Találatok a következő kifejezésre: Mi a mennyi idős korig (63 db)

Mennyi idős korig szopott a babád? Ha szopik még, mennyi idős, ha nem választja el magát, te mikor teszed?

Az enyém 20 hónapos, esze ágában sincs abbahagyni. 2 évesen le szeretném választani, ha tudom...

Legjobb válasz: Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.

Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.
17 hónapos, szopik még reggel a napközbeni elalváshoz és az esti elalváshoz.Mostanában gondolkodom az elválasztáson, de még nem hoztam határozott döntést.
9 hónapos a fiam és cicifüggõ :) 2 éves koráig szeretném szoptatni, ha õ igényli
18 hós a kisfiam, 2 évesen szeretném majd leválasztani, ha addig magától nem tenné meg. Bár ma nappali alvásnál nem kellett neki, pedig mindég cicin aludt el.Úgyhogy lehet, hogy nálunk elkezdõdött a folyamat.
14 hós a kisfiam, reggel és este szopizik még, szép lassan választottam el, és maradtunk ennél a kettõnél.Nagyon szeret cicizni, nem igen akar leválni róla.Én januárba visszamegyek dolgozni, akkor lesz másfél éves, szerintem akkortájt elválasztom, ha magától nem hagyja el.Egyébként eszik mindent.
még most is szopizik, 7 hós, és 2 éves kora után már nem "szeretném" szoptatni, ha õ elõbb le nem választja magát. Amióta hozzátáplálok, nem szoptatok annyit, na meg teákat is adok, tápszert nem adtam.
az én lányom 15 hõnapos és még napi4x cicizik.a télen szeretnénk nekiállni a tesónak!remélem addig abba hagyja, de ha mellette is sikerül össze hozzni akkor engem nem zavar!
Én kisfiam 17 hónapos korában gondoltam úgy, hogy eddig és nem tovább. Nagyon jól viselte az elválasztást, nem volt semmi gond.
5 hónapig mert elapadt a tejem azóta eszik minden mást.
Kisfiam 6 hónapos koráig szopott, aztán egyszerûen nem kellett neki. Kiköpte, játszott vele, de szopizni esze ágában sem volt... Szenvedtünk egy ideig, aztán ennyi... pedig akartam volna még...
1, 5 hét múlva lesz 1 éves, reggel-este szopik még. Régóta úgy vagyok vele, hogy 1 éves korától babatejet kap majd reggelire, vacsira. Most is úgy gondolom, hogy 1 hónapon belül abbahagyom a szoptatást. Biztos, hogy nem lesz gond, mert nálunk soha nem volt olyan, hogy húzta volna a ruhámat, hogy õ cicit akar... Mert barátnõm gyereke pl állandóan húzta a ruhát le a mellérõl, én fiam soha nem csinált ilyet. Pedig egy zabagép amúgy, de cicifüggõ sose volt.

A kutyátokat mennyi idős koráig etettétek puppy kutyatáppal, mikor váltottatok át junior ill. felnőtt kutyának való tápra?

Legjobb válasz: Míg kinövik magukat.Kistestûek-10-12 hónapos korig,nagy testûeket van aki 2 éves korig is puppyval eteti.

Míg kinövik magukat.Kistestûek-10-12 hónapos korig, nagy testûeket van aki 2 éves korig is puppyval eteti.
Stafinak 5 hós korában váltottunk puppyról juniorra, és kb másfél éves korában fogunk felnõttre.
Nekem borderem van. Puppyt a tenyésztõnél evett max. Juniorral 8 hónapos koráig etettem, onnantól felnõtt tápot kapott.

Beba HA Start Pro tápszert mennyi idős koráig kell kapnia? Most 4 hónapos múlt, és még mindig azt írja fel a doki. Mikor fog váltani?

