Találatok a következő kifejezésre: Mi a megoldás a (4198 db)

Ki tudha ezeket afeladatokat megoldani? Aki tudja hogy mi a megoldas. A feladatokat lent lahet megtalalni. Koszonom szepen elore is a valaszokat!

Hüvelyk Matyi hüvelykujjának a hossza hatszorosa Babszem Jankó hüvelykujja hosszának. Babszem Jankó kardjának hossza fele akkora, mint Hüvelyk Matyi hüvelykujjának a hossza. Hányszorosa Babszem Jankó kardjának a hossza a saját hüvelykujja hosszának? Róbert Gida egy kétkarú mérleggel méri meg barátait. A mérleg egyensúlyban van, ha az egyik serpeny?jére Micimackót ülteti, a másikra pedig Tigrist és Nyuszit, vagy ha kettejük helyett három üveg mézet és egy 10 dkg-os tömeget tesz. Tigrist, Nyuszit és Zsebibabát három üveg méz és egy 25 dkg-os tömeg tartja egyensúlyban. Hány dekagramm Zsebibaba tömege? Az ábrán látható szót egyforma szürke szín? négyzetekb?l raktuk ki. Melyik bet?nek legnagyobb a kerülete?

Legjobb válasz: Egy kerek asztal körül hazug és igazmondó emberek ülnek, összesen heten. A hazugok mindig hazudnak, az igazmondók mindig igazat mondanak, és mindenki tudja a szomszédjáról, hogy hazug vagy igazmondó. Hány hazug ember ül az asztalnál, ha mind a hét ember azt állítja: "A közvetlenül mellettem ülõ mindkét szomszédom hazug ember."? Mondjuk az 1. hazug, akkor a 2. igazmondo, a harmadik hazug, a negyedik igazmondo, az otodik hazug, a hatodik igazmondo, a hetedik hazug, az elso akkor igazmondo, ami ellentmodas, tehat nem valaszthatunk ki egyet sem mint hazugat kozuluk. Vagyis mindenki igazat mond, ami viszont nem lehetseges. Tehat a feladatnak nincs megoldasa. (Az a megoldas, hogy "nincs megoldas" egy teljesen elfogadott megoldas a matematikaban es a logikaban) Az onellentmondas feloldhato azzal ha tevednek. Vegulis arrol nem szolt a feladat, hogy valoban jol tudjak-e ki igazmondo, csak arrol, hogy igazat mondanak, nyilvan a sajat tudasuknak megfeleloen.

