Találatok a következő kifejezésre: Mi a módszer (853 db)

Van akinek sikerült már a párjával egy időben elérni az orgazmust (Õszintén szólva, én nem hiszek benne, hogy ilyen létezhet. )? Ha igen, mik a módszereitek?

Legjobb válasz: egyszer véletlenül sikerült :D nincs módszer legalábbis nem volt jó volt egyszerre durrantunk én meg aszittem else ment kezdtem magam szarul érezni de megnyugodtam mikor láttam, hogy nehezen megy neki a beszéd :D

egyszer véletlenül sikerült :D nincs módszer legalábbis nem volt jó volt egyszerre durrantunk én meg aszittem else ment kezdtem magam szarul érezni de megnyugodtam mikor láttam, hogy nehezen megy neki a beszéd :D
Nekem a párommal kb az esetek felénél egyszerre van orgazmusom. 21f/22l
Nehéz úgy idõzíteni hogy egyszerre sikerüljön a dolog. A nõknek általában több idõ kell az orgazmus eléréséhez szerintem. Nekünk egyszer-kétszer sikerült úgy hogy hátulról hatoltam be és közben izgattam a kezemmel a csaj csiklóját, persze nekem meg erõs fegyelem kellett hogy megvárjam õt de sikerült:)
Nekünk mindig sikerül, a fiúnak kell jól kontrollálnia magát ehhez, a lánynak meg egyértelmû visszajelzéseket adni (pl. nyögdécselés).
már hogyne létezne :) a férfinek kell türtõztetni magát, aztán mikor már tudja, hogy a nõ el fog menni, akkor elengedni magát, ennyi az egész
jaja en is igy szoktam neha, de alt. varok picit ha elment, majd jol megdongetem es azutan megyek el, de az en dontesem mikor.

Mi azoknak az embereknek az ismérve, akik lopni mennek egy áruházba / boltba? Honnan lehet őket kiszúrni? Mik a módszereik?

Nem rasszista és beszólogató válaszokat várok, hanem normális válaszokat! A tesco-s könyvben olvastam pl. hogy piros lesz az ember füle, ha lopni megy az üzletbe / áruházba. Pl. ingujjba / pulóverbe rejthetnek apróságokat, amit a pénztárnál nem fizetnek ki.

Legjobb válasz: cigányok

cigányok
Valaki úgy szokja, hogy kabát, pulóver, nadrágba dugdossa a dolgokat. Valaki úgy is szokja, hogy betesz egy kis üveg pálinkát a kosárba és egy nagyot a kabátjába, stb.
A kérdező hozzászólása: Végre! Köszönöm, a 2. válaszoló normálisan írta le, amire gondoltam. Ilyen válaszokat várok még.

Mik a modszerek?

nem vagyok a legszebb lany a vilagon. hogyan tudnam azt megcsinalni h az emberek szebbnek lassanak? nem arra gondolok h ilyen szepseg trukkok hanem h szebbnek meg jobbnak? modszerek?

Legjobb válasz: Légy pozitív, nyitott érdeklõdõ és mosolyog sokat. Ja, és sokat olvas,legyél tájékozott, az intelligencia megszépít

Légy pozitív, nyitott érdeklõdõ és mosolyog sokat. Ja, és sokat olvas, legyél tájékozott, az intelligencia megszépít
szerez be néhány ronda barátnõt és rögtön szebbnek tûnsz majd
Találd meg a nyugalmadat, egyensúlyodat! Válj valódi önmagaddá, a szerepek csak halott álarcok. Ébredj fel az emberlétbõl, légy tudatában, mennyivel több vagy testnél, gondolatoknál, érzelmeknél! Teljesen fölösleges volna a szádba rágnom, hogy mégis hogy kezdj hozzá, pont mit csinálj... Amint szánsz rá elegendõ idõt, hogy lásd is a fenti három mondatot, elindul a folyamat, mint egy lavina.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat:) nagyon hasznosak :)

A fenékrázásban hogy legyek profi? Tinilányok írjanak nektek mi a módszer, tudás? 18/L

Legjobb válasz: Ez mekkora kamu kérdés. Legközelebb legalább próbáld meg helyesen megfogalmazni.

Ez mekkora kamu kérdés. Legközelebb legalább próbáld meg helyesen megfogalmazni.
mért akarsz benne profi lenni ?
felveszel egy magassarkùt és màr ràzod is...

Mi a módszer arra, hogy hogyan kell egy hang nélküli videót és egy hangfilet egyszerre megnyitni és kezelni egy lejátszóval összehangoltan?

