Találatok a következő kifejezésre: Mi a mennyi (8318 db)

Minek a Mennybe kerülni, ha - hívők elmondásából kikövetkeztetve - az összes ismerősöm a Pkolora kerül?

Legjobb válasz: Kérdésed alapján nem vagy tisztába a Bibliával, nincs túl sok közöd a valláshoz, így kérdésedért nem is lehet felelõsségre vonni. A válaszom - egyszerûen megfogalmazva: hidd el, ha pokolba kerülsz, nem leszel kíváncsi az "ismerõseidre", és õk sem rád... Szörnyû kínokat élnek át az örökkévalóságig az ottlévõk, nincs egy percnyi "kikapcsolódás" sem... Magyarán: ha egy égõ házban rekednél, épp a barátaidra, ismerõseidre gondolnál? Arra, hogy ha õk is ott lennének, mennyivel jobb lenne? Remélem valamennyire érthetõvé vált számodra a dolog...

Kérdésed alapján nem vagy tisztába a Bibliával, nincs túl sok közöd a valláshoz, így kérdésedért nem is lehet felelõsségre vonni. A válaszom - egyszerûen megfogalmazva: hidd el, ha pokolba kerülsz, nem leszel kíváncsi az "ismerõseidre", és õk sem rád... Szörnyû kínokat élnek át az örökkévalóságig az ottlévõk, nincs egy percnyi "kikapcsolódás" sem... Magyarán: ha egy égõ házban rekednél, épp a barátaidra, ismerõseidre gondolnál? Arra, hogy ha õk is ott lennének, mennyivel jobb lenne? Remélem valamennyire érthetõvé vált számodra a dolog...
mert Isten mellett jobb lenni, mint a haverjaid mellett
Mert a Mennyben az örök boldogság vár rád Istennel és Jézussal, a Pokolban pedig örök szenvedés az áruló ismerõseid és Sátán társaságában.
Milyen az a boldogság, ami a Mennyben rám vár? Az agyad boldog hangulatot fog neked adni a halálkor, hogy ne stresszelj közben, aztán leáll az agymûködés és többé már nem érzékelsz semmit.
valójában a biblia szerint a pokol nedm azonos sátán kinzókamrájával, és az embernek nincs olyan része, amelyik túlélné a test halálát. ellenben számos gyermekrajzfilm szól az ellenkezõje mellett. tény, hogy a biblia azt prófétálja, hogy a vég idején az emberek elfordítják a fülüket az igazságtól, a mesékhez ellenben odafordulnak. most akkor ki teljesíti be a próféciát?
A Bibliában a pokol és sír váltó fogalmak...ezt kedves Péter barátomtól tanultam. Amivel riogatva van az ember, azt át is lehet élni, de aki becsületességre hajlik nem fogja. Illetve aki igen, egyedül lesz saját elméje által megkreált "világban". És van a végsõ pokol, ami pedig a nem létezéssel azonos, de ott nincs semmi, hiszen nem is létezel akkor már. 3 megközelítés egyikben, sem leszel a barátaiddal. :) Mindenki a "mennybe" jut nem kell aggódni, csak idõ, nagyon sok idõ, ugyanis mindenkinek egyenként kell felismernie a valóságot, és akkor kerülhet e mennyei állapotba. :) üdv 25/F LastOne.Left
Nem erõszak a disznótor. Magyar közmondás
Meg tudlak érteni, hogy nem akartál egy olyan vallás követõje lenni, amiben félelemben kéne leélned az életed. "CSupán arról, hogy pl. nem hisz Jézus megváltó halálában, ami sok hívõnél elég a Pokolhoz. Illetve máshol ma olvastam, hogy egy hazugság is elég ahhoz, hogy a Pokolra jusson az ember." Aki ilyenekkel fenyeget, annak nincs rendben a saját hite sem. A keresztény hit nem félelemrõl és megtorlásról szól, hanem szeretetrõl, tiszteletrõl, háláról és igazságról. Arról, hogy azt tedd, amit vársz, hogy veled is tegyenek. Nem látjuk mindannyian az Úr végtelen hatalmát, de akik valamennyire mégis, azok errõl tanúságot tesznek. Bõvebben: http://www.karizmatikus.hu/tanusagt.htm
neked mível fogyatékosnak születtél, jó lesz a pokolban sercegni:D