Egy kerek asztal körül hazug és igazmondó emberek ülnek, összesen heten. A hazugok mindig hazudnak, az igazmondók mindig igazat mondanak, és mindenki tudja a szomszédjáról, hogy hazug vagy igazmondó. Hány hazug ember ül az asztalnál, ha mind a hét ember azt állítja: "A közvetlenül mellettem ülõ mindkét szomszédom hazug ember."? Mondjuk az 1. hazug, akkor a 2. igazmondo, a harmadik hazug, a negyedik igazmondo, az otodik hazug, a hatodik igazmondo, a hetedik hazug, az elso akkor igazmondo, ami ellentmodas, tehat nem valaszthatunk ki egyet sem mint hazugat kozuluk. Vagyis mindenki igazat mond, ami viszont nem lehetseges. Tehat a feladatnak nincs megoldasa. (Az a megoldas, hogy "nincs megoldas" egy teljesen elfogadott megoldas a matematikaban es a logikaban) Az onellentmondas feloldhato azzal ha tevednek. Vegulis arrol nem szolt a feladat, hogy valoban jol tudjak-e ki igazmondo, csak arrol, hogy igazat mondanak, nyilvan a sajat tudasuknak megfeleloen.
Picur leírta egy füzetbe az összes háromjegyû pozitív egész számot. Pom-Pom mindegyik szám minden számjegye alá odaírta, hogy az a számjegy hányszor szerepel a Picur által leírt számban. Így Pom-Pom is háromjegyû számokat írt le. Hány különbözõ háromjegyû számot írt le Pom-Pom? A 3 jegyu szamok ilyenek lehetnek: aaa aab aba baa abc Ezeknek a szamoknak a Pom-Pom valtozatai: 333 221 212 122 111 Ez ossesen 5 kulonbozo szam.
A 2000 egy olyan évszám, amelyben a két szélsõ számjegy összege 2-vel nagyobb a két középsõ számjegy összegénél. Hány év a különbség a 2000 utáni elsõ és a 2000 elõtti utolsó ilyen tulajdonságú évszám között? 2011 a 2000 utani elso ilyen ev. 1809 a 2000 elotti utolso ilyen ev. A kulonbseguk: 2011 - 1809 = 202 ev. A 202 az onmagaban is eredekes szam, mert a primtenyezos felbontasa: 202=2*101 Es 2+0+2 = 4 2+1+0+1 = 4 vagyis a szam szamjegyeinek az osszege megegyezik a primtenyezos felbontasaban a szamjegyek osszegevel.
Öt alma és hat narancs 10 Ft-tal kerül többe, mint hat alma és öt narancs. Hány forinttal kerül többe egy narancs egy almánál? A feladat azt mondja, hogy ha veszel 5 almat, meg 6 narancsot, aztan az egyik narancs helyett megis inkabb egy almat veszel, akkor 10 Ft-ot kell meg fizetned. 5A + 6N =10 + 6A + 5N Kicsit atrendezve: 5A+5N +N = 5A + 5N + 10 + A Vagyis ha egy Narancsot lecserelek egy Almara, akkor meg 10Ft-ot kell fizetnem. 10 Ft-tal kerul tobbe egy narancs egy almanal. Ezt egyenlletrendezessel is meg lehet csinalni: 5A + 6N =10 + 6A + 5N 6N = 10 + A + 5N N = 10 + A
Hány órakor kelt fel Rita, ha kilencnegyed órával késõbb negyed kilenc lesz? Kilenc negyed ora az 2 ora es egy negyed ora. Ha 2 es egy negyed ora mulva negyed 9 lesz, vagyis 8 ora 15 perc lesz, akkor most 8h 15' - 2h 15' = 6h vagyis reggel hatkor kel fel.
Az ábrán látható szót egyforma szürke színû négyzetekbõl raktuk ki. Melyik betûnek legnagyobb a kerülete? http://mategye.aspnet.hu/Images/1296.jpg Konnyen ellenorizheto, hogy az S betunek.
Róbert Gida egy kétkarú mérleggel méri meg barátait. A mérleg egyensúlyban van, ha az egyik serpenyõjére Micimackót ülteti, a másikra pedig Tigrist és Nyuszit, vagy ha kettejük helyett három üveg mézet és egy 10 dkg-os tömeget tesz. Tigrist, Nyuszit és Zsebibabát három üveg méz és egy 25 dkg-os tömeg tartja egyensúlyban. Hány dekagramm Zsebibaba tömege? Mindenkit a neve kezdobetujevel fogok jelolni. M = T + N = 3m + 10 T + N + Z = 3m + 25 Tegyuk T es N helyere a 3m+10-et 3m+ 10 + Z = 3m + 25 Levehetjuk a 3m-et mindket oldalrol: 10 + Z = 25 Es meg levehetunk 10 dkg-ot mindket oldarol Z = 15 (dkg)
Hüvelyk Matyi hüvelykujjának a hossza hatszorosa Babszem Jankó hüvelykujja hosszának. Babszem Jankó kardjának hossza fele akkora, mint Hüvelyk Matyi hüvelykujjának a hossza. Hányszorosa Babszem Jankó kardjának a hossza a saját hüvelykujja hosszának? H = 6*B 2*K = H Vagyis 2*K = 6*B vagyis a kard duplaja az 6-szor olyan hosszu mint Janko hüvelykujjának a hossza. Akkor a kard hossza: K = 3*B Vagyis Babszem janko kardja 3-szor olyan hosszu mint a sajat hüvelykujjának a hossza.
.

Mi a megoldás a következõ szöveges feladatokra?

Eléggé hadilábon állok az egyenlettel megoldandó szöveges feladatokkal, még akkor is ha a tanár szerint egyszerû ezért kellene a segítség. (mindkettõt egyenlettel kell megoldani)

Legjobb válasz:
Szia! Az ilyen típusú feladatoknál, amikor egymás felé mozog két dolog, a sebességeket össze kell adni, és azt kell kiszámolni, hogy ezzel az összsebességgel mennyi idõ alatt haladna végig az egész távon. Még azt kell tudni, hogy idõ=távolság/sebesség. 1.: 5,3km/(12,5km/h+14km/h) 5,3km/26,5km/h A megoldás 0,2 óra, vagyis 12 perc. 2/a.: 17km/(60km/h+8km/h) 17km/68km/h A megoldás 0,25 óra, vagyis 15 perc. A 2/b. és 2/c. feladatnak is ez a megoldása. A két jármû sebességét a folyó sebességével módosítani kell, amelyik a folyón felfelé, annak csökken, amelyik lefelé, annak növekszik a sebessége. (b. résznél: motorcsónak: 56km/h, evezõs csónak: 12 km/h, az utolsó résznél pedig: motorcsónak: 64 km/h, evezõs csónak: 4 km/h) De a kettõ összege, amit az eredeti egyenletben is felhasználtunk, nem változik (60+8=56+12=64+4), tehát a végeredmény is változatlan. Remélem érthetõen írtam le. :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Az ilyen típusú feladatoknál, amikor egymás felé mozog két dolog, a sebességeket össze kell adni, és azt kell kiszámolni, hogy ezzel az összsebességgel mennyi idõ alatt haladna végig az egész távon. Még azt kell tudni, hogy idõ=távolság/sebesség. 1.: 5, 3km/(12, 5km/h+14km/h) 5, 3km/26, 5km/h A megoldás 0, 2 óra, vagyis 12 perc. 2/a.: 17km/(60km/h+8km/h) 17km/68km/h A megoldás 0, 25 óra, vagyis 15 perc. A 2/b. és 2/c. feladatnak is ez a megoldása. A két jármû sebességét a folyó sebességével módosítani kell, amelyik a folyón felfelé, annak csökken, amelyik lefelé, annak növekszik a sebessége. (b. résznél: motorcsónak: 56km/h, evezõs csónak: 12 km/h, az utolsó résznél pedig: motorcsónak: 64 km/h, evezõs csónak: 4 km/h) De a kettõ összege, amit az eredeti egyenletben is felhasználtunk, nem változik (60+8=56+12=64+4), tehát a végeredmény is változatlan. Remélem érthetõen írtam le. :)
Szia! Nemtudom aktuális-e még, de ha igen, akkor én tudok neked segíteni. Én kb. fél éve tanultam ezt, és gondolom a tanárod, hogy kéri a feladat levezetését egyenlettel. Szóval, ha kell segítség nyugodtan írj itt, vagy privátba.