Amúgy zöld a kakija,és rá van írva a dobozra,hogy lehet attól.A doki azt mondja,túletetjük,és attól.De nincs túletetve,régebben 170-et bevágott bel?le,viszont másfél hete alig eszik,110--150 körül.Este többet eszik,de nap közben csak nyammog,és löki ki a szájából a cumisüveget. Tegnap nyúlós volt a széklete,és hígabb is. Lehet ez a tápszer miatt?Vagy fogzik?

Legjobb válasz: Nem, és fura a dokid. A zöld kaka, nyúlos stb... abszolút normális ebben a korban. nekünk 4 hétig nagyon folyékony volt és tiszta zöld. A doki azt mondta, hogy ebben a korban a gyomor változáson megy át, az emésztés megváltozik. vannak ahol székrekedést okoz van ahol fosást. a gyors emésztés miatt lesz zöld a kaka. ez pl "túletetésnél" újszülött korban lehet mert gyorsabb lesz az emésztés. mi 6 hós koráig startot adtunk, mert azt mondták akkor váltsunk ha már nem elég neki. de habár sokat evett de elég volt. és a start a legmegegyezöbb az anyatejjel. mi 6 hósan egyböl 2-re váltottunk.

Nem, és fura a dokid. A zöld kaka, nyúlos stb... abszolút normális ebben a korban. nekünk 4 hétig nagyon folyékony volt és tiszta zöld. A doki azt mondta, hogy ebben a korban a gyomor változáson megy át, az emésztés megváltozik. vannak ahol székrekedést okoz van ahol fosást. a gyors emésztés miatt lesz zöld a kaka. ez pl "túletetésnél" újszülött korban lehet mert gyorsabb lesz az emésztés. mi 6 hós koráig startot adtunk, mert azt mondták akkor váltsunk ha már nem elég neki. de habár sokat evett de elég volt. és a start a legmegegyezöbb az anyatejjel. mi 6 hósan egyböl 2-re váltottunk.
AZ én lányom 3 hónaposan csinálta ezt aztán eljutottunk odáig hogy csak 40-50 ml evett meg és utána nem is volt hajlandó elfogadni. Viszont ha félálomban etettem gond nélkül evett. Tápszert váltottunk nagy nehezen ( a doki nem igazán akarta) és azt rögtön elfogadta. Õ is nyûgöd volt, azért mert éhes volt de nem akarta a régit enni. Lehet nálatok is az a baj hogy megunta.
A kérdező hozzászólása: Most adtam neki inni, eddig 80-100ml-t simán megivott, de most egy korty után azt is kilöki a szájából.Nyûgös és nyöszörög ma is. Ezek szerint a foga lehet a ludas... :(
4 és fél hónapos a fiam, és pontosan ugyanezt csinálja. Már tiszta ideg vagyok, mikor etetés idõ van, mert tudom, hogy küzdelem lesz belõle. Közben én látom rajta, hogy éhes, mégis csak rágja. Nekem a doki a fogát mondja.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapja csak 5x eszik naponta, egyszer egyszer elõfordult, hogy csak 4x, mert nem kellett neki.Ezt keveselltem, így 3-3, 5 óránként adok neki enni.Eddig megette mindig, amit kapott, de másfél hete csak 110-150 körül.Egyedül az esti etetéskor eszik meg 150-180 körül, pedig eddig 200-210-et evett. Viszont látványosan löki ki a nyelvével a cumisüveget a szájából, pedig az üvegben még van bõven.Próbáljam meg csak 4x etetni õt naponta4, 5-5 óránként? Nem nagyon szokott sírni, ha éhes, sõt régebben keltegetni kellett, hogy egyen, mert képes lett volna átaludni a napot, éjszakát anélkül, hogy enne.Mostanában amúgy is nyûgös, lehet, hogy tényleg a foga....
