Találatok a következő kifejezésre: Mi a magyarázata, hogy az (24 db)

Annak mi a magyarázata, hogy Nemzetközi gazdálkodás BsC-n két középfokú nyelvvizsga kell a diplomához (az egyik szakmai, vagy felsőfok), viszont MsC-n kizárólag csak egy középfok is elég?

Legjobb válasz: Nos ahhoz, hogy mehess MsC-re, elõtte rendelkezned kell egy BSc-s diplomával. Lehet, hogy arra a mesterképzésre, amit te néztél, nem csak a nemzetközi gazdálkodásos alapdiplomával lehet menni, hanem más szakról is, ahol nincs megkötve a szakmai+középszintû nyelvvizsga megléte.

Nos ahhoz, hogy mehess MsC-re, elõtte rendelkezned kell egy BSc-s diplomával. Lehet, hogy arra a mesterképzésre, amit te néztél, nem csak a nemzetközi gazdálkodásos alapdiplomával lehet menni, hanem más szakról is, ahol nincs megkötve a szakmai+középszintû nyelvvizsga megléte.
Debrecen? :D

HCl és NH3 kimutatásánál azt a magyarázatot olvastam, hogy " ccHCl-oldatba mártott üvegbottal fehér füst" "NH3-oldatba mártott üvegbottal fehér füst" Ennek mi a magyarázata?

Legjobb válasz: A lényege, hogy ha egy-egy tömény HCl-oldatba, és egy tömény NH3-oldatba mártott üvegbotot egymáshoz közel tartasz, az elpárolgó HCl ill. NH3 egy finom eloszlású fehér színû sót (NH4Cl) képez, mely fehér füstként jelenik meg.

A lényege, hogy ha egy-egy tömény HCl-oldatba, és egy tömény NH3-oldatba mártott üvegbotot egymáshoz közel tartasz, az elpárolgó HCl ill. NH3 egy finom eloszlású fehér színû sót (NH4Cl) képez, mely fehér füstként jelenik meg.
Silberrel értek egyet, de amúgy a NH4OH az nem is létezik mint molekula, hiszen a nitrogén csak a 4 hidrogént tudja megkötni, tehát gyakorlatilag nincs is ilyen, hogy NH4OH molekula, nem?
Leírtam a valóságot, te csak a neveken lovagolsz (megjegyzem, mindenhol "ammóniaoldatként" nevezik). http://www.donauchem.hu/Products---Solutions/ProductView.aspx?productId=1276 http://www.steelchem.com/safety/STC-0000005.html http://www.merckmillipore.com/hungary/chemicals/ammoniaoldat.. Megkérdezhetem, te milyen módon kötõdsz a kémiához? Tanították általánosban?
Akkor kérd vissza a pénzt !
Vegyészmérnökit végeztem. Tanultam.
Silber , elõbb tanulj , aztán adj választ ! Az ammónia = gáz ! A folyadék ammónium hidroxid !
A kérdező hozzászólása: Oké, mindent értek, elolvastam még 1x. Köszönöm a választ!!
Csak a rend kedvéért: 1.: A tömény "NH3-oldat" esetén 89, 9 g NH3 oldható fel 100 ml vízben 0°C-on [1]. 2.: Az oldaton belõl sem apró NH4OH részecskék vannak jelen, hanem NH4+ és (OH-)-ionok. NH4OH nem állítható elõ tiszta kristályos formában. [1] http://hu.wikipedia.org/wiki/Ammónia
A kérdező hozzászólása: Tehát a fehér füst az NH4Cl?
#1 Azzal a kiegészítéssel , hogy tömény NH3 nincs , mert ha már oldat , amibe belemártjuk az üvegbotot , akkor az NH4OH !!! Csak a rend kedvéért !
Önmagában nem, csak vizes közegben létezik, disszociált ion formában. A "tiszta" NH4OH önmagában nem létezik.
Nyilván nem kell visszajelölni senkit. Y. nem jelölte vissza X.-et.
mert y törölte az ismerõsei közül x-et.gondolom nincsenek jóban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat!Bár utolsótól kérdezném, ha az egyik törölte a másikat, akkor lehetséges, hogy az egyik ott van még a másik ismerõsei között?Az Iwiwnél nem úgy volt, ott ha valakit kitöröltünk, akkor egymásnak már nem is látszódtunk...Facebook nem ilyen?
Hát kérdezõ én is úgy tudtam ahogyan te írod.Ha akár az egyik fél törli a másikat akkor megszûnik a kapcsolat elvileg.Még azt tartom lehetségesnek hogy Y-onnak több fiókja van. Az nem lehet h én kitörlök valakit de a másiknak ugyanolyan hozzáférése van ergo nincs keresnivalója az ismerõslistájában sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat!Utánanéztem, és kiderült, tévedtem, mindkettõ ott van a másiknak.Persze kíváncsi vagyok, van-e ilyen helyzet, amit én leírtam.Ettõl függetlenül azért még remélem nem ment el a kedvetek a kérdéseimre való választól!


