Találatok a következő kifejezésre: Mi a módszer a haj (18 db)

Vannak még más módszerek a haj kiszőkítésére, vagy kivilágosítására a szőke hajfestéken és a hidrogénezésen kívül? Mik ezek?

Csak az lenne a fontos hogy ne ragadjon rá a hajamra valami vegyszer (mint a festék). Tehát a hidrogénezés jó lenne, erre a célra, mert a hajamra nem ráragaszt valamit, hanem kiszedi bel?le a színanyagot. De nincs valami kíméletesebb megoldás még ezen kívül? Nembaj ha nem lesz szép szín? a hajam, csak az a lényeg hogy világos legyen. (barna hajam van)

Legjobb válasz: Szõkítõpor.

Szõkítõpor.
Szerintem nincs. A festék nem ráragad, hanem belemegy a hajadba. A színezõ megtapad rajt, ezért alig roncsolja. De miért akarod kiszõkíteni, fõleg úgy, hogy nem lesz feltétlenül szép színû? Láttam már olyan embert, akinek a folyamatos szõkítéstõl és melírozástól narancssárga lett a haja. És utána hiába festi mással, mert ha teljesen tönkretette a hajat, akkor kihullik. Inkább élénkítsd az eredeti hajszínedet valami természetes anyaggal. (Ha jól tudom a barnát gesztenyefõzettel kell, de akár egy herbáriában vagy itt is megkérdezheted.)
Szerintem nincs más módszer, de ha sötét a hajad ne szõkíttesd ki szerintem, nagyon roncsolja, töredezett lesz, hullani fog, és rettenetes színe lesz egy jó ideig, nekem is ez volt, a fodrász sem vállalta el hogy hidrogénezze a barna derékig érõ hajam. Késõbb egy másik megcsinálta de nagyon megbántam már, csak tönkretette a hajam.
bekened valami csöves krémmel, pl nagyi arckréme, és kimész a napra. az az egy baja van, hogy nem kopik le hanem lenõ
én a palette color xxl szõkítõjével csináltam vörös melírozott hajból szõkét. Hetente szõkítettem, kb 4-5x, most pedig hamvasra festettem be, mert sárga volt. A hajam pedig erõs és fényes, semmi baja nem lett!

Egy honap alatt atlagban mennyit no a haj? Mi az a termek, modszer ami serkenti a haj novekedest?

Legjobb válasz: Szia! Hogy gyorsabban nõljön ápolnod kell! Rendszeresen használj hajbalzsamot, olajakat, hajpakolást és jó minõségû sampont ( a Dixi csalán sampont is tudom ajánlani). Szedhetsz rá vitaminokat is, menj el a gyógyszertárba, ott találsz többfélét. A csalános tea is segít. Egyszerûen el tudod készíteni és nem kerül pénzbe. Szedsz friss csalánt, leöntöd forró vízzel 10-15 percig hagyod ázni, aztán megvárod míg langyos lesz és hajmosás után leöntöd vele a hajadat. Az is fontos, hogy ne roncsold a hajadat festéssel, hajvasalással, hajszárítással ( inkább hagyd természetesen megszáradni). Remélem hogy tudtam segíteni :) Sok sikert!

Szia! Hogy gyorsabban nõljön ápolnod kell! Rendszeresen használj hajbalzsamot, olajakat, hajpakolást és jó minõségû sampont ( a Dixi csalán sampont is tudom ajánlani). Szedhetsz rá vitaminokat is, menj el a gyógyszertárba, ott találsz többfélét. A csalános tea is segít. Egyszerûen el tudod készíteni és nem kerül pénzbe. Szedsz friss csalánt, leöntöd forró vízzel 10-15 percig hagyod ázni, aztán megvárod míg langyos lesz és hajmosás után leöntöd vele a hajadat. Az is fontos, hogy ne roncsold a hajadat festéssel, hajvasalással, hajszárítással ( inkább hagyd természetesen megszáradni). Remélem hogy tudtam segíteni :) Sok sikert!
Átlagosan 1-1, 5 centit.
Nekem havi 1 centit nõ... Nem használok, vagy csak ritkán hajvasalót-hajgöndörítõt, max. havonta-kéthavonta. Bár én csak göndöríteni szoktam, akkor is hajcsavaróval, fonássaln éjszaka. :) Ezt is csak kéthetente. Használok Bánfi hajszeszt most, bár inkább az enyhe hajhullásom miatt, de elvileg jó hajnövekedésre is. Nekem a ricinusolaj nem jött be.

