Találatok a következő kifejezésre: Mi a megoldás (4198 db)

Az " (x-1) ^2 nem egyenlő nullával" függvénynek mi a megoldása?

Beleakadtam, mint kutya a kerítésbe, megköszönöm, ha valaki el tudja magyarázni.

Legjobb válasz: Megfordítom: kiszámolom mi NEM lehet a megoldása. (x-1)^2=0 x-1=0 x=1 1 nem lehet megoldás. Valamint akkor sincs megoldás, ha x<1, mert azesetben negatív lenne a gyök alatt (tehát ebbõl kitétel, hogy x>=1). Persze ez csak a valós számok halmazán igaz. A megoldás: x>1

Megfordítom: kiszámolom mi NEM lehet a megoldása. (x-1)^2=0 x-1=0 x=1 1 nem lehet megoldás. Valamint akkor sincs megoldás, ha x<1, mert azesetben negatív lenne a gyök alatt (tehát ebbõl kitétel, hogy x>=1). Persze ez csak a valós számok halmazán igaz. A megoldás: x>1
Hol van itt gyök mégis?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, a teljes függvény: számláló: x^2+x+1 nevezõ: x+1 Tehát ennek a levezetése kellene, zérushely meghatározással. A levezetés a lényeges, mert az X nem egyenlõ 1 megvan, csak nem tudom, hogy hogyan... :(
A "+1" tag miatt sosem fog érintkezni az x-tengellyel, tehát nincs zéruspontja.

Ennek az abszolút értékes feladatnak mi a megoldása? Milyen eseteket kell megvizsgálni? |2x-1|<|x-1|

Legjobb válasz: Mind a két tagnak egy zérushelye van, ezeket rárajzolva a számegyenesre meglátod, hogy melyik három esetre lehet felbontani a megoldást. Vigyázat, az egyes esetekben kijöhet olyan megoldás is, ami ellentmond az eset feltételének, de az nem valódi megoldása a feladatnak!

Mind a két tagnak egy zérushelye van, ezeket rárajzolva a számegyenesre meglátod, hogy melyik három esetre lehet felbontani a megoldást. Vigyázat, az egyes esetekben kijöhet olyan megoldás is, ami ellentmond az eset feltételének, de az nem valódi megoldása a feladatnak!

Ki tudha ezeket afeladatokat megoldani? Aki tudja hogy mi a megoldas. A feladatokat lent lahet megtalalni. Koszonom szepen elore is a valaszokat!

Hüvelyk Matyi hüvelykujjának a hossza hatszorosa Babszem Jankó hüvelykujja hosszának. Babszem Jankó kardjának hossza fele akkora, mint Hüvelyk Matyi hüvelykujjának a hossza. Hányszorosa Babszem Jankó kardjának a hossza a saját hüvelykujja hosszának? Róbert Gida egy kétkarú mérleggel méri meg barátait. A mérleg egyensúlyban van, ha az egyik serpeny?jére Micimackót ülteti, a másikra pedig Tigrist és Nyuszit, vagy ha kettejük helyett három üveg mézet és egy 10 dkg-os tömeget tesz. Tigrist, Nyuszit és Zsebibabát három üveg méz és egy 25 dkg-os tömeg tartja egyensúlyban. Hány dekagramm Zsebibaba tömege? Az ábrán látható szót egyforma szürke szín? négyzetekb?l raktuk ki. Melyik bet?nek legnagyobb a kerülete?

Legjobb válasz: Egy kerek asztal körül hazug és igazmondó emberek ülnek, összesen heten. A hazugok mindig hazudnak, az igazmondók mindig igazat mondanak, és mindenki tudja a szomszédjáról, hogy hazug vagy igazmondó. Hány hazug ember ül az asztalnál, ha mind a hét ember azt állítja: "A közvetlenül mellettem ülõ mindkét szomszédom hazug ember."? Mondjuk az 1. hazug, akkor a 2. igazmondo, a harmadik hazug, a negyedik igazmondo, az otodik hazug, a hatodik igazmondo, a hetedik hazug, az elso akkor igazmondo, ami ellentmodas, tehat nem valaszthatunk ki egyet sem mint hazugat kozuluk. Vagyis mindenki igazat mond, ami viszont nem lehetseges. Tehat a feladatnak nincs megoldasa. (Az a megoldas, hogy "nincs megoldas" egy teljesen elfogadott megoldas a matematikaban es a logikaban) Az onellentmondas feloldhato azzal ha tevednek. Vegulis arrol nem szolt a feladat, hogy valoban jol tudjak-e ki igazmondo, csak arrol, hogy igazat mondanak, nyilvan a sajat tudasuknak megfeleloen.