Erre azért lenne szükség, mert letöltött filmhez több nyelvű hanganyag tásult, ami közül nyilván a nekünk megfelelő nyelvet kell kiválasztani. Ezt elég nehéz úgy lejátszani, hogy indítod a filmet és a hangot egyszerre, egy kis csúszás mindig van, nem is beszélve arról, ha pl. meg akarnád valamiért állítani a filmet. Van esetleg erre egy külön lejátszó, ami képes külön hangot és képet egyszerre lejátszani?

Legjobb válasz: Pl ez. Igaz hogy editor, de ez is tudja: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/virtualdub-v1-9-2-JX11...

Pl ez. Igaz hogy editor, de ez is tudja: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/virtualdub-v1-9-2-JX11...
A kérdező hozzászólása: Ez jó lenne csak nem ismeri fel a videoformátumot (mkv) a hangot meg már nem is tudtam megnézni (ac3). Úgyhoyg egy ezekkel kompatibilis programra lenne szükségem
A kérdező hozzászólása: Igen csak az a baj, hogy az nem segít azon hogy nem tudom egyszerre lejátszani a kettõt. Nem az a problémám hogy külön-külön ne tudnám lejátszani õket, hanem nincs olyan program ami lejátssza õket együtt. Az elõzõ programmal volt az a baj, hogy nem ismerte a formátumot, és nem kodek hiba volt.
Ha az elõzõ program nem ismeri fel, akkor az azért van, mert nem talál kodeket hozzá a gépeden. Betöltöd a viedót és a program "audio" fülén van egy olxan opció, hogy "audio from other file" itt tudsz más file-ból hangot beletenni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, meg fogom próbálni. Valószínûleg igazad lesz

Hogyan képesek arra az egyetemisták, hogy több száz oldalt megtanulnak egy hét alatt? Mi a módszerük?

Remélhet?leg jöv?re kezdem az egyetemet!

Legjobb válasz: Leülnek, valami kaja, amit lehet rágni közben vagy cigi, kávé, akinek erre van szüksége, és olvasnak. Ha bejársz órákra, és jó eszed van akkor nem nagy kunszt, gyakorlatilag ugyanaz, mintha valaki nagyon stréber lett volna középiskolában, és minden tantárgyra minden egyes betût átrágott volna. Persze ez a megállapítás nem vonatkozik a mûszaki és pénzügyi szakokra, mert ott gyakorlás nélkül lehetetlen megélni. Másrészt egyetemen megtanulja az ember, mi az hogy éjjel és hajnalban tanulni, meg aki eddig nem tudott (mint én) puskát írni és használni. Bele fogsz rázódni.