Nagyon hamar zsírosodik a hajam. Mit tegyek ellene? Milyen módszer van még?

minden nap mosnom kell...már nagyon sok sampont kipróbáltam...de egyik sem jó :( milyen módszert próbáljak ki?

Legjobb válasz: minél gyakrabban mosod, annál jobban zsírosodik... ha kibírnál 1 hetet zsíros hajjal, és heti 1x mosnád meg.. kb 1 hónap alatt visszacsökken a faggyútermelés, és nem kell naponta hajat mosnod. ez nem hülyeség..ha egy biológia tanárt megkérdezel, õ is ezt fogja mondani.

minél gyakrabban mosod, annál jobban zsírosodik... ha kibírnál 1 hetet zsíros hajjal, és heti 1x mosnád meg.. kb 1 hónap alatt visszacsökken a faggyútermelés, és nem kell naponta hajat mosnod. ez nem hülyeség..ha egy biológia tanárt megkérdezel, õ is ezt fogja mondani.
A tanácsom az, hogy használj száraz sampont két hajmosás között. Nekem is ez vált be. Én most 3 naponta mosom és mindennap használom a Dry Száraz sampont, amivel beszórom a hajam problémás részeit, beledolgozom és máris eltûnik a zsírosság. Sõt még tartást is ad a hajamnak, mert egyébként nagyon vékonyszálú. Egy kicsit mattít rajta, de szerintem nem vészes. A Dry Száraz sampont a Roosmann üzletekben lehet megvásárolni.
Igen, ne moss hajat semmiképpen naponta! Ezzel a faggyútermelést, tehát a zsírosodást serkented. Ki lehet bírni a cél érdekében, sapikkal pl.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) a második válaszónak üzenem ki fogom próbálni:D de am ha nem minden nap mosom..akk meg zsíros lesz másnapra..és ez nem lehetséges..am akk inkább maradok a minden napi mosásnál.:/
ha nincs száraz samponod, megteszi a sima hintõpor.. az felszívja a zsírt. szórj a hajtövedre és alaposan oszlasd el a hajvégeid felé, ügyelj rá hogy a fejbõrödön ne látszódjon a hintõpor


Most fogok vásárolni thai hajat, mit ajánlotok, hogyan kell kezelni, hogy ne tördezzen, és szép legyen még sokáig? Melyik hajhosszabbítási módszer a legjobb szerintetek?

Most fogok vásárolni thai hajat, mit ajánlotok, hogyan kell kezelni, hogy ne tördezzen, és szép legyen még sokáig? Melyik hajhosszabbítási módszer a legjobb szerintetek?

Legjobb válasz: FELEJTSD EL. Vagy ha nagyon öntudatos vagy, majd akkor gondolj rám, és hogy mit mondtam, amikor a saját hajad is kihullik a nem európai haj közelségétõl", szét fog töredezni, viszketni fog a fejed, és stb. Szép napot neked!

FELEJTSD EL. Vagy ha nagyon öntudatos vagy, majd akkor gondolj rám, és hogy mit mondtam, amikor a saját hajad is kihullik a nem európai haj közelségétõl", szét fog töredezni, viszketni fog a fejed, és stb. Szép napot neked!
Ezeket az ázsiai fos hajakat úgy szét kezelik még mielõtt a fejedre kerülnének, hogy na még. Majd az elsõ hajmosás után meg fogod látni, hogy pénz kidobás volt az egész. Ilyet csak egy-egy alkalomra van értelme feltenni, nem hosszútávra. A legjobb a varrás, egy hozzáértõvel. A hajadba csinál egy fonatot, amihez rögzíti a sorokat. A többi módszerrel ragasztózzák, sütögetik stb. az nem jó a hajnak, mindegy ki mint mond.

Mennyi időbe tellik hátra szoktatni a hajat, és hogyan? Mik a legegyszerűbb módszerek?

