Találatok a következő kifejezésre: Mi a módja annak, ha (18 db)

Úgy hallottam, hogy a 2011-re vonatkozó adózási változások miatt annak érdemes kérnie a családi pótlékot, aki többet keres. Igaz ez? És ha igen, mi a módja annak, ha változtatni szeretnénk?

Legjobb válasz: A családi pótlék nem függ a keresettõl. Csak az adókedvezményt kell annak kérni,aki többet tud belõle igénybevenni.

A családi pótlék nem függ a keresettõl. Csak az adókedvezményt kell annak kérni, aki többet tud belõle igénybevenni.

Mi a módja annak ha én autósiskolát akarok váltani?

Az iskola nem hajlandó megoldani a városi vezetést ,mert a munkám miatt 3-4 óra fele tudnák csak vezetni.

Legjobb válasz: Ma már válaszoltam az elõzõ kérdésedre... amúgy meg nemtom... Az autósiskolának az oktatóhoz max annyi köze van, hogy neki dolgozik, de magán akcióval is felkereshetsz oktatókat, nem kell hozzá az autósiskola. Miután elkeztél vezetni, már soha nem is kell az autósiskolába járnod. A forgalmi vizsgát is már a Közlekedési Hatóság intézi. Szóval ha találsz oktatót magadnak, szerintem azzal megbeszéled és kész, nem kell hozzá az iskola. És egyébként az én oktatóm (Budapest) reggel 8 tól este 8 ig oktatott folyamatosan, szal délutáni vezetés is simán megoldható. Oktatófüggõ

Ma már válaszoltam az elõzõ kérdésedre... amúgy meg nemtom... Az autósiskolának az oktatóhoz max annyi köze van, hogy neki dolgozik, de magán akcióval is felkereshetsz oktatókat, nem kell hozzá az autósiskola. Miután elkeztél vezetni, már soha nem is kell az autósiskolába járnod. A forgalmi vizsgát is már a Közlekedési Hatóság intézi. Szóval ha találsz oktatót magadnak, szerintem azzal megbeszéled és kész, nem kell hozzá az iskola. És egyébként az én oktatóm (Budapest) reggel 8 tól este 8 ig oktatott folyamatosan, szal délutáni vezetés is simán megoldható. Oktatófüggõ
A kérdező hozzászólása: Na ez már válasz, így már értem. Köszönöm szépen !
Elnézést, de ez nem igy van. Legalábbis én nem igy tudom. Igenis ki kell "iratkozni" úgymond az iskolából és a paksamétáddal átmész egy válaszott másik suliba. Itt választassz oktatót és innentõl mehet újra a vezetés. DE megfelelõ indokkal kötelessek elengedni. A testvéremnek volt hasonló ügye, nem tetszett neki az oktató, keveset vezettek stb. Én ajánlottam neki azt az iskolát ahová annó én jártam és átment oda. Kiiratkozott és átvittem a másik iskolába. Láss csodát, átment :) ))

Mi a módja annak, ha szóvivői szerepet szeretnék betölteni a Magyar Honvédségben?

Azt szeretném megtudni, hogy milyen jelleg? intézménybe kéne jelentkeznem ahhoz, hogy szóviv? lehessek MH-nél? Els?sorban a NKE-re jelentkezem, katonai vezet?i alapszakra... De kérdés, hogy onnan hogyan tudnék továbbmenni, mint szóviv??! El?re is köszönöm az értelmes, és segít? válaszokat!:)

Legjobb válasz: szerintem kommunikáció szakon kellene végezned valahol és csapatoknál létezõ kommunikációs tiszti beosztást kell betöltened

szerintem kommunikáció szakon kellene végezned valahol és csapatoknál létezõ kommunikációs tiszti beosztást kell betöltened


Mi a módja annak, mit kell tenni, hogy valakit ne boncoljanak fel a halála után, ha ő nem akarja?

Legjobb válasz: Egyértelmû legyen a halál oka, különben boncolnak.