Leülnek, valami kaja, amit lehet rágni közben vagy cigi, kávé, akinek erre van szüksége, és olvasnak. Ha bejársz órákra, és jó eszed van akkor nem nagy kunszt, gyakorlatilag ugyanaz, mintha valaki nagyon stréber lett volna középiskolában, és minden tantárgyra minden egyes betût átrágott volna. Persze ez a megállapítás nem vonatkozik a mûszaki és pénzügyi szakokra, mert ott gyakorlás nélkül lehetetlen megélni. Másrészt egyetemen megtanulja az ember, mi az hogy éjjel és hajnalban tanulni, meg aki eddig nem tudott (mint én) puskát írni és használni. Bele fogsz rázódni.
Mindenben igazuk van az elõttem szólóknak, de nem hülyeség az a mondás, hogy nagyon jó fenék kell a tanuláshoz. Komolyan mondom egy- egy vizsgaidõszak közben néha annyira fáj már a fenekem a sok üléstõl, hogy azt el sem lehet mondani. Szóval keress egy jó párnát is a feneked alá!
En a kovetkezo modszert alkalmaztam: (PSZF es jogot vegeztem) Rangsoroltam a tantargyakat mi a legfontosabb ill mibol lehet konnyen bukni es nem szeretnel megbukni belole. Igy elonyt elvezett szamvitel, matematika, statisztika, penzugy. ezeket sajnos idore be kellett gyakorolni, nem volt eleg tudni vagy erteni, mert a vizsgan nem volt ido kisilabizalni a szbalyokat na vajon melyiket is alkalmazzam. ez pedig rengeteg gyakorlas h vki ranez a feladatra es maris tudja h melyik szabalyt alkalmazza. aztan jottek az elmeleti tantargyak sorrendben melyik a fontosabb. abbol azt csinaltam h elolvastam a tartalomjegyzeket, abbol kpasz egy vazat h mirol is szol a tantargy. majd elkezdtem olvasni. na de am nem minden betut olvastam ki mert akkor tenyleg nem lehet megjegyezni ennyi oldalt. elkezdtem olvasni a kezdo betuit egy soznak a tobbit kitalaltam tehath nem beturol beture olvastam, majd ha egy mondat tul rizsa volt nem fejeztem be mentem a kovetkezore. en mindig alahuztam a lenyeget h kiemeljem a sok rizsa kozul. abbol is a kulcsszokat bekarikaztam. tehat mikor mar ismeteltem mar celiranyosan olvastam. itt mondjuk attol is fugg ki milyen gyorsan tanul, nekem eleg votl egyszer elolvasni vmit utana en atlapoztam es kesz voltam a vizsgara. en vizsga elott tanultam mert ilyen gyorsmodszerrel tudas igazan nem marad, csaka vizsgara es felejheted is el mert kell hely a tobbi tantargynak. a vegere meg maradtak a lenyegtelen tantargyak mint mondjuk informatika, szociologia, szervezestechnologia etc, ezeket meg maradta puska modszer... maskepp a pszf-et keptelenseg lett volna elvegezni. en 97-ben vegeztem akkor meg eleg kemeny volt, most mar nem tudom mennyire szivatnak. ja meg ne ess ketsegbe ha netan megbuksz, mesz meg egyszer ez nem jelenti h hulye vagy csak nem volt szerencsed. nem szabad h ilyenkor az elkeseredettseg eluralkodjon rajtad. en ejjel tanultam nekem akkor fog jobban az agyam, baratnom inkabb hajnal kelt fel. kinek mi a megfelelo. ki kell tapasztalni. nekem a hajnali keles nem mukodott a biologiai rendszeremnek nem jo. de vkinek az a hatekony. h h csinaltam vegig nem tudom de meglett es jo eredmennyel. igy utolag mar nem is volt olyan borzaszto.. sok sikert!!!
Elottem tényleg mindent leírtak már. Nekem még azért segített, hogy év kozben is kellett tanulni - nem kimondottan stréberségbol, de nekunk rengeteg írásbelink volt, így az anyag jo része már nem volt ujdonság. Két éve államvizsgáztam, utolag visszagondolva nem is volt szornyu, bár tény, hogy volt mit csinálni:)
Az elõttem szólókhoz nem nagyon van mit hozzátenni. A lényeget kell érteni, nem magolni. A rövid távú memóriát kell elõhúzni vizsgáig, utána pedig mehet a hosszú távúba is. Ja, és van erre egy vicc is, aminek a poénja nem csak a vicc miatt poén, hanem mert tényleg "van benne valami", ha nem is ennyire sarkított: Felmérést készítenek különbözõ korosztályú, életformájú emberek között, a kérdés mindenkinek ugyanaz: "Ön mennyi idõ alatt tudna megtanulni japánul?" Válaszok közül néhány: 50-es tanár: - Egy jó magántanárral, jó könyvekkel, jó hanganyagokkal talán 1 év. 40-es üzletember: - Egy jó nyelviskolában, megfelelõ könyvekkel, rendszeres napi több órás idõráfordítással talán fél év alatt. Fõiskolás/egyetemista: - Miért, holnap vizsga?
mindenben igazuk van az elõttem levõknek! én még annyit tennék hozzá, hogy rengeteget számít, hogy azt tanulod, ami érdekel (többé-kevésbé... :D)), de legalábbis van egy olyan illúziód, hogy van értelme tanulni
Kivonatolás, szerkesztés, aláhúzás, lényeg légyegének a lényege, vagy fogalmak esetén Wikipédia (vagy más). Nekem ezek szoktak segíteni, 4, 5-ös átlagokat szoktam produkálni, ami kimondottan jónak számít. Igen, seggelni kell sokat, de én nem bírom sem az éjszakázást, fõleg nem a hajnali kelést. Én mindig elkezdek két héttel a vizsga (szigorlat esetén akár két hónappal korábban is) elõtt tanulni, apró egységekre osztom a dolgot, és máris nem megtanulhatatlan. Persze vizsgaidõszak végére így is általában zombi vagyok, és kell legalább két hét, hogy értelmes dolgokról tudjak értelmes véleményt alkotni. Ilyenkor szoktam felszedni az évenkénti rendes felsõ légúti fertõzésemet is, idegi alapon. Egyébként meg ismered biztos a viccet az egyetemistákról meg a kínai nyelvrõl. Ez áll. Egy külön állatfaj vagyunk, az biztos.