Túletetésben lehet valami, hiszen írtad is, hogy napközben nem kell neki, csak löki ki az üveget a szájából.... azaz nem éhes. Lehet, hogy már nem igényli olyan gyakran. Bízd rá mikor akar enni, szólni fog, ha éhes. Elég neki csak akkor adni. Amúgy nekünk is azt mondta a doki, hogy a zöld kaki túletetéstõl van.
A kérdező hozzászólása: Kedves második!Neked is köszönöm, már gondoltam, hogy kipróbálok másik tápszert is, de nem tudom mit, melyiket. Amúgy mondták 3, 5 hónaposan, hogy kezdjem meg a hozzátáplálást, de én akkor kezdtem, mikor 4 hónapos lett, de semmit nem hajlandó megenni, se almát, se barackot. Remélem hamar kibújik a foga, mert hamar le fog fogyni, ha így folytatja, pedig szépen fejlõdött eddig...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Akkor a védõnõm is fura, ugyanazt mondta, mint a doki, hogy túletetjük.... :(
Hát ez lehet a fogzástól is, persze.Lányomnál is ilyenek a tünetek.Alig eszik, nyálkás a kakija, és mellé még hisztis is..Nálunk is 4-5hónaposan kezdõdött, és a héten bújt ki az a fránya fog.(most lesz 7 hónapos). Nekünk is még mindig fel van írva a tápszer, csak már HA2-es.Mivel nagyon drága, és már próbáltam régen nem hipoallergént, ezért úgy döntöttem, hogy keresek olcsóbbat, mert ez a BEBA életveszélyesen drága. Ha gondolod, te is próbálj ki recept nélküli tápszert, ha jól fogadja a baba, akkor nem kell HA-s.
Második vagyok! A hozzátáplálásban, nekem is trükkösnek kellett lennem.A lányom az almát a mai napig utálja, a krumplit szint úgy!!El kezdtem keverni a dolgokat, mert pl: az õszibarackot és a nektarint azt nagyon szereti.Nem rég találtam rá, a Nestle Sinlac porra, az kicsit édeskés, és ha rakok kicsit a kajájába, akkor úgy meg eszik mindent!Nagyon hisztisen kanalazunk a mai napig, így legalább rá megy 30-45 percem, amíg bele nyomok 150ml valamit. 4 hónapos kortól nekünk az orvos felírt Milumil tejpépet, azt nagyon szereti.De ezzel is meg gyûlt a bajom az elején. Irigylem azokat akiknek a babája mindenre kapható..sajnos az enyém nem.Az a lényeg, hogy ne pánikolj.A babád érzi, hogy mi kell neki, lehet most nem eszik, és inni sem akar.Az enyém szerintem a bõrén árt iszik annyira nem kell neki semmi folyadék, még is tele van a pelusa pisivel! :) A fogára pedig lehet kapni gyógyszertárba dolgokat, igaz én nem használtam egyet sem, de azt mondják jók.Egy idióta azt mondta, hogy kenjem házi pálinkával...na persze.. Remélem segítettem Kitartás! :)


Mennyi idős korában kapott először antibiotikumot a babád, gyermeked? Melyiket és mi volt a baja?

Legjobb válasz: 2,5 évestõl 5 éves korukig jóformán azon éltek. Ovis korban kéthetente lettek betegek és csak akkor nem lett szövõdmény ha antibiotikumot kaptak. Azóta viszont egészségesek folyamatosan (16 és 17é)