Egyértelmû legyen a halál oka, különben boncolnak.
Utolsó hülyeséget írt!A szerveket nem kell felajánlani, automatikusan felhasználhatják, hacsak az elhunyt életében írásban ezt meg nem tiltotta.Ha nincs írásos tiltás bárkibõl bármit kivehetnek.Hiába drága a boncolás, oktatási célokat is szolgál és az esetek többségében boncolnak.
írd bele a végrendelkezésbe (na mivan eltûnt a seggedben a kokó?!)
A kérdező hozzászólása: Hát ez szerintem azért súlyosabb ügy, mert abba bele lehet magyarázni, hogy más viszont nem akarja szívni ^ elszívhatom máshol, de magamat nem kaparhattatom el csak szétvagdalva? Ló*aszt!
Ja és demokratikus életedben arról sem dönthetsz hogy ráérõ 20percedben a buszra várva a megállóban elszívj egyet a saját cigidbõl!
Halálod után megszûnik a demokrácia!!!Értsd meg ez nem akarom, nem akarom kérdés.
A kérdező hozzászólása: Szóval nem dönthetek? És ez mégis hogy lehetséges egy demokratikusnak mondott világban?
Mint már írtam életedben arról dönthetsz írásban, hogy nem akarod a szerveidet felajánlani.Arról nem dönthetsz hogy felboncoljanak-e.Ilyenkor tudják ellenõrizni pl. az orvos által végzett terápia helyességét és jó kivitelezését is.Meg amit már írtam az oktatás sem mûködne máshogy.
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy honnan fogják tudni, hogy ennek a személynek ilyen végrendelkezése volt? Ha mondjuk nincs családtag aki elmondja?
Szerintem ha felgyújtja magát, akkor már nem lesz mit boncolni rajta.
Akkor a végrendelkezésben le kell ezt írni, hogy a halálod után, nem akarod, hogy a testedet felboncolják.
Alapvetõen nem boncolnak, csak ha oka van. Ez lehet, hogy pl. felajánlották a szerveit valakinek (ha nem akarod, akkor nem kell, mondd meg a rokonaidnak, hogy õk se tegyék, és ennyi), vagy pedig valami olyan oka van a halálának, amit ki kell vizsgálni. Egyéb esetben nem boncolnak, miért is tennék? Sokba kerül, hosszú idõ, és felesleges.
Tenni semmit nem tudsz.Ha úgy ítélik meg, hogy szükséges(akár ismert rosszindulatú daganatnál is) akkor fel fogják boncolni.
Halál után a hozzátartozók kérhetik, hogy ne legyen boncolás, de ezt nem minden esetben teljesíthetik, mint ahogy ezt már elõttem is leírták.
Nem tökmindegy? Õt már nem fogja zavarni.
Ha ismert betegsége van, pl. rosszindulatú daganat vagy tipikusan idõskori szívelégtelenség akkor nem szokás boncolni. Viszont ha egy egészséges, fiatal valaki hal meg, akkor meg kell gyõzõdni arról hogy mi/ki okozta, közremûködött-e valaki más.
Teljesen megértem a kérdezõt... már számtalan boncoláson vettem részt és végig erõsödött bennem, hogy ezt velem ne csinálják!! Sajnos tényleg nem lehet letiltani (csak a szerv donációt, abba meg pont beleegyeznék). Nem tudom mi lenne a megoldás :( (A boncolási eredmény az orvosnak ad egy visszajelzést és többlet tudást, ami késõbb segítség lehet a gyógyításban.)

Ha valaki kitalál egy receptet azt le lehet védetni valahogy? V mi a módja annak h más ne mondhassa a magáénak?

Legjobb válasz: A receptet nem lehet levédeni, mert más is ismerheti ugyanúgy. Esetleg azt lehet reklamálni, ha szó szerint ugyanaz a szöveg, de ha más sorrendben vannak a hozzávalók, vagy pár szót megváltoztat, akkor már semmi esély rá.