A kérdező hozzászólása: "Ha valamely ismerõsöm olyan szinten tenne a Bibliai erkölcsre, ami véglegesen kizárná a megváltásból, akkor nem nagyon tartanám vele a kapcsolatot, az biztos, mert számomra undorító, ha valaki alkoholista, ha erõszakos, ha nem fizeti ki a neki dolgozók bérét, stb." - Newm errõl van szó. CSupán arról, hogy pl. nem hisz Jézus megváltó halálában, ami sok hívõnél elég a Pokolhoz. Illetve máshol ma olvastam, hogy egy hazugság is elég ahhoz, hogy a Pokolra jusson az ember.
Ha valamely ismerõsöm olyan szinten tenne a Bibliai erkölcsre, ami véglegesen kizárná a megváltásból, akkor nem nagyon tartanám vele a kapcsolatot, az biztos, mert számomra undorító, ha valaki alkoholista, ha erõszakos, ha nem fizeti ki a neki dolgozók bérét, stb.
A kérdező hozzászólása: Képtelen vagyok mást mondani, mert én sem kaptam választ arra a kérdésemre, hogy milyen boldogság vár rám a Mennyországban.
Boldogabb lennél attól, hogy látod a barátaidat szenvedni? Szerintem nem, még akkor sem, ha sorstárs vagy. A pokolban nincsenek barátok, és nincsenek sorstársak sem.
"- Még mindig jobb, mint távol tõlük." - Ez igen! Önzetlen egy barát lehetsz.... Ezekszerint ha te szenvedsz, jobban viseled azt, ha a barátaid is szenvednek veled együtt... Szomorú. Amúgy meg miért kérdel ilyen dolgokat, ha nem vagy képes elfogadni a ráadott válaszokat? Vagy azt várod, hogy mindenki azt írja: "Igen, igazad van, ez miért nem jutott még senki eszébe??? "
Az öntudat / a lélek túléli a halált. Lásd pl. a Noé idején éltek lelkeit (1Pt 3:19-20), Mózest (Lk 9:28-31), a mártírok lelkeit (Jel 6:9-11, 7:9-17). Pál szerint "Krisztussal lenni sokkal jobb" a földi szolgálatnál (Fil 1:23), ezért akar "kiköltözni a testbõl, haza az Úrhoz" (2Kor 5:8).
A kérdező hozzászólása: "A válaszom - egyszerûen megfogalmazva: hidd el, ha pokolba kerülsz, nem leszel kíváncsi az "ismerõseidre", és õk sem rád... Szörnyû kínokat élnek át az örökkévalóságig az ottlévõk, nincs egy percnyi "kikapcsolódás" sem... Magyarán: ha egy égõ házban rekednél, épp a barátaidra, ismerõseidre gondolnál? Arra, hogy ha õk is ott lennének, mennyivel jobb lenne? Remélem valamennyire érthetõvé vált számodra a dolog..." - Még mindig jobb, mint távol tõlük.
Utolsó: Úgytudom ezt csak az õskeresztények hitték, manapság meg a jehovások.
A kérdező hozzászólása: Milyen az a boldogság, ami a Mennyben rám vár?
miért kerülne bárki a mennybe? a biblia szerint a feltamadás itt, ezen a földön fog megtörténni, hisz Isten eredeti szándéka ez: szaporodjatok, töltsétek be a földet, és tegyétek azt paradicsommá. no most még az utolsó tuti nem teljesült.
A kérdező hozzászólása: Pedig eddig is õk voltak mellettem, ha szükség volt rájuk...
"A keresztény hit nem félelemrõl és megtorlásról szól, hanem szeretetrõl, tiszteletrõl, háláról és igazságról." Ezzel csak az a bibi, hogy vannak emberek akik csak akkor tudnak társadalmilag elfogadhatóan viselkedni, ha rettegniük kell a bûntetéstõl. Olyan dolgok, mint "szeretet és tisztelet" nekik semmit se jelentenek. Azért lett a kereszténységben fontos a terror és a megtorlás, hogy a züllött emberek ne bántsák a jó embereket.
mi sem tudunk többet. keress egy szakkönyvet és ahhoz tartsd magad.
Én 0-ás vagyok, nekem sok húst kell enni :) Ha vega akarnék lenni, akkor is kéne ennem sok halat, meg tojást. Az AB-seknek asszem nem kell annyi hús, azok lehetnek vegák is, úgyemlékszem, hogy ezt olvastam régebben. Bár az is lehet, hogy hülyeséget mondok :)
Viselkedj úgy mint egy négyéves. Vagy esetleg embereld meg magad és viselkedj korodhoz méltóan.
Elösször is tanulj meg helyesen írni.....
mennnnnyél

Tudod már kinek mit veszel Karácsonyra? Mit és mennyit költessz rá? Mi az amit már beszereztél? Csomagolópapirt, ajándéktáskát, díszitést vettél a csomagoláshoz? Erre mennyit szánsz?