2, 5 évestõl 5 éves korukig jóformán azon éltek. Ovis korban kéthetente lettek betegek és csak akkor nem lett szövõdmény ha antibiotikumot kaptak. Azóta viszont egészségesek folyamatosan (16 és 17é)
11.5 hónaposan. Tüszõs mandulagyulladása volt. Ospamox-ot kapott rá. Plusz Ambroxol-q köptetõt. Mivel 39-40 fokos láza is volt, így még lázcsillapítózni és hûtõfürdõzni is kellett.
1 naposan, méhen belüli fertõzést miatt 8 napig kapta.
2 hónapos korában húgyúti fertõzésre Zinacef injekciókat. azóta egyszer Augmentint torokfájás-nátha-köhögésre.
6 hetesen tüdõgyulladással kezelték kórházban, akkor vénásan Unasynt kapottt; majd 9 hetesen szintén tüdõgyulladással kórházban, vénásan, Klacidot.
12 hósan kapott Suprax-ot.Vírusos mandula gyullagása volt.Két nap 38-39fokos állandó láz, úgyhogy 4 óránként lázcsillaptót kapott+ ha kellett hûtõ fürdõt, és harmadik nap már hányt.Utána mentünk az ügyeletre és ott írták fel.Két nap alatt rendbe jött.
Szintén 5 hónaposan, piros torok+láz miatt. Amoxicillint kapott.
1 naposan.... Meconiumos magzatvíz.... Most 7 hetes és bár én meg a párom voltunk már betegek én kicsit lázas is, szerecsére õt az anyatej megvédte.
5 hós volt, piros volt a torka nem evett és lázas volt, 3 nap és kiheverte. normaflórt is adtam neki az nagyon jó
3 honapos volt és influenzás lett.Kapott rinathiolt, és ambroxolt.
10 honaposan, amoxicilin (magas láz, torokfájás).

Mennyi idős korig adjátok a tápszert cumisüvegben? Késöbb miben kapja?

Legjobb válasz: 1 éves koráig tuti. aztán, ha már pl. mûzlivel eszi, akkor kanállal. de az esti tejcike szerintem még 1,5 évig nyugisan mehet cumisüvegbõl. az nekik hatalmas élmény.

1 éves koráig tuti. aztán, ha már pl. mûzlivel eszi, akkor kanállal. de az esti tejcike szerintem még 1, 5 évig nyugisan mehet cumisüvegbõl. az nekik hatalmas élmény.
Nekem a nagy kb.3 éves korig ette így, mert ez esti és reggeli szertartás volt(az ágyunkba itta meg).Felváltva kapott tápszert(pici kakaóport tettem bele úgy 1 éves kora körül)és tejpépet.A pici 10 hós, de remélem ez nála is sokáig így lesz...
7 hónapos a kisfiam, már csak 1x eszik tápot kora reggel - többször nem igényli, elfordítja a fejét -, azt még cumisüvegbõl, de lassan (pár hét) áttérünk a csõrös itatóra. A többi kajcsit (gyümölcs, fõzelék, pép)kiskanállal kapja 4 hónapos kora óta. Gyümölcslevet és a vizet is próbáltam már csõrösbõl adni, kortyonként megállunk, majd újra kap - szépen iszik.

Mikor vannak a fejlödési ugrások, mennyi idös kor körül?

Legjobb válasz: Nagyjából 3 hetes, 6 hetes, két és fél hónapos, 4 és fél hónapos körül. A késõbbieket nem igazán tudom.

Nagyjából 3 hetes, 6 hetes, két és fél hónapos, 4 és fél hónapos körül. A késõbbieket nem igazán tudom.

A héten megyünk koponya és hasi ultrahangra. Mit csinálnak ilyenkor és mennyi ideig tart? Birják a babák? Mennyi idős korig kell amúgy megcsináltatni?

Legjobb válasz: KB 5 perc volt maga a vizsgálat. Megnézték az agykamrákat, a hasi szerveket, máj, vese, hólyag, stb és csipõ vizsgálat is volt. Egyáltalán nem fájdalmas az én babám elég jól tûrte. A korhatárt nem tudom, de minél elõbb annál jobb az esetleges betegségek felismerése miatt. Szerintem 3 hónapos korig érdemes

KB 5 perc volt maga a vizsgálat. Megnézték az agykamrákat, a hasi szerveket, máj, vese, hólyag, stb és csipõ vizsgálat is volt. Egyáltalán nem fájdalmas az én babám elég jól tûrte. A korhatárt nem tudom, de minél elõbb annál jobb az esetleges betegségek felismerése miatt. Szerintem 3 hónapos korig érdemes
Az én kisfiamnak 6 hetes korában nézték, õ is jól bírta. Hamar kész voltunk, annyi az egész, hogy ultrahanggal(olyannal mint a terhesgondozáson), megnézték a a fején, és a hasán. Én is úgy tudom, hogy minél hamarabb érdemes megcsinálni.

