Találatok a következő kifejezésre: Mi a módja (1618 db)

Minek a modja a Garry's Mod 10? aHalf Life 1 vagy a 2?

Legjobb válasz: egyiknek se. a Garry's mod egy önálló játék a Half Life 2 motorjával vagyis a Source motorral

egyiknek se. a Garry's mod egy önálló játék a Half Life 2 motorjával vagyis a Source motorral
Igen csak sajnos kell a half life 2 hogy mûködjön! (steamesen)
sok fa.szt.Nem a half-life 2 kell hozzá, hanem egy source motoros játék(akármelyik valve játék)
A kérdező hozzászólása: oké ösz

Önkormányzati bérlakásban élek a 13. kerületben, immáron 4 éve, viszont most fog lejárni következő évbe a határozott idejű szerződésem. Mi a módja annak hogy határozatlanra átváltoztassam a szerződést?

Mert ha jól tudom, határozott idej?t nem lehet elcserélni, viszont a jöv?be lehet hogy szeretném elcserélni, ezért is érdekelne a dolog.

Legjobb válasz: Valószínûleg nincs mód határozatlan idejûre módosítani. Mi is így jártunk a mi lakásunkkal. Ahhoz át kellene minõsíteniük a lakást, de ezt nem fogják megtenni.

Valószínûleg nincs mód határozatlan idejûre módosítani. Mi is így jártunk a mi lakásunkkal. Ahhoz át kellene minõsíteniük a lakást, de ezt nem fogják megtenni.
A kérdező hozzászólása: És elcserélni ellehet valami úton módon a határozott idejüt?


Ha van egy fsz. OKJ-m és szeretnék még egyet elvégezni ami a meglévőtől csak 1 modulban tér el, akkor ennek mi a módja?

Az oktatás iskolarendszerben zajlik, tehát nem úgy, mint egyetemen, hogy összeállítom magamnak az órarendet...

Legjobb válasz: Csak a hiányzóra kell bejárni, hisz a modulos rendszer lényege, hogy ha valamibõl már vizsgáztál ne kelljen újra. De egy modul akár 5-6 tárgyat is jelenthet.

Csak a hiányzóra kell bejárni, hisz a modulos rendszer lényege, hogy ha valamibõl már vizsgáztál ne kelljen újra. De egy modul akár 5-6 tárgyat is jelenthet.

Hogyan és mennyiért lehet kiadni 1 verseskötetet? Az álnéven való kiadásnak mi a módja?

Legjobb válasz: Aki pénzt kér érte, azt abban a pillanatban hagyd ott. Egy verseskötet kiadásáért neked jár pénz. Az álnéven való kiadásnak az a módja, hogy megbeszéled a kiadóval, milyen néven legyen kiadva a kötet.

Aki pénzt kér érte, azt abban a pillanatban hagyd ott. Egy verseskötet kiadásáért neked jár pénz. Az álnéven való kiadásnak az a módja, hogy megbeszéled a kiadóval, milyen néven legyen kiadva a kötet.
Csak akkor fognak fizetni, ha nagyon jó és eladható)ez a legfontosabb szempont) ezen felül még ezt fel is fedezik róla. Egyébként elmész egy alkalmazott grafikushoz és megkérdezed, 100 000-res nagyságrend lesz.
Hát, legelõszöris menj be szerintem az Artisjus-hoz, meg nézz szét a honlapján, jegyeztesd be magad, mint szerzõ (író), védesd le a mûveidet. Ott kéne véleményem szerint megkérdezned az álnév-dolgot is, kb ott lehet álnevet felvenni, azt is levédetni, hogy csak Te használhasd, meg ilyenek. Én is írok (dalokat), de még én sem jártam ott:) , csak tudom, hogy erre szükség van, hogy egyáltalán szerzõi jogaid lehessenek, hogy ne másolhassanak le, ne lophassanak tõled a késõbbiekben. Kb ezután következhet a kiadókeresés, kiadás.
A mûvet nem kell levédeni. A szerzõi jog automatikusan vonatkozik minden szellemi termékre.
Meg oszlott a vélemény szerintem meny és kérdezz meg egy illetékest
Az elsõ, és a negyedik írta jól. Már bocs, de be.bszna, ha nekem kéne fizetnem azért, hogy kiadják a könyvem. Persze, ha valaki nem túl tehetséges, akkor nem igazán állnak vele szóba a kiadók. Ha még kezdõ vagy, érdemes a kötet elõtt néhány nevesebb lapban publikálni egy-két évig, utána már sínen leszel.