Sos! Mi a megoldás a gyógyszerallergiára? Mivel gyógyszerallergiám van, így alternatív megoldásra lenne szükségem!

Legjobb válasz: Milyen gyógyszerre vagy allergiás és milyen betegségre kapod?

Milyen gyógyszerre vagy allergiás és milyen betegségre kapod?
mokica!! Én elhúzok külföldre, egyrészt a diákhitelem (havi 20 törlesztõ a ~100 fizuból), másrészt pont a hálapénz miatt (és persze az orvosverések, tisztelet hiánya.. miatt). Nyugatabbra egy orvos az itteni fizu 6-10 szeresét is megkeresi, és persze kevesebb munkával. A hálapénzt fenn az "okosok" alakították ki régen, amikor még a fodrász és a pincér bérébe is belekalkulálták. Ja, és csak elõre elvenni, vagy kérni jogellenes, utólag nem. A biorezonancia kamu. Hazugság. Tudom, mert láttam a programot. És egy régebbi verzió Exceles makróját is. Sittre az összes biokamussal, fõleg azokkal, akik reménytelen daganatos betegeket szipolyoznak ki. végzõs orvostanhallgató
Biorezonancia promo. Nincs mit hozzáfûzni. Ha jogász lennék és nem orvostanhallgató, sorra látogatnálak benneteket és jól megélnék belõletek, ugyanis ez kuruzslás (lsd. kuruzslás vétsége, BTK)!!!!!! végzõs orvostanhallgató
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget pancsatantra! Megnéztem az általad ajánlott Medbiotech-Diagnosztika honlapját, úgy gondoltam, nincs veszteni valóm, mivel már nagyon megelégeltem ezt az állapotot, hogy még egy aszpirint sem vehetek be! Kértem idõpontot és elmentem allergia tesztre és állapotfelmérésre. Azóta már kezeléseket is kaptam és jobban vagyok! Szép napot mindenkinek :)
vivõ anyagra lehetsz allergiás-- vagy esetleg nincs laktóz érzékenységed?
Az allergia oka a sejtszintû tápanyaghiány, így nem tud rendesen mûködni az immunrendszer, a szervezet nem tudja kivédeni a szabadgyökök támadását. Konkrét probléma esetén nagyon javaslom a homeopátiát, de csak képzett homeopatával történõ konzultáció mellett, illetve szívesen javaslok más megoldást is, ami az okot tudja megszüntetni. Ha érdekel kapcsolatba tudsz velem lépni a [email protected] címem, tudok adni homeopata elérhetõséget is.
utánam szólónak üzenném: Én a Medbiotech Diagnosztikánál voltam, nézd meg a honlapját, és megtudsz mindent errõl a fantasztikus készülékrõl, ami nem csak biorezonanciával mûködik, és mident tud, vizsgál, kezel, kontrollál...szóval ajánlom figyelmetekbe, bármilyen problémátok is van. Szép napot!
ajánlanám figyelmedbe a homeopátiás gyógyszereket, amelyek természetes hatóanyagokból készülnek.. a biorezonancia sem butaság, sõt..! én jártam kezelésekre, és nagyon sok egészségügyi problémám megszûnt!:) minden jót!
Nekem szintén gyógyszerallergiám volt, az egyik ismerõsöm ajánlotta a Medbiotech Diagnosztikát. Elmentem, megvizsgáltak, és 10 kezelést kaptam. Ezen az oldalon mindent megtudtok errõl a diagnosztizáló készülékrõl: http://www.medbiotech-diagnosztika.hu
Nelson Scio biorezonanciás géppel dolgozó orvost vagy természetgyógyászt keress. Tud bacit és vírust is irtani.
Az allerhiás jellegû megbetegedéseket általánosságban bensõ érzelmi konfluktisok idézik elõ. Amennyiben úgy gondolod a gyógyszerre feltétlenül szükséged van és az orvos nem tud helyette mást írni, javaslom keress fel egy kineziológust. Az allergiás betegségekben nagy hatékonysággal tudnak segíteni.
Olyanról még nem hallottam hogy minden gyógyszerre allergiás valaki. Szerintem inkább a híres nocebo effektusról lehet szó. A másik lehetõg hogy egy vivõanyag okoz nálad panaszokat
Mármint meg akarsz halni??
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat, de minden gyógyszerre allergiás vagyok, így valójában semmit sem szedhetek, mert halucinálok tõlük, vagy lázas vagyok, vagy szédülök. szóval olyan megoldásra lenne szükségem ami gyors, hatásos és persze fájdalommentes!
Szalicil érzékeny vagyok.A szemem nagyon bedagad, ha valami olyat eszem.Ha beteg vagyok és orvoshoz megyek, mondani kell és nem irnak ki olyan tartalmú gyógyszert.Egyébként nátrium-benzoátot használok.
Ne szedj gyógyszert... ha beteg vagy, tájékoztasd az orvost az allergiádról, mielõtt felír valamit.
A kérdező hozzászólása: jól tud másolni a netrõl az orvostanhallgató, de hát ez érthetõ, minden orvos elzárkózik az alternatív gyógymódoktól, és maradnak a gyökér beidegzõdéseiknél. nem látnak tovább a szemellenzõtõl, meg valszeg ezt tanítják nekik az egyetemi agytröszt professzorok is (csak kár hogy õk nem élnek addig mint a beteg) :) :)