Legjobb válasz: Hú, mennyi kérdés. A helyzet az, hogy nem veszek senkinek semmit. Sokkal könnyebb így. Cserébe elvárom, hogy nekem se vegyenek semmit.

Hú, mennyi kérdés. A helyzet az, hogy nem veszek senkinek semmit. Sokkal könnyebb így. Cserébe elvárom, hogy nekem se vegyenek semmit.
Mivel nincs zsebpénzem, ezért venni nem igen fogok senkinek sem, csak pár barátnõmnek vettem apróságokat. Szerintem családban vagy gyertyát készítek, vagy decoupage-cuccokat.
én már mindenkinek beszereztem mindent pont a mai nap fejeztem be:) kb 50-60 ezer ft volt összvissz minden.
Kb 25-30e az összes ajándék. Már nagyrészt minden megvan, néhány apróság hiányzik még. Csomagolópapírt vettem 10 métereset, celofán kell még. Idén úgy döntöttem, hogy nem költök masnikra meg ajándékkísérõkre. Igaz, hogy úgy szebb, de drága. Úgyhogy jól állok, nem szeretek rohangálni közvetlen karácsony elõtt.

Kubába mikor, mennyi időre, kikkel, és hova érdemes elmenni? Mire kell figyelni? Mennyi költő pénzel? Mi a fizetőeszközük?

Legjobb válasz: Kérdezz meg egy utazási irodát :) Õk biztosan tudnak neked segíteni Egyépként ez attól függ, hogy milyen igényeid lennének

Kérdezz meg egy utazási irodát :) Õk biztosan tudnak neked segíteni Egyépként ez attól függ, hogy milyen igényeid lennének
Kubába?Füvezni mész?
A kérdező hozzászólása: Pihenni szeretnék menni! És azért kérdeztem, mert azt hittem, hogy olyan választ/válaszokat fogok kapni akik már voltak Kubában egyszer vagy akár többször is és van már Kubával kapcsolatos tapasztalatai/tapasztalataik!
Szia! Mi is készulunk Kubába, én is szívesen elolvasnám a tapasztalataidat.Megkoszonném ha írnál.
Elég késõn írok de most találtam meg ezt a kérdést Kubában Peso a fizetõeszköz, a kubai peso.Többet nem tudok mondani

10es skálán mennyire vagy megelégedve a külsőddel? Mi az, amivel nem vagy elégedett? Tudnál rajta változtatni? Mit gondolsz, mennyi esélyed van az ellenkező nemnél (esetleg azonosnál)?

korotokat és nemeteket is írjátok meg!

Legjobb válasz: 10-es skálán 8,2345164236416414556452645624659676267596752169756217651676 1576516971975197917921675419757197591549159721975197197216721 672134548486464684864864615848646846-re pontoznám magam 15F