Egy kerek asztal körül hazug és igazmondó emberek ülnek, összesen heten. A hazugok mindig hazudnak, az igazmondók mindig igazat mondanak, és mindenki tudja a szomszédjáról, hogy hazug vagy igazmondó. Hány hazug ember ül az asztalnál, ha mind a hét ember azt állítja: "A közvetlenül mellettem ülõ mindkét szomszédom hazug ember."? Mondjuk az 1. hazug, akkor a 2. igazmondo, a harmadik hazug, a negyedik igazmondo, az otodik hazug, a hatodik igazmondo, a hetedik hazug, az elso akkor igazmondo, ami ellentmodas, tehat nem valaszthatunk ki egyet sem mint hazugat kozuluk. Vagyis mindenki igazat mond, ami viszont nem lehetseges. Tehat a feladatnak nincs megoldasa. (Az a megoldas, hogy "nincs megoldas" egy teljesen elfogadott megoldas a matematikaban es a logikaban) Az onellentmondas feloldhato azzal ha tevednek. Vegulis arrol nem szolt a feladat, hogy valoban jol tudjak-e ki igazmondo, csak arrol, hogy igazat mondanak, nyilvan a sajat tudasuknak megfeleloen.
Picur leírta egy füzetbe az összes háromjegyû pozitív egész számot. Pom-Pom mindegyik szám minden számjegye alá odaírta, hogy az a számjegy hányszor szerepel a Picur által leírt számban. Így Pom-Pom is háromjegyû számokat írt le. Hány különbözõ háromjegyû számot írt le Pom-Pom? A 3 jegyu szamok ilyenek lehetnek: aaa aab aba baa abc Ezeknek a szamoknak a Pom-Pom valtozatai: 333 221 212 122 111 Ez ossesen 5 kulonbozo szam.
A 2000 egy olyan évszám, amelyben a két szélsõ számjegy összege 2-vel nagyobb a két középsõ számjegy összegénél. Hány év a különbség a 2000 utáni elsõ és a 2000 elõtti utolsó ilyen tulajdonságú évszám között? 2011 a 2000 utani elso ilyen ev. 1809 a 2000 elotti utolso ilyen ev. A kulonbseguk: 2011 - 1809 = 202 ev. A 202 az onmagaban is eredekes szam, mert a primtenyezos felbontasa: 202=2*101 Es 2+0+2 = 4 2+1+0+1 = 4 vagyis a szam szamjegyeinek az osszege megegyezik a primtenyezos felbontasaban a szamjegyek osszegevel.
Öt alma és hat narancs 10 Ft-tal kerül többe, mint hat alma és öt narancs. Hány forinttal kerül többe egy narancs egy almánál? A feladat azt mondja, hogy ha veszel 5 almat, meg 6 narancsot, aztan az egyik narancs helyett megis inkabb egy almat veszel, akkor 10 Ft-ot kell meg fizetned. 5A + 6N =10 + 6A + 5N Kicsit atrendezve: 5A+5N +N = 5A + 5N + 10 + A Vagyis ha egy Narancsot lecserelek egy Almara, akkor meg 10Ft-ot kell fizetnem. 10 Ft-tal kerul tobbe egy narancs egy almanal. Ezt egyenlletrendezessel is meg lehet csinalni: 5A + 6N =10 + 6A + 5N 6N = 10 + A + 5N N = 10 + A
Hány órakor kelt fel Rita, ha kilencnegyed órával késõbb negyed kilenc lesz? Kilenc negyed ora az 2 ora es egy negyed ora. Ha 2 es egy negyed ora mulva negyed 9 lesz, vagyis 8 ora 15 perc lesz, akkor most 8h 15' - 2h 15' = 6h vagyis reggel hatkor kel fel.
Az ábrán látható szót egyforma szürke színû négyzetekbõl raktuk ki. Melyik betûnek legnagyobb a kerülete? http://mategye.aspnet.hu/Images/1296.jpg Konnyen ellenorizheto, hogy az S betunek.
Róbert Gida egy kétkarú mérleggel méri meg barátait. A mérleg egyensúlyban van, ha az egyik serpenyõjére Micimackót ülteti, a másikra pedig Tigrist és Nyuszit, vagy ha kettejük helyett három üveg mézet és egy 10 dkg-os tömeget tesz. Tigrist, Nyuszit és Zsebibabát három üveg méz és egy 25 dkg-os tömeg tartja egyensúlyban. Hány dekagramm Zsebibaba tömege? Mindenkit a neve kezdobetujevel fogok jelolni. M = T + N = 3m + 10 T + N + Z = 3m + 25 Tegyuk T es N helyere a 3m+10-et 3m+ 10 + Z = 3m + 25 Levehetjuk a 3m-et mindket oldalrol: 10 + Z = 25 Es meg levehetunk 10 dkg-ot mindket oldarol Z = 15 (dkg)
Hüvelyk Matyi hüvelykujjának a hossza hatszorosa Babszem Jankó hüvelykujja hosszának. Babszem Jankó kardjának hossza fele akkora, mint Hüvelyk Matyi hüvelykujjának a hossza. Hányszorosa Babszem Jankó kardjának a hossza a saját hüvelykujja hosszának? H = 6*B 2*K = H Vagyis 2*K = 6*B vagyis a kard duplaja az 6-szor olyan hosszu mint Janko hüvelykujjának a hossza. Akkor a kard hossza: K = 3*B Vagyis Babszem janko kardja 3-szor olyan hosszu mint a sajat hüvelykujjának a hossza.
.