A receptet nem lehet levédeni, mert más is ismerheti ugyanúgy. Esetleg azt lehet reklamálni, ha szó szerint ugyanaz a szöveg, de ha más sorrendben vannak a hozzávalók, vagy pár szót megváltoztat, akkor már semmi esély rá.
A recept nevét lehet levédetni, tehát "dobos torta" nem lehet más recept alapján készült torta.
Ha például kitalálsz egy szörnyû ízû és kinézetû ételt, annak a receptjét senki sem fogja a magáénak mondani! Például: Szõrében fõtt nyúlláb Csumi wok oszt Tschõ-módra.
A kérdező hozzászólása: Én olyanra gondolok mint mondjuk a dobos torta. H kitalál valaki egy tök új receptet amire semmi más nem hasonlít. Annak nincs valami módja h ne lophassák el. Tehát a konkrét, pontos szó szerinti receptet ne mondhassa a magáénak más
A kérdező hozzászólása: XD Ez jó. De egy ilyen étel receptjének a tulajdonjogához sztem még maga a kitaláló sem ragaszkodna :D
Tesz egy lemondó nyilatkozatot és az új apa meg apaságit. Szerintem, de kérdazz meg egy ügyvédet.
automatikusan a férjed nevét kapja míg nem vagytok elvállva, erre semmi más lehetöség nincsen. ha elváltok is most már az ö nevét kapja, de ahoz hogy lemondjon a gyerekröl neked össze kell házasodnod az újpasiddal akkor mondhat le a férjed a gyerkeröl és az új pasi felvegye. amíg házaságban vagy nem lehetséges. ha a váláskor már terhes vagy is a gyerek a férj nevét kapja. mi ezért vártunk a párommal hogy ne a férjem nevét kapja. ha most a válás után a párommal nem házasodunk akkor is automatikusan még a´z exférjem nevét kapná de ilyenkor lehet apasági nyilatkozatot tennie a páromnak. elég kacifántos , de sajna ez van. mondjuk ha a házságkor nem a férjed nevét irattátok be a születendö gyermekekre vonatkozóan akkor nincs gond. de apának a férjed lesz akkor is feltüntetve. szóval most megszületik a gyerek aki a fßerjed nevét kapja aztán közben már válljatok el és a kedves igazi apa vegyen el egyböl és vegye a nevére a gyereket. ja még annyi lehet hogy a férjed apasági tesztet kér amiben kiderül hogy nem az övé a gyerek és akkor ai igaz nevére veheti, de ezért fizetni kell.
A kérdező hozzászólása: Az anya vezeték nevét nem kaphatja a gyerek?
Ha erröl nyilatkoztatok a házaságkötéskor. de az apa akkor sem ismeretlen lesz, hanem a férjed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem elég szokott lenni, hogy a WC felé hajolok. Fõleg ha nem frissen van tisztítva :)

Lehet utólag törzskönyveztetni egy másfél éves kutyát (fajtiszta)? Ha igen annak mi a módja?

Legjobb válasz: Ha fajtatiszta lenne, akkor lenne törzskönyve, mivel a tenyésztõ kiállíttatta volna a születése után.

Ha fajtatiszta lenne, akkor lenne törzskönyve, mivel a tenyésztõ kiállíttatta volna a születése után.
Az nyilvnávaló hogy FAJtiszta. Gondolom nem róka és egér keveréke, hanem õsei kutyák, de attól hogy FAJTAtisztának néz ki, nem biztos hogy 100%ban az. A szüleinek volt törzskönyve? Mennyiért vettétek a tenyésztõtõl? Ezek lennének elsõsorban a kérdéseim
DNS vizsgálattal biztos, de akkor a gatyádat is ráköltheted! Amúgy jelenleg nem tudsz törzskönyveztetni!
Nem. Semmiféle varázslat nincs arra, hogy egy másfél éves kutyát utólag törzskönyveztess. A DNS vizsgálat viszont olyan drága, hogy kétséges, megéri-e?

Ha saját rádiót szeretnék indítani, annak mi a módja?

Országos lefedettséggel, mindegy melyik hullámhosszon.

Legjobb válasz: Hát elsõsorban pármilliárd forint kezdõtõke.

Hát elsõsorban pármilliárd forint kezdõtõke.
elõször is nyúlj bele a farzsebedbe és vegyél elõ néhány milliárdot :D
És utána felhívod az ORTT-t, és mindent elmondanak pontról pontra. Sok sikert! :)
olcsóbb egy netrádió.. ha jó vagy hallgatni fognak.. hirdetések stb. meglesz a pénz, utána helyi->regionális->országos.. persze itt már milliárdos tétel
Ha jó csaj vagy, akkor a megfelelõ helyeken kell bedõlni. De elég sokat.

Mik a veszélyei annak, hogy ha valaki fanatista módon gyakorolja vallását?