Üdülési csekket szeretnék. Mi a módja, hogy juthatnék hozzá?

Legjobb válasz: Kérj a munkáltatódtól, ez a módja. Másképp nem a te neved lesz rajta, és azt ellenõrizhetik a beváltásnál, de pl. étteremben nem valószínû.

Kérj a munkáltatódtól, ez a módja. Másképp nem a te neved lesz rajta, és azt ellenõrizhetik a beváltásnál, de pl. étteremben nem valószínû.
Ha nyugdíjas vagy, akkor az üdülésicsekk.hun lehet igénylõlapot kinyomtatni, és beadni az igénylést amikor kiírják a pályázatot.

Mi a módja annak, hogy az üres telekre illemhelyet alakítsunk ki? Ki intézi ezt?

Hobbitelket vásárolnánk, amire csak egy kicsi faház kerülne. De kellene egy wc is természetesen. Hogyan intézõdik ez?

Legjobb válasz: "Ki intézi ezt?" Meglepõ lesz a válaszom: ti intézitek! A módja pedig az, hogy fogod az ásót, ásol egy megfelelõ gödröt, aztán megkeresed a fûrészt, kalapácsot, veszel pár szál deszkát és rittyentesz egy takaros kis budit a gödör fölé! Ha nem vagy elég ügyes, akkor a helyi tüzépen vásárolhatsz elõre gyártott pottyantóst is. Ha netán van csatorna bevezetve a telekre, akkor kialakíthatsz a házban egy megfelelõ helyiséget, ahová angol WC-t rakhatsz. Ebben többnyire vízvezeték szerelõ szokott megfelelõ díj ellenében segíteni! :D

"Ki intézi ezt?" Meglepõ lesz a válaszom: ti intézitek! A módja pedig az, hogy fogod az ásót, ásol egy megfelelõ gödröt, aztán megkeresed a fûrészt, kalapácsot, veszel pár szál deszkát és rittyentesz egy takaros kis budit a gödör fölé! Ha nem vagy elég ügyes, akkor a helyi tüzépen vásárolhatsz elõre gyártott pottyantóst is. Ha netán van csatorna bevezetve a telekre, akkor kialakíthatsz a házban egy megfelelõ helyiséget, ahová angol WC-t rakhatsz. Ebben többnyire vízvezeték szerelõ szokott megfelelõ díj ellenében segíteni! :D
Pintér Sándor belügyminiszter úrtól kell engedélyt kérni majd a megfelelõ engedély alá kell íratni a Dalai Lámával. De ha mégsem akkor csináld amit az elsõ mondott. Tákolj egy budit.

Válás után mi a módja, hogy exem levegye a nevemet, mert a jelenlegi feleségemnek is ugyanaz lett?

Elváltam és a válásnál kértem a bírónõt, hogy a volt feleségem vegye le a nevemet. A bírónõ válasza erre annyi volt, hogy csak akkor ha bûncselekményt követ el. Na most azóta újra nõsültem és a jelenlegi feleségemnek ugyan az lett a neve, de hallottam, hogy ilyenkor van valami módja, hogy kötelezzem az exemet a névlevételre. Tud nekem valaki ebben valamit írni? Hová forduljak?

Legjobb válasz: Nincs neki módja. Mint a bírónõ elmondta, akkor kérheted, ha méltatlan lett a viselésére (pl. bûncselekményt követ el) Különben jogosan viseli. Az, hogy te újra nõsültél, és az új feleséged is ezt a nevet választotta, az exedre semmilyen kihatással sincs.

