Találatok a következő kifejezésre: Mi a magyarázata, hogy (78 db)

Annak mi a magyarázata, hogy Nemzetközi gazdálkodás BsC-n két középfokú nyelvvizsga kell a diplomához (az egyik szakmai, vagy felsőfok), viszont MsC-n kizárólag csak egy középfok is elég?

Legjobb válasz: Nos ahhoz, hogy mehess MsC-re, elõtte rendelkezned kell egy BSc-s diplomával. Lehet, hogy arra a mesterképzésre, amit te néztél, nem csak a nemzetközi gazdálkodásos alapdiplomával lehet menni, hanem más szakról is, ahol nincs megkötve a szakmai+középszintû nyelvvizsga megléte.

Nos ahhoz, hogy mehess MsC-re, elõtte rendelkezned kell egy BSc-s diplomával. Lehet, hogy arra a mesterképzésre, amit te néztél, nem csak a nemzetközi gazdálkodásos alapdiplomával lehet menni, hanem más szakról is, ahol nincs megkötve a szakmai+középszintû nyelvvizsga megléte.
Debrecen? :D

A bölcsességfog miért bölcsességfog? Mi a magyarázata, hogy ezt a nevet kapta?

Legjobb válasz: Mert a felnõttkor küszöbén jön ki.

Mert a felnõttkor küszöbén jön ki.
Mert késõn bújnak elõ.
A kérdező hozzászólása: értem, és köszönöm, de nekem 18 éves koromra kint volt mind a 4, azért kérdeztem, hogy most akkor miért bölcsesség fog. :)

Mi a magyarázata, hogy a SO2 elszínteleníti, a CO2 nem a jódos vizet?

2011 májusi érettségit oldottam meg, ennek kapcsán a kérdésem. (Nem tudom a választ, nem találtam.)

Legjobb válasz: A szén-dioxidban a szén oxidációs állapotát tekintve maximális, tehát +4. Mint megtanultad a jód oxidálószer, tehát oxidál. Azonban nem tudja oxidálni már a szént, mert oxidációs állapota +4. (Ennél nagyobb nincs!) A kén-dioxidban a kén oxidációs állapota ugyancsak +4, azonban megtanultad, hogy vegyületeiben a kén oxidációs száma +6 lehet. Így a jód képes oxidálni, miközben maga redukálódik, míg nem eléri a kén a +6-os állapotot, és ekkor a kén-dioxidból kénsav keletkezik. I2 + 2H2O + SO2 = H2SO4 + 2HI

A szén-dioxidban a szén oxidációs állapotát tekintve maximális, tehát +4. Mint megtanultad a jód oxidálószer, tehát oxidál. Azonban nem tudja oxidálni már a szént, mert oxidációs állapota +4. (Ennél nagyobb nincs!) A kén-dioxidban a kén oxidációs állapota ugyancsak +4, azonban megtanultad, hogy vegyületeiben a kén oxidációs száma +6 lehet. Így a jód képes oxidálni, miközben maga redukálódik, míg nem eléri a kén a +6-os állapotot, és ekkor a kén-dioxidból kénsav keletkezik. I2 + 2H2O + SO2 = H2SO4 + 2HI
A kérdező hozzászólása: Ez teljesen világos és logikus volt. Köszi.


Mi a magyarázata, hogy sírás közben/után más a szemszín?

Mármint a kék, zöld , esetleg barna szem?eknél.Nem a könnyes ragyogásra gondolok, hanem konkrétan látható színváltozásra.Én zöld szem? vagyok, és sírás közben és után sokkal világosabb, rikítóbb a színe.Mások is tapasztalják ezt?

Legjobb válasz: több mint valószínû, hogy azért, mert a sírás miatt bepirosodik szemfehérjéd, és a piros komplementere a zöldnek, (ahhoz pedig közel áll a kék), ezért ezek a színek sokkal rikítóbbnak tûnik ilyen környezetben.

több mint valószínû, hogy azért, mert a sírás miatt bepirosodik szemfehérjéd, és a piros komplementere a zöldnek, (ahhoz pedig közel áll a kék), ezért ezek a színek sokkal rikítóbbnak tûnik ilyen környezetben.
nekem sotetbarna szemem van es siras utan szurke lesz:P.. hogy mert azt nem tudom de nekem tetszik:P
Nekem világos-aranyosbarna szemem van, és sírás utás barnás-zöldes lesz...
Elég logikusnak hangzik, amit az elsõ válaszoló írt, de csak én nem tudom hogy milyen a szemem sírás után? Valahogy ha sírtam még soha nem volt kedvem elmélyedni a szemem szinébe, de legközelebb megnézem.
Világosbarna a szemem, nekem is kivilágosodik. Be nem pirosodik a fehérje, hacsak nem dörgölöm bele a szemembe, amit tükör elõtt szoktam korrigálni. Mármint a sminket. Szerintem valami más lehet a háttérben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az enyém se nagyon pirosodik be, hacsak nem órák hosszáig itatom az egereket, ami még nálam extra érzékeny embernél is ritka=D De én is úgy vagyok vele, hogy örülnék, ha megmaradna olyan nagyon világos zöldnek, de nem tudom, ez megvalósítható-e:( kontaklencse nélkül..
A kérdező hozzászólása: Kijavítom magam..ma is sikerült megejtenem egy jó nagy bömbölést, és tényleg eléggé bepirosodott a szemem.Úgyhogy minden bizonnyal az elsõ válaszoló tapintott rá a lényegre=)

