Találatok a következő kifejezésre: Mi a módszer, hogy a gyerekemet (3 db)

Mi a legjobb módszer, hogy a gyerekemet egyszerre két nyelvre (anyanyelv+ 1 idegen nyelv) tanítsam születésétől fogva?

Férjemmel mindketten magyar anyanyelv?ek vagyunk. Mivel én németül és angolul is beszélek, arra gondoltam, hogy miért ne tanulhatna meg t?lem németül, a család többi tagjától pedig magyarul. Úgy gondolom ezzel hatalmas el?nyre tenne szert, hiszen pár éves korára két nyelven beszélne. Azt olvastam, hogy ha ez a tervem akkor következetesen csak azon a nyelven szabad nekem hozzá beszélnem (németül) amit meg akarok neki tanítani.Ha magyarul is kommunikálunk akkor nem lesz "rákényszerítve" hogy németül szólaljon meg, ha közölni szeretne velem valamit.

Legjobb válasz: Én is így csinálom, csak svédül. tõlem csak svéd szavakat hall apjától magyart, . Megszokta, hogy hozzám svédül szól csak. Nem igaz, hogy úgymond nincs rákényszerítve h idegen nyelven beszéljen, õ mindkét nyelvet tökéletesen beszéli. Minden kisgyerek tökéletesen fog beszélni, ha születésétõl fogva hallja. És igen, tényleg hatalmas elõny. És egyátalán nem akarok a gyerekembõl zsenit nevelni ( amivel már páran megvádoltak) és egyátalán nem terhelem agyon ( amivel szintén megvádoltak), mivel egy kisgyereknek mindegy hogy az aludjelszépenkisbalázst gagyarászom neki, vagy egy másik nyelven szólok.

Én is így csinálom, csak svédül. tõlem csak svéd szavakat hall apjától magyart, . Megszokta, hogy hozzám svédül szól csak. Nem igaz, hogy úgymond nincs rákényszerítve h idegen nyelven beszéljen, õ mindkét nyelvet tökéletesen beszéli. Minden kisgyerek tökéletesen fog beszélni, ha születésétõl fogva hallja. És igen, tényleg hatalmas elõny. És egyátalán nem akarok a gyerekembõl zsenit nevelni ( amivel már páran megvádoltak) és egyátalán nem terhelem agyon ( amivel szintén megvádoltak), mivel egy kisgyereknek mindegy hogy az aludjelszépenkisbalázst gagyarászom neki, vagy egy másik nyelven szólok.
ÍGy van, csak azon a nyelven beszélj hozzá. Állítólag fontos, hogy megtanulja: ez anya nyelve, az meg apáé. De akkor nehéz, amikor elkezdi érteni a beszédet, meg amikor elkezd beszélni, mert elõbb fog érteni a gyakrabban hallott nyelven, ez esetben magyarul, mert ugye apukán kívül mindenki más is így beszél hozá. Ekkor kell nagyon kitartónak és következetesnek lenni! Nem lesz könnyû, de biztosan nagy elõnyhöz juttatod ezzel! Sok sikert!
Nagyon szerencsés lesz ha megtanul két nyelven, de nem tudom, hogy ezt egy családon belül, hogy lehet kivitelezni.Kinek a nyelvén beszélgettek, majd ha 3-an beszélgettek? Egy barátnõm 1éves kortól tanít angolt.Tõle tudom, hogy az is jó ha mindig ugyanazt a dolgot csinálod vele a te nyelveden.Pl ha te fürdeted, ezt mindig csak németül. Sok sikert, sokan csinélják ezt így.
a férjem német (németországban élünk) a kisfiam 3 éves és mindkét nyelven nagyon jól beszél (ahogy egy 3 éves) baba kora óta mind két nyelven beszélünk hozzá ( férjem csak németül és csak magyarul) a magyar barátaink is magyarul beszélnek hozzá. már szinkron tolmácsol, a barátain mindig ezzel hülyéskednek hogy mond apádnak.... néha rá szolok mikor németül magyaráz hogy ezt anya nem érti, és hála magyar barátaink is ezt teszik. a német az alap, úgy gonolkodik, mikor játszik. de tudja hogy kivel milyen nyelven beszéljen.
Látom több éves a kérdés, de azért leírom, háthamég hasznos lehet a kérdezõnek vagy valaki másnak. Csak akkor szabad ezt csinálni, amit tervezel, ha a német neked az anyanyelved, tökéletes kiejtéssel beszéled. Mivel magyar közegben nõ fel, ahhoz fog a füle leginkább hozzászokni, és ha még ráadásul neked sem anyanyelvi szintû a kiejtésed, hanem magyar akcentusod van (márpedig van mindenkinek, aki nem német ajkúakkal együtt nõtt fel), akkor õ sem fog szép németes kiejtéssel beszélni. Ha te csak úgy iskolában tanultad a németet magyar nyelvû tanároktól, akkor inkább ne csináld, hanem ha van rá keret, alkalmazz egy német nyelvû au pairt a baba mellé! A pici babák még sokkal érzékenyebbek a különbözõ beszédhangokra, mint a nagyobb gyerekek és a felnõttek, könnyebben meg tudják õket különböztetni, úgyhogy ha már születésétõl fogva idegen nyelvet tanítasz neki, akkor ezt használd ki!
És megtanul tõletek egy közel sem native kiejtést...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Valóban úgy van ahogy írtátok, ha anyával beszél akkor németül, ha apával akkor magyarul, ha hárman beszélgetünk akkor is magyarul, mivel apa nem érti a németet.. Tudni fogja mikor melyik nyelvet kell használnia elõbb utóbb. Azért ez nekem lesz nagy kihívás, de megpróbálom, 3 hét múlva érkezik a babánk! :)
Magyar vagyok, a férjem ukrán. Egyikünk se beszéli a másik nyelvet, de mindketten tudunk oroszul. A kislányunk velem magyarul beszél (elejétõl fogva), apával ukránul, ha meg együtt van az egész család (rokonok is), oroszul beszélünk, hogy mindenki értse. A kicsi (most 3 éves) mindhárom nyelven beszél és mindig tudja, mikor hogyan kell megszólalnia, sose keveri össze. Így szokta meg, így alakult ki nála. Szépen kiejt minden hangot, nincs semmiféle akcentusa egyik nyelven sem.