Mi a megoldása az egész számok halmazán ennek az egyenletnek? X^2 (y+z) +y^2 (x+z) +z^2 (x+y) =2013

Legjobb válasz: Nincs megoldása egész számok eseté. Három esetet kell megnézni: 1. : Ha 1 db változó páratlan, a többi páros, ekkor páros lesz a végeredmény is, tehát nem lehet 2013 2.: 2db változó páratlan, 1 db páros: ekkor is páros lesz a végeredmény 3.: mind a három változó páratlan: ekkor is végigvezetheted, ugyanúgy páros lesz. Ha mind a 3 változó páros lenne akkor pedig teljesen egyértelmû, hogy csak páros lehetne a végeredmény, így az a megoldás, hogy nincs megoldás :) (legalábbis az egész számok halmazán!)

Nincs megoldása egész számok eseté. Három esetet kell megnézni: 1. : Ha 1 db változó páratlan, a többi páros, ekkor páros lesz a végeredmény is, tehát nem lehet 2013 2.: 2db változó páratlan, 1 db páros: ekkor is páros lesz a végeredmény 3.: mind a három változó páratlan: ekkor is végigvezetheted, ugyanúgy páros lesz. Ha mind a 3 változó páros lenne akkor pedig teljesen egyértelmû, hogy csak páros lehetne a végeredmény, így az a megoldás, hogy nincs megoldás :) (legalábbis az egész számok halmazán!)
Illetve egy kis kiegészítés: Ha az egyik ismeretlen(mindegy, hogy melyik) például x=0 a többi pedig tetszõleges, akkor így módosul az egyenlet: y+z=(2013/y*z), ha meg tudod határozni a 2013 osztóit(1, 3, 11, 33, 61, 183, 671) akkor láthatod hogy mindenképpen páratlan lesz a 2013/y*z eredménye, no de akkor már az is biztos, hogy y és z is páratlanok, vagyis y+z pedig páros lesz, így megint az látható be, hogy nincs megoldás
A wolframalpha komplex megoldásokat ad: http://www.wolframalpha.com/input/?i=X%5E2+%28y%2Bz%29+%2By%..
Nyilván mindegy, hogy komplex számsíkon van megoldása, ha egyszer az a kérdés lényege, hogy az egész számok halmazán kell megoldani
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Mi a megoldása ennek a kísérletnek?