Mi a megoldás a^4+2*a^3+2*a^2-2*a+1=0?

Legjobb válasz: Ez elég egyszerû egyenlet, ha tanultad a trükkjét… Az a = 0 nem megoldás, tehát oszthatunk a^2-tel: a^2 + 2*a + 2 + 2/a + 1/a^2 = (a^2 + 1/a^2) + 2*(a + 1/a) + 2 = 0. Legyen b = a + 1/a. Ekkor b^2 = a^2 + 2 + 1/a^2, azaz a^2 + 1/a^2 = b^2 - 2. Ezeket helyettesítve: b^2 - 2 + 2*b + 2 = b^2 + 2*b = 0. Innét már gondolom, menni fog. Ez a trükk mûködik minden 4-ed vagy 5-öd fokú szimmetrikus egyenletnél, azaz amelyek a*x^4 + b*x^3 + c*x^2 + b*x + a = 0 illetve a*x^5 + b*x^4 + c*x^3 + c*x^2 + b*x + a = 0 alakúak, ahol a nem 0. Az ötöd fokúnál még azt kell észrevenni, hogy az x = -1 megoldás, és akkor egybõl negyedfokú lesz.

Ez elég egyszerû egyenlet, ha tanultad a trükkjét… Az a = 0 nem megoldás, tehát oszthatunk a^2-tel: a^2 + 2*a + 2 + 2/a + 1/a^2 = (a^2 + 1/a^2) + 2*(a + 1/a) + 2 = 0. Legyen b = a + 1/a. Ekkor b^2 = a^2 + 2 + 1/a^2, azaz a^2 + 1/a^2 = b^2 - 2. Ezeket helyettesítve: b^2 - 2 + 2*b + 2 = b^2 + 2*b = 0. Innét már gondolom, menni fog. Ez a trükk mûködik minden 4-ed vagy 5-öd fokú szimmetrikus egyenletnél, azaz amelyek a*x^4 + b*x^3 + c*x^2 + b*x + a = 0 illetve a*x^5 + b*x^4 + c*x^3 + c*x^2 + b*x + a = 0 alakúak, ahol a nem 0. Az ötöd fokúnál még azt kell észrevenni, hogy az x = -1 megoldás, és akkor egybõl negyedfokú lesz.
Ipsz… Most nézem, hogy egy elõjelet elnéztem… De szerencsére még így is hasonló a feladat: Az a = 0 nem megoldás, tehát oszthatunk a^2-tel: a^2 + 2*a + 2 - 2/a + 1/a^2 = (a^2 + 1/a^2) + 2*(a - 1/a) + 2 = 0. Akkor legyen b = a - 1/a, így b^2 = a^2 + 1/a^2 - 2, azaz a^2 + 1/a^2 = b^2 + 2, így b^2 + 2*b + 4 = 0. És innét – gondolom – ismét menni fog.

Mi a megoldása a következő szögfüggvényes egyenletnek?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz:
10 cos²x - 16 sin x = cos²x - sin²x + 15 9 cos²x - 16 sin x = - sin²x + 15 9 (1 - sin²x) - 16 sin x = - sin²x + 15 9 - 9 sin²x - 16 sin x = - sin²x + 15 8 sin²x + 16 sin x + 6 = 0 4 sin²x + 8 sin x + 3 = 0 sin x = -1,5 Nem lehet, nincs megoldás. sin x nem lehet kisebb -1-nél. sin x = -0,5 x1 = 210° + k*360° x2 = 330° + k*360°, k egész szám

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 cos²x - 16 sin x = cos²x - sin²x + 15 9 cos²x - 16 sin x = - sin²x + 15 9 (1 - sin²x) - 16 sin x = - sin²x + 15 9 - 9 sin²x - 16 sin x = - sin²x + 15 8 sin²x + 16 sin x + 6 = 0 4 sin²x + 8 sin x + 3 = 0 sin x = -1, 5 Nem lehet, nincs megoldás. sin x nem lehet kisebb -1-nél. sin x = -0, 5 x1 = 210° + k*360° x2 = 330° + k*360°, k egész szám

7. osztalyos konnyu mertan feladat kovetkezik. Aki helyesen megoldja, reszletes megoldassal esmagyaraztattal azt felpontozom 100%ra! Mi a megoldasa? A feladat leirasa lentebb.

igy hangzik a feladat: Az MNP derekszogu haromszogben az M szog merteke=90 fok, a P szog merteke = 60 fok, MQ meroleges Np-re, Q (NP) eleme. Ha MQ=8 cm, akkor mennyi MN es PQ?