10-es skálán 8, 23451642364164145564526456246596762675967521697562176516761576516971975197917921675419757197591549159721975197197216721672134548486464684864864615848646846-re pontoznám magam 15F
7 Az arcbõröm sajnos problémás, és fater hagyatékaként a homlokom két oldalt enyhén elkezdett felfelé "nõni" :D Az arcbõrömmel a hiper-szuper Szegedi százmillió-díjas bõrgyógyász professzor-adjunktus-atyaúristen se tudott mit kezdeni. Még az alkalmankénti 8000 forintos magánrendelésén sem :D A hajammal nem sok mindent tudok kezdeni. Plusz jól jönne még 8-10kg izom, amin rajta vagyok, de az a fránya anyagcsere nem nagyon akarja, hogy nõjek, nõdögéljek :( Az ellenkezõ nemnél nincsenek rossz esélyeim, általában szót értek velük, szokták bírni a fejem, ha megismernek.
10/2 tudnák rajta változtatni. és fogok is. a másik nemnél esélyem 10/5
10/9 nagyobb cicik jól jönnének 17L
6/10 de egyre jobb lesz :P f19
10/7 Amin tudnék változtatni: Szeretnék felszedni magamra 2-3 kg izmot, talán egy másik frizura jobban állna Amin nem tudok, de akarok: az orrom nagyobb mint kéne :D lehetne vastagabbszálú a hajam Hát a fiúknál van esélyem, de sajnos általában azoknál, akik nekem nem tetszenek. 20/L
9/10 lány Az egyetlen bajom a hajammal van, hogy még elég rövid.Amúgy mindenem tetszik :-)
23. vagyok 15/l
utolsó elõtti :D
ja, utolsó vagyok. 16/l
7/10 27F
0 Amikkel nem vagyok elégedett: a fejem, a magasságom és péniszem. Ellenkezõ nemnél semmi esélyem, azonosnál remélem, hogy semmi.
Nos hát... 10 pontból úgy 5-öt adnék magamnak. Nem vagyok megelégedve az alakommal. Nem vagyok kövér, de széles a csípõm, és nagy a popsim, ezen próbálok változtatni (több-kevesebb sikerrel.) Az arcom lehetne szebb is, de hát ez jutott. :) Páran mondták, hogy szép vagyok, de nem vagyok túl sikeres a pasiknál. :D 18/L
10/9, 5 Van 1-2 pattanásom, és hamar zsírosodik a hajam, de ettõl eltekintve minden szép és jó. Ezek úgyis csak a korom (nem fõnév! XD) miatt van. 12/l :-)
10/8 megvagyok elégedve :) ) 15/L Egészséges önbizalmam van és kész ennyi :) a barátomnak így tetszem õ 18/F
Hát ha magamra nézek akkor szerintem 8 de ha más néz rám az kevesebbet adna.De én szeretem magam ahogy kinézek.
Nem akarom, hogy úgy tûnjön mintha sajnáltatnám magam.. Szóval én 10\2-re vagyok elégedett magammal, de állíólag jóképû vagyok és adok is magamra (kondi, jó frizura és ruhák). Valamint én nem a külsõmre alapozom a sikereim a csajoknál, inkább a dumámra. Azzal meg szerencsére még nem volt gond:)
10/9, 999 Igazábol rusnya vagyok, de szeretnek a nõk és ez a lényeg ;D Sokszor én is csodálkozom milyen jó nõknek tetszem.
10/5 Sajnos nagyon vékony vagyok, és ezt a csajok nem szeretik. "Esély elég csekély" 7 éve vagyok egyedül, de a remény hal meg utoljára... 25f
10/7 Igazából nagyon kritikus vagyok magammal szemben. Nem szeretem a husis combom, és fõleg azt, hogy bármit is csinálok nem tudom eltüntetni a narancsbõrt róla. Egyébként a fiúknál nagyon sikeres vagyok. Szép az arcom és az alakom is jó (ezt leszámítva). 19/L
10/8. kicsi a mellem, de ezzel nem tudok mit kezdeni, illetve még egy kicsit izmosodok és ennyi:) alapból azt hinném van esélyem az ellenkezõ nemnél, de a visszajelzések szerint sajnos nem sok (nem tudom miért..) 17/L
6, 5/10 Túl vékony vagyok..hízni nem igazán tudok.Az orrom sem tetszik..mert görbe :D Jelenlegi hajszínem se(de ezen tudok/fogok változtatni) túl fehér a bõröm...de ezen is fogok változtatni.Fogaim.. hát nem a legszebbek(nem rohadnak, csak nem állnak egyenesen, de nem az összes csak 1-2)nem tudom hogy valaha lesz-e fogszabim :)
10/6 a lábaim csúnyák :((
10/7 Van egy kis pocakom és úszógumim, és az arcom egy kicsit túl kisfiús. Az elõbbin rajta vagyok, hogy ledolgozzam, a másodikat majd az idõ megoldja. Van esélyem, de csak azoknál, akik vevõk a cinikus humoromra és a szókimondó stílusomra. 23/F
10/8 Mennyi esélyem van az ellenkezõ nemnél? Nem tudom:D De nem is érdekel, én magamnak akarok megfelelni.
A fikuszba, megint lemaradt: 26/F
10/6
10/9 Az esélyem 0.
10/0, 01
7/10, 27N Ez az önbizalmon múlik, itt becsapós.
Nem igazán vagyok megelégedve, van olyan része, amin tudok változtatni (próbálok is), viszont van olyan is, amin nem. 20L
Csak az arcommal és a fogommal nem vagyok megelégedve. Van esélyem a lányoknál, fõleg az átlagosnál. F20
10/10 ha te nem latod magadnak szepnek akkor ne vard el h mas annak lasson ;)
max 10/5.. vagy kevesebb.. sok mindennel...próbálok, de van olyan amin soha nem fogok tudni változtatni.. van esélyem.. de izlések és pofonok. 20/l
Zakathol, tök jót nevettem a kommenteden :-) Sztem ha jó a humorérzéked, senkit nem érdekel, hogy milyen az arcbõröd, illetve van-e hajad :-)
10/6 szerintem izmosodás megkezdödött szóval jól haladok, de az atyaúristenért se tudok hízni...rohadt vékony vagyok... esélyeim átlagosak..
10/5, de csak mostanában látom ilyen jónak. 18/F
15ös vagyok megnit, azt el felejtettem, hogy a nõknél esély...Hát ez egyénenként változik.Van akinél egy cseppnyi se volt, más szinte varázserõt érzett bennem, és semmit sem kellett tennem, hogy akarjon.Szóval erre korektet nem tudok válaszolni.
9 Az alakomon még lehet mit formálni. Jó esélyeim vannak az ellenkezõ nemnél, egyáltalán nincs okom panaszra, szerencsére :) 24N
9, csak azért, mert a testemet formálni kéne, illetve van egy kicsit kiálló fogam
Hát, összességéban olyan 8asnyira.Mert amin nem tudok változtatni, az nem is érdekel, azon kívül szálkásodhatnék, és mindent tökéletesnek vélnék magamon(a megváltoztathatatlan dolgokon kívül, de azok nem érdekelnek). 24-f
10/5 Az alakommal nem vagyok elégedett, túl vékony vagyok és nem tudok hízni. 22/l
10/2 21F.