A babátoknál mikor, mennyi idős korban derült ki a laktóz intolerancia? (itt nem az x éves babákra vagyok kíváncsi, hanem a nagyon korán érdekel: pl. születéskor, vagy pár hós korában)

Valamint mi volt a tünet, hogy jöttetek rá?

Legjobb válasz: Barátnõm kisfia volt laktóz érzékeny, kb. 3-4 hónapos korában derült ki. Vízszerû hasmenése volt, és elég csúnyán kicsapta az arcán a bõrt. Neki anyatejtõl, és HA-s tápszertõl jött ki (ezeket kapta vegyesen)... gasztroenterológushoz kellett vinni ahol azt mondták írnak fel direkt laktóz mentes tápszert próbának (mert a tejfehérje mentes tápszer nem segített a helyzeten), de nem hinnék hogy laktóz érzékenység lesz mert csecsemõknél ilyen nem szokott lenni (csak tejfehérje érzékenység). De barátnõm kisfiának mégis a laktóz mentes tápszertõl múlt el minden baja (már egy nap után javultak a tünetei, és kb 3 nap után teljesen megszûntek). 9-10 hónapos volt amikor a doki tanácsára megint elkezdtek próbálkozni a sima tápszerrel és tejpéppel ekkor már semmi baja nem volt tõle... tehát szerencsére kinõtte, most másfél éves, elõvigyázatosságból tehéntejet még nem kap.

Barátnõm kisfia volt laktóz érzékeny, kb. 3-4 hónapos korában derült ki. Vízszerû hasmenése volt, és elég csúnyán kicsapta az arcán a bõrt. Neki anyatejtõl, és HA-s tápszertõl jött ki (ezeket kapta vegyesen)... gasztroenterológushoz kellett vinni ahol azt mondták írnak fel direkt laktóz mentes tápszert próbának (mert a tejfehérje mentes tápszer nem segített a helyzeten), de nem hinnék hogy laktóz érzékenység lesz mert csecsemõknél ilyen nem szokott lenni (csak tejfehérje érzékenység). De barátnõm kisfiának mégis a laktóz mentes tápszertõl múlt el minden baja (már egy nap után javultak a tünetei, és kb 3 nap után teljesen megszûntek). 9-10 hónapos volt amikor a doki tanácsára megint elkezdtek próbálkozni a sima tápszerrel és tejpéppel ekkor már semmi baja nem volt tõle... tehát szerencsére kinõtte, most másfél éves, elõvigyázatosságból tehéntejet még nem kap.
Az én kisfiam 4-5 hónapos volt, amikor véres volt a széklete, ekcémás lett a bõre. Tenyésztették a székletet, de nem volt benne semmi féle baci.Így utólag bele gondolva, már elõtte is híg és naponta többszöri "fosika" is volt, ami éppen lehetne természetes is. Gasztroenterológus csak 10 hónapos korában látta, mivel elõtte felesleges, hiszen tejterhelést csak 1 éves kora után lehet csinálni.Idõpontot már korábban kértünk persze. Ahogy kiderült, 4-5hós korában, én semmi, de tényleg semmi olyan élelmiszert nem fogyaszthattam, amire még csak a tejszármazék leghalványabb árnyéka is rávetült. 1 éves korára így ki is nõtte, hogy közben nem találkozott tejszármazékkal, rajtam keresztül.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: És ezt ki diagnosztizálta náluk? Anyuka abba hagyta a szoptatást? (laktóz miatt) Vagy mi lett velük? Mesélsz még??
A kérdező hozzászólása: 2. nekünk is ilyen tüneteink vannak. Te szoptattad tovább?