Legjobb válasz: Akkor vagy te tanárnõ, amikor én A WALESI HERCEG! Hozzáírásod hemzseg helyesírási hibáktól. -KA-

Akkor vagy te tanárnõ, amikor én A WALESI HERCEG! Hozzáírásod hemzseg helyesírási hibáktól. -KA-
Nemtom 7.-be mit kõ má tudni, de ehhez annyi elég, hogy az egyenlõ oldalú háromszög minden szöge 60°.
#14 Ha valaki itt tuskó, az te vagy! Honnan tuggyon a 7.-es szögfüggvényekrõl?
A kérdező hozzászólása: Utolso koszonom :-) vegre valaki aki nem a hibat keresi...
A kérdező hozzászólása: Rossz kovkeztetest vonsz le. Ez is azt bizonyitja, hogy nincs logikad. Nem erdekelsz, ez egy virtualis vilag, kozel sem olyan mint a valo elet. Igen ez egy forum es itt nem velemnyt kell irni, nem vaszt a kerdesekre, amiket kiirnak.de te n ezt csinalod, hanem kotekedsz. Ez sem azt bizonyitja, hogy jobb vagy nalam. Rendesmber nem kotekedik massal. A kotekedest pedig te kezdted. Ha nem tetszik kerdes, akkonem kell nezni. Ennyi
"tudok helyesen irni, csak billentyuztemen nem mukodnek a magyar karakterek. meg csak nem reg diplomaztam, " nem vagy egy elveszett gyerek...
# 6/20-ban meg azt írja, hogy "ekezeteket szinte soha nem szoktam rakni" Össze-vissza beszél.
A kérdező hozzászólása: Szinte soha nem szoktam ekezetet rakni, mert billentyuzetemen nem mukodnek a magyar karakterek? Ebben mi az osszevisszasag?
A #6-ban, 16:50-kor azt írod: ekezeteket szinte soha nem szoktam rakni Vagy két és fél órával késõbb, a #11-ben, 19:11-kor pedig azt írod: billentyuztemen nem mukodnek a magyar karakterek Mi az, hogy nem mûködnek a magyar karakterek? És ha így is van, miért nem ezt írtad egybõl? Utólagos magyarázkodás.
A kérdező hozzászólása: Edes istenem! Azert nem irok ekezeteket, mert nem mukodnek a billentyuzetemen a magyar karakterek! Mit nm lehet ezt erteni? Olyan rossz kovetkezteseket vonsz le, amik teljesen logikatlanok es szanalmasak.
Soha ne offolj! Csak a kérdésre válaszolj, tartózkodj az olyan megjegyzésektõl, amelyek nem a kérdésre vonatkoznak. Többek között ezek ennek az oldalnak a szabályai. Természetesen én is egyetértek azzal, hogy mindenki figyeljen oda, hogyan ír. Gondolok itt a kis kezdõbetûvel kezdõdõ mondatokra. De az ékezetek hiányáról nem a kérdezõ tehet, mint ahogy többször is írta. Miért kell kiforgatni a szavait? Kiír egy kérdést, amire értelmes válaszokat vár, ti pedig nekiestek. Jó, õ is hibázott abban, hogy lehülyézte a válaszolót, és elküldte facebookozni, bár nem tudhatta, hogy nem diákkal van dolga. De úgy látom, ez kölcsönös, kaptatok és adtatok egymásnak. De miért kell bántani ismeretlenül akárkit is? Ha õ azt írja, hogy tanárnõ, akkor fogadjuk el, hogy tanárnõ. Én inkább nektek mondanám, hogy egy kicsit elszégyellhetnétek magatokat.
"Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik. -- " Gondolom, fogalma sincs, honnan az idézet, hiszen maga nem magyar tanár. Rettentõen örülök, hogy a gyerekeimnek már nem a magafajta arrogáns bunkóktól kell valamit is tanulniuk. Sajnálom a következõ generációt... Felháborító! Szégyellje magát! Ami pedig a feladat megoldását illeti: Ha jól értelmeztem, akkor adott egy derékszögû háromszög, melynek ismertek a szögei és az átfogóhoz tartozó magassága. Meg kell határozni a hosszabbik befogót és a rövidebb befogó átfogóra esõ vetületének a hosszát. Minden hókuszpókusz nélkül A hosszabbik befogó = magasság/cos60° A rövidebb befogó vetülete = magasság/tg60°
A kérdező hozzászólása: Nem ez volt a szandekom. De nem erdekelsz. Nem sullyedek le a te szintedre, martirkodj nyugodtan, engem nem erdekel. Miert szolsz bele az eletembe?