Legjobb válasz: Nem lehet. Bár tény ha sokáig egy irányba fésülve vagy fogva hordod, a hajad a fejbõrben arra fordulva nõnek ki. De ez sajnos nem javít a fésülhetõségen, fordítva viszont bajos ha hátra fogva hordtad nem akar megállni normálisan. Vagy ha egyik irányba fésülve hordtad , nem lesz türelmed meg várni amíg a másik irányba fésülve is megáll normálisan. Tehát nem is kis döntés hogy merre fésülve hordod a hajad. Persze lehet váltani, de kérdés hogy melyikrõl melyikre.

Nem lehet. Bár tény ha sokáig egy irányba fésülve vagy fogva hordod, a hajad a fejbõrben arra fordulva nõnek ki. De ez sajnos nem javít a fésülhetõségen, fordítva viszont bajos ha hátra fogva hordtad nem akar megállni normálisan. Vagy ha egyik irányba fésülve hordtad , nem lesz türelmed meg várni amíg a másik irányba fésülve is megáll normálisan. Tehát nem is kis döntés hogy merre fésülve hordod a hajad. Persze lehet váltani, de kérdés hogy melyikrõl melyikre.
khm. miért akarsz a hátadra hajat? Nem lehet szoktatni sajnos, a hajszálaid ugyanis nem élnek.
elsõõõ :DDD

Makacs macsakabolhák a hajban (hajtetű elleni gyógyszertári, állatgyógyszertári bolhaellenes szerek hatástalanok). Nem csípnek, csak zaklatnak. Ecet, chili, majonéz hatástalan. Mi a biztos módszert?

Legjobb válasz: Az olaj szerintem is jó megoldás, én is úgy gondolom, hogy megfulladak tõle. Nem muszáj feltétlen babaolajjal bekenni, jó a sima étolaj is. Ha nem sikerül kiírtani, menj el egy orvoshoz, hátha õ tud valami hatásosabb módszert is ajánlani. Ha szobamacskáról van szó, takarítsatok ki alaposan, mossátok ki a kuhatokat stb. A cicát nem kell kidobni, de midenképpen bolhátlanítsátok. Vannak garantáltan hatásos cseppek.

Az olaj szerintem is jó megoldás, én is úgy gondolom, hogy megfulladak tõle. Nem muszáj feltétlen babaolajjal bekenni, jó a sima étolaj is. Ha nem sikerül kiírtani, menj el egy orvoshoz, hátha õ tud valami hatásosabb módszert is ajánlani. Ha szobamacskáról van szó, takarítsatok ki alaposan, mossátok ki a kuhatokat stb. A cicát nem kell kidobni, de midenképpen bolhátlanítsátok. Vannak garantáltan hatásos cseppek.
Biztos módszert én sem tudok sajnos, esetleg próbáld meg babaolajjal bekenni, jó vastagon, megfulladnak. Ha ez sem, menj el az állatorvoshoz, ad valamit. Jah, és én kidobnám a macskát. De ez csak az én véleményem.

Mivel tudnék házi módszerekkel szőkíteni a hajamon?

pl:citrom,kamilla..:-)

Legjobb válasz: Kamillateával öblítsd le a hajad és utána mosd meg. Ha tovább rajta hagyod jobban hat. De am a kamillától állítólag kicsit vöröses lesz.

Kamillateával öblítsd le a hajad és utána mosd meg. Ha tovább rajta hagyod jobban hat. De am a kamillától állítólag kicsit vöröses lesz.
milyen szinû a hajad?
rossz hírem van.. egyik se használ én szõkés barna vagyok. de inkább szõkés árnyalatú. és hát próbáltam én mident semmit se használ..pedig jó ideig szenvedtem vele.. egy tuti módszer van, a nap! ami most tökéletes.. ülj ki naponta 30 percet a napra, és meg lesz az eredménye!
A kérdező hozzászólása: szõkésbarna a hajam:) köszönöm a válaszokat:)
Igaz! A feketétõl nagyon nehéz megszabadulni. Le kell szívatni.. jobbat én sem tudok :/
Egyszerre nem fog menni. Mióta fekete a hajad? Kb hány réteg festék van rajta?
Nekem is fekete a hajam..vagy volt inkább..1x festettem feketével, elõtte mindig sötétbarnával..de eléggé kikopott a fekete, inkább barnás már, csak a vége tiszta fekete, most legutóbb középbarnával festettem az egészet, a töve már olyan, a többi sötétebb kicsit..szóval én így fokozatosan világosítom...szívatást nem ajánlom nagyon tönkre vágja a hajat. Még a citromlé+nap módszert hallottam, de feketén nem mertem kipróbálni, nem tudom milyenre fakult volna, meg hogy foltos maradt volna-e..