Miert almom azt napok ota, hogy embereket olok meg es meghalnak? Mi a magyarazata ennek?

Kerestem hogy mit jelenthet, de nem talaltam semmit..

Legjobb válasz: Assassin's Creedezel?

Assassin's Creedezel?
hogy lehet úgy emereket ölni hogy nem halnak meg??, amúgy ismeretleneket, vagy ismerõsöket ölsz álmodban?
Amúgy meg nem nemfüggõ, hogy ki játszik ilyen játékokkal szerintem. :P
1. vagyok, én is lány vagyok de én játszok ezzel :D
"Assassin's Creedezel? lany vagyok..." Ezen besírtam :P
Lekell vezetned a feszültséget. Szóval fogd a puskát, és start! xD
Sok benned a levezetetlen stressz. Fuss egy jót a ház körûl, ilyenkor jót tesz, vagy üss össze egy bonyolúlt francia sûlt specialitást, azok mind nagy munkát igényelnek és finomak is :)
Én is szeretnék ilyet álmodni, alapvetõen tök jó lehet embereket ölni. Persze csak ha nem kapnak el utána, az meg elég valószínûtlen. :) Szintén lány vagyok.
A kérdező hozzászólása: lany vagyok...
A kérdező hozzászólása: hath ismeretleneket..

Miért nem folytatják a TV2-n az NCIS:Los Angeles 3. évadját? Mi a magyarázata annak (már több sorozatnál ez volt), hogy még nincs vége az adott évadnak és egyszercsak a semmiből elkezdik az első évad közepétől adni! Ez mi?

Ennél idegesít?bb nincs! Le lehet valahonnan tölteni a 3. évadot esetleg magyarul?

Legjobb válasz: Vagy kevés a nézettsége és ezért feleslegesnek tartják az új részeket szinkronizálni mert minek. És azért adják az elsõ évadtól mert valamivel csak ki kell tölteni az idõt nem?

Vagy kevés a nézettsége és ezért feleslegesnek tartják az új részeket szinkronizálni mert minek. És azért adják az elsõ évadtól mert valamivel csak ki kell tölteni az idõt nem?
Május közepéig-végéig tart a sorozatszezon. Utána szünet van, és a tévék sem adják le az új részeket, mivel nyáron mások a tévénézési szokások és a nézettség alakulása. Szeptemberben folytatják, amit most félbehagytak, addig csak ismételni éri meg a részeket. A másik lehetõség az, amit az elsõ is ír: nem éri meg leadni és megvenni a további részeket és a maradék mûsoridõt be kell foltozni, így ismételik ugyanazt vagy mást.
A kérdező hozzászólása: De hát valamit pont a közepén abbahagyni....?!!!

Mit tegyek ahhoz hogy az emberek higgyenek nekem? Van értelmes magyarázatom arra hogy mi van a halál után!

küldetésem a földön hogy tudassam az embereknek azt a tényt hogy valójában nincsen pokol , a halál után a lelked egy sugárúton keresztül , majd egy másik bolygón megszületsz , más testben

Legjobb válasz: de ezt csak úgy bizonyíthatom be hogy ha minnél többen hisznek benne , mert azt a spirituális hitet az igazság hitét a földönkívüliek azonnal megérzik , és jó cél érdekében segítenek a föld szebb jövõjében , erre várnak õk is

