Találatok a következő kifejezésre: Mi a liszt, és miben különbözik (2 db)

Mi a Graham liszt, és miben különbözik a teljes kiőrlésű liszttől?

Kenyérsüt? gépben akarunk házilag egészséges kenyeret sütni, szeretném tudni, melyik lisztfajtát érdemes használni. Eddig a teljes kiörés? lisztet kevertük a "normál " liszthez, 1:3 arányban.

Legjobb válasz: Graham lisztet is nyugodtan használhatod úgy, mint a teljes kiõrlésût, mert az is az :) Leglábbis a mi kenyérsütõnkben ugyanolyan jó mindkettõ.

Graham lisztet is nyugodtan használhatod úgy, mint a teljes kiõrlésût, mert az is az :) Leglábbis a mi kenyérsütõnkben ugyanolyan jó mindkettõ.

Miben különbözik a Graham-liszt és a tönkölybúzaliszt?

Úgy értem ha mondjuk egy recepthez tönkölybúzaliszt van megadva, az helyettesíthet? Grahammel?

Legjobb válasz: Nem helyettesíthetõ. Graham liszt:sima étkezési búza teljesen õrölve a héjrésszel(korpa) együtt. Tönkölybúza:ez egy õsi GABONAFAJTA-->ebbõl lesz a tönkölybúzaliszt Színben,összetételben is eltérnek egymástól. Egyébként mindkettõ emésztési betegségekre is ajánlott. A Graham lisztbõl készült termékeket cukorbetegek is fogyaszthatják. Maszatka

Nem helyettesíthetõ. Graham liszt:sima étkezési búza teljesen õrölve a héjrésszel(korpa) együtt. Tönkölybúza:ez egy õsi GABONAFAJTA-->ebbõl lesz a tönkölybúzaliszt Színben, összetételben is eltérnek egymástól. Egyébként mindkettõ emésztési betegségekre is ajánlott. A Graham lisztbõl készült termékeket cukorbetegek is fogyaszthatják. Maszatka
http://www.egeszsegvar.hu/index.php?option=com_content&task=.. "Graham liszt esetében visszapótolt lisztrõl van szó, vagyis a finomliszthez megfelelõ mennyiségû korpát keverve igen magas rosttartalmú termék áll elõ. Értéke azonban még ennek is elmarad a teljes kiõrlésû liszt értékétõl a búzacsíra hiánya miatt. (Kb. 1 % búzacsírát keverve a Graham-liszthez megközelíthetjük a teljes búzaszem értékét.) Hátránya még, hogy a korpaszemcsék nagy mérete rontja a sikérszerkezetet, így nehezen készíthetõ belõle tetszetõs termék." Tehát ha jót akarsz, akkor vegyél TELJES ÕRLÉSÛ, tönköly lisztet. Megéri, tapasztalatból mondom.
Még annyi hogy a tönkölybúza lisztet helyettesítheted bármilyen búzaliszttel, de Graham-mel nem, mert más a szerkezete. Maszatka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!