Én is kivonatolni szoktam. Amikor meg kell tanulni valamit, akkor csak arra az egyre koncentrálok, és levizsgázok belõle, de gyakran már vizsga utáni napra elfelejtem az egészet :-)) Egyébként leginkább hozzákezdeni nem könnyû - legalábbis nekem :-))
400 oldalbol csinaltam egy 50 oldalas "kivonatot" az 50 oldalas kivonatbol csinaltam egy 10 oldalasat na, mire az keszlett, meg is tanultam :) sokszor olvastam, emlekeztetõket irtam inkabb, es beugrott. amugy vizsga elotti nap az ember agya csodakra képes :D meg az se art, ha ismered a tanar heppjét, amit szeret hallani, amire szeret kiterni, minden tanarnak van ilyen, amit vissza szeret hallani :)
Hát én nem olvasok el általában semmit kétszer, kivéve, ami nem megy, de az általában sokadjára sem megy. Amúgy ez tényleg igaz, amit a második írt, hogy meg kell látni a lényeget a szakszöveg mögött. Fõleg mikor tele van a 30 éve kiadott könyv kommunista propagandával. Váá! Elsõ voltam
Miért kéred ki a bölcsészek/nõk nevében, ha utána intelligens emberekre hivatkozol? :D Elnézést, ezt kicsit erõs volt :) Amúgy meg normális szakon tanulónak nem kell kiemelnie a lényeget a könyvból, mert csak a lényeg van benne. Csak a bölcsészeknek (meg a többi, fent említett seggelõgéppé redukált embernek) vannak olyan terjedelmes irományaik aminek a felét ki kell dobni a fenébe. A nõk még így is hajlamosak firkálgatni, sosem voltam képes felfogni, miért jó az nekik...
Az egyetemen tényleg könyveket kell megtanulni, de nem mindent belõle, hanem a lényeget. Egyszer elolvasod, aláhúzogatod azt, ami fontos, aztán már csak azt még néhányszor átolvasod, és már mehetsz is vizsgázni. Szóval nem úgy néz ki egy egyetemi tankönyv, mint egy gimis, hogy minden egyes mondatot tudni kell. Ki kell tudnod hámozni a lényeget, és azt megjegyezni.
Ezek a tanulási tippek szuperek, de ha én a jogi egyetemen felidézem a lényeget, akkor ki is vagyok "utalva":) )) Tehát, mondana valaki olyan tanulási módszert is, ami a jogira vonatkozik?? Tudom, h magolás, de mégis hogyan lehet szóról szóra megtanulni több száz mondatot??? Segitsééég
A nõk nevében kikérem, könyvbe nem firkálok, füzetbe igen, de az más tészta. :-)
Bocs, de ezt most kikérem a bölcsészek és a nõk nevében. Intelligens ember nem firkál könyvbe, hanem kiírja, lefénymásolja, és arra firkál. Még a saját könyvembe sem írok bele, nem hogy abba, ami nem az enyém. Különben is lehet tanulni szövegkiemelõ nélkül is. Elsõ voltam
Attól függ, milyen egyetemre akarsz menni. A jogi, orvosi meg hasonlókon sokat kell seggelni, ha ilyesmit tervezel, szokj hozzá. Mûszakin sok seggelés ÉS sok gyakorlás, de szerencsére legtöbb esetben van gyakorlat az elõadások mellé, ha arra rendesen jársz (és megírod jól a ZH-kat), nem lesz szükséged a gyakorlásra. Szóval én vagy 30 oldalakat szoktam megtanulni egy hét alatt, de az száraz matematikai formulákkal van tele, ezt nagyjábóli megértés nélkül lehetetlen megtanulni, mert bele is kérdeznek, és láttam már néhány vizsgázót, aki helyett nekem égett az arcom, hogy ezt nem tudni (a sinus alapvetõ dolgairól volt szó), vagy pedig ki kell gyûjteni, ami fontos. De ha nem akarsz bölcsésznek vagy lánynak tûnni, ne huzogasd-kiemelõzd össze a könyveket, az olyan nevetséges tud lenni...
Nekem reál és humán tárgyaim is vannak vegyesen. Reált nagyon komoly koncentrálással, rengeteg gyakorlással, "na még egy ilyen feladat!"-elven lehet tanulni. A humán részét pedig úgy, hogy elolvasom egyszer figyelmesen a könyvet, utána átlapozom, és megpróbálom felidézni a fejezetek címébõl, képekbõl, grafikonokból, hogy mire emlékszem az adott részbõl. Ha mindenre, akkor jó. Ilyenkor összeírom, mi az, ami nem ment és ezeket még egyszer figyelmesen átolvasom. Általában jól meg is marad.
Tesómnak most volt az államvizsgája (jogi egyetem). Na most õ neki hozzátartozik, hogy az ilyen egyetemen magolni kell, még ha nem érted, akkor is. Õ úgy csinálta, hogy reggel fél8kor felkelt, hajnali 1ig tanult. Mellette nem járt el sehova, nem nézett filmet stb. Õ úgy gondolta: vagy normálisan megpróbálja megtanulni és arra koncentrál vagy közbe eljár stb. Hát õ inkább itthon maradt, magolt. És most már Dr. :)
A kérdező hozzászólása: Csak elolvassák? És mégis megmarad a fejükbe. Még ilyent!
Nálam sokszor mûködött vizsgákra készülésnél az egy tételt hátulról egy tételt elölrõl módszer. Tehát pl. volt 20 tétel elõször megtanultam az elsõt majd a 20-at utána második és 19. gy ha nem érsz végig sztem több esélyed van , h olyat húzol amit tudsz. Verstanulásnál szintén jó módszer pláne ha sok versszakos pl. anno a Toldiból kellett sokat megtanulni. Egy elõlrõl egy hátulról majd ha összeér össze ér ha nem nem. Ugyanis mivel az idõ véges a tanár úgy kérdezte ki, h random módra. Vagyis pl. elkezdted és közbeszólt , h folytasd innen. Nekem mákom volt az elsõ 4 versszakot elmondtam és közölte, h ennyi elég, ez hibátlan volt. Kb. az elsõ 7-et tudtam meg a végébõl vmennyit.