Mennyi igazság van benne, és mi a magyarázata, hogy a veszettség végső stádiumában -amikor már csak pár órája van hátra a betegnek- a tudata kitisztul, és úgy tűnik, mintha meggyógyulna?

Akkor már teljesen roncsolt az idegrendszer. Nekem ez nem logikus!

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszetts%C3%A9g "3. Bénulási szakasz: 2-18 óráig tart, az izgatottság szûnik, a görcsök elmúlnak, a nyelés javul, de a gyengeség fokozódik, a tagok bénulnak, az eszmélet elvész és a halál beáll. Sokszor már a második szakaszban hal meg a beteg, fulladás következtében." gondolom ebbõl ered az elképzelés. ezek szerint 'ez így ebben a formában nem igaz' (mármint a kérdésben szereplõ dolgok). de nem alaptalan!

http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszetts%C3%A9g "3. Bénulási szakasz: 2-18 óráig tart, az izgatottság szûnik, a görcsök elmúlnak, a nyelés javul, de a gyengeség fokozódik, a tagok bénulnak, az eszmélet elvész és a halál beáll. Sokszor már a második szakaszban hal meg a beteg, fulladás következtében." gondolom ebbõl ered az elképzelés. ezek szerint 'ez így ebben a formában nem igaz' (mármint a kérdésben szereplõ dolgok). de nem alaptalan!

HCl és NH3 kimutatásánál azt a magyarázatot olvastam, hogy " ccHCl-oldatba mártott üvegbottal fehér füst" "NH3-oldatba mártott üvegbottal fehér füst" Ennek mi a magyarázata?

Legjobb válasz: A lényege, hogy ha egy-egy tömény HCl-oldatba, és egy tömény NH3-oldatba mártott üvegbotot egymáshoz közel tartasz, az elpárolgó HCl ill. NH3 egy finom eloszlású fehér színû sót (NH4Cl) képez, mely fehér füstként jelenik meg.

A lényege, hogy ha egy-egy tömény HCl-oldatba, és egy tömény NH3-oldatba mártott üvegbotot egymáshoz közel tartasz, az elpárolgó HCl ill. NH3 egy finom eloszlású fehér színû sót (NH4Cl) képez, mely fehér füstként jelenik meg.
Silberrel értek egyet, de amúgy a NH4OH az nem is létezik mint molekula, hiszen a nitrogén csak a 4 hidrogént tudja megkötni, tehát gyakorlatilag nincs is ilyen, hogy NH4OH molekula, nem?
Leírtam a valóságot, te csak a neveken lovagolsz (megjegyzem, mindenhol "ammóniaoldatként" nevezik). http://www.donauchem.hu/Products---Solutions/ProductView.aspx?productId=1276 http://www.steelchem.com/safety/STC-0000005.html http://www.merckmillipore.com/hungary/chemicals/ammoniaoldat.. Megkérdezhetem, te milyen módon kötõdsz a kémiához? Tanították általánosban?
Akkor kérd vissza a pénzt !
Vegyészmérnökit végeztem. Tanultam.
Silber , elõbb tanulj , aztán adj választ ! Az ammónia = gáz ! A folyadék ammónium hidroxid !
A kérdező hozzászólása: Oké, mindent értek, elolvastam még 1x. Köszönöm a választ!!
Csak a rend kedvéért: 1.: A tömény "NH3-oldat" esetén 89, 9 g NH3 oldható fel 100 ml vízben 0°C-on [1]. 2.: Az oldaton belõl sem apró NH4OH részecskék vannak jelen, hanem NH4+ és (OH-)-ionok. NH4OH nem állítható elõ tiszta kristályos formában. [1] http://hu.wikipedia.org/wiki/Ammónia
A kérdező hozzászólása: Tehát a fehér füst az NH4Cl?
#1 Azzal a kiegészítéssel , hogy tömény NH3 nincs , mert ha már oldat , amibe belemártjuk az üvegbotot , akkor az NH4OH !!! Csak a rend kedvéért !
Önmagában nem, csak vizes közegben létezik, disszociált ion formában. A "tiszta" NH4OH önmagában nem létezik.
Nyilván nem kell visszajelölni senkit. Y. nem jelölte vissza X.-et.
mert y törölte az ismerõsei közül x-et.gondolom nincsenek jóban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat!Bár utolsótól kérdezném, ha az egyik törölte a másikat, akkor lehetséges, hogy az egyik ott van még a másik ismerõsei között?Az Iwiwnél nem úgy volt, ott ha valakit kitöröltünk, akkor egymásnak már nem is látszódtunk...Facebook nem ilyen?
Hát kérdezõ én is úgy tudtam ahogyan te írod.Ha akár az egyik fél törli a másikat akkor megszûnik a kapcsolat elvileg.Még azt tartom lehetségesnek hogy Y-onnak több fiókja van. Az nem lehet h én kitörlök valakit de a másiknak ugyanolyan hozzáférése van ergo nincs keresnivalója az ismerõslistájában sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat!Utánanéztem, és kiderült, tévedtem, mindkettõ ott van a másiknak.Persze kíváncsi vagyok, van-e ilyen helyzet, amit én leírtam.Ettõl függetlenül azért még remélem nem ment el a kedvetek a kérdéseimre való választól!