Nincs neki módja. Mint a bírónõ elmondta, akkor kérheted, ha méltatlan lett a viselésére (pl. bûncselekményt követ el) Különben jogosan viseli. Az, hogy te újra nõsültél, és az új feleséged is ezt a nevet választotta, az exedre semmilyen kihatással sincs.
Ennyi erõvel a jelenlegi feleséged is felvetette volna máshogyan a nevedet. Pláne, hogy elõre tudtad, az ex megtartja a hazassagi nevet....
Nincs ilyen lehetõség, erre nem kötelezhetõ. Esetleg feljanlhatod, hogy kifizeted a vele járó összes költséget, akkor talán belemegy.
Tényleg csak akkor lehet, ha bûncselekményt követ el. Még az új Ptk. szerint is. Ráadásul nem elég elkövetni, hanem el is kell ítélni érte, tehát jogerõs bírósági ítélet kell róla.
Ha õ nem akarja nem tudod "levetetni" a nevét, csak ha érdemtelenné válik ra..(pl minta bíró is mondta, bûncselekémyt követ el)
Ne kiabáld el..... Mindegy, a lényeg, hogy nem kötelezhet es a nev levételére.
Volt már ilyen kérdés, nem kötelezhetõ az ex, hogy megváltoztassa a nevét. Te sem kötelezheted, ha õ nem akarja. Nem fogja elkoptatni, nyugi.
A Anyakönyvi Hivatalhoz az önkormányzatnál.
Ajanld fel neki, hogy kifizeted a evvaltoztatas minden koltseget.
"Egy megbízhatatlan nõt védtek" Senki sem a nõt védi, és senki sem néz le téged. De a szóbanforgó nõt te vetted feleségül, és a magyar jog szerint a házassági nevet (ritka kivételtõl eltekintve) a haláláig viselheti bárki. Ez van, ha tetszik neked, ha nem. Amúgy, hacsak nem valami rendkívül különleges neved van, akkor semmi jelentõsége nincs, hogy ugyan olyan néven több ember is fut, az én nevemmel is élnek több tucattal, mégsem zavar. Annak meg, hogy rossz házastársat választottál, nehogy mi legyünk az okai. Nem tartottak pisztolyt a fejedhez közben.
Hogyha az új feleségedet zavarná hogy ugyanaz a neve mint az exnek, nem ugyanúgy vette volna fel a neved. Szóval az új feleség a hlye. Most ha meglátom a szomszéd grillsütõjét és veszek egy ugyanolyat, utána kötelezhetem hogy dobja ki mert az enyém is olyan? Most jöttetek rá hogy mi az ex neve? Komolyan, olyan dolgokból tudtok problémát csinálni... l20
A kérdező hozzászólása: Az új feleségem és Én is régimódiak vagyunk. Akkor is megfogom találni a kiutat ha bele is zakkanok, hogy végleg megszabaduljak az exemtõl.
Mondom hogy ajanld fel neki, hogy kifizeted a koltsegeket. De ha valoban olyan gonosz, ahogy beallitod, mar csakazertse fogja megvaltoztatni.
en uj feleseg az eskuvonk elott megkertem az exet vegye le a leendo ferjem nevet ha a ferjem mar nem kell neki a nevet se viselje.AZt is elmeseltem neki hogy neki lesz ciki mert en mindenkinek elmondom o csak egy ex aki tu csoro hogy sajat nevet viseljen. Es mivel megkertem ra megtette egy honapon belul. En nem vettem fel a ferjem nevet de nem az ex miatt hanem azert mert en maradi buta dolognak tartom nevet valtoztatni. Pedig regimodi vagyok de a ferfjezett nevtol mar kicsi korom ota iszonyodom mintha megszunne az egyenisegem brrr
Ajánld fel neki hogy megvásárlod tõle a nevét. Ha pénzt kap érte az már más.
"AZt is elmeseltem neki hogy neki lesz ciki mert en mindenkinek elmondom o csak egy ex aki tu csoro hogy sajat nevet viseljen." Hú, de kemény vagy... Én mondjuk azzal vágtam volna vissza, hogy nagyon féltékeny típus lehetsz, ha már a gondolatától is rettegsz, hogy a levetett pasim nem egyedül a tiéd :D
Nem vettem fel a nevet mert az egesz nevdolgot hulyesegnek tartom Van nekem sajat nevem. Nem vagyok feltekeny tipus de a hajam felall azoktol akik a pasit leveszik de a nevevel elnek dedelgetig a ferjezett nevuket mint egy kincset egesz eletukben. Kisne akinek Nagy Bela az eletttarsa egyszeruen undorito dolog.
8: És hogy derült ki, hogy érdekházasság? Mit mondott az Anyakönyvi Hivatal, mit tehetsz?
Ha a az exfeleség házasodik akkor nem maradhat -né toltással, de ha pl Nagy Mária, házasodik Kiss Józseffel, és így Kiss Mária lesz, akkor ha elválnak, megtartja nevét, aztán újra férjhezmegy de a férje nevét nem veszi fel, maradhat Kiss Mária, de Kissné Nagy Mária, vagy Kiss Józsefné nem. (Kiss-Nagy Mária, és Nagy-Kiss Mária is maradhatna) Nem az exférj újraházasodására vonatkozik)
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ kommentben az ex feleség nem csinált semmit sem. Ezt alapból közölte a bírója.
"Újabb házasságkötés esetén a feleség volt férje nevét a házasságra utaló toldással nem viselheti tovább, és ez a joga akkor sem éled fel, ha újabb házassága megszûnt" Magyaran ha Kovács Istvánnét feleségül veszi Nagy István, akkor onnantol nem hívhatnák Kovács Istvannenak.
A kérdező hozzászólása: Újabb házasságkötés esetén a feleség volt férje nevét a házasságra utaló toldással nem viselheti tovább, és ez a joga akkor sem éled fel, ha újabb házassága megszûnt. NA EZT A RÉSZT NEM ÉRTEM :-(
Gondolom, ott elkövetett valamit az exfeleség, vagy értelmes kommunikáciõval rávette, hogy változtassa meg a nevét Jog:(járulekos kérdéseknél, a c pont) http://www.csaladesjog.hu/valas
Hidd mar el, hogy osszesen háromféleképpen megoldható: 1, önként leveszi, 2, az életedre tor, igy a biróság kötelezi ra, 3, meghal. Semmi mas módon nem tudod elérni.