3 nap alatt meg lehet tanulni 60 tételt úgy, hogy tételenként 3-5 oldal? Ha igen, akkor mi a módszer rá?

Legjobb válasz: 180-300 oldalt? Simán... a titka, leülsz, és tanulod, és nem állsz fel onnan, csak wc-zni, kajálni is a papírok mellett fogsz.

180-300 oldalt? Simán... a titka, leülsz, és tanulod, és nem állsz fel onnan, csak wc-zni, kajálni is a papírok mellett fogsz.
Az elsõ leírta a választ. Simán meg lehet tanulni.
Elõször is hagyd abba az internetezést, hogy tudjál tanulni!
Húha! Négy héttel ezelõtt kellett volna három nap alatt megtanulni, és most emeled ki a kérdést?
ne sajnáld magad, inkább kapcsold ki a gépet és ülj le tanulni
Keresd meg az összevonható tételeket, vagyis azokat, amiket többé kevésbé ugyanazzal a válasszal lehet megválaszolni és ezekre legyen egy univerzális válaszod. Így lényegesen tudod csökkenteni a tananyagot.

Mi a módszer a 8GB pendrive-ot össze akarom kötni a kb.20 éves fémházas Siemens (2X120 W) erõsítõmmel? Jó dalokat vett fel a barátom, de sajnos csak a laptop-on tudom hallgatni. Esetleg a laptopot kéne összekötni az erõsítõvel?

Legjobb válasz: Laptopot, vagy okostv-t érdemes összekötni az erõsítõvel. Teheted kábellel, vagy vehetsz egy bluetooth hifi adaptert az erõsítõhöz, pl logitech, nokia, meg még egy halom márka árul ilyeneket. Ha a laptopodban nincs béuetooth, akkor ahhoz is kelleni fig egy adapter, egy usb-set már fillérekért kaphatsz. Tv esetében csak a kábel játszik, de azt amúgy is érdemes rákötni...

Laptopot, vagy okostv-t érdemes összekötni az erõsítõvel. Teheted kábellel, vagy vehetsz egy bluetooth hifi adaptert az erõsítõhöz, pl logitech, nokia, meg még egy halom márka árul ilyeneket. Ha a laptopodban nincs béuetooth, akkor ahhoz is kelleni fig egy adapter, egy usb-set már fillérekért kaphatsz. Tv esetében csak a kábel játszik, de azt amúgy is érdemes rákötni...
laptop line out-ját be kell kötni az erõsítp line in, tape bemenetére. függ hogy milyen a bemenet, de a kábel kb 500 Ft-ból kihozható
Azért ajánlottam a bluetooth-ot, mert azzal megmarad a laptop hordozhatónak, szabadon mozgatható. Asztali gépnél tv-nél persze a kábel a legegyszerûbb, a bt hifi adapter meg kb. 3-5000ft körül kezdõdik.
Alternatív esetben néhány bluetooth headset is használható, pl. Nokiának voltak olyanjai, amin a fülest lehetett csereberélni, egy síma jag dugó volt rajta, és nokia töltõvel lehetett tölteni, akár folyamatosan is..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!