Ejts le egy gyufásdobozt egy asztalra kb. 30 cm magasról úgy, hogy álló helyzetben maradjon legkisebb oldallapján! Azt fogod találni, hogy többszöri próbálkozás után sem sikerül! Keress módszert, amellyel ejtési kísérleted sikeres lesz. Más eszközt nem használhatsz! Használd ki a súrlódás stabilizáló hatását, annak érdekében, hogy a gyufásdoboz állva maradjon! Keress, és sorolj fel olyan eszközöket, gépeket, amelyek ezt a hatást használják fel!

Legjobb válasz: Megoldás: törd össze a gyufákat, hogy a legkisebb oldalja felé minél sûrûbben legyenek. Na jó ez nem az igazi megoldás, de hogy mik használják ezeket: pl. zászló, vagy repülõgép szfüggõleges szárnya is.

Megoldás: törd össze a gyufákat, hogy a legkisebb oldalja felé minél sûrûbben legyenek. Na jó ez nem az igazi megoldás, de hogy mik használják ezeket: pl. zászló, vagy repülõgép szfüggõleges szárnya is.

Mi a megoldás a következõ szöveges feladatokra?

Eléggé hadilábon állok az egyenlettel megoldandó szöveges feladatokkal, még akkor is ha a tanár szerint egyszerû ezért kellene a segítség. (mindkettõt egyenlettel kell megoldani)

Legjobb válasz:
Szia! Az ilyen típusú feladatoknál, amikor egymás felé mozog két dolog, a sebességeket össze kell adni, és azt kell kiszámolni, hogy ezzel az összsebességgel mennyi idõ alatt haladna végig az egész távon. Még azt kell tudni, hogy idõ=távolság/sebesség. 1.: 5,3km/(12,5km/h+14km/h) 5,3km/26,5km/h A megoldás 0,2 óra, vagyis 12 perc. 2/a.: 17km/(60km/h+8km/h) 17km/68km/h A megoldás 0,25 óra, vagyis 15 perc. A 2/b. és 2/c. feladatnak is ez a megoldása. A két jármû sebességét a folyó sebességével módosítani kell, amelyik a folyón felfelé, annak csökken, amelyik lefelé, annak növekszik a sebessége. (b. résznél: motorcsónak: 56km/h, evezõs csónak: 12 km/h, az utolsó résznél pedig: motorcsónak: 64 km/h, evezõs csónak: 4 km/h) De a kettõ összege, amit az eredeti egyenletben is felhasználtunk, nem változik (60+8=56+12=64+4), tehát a végeredmény is változatlan. Remélem érthetõen írtam le. :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Az ilyen típusú feladatoknál, amikor egymás felé mozog két dolog, a sebességeket össze kell adni, és azt kell kiszámolni, hogy ezzel az összsebességgel mennyi idõ alatt haladna végig az egész távon. Még azt kell tudni, hogy idõ=távolság/sebesség. 1.: 5, 3km/(12, 5km/h+14km/h) 5, 3km/26, 5km/h A megoldás 0, 2 óra, vagyis 12 perc. 2/a.: 17km/(60km/h+8km/h) 17km/68km/h A megoldás 0, 25 óra, vagyis 15 perc. A 2/b. és 2/c. feladatnak is ez a megoldása. A két jármû sebességét a folyó sebességével módosítani kell, amelyik a folyón felfelé, annak csökken, amelyik lefelé, annak növekszik a sebessége. (b. résznél: motorcsónak: 56km/h, evezõs csónak: 12 km/h, az utolsó résznél pedig: motorcsónak: 64 km/h, evezõs csónak: 4 km/h) De a kettõ összege, amit az eredeti egyenletben is felhasználtunk, nem változik (60+8=56+12=64+4), tehát a végeredmény is változatlan. Remélem érthetõen írtam le. :)
Szia! Nemtudom aktuális-e még, de ha igen, akkor én tudok neked segíteni. Én kb. fél éve tanultam ezt, és gondolom a tanárod, hogy kéri a feladat levezetését egyenlettel. Szóval, ha kell segítség nyugodtan írj itt, vagy privátba.