Csak azt bizonyítod továbbra is magadról, hogy primitív vagy, mert csupa egyforma, ékezet nélküli betûket írsz, valamint kis kezdõbetûvel írod a mondataidat - fittyet hányva a magyar helyesírás szabályaira. Továbbá igénytelen vagy, mert ezt teljes természetességgel teszed, és még büszke is vagy rá. Ráadásul meg vagy ezzel elégedve. Ha tanár lennél, ilyen példát mutatnál a diákjaidnak? Teljes tévedésben vagy velem kapcsoladban. Kölyöknek nevezel, számonkéred rajtam, miért tegezlek, miközben te engem tegezel. Fogalmad sincs, ki ír neked most, kinek állítottál ki magadról szegénységi bizonyítványt. -KA-
A kérdező hozzászólása: de ki mondta, hogy a haromszog egyenlooldalu? honnan lehet ezt tudni?
A kérdező hozzászólása: ne kuldjetek tobb uzenetet, hogy ne kovetelozzek. matektanarno vagyok es szeretnem tudni, hogy mennyien tudjak ezt a feladatot megoldani, mert amikor legutobb felmerot irattam kevesen tudtak, habar szerintem konnyu. csak kivancsi vagyok, hogy csak szerintem konnyu-e ennyire vagy masok is igy latjak? ne kuldjetek annyi negativ uzenetet!
Hát monnyuk én majd 70 éves vagyok, meg mérnök vótam. :-D
A kérdező hozzászólása: ekezeteket szinte soha nem szoktam rakni, sajnalom, ha te ezt helyesirasi hibanak vetted. amugy meg matektanarno vagyok, nem magyartanarno... en a mateket kell tudjam, nem a helyesirast! menj facebookozzal oda ne, de mas dolgaba ne szolj bele. mit kell annyit kotekedni?
Ha matektanár lennél, akkor nem írnál olyan butaságot, hogy egyedül bárkit el tudsz pontozni 100%-ra. Errõl ennyit.
A kérdező hozzászólása: te buta! annyira nincs logikad.... az, hogy felpontozom 100%ra nem azt jelenti, hogy szaz szazalekra kerul az atlaga, HANEM en 100%ra felponotozom, vagyis a zold gombra kattintok, ami egyenlo a 100%ra. sok idiota ne szoljon bele mindenbe. miert nem lehet elhinni, hogy matektanarno vagyok?
- A mondatokat nagy kezdõbetûvel írjuk. - Egybeírás, különírás, pl. esmagyarazattal. - Sõt az elõzõ "szó" után vesszõ kell. Egy diplomásnak kellene annyira intelligensnek lenni, hogy - nem ír ékezetek nélkül - nem becsüli le a helyesírás fontosságát ("matektanár vagyok, nem magyartanár") - nem ennyire igénytelen, primitív. Nem vagy te matematikatanár, de semmilyen tanár sem. Még a nyolc általánosod sincs meg. -KA-
Ha M Q-ra vonatkozó tükörképe M', akkor MM'N egyenlõ oldalú háromszög. Mivel ennek MN egy oldala, és MQ a háromszög egy oldalának a fele, MN=2*MQ=16. Ha P-t Q-ra tükrözve P'-t kapjuk, akkor PP'M is egyenlõ oldalú háromszög. Ennek MQ=8 a magassága. Mivel a Pitagorasz-tétel miatt a háromszög magassága és oldala között fennáll az m=a*gyök(3)/2 összefüggés, és PQ ennek az oldalnak a fele, PQ=8/(gyök3).
A kérdező hozzászólása: gepelesi hiba volt, nem helyesirasi. helyesirasi hibat nem ejtettem, es tudok helyesen irni, csak billentyuztemen nem mukodnek a magyar karakterek. meg csak nem reg diplomaztam, ezert vagyok ilyen , , modern``. de primitiv nem, legyszives magayarzd meg miert tartasz engem primitivnek. es masodszor: ne tegezz, ha kerhetlek, szemtelen. foglalkozz a sajat eleteddel! hulye kolyok, menj szamitogepezni, kedves. utolso valaszolo, koszonom a normalis valaszt, habar ezt igy egy hetedikes nem tudna megcsinalni, de azert en ertekelem.
A #19-es hozzászólásomban kifejeztem békülési szándékomat. A választ is leírtam a téma kérdésére. Erre nem válaszolt tanárnõ. Van valami a #25. hozzászólásban, szó, ami szó! -KA-

Mi a megoldás a kokain függő embereknél? Hogy kezeljem?