Miert almom azt napok ota, hogy embereket olok meg es meghalnak? Mi a magyarazata ennek?

Kerestem hogy mit jelenthet, de nem talaltam semmit..

Legjobb válasz: Assassin's Creedezel?

Assassin's Creedezel?
hogy lehet úgy emereket ölni hogy nem halnak meg??, amúgy ismeretleneket, vagy ismerõsöket ölsz álmodban?
Amúgy meg nem nemfüggõ, hogy ki játszik ilyen játékokkal szerintem. :P
1. vagyok, én is lány vagyok de én játszok ezzel :D
"Assassin's Creedezel? lany vagyok..." Ezen besírtam :P
Lekell vezetned a feszültséget. Szóval fogd a puskát, és start! xD
Sok benned a levezetetlen stressz. Fuss egy jót a ház körûl, ilyenkor jót tesz, vagy üss össze egy bonyolúlt francia sûlt specialitást, azok mind nagy munkát igényelnek és finomak is :)
Én is szeretnék ilyet álmodni, alapvetõen tök jó lehet embereket ölni. Persze csak ha nem kapnak el utána, az meg elég valószínûtlen. :) Szintén lány vagyok.
A kérdező hozzászólása: lany vagyok...
A kérdező hozzászólása: hath ismeretleneket..

Miért nem folytatják a TV2-n az NCIS:Los Angeles 3. évadját? Mi a magyarázata annak (már több sorozatnál ez volt), hogy még nincs vége az adott évadnak és egyszercsak a semmiből elkezdik az első évad közepétől adni! Ez mi?

Ennél idegesít?bb nincs! Le lehet valahonnan tölteni a 3. évadot esetleg magyarul?

Legjobb válasz: Vagy kevés a nézettsége és ezért feleslegesnek tartják az új részeket szinkronizálni mert minek. És azért adják az elsõ évadtól mert valamivel csak ki kell tölteni az idõt nem?

Vagy kevés a nézettsége és ezért feleslegesnek tartják az új részeket szinkronizálni mert minek. És azért adják az elsõ évadtól mert valamivel csak ki kell tölteni az idõt nem?
Május közepéig-végéig tart a sorozatszezon. Utána szünet van, és a tévék sem adják le az új részeket, mivel nyáron mások a tévénézési szokások és a nézettség alakulása. Szeptemberben folytatják, amit most félbehagytak, addig csak ismételni éri meg a részeket. A másik lehetõség az, amit az elsõ is ír: nem éri meg leadni és megvenni a további részeket és a maradék mûsoridõt be kell foltozni, így ismételik ugyanazt vagy mást.
A kérdező hozzászólása: De hát valamit pont a közepén abbahagyni....?!!!

Mi annak a magyarázata, hogy így megszaporodott a gyilkosságok száma az utóbbi időszakban?

A tatabányai fiú esete,vagy a kulcsi gyilkosság,az elmúlt hetekben az akarattyai gyilkossággal és a mai pécsi lövöldözéssel kapcsolatban merült fel bennem ez a kérdés.

Legjobb válasz: Nem tudom, de találkozzunk éjjel egy sötét sikátorban, és elmondom. Egyedül gyere, pénztárca legyen nálad.

Nem tudom, de találkozzunk éjjel egy sötét sikátorban, és elmondom. Egyedül gyere, pénztárca legyen nálad.
Van, akinél anyagi haszonszerzés, kényszerbõl vagy kapzsiságból. De az utóbbi években nagyon meglazult az erkölcs, fõleg a fiatalok körében. De lehet még nagyon sok oka is.
A kérdező hozzászólása: pl.? kíváncsi vagyok az álláspontodra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!