Mi a megoldás? 100 p^ + 20pq + . = ( + )

Legjobb válasz: Nincs megoldása mert értelmetlen.

Nincs megoldása mert értelmetlen.

Van egy feladat. A válasz egy súlyos fejlõdési rendellenesség. Neveket kell kitalálni (16-ot) és a kezdõbetûikbõl kell kikeresni a megoldást! A betûk: OKAKRMRTCCSPADS. Mi a megoldás?

Legjobb válasz: nem tudom mi lehet a megoldás, de hogy a betûkben valami nem stimmel ez hétszentség ... három magánhangzó ennyi betûhöz???

nem tudom mi lehet a megoldás, de hogy a betûkben valami nem stimmel ez hétszentség ... három magánhangzó ennyi betûhöz???
De most ez latinul van?
Nem tudnád lefotózni vagy beszkennelni ezt a feladatot és úgy felrakni?
ja, és ez csak 15 betû, de még mindig azt mondom, hogy hibás a sorod ... rakd fel a feladatot teljesen
Én értem...kapott egy rakat betût és az "O", "K"...az a kezdõbetûik.Nem ebbõl kell egy rendeletlenséget keresni:) . Egyszerûen, nincsenek a betûk elválasztva, úgy érthetõbb lenne!
#5 kedveském, közülünk te nem érted egyedül a feladatot :) 1 ki kellett találnia 16 nevet 2 ide már csak a kezdõbetûket írta be 3 ezekbõl a betûkbõl kellene kirakni egy súlyos fejlõdési rendellenesség megnevezését ad 1 feltehetõen hibázott néhány névnél ad 2 ennek következtében hibás néhány betû, továbbá eggyel kevesebb van ad 3 lila dunsztunk nincs, hogy mi lehet a jó megoldás konzekvencia: utálom azokat a kérdezõket, akik bedobnak egy kérdést, aztán vissza sem néznek amikor valaki segíteni szeretne
aranyom!Tényleg várjuk meg a kérdezõt, mert ez így értelmetlen.

Sin^2 (2x) =1, -nek mik a megoldásai?

Eddig jutottam: Sin^2(2x)=1 |sqrt() sin(2x)=1 innen el kéne tüntetnem a sin-t, de nem tudom mi lesz a jobb oldalon. A választ elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Hiányos. Ha sin^2 (2x) = 1, akkor két eset lehet 1/ sin 2x = 1 2/ sin 2x = -1 Megoldás: 2x = pi/2 + k*pi (90° + k*180°) x = pi/4 + k*pi/2 (45° + k*90°)

Hiányos. Ha sin^2 (2x) = 1, akkor két eset lehet 1/ sin 2x = 1 2/ sin 2x = -1 Megoldás: 2x = pi/2 + k*pi (90° + k*180°) x = pi/4 + k*pi/2 (45° + k*90°)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! ÉS a másik esettel is (...=-1)ugyanígy kell eljárni?
Ez már együtt a kettõ. sin 2x = 1 megoldása 2x = pi/2 + k*2pi (90° + k*360°) x = pi/4 + k*pi (45° + k*180°) --> 45°, 225°, 405°, 585°, ... sin 2x = -1 megoldása 2x = 3pi/2 + k*2pi (270° + k*360°) x = 3pi/4 + k*pi (135° + k*180°) --> 135°, 315°, 495°, 675°, ... Ha megfigyeled, a 45° és a 135° között 90° van. Tehát a két megoldás sor kifejezhetõ egyszerre a 45°-kal, 90°-os periódussal. Egy szó mint száz: x = 45° + k*90° Ja, és k egész szám.
A kérdező hozzászólása: Így már mindent értek. Köszönöm!:)

Mi a megoldás? Nincs hová mennem.

