt nem gondoltam, hogy ennyire nincs fogalmad a vizsgálatról. Szerintem a keksz nem határozott volna egy koponyavizsgálatnál. Nekem hasi- és medencei vizsgálatok szoktak lenni, na ott tuti nem szabad sem enni, sem inni. Mert nem látszik a lényeg csak a teli gyomor... "Kislányomat is vittük, szegény 2 órával kevesebbet aludt, mint máskor, valamint 100km-t autóztunk oda-vissza feleslegesen" Errõl szerintem nem tehet senki...
A kérdező hozzászólása: Ezt nem is írtam, hogy tehet róla. Arról viszont igen, hogy legalább ENNYIT mondjanak!!! És nem elég bunkó stílusban!!! A másik nõnek bezzeg pár órával késõbb megcsinálták, pedig õ is evett... Akkor most hogy is van??? Na mindegy. Lényeg, hogy nem valószínû, hogy elmegyek a másik idõpontra...
Megkérdezhetem, miért van szükség a mûtétre?
A kérdező hozzászólása: PCOS vagyok, rengeteg tüszõvel, melyek nem érnek meg, mensim sincs... Babát szeretnénk.
Nekem volt laporoszkópiás mûtétem, mert el voltak záródva a petevezetõim, és cisztáim is voltak.Úgy emlékszem 1-2 héten belül már lehetett szexuális életet élni.Én két hétig voltam otthon, de szerintem addig maradj otthon amíg jónak látod.A menszesznek a mûtét után rendes idõre kell megjönnie, a ciklus hosszától függõen.Tehát a mûtét a 0.nap, ha jól emlékszem.Nekünk a mûtét után inszeminációt csináltak, és az másodikra sikerült is!sok szerencsét kívánok!Amúgy a doki mindent el fog mondani, de ha nem túl bõbeszédû akkor kérdezz nyugodtan!
Nekünk 6 hét után lehetett próbálkozni.Méhenkívüli terhesség miatt volt laparoszkópiám. A mensi is megjött 1 hónapon belül. Én úgy vettem észre hogy a sebek gyorsan begyógyultak, nem volt vészes. Én is 2 hétig voltam tp-en.
Nekem is volt laparoszkópiám, cisztát kellett kivenni. A menstruációm nem késett, sõt azóta 4 ciklusom volt, és egy kicsit le is rövidült (2nappal). Én 4 hetet voltam otthon, utána kezdtünk el próbálkozni.Bár a kórházban hallottam, hogy volt olyan aki a 4 hetes kontrollra már babásan ment! :-) Fizikai munkánál jól meg kell gondolni, hogy mikor mész vissza dolgozni!
Elsõ vagyok. Sorstársak vagyunk, Nekem pont 2 éve volt ugyanígy PCO miatt lapar mûtétem. A 3. napon már haza is engedtek. Nem akarlak elkeseríteni, de Én nagyon rosszul voltam utána, nagyon fájt a hasam. A doki Nekem azt mondta, hogy nem kell várni, nyugodtan próbálkozhatunk, és próbálkoztunk is csak sajnos még mindig nem jött össze a baba. Tehát mûtét után kb. 1 héttel már szeretkeztünk mindenféle védekezés nélkül. A mensim pont 1 hónap múlva jelentkezett, és azóta 30-33 napra be is állt a ciklusom. Én már 1 hét múlva sajnos mentem dolgozni, igaz Én irodai munkát végzek. De a felépülésre az orvos 3 hetet mondott. Szóval Mi még azóta is próbálkozunk, sajnos. Egy hónap múlva megyünk a Budai Meddõségibe. Neked melyik kórházban csinálják a mûtétet? De a doki tényleg mindent elmond majd Neked. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok. Egyébként mélyaltatásban végzik az egész mûtétet. Sok sikert, remlem Neked nagyobb sikered lesz, mint Nekem.
Max. 5 perc.
10-12 hetesen már keresgélni sem kell, 6 hetesen még csak pár mm, de 12 hetesen már 6-8 cm.
Komolyan, te beteg vagy!! Pszichológushoz menj, ne nõdokihoz! Ezt a kérdésed is jelentettem a moderátornak, mint az összes többit!
Egy 12 hetes terhességet már nem kell keresgélni az már egy kész emberke kb. 5-7 cm kiadásban. Fogadd el, hogy nem vagy terhes. Biztos nehéz, de ez van.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó menstruációm gyengébb volt, de több mint 2 hónapja sokszor kell pisilnem. Ezért nemrég voltam dokinál és kb. egy percig nézte hasin, majd mondta, hogy nincs semmi. Amikor ott voltam, akkor számításaim szerint 12 hetesnek kellett volna lennem, kevesebbnek biztos nem.
16 millió ilyen kérdésed volt az utóbbi hetekben. Nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek nálam elég volt, hogy kb. egy percig nézett, de azt mondta nem vagyok terhes. Elvileg 10 hetes lettem volna akkor. Teszt nem lett pozitív, csak a menstruációm volt furcsa mostanában.
Szia, attól függ, hogy: -milyen helyzetû a méhed(pl.hátrahajlónál nehezebb) -mennyire van tele a hólyagod(hasihoz az elején kell, hogy tele legyen) -a belek mennyire telítettek(bocs, ez kicsit gusztustalan, de kitakarhatja a képet, fõleg hátrahajló méhnél) ezek a saját tapaszalataim, nekem elég sokat kotorászott a doki:)
nekem kb 1 perc volt, mire megtalálta.:) 6 hetesen voltam ultrahangon
Kb. 5 mp volt, és láttuk, 5+5 hetesen, élõ embriót, szikhólyagot, petezsákot, mindent. 37 hetes km
nekem mind 3 gyerek látszott egybõl, egyszer végig húzta a hasam alján az uh fejet, és már látta is . 5-6 hetesen mentem elõször
Nekem úgy egy percen belül megvolt. Ez a hatodik héten történt.
elõzõ vok, most olvasom, hogy pozi teszted sem volt, és mensi sem maradt el. Tuti nem vagy terhes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!