Barna rizst savóban mennyi ideig kell főzni? Mi a barna rizs és savó optimális aránya?

Házi sajt készítése kapcsán van itthon savó. Úgy hallottam, hogy f?zéshez ezt fel lehet használni.

Legjobb válasz: Köszönöm! :) Meg ha megkerdezhetem, mennyi ideig fözted? Egyszer vettem barna rizst (csak mivel allitolag egeszsegesebb), de vizben olyan idötlen ideig fött, hogy azota inkabb nem...

Köszönöm! :) Meg ha megkerdezhetem, mennyi ideig fözted? Egyszer vettem barna rizst (csak mivel allitolag egeszsegesebb), de vizben olyan idötlen ideig fött, hogy azota inkabb nem...
Utolso kerdesre: Anyu a savot tejfeles fözelekekbe szokta, viz helyett, es sos stanglinak (=sörkifli) a viz helyett. A többihez nem tudok hozzaszolni. Ha elkeszült a sajt, erdekelne a recept, vegül milyen aranyban, hogy csinaltad, es milyen lett?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, ez így van: a barna rizsnek hosszabb idõ kell ahhoz, hogy elkészüljön, mint a fehér rizsnek. Nálunk pár éve még rengetegszer volt barna rizs a menü, de mostanában igyekszünk abból is kevesebbet fogyasztani. Általában 50 perc alatt elkészül a barna rizs a legalacsonyabb fokozaton. (Nekem indukciós fõzõlapom van most, azon 60 fok a legalacsonyabb beállítható hõmérséklet, de folyamatosan, automatikusan kapcsolgatja magát a szerkezet, hogy ne melegedjen túl.) Amikor a savóban fõztem a barna rizst, akkor a fõzési/párolási idõ jóval meghaladta az elõbb írt 50 percet és körülbelül 1, 5 óra alatt készült el az étel. Fehér rizs párolásakor is tapasztaltam azt, hogy amikor pl. paradicsommal együtt teszem a fazékba, akkor lassabban készül el a paradicsomos rizs mint a natúr, gondolom, hogy amiatt, mert savas közegben lassabban fõ a gabona (is). Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Szia! Kérdeztél a sajt készítésével kapcsolatban. Még egy kicsit kiegészítem a korábbi válaszomat (a fentebbi linken található csevegést). Volt egy érzésem, hogy ahonnan régebben beszereztem a tejet, ott vizezték; az ízén éreztem, hogy nem elég „tömény”, de azért elég jó volt, így csak kicsit gyanakodtam. Viszont korábban a SPAR-ban láttam, hogy ott kapható 3, 5%-os tej, ami akkor 179.- Ft volt, így vettünk próbaképpen 2 litert. Jóval több lett ebbõl a bolti tejbõl a sajt, mint az általam korábban beszerzett „házi tehéntejbõl”... 2 liter bolti, SPAR-os, 3, 5%-os Landmilch márkanevû tejbõl 372 gramm lett a sajt. A SPAR-ban vett tej hõkezelt, emiatt a végeredmény ebbõl a tejbõl másabb (állag szempontjából). Ha szeretnéd kipróbálni a linken leírt receptet, akkor arra alkalmas a SPAR-ban kapható 3, 5%-os tej, nem muszáj a piacra vagy házhoz menni tejért - lehet, hogy ott is vizezik. Nem volt mindegy, hogy kitõl vagy honnan szerzi be az ember lánya a tejet. Természetesen, ha be tudod szerezni megbízható helyrõl a friss tehéntejet, akkor érdemes abból készíteni a sajtot, túrót. Szia!