A kérdező hozzászólása: de ezt csak úgy bizonyíthatom be hogy ha minnél többen hisznek benne , mert azt a spirituális hitet az igazság hitét a földönkívüliek azonnal megérzik , és jó cél érdekében segítenek a föld szebb jövõjében , erre várnak õk is
Nem tudom, hogy mit tegyél. De ezt honnan tudod? Hogy mi van a halál után? Honnan tudod, hogy ez a küldetésed?
Nem azt kell bizonyítani amit elhisznek az emberek, hanem azt amit nem! Pl nekem senki ne bizonygassa, hogy a telefonnal telefonálni lehet. De ha valaki azt mondja, hogy a telefonnal lehet tojást sütni, akkor azt be kell bizonyítani. És ha sikerül akkor már én is elhiszem, hogy lehet tojást sütni a telefonnal.
De csak akkor születsz másik bolygóra, ha a tudatod elég érett hozzá. Ha nem, akkor innen nincs kiút. Ha nem tudnád, EZ a pokol. És akik itt vannak, nem véletlenül vannak itt, hanem mert megérdemelték. És innen nem kis változás.
A kérdező hozzászólása: Hát az én célom az hogy tudassam az emberekkel az igazságot , mert minnél többen tudják annál nagyobb spirituális erõ lessz a földön , Amit tudni kell : eddig megtévesztés áldozatai lettünk , de az igazság az hogy a halál után a lelkünk látja a gazdatestének halálát (búcsúzás) amit késõbb egy utazás követ egy úgynevezett sugárúton , (bolygók között párhuzamos dimenzio) amikor az alagút végén eléred a fényt és akkor megszületsz egy másik bolygón (világban) ... ez minden fajnál így van A pokol pedig nem létezik !!!! ha ezt már elég sok ember tudja akkor meglátogatnak minket a jóságos földönkívüliek , és bevesznek a galaxisok szövetségébe !!!! Erre a dokumentumra az életemet esküszöm ha valaki bebizonyítja nem igaz akkor én a halálommal fizetek érte , A Hazugságvizsgálóval is szeretném személyesen közölni!!!!!
és ezeket te honnét tudod?
A kérdező hozzászólása: Kérdezd meg te is a saját lelked , az agyam 72%-át használom , de te tutira nem szal te nem tudsz ijet
Kedves KaszaAntalZsolt! Ha valóban ilyen tudással rendelkeznél akkor nem kérdeznéd ezt! Mindenki abban hisz amiben szeretne! A Lélek viszont valóban létezik és elhagyja a testünket, és még a legkomolyabb mûszereinkkel sem láthatjuk ezt. Én csak ezt tudom bizonyítani értelmes magyarázattal.

Anyagismereti kérdés! Mi a magyarázata annak hogy az elméletileg számított és a valóságos folyáshatár értéke között három nagyságrendnyi különbség van?

Legjobb válasz: Tévedésben vagy. Nem tudom hol hallottad ezt de csak pár százaléknyi van közte mondjuk elégé függ attól hogy milyen anyagról van szó. De ha van olyan anyag ami képes rugalmasan megnyúlni a 10, 100 vagy 1000 szeresére akkor végül is igaz. :DD

Tévedésben vagy. Nem tudom hol hallottad ezt de csak pár százaléknyi van közte mondjuk elégé függ attól hogy milyen anyagról van szó. De ha van olyan anyag ami képes rugalmasan megnyúlni a 10, 100 vagy 1000 szeresére akkor végül is igaz. :DD
Hát gondolom arra gondolsz elméletileg számított érték alatt, amit úgy számoltak ki, hogy a rácsszerkezetet tökéletesnek feltételezték. Na mármost ekkora a két érték közötti nagy eltérést a diszlokációk (rácshibák, lehet pont, vonal vagy térfogatszerû) okozzák. Ezeket ugye az elméleti modell nem vette figyelembe.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Ez nekem anyagismeretbõl vizsgakérdés (egyetemen) és én sem találtam rá magyarázatot! Ha valaki tud segítsetek!PLEASE

Mi annak a magyarázata, hogy így megszaporodott a gyilkosságok száma az utóbbi időszakban?

A tatabányai fiú esete,vagy a kulcsi gyilkosság,az elmúlt hetekben az akarattyai gyilkossággal és a mai pécsi lövöldözéssel kapcsolatban merült fel bennem ez a kérdés.

Legjobb válasz: Nem tudom, de találkozzunk éjjel egy sötét sikátorban, és elmondom. Egyedül gyere, pénztárca legyen nálad.

Nem tudom, de találkozzunk éjjel egy sötét sikátorban, és elmondom. Egyedül gyere, pénztárca legyen nálad.
Van, akinél anyagi haszonszerzés, kényszerbõl vagy kapzsiságból. De az utóbbi években nagyon meglazult az erkölcs, fõleg a fiatalok körében. De lehet még nagyon sok oka is.
A kérdező hozzászólása: pl.? kíváncsi vagyok az álláspontodra.

Azon gondolkodtam, hogy miért hajnalban van tüszőrepedés? Mi a magyarázata?

Legjobb válasz: köszönöm a válaszaitok!! :) Nem lettünk okosabbak. :) Jó lenne, ha valaki tudna válaszolni, aki esetleg tudja.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitok!! :) Nem lettünk okosabbak. :) Jó lenne, ha valaki tudna válaszolni, aki esetleg tudja.
Nem tudom, biztos ez is a Hold-ciklussal áll kapcsolatban.
Ezt én se értem, nem tudom, miért van így. Mint ahogy azt se, hogy miért éjjel indul be a szülés az állatoknál és az embernél is a legtöbb esetben.
foleg a nyomas hirtelen valtozasa
De az emberek elõre érzik a fronváltozást, nem akkor, amikor már van!
De az emberek elõre érzik a fronváltozást, nem akkor, amikor már van!??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!