Hi! Van 2db hím albínó vadászgörényem, 6hetesek. Mit adjak INNI nekik? A vizet már elfogadják? És mennyi idős korukban ivartalaníttassam őket, hogy le legyen majd később baj? (ne bántsák egymást) A Görik ALOMTESTVÉREK! : )

köszi a válaszokat!!! : D

Legjobb válasz: Szia! 6hetesen még nagyon fiatalok,még kb 2 hétig az anyjuk mellett a helyük. Inni adhatsz nekik vizet,enni pedig húst,már csontos húst is adhatsz nekik,ivartalanítani kb 10 hónapos korukban,de vszeg már jóval elõtte ivarzani fognak,de ajánlatos megvárni a 10 hónapos kort.

Szia! 6hetesen még nagyon fiatalok, még kb 2 hétig az anyjuk mellett a helyük. Inni adhatsz nekik vizet, enni pedig húst, már csontos húst is adhatsz nekik, ivartalanítani kb 10 hónapos korukban, de vszeg már jóval elõtte ivarzani fognak, de ajánlatos megvárni a 10 hónapos kort.

Tejfeherje allergianak mik a tünetei? Mennyi idős korban derül ki? Veleszületett dolog vagy szerzett?

Nálatok mik voltak a tünetek? Kinőhető?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányomnak az volt. Bár vizsgálat nem mutatta ki. 1 évesen voltunk allergia vizsgálaton, negatív lett, de a dokink szerint ennyi idõsen lehet hogy nem volt reális az eredmény. Nekünk 6 hónaposan jelentkezett elõször, mikor tejpépet próbáltam neki adni. 2 kiskanálnyitól tiszta csalánkiütés lett az egész gyerek. Akkor még nem tudtam, mi okozta. Aztán késõbb mikor próbáltam neki joghurtot adni, sajtot ismét kiütéses lett(de nem akárhogy: 3 napon át jöttek rajta ki a csalánkiütések még kálcium mellett is...nagyon rémísztõ volt). Ez kb 1 éves korában történt. Onnantól kezdve nem adtam neki semmi olyat amibe tej/tejtermék van(pl. palacsintát kókusztejporból készítettem stb.). 2 évesen próbáltuk újra bevezetni a tejtermékeket és addigra kinõtte. Azóta már 3 éves "nagylány" és reggel este 3 dl kakaót iszik.:)

Szia! Az én kislányomnak az volt. Bár vizsgálat nem mutatta ki. 1 évesen voltunk allergia vizsgálaton, negatív lett, de a dokink szerint ennyi idõsen lehet hogy nem volt reális az eredmény. Nekünk 6 hónaposan jelentkezett elõször, mikor tejpépet próbáltam neki adni. 2 kiskanálnyitól tiszta csalánkiütés lett az egész gyerek. Akkor még nem tudtam, mi okozta. Aztán késõbb mikor próbáltam neki joghurtot adni, sajtot ismét kiütéses lett(de nem akárhogy: 3 napon át jöttek rajta ki a csalánkiütések még kálcium mellett is...nagyon rémísztõ volt). Ez kb 1 éves korában történt. Onnantól kezdve nem adtam neki semmi olyat amibe tej/tejtermék van(pl. palacsintát kókusztejporból készítettem stb.). 2 évesen próbáltuk újra bevezetni a tejtermékeket és addigra kinõtte. Azóta már 3 éves "nagylány" és reggel este 3 dl kakaót iszik.:)
Szia! A kisfiamnál ekcéma, hurutosság voltak a tünetek. A kislányomnál hasmenés. Nálam még egyik gyerek sem nõtte ki sajnos. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!