Mi a leghatásosabb és leggyorsabb módszer a száraz, töredezett haj kezelésére?

Hátul néhány centi szélesen a hajam töredezik mostanában és nagyon spr?d, de csak hátul a fels? része. Mi a legjobb módszer amivel meg tudom 'gyógyítani' ? Tapasztalatokat! Köszi szépen

Legjobb válasz: Szia! Olivás vagy mandulás vagy tejalapu pakolást tegyél rá. hagyd rajta minimum 10 percet tekerd be addig törülközöbe h ne csöpögjön mindenhova! Meglátod szebb lesz a hajad töle!

Szia! Olivás vagy mandulás vagy tejalapu pakolást tegyél rá. hagyd rajta minimum 10 percet tekerd be addig törülközöbe h ne csöpögjön mindenhova! Meglátod szebb lesz a hajad töle!
erre én is kíváncsi lennék nekem is elég száraz.. :/
A kérdező hozzászólása: A hajam felsõ rétegére gondolok, és nem a vége, hanem úgy az egész tincs. Nem töredezik, hanem nagyon sprõd és szétáll , nem olyan puha és selymes és egészséges mint máshol. =/ Igyekszem kímélni a hajam, nem szárítom, nem vasalom, nem dörzsölöm a törölközõvel meg ilyesmi, de nem tudom, hogyan tudnám még javítani az állapotát. Elõre is köszönöm a segítséget! ^^,
Az oké, hogy hátul, de mit takar a felsõ része? Ezalatt azt érted h nem a hajvégeid vagy azt, hogy nem a hajad alsóbb rétegei hanem a fedõréteg(és annak hajvégei)?! Azért kérdezek vissza, mert így tudnék tanácsot adni neked. 22/n(fodrász)

Henna + indigó keverékével festem a hajam. Kicsit macerásnak tartom a tincsenkénti kenegetést, nagyjából egy óra, mire felviszem a hajamra. Van valami egyszerűbb módszer, amivel nem tart olyan sokáig?

Arra gondoltam csinálok két választékot, és négyfelé osztom a hajamat. Aztán ezeket a tincseket kenem be jó adag festékkel, majd belemasszírozom, hogy egyenletesen fogja be a hajamat.

Legjobb válasz: Én illóolajjal szoktam kicsit az állagán javítani, (menthol + eukaliptusz, azt mondják ezek nagyon jótékony hatásúak) de azt a sûrûséget kell eltalálni, ami a joghurtéhoz hasonlít. Ha túl híg, akkor lefolyik a hajadról, ha pedig túl sûrû, akkor darabosan lepotyog. Hogy állsz a festéssel? :)

A kérdező hozzászólása: Én illóolajjal szoktam kicsit az állagán javítani, (menthol + eukaliptusz, azt mondják ezek nagyon jótékony hatásúak) de azt a sûrûséget kell eltalálni, ami a joghurtéhoz hasonlít. Ha túl híg, akkor lefolyik a hajadról, ha pedig túl sûrû, akkor darabosan lepotyog. Hogy állsz a festéssel? :)
Én vizes hajra szoktam felvinni. Akkor valahogy jobban kenõdik, és mivel úgyis min. 2 órát aszalod a fejeden nem nagyon esélyes h nem fogja be. Én csak rácsapom a tövekre mindenfelé, össze-vissza aztán úgy dörzsölöm, mint a samponnal, utána pedig rákenem a végekre is, de ott már nem olyan nagy gonddal, mivel nem fakul a szín, így tökmindegy ha kimarad 1-1 tincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbáltam, tényleg sokkal könnyebb, ezután már csak így csinálom! :)
csak egy ötlet, de ezt a masszát nem lehet pl. kókuszolajjal, vagy olívaolajjal higítani? akkor sokkal kenhetõbb lenne, és nem kötne meg olyan hamar. ha hülyeség, akkor bocsi, még nem hennáztam soha, de készülök rá :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!