Találatok a következő kifejezésre: Mi a mellizom (20 db)

Nőknek is való a fekvőtámasz? Mivel a mellizmot is fejleszti, és úgy hallottam, hogy nőknél nem jó arra gyúrni. Hány fekvőtámaszig nem kockázatos vajon? Heti 1x 5-10 fekvőtámasz még nem káros?

Legjobb válasz: tudtommal a nõi test is emberi test,vagy nem? és kockzatos:DDD? max annyiban,hogy ha napi ezret csinálsz,akkor egy kicsit monotonnak fogod érezni a dolgot. amúgy egyértelmû,hogy valami nõgyûlölõ kamu kérdés,mert ilyen hülye nem létezik.

tudtommal a nõi test is emberi test, vagy nem? és kockzatos:DDD? max annyiban, hogy ha napi ezret csinálsz, akkor egy kicsit monotonnak fogod érezni a dolgot. amúgy egyértelmû, hogy valami nõgyûlölõ kamu kérdés, mert ilyen hülye nem létezik.
Dehogynem:D Heti 5-10-tól simán eltûnnek a melleid, aztán majd rakhatsz szilikoncsöcsöket mint a versenyzõk:D
Én is lány vagyok, de komolyan nem értem, hogy más lányok miért féltik ennyire a mellüket:) Minél kisebb melled van annál kevésbé akadályoz a sportban, és annál kisebb az esélye, hogy lógni fog! Tehát kérdés el van döntve, mozogj sokat, egyél egészségesen, és mértékkel... Izmos meg nem leszel csak úgy véletlenûl! Sokszor még az sem lesz izmos aki erre törekszik. Ahhoz több év súlyzós edzés kell, és jól belõtt étrend. 10 fekvõvel nem nagyon lehet izmot növelni. Mehetsz akár konditerembe is, akkor sem lesz semmi baja a melleidnek!
Fekvõtámaszozással soha az életben nem fogsz nagy mellizmokat növeszteni. Pláne nem nõként. Meg ugye valószínûleg normális étrended sincs az izmosodáshoz, szóval teljesen esélytelen, hogy pont emiatt tûnjön lógósnak a melled. :)
Egy szõke, egy fekete, és egy vörös nõ állnak egy omlófélben levõ sziklán. Otterem a jótündér, és felajánlja nekik, hogy madárrá tudja változtatni õket, hogy elrepülhessenek innen. Mondjátok, milyen madárrá változtassalak benneteket? A fekete nõ gondolkozik, majd kinyögi: - Én sas akarok lenni! Az olyan energikus, és csodás! Átváltozik, és elrepül. A vörös nõ is gondolkozik, majd azt mondja: - Én sirály akarok lenni, mert az olyan király! Olyan szép fehér, meg minden. - Sirállyá változik, és tovaszáll. A szõke nõ gondolkodik... gondolkodik... majd megszólal: - Én Pingvin akarok lenni, mert az olyan cuki!
Fekvõtámasznak vannak nehezített változatok, szóval lehet izmosodni tõle, nyilván nem nagy izmot, de látványosat!
A fekvõtámasz ló[email protected] kockára vágva, nehogy már azt hidd, hogy olyan melled lesz tõle mint Cutlernek. Ha fekvenyomsz akkor sem fog "eltorzulni" a melled.
Ki akar olyan mellet mint Cutler?! XD Az inkább szteroidtól van...
Egy nõ teste, bármilyen fekvõtámasz kiviteltõl.. sem fog sokat változni. Pont annyira nem, hogy a kérdéssel fölösleges többet foglalkozni. Annyi erõsítés mint a fekvõtámasz nõknek is kell, természetesen.
Ki szólt be Cutlernek HÁÁÁ, kicsoda!!!
Sosem lesz 'nagy' mellizmod nõként, fekvõtámasztól. Ne a gyk-n olvasgass komoly témákról, vagy itt is hozzáértõbbeket kérdezz meg (igen, ezt tetted, jó a kérdés).
Mondok valamit: barátnõm nem csak fekvõtámaszozott, de (kapaszkodj meg) fekvenyomott, ferdepadon is, tárogatott is, szóval rendesen edzett mellre is, és nem csúnyább lett tõle, hanem sokkal úúú, húhú szebb! Sõt, nem tudom, hogy nem sikerült belefutni, mert sok helyen írják, hogy a melledzés azért is jó a nõknek, mert a megnõtt izom kicsit kitolja a mellet, ezáltal nagyobbnak látszik. Persze - mint mondták - nem kell irreális méretekben gondolkodni.
A melled méretét a testzsírszázalékod befolyásolja. Akkora mellizomzatot, ami lényegesen változtatna a formádon nem fogsz tudni építeni fekvõtámaszozással. Másrészt az otthoni fekvõtámyszozás, hasizmozással csak aránytalan külsõt lehet felépíteni, senkinek sem ajánlom. Inkább rendesen kellene sportolni.
és miért hasonlítod magad olyan nagy mellizmú férfiakhoz, akik évtizedeket edzenek hatalmas súlyokkal, és azért olyan a mellizmuk? vagy a heti 5-10db fekvõtõl hasonló eredménytõl félsz?:D korod mennyi, ha szabad tudnom?
A kérdező hozzászólása: Nem kamu!
:DDD Remélem ez kamu kérdés!
A kérdező hozzászólása: Itt olvastam a gyk-n, hogy a mellizomfejlesztés nõknek nem ajánlott, mert a mellizom elõdomborítja a mell felsõ részét, amitõl az egész lógós hatású lesz. Az összes nagy mellizmú férfinek egészen lent van a melludvara és a mellbimbó is természetesen. Na most hogy nézne ki ez egy nõnél?
Amennyi jol esik