A párommal (nem a férjem)3 éve vagyunk együtt van egy 2 éves kisfiunk akivel jelenleg otthon vagyok. A párom egy autószerelőnél dolgozik de ez csak alkalmi munka ezért nem keres túl sokat napi 3000 forintot. És itt kezdődik a gond: Munka után nem egyenesen hazajön, hanem még beül a haverjaival a közeli kocsmába sörözni, ilyenkor persze ha 500 forintot hoz haza de van amikor még annyit sem. (Annyit azért sosem iszik, hogy részeg legyen) Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mindenképpen költöznöd kellene nem? Akkor oda ahol van bölcsi....(anyaotthon is lehet megoldás az elsõ pár hónapban)

Mindenképpen költöznöd kellene nem? Akkor oda ahol van bölcsi....(anyaotthon is lehet megoldás az elsõ pár hónapban)
akkor maradj, és szenvedjetek, mert ez a gyereknek sem jó..
Akkor az apja majd odautazik, ha kíváncsi a gyerekre.
Keress munkát, de nagyon gyorsan. Két évest már felveszik a bölcsõdébe ha van munkád. A pároddal errõl már beszéltél? Mibõl fizetitek a számlákat, mit eszik a gyerek?
Mondjuk eléggé jó megoldás lett volna, ha nem esel teherbe 3 hónapos ismeretség után egy szinte idegentõl, de ez már késõ bánat. Ha már ez van, ne kifogásokat keress, hanem munkát. Költözz olyan helyre, ahol van bölcsõde vagy kérdd meg a szomszédot, hogy baráti áron vigyázzon a gyerekre.
Tessék, ismét csak a kifogás. Akkor élj ilyen nyomorúságosan, ne gyere fórumokra panaszkodni.
Ha az anyád semmire való, akkor te mi vagy? Nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy hány éves vagy, és mi a végzettséged! Mert, vagy tanulj valamit amivel el tudsz helyezkedni és nem csak otthon üldögélsz, ha meg van egy jó végzettséged, akkor menj dolgozni és ne csak várd a nagyon szuper apa által naponta hazaadott 500 forintot.
Az anyádról nem tehetsz, de saját magadról igen. Sõt arról is, hogy hagyod a gyerekedet nyomorban felnõni, és ilyen példát látni, az is a te hibád. Nem hibáztathatod a szüleidet már, mert te vagy a saját sorsod kovácsa... Amíg nem lesz önálló a gyerekedé is. Szerintem te nem szeretnél olyan szülõ lenni, mint amilyen a tied, hogy hozzád se tudjon hazamenni a gyereked, ha bajban van. Nem azt mondom hogy egybõl el kell hagyni a párodat, de ultimátumot adni, amt ha nem tart be, akkor tényleg betartani (pl jó legyen 1 héten egyszer menjen 1 max 2 sörre, már ez is sok ilyen anyagi helyzetben, de mégsem minden nap menne, meg a kompromisszum...) Ha nem tarta be akkor szépen lelépni
Van mas megoldas s csak akarni kell. Nem hibaztathatod szuleidet egesz eletedben a sorsodert Te valasztottad a parod te koltozztel hozza te vallaltal gyereket stb Alj fel vedd kezedbe eleted es fejezd becaz onsajnalatot egeszseges epp elmu ember vagy aki rossz donteseket hozott sajat akaratabol. Tessek kijavitani es rendbetteni az eleted ami a tied!! Tudom nehez a sssar jo meleg de tenni kell es meg kell tanulni felelni magadert es hibaidat beismerni es tenni a jobb eletr.
A kérdező hozzászólása: Talán én tehetek arról, hogy anyám ilyen semmire való?
Tanmese: ul a beka a godorben ahova rossz dontesek sorozata miatt sajat maga esett bele. Kiabal segitseg segitseg megfulladok ehenhalok vegyetek ki. Jon a roka a letraval azt mondja a beka nem jo a letra. Jon a roka a kotellel nem jo a kotel Jon a roka lemaszik alj fol a valamra Nem nem olyan jo meleg a godor megszoktam es szeretem hogy hagyhatnam itt hiszen az otthonom volt ragaszkodom hozza. Roka:de beka [email protected] a labad De az en ssarom Roka akkor minek kiabalsz Beka : mert jol esik a sajnalat es a figyelem mert ti szerettek ssarosan is. ....ezzel mindent elmondtam... Mindenki a sajat sorsaert felelos sajat elete kovacsa nem valtoztatsz ssaros marad a labad azt viseld buszken elvegre a te ssarod te okoztad.