A barátom kokain függ?, már egy éve szenvedünk ezen a problémán, nem tudom rábírni az elvonóra, mert azt hajtogatta, hogy magától is megoldja, de ez nyilván hülyeség. Most kidobtam, mert már nem tudtam mit kezdeni vele. Nagyon féltem, gondolom most még többet szív. Nem akarom magára hagyni, szeretném (ha lehet er?szakkal is) elvonóra vinni. Ez a szer mit vált ki? Illetve tudom milyen, ha beszív, de van rá esély, hogy végleg leteszi? Úgy tudom, hogy ez nem okoz fizikai függ?séget. Könyörgöm segítsen aki tud!

Legjobb válasz: nem okoz fizikai függõséget, viszont az egyik, ha nem a legerõsebb lelki függõséget igen. ha már kidobtad, ugyan jó eséllyel azt is túl fogja élni, de te nem látod többet. ezt tapasztalatból mondom, szóval a részedrõl már nem kell megoldáson gondolkozni.

nem okoz fizikai függõséget, viszont az egyik, ha nem a legerõsebb lelki függõséget igen. ha már kidobtad, ugyan jó eséllyel azt is túl fogja élni, de te nem látod többet. ezt tapasztalatból mondom, szóval a részedrõl már nem kell megoldáson gondolkozni.
A kérdező hozzászólása: Tegnap is keresett, de nem tudok addig mit kezdeni vele, amíg nem hajlandó bevonulni. Belefáradtam a hülyeségeibe, de még mindig szeretem.

Mi a megoldása a 7x7 játék K7-es rúdjának?

Van egy "7x7 oktató játékom", és beleraktam az egyik rudat, de a papírja elveszett. A rúd azóta benne van, sehogy se tudom kiszedni. Mindennel próbálkoztam de nem ment. Ezért kérném valakit?l aki rendelkezik ilyen játékkal, a K (kresz)7-es rúd számkombinációját. El?re is kösz:)

Legjobb válasz: szia én nagyon szivesen segitek neked ,de ha már én vagyok olyan rendes,hogy segitek akkor te is segits nekem mert nekem megvan a k7es de nekem meg a k5ös tünt el ugyhogy ha tudnád ird már le egy emailbe elöre is köszi emailem: [email protected] a K7 es megoldásai: A:5 B:4 C:1 D:6 E:3 F:2 G:7 És elöre is köszönöm a válaszodat!

szia én nagyon szivesen segitek neked , de ha már én vagyok olyan rendes, hogy segitek akkor te is segits nekem mert nekem megvan a k7es de nekem meg a k5ös tünt el ugyhogy ha tudnád ird már le egy emailbe elöre is köszi emailem: [email protected]. a K7 es megoldásai: A:5 B:4 C:1 D:6 E:3 F:2 G:7 És elöre is köszönöm a válaszodat!

A kérdés azok hoz szól, akik kutyát tartanak lakásban, és van kisgyermekük. Mi a megoldás, a kutya tisztán tartására, miután elvégezte a dolgát, hogy ne kelljen a gyerek egészsége, és a lakás tisztaság miatt sem aggódni?

Felajánlottak nekünk egy 4 éves lány westi kutyust. Ismerem és tudom, hogy jól nevelt, szófogadó, jól kezelhető kutyus. A kérdésem nem azzal kapcsolatos, hogy esetleg a lakásba piszkítana, hanem miután kint elvégzi a dolgát, utána Ti, hogyan tisztítjátok le a lábát, popsiját. Minden alkalommal le lehet mosni Neki, vagy az ártalmas lenne s kutya számára? Azért kérdezem, mert kicsi gyermekem van, aki még sokat játszik a földön, a szőnyegeken, és a kutya feneke piszkítás után nem hiszem, hogy túl tiszta lenne, és csak leűl ő is a szőnyegre, esetleg felugrik a kanapéra, amiket azért nem lehet felmosni, lemosni domestossal.

Legjobb válasz: Off. Aki azt írta, hogy ne tarts gyerek mellett kutyát, azt is lepontozták, meg azt is aki azt írta, hogy nem lesz a gyereknek semmi baja.... A helyes megoldás tehát: tarts egy fél kutyát. :D Bocsi de nem hagyhattam ki. :)