Mik a Magyar Honvédség fizikai alkalmassági követelményei? Miből mennyit kell megcsinálni és mennyi idő van rá? Ha valaki kiválóan akar teljesíteni, mennyi pontot kell elérnie?

Legjobb válasz: http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=2.%20sz.%20mell%C3%A9k.. nyugi nem vírus, csak a hivatalos dokumentum, hogy mibõl mennyit kell csinálni és hogy mennyiért mennyi pontot kapsz

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=2.%20sz.%20mell%C3%A9k.. nyugi nem vírus, csak a hivatalos dokumentum, hogy mibõl mennyit kell csinálni és hogy mennyiért mennyi pontot kapsz
Kicsit késve de hozzászolnék. 10 évig voltam a seregben, soha nem a minimum pontra mentem... leszereltem... 2 év civil élet után vissza vágytam... ujra megcsináltam a felvételit..... heti 3X fél óra ráforditással max pont a fizikain.... akik jöttek fiatalok, 90 %-a megbukott a felmérésen.. a többi szimplán növény...1 jegyû IQ.... na ezek az emberek 2 hónap alatt nem tudtak fel készülni? vagy csak azt hiszik hogy a honvédséghez hülyéket és gyengéket vesznek fel?
1. 3200 m futás 2. karhajlítás (fekvõtámasz), vagy húzódzkodás (2 perc) 3. hanyatt fekvésbõl felülés hajlított térddel (2 perc) Követelmény: T4 edzettségi szint, a vizsgálaton legalább 260 pontot kell elérni
A pontok pedig függnek az életkortól és a nemtõl. Egy huszonévesnek például 13 perc alatt kell lefutni a 3, 2 kilométert, és 60-60 fekvõtámasz, illetve felülés kell. De a túltelítettség miatt így is beletelhet még egy évbe is, mire bejuthatsz, a hosszú várólisták és lassú leszerelés miatt.
na igen, de ha olyan helyre jelentkezel, ahol van üresedés, akkor nagy rá az esély, hogy jövõre már szerzõdéses állományba kerülj! (mint például én is... nyáron alkalmassági és ha minden rendben lesz, akkor szeptembertõl indul a kiképzés!)
sziasztok :D teljes mértékbe igazad van én most jelentkeztem katonának szegeden a mai nap amúgy már rendszeresen edzek vagy 2-3 éve küzdõspórtóltam is 5 évet meg a mai napig is edzek ithon napi 10-van amikór 15 kilómétert futok és mindenre edzek magamtól ithon szerintem semmi értelme felkészületlenül elmenni és ijenre válalkozni én is a maximális pontot akarom kihozzni az egészbõl mert úgy nagyobb esély van a bekerülésre és egy kérdésem lenne amit még nem tudok !!!! menyit kel húzóckodni a nyújtórúdon elõre is köszönöm :)

Mi ammónium klorid képlete és mennyi 1 mol tömege? Mi a CaSO4? és mennyi 1 móljának tömege, ? Mi a nátrium-szulfát képlete és mennyi 1 móljának tömege?

Legjobb válasz: NH4Cl- Ammónium-klorid Na2SO4- nátrium szulfát megfogod a periódusos rsz-t és kikeresed belõle, hogy a bizonyos elemnek mennyi a moláris tömege, összeadod õket (ha vmibõl 2 van, akkor azt 2szer veszed, ha 4 akk 4szer) és kijön a moláris tömegük... egyben segítek: NH4Cl: 12g+4*1g+35,5g=51,5

NH4Cl- Ammónium-klorid Na2SO4- nátrium szulfát megfogod a periódusos rsz-t és kikeresed belõle, hogy a bizonyos elemnek mennyi a moláris tömege, összeadod õket (ha vmibõl 2 van, akkor azt 2szer veszed, ha 4 akk 4szer) és kijön a moláris tömegük... egyben segítek: NH4Cl: 12g+4*1g+35, 5g=51, 5
A kérdező hozzászólása: milyen csoportba tartoznak ezek és miért?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!