Mit gondoltok mellizomra jó a fekvőtámasz és egyéb feladatok? Tudtok mellizomra gyakorlatot?

Legjobb válasz: Saját testsúlyos gyakorlatok közül a fekvõtámasz és a tolódzkodás talán a legjobb mellizomra, és ezek nehezíthetõk súlyokkal, illetve durvított változatokkal. Súlyzósból a fekvenyomás, karból nyomás a legjobbak, izolációs gyakorlat gyanánt a tárogatás a legáltalánosabb.

Saját testsúlyos gyakorlatok közül a fekvõtámasz és a tolódzkodás talán a legjobb mellizomra, és ezek nehezíthetõk súlyokkal, illetve durvított változatokkal. Súlyzósból a fekvenyomás, karból nyomás a legjobbak, izolációs gyakorlat gyanánt a tárogatás a legáltalánosabb.
A fekvõtámasz jó. Másik lehetõség a tolódzkodás. Többet nem említek, mert gondolom, eszközeid nincsenek.
Saját testsúlyos: fekvõtámasz, tolóckodás. Sulyzós:Fekvenyomás egykezessel/kétkezessel, tárogatás, áthúzás. Attól függ hogy sulyzóval vagy saját testsúllyal akarsz edzeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen a jó válaszokat !

Mi a leghatékonyabb gyúrási mód mellizomra?

Korábban már gyúrtam de az nem volt elég hatékony.Aztán abba kellett hagynom bordatörés miatt.És most végre szeretnék újra jó kondiba ledűlni. Hogyan tudnám elérni leghatékonyabban? (csak felsőtestre)

Legjobb válasz: Mellizomra mondjuk fekvenyomás egyenes és döntött padon, tárogatás stb.

Mellizomra mondjuk fekvenyomás egyenes és döntött padon, tárogatás stb.
Szerintem fekvõtámasz is simán mehet, pakolj annyi sújt magadra, hogy max 10-et tudj megcsinálni, és az is ugyanolyan jó, mint a fekvenyomás :) az a különbség, hogy ez mást is erõsít, és lehet variálni( ujjhegyen, öklön, széles kéztartással )
Utolsó amit írtál hülyeség.. Leírom, hogy én hogyan edzek mellre! Bemelegítés után hagyományos fekvenyomás (alsó mellre) 3x15 ezután ferdepados fekvenyomás (felsõ mellre) 3x15 Következõ tárogatás (3féle) 3x8-10 mind 3 ból. Majd tárogatógéppel 3x15! Ez be fog válni, bár ízlès szerint variálhatod az ismétlésszámokat.
Megkérdezhetem miért hülyeség egy ilyen gyakorlattal feldobni az edzést? Nem fekvenyomás helyett mondtam, és egy kis változatosság nem hülyeség, de javíts ki ha tévedek
a változatosság jó, és a fekvõ okozhat izomsokkot, mert nem szoktad meg, és bedurranhatsz De a fekvenyomás hatékonyabb, és ezt kétségbe vontad.
Rendben, ez igaz. Én csak azt mondom, hogy ha valaki mindig csak ugyanazokat a gyakorlatokat csinálja, az nem a legjobb(habár a fekvenyomás annyira alap gyakorlat, hogy azt simán lehet). A profi testépítõk is 2-3 havonta változtatják az edzéstervet.
Fall Oszkar: te meg elfelejtheted az alsó és felsõ mellizmot, mivel ilyen NINCS! Van alsó és felsõ rész, de nem két részbõl áll a nagy mellizom. A ferdepados fevenyomással a mellizom feljebb lévõ rostjait dolgozza meg az ember.


Mi a legjobb edzés mellizomra?

F/15

Legjobb válasz: A legösszetettebb mellizom-gyakorlat a fekvenyomás.