Szerintem túlzottan elrugaszkodhat a földi élett?l, önmaga zárkózhat, más dolog nem fogja érdekelni, nem fogja érdekelni a körülötte lev? emberek sorsa, megkeseredhet könnyen élete, intoleránsá és indulatossá válhat, naivvá és félrevezethet?vé válhat, nem képes témát váltani, nem fogja örömét lelni hitében

Legjobb válasz: Én azt gondolom,hogy nagy kulonbség van fanatikus vallasgyakorlo es Krisztust koveto hivo ember kozt.Ha en Jézust kovetem akkor nem fogok senkinek ártani,mert Jézus legnagyobb parancsa a szeretet,és ez a Krisztusi szeretet tesz engem toleránsá nem pedig intoleránsa.Én nem tartom magam vallásosnak,en Isten gyermekének tartom magam Jézus kegyelme által és ennek nincsenek veszélyei csak áldásai.

En nem tartom magam elmebetegnek azert mert hiszek Istenben, es hiszem, hogy Jezus altal orok eletem van, es probalok Jezus tanitasa szerint elni, en hit nelkul nem szeretnek elni, nem lenne ertelme az eletemnek ha nem hinnek Istenben, es ha nem bizhatnam ra az egesz eletem, ettol meg nem vagyok elmebeteg csak boldog vagyok es bisztosan tudom hogyha barmi is tortenik ezzel a vilaggal Isten kezebe van az eletem es nincs vege itt a foldon mindennek mert van egy orok elet aminek soha nem lessz vege.Most nyugodtan lehet offolni meg lepontozni, engem nem zavar, de en akkor is ebben hiszek.Isten aldjon titeket
Én azt gondolom, hogy nagy kulonbség van fanatikus vallasgyakorlo es Krisztust koveto hivo ember kozt.Ha en Jézust kovetem akkor nem fogok senkinek ártani, mert Jézus legnagyobb parancsa a szeretet, és ez a Krisztusi szeretet tesz engem toleránsá nem pedig intoleránsa.Én nem tartom magam vallásosnak, en Isten gyermekének tartom magam Jézus kegyelme által és ennek nincsenek veszélyei csak áldásai.
Semmi sem veszélyesebb annál, mint amikor egy ember gondolkodás nélkül, vakon, követ egy vallást! az ostoba hívõ az nem kérdez, nem kételkedik.stb.csak hisz, mert úgy mondja a pásztor(persze nem biztos hogy jól)amikor olyat lehet olvasni a bibliában, hogy -Bizodalmad legyen az úrban minden felett, és a saját értelmedre ne támaszkodjál- akkor itt jöhet a képbe a vak hit. mert ha pl.beteg vagy és szedsz rá gyógyszert és közben imádkozol, hogy gyógyítson meg téged az Úr. a felekezetben meg azt mondja a "vezetõ", hogy már nem hiszel eléggé, mert akkor nem szednéd be az orvosságot! nos, itt kezdõdik az elmebeteg kategória!
En nem a vallasban hiszek hiszek hanem Istenben, es az ket teljesen kulonbozo dolog.
Történelembõl nem tanultál vallásháborúkról, inkvizícióról? A sötét középkor is részben a vallás népbutítása miatt volt sötét.
"Amúgy én, amikor vallásos voltam, akár a világot(!) is felrobbantotta volna Istenért. " Bezony mondom neked, nem mindenki elmebeteg.
A kérdező hozzászólása: 19:45 "Mehet a lepontozás!" Miért kéne mennie? Sok jó dolgot mondtál, sok mindennel (de nem minddel) egyetértek veled, s véleményed is tisztelem Amirõl viszont Te írtál, az az önzés (mindenre képes vagyok hogy nekem jobb legyen), ez pedig nem csak vallások esetében alakulhat ki, illetve a fanatizmus sem De igaz ami igaz, az élet Szent és roppant fontos (ha nem a legfontosabb) érték
"...nos, itt kezdõdik az elmebeteg kategória!" Nos, tudtad, hogy tudósok kiderítették, hogy a hit hasonlít az elmebetegségre? Az agy ugyanazon a területén hoz mûködésbe ingerületeket... Ez mindent el is mond.
"Amirõl viszont Te írtál, az az önzés (mindenre képes vagyok hogy nekem jobb legyen), ez pedig nem csak vallások esetében alakulhat ki, illetve a fanatizmus sem" Miért önzés az, ha valaki követi Isten állítólagos parancsait?
Igen, meg is válaszoltad magadnak:) Még hozzátenném, hogy a fanatikus emberekben az a vicces, hogy még azt sem fogják fel, hogy a saját vallásuk ellen mennek.De ha azt mondod nekik, hogy szûk látókörûek, akkor természetesen gúnyolódó vagy, szóval sajnos gyógyíthatatlan betegség ez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!