Off. Aki azt írta, hogy ne tarts gyerek mellett kutyát, azt is lepontozták, meg azt is aki azt írta, hogy nem lesz a gyereknek semmi baja.... A helyes megoldás tehát: tarts egy fél kutyát. :D Bocsi de nem hagyhattam ki. :)
7 kutyánk van kicsi gyerek mellett. Rendszeres féreghajtás, kullancs/bolha elleni kezelés. Semmi baja nem lesz a kutyától. Felneveltem már 3 gyereket a kutyák mellett és soha nem volt gond pedig átlagban 7-8 kutya van itthon plusz az almok. Bejönnek a lakásba és a gyerekek rajtuk másznak a kutyakiállításokon néha a kutyaoviban van a kislányom és a kutyákkal fekszik együtt. Lehet, hogy genetika is de az én gyerekeim soha semmire nem voltak allergiásak, szerintem ehhez nagyban hozzájárul az, hogy nem steril környezetben lettek felnevelve.
Sehogy, de ennyitõl nem lesz baja. Sõt, a te gyereked legalább edzett lesz, nem fog folyamatosan betegeskedni. Amerikában az egyik oviban kipróbálták, hogy egy kutyust tartottak a gyerekek mellett. Hirtelen megszûntek a járványok, folyamatos hiányzások.
Sehogy, nem lesz semmi baja a gyereknek. Nekem németjuhász volt a lányom mellett -sajnos csak 1 évig, mert utána el kellett altatni- és semmi baja nem lett. Maximum, ha nagy a sár, akkor langyos vízzel mosd le a tappancsait, meg a hasát.
Mikor hazajön a sétából vagy bejön az udvarról a kutya megtörlöm egy törülközõvel a lábát és kész. Az egészség ügyi nyírás meg azért kell a kutyának hogy miután elvégezte a dolgát ne maradjon ott semmi. A gyerekek semmi baja.
Kutya mellett nõttem fel én is. Soha emiatt semmi bajom nem volt, pedig elég vad húzásaim is voltak, ha anyuék elfordultak egy fél percre. Pl. megetettem a kutyust (egy falat neki, egy falat nekem a kekszbõl), együtt ettem vele (konkréten bele markoltam a kutya kajás tálba, egy marék nekem, egy neki). Szegény édesanyámat a szívroham kerülgette amikor meglátta. Nagyszüleim unszolására (rendmániásak, rettegnek a betegségektõl) elvittek egy csomó vizsgálatra, vérvétel, ultrahang, stb., mert nagyiék meg voltak róla gyõzõdve, hogy halálos kórság lappang bennem amiért ilyen "közvetlen viszonyt" ápolok a kutyánkkal. Semmit nem találtak, plusz az orvos is megnyugtatott mindenkit, hogy semmi bajom nem lesz. Szóval csak felnõttem. Most két kutyám van, igaz már nem akarom velük megosztani az étkezéseket. :D
Megnyugtat, hogy nem csak én voltam "õrült" kicsinek, én a csontot rágtam együtt a náémetjuhászunkkal, és megmorogtam.
én és az öcsém is kutya mellett nõttünk fel, öcsém ott kúszott mászott a kutya helyén, soha semmi baja nem volt.és nekem sem.én még nem ismerek egy gyereket sem, akinek lerohadt volna a keze vagy meghalt volna azért m kutyával érintkezett.ez csak a túlbuzgó kismamák "õrültsége" már elnézést. egyébként megtörölgetheted a popóját, nem lesz semmi baja de eleve ha rendes tápot kap és nem beteg a kutya akkor nem szokott kakis maradni a feneke
Sajnos fertõtleníteni nem tudod a kutyust.Megmoshatod vízzel, de attól a bacik ottmaradnak!Én popótörlõvel szoktam megtörölni, de nekem már 19 hós a kislányom és nem kúszik a földön.Normális higiéniát nem tudsz kutya mellett tartani.Én se bírom elviselni, hogy kutya van a lakásban ezért egy nap kétszer is felmosok!Én nem ajánlom kisgyerek mellé a kutyust!Jól gondold meg!

Mértani sorozatok. Mi a megoldásának a menete ennek a feladatnak?

egy mértan sorozat els? három elemének összege 42 ugyan ezek a számok egy növekv? számtani sorozat els?, második és hatodik elemei. melyek ezek a számok?

Legjobb válasz: Az elsõ elem legyen a, a kvóciens q, a differencia d. a+qa+q²a = 42 qa = a+d q²a = a+5d Ezeket az egyenleteket lehetett felírni a szöveg alapján. Három egyenlet, 3 ismeretlen, meg lehet oldani. Szerintem értsd meg, hogyan jött ki a fenti három egyenlet, és próbáld meg megoldani. Ha elakadsz, segítünk. Ellenõrzésképpen: Két megoldás is lesz, a második "fura".

Az elsõ elem legyen a, a kvóciens q, a differencia d. a+qa+q²a = 42 qa = a+d q²a = a+5d Ezeket az egyenleteket lehetett felírni a szöveg alapján. Három egyenlet, 3 ismeretlen, meg lehet oldani. Szerintem értsd meg, hogyan jött ki a fenti három egyenlet, és próbáld meg megoldani. Ha elakadsz, segítünk. Ellenõrzésképpen: Két megoldás is lesz, a második "fura".
A kérdező hozzászólása: eljutottam addig hogy az elsõ egyenletbõl kiemeltem a-t (bár nem biztos hogy volt értelme) és leragadtam. Borzalmas nehéz a felfogásom ilyen feladatokat illetõen.
A kérdező hozzászólása: Még meg se köszöntem a sok segítséget :) Nagyon szépen köszönöm. 6 és 0 jött ki a másodfokúra. Most fojtatom behelyettesítéssel.
A kérdező hozzászólása: 2, 8, 32, Ki sem tudom fejezni milyen sokat segítették. :)
Nagyon szívesen. Jó a megoldás, de ne feledkezz el a másikról se! Amikor d=0, abból is sor jön ki, a=14, d=0, q=1. Ezt úgy hívják, hogy konstans számtani illetve mértani sor, minden eleme ugyanaz a 14. Ui: a "folytat" elipszilonos jé :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!