Van-e valamilyen konkret tervetek, hogy hogyan biztositjatok be a gyerekeitek jovojet, vagy legalabbis az elonyos kezdest? Mi lenne ez? Milyen modszerek?

Legjobb válasz: Amíg megbízható volt a babakötvény, azt választottam volna. Mostanra annyi minden terjeng, hogy inkább nyitottam egy számlát és arra utalok pénzt. Így lesz némi kezdõ tõkéje.

Amíg megbízható volt a babakötvény, azt választottam volna. Mostanra annyi minden terjeng, hogy inkább nyitottam egy számlát és arra utalok pénzt. Így lesz némi kezdõ tõkéje.
Mi a helyi postán nyitottunk egy takarékbetét könyvet. Arra teszünk minden hónapban pénzt, mikor mennyi marad hó végére, plusz arra tesszük neki a szülinapi-névnapi-karácsonyi és locsolós pénzeket.
Lakást szeretnék venni neki, remélem összejön...
én azzal hogy egyetemre/fõiskolára küldöm és talpra esett felnõttet nevelek belõlük.sajna többre nem futja.
20 éves biztosítást kötöttem, aminek a kicsi lányom a kedvezményezettje, így akkor is meglesz a pénze a kezdéshez, ha velem bármi történne idõközben.
A kérdező hozzászólása: Szerintem en gondoskodom rola hogy legyen lehetosege sok idegen nyelvet megtanulni, ez lesz a toplistamon az elso helyen. Mar kiskoratol kezdve, az is lehet hogy mar kettannyelvu oviba kuldom :) Utana termeszetesen megteremtem a kello peldamutatast es probalom alakitgatni a szemelyiseget. Harmadreszt pedig en is probalok egy kis penzt gyujtogetni neki az eletben valo elindulashoz, amit 20 ev korul megkaphat :) (nem tizennyolc, azt korainak tartom)

Egy 9 éves hiperaktív gyereket mivel lehet lekötni (fiú)? S hogyan lehet a tanulásra motíválni, milyen módszerrel? Van valami jó ötletük?

Legjobb válasz: Nyugodt otthoni légkört kell teremteni neki elõször is. Nem csak az õ érdekében.

Nyugodt otthoni légkört kell teremteni neki elõször is. Nem csak az õ érdekében.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!