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre várok, az egyik ismerõsömnek a válásánál viszont az ex férjének ha új felesége lesz és õ is azt a nevet akarja használni, akkor kénytelen letenni a nevet. Várom az Õ visszajelzését, hogy milyen módon lehet megoldani.
21, 22: Volt itt egy topic, hogy aki bármilyen férjezett nevet visel, azokat a felmérések szerint nem veszik annyira komolyan a társadaloban, pl. a munkaerõpiacon, mint a saját nevüket viselõ nõket akik sikeresebbek és elismertebbek is az élet minden területén. 2-3 hete volt, keressétek meg!
A kérdező hozzászólása: Félreértések hegye csúcsosodik már itt. Egy megbízhatatlan nõt védtek, olyan szempontból, hogy mindenkinek fûnek-fának azt mondja, hogy számára én "halott" ember vagyok. Miért ragaszkodik akkor a nevemhez ha tényleg így tekint rám, pedig a válás nem az én hibámból történt. Amúgy sem használja, csak hivatalos ügyekben az asszony nevét, amúgy mindenkinek mióta csak ismerem soha nem feleségként mutatkozott be, hanem a leánykori nevén. A jelenlegi feleségem tisztességesen elmondja és bemutatkozik és majd a végén teszi hozzá, hogyan kell szólítani. Akkor mi is a különbség a JÓ és a GONOSZ között? Nem értem miért kell ennyire lenézni egy elvált férjet, holott csak a teljes lezárást szeretném.
Agatha Christie
A kérdező hozzászólása: Bocs, de ezt muszáj leírnom. A válásnál tudtam meg csak, hogy ez érdek házasság volt a részérõl. A jelenlegi viszont tényleg szerelem házasság, amibõl egy gyönyörû lányom is született. Miért kötelezném a JÓT a GONOSZ helyett?
A kérdező hozzászólása: Ez egy szimpla kérdésnek indult, de egyesek szerint már eléggé kezd durvulni a dolog.
Egyszerû kérdés, egyszerû válasz: nem kötelezheted rá, csak ha bûncselekmény elkövetésével vagy egyéb módon árthat a családi név jó hírének.
"muszáj a jelenlegi feleségem és az ex feleségem nevéhez odaírni a leánykori nevüket" A leánykori nevet a legtöbb hivatalos papíron kérik.
És? Majd ha lezajlott a pereskedés utána már nem fogják õket keverni. És igaza van az elõttem szólónak. Leánykor nevet szinte mindenhol kérnek.
Ha Õ nem akarja levenni a neved, akkor bizony rajta marad. Te ez ellen nem tehetsz. Azért azt nem értem, hogy hogy lehetett új asszonykádnak is ugyanaz a neve. Engem nagyon zavart volna, hogy egy xy-né lakik már valahol.
A férfiak azt hsiezik, hogy a feleségnek az egy kitüntetõ cím, ha a nevüket viselhetik. Mint valami nemesi rang, amit odaadományoz, majd váláskor visszavesz. Hát az a helyzet, ha csak nem bûnözõ, nem lehet kötelezni rá. A pereskedés miatt, mert keverednek a nevek? :D Ez vicces indok. Tudod hány per van, ahol az alperes, felperes, minden második tanú is Orsós József? :D
Azért azt csak csendben jegyzem meg, nem a te neved, az övé. Azóta, hogy összeházasodtatok. Gondolom téged nem Gál Istvánnénak hívnak.
Én viszont ilyen esetben azt nem értem, hogy az ex miért ragaszkodik annyira a volt férj nevéhez???Ha elváltak valami nem mûködött náluk rendesen, miért akarja a nevét viselni ha nem kell már neki a pasi???
ezt mondjuk én sem értem... (miért kell neki még a neved...) de lehet csak lustaságból használja még mindig... magamból indulok ki... én is csak akkor írattam vissza a lánykori nevemet válás után mikor lejárt a személyi igazolványom... egyszerûen lusta voltam körbemászkálni a hivatalokat :) bár nekünk ebbõl sose volt gondunk...
Arra kérdésre, miért kell nekik a név: akik ismerõsök megtartották, a gyerek miatt tették, mert így egyforma a nevük. Nem értem a logikát teljesen, csak nekem ezt mondták indokként, gondoltam leírom. :)
Több dolog miatt nem akarhatja. 1. Elismert ember a férj, a neve által könnyebb a boldogulás. 2. Az iratok szolgáltatók stb átírása az új névre túlságosan drága mulatság. stb
"Én viszont ilyen esetben azt nem értem, hogy az ex miért ragaszkodik annyira a volt férj nevéhez?" Pl. azért, mert eredetileg Kis Lujzának hívták, a férje után, meg mondjuk: Dr. Nagy Bélánénak. Lehet vele arcoskodni itt-ott.
Legesélyesebb, hogy azert tartja meg valaki, mert drága atiratni. Minden igazolvany, szolgáltatás.... Nem két forint....
Bár már rég nem a kérdésre válaszolunk, de nem csak arcoskodásból tarthatja meg. Noha ez csak hosszú házasság esetén érvényes, hogy ha a "világ XY-néként ismerte meg", akkor nem akar újra Kis Borbála lenni, mert a kutya sem fogja tudni, hogy õ az. De ez inkább korai és hosszú házasság esetén gyakoribb, mondjuk pár évtizedet így élt le. Egy nagyobb cég vezetõjeként elég hülyén jöhet ki, hogy mindenki XY-nét keresi a telefonkönyvben, közben meg õ megint Kis Borbála lett.
De egyébként ez milyen érdekes. Ha egy nõ válás után "visszaadja" a nevét, akkor mindenki tudja, hogy elvált. Még olyanok is - ügyfelek pl. - akiknek semmi köze hozzá. Egy férfirõl a nevébõl nem derül ki, hogy nõs-e vagy elvált.
"Miért kötelezném a JÓT a GONOSZ helyett?" Ha te így gondolkodsz, hogy az egyik nõd a gonosz és a másik a jó, akkor veled nagyon-nagyon nagy bajok vannak. Magyarán: keményen pszichiátriai eset vagy. És ezt a legkomolyabban mondom.
A kérdező hozzászólása: Csak annyi a gond, hogy folyton azóta pereskedünk és állandóan keverednek a nevekkel és muszáj a jelenlegi feleségem és az ex feleségem nevéhez odaírni a leánykori nevüket, hogy megtudják Õket különböztetni.