A legösszetettebb mellizom-gyakorlat a fekvenyomás.
fekvenyomás rúddal fekvenyomás kézisúlyzóval ferdepados nyomás rúddal ferdepados nyomás kézi súlyzóval tárogatás egyenes padon tárogatás ferdepadon a sima fekvenyomást és a ferdepados nyomás sorrendjét edzésenként cseréld fel.
9:36 vagyok én arra válaszoltam hogy mik a legjobb gyakorlatok mell edzésre. nem edzéstervet írtam hanem hatásos gyakorlatokat. biztos az utolsó mondatomból gondoltátok hogy edrésterv, de nem azért írtam oda hogy variálja hanem azért mert a fekvenyomást rúddal és a ferdepadosat rúddal 100% hogy befogja iktatni, nincs az a gyúrós aki ezt a kettõ kihagyná.
Jók azok a gyakorlatok amiket felsoroltál, de egy edzésen szerintem 15 éves gyereknek bõven sok egyszerre. 4 max 5 gyakorlat 4x8-12 be edz.
Ezt a sok gyakorlatot nem kell egyszerre végezni egy edzésen nyomj fekve aztán ferdepadon majd tárogass ennyi!

Mit várjak a mellizom-gyakorlattól?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szerintem ne csináld... A fitneszesek nem szoktak mellizomra gyakorlatokat végezni, mert "eltorzítja" a melled. Egyébként szerintem, ilyen súllyal kb. semmi se fog változni.

Szerintem ne csináld... A fitneszesek nem szoktak mellizomra gyakorlatokat végezni, mert "eltorzítja" a melled. Egyébként szerintem, ilyen súllyal kb. semmi se fog változni.
ha huzamosabb ideig csinálod kissebb lesz a melled, de ha semmit nem tornázol rá akkor lógni fog.szerintem az arany közép út a jó.én 1kilós súlyzókkal heti3X60at csinálok.nekem az vált be:)
Hát mivel nekem nincs cicim ezért nem tudom megmondani. De a cici nagy része zsírszövet tehát ha gondolod bedurranthatod a mellizmaid de attól még nem biztos, hogy feszes is lesz. Amúgy igen hatásos a gyakorlat de nem 2, 5kg-al. Csináld nagyobb súllyal és kevesebbszer.
sokat nem fog. inkább fekvõtámaszozz (ha nem megy lábon, jó térden is), szebb testfelépítést ad. Nálunk a csajok 40-50 fekvõt is le tudnak nyomni edzésen, és nagyonjó alakjuk van.

Mi a legjobb módszer mellizom-erősítésre? A felülés valóban hatásos a hasizomra?

A felülésnek mi a pontos technikája?

Legjobb válasz: Hát a mellizom erõsítésre elég sokféle gyakorlat van...én a sima fekvenyomással kezdek aztán ferdepad majd egyenes padon belsõ fogás a végén pedig tárogatás. Esetleg még ajánlom egykezes súlyzókkal a fekvenyomást. ezek nekem beváltak...

Hát a mellizom erõsítésre elég sokféle gyakorlat van...én a sima fekvenyomással kezdek aztán ferdepad majd egyenes padon belsõ fogás a végén pedig tárogatás. Esetleg még ajánlom egykezes súlyzókkal a fekvenyomást. ezek nekem beváltak...

Mi a leghatásosabb edzés mellizomra?

gépek nélkül

Legjobb válasz: fekvõtámasz

fekvõtámasz

Mikor dolgozik jobban a mellizom?

Mikor dolgozik jobban a mell izom ? Ha szélesre vagy rövidre fogom a rudat a fekve nyomásnál ?

Legjobb válasz: ha tolsz egy kõbányait edzés elõtt! Világos?

ha tolsz egy kõbányait edzés elõtt! Világos?
Szélesen jobb, szûken inkább tricepszre megy. Fontos hogy minél nagyobb mozgástartományba dolgozz.
A kérdező hozzászólása: 1. kommentelõ: ezzel nincs probléma :D 2. köszi megfogadom :D

Mire kell edzeni a mellizmon kívül, hogy ''eltünjenek'' / ne látszodjanak a bordáim elöl és oldalt?

Legjobb válasz: hasra és nem csak sima hasizom gyakorlatok kellenek, hanem az oldalsó hasizmot is kell edzeni

hasra és nem csak sima hasizom gyakorlatok kellenek, hanem az oldalsó hasizmot is kell edzeni
pár kiló felszedése is megteheti

Teljesen kezdő vagyok az izmosítás terén ezért kérdezek nálam tapasztaltabb embereket, hogy hasizomra és mellizomra mi a leghatásosabb otthoni izomfejlesztő gyakorlat. Kondiba nem tudok járni mivel elveszi az időmet a kosár meg a suli (? )

Emellett a combomat és szeretném izmosítani

Legjobb válasz: Otthon, semmi, szerinted miért járnak az emberek kondiba? Amúgy hasizomra edzeni kb fölösleges...

Otthon, semmi, szerinted miért járnak az emberek kondiba? Amúgy hasizomra edzeni kb fölösleges...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!