A kérdező hozzászólása: Mint írtam addig nem tudok dolgozni menni amíg a gyerek nem megy óvodába. Ha nagyon tudni akarod 24 éves vagyok.
És mihez értesz?
A kérdező hozzászólása: Csecsemõ és gyermekápoló vagyok.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló! És te mihez értesz??? Ahoz, hogy kioktass másokat!!! És lenézz!
Mi abban a lenézés, hogy megkérdeztem, hogy hány éves vagy, meg mihez értesz? Nem értem, hogy ilyen körülmények között, miért nem arra törekszel, hogy dolgozz, vagy tanulj valami hasznosat! Láthatólag a párodra nem számíthatsz.
En irtam a beka a godorbe tanmeset Ne haragudj kerdezo de ebbol a tortenetbol az jon le valami nagyon fiatal es nagyon buta muveletlen no vagy ezert kerdeztek mihez ertesz mert csodalnivaloan butan gondolkozol.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! A véleményed tartsd meg magadnak!
hat te el vagy szallva irsz velemenyunket segitseget kersz aztan ha nem a te malmodra hajtjuk a vizet es nincs kedvedre a velemeny akkor tartsuk meg magunknak? Akkor mit varsz sajnalatot? hog yvalaki oldja meg helyetted? Mit szeretnel mit varsz tolunk?
A kérdező hozzászólása: Eszemben sincs anyámhoz visszamenni még a családit is elherdálná.
A férjed meg piát...add a gyereket bölcsibe, te meg menj dolgozni, abból a pénzbõl szüleidnél megéltek.
A kérdező hozzászólása: A számlákat a párom szociális segélyébõl és a gyesbõl fizetjük, kaját meg a családiból veszek. Sajnos dolgozni nem tudok menni mert nálunk nincs bölcsi csak ovoda. Ha szólok a páromnak az rá a felelet: jó majd legközelebb. Aztán egy két napig ideadja utánna napokig megint semmi.
A kérdező hozzászólása: 2# Szerinted mégis mit kellene csinálnom? A gyereket mégsem vihetem a munkahelyre.
A kérdező hozzászólása: De a gyereket sem szakíthatom el az apjától.
A kérdező hozzászólása: Már az is megfordúlt a fejemben, hogy a párom fizetését a fõnök nekem adná ide.
az nem megoldható......
Azt gondolom, hogy két lehetõséged van: 1. leülteted a hímnemût egy tiszta percében és elmeséled neki, hogy abból a pénzbõl, amit legurít a torkán, mi mindent tudtatok volna megvenni, kifizetni stb. Magyarázd el neki, hogy a saját (elvileg imádott) gyereke elõl issza el a pénzt. 2. ha nem foglalkozik azzal amit mondasz, akkor nincs keresnivalótok mellette.
Hogy nem szakíthatod el a gyereket az apjától? Mégis, milyen apától, aki elissza a pénzt amibõl tisztességesen nevelhetnétek a gyereket? Akkor szenvedj, ha neked ez jó...sosem értettem az ilyen nõket! N
A kérdező hozzászólása: Imádják egymást
Akkor tûrjél továbbra is! Akkor mi a problémád? Változtatni úgysem akarsz... Na persze, imádják egymást, azért siet a kocsmába a haverokkal munka után, és nem haza a családjához! Napi 500 jó ha hazavisz, ilyenkor nem gondol a gyerekére?? De azért imádja....
Csak kifogásokat keresel, arra hogy lépj valamerre! Miért nem költözöl vissza a szüleidhez, oldod meg valahogy a gyerek napközbeni felügyeletét, és mész el dolgozni? Mi a végzettséged? Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Mert anyámnak még annyi pénze sincs mint nekünk.
Miért, nektek mennyi van? az az 500 ft amit naponta hazaad? Ennyi gondolom a szüleidnél is akad. De te ha a kifogásokat keresed, akkor tûrj tovább. akkor minek a kérdés?
A kérdező hozzászólása: Anyám még kenyér helyett is inkább cigit vesz.
Kérdezõ, már csak egyet tudok mondani! Tévedtem, ne menj sehova:) Olyan életet élsz ami pontosan neked való! Ezt érdemled!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!