Minecraftban elmagyarázná nekem valaki mik a mod-ok? és hogyan kell berakni a mapokat? Aki ezekről tud valamit válaszoljon lécci (kezdő minecraftos vagyok)

Legjobb válasz: na akkor: 1.A módok kiegészitõk amik általában uj dolgokat adnak a játékhoz. 2.A mapokat a minecraft mappájába a save-s be kell berakni. remélem segitettem

na akkor: 1.A módok kiegészitõk amik általában uj dolgokat adnak a játékhoz. 2.A mapokat a minecraft mappájába a save-s be kell berakni. remélem segitettem
A mapokat úgy tudod berakni hogy megnyitod (WINDOWS 7 nél) a Start gombot ott beírod hogy %appdata% utána Roaming aztán .minecraft itt a savenál kell bemásolni tudtommal :)
A kérdező hozzászólása: köszi :D....és eltudná valaki magyarázni, mi az a tört minecraft??
a letöltött minecraft (ingyenes)

Egyéni vállalkozás mellett Kft. Szeretnék alapítani. Mi a módja ennek?

Legjobb válasz: Elmégy ügyvédhez és csinálsz egy kft-t. Ennyi. Mivel ott nem vagy korlátlanul felelõs, így csinálhatod ev mellett is.

Elmégy ügyvédhez és csinálsz egy kft-t. Ennyi. Mivel ott nem vagy korlátlanul felelõs, így csinálhatod ev mellett is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!